Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Angyali vers..
  2013-03-13 08:54:23, szerda
 
 
Hinnem kell hogy az álmok valóra válnak,
Hogy minden lélek mellett angyalok állnak,
Figyelő tekintetük reánk függesztik,
Munkájukat nesztelen, és értünk végzik,
Velünk kelnek hajnalok, hajnalán,
Minket őriznek a mindennapok során,
Magányos így soha senki nem lehet,
Hiszen mindenkit egy igaz angyal szeret.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
tíz napon át csuklott
  2013-03-13 08:44:56, szerda
 
  Öleléssel a csuklás ellen

Bizonyos esetekben azonban csődöt mondanak a jól bevált módszerek. Egy londoni nyugalmazott tanár, Ben Lamberton tíz napon át csuklott éjjel-nappal - írja a Daily Mail. Mint mondta, néha 15-20 percre abbamaradt a csuklás, ám azt követően mindig újra kezdődött. Hiába fordult orvoshoz, azt a választ kapta, hogy nem számít klinikai esetnek, majd megszűnik a panasz magától.

Végül a tizedik csuklással töltött napon sikerült orvosolni a problémát. Ben Lamberton lánya javaslatára gyógytornászhoz fordult, aki egy egészen egyszerű módszerrel mulasztotta el a csuklást. Leültette a férfit, majd a háta mögé lépett, és átölelte. Ezzel megtörte a rekeszizom reflexszerű összehúzódását - valószínűleg ahhoz hasonlóan, mint amikor valakit megijesztenek.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
Valahol Vatikánvárosban...
  2013-03-13 08:32:40, szerda
 
  istenveled
hinni isteni érzés


..lakik a világ legmagányosabb embere. Pedig több mint 1,2 milliárd követője van. A világ több mint egyhatoda. Közvetlen környezetében és kollégáiban azonban nem bízhat.

Rengeteg ember szereti és óvná, kivéve azokat, akik körülveszik. Pedig sokat köszönhetnek neki. Kitartásának: a "Gránitpápa" életét, becsületét és jó hírét áldozta fel értük. Helyettük állt ki, képviselte és védelmezte az egyházat a pedofilbotrányok idején. Hálátlan szerep. Csak most hagyta el "Szent Péter Hajóját", amikor a vádaskodás és a harag már elcsitult. Könnyű, sokkal könnyebb lesz utódjának.

XVI. Benedek pápa jézusi karakter, önfeláldozó drámai hős. Hivatásukhoz méltatlan kollégái: sunyi, aljas és beteglelkű, gyermekeket molesztáló senkiházik bűnei miatt szenvedett. Ő kért bocsánatot-helyettük. Oda tartotta az arcát, helyettünk. Minden katolikusért.

Joseph Ratzinger élete legnagyobb harcát vívja, miközben a világsajtó már leírta és lehetséges utódjáról cikkezik, tudósít, spekulál. Mintha a pápa meghalt volna. Mintha a pápaválasztó konklávé lovi lenne. Fogadóhely: "Vajon ki lesz a befutó?" Még jó, hogy fogadásokat nem kötnek.

Kevesen tettek ennyit a katolikus egyházért, egyszemélyes élő pajzsként védte közösségét. Josephről mégis mindenki elfeledkezni látszik. Kivéve az egyszerű híveket és atyákat. Kivéve azokat, akik számítanak.

Az olasz közszolgálati RaiUno esti híradója tegnap szinte csak a Szentatya lemondásával foglalkozott. Méltó módon mutatva be munkásságát. A jó dolgokról, eredményeiről is megemlékezve.

A Szent Péter téren meginterjúvoltak egy idős olasz hívőt. A jó karban lévő meglett és erős férfi felháborodottan fogadta a hírt. Gyermeki kifakadással, sértettséggel reagált a lemondásra: "Csalódott vagyok. Cserbenhagyott minket!" Elment a papa... ....A pápa.

-Tehát megviselte a lemondás?-faggatta és nyagatta tovább a riporter.

-Igen, hát hogyne... És ezzel vége, mást nem mondok! Az ősz üstökű olasz úr ekkor gyorsan elfordult, faképnél hagyta a kameramant, nehogy sírni lássák. Egy igazi olasz férfi sosem sír-csak magában. Egyedül.

Nekünk hívő katolikusoknak a Szentatya egyfajta apafigura, mérce és védelmező. Most egyedül maradtunk. Apátlanul.

Az amerikai CNN hírmagyarázója szerint XVI. Benedek lemondásával "elindult az egyház megtisztulása": a Szentatya eszerint piszok, mocsok volt? A médiamegmondók további fejeket követelnek, a CNN szerint mindenkinek le kellene mondania, aki élete során kapcsolatban volt Joseph Ratzingerrel és így "pedofiloknak falazott". Tisztogatást szeretnének, követelnek. Mintha bármi közük is lenne a Vatikánhoz, a kereszténységhez.

Számukra XVI. Benedek pápa munkássága csupán néhány pedofilbotrányt jelent. Semmi többet. Szolgálat, hit, kórházak, szociális otthonok és árvaházak fenntartása, lelki gondozás, hajléktalanellátás, szegények élelmezése, lepramissziók, háborús közvetítés és békemissziók-ezek nem számítanak. Nekik.

Joseph Ratzinger a katolikus egyház konzervatív, hagyományőrző szárnyához tartozott, amelyet egyesek szeretnének teljesen kivéreztetni. Eltüntetni a Föld színéről. Hogy aztán kényük-kedvük szerint gyúrhassák, formálhassák át a kereszténység legerősebb bástyáját. A legnagyobb és legbefolyásosabb keresztény vallási irányzatra, a katolikus egyházra fáj a foguk. A média egy puha megengedő liberális pápát szeretne, akit irányíthatnak.

Sok mindenben nem értek egyet a konzervatívokkal, ennek ellenére tudom: szükség van rájuk. Ők tartják fent a keresztény hagyományt!

Joseph Ratzinger elvégezte a piszkos munkát, bemocskolta finom kezeit, beállt a támadások és a vádzápor közepébe, most mégis hagyták elmenni. Senki sem marasztalta, kérte döntése visszavonására. A Euronews mindössze néhány fiatal katolikust mutatott, jóképű és átlagos srácokat és lányokat, akik "Szeretünk Benedek!" táblákat felmutatva a Szent Péter téren zenéltek a pápának. A szakadó esőben is. Énekkel és tánccal köszönték meg munkáját.

Elment a "makacs konzervatív maradi" pápa. Érte nem tüntetnek tömegek, milliók, mint II. János Pálért. Pedig legalább annyit tett és áldozott fel egyházáért.

XVI. Benedek pápa kiállása, érett és önkritikus keménysége nélkül a sok támadás közepette talán összeomlott volna a katolikus egyház. Vagy még többet veszít.

XVI. Benedek nem várta meg, amíg magatehetetlen lesz. Tanult II. János Pál pápa sorsából.

Tudta, mi várna rá. Nem hagyta, hogy mások eszközként, kellékként, bábként használják fel, hogy aztán helyette döntsenek. "Teljes szabadsággal" mondott le, büszkén és önállóan, ahogy egy gerinces némethez és egy felelős vezetőhöz illik:

"Ezért, tudatában e tett súlyosságának, teljes szabadsággal kinyilatkoztatom, hogy lemondok szolgálatomról mint Róma Püspöke, mint Szent Péter utóda, amelyre 2005. április 19-én a bíborosok révén kaptam megbízatást."

Valahol Vatikánvárosban egy idős büszke, elárult és elárvult német ember élete legnagyobb harcát vívja. Másokkal és önmagával: mikor mindenki róla, helyette beszél, pletykál, nehéz lehet csöndben maradni. Mégsem szólal meg, nem panaszkodik, nem cáfol. Nem védekezik. Tűr, végtelen alázattal. Isten embere.

Talán az utolsó harca lesz. Fizikailag teljesen egyedül van, az intrikákkal és árulásokkal teli Vatikánban szinte senkire sem számíthat. Emberekre, emberei többségére nem. Kevesen tartottak ki, Erdő Péterhez hasonlóan, végig mellette.

Csak testvérével, a szintén papi pályát választó Georggal tartja a kapcsolatot. Egyedül benne bízik meg. Ő nyilatkozik helyette. Telefonon tartja "Josephben" a lelket. Odautazni hozzá, személyesen vigasztalni már nincs ereje. Idős és beteg ő is.

XVI. Benedek édestestvérén kívül csak a Jóistenben bízhat. Bölcs erős és hozzá hasonlóan büszke "Főnökében", aki sosem hagyta egyedül. Aki számít, igazán, mindig velünk marad.

Gémesi Gábor

Írjunk a Szentatyának és imádkozzunk érte. Bátorítsuk az Interneten, Twitteren, Facebookon, levélben és ha tudunk, menjünk ki hozzá! Érte. Eddig ő védelmezett minket, most rajtunk a sor!

 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1428
  • e Hét: 4295
  • e Hónap: 10667
  • e Év: 61458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.