Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Káder János: 1,5 millió magyar elnöke akarok lenni!
  2013-03-14 22:57:55, csütörtök
 
  2013.03.14. 04:04
Káder János: 1,5 millió magyar elnöke akarok lenni!


Felszállt a fehér füst. Igen, ott kint a Szent Péter Bazilikában is. De ennek a hírnek leple alatt sunyin, lopva, kúszva befűtöttek a Sándor Palotában is, hátha egy füst alatt meg lehet úszni a bejelentést: Káder János az előzetes várakozásoknak és Fénylő Csillagunknak maradéktalanul megfelelve aláírja a 4. alaptörvény módosítást.

Volt aki mást várt?

Bevallom, én egy kicsit igen. Kaptam is érte a fejemre eleget, mert láttam esélyt arra is, hogy nem írod alá, és is azt gondoltam ha mégis, akkor legalább valami helytelenítő gesztust teszel. Mit tudom én, szigorúra húzott szemöldökkel szúrósan nézve legalább úgy csinálsz, mint aki öklendezik, de nem tehet mást. Neked még az a mentséged sem lehet mint a közvetlen elődödnek, hogy hótthülye vagy és nem érted hajszál pontosan mi a baj azzal amit aláírsz. Ahogy jogászként azt is vágod, hogy a pártalkotmány 9. cikke szerint lett volna megalapozott lehetőséged hivatkozni, hogy - ha másért nem - az Európai Unió intézményeinek tiltakozása miatt normakontrollra küldöd a módosítót, hogy az maradéktalanul megfelel-e az Alapjogi Chartában megfogalmazottaknak.

Ezt ráadásul a szádba rágta egyik elődöd, Sólyom László és Szabó Máté ombudsman is. Arról nem beszélve, hogy az aláírás mellett is számolatlanul álltak rendelkezésedre a helytelenítés kifejezésére lehetőségek. Ennek ellenére járulsz hozzá, hogy az alkotmányellenesnek talált iratkatyvaszt mégis beleszuszakolják a szaros gumicsizmás parasztok a büszkeségetekbe. Innentől meg azt gondolom, kedves Káder, hogy egy fokkal rosszabb vagy közvetlen elődödnél is. Úgyhogy itt élnék a javaslattal, hogy a pártalkotmány következő faragásánál - mert azt te se gondolod, hogy ez az utolsó, muhahaha - írjátok át azt a 9. cikket valami testhezállóbbra:

áder alaptörvény.jpg
Még azt is jobban elnéztem volna, ha ezt az egész aláírás balhét csöndesen teszed. De te megindokoltad, amitől szánalmasabb álszent baromságot keveset olvashattunk.

Demokratának lenni annyit tesz, mint minden körülmények között ragaszkodni a jogállamiság formáihoz és kereteihez.

Ezek szerint te sem vagy demokrata, ugyanis éppen most teszed lehetővé Viktoréknak, hogy a jogállamiság maradék formáit is felrúgják annak kereteivel együtt, ráadásul nekifutásból. De az igazi szánalomhalom nem ez, sokkal inkább a másik gőzölgő kupac itt:

Az elmúlt napokban hosszú órákat töltöttem azzal, hogy Alaptörvényünk negyedik módosításának elfogadása kapcsán tanulmányozzam a sajtóban megjelent véleményeket, érveket, hogy elolvassam a hozzám küldött leveleket, üzeneteket, hogy meghallgassam szakértők okos - és olykor indulatoktól vagy politikai szándékoktól sem mentes - érvelését.

Tettem ezt annak érdekében, hogy elnöki eskümmel összhangban döntésemben egyetlen cél vezéreljen: az alkotmányos rend és a nemzet egységének képviselete.

És tettem ezt azért is, mert a köztársasági elnök önmagában még semmit sem tesz azzal, ha csak pártok felett állónak értelmezi szerepét és feladatát. Mert a köztársasági elnöknek nem egyszerűen a pártok felett, hanem mindig és mindenben politikai nemzete mellett kell állnia.

Kedves Káder, először is magyarázd el legyél kedves, hogy a bánatos kókadt paripapéniszbe fér a te fejedben össze az alkotmányos rendre hivatkozás akkor, mikor pont az alkotmányellenessége miatt kidobált szarokat lapátoljátok a lóba vissza? Hogy van a képeden bőr "nemzet egységének képviseletéről" hablatyolni, mikor naponta tüntetnek ezren az utcán a jogállamiság és az alkotmányosság megmaradásáért? De ezek a kérdések jóformán meg sem fogalmazódnak a zemberekben, te máris képbe helyezed őket: neked van "politikai nemzeted". Nem magyarok, nép, nemzet ahogy van, mindenki együtt, nem. Neked politikai nemzeted van.

Így már minden értünk kedves Káder. Te a világban élő 15 millió magyar helyett annak a 1,5 milliónak az elnöke akarsz lenni, akik még hajlandóak a Fideszre szavazni és veletek mélyen egyetérteni.

Ők a te politikai nemzeted ugyanis. Én legalábbis biztosan nem vagyok - az aláírás után különösen nem - és ha csak az ablakon kinézel láthatsz tömegeket, ha tényleg elolvastad a neked címzett leveleket akkor szervezeteket, a közvélemény-kutatásokat böngészve milliókat, akik ezt pont így gondolják. Szerintünk te - ezek után különösen - se az alkotmányosság őre, se a nemzet egységének jelképe nem vagy. Egy szimpla salabakter lettél, aki beleszenilisedett a politikai csatározásokba, elfelejtette már milyen volt a kádárizmus alatt szabadságról, jogállami normákról és maradéktalanul érvényesülő alkotmányos alapjogokról álmodni. Már csak váltókezelőnek vagy alkalmas, aki bokát csattogtatva, szalutálva állítja zökkenőmentesre a váltót mikor elcsattog orra előtt a nervonat.

áder-bakter.gif

Kemény éveknek nézel elébe. Van aki szimplán csak "sunyi, gerinctelen fasznak" tart, de ugye te sem leszel meglepődve, ha ezután a politikai nemzetezés után neked is megérkezik Orbánhoz hasonlóan a személyesre szabott "rám ne hivatkozz" videóüzenet, amit a közösségi oldalról lehet kicenzúráztatni újra és újra, de ettől még meg nem történtté tenni és az internetről teljesen kiradírozni ti sem tudjátok.

A KEH honlapján található idézetben Deák Ferenc elmondja, hogy kell szeretni Magyarországot. Ha ekkora rajongója vagy esetleg felidézhetnéd magadnak mit mondott az igazságról és a rosszul gombolt mellényről:

Tudományos vitatkozásoknál nem a személy, nem a tekintély, hanem egyedül az igazság bírhat döntő erővel.

A rosszul gombolt mellényt újra ki kell gombolni.

Ha nem értenéd, csak kérdezd meg valakitől mit jelentenek ezek pontosan.

http://varanus.blog.hu/2013/03/14/kader_janos_1_5_millio_magyar_elnoke_akarok_len ni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU és a „jéghegy” katasztrófája
  2013-03-14 22:27:30, csütörtök
 
  Az EU és a ,,jéghegy" katasztrófája

Posted on 2013/03/12 Szerző: Szabad Riport

Mára az EU, az eurozóna, a süllyedő Titanichoz hasonlatos leginkább, mely egy alattomos jéghegynek ütközött, minden irányban billeg, - mostanság leginkább hátra - és a nagy billegéstől pedig lassan mindenki tengeri beteg lett. A víz is be-beömlik a repedéseken, és elkezdett merülni, bár ezt még nem mindenki látja.
Majd, ha a nyakáig ér a dermesztő hideg víz.
A jéghegy nem más, mint a cionista bankoligarchia, mely alattomosan, láthatatlanul irányítja az eseményeket.

Németországban létrehozzák ,,Alternatíva Németország számára" nevű pártot, programjának főpontja: az ország kilépése az euróövezetből. A németek negyede mutat érdeklődést arra, hogy visszatérjenek a német márkához, melyet a Daily Express 2011-es információja szerint újranyomtatták, tehát csak a visszavezetésre vár.
Németországban még 2012-ben is fizethettünk régi márkával és a váltópénzével, a pfenniggel, sőt a Deutsche Telekom németországi utcai telefonfülkéinek 90 százaléka még most is elfogadja a márka és a pfennig-érméket! Németország-szerte havonta körülbelül százötvenezer márka kerül a C&A kasszáiba. A németek ragaszkodását a márkához, mi sem mutatja jobban, mint hogy 2011-ben még mindig 13 milliárd német márkát nem váltottak be.
Nem csak a mi meglátásunk szerint, sem az EU, sem az euró nem szolgálja annak a Németország érdekét, mely a legfőbb húzó országa az uniónak.

Egy felmérés szerint az öt bevont öt európai állam (Görögország, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország) lakosságának 55 százaléka helyeselné, ha népszavazás lenne a jelenleg használt közös valuta sorsáról. A németekben és az olaszokban fogalmazódik meg a legtöbb kétely náluk, 43 százaléknyian búcsút vennének az eurótól.

EU_taállamokA franciák is függetlenségre vágynak, no meg az import cigány bűnözőkből is elegük lett. Le Pen attól tart ugyanis, ha a románokra és bolgárokra is érvényes lesz az Európán belüli szabad mozgás, akkor a már jelenleg is tarthatatlan cigányprobléma meg fog sokszorozódni. Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke Franciaországnak az Európai Unióból való kilépéséről szeretne 2014 januárjában népszavazást rendezni. Azt mondta arra kérnek majd mindenkit, hogy az Európai Unióból való kilépésre szavazzon, feltéve, ha addig a kormánynak sikerül elérnie a négy minimális reformot, a nemzeti valutákhoz való visszatérést, a schengeni övezet megszüntetését, a gazdasági patriotizmus engedélyezését és a nemzeti jog elsőbbségét az európai joghoz képest. Le Pen azonban nincs egyedül ezzel az elképzelésével, mert még 2011-ben Sárközy is azt hangoztatta, hogy Franciaország egy új európai szerződésért küzd (Németországgal), amellyel újraalapítja és újragondolja Európa működését. Több szolidaritás, több felelősségvállalást sürgetett az emberek előtt egy valódi gazdasági kormányzással. Európa újraalapítása nem azt jelenti, hogy elindultunk az államok felettiség felé.
Mivel Németország után Franciaország a második húzó erő az EU-ban, ezért Sárközy anno joggal mondhatta, ha Németország és Franciaország egységes, akkor egész Európa egységes és erős. Ha Franciaország és Németország széthúz, egész Európa széthúz és meggyengül.

A harmadik erősségnek számító Nagy-Britannia sem túl elégedett.
A brit lakosság körében David Cameron szerint minden eddiginél nagyobb a kiábrándultság az EU-val szemben. A cél az, hogy Nagy-Britannia egy olyan Európai Unió tagja legyen, amelynek központi eleme az egységes piac, és amelyben az egyes tagállamok kormányai elsősorban saját nemzeti parlamentjeiknek tartoznak beszámolással. A legnagyobb veszélyt az EU fennmaradására nem a változtatásokat sürgetők jelentik, hanem azok, akik ezt eretnekségként bélyegzik meg. Hosszú történelme során Európa már megtapasztalhatta, hogy vannak olyan eretnekek, akikről kiderült, hogy igazuk van - mondta ugyanő. Hozzátéve, hogy a brit választók megítélése szerint az Európai Unió által célba vett politikai integráció már messze túlmegy azon szinten, amelyben még jól éreznék magukat. 2012-ben egy közvélemény-kutatás során azt a kérdést tették fel, hogy miképp voksolnának az EU-ból való kiválásra, a válaszadók 51 százaléka kilépne, 15 százalékuk pedig nem tudja.

EU_tagállamokAz EU-ból való kilépés épp így joggal megfogalmazódott a görögöknél is, nálunk is. Az EU-ban a “PIGS" (Portugália, Írország, Görögország és Spanyolország) országokkal kapcsolatban külön is foglalkoztak az esetleges kilépés vagy kizárás következményeivel.
A törökök sem erőltetik nagyon az EU-ba való belépést 1987-ben nyújtottak be kérelmet, és 2005 óta tárgyalgatnak róla, ahogyan, több európai ország sem lépett be. Svájc például leállította a tárgyalásait az EU-val, mivel népszavazáson elutasították a svájciak, Norvégiában szintén népszavazással akadályozta meg a nép - kétszer is - , Grönland, mihelyst autonómiát kapott a dánoktól, máris távozott az EU-ból, Andorrának szándékában áll, de felvételi kérelmet azóta sem adott be. Aztán meg vannak még jelölt országok, és olyanok is akik be sem adták a kérelmüket.
De lássuk be az egyre inkább elhatalmasodó EU vezetés csak kolonc a legtöbb ország nyakán.

Zöld_foki_szigetek_Marokko_IzraelUgyanakkor némely más Európától igen csak távol eső országok, mint a Zöld-foki szigetek, Marokkó is szerettek volna EU-tagságáért folyamodni, de őket azzal utasították el, hogy nem európai ország.

No és ne feledkezzünk el ama bizonyos “jéghegy" terrorállamáról, Izraelről sem, amely voltaképpen már nem csak hogy betette a kezét-lábát, de irányít is.
2010-ben Liberman Budapesti látogatása során úgy vélte Izraelnek mindenképpen az Európai Unió teljes jogú tagjává kell válnia. Eme látogatásán a (be)fogadó felek, Balázs Péter, Bajnai Gordon, Orbán Viktor és a magyarországi zsidó vezetők tárgyaltak vele, nyilván támogatásukról biztosították eme cionista zsidó törekvést. A megbeszéléseken Liberman rendíthetetlenül azt hangoztatta, hogy a Palesztina és Izrael megoldás hiányáért a palesztinok a felelősek. Hosszan sorolta, hogy a múltban mennyi engedmény tettek, hány megállapodást írtak alá, s minden erőfeszítés bukásáért a palesztinokat tette felelőssé. Szerinte a nemzetközi közösség hibát követ el azzal, hogy megpróbálja a békét ráerőltetni. Majd utasította partnereit, mondván, Magyarországtól, úgyis mint az EU jövendő soros elnökétől előítéletek nélküli, kiegyensúlyozott megközelítést vár. És még sok egyébről is esett szó, de azokkal most nem foglalkozunk. Amúgy e kérdéshez csak annyit teszünk hozzá az igazság kedvéért, hogy csak a Jobbik nem szavazta meg az EU és Izrael közötti társulást az Országgyűlésben. Az pedig senkit nem zavart, hogy ahogyan Afrika, úgy a Közel-Kelet sem tartozik Európához. Igaz, nem ez az egyetlen dolog, ami nem zavar senkit az országgyűlésben, no meg az EU-ban sem.

Szász Gerda - Szabad Riport Tudósító Iroda

http://szabadriport.wordpress.com/2013/03/12/az-eu-es-a-jeghegy-katasztrofaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az energiaszolgáltatók az áraikba nem kalkulálhatják bele az
  2013-03-14 22:03:22, csütörtök
 
  Az energiaszolgáltatók az áraikba nem kalkulálhatják bele az áraikat sem

2013. március 14., csütörtök

Tovább szigorodnak az energiaszolgáltatók árképzésének szabályai. Elképzelhető, hogy 2014-től a szolgáltatóknak kell fizetni az ügyfeleknek a fogyasztás után.



A kormány legújabb törvénye megtiltotta az energiaszolgáltatóknak, hogy az áraikba beszámítsák a rájuk kivetett tranzakciós díjat, külön jövedelemadót, illetve a közművezetékek után fizetendő adót. ,,De ez lehet, hogy még így sem lesz elég" - mondta a törvény megszavazása után Kósa Lajos, Kálmán Olga-díjas fideszes képviselő.

,,Az extraprofitot termelő váváváváv energiaszolgáltatók mrmrmrmrmr már eddig is csak kihordták az országból a hrghrgrhgrhgrhgrhgrhg a magyar emberektől megszerzett jövedelmüket fnyefnyefnyefnye, ezért további phkphkphkphk lépésekre lesz szükség. Pfffffffff" - mondta el tudósítónknak a térerő- és valóságérzékelési problémákkal küzdő Fidesz-alelnök.

A jövőben az extra adókon kívül valószínűleg az árakat sem építhetik már be az áraikba a szolgáltatók, sőt a rendszert odáig fejlteszhetik, hogy a fogyasztás után a szolgáltatók fizetnek az ügyfeleknek. ,,Nem hiszem, hogy ettől romlana az energiaszektor fenntarthatósága, csupán több pénz marad a magyar embereknél bmhbmhbmhbmhbmh".

http://hircsarda.blog.hu/2013/03/14/az_energiaszolgaltatok_az_araikba_nem_kalkula lhatjak_bele_az_araikat_sem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsim alázatos szolgái
  2013-03-14 21:55:42, csütörtök
 
  A rezsim alázatos szolgái

2013.03.14. 19:21

Március 15-e tiszteletére a rezsim kitüntette arra érdemes szolgáit, plusz még néhány jobb sorsra érdemes szerencsétlent, akik egy életen át dolgoztak keményen és tisztességesen, hogy most hálás biodíszletként statisztálhassanak a haveri seggrepacsin.

A kitüntetettek között régi ismerősömet fedeztem fel, dr. Kovács Barnabást, a Károli Gáspár Református Egyetem stratégiai igazgatóját. Kovács Barnabásról először akkor lehetett olvasni a médiában, amikor a 2002-es választási kampányban a Külügyminisztérium főosztályvezetőjeként plakátolni és szórólapozni buzdította a munkatársait a belső levelezőrendszerben. Kovács tagadta a vádat, szerinte valaki más írta a levelet a nevében és beperelte a Népszabadság újságíróját. Az újságírót a tárgyalás után két verőember kergette végig a bíróság épületén, természetesen nem Kovács bérelte fel őket

Másodjára akkor bukkant fel a neve, amikor a jobboldali média őt mint a kormányváltás utáni példátlan MSZP-s tisztogatás egyik áldozatát tüntette fel. Az elmúltnyolcévet a történelmi egyházak delegáltjaként a közszolgálati médiumok alapítványában bekkelte ki. Egyszer csak mint a Fidesz állítólagos küldött embere és Bölcskei Gusztáv felettes énje került elő, és lett érdekes körülmények között Károli Egyetem stratégiai igazgatója. A Károlin folyó roppant szórakoztató cicaharcot számos blog tárgyalja, én bottal sem piszkálnám meg ezt a trutymót.

Értem én, hogy a bajorimi meg a drágabolgárúr is megkapta a szociktól, de azok legalább Dopeman-nek és Tasnádi Péter testőreinek nem osztogattak állami kitüntetéseket.

Kovács Barnabás kitüntetése elgondolkodtatott. Szaniszlót, Fritzet, Kudlikot, Lázár CBA Vilmost, Szerető Szabolcsot értem, ezek az emberek a Heti Póz blog összes bejegyzését kipróbálták már a rezsimmel gumi nélkül, és még élvezték is, de Kovács Barnabás csak egy harmadvonalbeli katona, egy politikailag nem túl fontos öregember tartótisztje. Akkor kik lehetnek azok az emberek, akiknek a neve még ennyit sem mond nekem, mint az övé? Vajon elég sokáig kihúzza ez a rendszer, hogy minden békemenetes vén hülyére sor kerüljön?

http://orulunkvincent.blog.hu/2013/03/14/a_rezsim_alazatos_szolgai#more5135135
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forint gyengítése ellenkezik az emberek akaratával, és a k
  2013-03-14 21:52:05, csütörtök
 
 

A forint gyengítése ellenkezik az emberek akaratával, és a kormány ezzel azt üzeni nekik, hogy ugyanannyi munkával ezentúl kevesebb pénzt fognak keresni. A gyenge forint gyenge országot eredményez, gyenge országot pedig csak gyenge emberek akarnak

Orbán Viktor, 2004. november 7.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert üzenete március 15-re
  2013-03-14 21:43:24, csütörtök
 
 

Wass Albert üzenete március 15-re


Véreim, fiatal magyarok, ez az örökség a tietek egyedül. Fiatal véreim, határokon innen és túl, idegen föld elhagyatottságában, az otthoni kényszerűségek sivárságában, rabságban, elnyomatásban, ahol csak vagytok: hozzátok szólok. Súlyos idők nyomása nehezedik lelkemre s mondanivalómat hosszú esztendők gondja s tudása érlelte. Ti vagytok a nemzet jövendője. Veletek él vagy pusztul a magyar. Amit ehhez az egyszerű történelmi tényhez hozzáfűzni kívánok, azt fogadjátok szeretettel, mint ahogy szeretettel csordul a szívemből.

Életrevalók vagytok. Életrevalóbbak, mint mi voltunk a ti korotokban. Okosabbak is vagytok, óvatosabbak és mérsékletesebbek. Megértőbbek egymással és idegenajkú embertársaitokkal szemben. Az élet tanított meg erre. Látókörötök szélesebbre tágult a történelem viharverése folytán. Minden lehetőségtek megvan ahhoz, hogy egy okosabb, emberiebb és talán szebb világot építsetek föl magatok köré, mint amilyen a mienk volt. Adja az Úristen, hogy így legyen. Mindaz azonban azon múlik, hogy megtudjátok-e őrizni és hajlandók vagytok-e vállalni azt a magyar lelki és szellemi örökséget, amit mi vért izzadva átmentettünk valahogy a különböző ?izmusok? özönvizén a ti számotokra, hogy ne legyetek lelki koldusok egy özönvíz-utáni új világban. Ez az örökség a tietek egyedül és senki másé nem lehet ezen a földön. Ha ti eldobjátok magatoktól, örökre elvész. És nem csak önmagatokat fosztjátok meg valamitől, ami pótolhatatlan, de nélküle szegényebb lesz az emberiség is.

Nekünk magyaroknak az Úristen különösen gazdag és színes nemzeti örökséget adott. Az egész világon egyedül ez a mienk. Senki nem veheti el tőlünk, mint ahogy mi sem vehetjük át senkitől azt, ami nem illet meg minket. Hiába beszélünk angolul, franciául, spanyolul, németül, attól még nem leszünk sem angolok, sem franciák, sem spanyolok, sem németek. Az ő örökségük nem a mienk s ha majmolni próbálnánk őket, könyökkel betörni közéjük, mindössze a magunk egyéniségét, a magunk örökségét veszíthetjük el, az övéket soha sem vehetjük át. Gyökértelen idegenek leszünk az emberi világban s lelkileg elpusztulunk benne, mint a gyökerét vesztett fa.

Véreim, fiatal magyarok, jól-rosszul, de valahogy átmentettük számotokra azt a nemzeti örökséget, ami Isten rendelése folytán a tietek. Átmentettük azt földrengésen, világégésen, nemzetpusztító, lélekgyilkoló nemzetköziség mesterséges tanainak szennyes özönvizén keresztül. Ha egyebet nem tudtunk értetek tenni, de ezt megtettük s becsülettel őrködünk fölötte, ameddig élünk. De a többi már a ti dolgotok és a ti felelősségetek. Egyet ne feledjetek el: amíg magyarok vagytok s az ősi kultur-örökség erkölcsi alapján álltok, addig Isten által kijelölt helyetek és szerepetek van a világban. De ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide-oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Én bízom bennetek. Áldjon meg mindannyiatokat az egy igaz Isten, kőszikla-örökségünk magyar Istene!


(Wass Albert még ki nem adott kéziratából)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabó Dezső: 1848. március 15.
  2013-03-14 21:41:10, csütörtök
 
  Szabó Dezső: 1848. március 15.



Mikor egykét szóval rá akarok mutatni, mit jelent 1848. március tizenötödike a magyarság fejlődésében, a két ellentétes üzlet külön-külön módszere közül egyiket sem teszem magamévá.

Nem követem a liberális bodega módszerét, amely 1848. március tizenötödikét a radiko-progresszív-liberális isten szent és sérthetetlen kinyilatkoztatásának dobolgatja, s Kossuth Lajosból és a fölszabadulás több nagy harcosából intim kis spádét csinált saját, házi használatra.

De nem követem az ezerfokos (Réomur) keresztények, a fogjatok meg már hazafiak, a túl jó fiúk eljárását sem. Azok eljárását, akik most egyszerre úgy megkereszténykurzultak, hogy mint a társadalmi rend túlbuzgó Diogenesei, éjjel-nappal ágy alatt, s ágy fölött keresik nem az embert, erre nekik nincs szükségük , hanem a destrukciót.

Aki pedig egyszer üzleti szakmájává teszi a destrukció találást, az talál is mindenütt. Ezek a szűzfehér Diogenesek már odáig jutottak, hogy kigumiznák az Ószövetségből a Jehovát, mert destruktívnak találják abban a tényében, hogy a hetedik napon megpihent: hiszen ez fölbujtás a sztrájkra. Ezek az urak aztán egy nagy történelmi fügefalevéllel szeretnék elszégyenkezni a magyar múltból Dózsa Györgyöt, Táncsics Mihályt, sőt Kossuth Lajost, Eötvöst és sok más szerencsétlen társukat is, akik nem részesültek a keresztény kurzus malasztjában.

Külön valami volt-e a negyvennyolcas forradalom, melynek külön, egymagában álló értelme van, s mely 1848. március 15-ével kezdődött, és örökre bevégződött 1849. augusztus 13-ával?

Természetes, hogy nem. Egy forradalom nem lehet pillanatnyi pattanás egy nemzet életében. Voltaképpen egy nemzetnek nincsenek forradalmai: egyetlen forradalma van minden nemzetnek, mely kezdődött időtlen időkben a történelem mélyén, s azóta folyvást folyik történelmi haláláig.

Ez a forradalom lassan a nemzeti élet rejtett csatornáin gyűl fel, hogy néha aztán felszínre törve megsiettesse a szükséges fejlődés menetét. Ez a forradalom az illető nemzet lényege: lelki erőinek, belső organikus törvényeinek sajátos kifejlése.

A magyar forradalom fejlődési fonalát Szt. István, Kálmán, Róbert Károly, Nagy Lajos, Mátyás, Dózsa György, Zrínyi, a költő, Bessenyei, Széchenyi, Kazinczy, Táncsics, Petőfi, s ezernyolcszáznegyvennyolc nagy nevei jelölik. Hogy ebbe a legáltalánosabb névsorba nem tettem be a Bocskay, Bethlen és a Rákócziak neveit, az nem azt jelend, hogy kisebbnek látom történelmi jelentőségüket, mint más, hanem azt, hogy ők a magyar forradalomhoz csak egy bizonyos szempontból tartoznak.

Ebben az egyetlen, folyton folyó magyar forradalomban állandóan három törekvést, három elemet lehet lényeg gyanánt fölismerni:

1. Új, mélyebb és szélesebb befogadás a nyugati kultúrának az élet minden terén,

2. A faji öntudat felébredése, növekedése erőben és kiterjedésben, s az a törekvés, hogy a nyugati eredményeket a magyarság sajátos erőinek szolgálatába állítsuk,

3. Az emberi jogok kiszélesítése, az a törekvés, hogy Magyarországot minden magyar hazájává tegyük, s hogy minden magyar erőt fölszabadítsunk a közös termésre.

Nem kell valami túlérzékeny történetírói szemüveget föltennünk, hogy az 1848-ban felszínre tört magyar forradalomban meglássuk mind a három törekvést. És kétségtelen, hogy a magyar forradalom e szakában mindez a három törekvés a liberalizmus történelmi módszerével történt. És most, mikor divatban van illusztris hullák tövébe ravasz kis részvénytársaságokat alapítani, a Kossuthok, az Eötvösök, a Petőfik súlyos neveit dobálják ránk a liberalizmus legfőbb érvei gyanánt. És közéletünk alacsony műveltségi vonalát semmi sem mutatja jobban, mint az, hogy azok az érvelések, melyekkel erre a tetemrehívásra felelnek, éppen olyan ügyetlenek és történelmileg rövidlátók, mint amilyen rosszhiszemű a tetemrehívás.

Mert pusztán a szó, az elnevezés az, ami zavart okoz a vitában, s azzal a jelenséggel állunk szemben, melyet a nyelvészek jelentésváltozásnak neveznek. Így pl. Az olasz brávó szó jelenti a testi és lelki derékség legnagyobb elismerését, és jelenti a zsiványt. Ugyanezen a változáson ment át a liberalizmus szó.

1848-ban jelentette minden becsületes erő egyenlő érvényesülési lehetőségét, a becsületes verseny szabad folyását, a becsületes gyenge, a becsületes elnyomott, a becsületes kizsákmányolt védelmét a gonosz erőssel, a jogtipró elnyomóval, a becstelen kizsákmányolóval szemben.

Tessék csak jól megvizsgálni a '48as törvényeket és az azokat megvalósító szellemi küzdelmet, és meglátják, hogy igazam van. Nos, ez a liberalizmus nemcsak hogy nem halt meg, de a magyar életakarat mostani antiszemita fellángolásában a legintenzívebb történelmi fokát érte el.

A mi antiszemitizmusunk a becsületes magyar erők érvényesülését követeli, a szabad verseny becsületességének a biztosítását, követeli az elgyengült, becsületes magyarság védelmét a gonoszul erős zsidósággal, az elnyomott becsületes magyarság védelmét az immorális elnyomó zsidósággal szemben, a kizsákmányolt becsületes magyarság védelmét a kizsákmányoló ragadozó zsidóság ellenében.

A történelmi csalás ott van, hogy ők a liberalizmus szó alul kilopták igazi értelmét, s helyébe a filoszemitizmus, a zsidó imperializmus fogalmát lopták. És így ok, az elnyomók, az intoleránsak, a kizsákmányolók vádolnak minket antiliberalizmussal, minket, akik az örök emberi liberalizmus nagy felszabadulási harcát vívjuk.

Minden forradalomnak hármas végzete van. Vívmányainak egy része a történelmi élet alkotó tényezőjévé lesz, s irányítja a nemzet fejlődését. Egy másik részét meghamisítják, s forradalmas látszatokkal a forradalom kijátszását, a fejlődés megakasztását, a történelmileg helyes értelemben vett ellenforradalmat hozzák létre.
a harmadik részét elsikkasztják, s igyekeznek úgy feltüntetni, mint a nemzed élet halálos veszedelmét.

Azt a legfűtöttebb keresztény kurzista is láthatja, hogy 1848-nak igen sok vívmánya jelentett fejlődést, intenzívebb termést és építőbb jövőt a magyarság számára. Az eltorzított, a meghamisított elemekre sem nehéz rámutatni.

Az egyéni érvényesülés, a szabad verseny, a liberalizmus fogalmát politikai, gazdasági, szociális téren, a sajtó és a művészetek életében oda torzították, hogy a magyarságot minden idebotló zsivány minden lelkiismeretlen hazugság, minden uszító rágalom, s a nemzetközi zsidó kapitalizmus szabad zsákmányává tették. Így az emberi felszabadulás magyar vérrel vásárolt szent elveit az elnyomás, a kizsákmányolás, a megrontás irtózatos eszközeivé torzították.

De egy nagy elsikkasztás is történt, és a magyarság halálán, a zsidó imperializmus győzelmén dolgozik az, aki ezt napjainkban elhallgatja. A kiváltságos osztályok 1848-at lassanként átalakították egy ötvenperces, patentosan kezelhető, igen jutányos kis forradalommá. Ami jognyerést jelentett 1848 a magyarság tömegeinek, azt igyekeztek úgy feltüntetni, mint az ő atyai jóságuk megcsordulását az idők teljességében, s mindazt, ami intim érdekeik ellen volt, igyekeztek istentelenségnek, hazaárulásnak, s hogy a történelmi humor teljes legyen: 1848 ellenesnek feltüntetni. A gazdagon felbuggyant magyar forradalmat egy sivár közjogi kakasviadallá nyomorították, hogy a lelkesen szavazó nép gazdasági, szociális és kulturális éhségeit elfelejtse a jól jelenetezett, álhazafias görögtűz játékoknál.

Megvalósítani 1848-at, megvalósítani teljesen, egész becsületességgel, ez a magyarság jövőjének egyetlen útja! a történelem minden csalást, bármilyen oldalról jöjjön, szörnyű következményekkel büntet. A teendők részint védelmi jellegűek, melyek a magyarságot megvédik az idegen elnyomás ellenében, másrészt pedig a magyarság fejlődésének elodázhatatlan elemei.

A legszükségesebb védelmi teendők:

1. A numerus clausus megvalósítása minden vonalon, mindenféle iskolában, a sajtóban, minden elképzelhető pályán és kenyérkereseti forrásnál.

2. Az 1910 óta betelepedett zsidóság eltávolítása Magyarországból. Megvizsgálni az 1914 óta szerzett zsidó vagyont, s mindazt, amit a magyar hősiesség, magyar vér és munka árán jogtalanul bírnak, visszavenni s kulturális és szociális célokra használni (iskolák, kórházak, rokkantházak alapítása etc.).

3. Kimondani, hogy a zsidóság faj, külön nemzetiség, vallásukra való tekintet nélkül. Megvalósítani a zsidóság különválasztását az élet minden terén. Az élősditől csak úgy szabadulhatunk meg, ha eltávolítjuk attól az organizmustól, melyet kizsákmányol. Minden zsidó szervnek, lapnak, egyesületnek nyíltan kelljen hordania a zsidó megnevezést, s a magyar álarc használata tilos legyen.

4. A lelkiismereti szabadság álarca alatt nem szabad megtűrni olyan vallásnak exaltált törzsbabonát, mely az államalkotó lakosság nagy többségét, s az egész kultúremberiséget tisztátalannak, alsóbbrendű lényeknek tanítja, s egy őstörzsi kannibál pszichét őriz meg. Az ősi sötét századok e barbár gyilkos emlékeit ki kell irtani az emberi haladás érdekében.

5. Meg kell szüntetni mindazokat a lelki elemeket, melyek a magyarság kebelében egy állandó jogos és veszélyes nyugtalanságot táplálnak. Így pl. el kell törölni a címeket. Azok után az áldozatok után, melyeket a dolgozó magyarság milliói hoztak öt éven át, arcpirulás nélkül senki sem tűrheti a nagyméltóságú, kegyelmes, méltóságos címek undorító és barbár cafrangjait.

6. Korlátozni kell nemzetvédelmi szempontból a szabad versenyt az élet minden terén.
Az építő reformok közül a legsürgősebbek:

1. A földreform haladék nélküli becsületes megvalósítása. Minden dolgozó magyarnak lehessen része a magyar földben. Itt minden kijátszás a magyarság megrablását és katasztrófáját jelenti.

2. A középosztály anyagi jólétének és szellemi függetlenségének gyors és teljes biztosítása.

3. A munkásság jogos igényeinek becsületes és teljes kielégítése. A sztrájkjog, a munkaidő, a bér méltányos szabályozása. A munkásság emberi, szellemi igényeinek kielégítése, a munkás aggkorának biztosítása etc.

4. Olyan adórendszer, mely minden részletében teljes becsületességgel megvalósítja azt az elvet, hogy az állam terheit azok viseljék, akiknek legtöbb érdekét védi az állam.

5. A népképviseleti rendszer megváltoztatása, mely lehetetlenné teszi, hogy kulturálatlan és immorális kalandorok intézzék a magyar törvényhozást.

6. A népképviseleti rendszerrel kapcsolatban az egész magyarság megszervezése olyan közösségekben, melyek az illető területek kulturális, szociális és gazdasági érdekeinek legtermékenyebb megvalósítói lesznek.

7. A nemzet teste három dolgozó osztályból áll: középosztály, földművelő nép, ipari munkásság. Mindenkinek ezen osztályok valamelyikébe kell tartoznia munkájával. A történelmi vagy kiváltságos osztályok megszűnteknek mondandók ki. A kiváltságra vagy osztályuralomra való törekvés hazaárulás legyen és halállal büntethessék.

8. A keresztény felekezetek összes vitás kérdéseinek elintézésére egy, az összes felekezetek választott képviselőiből alkotott bizottság létesítendő. Ez a bizottság készítsen elő egy olyan törvényjavaslatot, amely ezeket a vitás kérdéseket örökre megoldja. Ugyancsak a felekezetek képviselőiből egy állandó felekezet közi legfelsőbb bíróság alakuljon, amely kötelező erővel ítéljen a felekezetek vagy azok egyes szervei közt fölmerülő felekezeti jellegű súrlódásokban.

9. Bizonyos taxative meghatározandó üzemeket, keresetforrásokat (mozi, cselédközvetítés, könyvkiadás, s az író halála után 50 évvel etc.) az állam sajátítson ki, s ezekben saját jövedelmén kívül a magyar középosztály elhelyezését tartsa szeme előtt.

10. Minden olyan szerv, ahol a tömegek lelkét, tehát a magyarság jövőjét formálják (iskola, színház, sajtó, mozi), az állam közvetlen felügyelete alatt, s minden tagozottságukban olyan irányítók és szellemi munkások kezében legyen, kiket a nemzet testéhez a közös vér, a közös történelmi fejlődés, az ezeréves magyar kultúra, közös hit és közös morál szálai fűznek.

11. A külügyi képviselet megszervezése, hogy az minden, bármily jelentéktelen tagozatában is, ugyanilyen emberek kezében legyen. Ezzel együtt egy hatalmas külföldi propaganda kiépítése a magyarság érdekében.

12. A magyar nemzeti hadsereg teljes kiépítése úgy, hogy az egyszersmind a magyar nemzet nagy tömegének kulturális és gazdasági iskolája, s szociális szolidaritásának megvalósítása legyen. A tisztképzés reformja ennek a célnak a megvalósítására. Kapcsolatok teremtése a hadsereg és az összes iskola ifjúsága közt. Módozatok megvalósítása, melyek a nemzeti hadsereg szeretetét ösztönössé teszik a nemzet egyetemében.

Ezek a pontok jelentik az integrális Magyarországot, ezek jelentik a zsidó imperializmus legyőzését, a munkás, a paraszt, a középosztály kérdésének megoldását, az emberi haladás megvalósítását a magyarságban: ezek jelentik a magyar jövőt.

Virradat, 1921. III.16.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tájékoztató: így működik a holoparazitizmus a gyakorlatban
  2013-03-14 21:03:33, csütörtök
 
  2013-03-14. 09:43
Tájékoztató: így működik a holoparazitizmus a gyakorlatban

A Claims Conference "a nácizmus üldözötteinek és a holokauszt magyar túlélőinek képviseletében nemcsak az igazságosságnak, hanem a pénzügyi enyhítésnek is évtizedek óta a legfőbb szószólója" - írja magáról az egyik zsaroló szervezet.
"Ma is fáradhatatlanul dolgozunk - hiszen bővíteni akarjuk azoknak a számát, akik a holokauszt következtében kárpótlásra jogosultak, el akarjuk érni, hogy liberalizálják a jogosultsági feltételeket, valamint, hogy növeljék a Central and Eastern European Fund (CEEF) által folyósított nyugdíjak összegét" - ismerteti tájékoztató levelében, Greg Schneider a Claims Cinference ügyvezető igazgatója.
Akit érdekel, hogyan facsarnak ki több és több pénzt még napjainkban is a gojokból, ide kattintva (pdf) olvashatja el ennek részletes leírását.
(Mazsihisz.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/109277/#ixzz2NXtUmPwQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habemus Papam! Van pápánk! - Aki gyertyát gyújt hanuka ünnep
  2013-03-14 20:47:16, csütörtök
 
  2013-03-14. 15:52
Habemus Papam! Van pápánk! - Aki gyertyát gyújt hanuka ünnepén


Bergoglio bíboros gyertyát gyújt
Boldogok a lelki szegények, akik azért imádkoztak, hogy ne a Mazsihisz-díjas Erdő Péter bíboros legyen Szent Péter trónusának örököse. Boldogok lehetnek, mert a tegnap este megválasztott szentatya, az argentin Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires volt bíborosa ugyan nem Mazsihisz-díjas, ám szívesen múlatja idején a hanukaünnepségeken, sőt még gyertyát is gyújt. Simon Peresz már meg is hívta szentföldi látogatásra.

Ferenc, a pápa
Nincs új a vatikáni nap alatt, mondhatnánk kicsit átköltve Salamon királynak a Prédikátor könyvéből vett versét a mostantól Ferenc néven uralkodó, tegnap megválasztott pápa és a zsidók szívélyes kapcsolatát bizonyító videók és fényképek láttán. Fölháborodtunk, amikor néhány évvel ezelőtt augusztus 20-án Erdő Péter a szentséges hátsóját fordította a Székely himnuszt éneklő hívek sokasága felé, és nagy hirtelen eltűnt a Szent István-bazilika árkádja alatt. Rosszul esett az is, hogy Erdő Péter nem állt ki a moldvai csángók anyanyelvi, tehát magyar nyelvű misézésének joga mellett. Meglepődtünk azon is, hogy II. János Pál pápa a romániai látogatásakor kizárólag a pópákkal volt hajlandó bratyizni Bukarestben, ám nem kereste föl a saját római katolikus, többségükben magyar híveit Nagyváradon, Gyulafehérváron, a Csángóföldön vagy Csíksomlyón.
A mostani pápától sem várhat sok jót a magyarság. Ám annál többet a zsidóság. A legutóbbi, a 2012. decemberi hanukaünnep idején Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires bíborosa megtisztelt vendége volt az argentin főváros zsidó hitközségének. Az akkor még ,,csak" bíboros, ám tegnaptól Ferenc néven uralkodó pápa még gyertyát is gyújtott a hanukaünnepen.

A hanukázó bíboros
Az izraeli lapok és tévéadók ma egész nap ismételgetik a JN 1 zsidó nemzetközi hírtévé riportját Bergoglio bíboros Buenos Aires-i hanukázásáról. A bíboros fekete kipával a fején enyeleg a Buenos Airesbe akkreditált izraeli nagykövettel és az argentin zsidóság vezetőivel.
Simon Peresz izraeli államelnök ma a jeruzsálemi elnöki rezidencián fogadta a Szentföldre látogató lengyel katolikus vezetőket, s az alkalmat és a sajtó nyilvánosságát kihasználva szívélyes szavakkal üdvözölte a most megválasztott Ferenc pápát. ,,I. Ferenc pápa szívesen látott vendég országunkban, ahol zsidók, muszlimok és keresztények nagy szeretettel fogadják", mondta a nagy fölvásárló.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Friss: Különleges igyekezet: az új pápa már a megválasztása napján levelet írt a főrabbinak
Korábban írtuk: Rossz előjel: a B'nai B'rith argentínai szervezete üdvözli és dicséri az új pápát
Jorge Mario Bergoglio pápává választása első hallásra jó döntésnek tűnik. Ferenc pápa konzervatív, abortuszellenes, a homokosok "házasságának" ellenzője, és általában véve is elkötelezett a hagyományos erkölcsi értékek szigorú betartása mellett. Erénye továbbá puritanizmusa, a szegények melletti elkötelezettsége, és örülhetünk annak is, hogy az USA és a nemzetközi pénzoligarchia ellen lázadozó földrészről érkezett. Nagy kérdés azonban, vajon hogyan tekintenek rá a nyugati világot irányító cionista zsidó elit képviselői, és a megválasztott pápa miképpen viszonyul hozzájuk.
Az egész világot behálózó nagyhatalmú zsidó szervezet, a B'nai B' rith argentínai kirendeltsége nyilatkozatban üdvözölte a Buenos Aires-i érsek pápává választását. "Jorge Mario Bergoglio érsek olyan katolikus, aki elkötelezett a vallásközi párbeszéd mellett, és szoros testvéri kapcsolatot épített ki az argentínai zsidó közösséggel, kiváltképpen a B´nai B´rith szervezettel, amely hálás a nagylelkű és őszinte viselkedéséért" - olvasható a zsidó szervezet nyilatkozatában.

2012. november 12-i megemlékezés az argentin főváros katedrálisában a kristályéjszakáról. A képen látható hat gyertya a "hatmillió zsidó áldozatra" emlékeztet
A továbbiakban leszögezik, hogy "a B´nai B´rith örömmel vette tudomásul, hogy az érsek támogatta a kristályéjszakáról történő megemlékezést a Buenos Aires-i Egyházmegye templomaiban, így két alkalommal a főváros katedrálisában is. Az érsek kétszer fejtette ki záró gondolatait a Remény halála című liturgiai szöveg elolvasása után, legutóbb 2012. november 12-én. Mindezek mellett támogatta a pészach megünneplését 2009-ben a Szent Ferenc Bazilikában".
"Mi I. Ferencet nagyra becsüljük mint a zsidóság barátját, olyan embernek tartjuk, aki a párbeszéd híve, és feltétlen híve a testvéri együttműködés folytatásának. Biztosak vagyunk abban, hogy a pápa tisztségében kitart eddigi elkötelezettsége mellett, és konkrét cselekvéssé változtatja hitét a vallások közötti dialógus folytatásában" - zárul a B'nai B'rith állásfoglalása.
Perge Ottó - radiocristiandad.wordpress.com nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/4/109287/#ixzz2NXs1XIw6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Táncsics-díjat adott Szaniszlónak, majd elhatárolódott
  2013-03-14 20:42:22, csütörtök
 
  2013-03-14. 19:57
Balog Táncsics-díjat adott Szaniszlónak, majd elhatárolódott tőle - ha tehetné, visszavonná

Balog Zoltánnak nem volt tudomása az egyik Táncsics-díjazott "sértő megnyilvánulásairól". Az emberi erőforrások minisztere a díj odaítélésével kapcsolatban azt mondta: Szaniszló Ferenc nyilatkozatai "mind személyes hitvallásával, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek".

A díj odaítélése sértette a zsidó- és cigánybűnözők "érzékenységét"
A tárca vezetője közölte: "2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományoztam Szaniszló Ferenc újságírónak. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek."
"Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt" - közölte Balog Zoltán.
"Ez az eset még inkább tudatosítja bennem azt a felelősséget, melyet a több száz jelölt közötti választás jelent úgy, hogy nincs lehetőségem mindegyikük teljes életútjának megismerésére" - áll a miniszter nyilatkozatában.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109307/#ixzz2NXqnPvHS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.