Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Minden elismerésünk a mentősöké
  2013-03-15 23:07:27, péntek
 
  Heroikus helikopteres mentésről számolt be egy zámolyi olvasónk, aki filmre is vette a bevetést.
hazánkra lecsapó ítéletidő komoly teszt elé állította egyenruhásainkat. Szerkesztőségünk kapott olyan levelet is, melyben kifogásolták a ,,traktor által vontatott marhavagonban történt" mentést, de vitathatatlan, hogy életet is mentettek a szolgálatban lévők. Olvasónk egy olyan esetről számolt be, mely során egy zámolyi hölgyet mentettek ki a hó által elzárt településről. ,,Minden elismerésünk a mentősöké, akik ilyen időben is képesek elrepülni bárkiért, bárhová..."
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Orbán Viktor: Az utolsó embert is kihoztuk
  2013-03-15 23:03:37, péntek
 
  Az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül is - jelentette be Orbán Viktor a Kossuth-díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére adott hagyományteremtő fogadáson.
Azért érkeztem megkésve, mert rendkívüli időjárási állapotok vannak az ország egyes részein - mondta a kormányfő a Kossuth-díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére adott hagyományteremtő fogadáson. - Az embernek nem mindig esik jól a falat, ha arra gondol, hogy vannak, akik hóakadályok közé szorultak és nem kapnak enni, bajba jutottak. Nem kell, hogy önök ilyen szorongató érzések között költsék el a vacsorájukat, mert az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül is - jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor pénteken sajtótájékoztatót is tartott, miután hazatért Brüsszelből.
kormányfő arról is beszélt, hogy ezzel a fogadással hagyományt szeretne teremteni. Minden év március 15-én este össze fogjuk hívni azokat a magyarokat, akik Kossuth-díjasnak mondhatják életművüket és magukat. A miniszterelnök szerint impozáns látvány ez a néhány asztaltársaság, mely bizonyítja, hogy nagy és komoly nemzet a miénk. Fontos az ilyen együttlét - jelentette ki Orbán -, mert manapság - jogosan - mindenki a válságról, munkanélküliségről, megélhetésről beszél. Mindannyian tudjuk, anyagi biztonság nélkül aligha élhetünk boldogan, de hiába van tele a has, ha valami hiányzik az életünkből nem lesz boldog az az élet. Ez a valami a szellem szárnyalás, a művészet és a kultúra, és ezt magyar nemzet önöktől kapta meg az elmúlt esztendőkben, és azt reméli, megkapja az elkövetkezendő években is.
- Legjobbjaink megbecsülésével a nemzet önmagát ismeri el - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök pénteken az Országház Kupolacsarnokában a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Világon a tíz legszebb tó
  2013-03-15 22:59:44, péntek
 
  Cikk Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Idén elmaradt a forradalom ünneplése
  2013-03-15 22:53:25, péntek
 
  A Múzeumkertben az eredeti tervekkel ellentétben nem Áder János és Tarlós István hágott a történelmi lépcsőkre, hanem az építő-, pontosabban a bontómunkások.
Képek itt láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
A miniszterelnök türelemre int
  2013-03-15 22:51:15, péntek
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Március 15. este
  2013-03-15 22:47:58, péntek
 
  A hó tehet mindenről!.
Gigadugók, hószörnyek, tehetetlenség és hosszú, hidegben töltött órák - az autópályán rekedtek lassan fellélegezhetnek, ám elzárt utakból, áram nélkül maradt háztartásokból továbbra sincs hiány. Lesznek, akik ismét nehéz éjszakára számíthatnak.
Dunántúl felszabadulóban, a két mumus sztrádán, az M1-esen és az M7-esen megindult az élet, egyre több szakaszon lehet gond nélkül haladni. A rendőrség honlapján közölte: az M1-es autópálya Győr és Hegyeshalom közötti szakasza minkét oldalon járható. Tata és Budapest között a sztráda főváros felé vezető szakaszát is megnyitotta a rendőrség. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este azt a tájékoztatást adta, hogy az a rendőrök Győrnél, M1-es autópályáról a hóátfúvások miatt levezetik a feltorlódott kamionokat. Hét járművet rendőri felvezetéssel irányítottak át az 1-es főútra. Az első kamionok már megjelentek a város határában, azokat még további tíz tehergépjármű követi.
Közben az 1-es főút Pest megyei szakaszán több mint száz, hóban rekedt járművet, közöttük buszokat állítanak konvojba a rendőrök, hogy az M1-es autópályán visszakísérhessék azokat a budaörsi hipermarketek parkolójába. A rendőrség azt ígéri, a megye útjairól mindenkit biztonságos helyre juttatnak, szükség esetén elszállásolásukról is gondoskodnak. A didergő utazók egyébként a hipermarketben kialakított melegedőben várakozhatnak, napközben volt olyan időszak, hogy
1500 - an voltak ott egyszerre.
Időközben több főút is fellélegezhetett, és egy hajszálnyit a vasúton is jobbnak tűnik a helyzet, legalábbis, ami az elővárosi vonatokat illeti. Mindemellett a legtöbb vonalon - az észak-alföldi, az északkeleti térségben, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Szombathely-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalon - még mindig többórás várakozásra kell számítani. Hajdú- Biharban már ,,csak" négy település van áram nélkül és a vízszolgáltatás is helyreállt. Szabolcsban ezt a problémát legkorábban szombat reggel tudják orvosolni a szakemberek.
Már kora reggel tudható volt: nehéz nap elé nézünk. Késő délutánig az autópályáké volt a főszerep, fókuszban az M1-essel és az M7-essel. Több száz autó vesztegelt, az élet gyakorlatilag megállt, voltak, akik legalább 20 órát húztak le az ítéletidőben. A pánikhangulat a levegőben lógott, aki tehette, benzinkutakon, út menti gyorséttermekben húzta meg magát, sokadmagával együtt. Volt olyan töltőállomás, melynek készletét az éhes autósok gyakorlatilag ,,megsemmisítették". Többen attól tartottak, újabb éjszakát kell a hidegben tölteniük. A szerencsétlenül járt utazók között volt terhes kismama, transzplantáción átesett férfi, cukorbetegek, és persze számos kisgyerek, csecsemő. Állítólag minden hókotrót munkába állítottak, ám úgy tűnt, csak kevés ért célt: egy részüket a hó igázta le, míg a többi az utakat ellepő járművek miatt nem tudtak haladni. Azokra az utakra pedig, amelyeket valamilyen csoda folytán mégis sikerült letakarítania a gépeknek, a viharos szél kacagva, pillanatok alatt visszafújta a havat.
Délután megérkeztek az osztrák hókotrók is, és nyugat felől kezdték tolni a havat az M1-esen. A sógorok munkáját a miniszterelnök külön megköszönte.
A rendkívüli hóhelyzet miatt késő délelőtt Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György az OKF főigazgatója és Papp Károly, országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatót tartott. Megerősítették: valóban több száz jármű esett a hó fogságába az M7-es, még inkább az M1-es autópályán. A belügyminiszter azt nyilatkozta, erőfeszítéseik tovább tartanak, mint gondolták, de igyekeznek minél előbb felszámolni a problémát. Több tucat települést zárt el a hó a külvilágtól, rendre 150 felett mozgott a járhatatlan utak és az áram nélkük maradt települések száma. Bónuszként öt vasútvonalon haldoklott a közlekedés, egy időre ,,elveszettünk" egy határátkelőt és egy kikötőt is. Az adatok a nap folyamán nem mondhatni, hogy bíztatóan alakultak.
Az áramkimaradások miatt több régióban szünetelt a mobilszolgáltatás is. A Vodafone azt közölte, úgy kíván segyteni ügyfeleinek, hogy a vészhelyzet során lebonyolított hívások költségeit jóváírja. A Magyar Telekom is minden mobilos ügyfele számára ingyenes perceket biztosít a március 15-i, pénteki napon folytatott beszélgetésekből.
Mindkét mobilszolgáltató jelezte, hogy a jóváírás részleteiről később, várhatóan a jövő héten ad bővebb tájékoztatást.
Úgy tűnt, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár üzenete, miszerint a hó fogságában rekedtek melegítsék egymást, valamint a Belügyminisztérium mentőövként kiküldött, felkiáltójeles ,,segítünkje" finoman szólva is kevésnek bizonyult, az emberek saját kezükbe vették az irányítást. Ahogy az lenni szokott, az emberek a Facebookon adtak hangot nem tetszésüknek, egyúttal tettek, vettek és szervezkedtek: volt aki szendvicset, meleg italt, kávét vitt a bajbajutottaknak, akadtak, akik vontatni indultak, vagy éppen szállást ajánlottak.
A sok segítség ellenére többen kórházba kerültek, köztük gyerekek is. Mentőhelikopter vitt el az
M1-autópályáról mások mellett egy kisfiút és egy nyolc hónapos csecsemőt is, és kis híján kisbaba is született a hó uralta autópályán. A kismama még az éjszaka kezdett vajúdni, végül sikerült időben kórházba vinni. A nő egészséges kisfiúnak adott életet.
A miniszterelnök esti sajtótájékoztatóján türelemre intette azokat, akik még mentésre szorulnak, az akkori adatok szerint 155 embert. Nem sokkal Orbán Viktor előtt a belügyminiszter is megszólalt, Pintér Sándor azt mondta, minden bajbajutottat kiszabadítanak a hó fogságából.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Kossuth-díjas kitüntetések
  2013-03-15 22:43:41, péntek
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Március15  
Farkas Anna: Nemzeti összetartás napja
  2013-03-15 22:11:28, péntek
 
  Mindegy, hol vagy,
merre sodort az élet,
ha magyar vagy,
a hazaszeretet éltet.

Nemzeti összetartozás
napján szíved örül,
magyarnak ez varázs,
dicsőség - örökül!

Sorsod messze vitt,
de benned él a hit,
magyarságod őrzöd,
nem feleded ősöd!

Ma emlékezik szíved,
s drága Anya-földed.
Élt itt orosz, török,
magyarságunk örök!

Ha honvágy gyötör,
vagy magány rád tör,
vár téged a Haza,
nyitva áll kapuja!

Megemlékezik e napon
sok magyar szabadon.
Ősi honra emlékezünk,
Magyarország, szeretünk
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
A Ságvári csata emlékére
  2013-03-15 22:09:02, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Aranyos tavaszi kép
  2013-03-15 21:45:34, péntek
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 551 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3739
  • e Hét: 20131
  • e Hónap: 32807
  • e Év: 266554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.