Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szálasi Ferenc végrendelete
  2013-03-11 19:37:04, hétfő
 
  Szálasi Ferenc végrendelete


,,Az Atyának és Fiúnak és Szentlélek Úristen Nevében Amen!

Alulírott Szálasi Ferenc, Magyarország Nemzetvezetője, m. kir. miniszterelnök, rendfokozat nélküli gyalogos honvéd, Magyar Nemzetem és Hazám hungarista jövendőjébe és hivatásába vetett tántoríthatatlan hitem tudatában, töretlen lélekkel szellemi képességeim teljes birtokában, halálom esetére a következő végakarati intézkedést teszem:

Harminc esztendőn át tartó közéleti pályám alatt nem törődtem az anyagi javakkal, ezért semmi néven nevezendő anyagi vagyont nem szereztem. Egész vagyonomat írásaim, tanulmányaim, cikkeim, emlékirataim, könyveim képezik. Közzétételük, kiadásuk, sokszorosításuk vagy bármilyen módon történő értékesítésük jogát imádott Édesasszonyomra, hűséges feleségemre, született Lutz Gizellára hagyom, akit ezennel általános örökösömmé nevezek meg és akit egyéb ingóságaimra nézve is örökösömül rendelek.

Édesasszonyom! Imádott Feleségem!

Köszönöm a hitedet. Köszönöm a serkentésedet. Köszönöm a hűségedet. Köszönöm minden szívdobbanásodat. Imádottam! Te tudod mindenkinél jobban, mi voltam. Te tudod a legjobban, hogy lépéseimet sohase vezették becsvágy, hatalomvágy, aljas szándék, hanem mindenkor és minden körülmények között halálosan szeretett Nemzetem önzetlen szolgálata.

Harcban és küzdelemben becsületesen megállottam helyemet, nevemre folt nem esett, nevemet nem tudhatta bemocskolni még a fékétvesztett vak és süket győlölet sem, amely hónapokon át mocskolt, szidalmazott. És hogy mindezt az emberfeletti megpróbáltatást töretlen lélekkel elbírtam, az emberek között elsősorban és egyedül Neked köszönhetem imádott, együtt meghurcolt Édesasszonyom, a Te serkentésednek, annak, hogy velem együtt jártad a Kálváriát.

Az Úristen nagy és súlyos keresztet rakott a vállaimra. Büszkén és abban a tudatban viseltem, hogy az Úristen igen erősnek ítélt, midőn ilyen súlyos kereszt viselésére kiválasztott. Megalkuvás nélkül hordtam. Ő előtte nyugodt lelkiismerettel fogok beszámolni kereszthordozásomról. Tudom és hiszem, hogy keresztutam végén, céljában, Magyarország és Nemzetem dicsősége, nagysága és boldogsága áll és hogy az új életét a Hungarizmussal és nevemmel fogják megszentelni.

Édesasszonyom! A fiú az Anyától nem tud elbúcsúzni. Téged kérlek, hogy add át utolsó ölelésemet és csókomat Neki, Édesanyámnak. Mondd meg neki, hogy családunk neve makulátlanul maradt, tiszta. És add át utolsó ölelésemet és csókomat Katalin anyámnak, a Te édesanyádnak, és újra köszönöm neki, hogy az enyém lehettél. És add át utolsó ölelésemet és csókomat Vilmusnak, Rudinak, Karcsinak. Támogassák Édesanyámat. És add át utolsó ölelésemet és csókomat Kacinak, Gyulusnak és Bellusnak, Lacikának és Egonkának.

Édesasszonyom! Lelkem mindig Veled marad! Szeretlek, imádott Kislánykám és Édesasszonyom és csak Téged szerettelek egyedül és hűségesen.

Édesasszonyom! A viszontlátásra Isten előtt Jézus Krisztusban!

Budapest, Markó, II. 14., 1946. március 1. Szálasi Ferenc s. k.

Mi alulírott felkért végrendeleti tanúk bizonyítjuk, hogy az általunk személyesen ismert Szálasi Ferenc végrendelkező budapesti lakos együttes jelenlétünkben kijelentette, hogy ez az okirat az Ő végrendeletét tartalmazza és azt előttünk sajátkezűen aláírta.

Kelt Budapesten, 1946. évi március hó 1. napján"
2013. március 11.

http://www.jovonk.info/2009/09/28/szalasi-ferenc-vegrendelete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi az Alaptörvény?
  2013-03-11 19:19:17, hétfő
 
 
Mi az Alaptörvény?

- 2013.03.11. 09:31

Mi az Alaptörvény?

"Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt hozni, amely ellentétes annak tartalmával. Az Alaptörvény Magyarország jogrendszerének alapja. (...)
Az új normaszöveg megteremti a gazdasági megújuláshoz, az államadósság csökkentéséhez, féken tartásához szükséges alkotmányos garanciákat. Az új magyar alkotmány célja tehát elsősorban nem a közjogi rendszer megváltoztatása, hanem a gazdasági, szellemi megújulás a mögöttünk álló útkereséssel teli húsz év után." - olvashatjuk a kormany.hu-n.

A mai napon minden bizonnyal megszavazza a Fidesz-KDNP kétharmados többsége a "Magyarország Alaptörvényének negyedik módosítása" című kodifikáció remekművet. Ezek egy részét az Alkotmánybíróság tartalmi, más részét formai okokra hivatkozva semmisítette meg.
Többek között beemelik az Alkotmányba:
- A családi kapcsolat a házasság és a szülő gyerek viszony. Házasság pedig csak férfi és nő között jöhet létre.
- Az egyházak elismeréséről a parlament dönt.
- A gyűlöletbeszéd tilalma.
- Április 25. az Alaptörvény Ünnepe.
- A köztársasági elnök az Alaptörvény módosításait 5 napon belül aláírja és kihirdeti, csak eljárási hiba miatt utasíthatja ezt vissza.
- Politikai reklám médiaszolgáltatásban kizárólag ellenérték nélkül közölhető. Kampányban csak a közszolgálati médiaszolgáltatásokban jelenhet meg hirdetés.
- A felsőoktatási intézmények gazdálkodását a Kormány felügyeli.
- Hallgató szerződés.
- Jogellenessé lehet nyilvánítani az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást.
- Országgyűlési őrség
- Országos Bírósági Hivatal és annak 9 évre megválasztott elnöke.
- Országos Bírósági Hivatal ügyáthelyezési joga.
- Alkotmánybíróság "megrendszabályozása": az Alkotmánybíróság az Alaptörvény hatálybalépését megelőzően meghozott határozataira nem hivatkozhat. A Kúria elnöke és a Legfőbb Ügyész is kérhet utólagos normakontrollt. Kötelező meghallgatni a véleményezendő törvény készítőjét. Megtiltják, hogy az AB olyan jogszabályrész alkotmányosságát is megvizsgálja, amit az indítványozó nem kért. Az Alkotmánybíróság az alaptörvényt és az alaptörvény módosítását csak a megalkotására és kihirdetésére vonatkozó, az alaptörvényben foglalt eljárási követelmények tekintetében vizsgálhatja felül.

Nos, összevethető, hogy ezek a pontok mennyire összeegyeztethetőek a fenti idézettel, hogy mi is az alaptörvény és ezek mennyire a "legmagasabb szintű jogi norma"...

A kormánynak jogában áll a választók adta felhatalmazással a következő választásig kormányozni, törvényeket alkotni, az elképzeléseit megvalósítani.
De pontosan ugyanennyi joga van ezekre egy esetleges másik kormánynak is, hiszen a választók dönthetnek úgy, hogy kormányozzon valaki más.
Viszont ha az alkotmányba rögzítenek olyan pontokat, amiknek egyszerűen nincs ott semmi keresnivalójuk, és a következő kormány esetleg máshogy szeretne kormányozni, nem tudja megtenni, mert nem lesz képes módosítani az Alaptörvényt kétharmados parlamenti többség hiányában. Márpedig egyhamar nem lesz kétharmados többsége senkinek Magyarországon, így amit most beleírnak az Alaptörvénybe, az nagy valószínűséggel ott is marad.

Nézzük egy egyszerű példát: a következő kormány szeretné visszaadni a felsőoktatási intézmények autonómiáját, de nem tudja megtenni, mert az összes intézmény gazdálkodását a kormány által kinevezettek irányítják.

Másik példa: A Kúria elnöke és a Legfőbb Ügyész is kérhet utólagos normakontrollt. Lehet döngetni a mellet, hogy "íme, a fékek és egyensúlyok", de ne ugye senki sem gondolja, hogy majd Polt Péter nekiáll utólagos normakontrollt kérni a Fideszes törvényekre. Viszont ha esetleg 2014-ben bukik a Fidesz, a 9 évre megválasztott Legfőbb Ügyész és Kúria elnök még nagy segítség lehet a Fidesz számára, ha keresztbe kell tenni az új kormánynak.

A görcsös "minket nem győzhet le senki" attitűd pedig olyan - tényleg észbontó - javaslatokhoz vezet, minthogy az AB nem hivatkozhat a korábbi esetjogra. Mintha az ország 2011. húsvét napján született volna meg az Alaptörvény kihirdetésével. Pedig az Alkotmánybíróságban lassan több "ex" Fidesz-KDNP képviselő lesz, mint ahány képviselője marad az LMP-nek az Országgyűlésben.

Sólyom László, az AB volt elnöke és volt köztársasági elnök ma egy hosszabb írást közölt az elmúlt 24 év alkotmányozásáról és ma bekövetkező alkotmánymódosításról:


"Az Alkotmánybíróság mindenkire kötelező határozatát nem fogadta el, hanem felülbírálta, s magának tartotta fenn a jogot, hogy az alkotmányosság kérdésében a végső szót kimondja. Ez a rendszer ismerős az alkotmánybíráskodás korai szocialista előképeiből, ahol - a parlament minden más szerv fölött álló voltának szocialista doktrínájából következően - az alkotmányjogi tanácsok vagy akár alkotmánybíróságnak nevezett szervek a törvényeket nem semmisíthették meg, hanem végső soron a parlament döntött. Azonban a magyar demokrácia alkotmánya éppen ezzel a rendszerrel szemben hozta létre a valódi alkotmánybíróságot, amelynek az alkotmányosságot a törvényhozóval szemben is garantáló szerepét és jogállását az alaptörvény kifejezetten fönntartotta. (...)

Az alaptörvény negyedik módosítása szentesíti azt az állapotot, amikor az Alkotmánybíróság alkotmányvédő tevékenységét az Országgyűlés felülbírálja, s ezzel együtt a szakadékot az alaptörvényben írt alkotmányos rendszer és a tényleges helyzet között: ugyanis így - az alaptörvényben lefektetett államszervezeti struktúrával ellentétesen - az Alkotmánybíróság már nem a legfőbb szerve az alaptörvény védelmének. Az alkotmány identitásának megváltoztatása a pillanatnyi hatalmi pozíció kihasználása érdekében azonban magában hordja büntetését: ezt az állapotot minden jövőbeli kétharmados többség örökölni fogja. (...)

Mielőtt a kapu bezárulna, és gyakorlatilag visszavonhatatlanul rögzülne az eredeti alaptörvénynek ellentmondó állapot, egy lehetőség maradt: a köztársasági elnök vétója.(...) A köztársasági elnök olyan döntés előtt áll, amelyben értelmeznie kell hivatalát és a hivatását: az államszervezet demokratikus működése feletti őrködést. A végső döntés, az alaptörvény kötelező értelmezése pedig ma még az Alkotmánybíróság lehetősége és kötelessége mind a köztársasági elnök hatásköréről, mind pedig az adott alkotmánymódosítás alkotmányosságáról."

Sajnos pontosan az következik be, amitől tartottunk: a kétharmados többséget nem a demokrácia, az alapjogok, az alkotmányosság megerősítésre használják, hanem a saját hatalmuk erősítésére, és a következő kormányok kezeinek megkötésére. A Gulyás Gergely-interjúból kiderült, a Fidesz bármit, de valóban beleírhat az Alaptörvénybe, nincs senkinek és semminek beleszólása, senki nem vizsgálhatja, vétózhatja.
Nyilván erről álmodtak 1989-ben ...

Soha többet senkinek kétharmadot - de akkor ki és hogyan fogja megváltoztatni a Fidesz-KDNP alaptörvényét?

http://vastagbor.blog.hu/2013/03/11/mi_az_alaptorveny#more5126825
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb brutális gyilkosság Monoron
  2013-03-11 19:12:34, hétfő
 
  Újabb brutális gyilkosság Monoron
2013, március 11 - 18:54

A sértett azonnal meghalt. Az elkövető egy többszörösen büntetett előéletű cigány volt, aki háromezer forintért gyilkolta meg áldozatát.

Pest megyében komoly bajok vannak és a helyzet egyre súlyosabb. Az elmúlt hét leforgása alatt négy személy elleni támadás vált ismertté. Az elkövetők minden esetben cigányok voltak.

Azonnal szúrnak

A Pest megyében élő emberek félnek. Nem úgy, ahogyan azt harcos jogvédők igyekeznek elhitetni a cigányok magyarországi közösségeiről, a félelem már mindennapos, valós és szó szerint húsba vágó. Egyetlen hét leforgása alatt több hír is bejárta a magyar sajtót, amelyek mindegyike súlyos személy elleni támadásról számolt be. Szigethalmon idén már másodszor fordult elő késelés. Az utóbbi esetben szóváltás sem történt, mindössze cigarettát kértek az áldozattól, akit végül megszúrtak és kiraboltak.

Sződligeten március negyedikén és ötödikén két támadást is elkövetett ugyanaz a támadó. Az első áldozatát, egy nőt combon szúrt, majd elvette a táskáját, második áldozatát szintén késsel fenyegette és megpróbálta megerőszakolni. A támadások brutalitását azonban túlszárnyalja a március 9-én, Monoron elkövetett rablógyilkosság. Az áldozat, Szabó Károly az ötvenes éveiben járó helyi lakos volt, akiről a környékbeliek egybehangzóan állítják, hogy soha senkivel sem volt baja, a lakásához közeli vendéglőbe indult kora este, ahol több barátjával is találkozott. A vendéglőbe később több cigány is érkezett, akikről monori körökben köztudott, hogy többször meggyűlt már a bajuk a törvénnyel, ezért a későbbi áldozat jobbnak látta, ha fizet és távozik. Mint az eset mutatja, nem volt elég óvatos, mivel a társaság egyik tagja, a szintén többszörösen büntetett Sz. Krisztián kifigyelte, hogy Szabó pénztárcájában még van némi pénz, ezért hazasietett és egy kést vett magához, majd ismervén Szabó Károly lakhelyét, attól nagyjából háromszáz méterre bevárta. A gyanútlan áldozatot azonnal kétszer mellkason szúrta, majd kifosztotta. A helyszíni szemle szerint mindkét szúrás létfontosságú szervet ért és külön-külön is halálos volt.

Az áldozatot később egy arra közlekedő autós vette észre, aki azonnal riasztotta a rendőröket, ők azonban már csak Szabó Károly halálát tudták megállapítani.

,,A börtönben jobb helyem lesz"

A gyilkost másnap már kereste a rendőrség, így önként ment be a Monori Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók legnagyobb megdöbbenésére részletes beismerő vallomást tett és elmondta, hogy Szabó Károlytól nagyjából háromezer forintot zsákmányolt. Információink szerint tettét azzal indokolta, hogy anyagi problémái voltak (A rablott pénzt másnap reggel cigarettára és szeszesitalra költötte) és azért ismeri be a gyilkosságot, mert a börtönben szerinte jobb helye lesz, mivel ott munka nélkül is minden ellátást megkap. Sz. Krisztián előzetes letartóztatását a rendőrség kezdeményezte.

,,Mindenki potenciális áldozat?"

Lendvai Endre, a Jobbik monori elnöke lapunk megkeresésére elmondta, a monori emberek ingerküszöbe sajnos már elég magas, a sorozatos betörésekbe, fosztogatásokba már belefáradtak. Egyre többször fordult azonban elő a közelmúltban, hogy járókelőket késsel fenyegetve raboltak ki a nyílt utcán - meséli Lendvai, ez a gyilkosság azonban most sokkolja a város lakóit. Az eset ugyanis több ijesztő momentumot is a felszínre hozott és ezek ugyanazok, amik tetten érhetők a többi, Pest megyében elkövetett támadással. Közös vonás ugyanis mindegyikben, hogy a támadás véres és rendkívül brutális. A támadó nem, vagy csak látásból ismeri az áldozatát és személyes problémája sincs vele, a támadások motivációja minden esetben a nyereségvágy, egy esetben pedig a nemi erőszak lehetősége. Az eredmény: három súlyos fizikailag és lelkileg is sérült áldozat, illetve azok családtagjai, illetve egy halott ember és gyászoló családja, barátai. Lendvai Endre az eset kapcsán még hozzá tette, a Monoriak azt tapasztalják, hogy a rendőrség tehetetlen, vagy nem is akar gátat szabni az egyre jobban terjedő erőszaknak. Igaz, a tettes rendőrkézre került, de ez az áldozat és a családja számára már csekély vigasz - szögezi le keserűen Lendvai.

Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei szóvivője teljes mértékben osztja Lendvai véleményét és felháborodva teszi fel a költői kérdést: Pest megyében már mindenki potenciális áldozat, ha kilép az utcára, vagy ha veszi a bátorságot és beül egy szórakozóhelyre? Már felsorolni sem lehet az oktalanul durva, bestiális támadásokat, amik az utóbbi időben a megyében történtek - magyarázza Csanádi, mivel a magyar médiában csak a legkirívóbb eseteket merik nyilvánosságra hozni, de ha csak ezeket a bűncselekményeket számoljuk, akkor is látható, hogy a megyében ugrásszerűen nő a vadállati kegyetlenséggel elkövetett személy elleni bűncselekmények száma. Ráadásul nem lehet regionális problémáról beszélni. A szóvivő leszögezi, Piliscsabától Nagybörzsönyön és Monoron keresztül Tápióbicskéig napról-napra nő azoknak a Pest megyei településeknek a száma, ahol a helyiek tíz évvel ezelőtt még azt hitték, hogy ilyesmi legfeljebb Borsod megyében történhet meg.

,,Nagyon nagy bajok vannak ott fönt"

Monoron döbbenet és félelem uralkodik. A gyilkossággal gyanúsított Sz. Krisztián kijelentése gyorsan végigszáguldott a kisvároson és az emberek osztatlanul kérdezgeti egymást, hogyan védekezzenek, ha ezeket a cigánybűnözüket már a hosszú börtönévek sem tartják vissza attól, hogy mások életét kioltsák? Véleményüket talán egy, az áldozat utcájában lakó idős bácsi foglalta össze a legtalálóbban: ,,Nagyon nagy bajok vannak ott fönt."

alfahir.hu


http://alfahir.hu/ujabb_brutalis_gyilkossag_monoron
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
85 éves magyar aggastyánt tartóztattak le, mert védekezni ak
  2013-03-11 18:58:29, hétfő
 
  85 éves magyar aggastyánt tartóztattak le, mert védekezni akart a cigány terrorbűnözők ellen
2013. március 11. 18:42
Hunhír.info

Elhurcoltak a rendőrők egy 85 éves magyar, állandó rettegésben élő tiszadobi aggastyánt, mert már nem bírta tovább a liberálcion jogvédők által uszított cigánybűnözők terrorját, és áramot vezetett a kerítésébe.

A tiszadobi körzeti megbízottnak egy olvasni kivételesen valamilyen szinten tudó helyi lakos jelezte hétfőn, hogy az egyik ház kerítésére kiírta valaki, hogy árammal védett terület. A bejelentést követően kiderült, hogy a házban élő 85 éves férfi tulajdonának védelme érdekében vezette kerítésébe az áramot, mert már nem bírta tovább a cigánybűnözők állandósult terrotját, mindennapos kirablását.

A rendőrök a férfit előállították, és emberölés kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. mert olvasni nem tud a rabló tolvaj szutyok, aztán hátha cigánypecsenye lenne belőle. Mert a gyarmaton ezeknek a bűnöző állatoknak a védelme a legfontosabb. Ezekkel lehet terrorizálni a többséget, hogy tőlük rettegjen, s ne azt nézze, hogyan szállják meg totálisan az új honfoglalók hazáját.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62700
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Narancsosok és vörösök kéz a kézben
  2013-03-11 18:55:16, hétfő
 
  Narancsosok és vörösök kéz a kézben
hétfő, március 11, 2013


Miközben Mesterházy Attila és az elvtársak Budapesten buliztak a román miniszterelnökkel, mintegy részükről jóváhagyva és legitimizálva Victor Ponta magyarellenes tevékenységét, aközben Martonyi János külügyminiszter Bukarestben gondolta úgy, hogy ismét itt az ideje egy kicsit árulni a hazát.

,,Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség" - mondta Martonyi egy újságírói kérdésre válaszolva szombaton, a román Digi24 hírtelevízió Diplomata-útlevél című félórás külpolitikai műsorában, majd így folytatta: ,,Ez egy hatalmas ostobaság. Akkora butaság, hogy erre a kérdésre nem is kellene válaszolnom."

Ezt hívják úgy, hogy nettó hazaárulás.

Az ember már-már kezdte azt hinni, hogy Göncz Kingánál nagyobb patkányt képtelenség lesz a külügyi tárca élére rakni, de egyre inkább úgy látszik, hogy a narancsosoknak sikerül ezt is megcsinálni.

Persze most sokan mondhatnák, hogy Martonyi csak azért mondta ezeket a mondatokat, mert nem akarta elijeszteni a románokat. Nem akarta, hogy a székely autonómia törekvéseket még nagyobb ellenállás övezze Romániában.

Tegyük fel, hogy ez így van. De azt ne mondja senki, hogy ne lehetett volna ennél árnyaltabban fogalmazni? Nem mondja azt senki, hogy nem lehetett volna olyan mondatokat, kifejezéseket használni, amelyek magyar szemmel nem ennyire bicskanyitógatók, amelyek nem ennyire megalkuvók? Arról már nem is beszélve, hogy Martonyi eddigi munkásságából kiindulva nehezen feltételezhető, hogy a "magyar" külügyér bukaresti tetteit a magyar érdekekért való politikai taktikázás vezette volna. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a mondatok mögött ismét és szokás szerint a románoknak való megfelelni vágyás, a megalkuvás áll, mint fő mozgató erő.


A hétvégi történéseket elnézve nem kétséges, hogy közéleti szempontból ismét tanulságos és sokatmondó napokon vagyunk túl. Mondhatnánk, megint kibújt a szög a zsákból, megint felsejlett annak a trágyadombnak a teljes valója, amit a hétköznapokban csak magyar politikai elitnek nevezünk. A budapesti és a bukaresti események fényében ismét világossá válhatott sokak számára, hogy attól, hogy a guanókupac egyik felét narancsszínűre, a másik felét pedig vörösre festik, attól még a lényeg semmit sem változik: az egész továbbra is csak egy rakás sz@r marad.

http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/03/narancsosok-es-vorosok-kez-kezben.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.