Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Alkalmi virágcsokor
  2013-03-19 20:30:16, kedd
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Becsomagoltam egy szép dobozba,
  2013-03-19 20:25:26, kedd
 
  Becsomagoltam egy szép dobozba,
cseppnyi szívem szeretetét.
Ezt adom idén a világnak,
s szórom belőle szerte szét.

Neked is jut, csak tárd ki szíved,
a szeretet, az végtelen.
Ha úgy érzed, te is szeretnél,
hát szeress együtt én velem...

(Aranyosi Ervin)

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Életednek szép tavaszán
  2013-03-19 20:11:54, kedd
 
  Életednek szép tavaszán
bájos rózsák nyíljanak!!

Boldogító szép remények
soha el ne hagyjanak.

S hogyha a távolból
elfelednél néha engemet
e néhány sort,itt hagyom Tenéked!!!

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Ide szeretnék menni nyaralni
  2013-03-19 19:57:37, kedd
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Virágcsokor png kép
  2013-03-19 19:54:05, kedd
 
  ...... .....

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ferenc pápa beiktatási ceremóniája
  2013-03-19 18:43:29, kedd
 
  Vatikánváros, 2013. március 19.
A pápa először a keleti egyházak pátriárkáival Szent Péter apostolnak a bazilika főoltára alatti sírjánál imádkozott.
Szűz Mária szobra előtt .......


A Szent Péter-bazilikában csak a bíborosok álltak fehér miseruhában az oltár körül.
A bazilikából a pápa és a bíborosok kivonultak a Szent Péter térre, ahol a bazilikához vezető lépcsőn felállított szabadtéri oltárnál koncelebrálják a szentmisét.

A mise kezdetén Jean-Louis Tauran protodiakónus bíboros a pápa vállára helyezte a palliumot,
.....


a bíborosi testületet vezető Angelo Sodano pedig felhúzta a ujjára a pápai halászgyűrűt.
.......



....



...... ..........


A pallium ugyanaz, amelyet még XVI. Benedek pápa viselt.
A gyűrűt az 1963-ban megválasztott VI. Pál pápa számára készítették, de ő nem hordta.
A misét a pápa az egyház 180 tagjával koncelebrálja: bíborosokkal, közöttük Erdő Péter esztergom-budapesti érsekkel, a pátriárkákkal, valamint José Rodríguez Carballo ferences legfőbb elöljáróval és Adolfo Nicolas jezsuita generálissal.

Az oltár baloldalán a keresztény egyházak küldöttségei foglaltak helyet, jobbra az állami delegációk. Az oltárral szembeni első sorokban a zsidó és muzulmán küldöttségek ülnek.
A Szent Péter teret zsúfolásig megtöltő tömeg csendben imádkozva követi a misét.
Az M1 és a Duna World élőben közvetítette a szentmisét, amelyet Ferenc pápa egyszerű fehér miseruhában mutat be.
Teljes adás MTV videó Link
A televíziós kommentárokban elhangzott, hogy ezt az eseményt helytelenül nevezik beiktatásnak, mert nincs olyan földi tekintély, aki a pápát “beiktathatná". Székfoglalónak sem lehet nevezni, mert Róma püspökének széke a Lateráni Bazilikában van, ahol Ferenc pápa néhány hét múlva ünnepélyes szentmisét fog bemutatni. A keddi esemény helyes megnevezése ezért: Róma püspöke péteri szolgálatának megkezdése
.........



Végre esernyő nélkül látjuk a pápát!" - mondták a napsütésben a Szent Péter tér felé siető emberek, akik a pápává választás estéjén esőben ünnepeltek
.......


Pár perccel a hivatalos programban feltüntetett időpont előtt érkezett meg a Szent Péter térre a Ferenc pápát szállító autó. Amikor a jármű feltűnt a téren, a tömeg üdvrivalgásban tört ki. Olaszok és külföldiek zászlóikat lobogtatták. “Viva il papa!" (Éljen a pápa!) - kiabálták.
Az egyházfő a nem páncélozott terepjárón állva üdvözölte az őt éltető tömeget, s elődeinél hosszabb kört tett a téren. A tömegben az autó többször megállt, a pápa leszállt és személyesen adta áldását gyerekekre és egy betegre is, aki kerekes székről nyújtotta felé a kezét. A biztonsági emberek igyekeznek követni a pápát, aki maga döntötte el, hol kíván megállni és leszállni a járműről. A terepjárón a pápa mellett volt Alfred Xuareb, XVI. Benedek személyi titkára és Sandro Mariotti, a nyugalmazott pápa volt inasa is. A mosolygós pápa a kezével integetett a hívőknek és többször is azt mondta olaszul, hogy Ciao! (Szervusztok!)
...... .....


“Messziről jöttél, de máris meghódítottál bennünket!" - olvasható az egyik magasba tartott transzparensen.

Bemutatták Ferenc pápa címerét és mottóját
.........


A címeren kék színű pajzs látható, közepén sárga nappal. Ebben a Jézusnak az IHS betűkből álló monogramja olvasható, ami a jezsuita Jézus Társaság címerét idézi. A pajzsot a Szűz Máriát jelképező csillag díszíti és a Szent Józsefet a spanyol egyházi ikonográfiában szimbolizáló, elsősorban olajáról ismert nárdus gyümölcse. A címer háttere a XVI. Benedek által választott korábbi pápai címer elemeit vette át a kontinuitás jegyében


 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa - az egész teremtett világ őrzője
  2013-03-19 18:31:12, kedd
 
  Az egész teremtett világ, de különösen a szegények, elesettek őrzése Róma püspökének feladata; a pápának ezt az alázatos, hitben gazdag szolgálatot kell szem előtt tartania - mondta az új katolikus egyházfő, Ferenc pápa a szolgálatának megkezdése alkalmából a Vatikánban tartott szentmisén.
Köszönetét fejezte ki, hogy első nyilvános szentmiséjét Szent József, Jézus nevelőapja ünnepén mutathatja be. Emlékeztetett arra, hogy elődje, XVI. Benedek pápa (Joseph Ratzinger) névnapja is e napon van, és kérte, hogy a hívek vegyék körül őt imádsággal, szeretettel. Köszöntötte a bíborosokat, a püspököket, a papokat, a diakónusokat, a szerzeteseke, az apácákat és minden világi hívőt. Külön megköszönte a keresztény egyházak, a zsidó és egyéb vallási közösségek képviselőinek jelenlétét. Üdvözölte a megjelent állam- és kormányfőket, a külföldi küldöttségeket és a diplomáciai testületet.


- Szent József, az egyház védőszentje, Szűz Mária jegyese példáját emelte ki a péteri szolgálatának megkezdése alkalmából kedden tartott ünnepélyes szentmisén Ferenc pápa.
Olasz nyelven elmondott beszédében arra az evangéliumi szakaszra utalt, amelyet ősi hagyomány szerint görögül, az evangélium eredeti nyelvén olvasott fel egy görög diakónus. Szent József feladata az volt - mondta -, hogy “kustos" (védelmező) legyen, védje, oltalmazza Máriát és Jézust. Ez kiterjed az egész egyházra, őrzi és védelmezi Krisztus misztikus testét, az egyházat, amelynek a Szent Szűz az előképe.
Szent József alázattal, csendben, teljes hűséggel gyakorolta a rá bízott feladatot, Mária és Jézus védelmezését akkor is, amikor nem értett meg mindent - hangsúlyozta a pápa. Törődéssel és szeretettel kísérte őket, a betlehemi születés, a zaklatások, az egyiptomi menekülés idején, Jézus eltűnésekor és megtalálásakor a jeruzsálemi templomban, a názáreti házban eltöltött évek alatt, amikor fiát az ácsmesterségre megtanította. Szent Józsefben azt a példát kell látni, hogy miként válaszolhatunk Isten hívására: készségesen, nyitottsággal - mondta.

“Nem ember által épített házat akar az Úr, hanem maga építi a házat élő kövekből, a Szentlélek segítségével" - jelentette ki tapssal többször megszakított szentbeszédében.

“Legyünk figyelemmel az egész teremtett világra, a környezetre és minden élőlényre, különösen az elesettekre, a szegényekre" - folytatta.
A hatalom mindig szolgálat, a pápa szolgálata, hogy megőrizze Isten népét - mondta a katolikus egyházfő.

Arra kérte a világ gazdasági és politikai vezetőit, hogy ők is legyenek a teremtett világ őrzői.
“Mindent az ember őrzésére bíztak. Ha az ember nélkülözi ezt a felelősséget, nem törődik a teremtett világgal és testvéreivel, akkor a pusztítás kerül előtérbe. Sajnos minden korszakban vannak olyan emberek, mint Heródes, akik “az ember arcát lerombolják, eltorzítják". Nem szabad megengedni, hogy a pusztítás és a halál erői fenyegessék a világot. De ahhoz, hogy az ember a világot megoltalmazza, saját szívét is meg kell tisztítania. “A gyűlölet, a gőg és az irigység beszennyezi az életet" - mondta a pápa.
Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad félni a jóságtól és a gyengédségtől. Hozzátette: csak aki szeretettel és gyöngédséggel szolgál, az tud megőrizni. Hangsúlyozta, hogy a gyengédség nem a gyengeség, éppen ellenkezőleg, az erős lélek jele.
“Csak aki szeretettel szolgál, az tud védelmezni" - hangsúlyozta péteri szolgálatának megkezdésekor elmondott szentbeszédében Ferenc pápa.



 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa a Gyerekeket is szeretettel üdvözölte.
  2013-03-19 18:04:14, kedd
 
  ...... .......



........



........



........



 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Magyarul szólt hozzánk Ferenc pápa
  2013-03-19 17:33:54, kedd
 
  Beiktatták Róma hat napja megválasztott új püspökét, a szertartás egyszerű volt és közvetlen. Ferenc pápa nem a golyóálló üvegű "pápamobillal", hanem egy nyitott autóban járta körül a Szent Péter teret és személyesen üdvözölte az embereket.
.........


........



Magyarul szólt hozzánk Ferenc pápa
A vatikáni Szent Péter téren tartott szentmisével kedden megkezdte szolgálatát a katolikus egyház új vezetője, Ferenc pápa. A magyar jókívánságokra magyarul válaszolt. Amikor a köztárasági elnök üdvözletében jó egészséget és erőt kívánt Magyarország nevében, az új egyházfő az "Isten éltesse" szavakkal válaszolt magyar nyelven.

Szentbeszédében az új katolikus egyházfő kijelentette: az egész teremtett világ, de különösen a szegények, elesettek őrzése Róma püspökének feladata; a pápának ezt az alázatos, hitben gazdag szolgálatot kell szem előtt tartania.
A mise végén Ferenc pápa megáldotta a hívőket, majd kíséretével visszavonult a Szent Péter bazilikába, ahol fogadja a beiktatásán megjelent politikai vezetőket, köztük a magyar küldöttséget.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa beiktatására készül Róma
  2013-03-19 09:10:43, kedd
 
  A Szent Péter téren tömegek, a teraszokon mesterlövészek várják a múlt héten megválasztott Jorge Mario Bergoglio pápai beiktatását. A Vatikán körülötti városrészt teljesen lezárták a forgalom elől.
Már hajnalban tömegek álltak sorba a Szent Péter teret lezáró vaskerítésnél, hogy bejussanak Ferenc pápa beiktatási miséjére. A teret reggel fél hétkor nyitották meg, a tömeg folyamatosan lepi el a Szent Péter teret övező utcákat is. Tizenhárom belépési ponton keresztül engedik be az embereket a térre és az Angyalvárig vezető sugárútra. A Vatikán körülötti városrészt teljesen lezárták a forgalom elől. A római metró kedden ingyenes.
Rómának a Vatikán feletti légterét délutánig lezárták, kizárólag a rendőrség helikoptereit látni. A Szent Péter térre néző tetőteraszokon mesterlövészek, a tömegben a vatikáni és az olasz terrorizmusellenes egységek emberei civilben figyelnek. Búvárok ellenőrizték a közeli Tevere folyót is. Ezer rendőr, csendőr, orvos, mentő van szolgálatban a mise ideje alatt. A miséről tudósító újságíróknak hét óráig kellett megérkezniük a Szent Péter térre.
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 551 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.