Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A zsidó kultúrával ismerkedtek a szegedi határrendészek
  2013-03-12 21:05:41, kedd
 
  A zsidó kultúrával ismerkedtek a szegedi határrendészek



"A zsidó kultúráról, hagyományokról, szokásokról és öltözködésről tartottak előadást a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen.

Mint rádiónknak Markovics Zsolt, a Szegedi Zsidó Hitközség főrabbija elmondta: az egyenruhások munkájuk során nap mint nap találkoznak eltérő kultúrákból érkező emberekkel, ezért nagyon fontos, hogy könnyebben megértsék reakcióikat, gondolkodásmódjukat. A megyei rendőr-főkapitányság állományának egyébként mind a négy történelmi egyház képviselői tartanak hasonló foglalkozásokat. "

Szegedi rádióban hangzott el a hír. Már önmagában felháborító, hogy ezt egy rádióban kell közzétenni. Kit vagy kiket is érdekel valójában? Miről is beszélünk? Mi van?

Határrendészeket kell felkészíteni? Mire? Ha véletlen találkoznak zsidókkal, hogyan viselkedjenek velük? Talán ha egy szűz lányt áldoznak fel, és vérét isszák, akkor hagyják őket békén, mert ez az ő kultúrájuk amit

más nem ért meg. Vagy ha véletlen tiltott határsértőket fognak sábeszdeklivel a fejükön hagyjuk békén mert mi nem érthetjük vándorlási szokásaikat. Arra mennek és úgy, ahogy akarnak. Miért nem tanítják mindjárt a rendőrtiszti főiskolán ezeket a dolgokat.

Könnyebben megértsék a reakcióikat, mire és hogy reagálnának?

Ez talán nem diszkrimináció? Nem ők tüntetik ki magukat. Vagy aki még nem ismerte volna őket, most megismerheti. Miért nem osztogatnak a rendőröknek mindjárt sábeszdeklit is.

Nem olyan rég még cigányok vágtak disznót az utca közepén Szegeden. Erre ők azt mondták náluk egy szokás és hagyomány az ilyenfajta vágás. A kék ártézi kútra volt rákötve a slag onnan mosták a disznót az aszfalton.

Itt már mindenkinek mindent lehet, csak a dolgozó nép akarata nem érvényesül soha.

Azért mondták azt is, hogy mind a négy egyház képviselői tartanak foglalkozásokat. Igen? Kik és kiknek? Azért kíváncsi lennék, mit mondanak az előadáson nekik. (ez csak vicc volt)

Azért remélem nem tolongtak az előadásra.

(Olvasonktól)
2013. március 11.


http://www.jovonk.info/2013/03/11/zsido-kulturaval-ismerkedtek-szegedi-hatarrende szek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvényt módosít a Fidesz, hogy titkolhassa az új állampolgá
  2013-03-12 21:04:32, kedd
 
  Törvényt módosít a Fidesz, hogy titkolhassa az új állampolgárok számát

2013. március 12., kedd, 18:26 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: Kovács Áron


Nemzetbiztonsági és diplomáciai érdekekre hivatkozva tenné eltitkolhatóvá a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkozó adatokat egy fideszes képviselő, a parlament honlapjáról pedig eltűnt egy dokumentum, amely tartalmazott ilyen számokat. Korábban a hvg.hu már pert indított a statisztikákért, amelyekben már a tárgyalás napja is ki van tűzve.

Törvénymódosítással menne elébe a hvg.hu által közérdekű adatok kiadásáért indított pernek a fideszes Potápi Árpád képviselő. A bonyhádi polgármester kedden benyújtott törvényjavaslata nemzetbiztonsági, illetve külpolitikai érdekre hivatkozva lehetővé tenné, hogy megtagadják a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkozó alapvető statisztikai - tehát nem személyes - adatok kiadását.

A hvg.hu még 2013. január 14-én fordult közérdekű adatkéréssel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM), hogy megtudjuk, a kedvezményes honosítás lehetőségének bevezetése óta pontosan mely országokból hányan kérték és kapták meg a magyar állampolgárságot, illetve hány kérelmezőt és milyen okból utasítottak el. A KIM két nappal később elutasította kérésünket, arra hivatkozva, hogy ,,a kért adatok előkészítés alatt álló kormánydöntés megalapozását szolgálják", ezért nem nyilvánosak.

A hvg.hu szerkesztősége a KIM állításával szemben úgy ítéli meg, hogy a kért statisztika nem döntés megalapozását szolgáló adat, hanem egy közhatalmi döntés végrehajtásáról szóló információ, személyes adatokat nem tartalmaz, ezért közérdekűnek minősül. Munkatársunk a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet segítségével pert indított az adatok kiadásáért, a Fővárosi Törvényszék pedig április 24-re tűzte ki a tárgyalás időpontját.

Állapolgársági esküt tevő csángók - titok lesz, hányan vannak
Fotó: Túry Gergely

Potápi törvényjavaslata szerint viszont az állampolgársági törvény kiegészülne egy új paragrafussal, amely szerint meg lehet tagadni a kérelmezők állampolgárság szerinti megoszlására, illetve a kérelmek benyújtásának helyére vonatkozó adatkéréseket, ha annak teljesítése ,,nemzetbiztonsági érdeket, illetve a zavartalan külügyi kapcsolatok fenntartásához fűződő külpolitikai érdeket sértene vagy veszélyeztetne". Az indoklás nem fejti ki, milyen veszélyek fenyegetnek, csak azt írja, hogy a kérelmezők biztonsága, illetve diplomáciai kapcsolatok védelme miatt kell titkolni az adatokat.

A törvényjavaslat érdekessége, hogy olyan adat eltitkolását is lehetővé tenné, amilyet állítólag nem is gyűjtenek. Legalábbis Navracsics Tibor miniszter február 26-án azt az írásbeli választ adta Volner János jobbikos képviselőnek, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nem gyűjt adatokat arról, hogy milyen országokból származnak a 2011 eleje óta kedvezményesen honosított állampolgárok. A miniszteri válaszban ugyanakkor szerepeltek adatok arról, hogy mely országokban hány kérelmet nyújtottak be, igaz, a 177 ezer Magyarországon beadott kérelem forrását nem részletezték.

A kedden benyújtott törvényjavaslatban felvetett állítólagos kockázatok valószínűleg összefüggésben állnak azzal, hogy az Országgyűlés honlapjáról - bár az iromány adatai továbbra is elérhetők - az elmúlt hetekben valamikor eltávolították a képviselő írásbeli kérdését és a miniszteri választ tartalmazó fájlokat.


http://hvg.hu/itthon/20130312_allampolgarsagi_torveny_modositas#utm_source=hirker eso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_3_12

****


Így lesznek a zsidókból magyarok,ha hagyjuk.
Egyenes út a választási csalás felé.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zászlóözön margójára
  2013-03-12 21:02:25, kedd
 
  A zászlóözön margójára


Napjainkban egyre több önkormányzat és közintézmény homlokzatán tűnik fel a székely lobogó. Az előzményeket, ha máshonnan nem is, a médiából biztosan ismerik, így ezzel foglalkozni, most nem szeretnék, sem pedig kronológiai sorrendbe állítani a történéseket.

Egy kérdésre azonban senki nem keresi a választ, és ez hatványozottan igaz az úgynevezett nemzeti körökre. Ez pedig az idő! Miért most?

Azzal illik tisztában lenni, hogy az önkormányzatokra azért kerülhet ki a zászló, mert a jelenleg regnáló Fidesz kormány, és természetesen a mögötte húzódó szabadkőműves páholyok erre ,,áldásukat" adták, pontosabban fogalmazva jelenleg ez áll az érdekükben. A jelenlegi pártok közvetve, vagy közvetetten az úgynevezett rendszerváltás idején gyökereznek, így tehát jogos a kérdés, hogy miért nem akkor kezdtek el aggódni Székelyföld autonómiájáért. Ha visszapörgetjük az idő kerekét, akkor azt sem szabad elfeledni, hogy a Fidesz 1990-ben még kirohant a Parlamentből, amikor trianoni megemlékezés lett volna napirenden.

Nos, tudom, hogy az emberek feledékenyek, de ennyire?

Érdemes azonban kirakni a mozaikot, mert a mai világban semmi nem az, aminek látszik. Kezdjük talán a tavalyi évben nagy port kavart magyar-izraeli barátságos labdarúgó mérkőzéssel, ahol a zsidóknak egy gólos vereséggel kellett elhagyniuk kiszemelt új hazájukat. A fordulat csak ezután következett, ugyanis zokon vették, hogy lezsidózták, és elküldték a szurkolók ,,táborozni" őket. Nos, aki járt már focimeccsen, az tudja, hogy a szurkolás közben fűt-fát kiabálnak egymásnak, mégsem kell olyan retorziókkal számolni, mint esetünkben. De legyünk biztosak benne, hogy ez így volt eltervezve. Azt mindenki tudhatta, hogy a radikális tábor ki fog menni a meccsre, és elküldi a zsidókat oda, ahová valók.

Nem kellett túl sokat várni a FIFA döntésére, mely minden bizonnyal ,,közel-keleti" ráhatásra született meg. Magyarországnak a következő vb-selejtező mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania, ami teljesen ,,véletlenül" pont a Románia elleni. Ez már önmagában is elegendő ahhoz, hogy a két ország között feszültség generálódjon, amit a Jobbik úgy igyekszik megoldani, hogy olajat önt a tűzre. Politikai érdekből, a stadion elé hívja a szurkolókat, és a szimpatizánsait. Ezzel addig nem is lesz probléma, amíg néhány busznyi román drukker is erős késztetést érez arra, hogy ők is a stadion előtt szurkoljanak, mert azt hiszem, abból semmi jó nem fog származni.

Nem sokra rá, pedig beindult a székely zászló ,,háború". Azt, hogy hogyan is kezdődött, szintén nem ennek a cikknek a témája, de a folytatás, az mindenképp megér néhány gondolatot. Miután Martonyi János szolidaritást vállalt a székelyekkel, gyakorlatilag rohamtempóban elkezdődött a zászlók kirakása. Volt olyan település, ahol még a község zászlaját is levették, és helyébe rakták a székely lobogót.

Románia élesen bírálta a kialakult helyzetet, és válaszokat követelt hazánktól. Martonyi nemrég kint járt Bukarestben, ahol a zászlóval kapcsolatban is tárgyalt a két fél. A találkozótól a két ország közötti feszült viszony enyhülését várják.

Azzal mindenképp tisztában kell lenni, hogy külügyminiszterünk is akolbeli, aki már a pártállami időkben is fontos szerepet játszott a politikában. Ha valamit nem támogatott a hazai és nemzetközi cionizmus, az a székely, felvidéki, délvidéki, vagy bármilyen autonómiát, egyáltalán bármit, ami a Trianon előtti Kárpát-medence egységet idézné. Hogyan is lehetne, amikor ezek a cionista férgek darabolták fel az országot.

Nos, két oka lehet ennek a hirtelen ,,nemzeti" köntösnek, és a székely autonómia melletti markáns kiállásnak. Az egyik, hogy a focimeccs és a ,,zászlóháború" kapcsán megpróbálják összeugrasztani a két népet, amiből természetesen hasznot tudnak kovácsolni.

A másik talán kézenfekvőbb megoldás, hogy Székelyföld megkapja az autonómiát, ami precedens értékű lehet a felvidéki, délvidéki, valamint kárpátaljai magyarok számára. Ezzel két legyet is ütnek egy csapásra, egyrészt befogják a politikában még bízó radikálisok száját, előkészítik a terepet a betelepülő zsidók számára, és ami talán a legfontosabb, hogy a Fidesz ezzel a lépéssel bebetonozza magát a hatalomba a külhoni szavazatok jóvoltából.

Mielőtt bárki azzal vádolna meg, hogy nem szeretném, ha Székelyföld autonómiát kapna, erről szó nincs, azonban nem mindegy milyen áron, és ki kínálja azt fel. Zsidóval üzletet kötni amúgy sem érdemes, mert arra csak ráfaragunk.

A legszomorúbb az egészben az, hogy politikai érdekből ismét felhasználják a székely népet, mint már megannyiszor a történelem viharaiban.

Horváth László - Jövőnk.info
2013. március 12.

http://www.jovonk.info/2013/03/12/zaszloozon-margojara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Retkes Tamás: Mementó – Szálasi Ferenc kivégzésének 67
  2013-03-12 20:56:00, kedd
 
  Retkes Tamás: Mementó - Szálasi Ferenc kivégzésének 67. évfordulójára


Szálasi Ferenc reálisan látta, hogy a háború végeztével a talmudi gyűlöletből táplálkozó ellenségei nem fogják megkímélni sem az ő, sem közvetlen híveinek életét. Az igazságszolgáltatás paródiájának betetőzéseként a halálos ítélet kihirdetésére 1946. márc. 1-én sor is került. Jellemző a Vérbíróság gyakorlatára, hogy a halálos ítéleten belül is kötélre ítélték Szálasit és társait, ugyanis az akkoriban dívó kivégzési módok - golyó és kötél- közül ez volt a fájdalmasabb és megalázóbb.

A halál oka itt a fulladás, mivel az elítélteket akkoriban soha nem csapóajtóról ejtették le - mint pl. a Nürnbergben kivégzett német vezetőket is -, hanem oszlopról lógatták le. A hóhér ezen az elítélt fejének utolsó pillanatban való elcsavarásával ,,segített", amivel eltörte a nyakcsigolyát.

Megjegyzendő, hogy Szálasi és társai kivégzésének egyik alapmozzanata kísértetiesen emlékeztetett Dózsa György elpusztításának bestiális módszerére: miként Dózsára saját kiéheztetett embereit uszították, hogy megégett testéből egyenek, úgy Szálasi bitófájának beásására is hungarista foglyokat kényszerítettek. (Mások akkoriban nem is igen ültek börtönben, sőt az igazi gazemberek hozták és hajtották végre az ítéleteket.) A hatalom új birtokosai továbbra is mellőztek mindennemű tiszteletet legyőzött ellenfeleik felé, sőt igyekeztek minden lehetőséget megragadni a túlélők megtörésére is.

1946. márc. 12-én 15:00 és 15:12 között dr. Gera József, Beregfy Károly, és Vajna Gábor vértanúk már mind megtértek atyáikhoz, amikor a Nemzetvezető is sorra került. Érdekes módon őt nem fogták közre, nem kísérték a fegyőrök, hanem szabadon tette meg utolsó lépéseit a bitóig. A kivégzésnél bámészkodó, tegnapi gettólakó söpredék ütemes ,,Lassan, Bogár!" ordibálása egyetlen pillanatra sem maradt abba, nehogy a mártír bármit is mondani tudjon, amit esetleg az utókor feljegyezhetne. Bogár János ítélet végrehajtó - katonai rangját tekintve főhadnagy - most is pontosan megjelent elegáns fekete öltönyében és puhakalapjában, hogy gyászos munkáját elvégezze. Gyakorlott embernek számított szakmájában, kezei mégis megremegtek, amikor a Nemzetvezető nyakára akarta tenni a kötelet. Ezt egyes források szerint először az állára sikerült helyezni, mire Szálasi felnézett, és csak annyit szólt: ,,Lejjebb!".

A bámészkodók között szintén jelen lévő Fernand Gigon francia szélsőbaloldali újságíró imigyen számolt be az eseményről: ,,.... végre itt van Szálasi Ferenc, a nyilaskeresztesek vezére. Az üvöltő tömeg halált követel a bűnösre és a bűnök súlya jobban nehezedik a vállamra, mint maga az ég. Egész testemben reszketek, de Szálasi még csak nem is remeg. Alig két méterről nézem lezárt vonású arcát. Semmi reszketés. Semmi izomrándulás. Semmi sápadtság. Ezek a szájak nem tudom hány esetben mondták ki a halálos ítéletet és nem tudom hány ezer zsidót küldtek az égetőkemencékbe. Szeretném tudni, hogy mik voltak az utolsó gondolatai ennek az embernek néhány másodperccel halála előtt. Egy röpke pillanatra találkoztam szempillantásával - utolsó szempillantásával. Úgy érzem, semmire sem gondol, és semmit sem érez. Gránit. Maga az emberré lett gránit. Gránit marad akkor is, amikor elhalad három kivégzett minisztere holtteste előtt. Egyenletes, biztos léptekkel megy a halál felé. Azután csak egyetlen gesztus, egyetlen mozdulat: odahajol a feszülethez, amit a fiatal pap nyújt fel ajkaihoz, hogy megcsókolja. És meghal anélkül, hogy egyetlen izma is megrezzenne vagy a szemében ott ülne a félelem vagy hogy nyelvével megérintené ajkait. A hóhér feltépi mellén a zöld inget és egy érem reszket a mellén néhány pillanatig. Tizenöt óra harminc perc1."

A halál beálltát a jelenlévő orvosok 10-15 perccel később hivatalosan is megállapították. Szálasi a tömegsírban a 180-as azonosító számot kapta.

A bosszúhadjárat Szálasira vonatkozó részének egyik utolsó epizódja volt, hogy az internáltként szenvedő és alantas kényszermunkát végző Szálasinéval valamint Hubaynéval egyik este filmfelvételről nézették végig férjeik kivégzését.

A néhai Nemzetvezető kultuszát jól jelzi, hogy az 1940-es évek végén egy fiatal író, Nicolas Nagy-Talavera Passauban járva betért egy menekülttáborba, ahol nem mindennapi látvány fogadta: az egyik barakkban számos magyar menekültet lelt, akik Szálasi mártíromságának évfordulóját ünnepelték. A nyilas érában meghurcolt író megrökönyödve vette tudomásul, hogy az amerikai megszállási zónában ilyen rendezvényt engedélyeznek. Döbbenete csak fokozódott, amikor a szétoszló tömeg több tagját arról hallotta meg elmélkedni, hogy ha majd Szálasi fia2 egyszer felnő, megvalósítja apja reformjait; és hogy Szálasi védte meg a Nyugatot a bolsevizmustól. Ezek az egyszerű munkások és parasztok a kitelepült, majd kint rekedt nemzetrész tagjai voltak, akiknek szívében a néhai NV mint valami igazságos király élt.

Szálasi Ferenc és bajtársai mártírhalálukkal megnyitották és egyszersmind megkoronázták azt a véres megtorló hadjáratot, amit az Európára szabadult bolsevisták vezényeltek le és hajtottak végre. Egyes szerzők szerint Magyarországon 1945-1950-ben 90.551 fő állt népügyészség előtt háborús bűnösség vádjával. 42.066 fő ellen történt vádemelés, ebből 447 halálos. 189 főt végeztek ki.

Retkes Tamás
történész

1. Idézi: Fiala Ferenc-Marschalkó Lajos: Vádló bitófák. 205-206. p.

2. Szálasit a titkárnőjével hozzák hírbe egyes szerzők, akinek - szerintük - a Nemzetvezető fiúgyermeket nemzett. A fiúról szóló elméletnek alapjául továbbra sem szolgál semmilyen bizonyíték.
2013. március 12.

http://www.jovonk.info/2010/03/11/retkes-tamas-memento-szalasi-ferenc-kivegzesene k-64-evfordulojara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szálasi Ferenc és három minisztertársa pozitív emberek volta
  2013-03-12 20:40:25, kedd
 
 

Szálasi Ferenc és három minisztertársa pozitív emberek voltak
2013. 03. 10. vasárnap. - 22:12

Kedves Magyar testvéreim!

Hatvanhét évvel ezelőtt, 1946. március 12-én végezték ki az utolsó törvényes magyar kormány első emberét, a nemzetvezető Szálasi Ferencet és három miniszterét, Beregfy Károlyt a honvédelmi, Rajniss Ferencet a vallás- és közoktatásügyi, Vajna Gábort a belügyminiszteri tárca élén. Ha volna egy szemernyi becsület az őket kivégzők szellemi utódaiban, bizony most ők is fejet hajtanának emlékük előtt, hiszen nem önmagukért, hazánkért adták a legdrágábbat, életüket, akiket ezért emigráns költőklasszikusunk, Alföldi Géza szavaival joggal tarthatunk az ?Úr fiai"-nak:

Az Úr fiai ők, valamennyi.
Leborulok szent emlékük előtt.
Uram, áldj meg, hogy ne legyünk gyávább,
Mint ezrek, ők, az előttünk-menők!
Mutasd, Uram, hogy merre visz az út,
Méltónak lenni hozzájuk boldogan!
Vezess, Uram, hősi szent csatákra,
És oltsd belénk vérünk, hogy tudjuk, hogyan!

Igen, a hogyan ugyanis az örök hamleti kérdés számunkra, amelyre pályájukkal, erkölcsi-szellemi tartásukkal ők meg is adták a választ, ezáltal hősökké válva, amiért mást akartak, éspedig jobbat s azt jobban, mint oly sok kortársuk, vagyis egy testben, lélekben ízig-vérig keresztény erkölcsi alapokon és szociális igazságosságon alapuló Nagy-Magyarországot, a külső és belső ellenségeinktől való megszabadulást, lerázva valamennyi nemzeti életünket megrontó, Széchenyi István által ostorozott bűnünket, azt, hogy oly sokan akarunk elsők lenni, vezető állásba kerülni, különben szárnyaszegett madárnak tekintjük önmagunkat, hogy eközben felfuvalkodottak, önhittek, gőgösek, túlságosan személyeskedők, rendszerint részletekben elmerülők vagyunk, hogy nem vagyunk a helyünkön, hajlamosak vagyunk egyéni rátermettségünk ellenére való hivatást választani, hogy nincs elégséges összetartás bennünk, testvéri érzés, jóindulat egymás iránt, van viszont állandó áskálódás, kenyéririgység, hogy rendszerint meghunyászkodunk, nem állunk helyt azért, amit teszünk, hanem helyette gyáván megfutamodunk, hogy gyökérnélküli lángolással kezdünk munkához, de kicsinyes, önös érdekekből aztán hamar abba is hagyjuk, hogy a társadalmi különbségeket nem tudjuk áthidalni, elfogadni, hogy gazdagok és szegények mindig lesznek, hogy örökösen címkórságban szenvedünk, ranglétrára mindenáron felkapaszkodók, álláshalmozók vagyunk, fékezhetetlenek, nem vetünk gátat sem örömeinknek, sem bánatainknak.

Mindezen bűneink bizony Horthy Miklós negyedszázados kormányzósága alatt is tovább burjánoztak, megszülve ezzel a nemzeti és szociális igazságosságot egyként érvényesíteni és érvényesíttetni hivatott hungarista mozgalmat, a történelem Ura adta pillanatban olyan férfiúkat adva, mint amilyenek például ők voltak négyen, akik Adyval tudták s tudatosították, hogy (legalábbis lélekszámban) kis népeknek még lélegzetet venniük is csak radikálisan lehet, akik megtapasztalták vele, a költővel oly sokszor, hogy bizony ?nekünk Mohács kell":

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szívű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

Amikor a hatvanhét évvel ezelőtt ezen a napon kivégzett mártírjainkra emlékezünk, gondoljunk arra, az ő példájuk mennyire segít bennünket annak megértésében, hogy még ?félpercnyi békesség"-et sem ismerő pozitív emberek termelhetik csak meg az igazságosság gyümölcsét, a békét, a magyar békét, a pax hungarica-t.

Éppen ezért itt és most kell idézni Klebelsberg Kunót, az egykori vallás- és közoktatásügyi minisztert, aki a magyar ifjúságot 1928-ban így intette rádióbeszédében:

?Magyar fiúk, magyar lányok! Az iskolában már megtanultátok, hogy Nagy-Magyarország területe 325 000 négyzetkilométer volt, a trianoni Magyarországé pedig csak 92 000 négyzetkilométer. Tudjátok azt is, hogy Nagy-Magyarországon 21 millió ember lakott. A trianoni Magyarországnak ellenben csak nyolcmillió lakosa van. Majdnem egyharmadára zsugorodott össze hazánk. Ha mindennek dacára sem akarjuk a nemzetek sorában elveszíteni azt a helyet, amelyet a magyarság korábban elfoglalt, akkor a mi munkánk eredményének legalábbis annyinak kell lennie, mint amennyit régebben a történeti Magyarország huszonegymillió lakosa véghezvitt.

De emelnünk kell nemzetünk belső értékét is. Fokoznunk kell nemcsak az egyes ember teljesítőképességét külön-külön, hanem a nemzet együttes összmunkájának eredményét is. Ehhez pedig az kell, hogy több legyen a magyarság kebelében a pozitív, mint a negatív ember.

Milyen a negatív ember? A negatív ember a fölmerő kérdésekkel szemben rendesen nemet mond. Ha valamely új eszme vagy terv merül föl, akkor nem azon töri a fejét, hogy meg lehet-e azt valósítani, hanem csak a nehézségeket és az akadályokat nézi, és többnyire azt jósolgatja, hogy nem lesz az egészből semmi, amivel még azokat is elcsüggesztheti, akiknek az alkotó munkához hajlamuk és kedvük van. A negatív ember irigy, mások hibáit nagyítja, kiszínezi, az iparkodókat leszólja, a bizakodókat kigúnyolja. Rendesen sokat beszél, másokat fölényes hangon bírál, és eközben többnyire kiiktatja az erejét, nem marad már benne energia a hasznos cselekvésre.

Milyen ezzel szemben a pozitív ember? A pozitív ember bizakodó, jóakaratú. Magával szemben szigorú, mások hibáival szemben elnéző, mert az alkotó munkából jól tudja, hogy milyen nehéz valamit megcsinálni és milyen könnyű tévedni. A pozitív ember szolgálatkész, és amennyire teheti, segít mindenkin. A szót nem igen fecsérli, inkább kevés beszédű, viszont a munkában öröme telik, életének fő célja az alkotás.

Az olyan nemzet, amelynek sorában a negatív emberek többségre jutnak, veszve van. Magyar fiúk, magyar lányok! Legyetek ennek a hazának dolgos, pozitív gyermekei!"

Igen, kedves magyar testvéreim! Szálasi Ferencre és három minisztertársára keresve sem találhatnánk karakterológiailag kifejezőbb szót, mint hogy pozitív emberek voltak a már akkor is oly sok negatív ember között. Ám korántsem csak az iskolaépítő kultuszminiszter akkori szavai illenek ennyire mindnyájukra, hanem Szent Páléi is: történetesen kivégzésük napjára, március 12-ére esik Nagy Szent Gergely pápa, hitvalló és egyháztanító ünnepe, s az enapi szentmise szentleckéjében a népek apostola tanítványához, Timóteushoz az alábbi intelemmel fordul (2 Tim 4, 1-5):

?Kérve-kérlek az Isten előtt és Jézus Krisztus előtt, ki ítélni fog eleveneket és holtakat, az ő eljövetelére és az ő országára: hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan, ints, kérj, fedj minden türelemmel s tudománnyal. Lesz ugyanis idő, mikor majd az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük s elfordítják fülüket az igazságtól, de odaadják magukat a meséknek. Te vigyázz, viseld el a szenvedéseket mindenben, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat, légy józan."

Igen, Szálasi Ferenc, Beregfy Károly, Rajniss Ferenc és Vajna Gábor akár alkalmas, akár alkalmatlan volt, intették, kérték, feddték nemzetünket, ezért elmondhatták Szent Pállal ők is (2Tim 4, 7):

?A jó harcot végigharcoltam, a pályafutást bevégeztem, a hitet megtartottam, készen vár reám az igazság koszorúja, melyet megad nékem azon a napon az Úr, az igazságos bíró, mindazoknak, kik sóvárogják az ő eljövetelét."

Requiem aeternam dona eis Domine,
Et lux perpetua luceat eis.

(Elhangzott 2013- március 10-én az Új Köztemetőben)

ifj. Tompó László - Kitartás.hu


htvolttp://kitartas.mozgalom.org/eszme/szalasi-ferenc-es-harom-minisztertarsa-poz itiv-emberek-ak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van-e Ádernek választása?
  2013-03-12 20:30:07, kedd
 
  Van-e Ádernek választása?

2013.03.12. 16:40

Áder Jánosnak nincs választása. Az Alaptörvény S cikke szerint az Alaptörvény módosítását a köztársasági elnök öt napon belül aláírja. Pont. Nincs szó kivételekről. Megtehetné-e azt, hogy nem írja alá, arra hivatkozva, hogy őrködik az államszervezet demokratikus működése felett? Elvileg. Ha Orbán Viktorék teljesen megőrülnének, és be akarnák írni az Alaptörvénybe az ellenzék kivégzését, akkor persze megtehetné. Nagyjából ez lenne a legkisebb problémánk. A valódi problémánk az lenne, hogy Orbán Viktorék teljesen megőrültek.

Orbán Viktorék nem őrültek meg teljesen, de azért igen aggasztó módon viselkednek. És ez a mi alapvető problémánk. Orbán hardcore pártemberekkel "court packing"-ol, az AB nem sokára a kezében lesz, lényegében mindegy, hogy mi van az Alaptörvényben, dr. Szívós Mária már eddig is csak a Láthatatlan Alkotmány II-re hivatkozott (t.i. Orbánnak mindig igaza van). Na ez a baj. De ennél lényegesen nagyobb baj, hogy a miniszterelnök családi birtokként kezeli az országot.

Egy komparatív alkotmányjoggal foglalkozó amerikai professzor próbálkozhatna azzal, hogy értelmezi az alkotmányos szituációt, de sokkal többet értene meg az alkotmányos rendszerünkből, ha egyszer végignézné a Videoton-Eger mérkőzést a VIP-páholyból, vagy pálinkázgatna egyet a Közgép legújabb tendergyőzelmét ünneplendő a Közgép tulajdonosával, meg a tender valóságos kiírójával, akik összesen mondjuk egy darab embert alkotnának.

Olaszországban meggyilkoltak egy miniszterelnököt, felrobbantották a bolognai főpályaudvart, államügyészeket öltek meg, és olyan kellemes modorú szicíliai úriemberekkel működtek együtt politikusok százai, akikhez képest a mi kis kétajtós székházvédőink kapucsínót szürcsölgető feminista irodalomtörténészek. Az amerikai politikatudományban elterjedt kifejezéssel: shit happens. Igen kedves Olvasó, ezt érzi, és nem, nem lehet kiszellőztetni.

Ádernek nincs választása. Az állampolgárnak van választása. Alig párezermilliárd forint, a teljes Terrorelhárítás és a NAV (még van különbség a két utóbbi között? negyedórája nem néztem meg az Indexet), és a Bayer Zsolt-Sz.Ferenc Baráti Kör áll vele szemben, viszont lebontották a Vasfüggönyt. You got the picture.


http://orulunkvincent.blog.hu/2013/03/12/van-e_adernek_valasztasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kritikus pontnál vagyunk
  2013-03-12 20:27:36, kedd
 
  Az elemzők is mondhatni a sötétben tapogatóznak, hogy hol lehet a forintgyengülés következő megállója. Az ugyanakkor biztosnak látszik, hogy ha a 307-es szint is elesik, onnan már rohamléptekben teheti meg a forint az utat a 315-ös kurzusig. Jelenleg egy kritikus ponton állunk.
Kedden megismétlődött a forint hétfői hirtelen gyengülése, a magyar fizetőeszközt az euróval szemben a 306-os szint fölé lökték. Legutoljára tavaly nyáron volt ilyen gyenge a forint, vagyis kilenchavi mélypontján van a magyar fizetőeszköz. A 307-es szint egyelőre még tartja magát, ha ez elesik, akkor 310-315 forint közelébe is könnyen lendülhet majd az euró.


Sok kis "édesség" van porondon

Mi is azt találgatjuk, hogy mi fér még bele, egyelőre a 307-308-as szint lehet egy megálló - mondta Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője. Szerinte most a labda a jegybank és a kormányzat térfelén pattog. Ugyanakkor sok kis "édesség" játszik be a forintgyengülésbe, ilyen például a kis- és középvállalkozások devizahiteleinek kiváltása - ezt ma jelentette be a miniszterelnök -, az alaptörvény módosítása vagy a jegybanki alelnökök jogainak múlt pénteki megnyirbálása. Kuti szerint ha nem enyhül a feszültség, akkor ideig-óráig még megmarad a már említett támfal, ám ez könnyen átszakadhat, és a 310-315-ös tartományba is átlendülhet a magyar fizetőeszköz. Ilyen környezetben kevés a muníció a forint mellett - emelte ki az Equilor vezető elemzője.

Kritikus pontnál vagyunk

Egy veszélyes elegyet látunk éppen, a forint egy kritikus szakadási pozícióban van - fejtette ki Karagich István, a BloChamps Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója. Szerinte azért is problémás most a kiszámíthatatlan jegybanki - és kormányzati - kommunikáció a monetáris politikával kapcsolatban, mivel a forint a 280-300 közötti távolságot sokkal lassabban teszi meg, mint a 300 és 325 közöttit. Karagich szerint ráadásul vigyázni kellene azzal is, hogy míg nemzetgazdasági miniszterként Matolcsy megtehette, hogy "bedobott a vízbe egy követ", és megnézte, hogy az milyen hatást okoz, ezt jegybankelnökként már nem tehetné meg, hogy tesztelgetik a piacot az ötleteikkel, mivel ez komoly veszélyt hordoz magában.



Forrás: HVG.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csúcson a magyar csődkockázat - Meddig tűrnek a külföldiek?
  2013-03-12 20:23:55, kedd
 
  Csúcson a magyar csődkockázat - Meddig tűrnek a külföldiek?
2013. március 12. | 16:30

Weinhardt Attila

A forint kilenc hónapos mélypontra esésével párhuzamosan mára öthavi csúcsra ugrott a magyar állam piac által árazott csődkockázata. Az országkockázati mutatószám emelkedése azonban egyelőre nem váltott ki kötvénypiaci eladói hullámot sem a devizaalapú, sem a forintalapú államkötvény piacon. Figyelmeztető azonban az, hogy a gazdaságpolitika iránti bizalmat tükröző hosszabb futamidejű kötvényhozamok emelkednek, illetve a külföldiek forintalapú állampapír állománya 4,5 hónapos mélypontra esett. Az állampapírpiaci szereplők körében az egyik legfontosabb témává kezd előlépni, hogy a külföldi befektetők meddig nézik türelmesen a forint esését, illetve azt a gazdaságpolitikát, amely a jegybanki devizatartalékok apasztásán keresztül mérsékelné a nemzetgazdaság devizaadósságát devizahiteles mentőcsomagok keretében.

2013.03.12 11:16 Orbán forintosítaná a kkv-k devizahitelét is



Újra azon a szomorú listán szerepel Magyarország, amely a legnagyobb egynapi csődkockázat-emelkedést rangsorolja a CMA adatszolgáltató kimutatása szerint. Amint látszik: ma 11,5 bázisponttal 334 bázispontra ugrott az 5 éves csődkockázati mutató, így a CMA modellje szerint a piac most 20,5%-os halmozott valószínűséggel árazza azt, hogy egy "törlesztésleállási esemény" következik be öt éven belül a magyar államnál. A 334 bázispontos csődkockázati (CDS-)árazás öthavi csúcsnak felel meg.



A nagy kilengés lehetőségére a forint árfolyamában február 28-i cikkünkben felhívtuk a figyelmet, azóta 10 egységgel drágult az euró.

2013.02.28 13:45 Újra nagy mozgás jöhet a forint piacán

Amint azonban az alábbi ábrán látszik: a forint esésének intenzitásával eddig nem tartott lépést az 5 éves CDS-felár emelkedése, noha korábban a két idősor szoros együttmozgást mutatott. Látszik azonban az, hogy a CDS-felár, illetve egy másik fontos országkockázati felár (5 éves eurókötvény felár) is felfelé kapaszkodott az utóbbi hetekben.

Csúcson a magyar csődkockázat - Meddig tűrnek a külföldiek?

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy a szűkebb értelemben vett térségünkben továbbra is a magyar csődkockázati mutató a legmagasabb, mögöttünk alig lemaradva továbbra is a horvátok láthatók. Az utóbbi hetekben a román és a bolgár CDS-felár is emelkedett valamelyest, míg a cseh és a lengyel stabilan alacsonyabb szinteken mozog.



Érdemes megjegyezni, hogy a magyar csődkockázati mutató öthavi csúcsra emelkedésével párhuzamosan nem látszik eladói hullám sem az euró-, sem a dolláralapú magyar államkötvényeknél. Megfigyelhető azonban, hogy a gazdaságpolitika iránti bizalom tükörképének számító hosszabb futamidejű hozamok szépen felfelé araszolnak a CDS-felár emelkedésével párhuzamosan.


Nemcsak a deviza-, hanem a forintalapú hosszabb futamidejű kötvényhozamok is enyhe emelkedést mutattak az utóbbi hetekben. Ez elsősorban a 10-15 éves szegmensre igaz, míg az 5 éves papír év eleje óta kissé még csökkenni tudott. Közben viszont a további magyar jegybanki kamatcsökkentésre készülve intenzíven süllyedtek a rövidebb futamidejű papírok hozamai, így a hozamgörbe az utóbbi hetekben egyre meredekebbé vált.



Az, hogy az 5 éves CDS-felár öthavi csúcsra emelkedett, de közben az 5 éves forintalapú államkötvény hozama inkább oldalazott, oda vezetett, hogy az 5 éves forintkötvényből számítható forint kockázati prémium szokatlanul szűkre, mindössze 60 bázispontosra szűkült. Ez 25 bázisponttal szűkebb, mint az utóbbi két év átlaga.



A forinteszközök által kínált kockázati prémiumra azért érdemes figyelni, mert annak szűkülése egyre kevésbé teszi vonzóvá a magyar papírok vásárlását (ha csak a kötvények hozamát figyeljük és eltekintünk az euró/forint árfolyam kedvező elmozdulásából eredő esetleges többlet hozam elérésének lehetőségétől).

Az, hogy a forintalapú kötvénypiacunk már nem annyira vonzó, részben a változó feltörekvő kötvénypiaci tőkeáramlással, részben a szűkülő kockázati prémiummal függhet össze. A kettő következménye abban is tetten érhető, hogy a külföldi befektetők magyar állampapír állománya a legfrissebb, múlt péntekre vonatkozó adat szerint 4,5 hónapos mélypontra, 4832 milliárd forintra esett. A jelek szerint tehát a február közepi nagy forintkötvény lejárat után is enyhén nettó eladóként viselkednek a külföldiek a magyar piacon.



Érdemes egyébként megnézi a külföldiek állományváltozásának dinamikáját is. 20 napos gördülő alapon igen intenzív az állomány leépülése, az utóbbi két évben ugyanis nem volt példa arra, hogy mintegy 200 milliárdos állománycsökkenés következzen be 20 kereskedési nap alatt.



Amint a ma érkezett elemzői véleményekben is kiemelte az egyik szakértő: az egyik fő kockázat az, hogy a forint esésével párhuzamosan egyre több kötvénypiaci szereplő is megijed (mert "elveszítheti" annak a nem-realizált nyereségnek egy részét az EUR/HUF árfolyam miatt, amelyet az állampapír hozamok süllyedésével elért). Ez az aggodalom kötvényeladásokat indíthat el, amely egyrészt a forintot tovább gyengítheti, másrészt az állam forintalapú adósságfinanszírozásában hozhat feszültebb időszakot. Azok a szereplők, akik lefedezték az állampapír kitettségük nagy részét, vagy a mostani forintgyengülést csak átmenetinek gondolják, valószínűleg kivárnak.

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/csucson_a_magyar_csodkockazat_meddig_t urnek_a_kulfoldiek.181043.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilan Mor az Országgyűlés Képviselői Irodaházában tartott ma
  2013-03-12 20:20:06, kedd
 
  2013-03-12. 17:44
Ilan Mor az Országgyűlés Képviselői Irodaházában tartott ma eligazítást

Ma 15:45-kor óriási gázfröccs és fékcsikorgatás közepette egy Audi típusú luxusautó fordult ki a Képviselői Irodaház előtt parkolóból, az előtte lévő, szintén csúcskategóriás BMW-nek pedig kivágódott az Irodaház felőli ajtaja, s marcona testőrök amerikai akciófilmekben látható színpadias mozdulatokkal jelezték: az Országgyűlés Házőrsége tagjai is csak a közvetlen életveszély vállalása mellett közeledhetnek az időközben az Irodaházból kilépő gyarmatosító, Ilan Mór Izrael budapesti nagykövete felé.
A zsidó terrorállam budapesti nagykövete személyesen adta ki a magyar őslakosok megválasztott képviselőinek az utasításokat.
Kíváncsian várnánk az ezzel kapcsolatos tájékoztatást - ha nem lennénk tökéletesen tisztában azzal, hogy működik a parancskiadás a gyarmaton.
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109211/#ixzz2NM41TBks
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó bankár világbirodalom visszavág: Dönti a forintot
  2013-03-12 20:04:57, kedd
 
  A zsidó bankár világbirodalom visszavág: Dönti a forintot
2013. március 12. 18:13
Hunhír.info

Kilenc hónapja nem volt ilyen gyenge a forint az euróval szemben: délután 308 forintot kellett fizetni egy euróért, s órák alatt is csak 306 forintra erősödött vissza. A zsidó bankár világbirodalom megrettent, hogy a gyarmaton kevesebb gigaprofitot szivattyúzhatnak ki a fajtásak bankjai, így támad ezerrel.

A mélypontért a Portfolio.hu szerint Orbán Viktor miniszterelnök mai beszéde a felelős, amelyben arról beszélt, hogy a vállalatoknak jóval alacsonyabb kamaton kellene tudni hitelhez jutni, és jelezte, hogy fél even belül forintosítani szeretné a kisebb vállalkozások devizahiteleit is, a lakossági hitelek mellett.

A zsidó bankár világbirodalom megrettent, hogy a gyarmaton kevesebb gigaprofitot szivattyúzhatnak ki a fajtásak bankjai, így támad ezerrel. Az mégsem járja, hogy a rabszolgák ne rabszolgák maradjanak, és az emberek végre ne a hiteleikkel és a hajléktalanság-veszélyével, hanem a cionista zsidó térhódítással foglalkozzanak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62733
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.