Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
‎- Súgd meg nekem, milyen a Jóisten. Elfelejtettem.
  2013-03-10 17:40:30, vasárnap
 
  Egy négyéves, érzékeny, minden idegszálával figyelő, gazdagon fantáziáló kislányról, Liliről mesélt az édesanyja. Azon a nyáron kisöccse született, Dani. Amikor hazahozták a kórházból, Lili azt kérte, először hadd beszéljen vele ő. Kettesben.
Bevitték az ötnapos Danit a szobába, letették egy öblös fotelbe. Ekkor Lili odament hozzá, körbenézett, hogy valóban egyedül vannak-e, a füléhez hajolt és ezt mondta:
- Súgd meg nekem, milyen a Jóisten. Elfelejtettem.
:-)
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Adj egy mosolyt! :-)
  2013-03-10 11:52:11, vasárnap
 
 

Adj egy mosolyt a világnak,
ha boldog vagy,
azért, hogy mindenki tudhassa.

Adj egy mosolyt a világnak,
ha szomorú vagy,
azért, hogy ne lássák a fájdalmad.

Adj egy mosolyt a világnak,
ha ordítani tudnál,
nem kell senkinek tudnia hogy félsz.

Adj egy mosolyt a világnak,
hogy lássák az életed szép,
mindegy miért vagy kiért élsz.

Adj egy mosolyt,
és csak mosolyogj,
az élet gondjai is eltörpülnek ilyenkor.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kekszszalámi.
  2013-03-10 11:41:08, vasárnap
 
 

Hozzávalók:
10 dkg cukor
4 evőkanál kakaó
2 dl tej
10 dkg sütőmargarin
1/2 dl rum /vagy 1 rumaroma/
50 dkg háztartási keksz (mehet hozzá minden maradék apró süti, piskóta, tésztamaradék)
Elkészítés:
A kekszet nyújtódeszkán kisebb-nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük, amibe könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel.

A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet, egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot.

Ráöntjük a darabolt kekszre, és összekeverjük.

Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan henger alakúra feltekerjük, közben össze-össze nyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos.Gyorsan dolgozzunk vele, amíg meleg, különben megszilárdul és nem tapad össze, a szeletelésnél pedig omlik!

Ha kihűlt (ez egy-két órát jelent a hűtőben, de jobb egy éjszakára betenni), meghempergetjük kókuszreszelékben, darált dióban, mogyoróban ízlés szerint. Éles késsel fél cm szélesre szeleteljük.

Megjegyzés:
Aki szereti, tehet bele mazsolát, kókuszreszeléket, darabos diót, mogyorót, lecsepegtetett befőttet... kinek mi jut eszébe (vagy mi van otthon).
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
A szív megmentője - Galagonya
  2013-03-10 11:39:01, vasárnap
 
 
Népies nevei: gelegenye, fehértövis, Isten gyümölcse, cseregalagonya. Hatalmas tövisei miatt csak kesztyűben gyűjthetjük. A madarak szívesen fészkelnek a galagonyabokorban. A ragadozó gébics furcsa szokása, hogy
az áldozait, melyek nagyobb testű rovarok, a bokor töviseire nyársalja fel.

Már az ókorban ismert volt gyógyító hatása, akkor főképp köszvény ellen használták. A XVII. századtól kezdődően
azonban már vérnyomás csökkentésre javasolták az orvosok. A néphiedelem szerint a galagonya távol tartja a villámlást, és az istálló ajtaja fölé függesztve talizmánként védi az állatokat a rontástól.

A növény virágos leveles ágvégét, hajtásvégét használjuk gyógyászati célra. Május-júniusban virágzik, virága illatos, fehér színű, öt szirmú. Piros termését októberben szedik. Rendkívül jó szíverősítő és szívnyugtató. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, rugalmasan tartja a szívizomsejteket, az érfalakat. Serkenti a szívizom vérellátását. Teája értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása
javallt koszorúér-betegségek esetén. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását. Öregkori szívpanaszokra, illetve a szívizmok degenerációs megbetegedéseire
ajánlott fogyasztása. Napi 2-3 csésze galagonyteát igyanak akut probléma esetén, megelőzésre heti egy alkalommal is elegendő.

Mivel a központi idegrendszerre hat, szédülést, szorongást, szapora szívdobogást és rövid légzést lehet vele kezelni. Az ideges görcsök ellen is jó hatású. Stresszoldó, nyugtató, altató hatása van. Csökkenti a vértolulás
veszélyét. Fülzúgásra, változó kori panaszokra is használjuk. Gyorsítja a véráramlást, tágítja a szív koszorús ereit.

A megelőzés szempontjából fontos tartós, folyamatos fogyasztása. Huzamosabb ideig tartó alkalmazása során is teljesen veszélytelen, nem alakul ki hozzászokás, hatóanyaga nem toxikus, s nem halmozódik fel a szervezetben. Terhesség alatt is fogyasztható. Enyhe nyugtató hatása miatt este tanácsos meginni. Ha vízhajtásra használják,
mert arra is jó, akkor napközben igyák meg.


Forrás: http://gyorgytea.hu/gyogynovenyek-betegsegekre/galagonya-crataegus-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEDVEHAGYMA - krém - pesto
  2013-03-10 11:36:06, vasárnap
 
 
Tavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle pl. medvehagyma krémet, ami majdnem pesto.

Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. Tavasszal a lombos erdők alját szőnyegként borítják be levelei. (Vigyázzunk: mert látszatra könnyen összetéveszthető levele a gyöngyvirágéval, és a gyöngyvirág levele mérgező.) A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is.

Hozzávalók kb 10 adaghoz (1 adag 20 g)
50 g napraforgó mag, 50 g extra szűz olívaolaj, ½ csapott mk só, tört színes bors, 100 g medvehagyma szárastól, 20 g aszalt paradicsom

A medvehagymát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le.
A napraforgómagot aprítsuk le egy mixerben.
Tegyük az össze hozzávalót a paradicsom kivételével az aprítóba, és pürésítsük le.
Az aszalt paradicsomot vágjuk apró darabokra, és keverjük a krémbe.
Ha hosszan tartóan szeretnénk eltenni, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, és öntsük fel a tetejét olajjal.
Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.
Forrás:http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/martasok-szoszok-ontetek/3492-medvehagyma -krem-recept.html
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5837
  • e Hónap: 12209
  • e Év: 63000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.