Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Máté Bence :) Beszéd madarak nyelvén
  2013-03-16 19:50:08, szombat
 
  Link Link



Link Link Két új díj Máté Bencének

Pusztaszer - Két újabb díjjal is gazdagodott januárban a pusztaszeri születésű, világhírű természetfotós, Máté Bence Link




 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Hogyan tedd rendszeressé a csendességedet
  2013-03-16 10:10:55, szombat
 
  ,,De Isten munkáját tegyétek mindenek elé, és tegyétek, amit ő akar.
Utána minden más is a tiétek lesz." Máté 6,33

Link




Mindenki küzd a mindennapi csendesség rendszerességével időnként. Tudd, ha te is küzdesz ezzel, hogy nem vagy egyedül!

A jó hír az, hogy egy általános problémára általános megoldások is vannak. Legközelebb, amikor azon kapod magad, hogy küzdesz, hogy csendességet tudj tartani mindennap - vagy még akkor is, ha még nem kezdtél el küzdeni ezzel - próbálj ki egy párat az alábbi megoldások közül:

1. Köss egy megállapodást. Kötelezd el magad Istennek, hogy egy bizonyos időt - még ha csak 2 percet is - mindennap Istennel töltesz az életedben. Írd le ezt a megállapodást valahová. Egy megállapodás csak egy ígéret, hogy több időt tölts Istennel minden nap - nem azért, mert mindenki más is ezt csinálja, hanem azért, mert időt akarsz tölteni Jézussal.

2. Építsd be a heti időbeosztásodba. Írd be a naptáradba, a számítógépedbe, a telefonodba, vagy akárhol tartod az időbeosztásod. Jelölj ki egy időpontot, hogy találkozz Istennel minden nap, pont úgy, mintha orvoshoz mennél, üzleti ebédre, vagy a főnököddel találkoznál.

3. Készülj fel az ördög támadásaira. Az, hogy figyelmeztetnek előre, azt jelenti, hogy fel tudsz készülni a támadásra. A sátán minden meg fog tenni, hogy távol tartson téged az Istentől töltendő idődtől. Legyél résen és készülj fel a támadásokra.

4. Csináld ezt hat hétig folyamatosan. Pszichológusok azt mondják, hogy hat hétig tart, amíg egy szokás kifejlődik: Három hétbe telik, míg az új feladathoz, vagy viselkedéshez hozzászoksz, és még három hétbe telik, míg egy biztos szokássá válik az életedben. A legtöbb ember soha nem vált sikeressé abban, hogy rendszeressé tegye a napi csendességét Istennel, mert soha nem tudta a hat hetes határt átlépni anélkül, hogy ne hagyott volna ki egy napot sem.

Egy szokás olyan, mint egy fonalgombolyag. Minden alkalommal, amikor eldobod a fonál nagy része letekeredik. Ebben az időszakban nem engedheted meg magadnak a ,,csak-most-az-egyszer" hozzáállást. Amikor eldobod a gombolyagot, az nem egyszer tekeredik le, hanem nagyon sokszor. Akármiért engedsz a kísértésnek, az csökkenti az akaratod, és erősíti az önfegyelem hiányát benned.

5. Támaszkodj Isteni erőre, ne az akaraterődre. Csak akkor tudsz ebben a kérdésben sikert elérni, ha Isten Lelkének erejére támaszkodsz. Kérd Istent, hogy erősítsen meg téged, és adja neked a Krisztus gondolkodását, hogy rá számíts abban, hogy segít majd neked kifejleszteni ezt a szokást. Ha csak az akaraterődre támaszkodsz, nem lesz semmi reményed, hogy következetes maradj. Jézus azt akarja, hogy tölts vele időt.

Meghalt a kereszten, hogy kapcsolatod lehessen vele. Nincs időd, hogy ne ezt csináld. Jézus azt mondja a Máté 6,33-ban, hogy ,,De Isten munkáját tegyétek mindenek elé, és tegyétek, amit ő akar. Utána minden más is a tiétek lesz." Máté 6,33 Szakíts időt Istenre, és ez meg fogja változtatni az életed!

Beszéljünk róla:

- Milyen lépéseket fogsz tenni ma, hogy rendszeressé tudd tenni a csendességeidet?

- Szerinted miért kritikus a keresztényi növekedésben, hogy rendszeresen tarts csendességet Isten jelenlétében? Hogyan kapcsolódik az erre a kérdésre adott válaszod ahhoz, ahogy most tartod a csendességeidet?

Daily Hope by Rick Warren (2013. 03. 09.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1047
  • e Hét: 3207
  • e Hónap: 14260
  • e Év: 75561
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.