Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kitüntetések sora
  2013-03-21 22:11:37, csütörtök
 
 
Kitüntetések sora

Mennyire szánalmas ez a kitüntetések osztogatása körüli vita számomra, ki nem kaptam egyetlen elismerést soha semmiért, mert kizárólag a magyar emberek érdekében cselekedtem, legalább is igyekeztem tenni valamit érettük, szerény lehetőségeim szerint . Nem sajnálom senkitől a különféleképpen formázott keresztet, ötágú vörös csillagot, amit nyugaton fehérben osztogatnak a számukra megfelelő emberek között . Persze akadnak olyanok is, akik valóban megdolgoztak kitüntetéseikért erkölcsileg, de ezek nagyon kevesen vannak, elvétve szerepelnek csak a pártok által megajándékozottak listáján .

Régebben Kossuth díjat osztottak minden kiemelt kádernak, amiből életük végéig megélhettek sokan . Ezek az érdemes művészek (bár ez is egy kitüntetés neve volt), nemzetellenes cselekedeteikkel érdemelték ki az adott rendszer elismerését, ami sokak véráldozatát követelte . Mint a kiemelt nyugdíjak haszonélvezői, ezek a díjazottak sem pártállásuktól független, elkötelezett nemzetépítő munkájukért, önfeláldozásukért lettek kitüntetve ! Viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a most kitüntetettek nem a másik oldaltól kaptak elismerést, hiszen nem képviselték eddig a haladó baloldal, kiemelten fontos értékeit .

A világ minden tájékán létező magyar közösségek is megemlékeztek azokról, akik a jelenlegi kormány támogatásában résztvettek, sőt elfeledték nekik azt is, ha korábban a másik oldal szekerét is ugyanolyan vehemenciával tolták volt a szakadék felé, mint ezt a mostanit . A kutya ugat . A szekérsor halad . Ugyanezt az elfogultságot látjuk a jó Nóbel által díjazottak kiválasztásakor . Régebben valóban a tudományos munka elismeréseként szolgált, de mára politikai elkötelezettségük nagyban hozzájárul a hasonlóan tehetséges emberek közötti elbíráláshoz . Nevetséges, hogy korunk irodalmi ,,nóbelesei" kizárólag az öngyűlölő liberálisok soraiból kerülnek ki, mikor annyi kiváló mondatszerkesztő létezik, az anyanyelvüket tökéletes szintre vivő gondolkodók között, de ezeket elhallgatják előlünk az Új Világ Rend nevében .

Legalább ennyire szánalmas az Oscar Díj odaitélése Amerikában, ahol Hollywood jutalmazza saját munkásait, kik a lélekrombolás terén munkálkodnak hosszú idő óta . Mózesi arcok mindenütt, amint rivaldafényben ünneplik a rontást . Régebben még adtak magukra ezek a hazaáruló idegenszívűek . Már csak a konc nagysága érdekli őket, mint a süllyedő hajóról menekülő patkányok, mindenbe belemarnak, hátha mozdul egy kicsit . A Magyar Köztársaság Érdemkeresztjének a különböző fokozatai szépen hangzanak, de még szebben csillognak az aranyszínű hamisítványok . Még arra sem ügyelnek, hogy valódi fémből készüljenek el ezek a haszontalan kitűzők !

Talán megérjük még azt is, hogy a Rimet Kupa földgolyóját sem aranyból készítik majd, hanem eldobható papírmasséból, ami a környezetbarátokat is boldoggá teszi . Hiába keresem a valódi értékek nyomát, eltüntek a múlt távlatában . A mű anyag térhódításakor a művészet is eltorzult nagyon . Amikor a rútat fennhangon dicsőítik, a mű vész további rombolását segítik vele elő . Elrabolja szépérzékünket tőlünk . A valóság istenes oldalát, ami belűlről, a lelkünkből fakad . Önzetlen segítséget szinte már senki sem gyakorol . Az érdek mozgatja a tudatot . Amikor ideálokat veszítünk, s cserébe nem kapunk semmit, akkor ez a veszteség óriási hiányérzetet hagy maga után a szívünkben .

Korunk filozófusa a valótlant igyekszik elénk varázsolni, elfogadtatni velünk azt, ami eltakarja előlünk a napot, az igazi fényt, amikor felcseréli Lucifer felvilágosultnak hitt eszméivel . Ez az illuminált állapot különleges sötétséget takar ! Sötétben bújkáló rémhírterjesztőket, akik minden erejükkel a függöny felhúzása ellen hadakoznak . Ők azok a furcsa forradalmárok, akikkel szemben lehet csak kirobbantani a saját forradalmunkat . Rátelepedtek jól bevált szavakra . Kisajátították azokat maguknak, mégha jelentésük ellent is mond a használatuknak . Az összes csillagot magáénak vallja ez a rontás ! Amikor Karácsonyfám tetejére helyezném, hosszan elgondolkozom ezen a fóbián, mielőtt választhatnék ötágú vagy hatágú között .

Beteg emberek szimbólumait erőltetik reánk, vagy tiltják meg nekünk . Hitler is használta pártja szimbólumaként a swasztikát, amit horogkereszt néven emlegetnek az örök áldozat szerepében sütkérező kozmopoliták . Betiltották ezzel egy életre a nap ősi jelképét, amit évezredek óta használ a világ . Vörös ötszögükhöz ragaszkodnak körmük szakadtáig, amit a sarlóval és kalapáccsal együtt zászlójukra tűztek . Nyomukban százmilliók haltak meg . Most nem akarok értelmetlen számháborúba keveredni, mert akkor betilthatnák a hatszöget is ugyanúgy, mint a hétfejű sárkányt, az összes számot, amelyet valamikor felhasználtak valamivel kapcsolatban . Az arabok bojkottja mellett terroristákként kellene kezelnünk a számokat is mind ? Mert ugye tőlük kaptuk hajdanán azokat .

A butaság fénykorát éli ma . Mindenféle izmus eredményeként eljutottunk oda, hogy a valóságot elferdítve látjuk a média jóvoltából . Egy festmény előtt állva, útmutatóra van szükségem a művész sajátos gondolatainak értelmezéséhez . Ez a modernista világlátás teljesen megőrjít ! Miért ne lehetne világunkat úgy látni, ahogyan az van ? Meg kellene látni benne a szépet . Rá is mutatni azok érdekében, akik ezt másként látják . Melegben, napsütésben lekéredzkedik rólunk a ruha, szabaddá tesszük magunkat a befogadására . Még ha akarnánk sem tudnánk huzamosabb időt eltölteni a strandon nyáron nagykabátban ! Miért néznénk jégpalotákat fürdőruhában ? Japánok forró teát isznak kánikulában, és fagyit esznek télen, de az alkalomhoz illően öltözködnek ! Ma a melegről azonnal más jut az eszünkbe még is...

Korunk birodalmi erőfeszítéseit jutalmazzák kevesekben, azok közül, akik a barmokként terelt emberiséget valamilyen módon vezetik . Egyedüli céljuk az, hogy az Új Világ működőképes maradjon, még akkor is, ha rájönnek az emberek arra, hogy a demokrácia rengeteg jelentése mögött, kifejezett önkényuralom rejtőzik, a páholyok félhomályától takarva . Csatornalények demokráciája nem ugyanaz, mint amiről Plátó értekezett korábban . Ő még abban az időben táltos papoktól szerezte tudását . Nem is ferdítették el annyira gondolatait korának az írástudói mint most, akik csak a saját irásaikat képesek olvasni . Örüljetek kitüntetéseiteknek jobbsorsra vágyó magyar honfitársaim, de ne feledjétek : a korábban kiosztott érmeket büszkén viselik még ma is azok, akiket a korábbi hatalom megjutalmazott . Legyetek vitézek, bármiféle nemes lovagok, érdemes művészek, vagy Kossuth díjasok, mindannyiotokat a kor politikusai jutalmaztak csak, egy adott időben valamiért .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„A bevándorolt zsidók a német nép jólelkűségét szemérm
  2013-03-21 22:11:07, csütörtök
 
  ,,A bevándorolt zsidók a német nép jólelkűségét szemérmetlenül kihasználták"
Vallomás a Harmadik Birodalomról
2013. március 18. 10:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

AdolfHitler500.jpgAz ellenség megbecsülése valaha az intelligencia fokmérője volt, amit kiválóan tükröz egy ritka becsületes németországi zsidó vallomása a Harmadik Birodalomról: ,,Eszem ágában sincs, hogy személyes és népi sérelmemért a mai uralmat tegyem felelőssé. A bevándorolt zsidók a német nép jólelkűségét szemérmetlenül kihasználták. Örülünk, hogy vendéglátó népünk ismét nagy, erős, és két kis unokámat is erre tanítom. Legyenek ők is olyanok, mint mi voltunk, dolgos, munkás tagjai az országnak, minden hátsó gondolat, kapzsiság nélkül, és akkor talán elfelejtik nekik, hogy fajrokonaik mit vétkeztek egykor ez ellen az ország ellen." Szóval lehet, hogy mégis igaz a népi bölcsesség, miszerint a becsületes keresztény szabály, a becsületes zsidó kivétel, szemben a mások jóhiszeműségét mindenkor kihasználó, identitásukat kizárólag ,,návidászat"-ként meghatározó többségükkel?

Mindezt Lovass János ,,N. S. Germánia" című, 1938 és 1940 között öt kiadást megért, a Magyar Géniusz Nemzeti Kultúrát Terjesztő Rt. gondozásában megjelent kötetében olvassuk. Különös fintora a sorsnak, hogy könyvéért a szerzőt 1938-ban a Magyar Királyi Ügyészség izgatással vád alá helyezte éppen a zsidósággal foglalkozó tíz oldala miatt, majd a Magyar Királyi Kúria jogerős ítélettel felmentette alóla. 1945-ben persze újraéledt a régi vád, könyve indexre került.

A Harmadik Birodalmat csak Johannes Öhquist magyarul is megjelent művéhez (A Führer birodalma, 1942) hasonlítható részletességű kötetében így írta le találkozását egy öreg berlini zsidó főorvossal:

,,Egy régi berlini zsidó ember, egykori főorvos, ma nyugalomban van. Együtt ebédelek vele és nejével. Mindhármunkat pártjelvényes pincér szolgál ki, mégpedig anélkül, hogy rohamkést húzna, eszcájg helyett. Amit az öreg orvos mondott, szó szerint idejegyzem, mert igen jellemző, és mert úgy találtam, hogy jó néhány sorstársa véleményével megegyezik.

Uram - mondta -, az én családom kimutathatóan kétszáz éve él Németországban. Magam jártam a fronton, egyik fiam elesett az Önök Erdélyében, másik fiam orosz fogságba került. Kommunista lett, majd ellenforradalmár, aztán ismét kommunista. Öt éve nem hallottam róla. Leányom német emberhez ment feleségül, két gyereket szült is már neki, amikor 1932-ben Ernst - így hívták vőmet - egy utcai csetepatéba keveredett. Agyonverték. A szó szoros értelmében agyonverték, uram, én, mint orvos állapítottam meg a spandaui állomáson, ahová kihívtak hozzá. Lányomat és két unokámat így én tartom el. Mondhatom, elég nehezen. Mert én, bár kórházi főorvos voltam, szolgálatot ez idő szerint nem teljesítek, praxisom nincs, nem is lehet, csupán szerényke nyugdíjamból élek. Láthatja tehát, hogy sok mindenen mentem keresztül és meg fogja érteni, ha azt mondom, hogy én már nem félek semmitől sem. Engem olyan baj már nem érhet, ami újság lenne számomra. Ennek ellenére, értse meg uram, eszem ágában sincs, hogy személyes és népi sérelmemért a mai uralmat tegyem felelőssé. A mai uralom nem felelős az én vagy társaim balsorsáért, mert a mai uralom azt tette, amit tennie kellett. Erőt és bizalmat adott a népnek, és munkát, kenyeret annyi év semmittevése után. A felelős, uram, az, aki ezt a népet ostoba módon megalázta, aki azt hitte, hogy most teljesen összetörheti és semmivé teheti: a francia politika és korlátoltság. A német naturalizált zsidók minden szenvedését, vagy legalábbis annak tekintélyes részét ez a bárgyú politika okozta, másik részét pedig az, hogy a bevándorolt zsidók a német nép jólelkűségét szemérmetlenül, igenis állítom, szemérmetlenül kihasználták."

Félreérthetetlenül az 1919 133 napja után fejvesztve külföldre menekülő hazai kommunisták jórészt köreikből kikerült képviselőire utalva így folytatta:

,,Minden ország zsidó szemetje idekerült Berlinbe, minden ország zsidainak legalja - köztük az Önöké is - járatta le a mi nehezen kivívott, vérrel megpecsételt pozíciónkat. Koldus semmiháziak vagyonokat harácsoltak össze és akkor, amikor az én feleségemnek nem volt valamirevaló télikabátja, németül csak zsargonban beszélő, drágabundás ringyók (Huren) miatt kellett kiszégyenkeznünk a törzskávéházunkból. Módjában van megkérdezni jó egynéhány sorstársamat, mind azt fogják igazolni, hogy mi, régi zsidók, mindent elkövettünk, hogy véget vessünk ennek a katasztrófa árnyékát előrevető tobzódásnak. Nem hallgattak ránk, sőt falánk fiaink is ellenük fordultak. Fiatal legények szemtelenkedtek az apjukkal, intették le az anyjukat az ,,új kor" hangoztatásával. A sarki mészáros fia villát tőzsdézett össze és golfozni járt. Az én fiam egykori iskolatársa Papennel járt egy klubba és párbajt vívott egy filmszínésznőért. De minek folytassam? Mihelyst a népnek vezére akadt, a felfújt hólyagok egyszerre lapultak össze. Megszökdöstek és legénykedtek másutt, mi pedig itt maradtunk és tarthatjuk a hátunkat. Rendben van! Tartjuk! De nekünk, uram, már hiába jön valaki azzal, hogy így emberi jogok, úgy gettó. Mi tudjuk, amit tudunk és láttuk, amit láttunk. Leéljük az életünket itt, mert idetartozónak érezzük magunkat, és nem panaszkodunk, pedig lenne okunk, hiszen másokért szenvedünk. Ellenkezően: örülünk, hogy vendéglátó népünk ismét nagy, erős, és két kis unokámat is erre tanítom. Legyenek ők is olyanok, mint mi voltunk, dolgos, munkás tagjai az országnak, minden hátsó gondolat, kapzsiság nélkül, és akkor talán elfelejtik nekik, hogy fajrokonaik mit vétkeztek egykor ez ellen az ország ellen.

A pártjelvényes pincér most a számlát hozta. Az öreg kifizette, aztán kezet fogtak. Kezet fogtak ők ketten: az öreg zsidó orvos és az ifjú nemzeti szocialista. És az ifjú nemzeti szocialista mondott is valamit. Nem, nem azt, hogy ,,büdös zsidó", hanem: ,,Holnap bajor gombóc lesz, Herr Doktor". ,,Jó" - bólintott az orvos -, ,,akkor eljövünk." És elment.
- Nos, főúr - szóltam ekkor -, hogy van az, hogy Ön, mint párttag, zsidót szolgál ki?
A pincér nem jött zavarba.
- A zsidó, akit kiszolgáltam - felelte röviden -, negyven éve lakik a szomszédos utcában. Frontharcos volt és egyik fia elesett. A fennálló szabály értelmében joga van itt élni, semmi okom tehát arra, hogy ki ne szolgáljam."

Lehet, hogy mégis igaz a népi bölcsesség, miszerint a becsületes keresztény szabály, a becsületes zsidó kivétel, szemben a mások jóhiszeműségét mindenkor kihasználó, identitásukat kizárólag ,,návidászat"-ként meghatározó többségükkel?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már az amerikai holokauszt múzeum is parancsokat osztogat a
  2013-03-21 21:50:23, csütörtök
 
  Már az amerikai holokauszt múzeum is parancsokat osztogat a magyar kormánynak


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62982

2013. március 20. 07:01
Kincses Albin - Hunhír.info

A demokrácia röppályája - amiért Magyarország számít címmel meghallgatást tartott kedden az amerikai kongresszusban az Egyesült Államok Helsinki Bizottsága. A jogvédőnek álcázott cionista szervezet mellett megszólalt a zsidó lobbi uralta USA külügyi államtitkára, és parancsokat osztogatott hazánknak a hungarofób zsidó némber, Kim Lane Scheppele, illetve az amerikai holokauszt múzeum is.

Benjamin Cardin demokrata párti szenátor, az amerikai Helsinki Bizottság elnöke a számára aggasztó jelenségek között említette az új magyar alkotmány és számos törvény elfogadásának gyorsaságát, ebben az átláthatóság és a széleskörű demokratikus részvétel hiányát, valamint azt, hogy Magyarország ETNIKAI ALAPON ad állampolgárságot a szomszédos országokban élő magyaroknak. Na innentől kezdve nincs mit kezdeni ezzel a cionista zsidó bohóccal. A kettős mércés zsidó valahogyan megint elfelejtette, hogy kedvenc országa, Izrael csak totális etnikai megfeleltség estén biztosítja a zsidó állampolgárságot az átlag bevándorlónak...

Brent Hartley, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint "a kormányzó Fidesz párt nem a Jobbik", de a pozitív példák ellenére kifogásolta, hogy a magyar kormány nem mindig elég gyors és határozott az antiszemitizmus és a rasszizmus elítélésében. Az amerikai kormány nevében szemére vetette a magyar kormánynak, hogy nem tiltakozott elég határozottan, amikor szobrokat emeltek a magyar múlt vitatott megítélésű szereplőinek.

Azt, majd történelmi példákat nekik! Minden utcasarokra holotábla, meg szoborcsoport a honfoglaló zsidó fejedelemnek, Árpádnak, és a történelemkönyvekben kiemelni, hogy bizonyos magyar törzsek, csak mint a zsidó Árpád rabszolgái jöttek be a Kárpát-medencébe.

Sürgette, hogy Budapest tegyen többet a romák védelmében.

Még több segíly, még több program, mert a bűnöző cigány a magyar rabszolga legjobb féken tartója: míg az átlag tőle retteg, a cionisták nyugodtan befejezhetik a szerzést.

Szájer József megköszönte a lehetőséget, hogy a magyar oldal is kifejthette álláspontját. A gyors magyarországi törvényalkotást és alkotmányozást azzal indokolta, hogy azt a sürgető helyzet kényszerítette ki, mert az előző kormány szerintük az összeomlás szélére sodorta az országot.

Szerinte a magyar demokrácia erős, és a Fidesz elkötelezett a demokratikus értékek mellett. Elmondta, hogy Magyarország nyitott a tényeken és érveken alapuló bírálatra, betartja az európai intézmények szabályait, de ugyanezt várja el másoktól is, ebben nem lehet kettős mérce.

Ez utóbbi kérdéssel kapcsolatban felhívta a szenátor figyelmét arra, hogy a Helsinki Bizottság nem vizsgálódott, amikor 2006-ban Magyarországon megsértették a gyülekezési jogot, az előző kormány idején a bizottság nem foglalkozott a magyar médiahelyzettel.

Azt is mondta, hogy a múlt héten elfogadott negyedik alkotmánymódosítás "az Alkotmánybíróság kérésére, nem pedig annak ellenében született meg", és a módosítás kiszélesíti a testület jogkörét.

Az antiszemitizmus és a rasszizmus megnyilvánulásaival kapcsolatban emlékeztetett arra: "Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentnek megerősítette, hogy a kormánynak minden állampolgárt egyformán meg kell védenie, beleértve a kisebbségekhez tartozókat is".

Kim Lane Scheppele, a Princetoni Egyetem jogászprofesszora annak a véleményének adott hangot, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ) átfogóan ellenőriznie kell a 2014-es magyar választásokat. Hangsúlyozta: az EBESZ-nek ragaszkodnia kell ahhoz, hogy a választás szabályait már jóval a megméretés előtt véglegesítsék, hogy mindenkinek, aki részt akar venni a voksoláson, elegendő ideje maradjon megfelelően megszervezni magát.

A professzor indítványozta, hogy Magyarország barátai, beleértve az Egyesült Államokat, anyagilag támogassák azokat a programokat, amelyek felkészítik az állampolgárokat, jogászokat és bírókat az ország megváltozott alkotmányos kereteire.

Paul Shapiro, az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma kutatóközpontjának igazgatója hosszan sorolta az antiszemitizmus, a rasszizmus és a holokauszt trivializálásának és relativizálásának megítélése szerinti magyarországi példáit. Közölte, hogy a bizottsági meghallgatáson ő a holokauszt idején elpusztított 600 ezer magyar zsidót és több ezer magyar romát is képviseli.

Elmondta, hogy Magyarország néhány héttel ezelőtt ajánlkozott a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség 2015. évi elnökségi tisztségére. "Az adott helyzetben, amelyet az imént igyekeztem leírni, ez nem lenne helyes, sértés volna az élők számára és a halottak emlékének megszentségtelenítése lenne"- olvasható Shapiro írásbeli nyilatkozatában.

Az igazgató kifejezte reményét, hogy mielőtt a szövetség meghozza döntését, a magyar kormány megváltoztatja szemléletmódját az antiszemitizmussal és a holokauszttal kapcsolatban, illetve elfogadja a washingtoni holokauszt-múzeum ajánlásait - olvasható az MTI tudósításában.

Nagyon reméljük, hogy a Zsidó Világkongresszus, a világ legnagyobb cionista szervezete is úgy gondolja, hogy sértés volna az élők számára és a halottak emlékének megszentségtelenítése lenne, ha Budapesten rendeznék a tavasszal világszeánszukat. Mert ha mégis Budapest mellett döntenek, akkor egyértelmű, hogy egyformán leszarják az átlag zsidó élőket és holtakat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a pénzem, vigyétek!
  2013-03-21 21:23:27, csütörtök
 
  Itt a pénzem, vigyétek!

2013. március 19., 13:55
Szerző: azenpenzem


,,Alulírott Kovács József, magyar kisbetétes, ezúton ajánlom fel mintegy 1 millió forintos megtakarításomat, hogy a világválságot kezeljék."A levél a ciprusi válság margójára született.

Alulírott Kovács József, magyar kisbetétes, ezúton ajánlom fel mintegy 1 millió forintos megtakarításomat, hogy a világválságot kezeljék.Megértettem a kor üzenetét, én tehetek a válságról, tehát hozzá kell járulnom a költségekhez. Hiszen megállás nélkül csak fogyasztottam az elmúlt 35 évben. Például már születésemtől ettem és ittam, sőt, ruházkodtam is. A kezdeti 18 évben ugyan nem sokat tehettem az ellen, hogy szűk látókörű szüleim etessenek, de belátom, hogy aztán már az én felelősségem lett, hogy az egyetem után, amikor dolgozni kezdtem, nem fejeztem be az eszméletlen fogyasztást. Étkezéseimmel egyszerűen túlpörgettem a teljes világgazdaságot, sőt, még arra is merészkedtem, hogy lakást vásároljak hitelből, hogy legyen fedél a fejünk felett. Belátom, felelőtlenség volt a részemről, mint ahogy az is, hogy megházasodtam és két gyermekünk született. Hiszen ők is csak fogyasztanak, amióta a világra jöttek.

Sajnos voltam olyan felelőtlen, hogy bankba tettem a pénzemet. (Igaz, sokat nem tehettem ellene, mert a fizetésemet oda utalja a munkáltatóm. ) És ha már oda tettem, nem ellenőriztem, hogy a bank kinek és minek hitelezi ki. Hiszen például én is kaptam hitelt, így láthattam volna, milyen felelőtlen. Igaz, hogy a bank vezetésében nem vettem részt, sajnos tulajdonosként a stratégia megalkotásában sem tevékenykedtem, a bank üzleti és banktitoknak számító számait nem láthattam. Jogalkotóként nem volt beleszólásom azokba a törvényekbe, amelyek a bankok működését szabályozták, a felügyelet munkájában sem vettem részt, hogy észrevegyem, ha baj van. A felelősség akkor is az enyém.

Értem én, hogy csak Cipruson ilyen nagy a baj, nálunk soha, de soha nem történhet meg, hogy a kormány egyszerűen úgy dönt, adót vet ki az egyébként már leadózott pénzemre. Nálunk legfeljebb a hóból kell kiásnom magam, ha háromnapos ünnep előtt felelőtlenül meg akarom látogatni a nagymamámat. (Jaj, most jut eszembe, hogy adót fizetek az autóm után, amit az adózott pénzemből vettem, 27 százalékos adót fizetek minden fogyasztásom után, a benzinre mindenféle külön extra adót fizetek, amiért felelőtlenül használok belőle. És hát valamiféle törvény is született arról, hogy ha a kormány nem tud fizetni, akkor bármiféle adót róhat rám, hogy legyen arra elég pénze.)

De ez más, a bankbetét szent és sérthetetlen. Volt. A világ fejlett országaiban. Eddig. Nem is értem, hogy miért. Hiszen ha egyszer baj van, ki kell venni a részünket a gyógyításból. Én például elkezdtem félretenni egy önkéntes nyugdíjpénztárban idős napjaimra, van is ott már vagy 300 ezer forint. Aztán ott a gyerekek babakötvénye, én balga egy bankban takarítottam meg. A két gyerekre fejenként szintén van már 200-200 ezer forint. Aztán van még 200 ezer lekötve, amúgy vésztartaléknak, plusz a jövedelmem, csak sajnos azt mindig el is költöm.

Arra gondoltam tehát, hogy nem bánnám, ha nekem is válságot kellene majd egyszer kezelnem. Eddig ugyan csak a svájci betéteket akarta a magyar kormány megadóztatni, abból sem lett semmi. Mert nálunk ez elképzelhetetlen. Mint ahogy a fogyasztó felelősségvállalása a pénzügyi szektor bűneiért is elképzelhetetlen. Hiszen az is csak valami kisiklás lehetett, amikor a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy ha nem fizet biztosítóm a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításom alapján - mert például csődbe ment, és ezt a hatóságok szeme előtt tehette -, akkor nekem, mint károkozónak kell fizetnem. Sikerrel vagyok perelhető. Tehát ebben az esetben is én, a pénzügyi szolgáltatóval szerződő vagyok a hibás. Mondhatnánk, hogy az más, hiszen ténylegesen kárt okoztam. Végülis a bankba tett pénzemmel is, ha jól értem a ciprusi helyzetet.

Ezért döntöttem úgy, hogy akkor akár az én pénzem is bevethető. De azt lehet, hogy egy kisebb összeget meghagynak nekem? Legalább élelemre és hólapátra.

Tisztelettel:

Kovács József, fogyasztó és bankbetétes

http://azenpenzem.hvg.hu/2013/03/19/itt-a-penzem-vigyetek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Balog Zoltán Úrhoz, mint politikushoz!
  2013-03-21 21:20:35, csütörtök
 
  Császárné Fekete Marianna
Nyílt levél Balog Zoltán Úrhoz, mint politikushoz!

Ejnye, ejnye Miniszter Úr!
Az utóbbi időben, egyre elégedettebben., egyre egyetértőbben figyeltem politikusi tevékenységét, de ezzel párhuzamosan, rendszeresen hallgattam Szaniszló Ferenc műsorait is. Bevallom azt is, hogy érzésem szerint, mostanában az elhangzott szavai bizonyos hányadban elhibázottak, egyes területeken túlzottnak tűntek.

Mélységesen sajnálom Miniszter Úr!, de szerintem a kitüntetés, majd annak visszavonása, csak egy Napóleonhoz intézett, majd egy tőle származó aforizmával jellemezhető.
Talleyrand: ,,Felség, ez már több mint bűn, ez már hiba"
Napóleon:" A bátorságot nem lehet hamisítani, olyan erény, amely nem ismer képmutatást."
/A második aranymondás jelen ügyben Balog és Szaniszló úrra ellentétes éllel alkalmazható./

Tudom, hogy kemény, amit írok, de soha sem szabad olyan döntést hozni, - főleg ha az másokat is érint, amelyet nem gondoltunk át. Ön Miniszter úr elismerte, hogy egy fontos kérdésben - döntés előtt- sem Ön, sem a szakértői nem tájékozódtak. Ez hatásában bűnként bizony vetekszik az ,,öszödi böszmeséggel".

Háromnegyed évszázaddal a hátam mögött romló, de egészen még meg nem romlott memóriámmal állítom, hogy öntudatra ébredésem óta hibákat ugyan elkövettem, de másokra azokat soha sem hárítottam. ,,A minister" a latin szótár szerint, segítőt, szolgát jelent. Magyar miniszterként, hogyan szolgálta Ön megbízóját, a Magyar Nemzetet azzal, hogy egy döntésének az ellenkezőjére való változtatását idegen hatalmak, az izraeli és az Egyesült Államok nagyköveteinek a nem tetszésével magyarázta. Már itt tartunk?

Orbán Viktor sokszor a magyar nép szabadságharcáról beszél, s általános helyeslésünk mellett a nemzetközi fórumokon szabadságharcosként is viselkedik. Mindez csak álca? A magyar kormány tevékenységét valóban idegen, velünk meglehetősen ellenségesen viselkedő államok irányítják? Magyarország már gyarmat? Akkor hogyan kifogásolható Szaniszló Ferenc és Jobbik politikusainak állítása - hisz, így tőlünk csak maximális tiszteletet érdemelnének.
Miniszter úr, Ön súlyos politikai hibát követett el, csak Orbán Viktor acélos karakterének köszönhető, hogy pártjának nem fordítottunk azonnal hátat. Itt a jobb oldalon a politikusoknak nem szabadna megfeledkezni Csurka István intelméről:" az igazságot nem elég kimondania egy valakinek: sokaknak el is kell hinni ahhoz, hogy élhessen."
Miniszter úr!- sajnálnám, ha ez az affér jelentené politikai pályája végét. Azt azonban tudnia kell, hogy ott minden szót, minden cselekedetet sokoldalúan át kell gondolni, Önnek lelkészként tudnia kell: ,, az ördög nem alszik"!

Bp. 2013. március 21.
ty. Császár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BÖBE MAJOM ORSZÁGa
  2013-03-21 21:06:11, csütörtök
 
  BÖBE MAJOM ORSZÁGA

Kedvencem az a video-sorozat, melyben a riporter áll a képviselői irodaház kapujánál, lépcsőjén, vagy a Parlament liftjénél és villáminterjút kísérel meg készíteni a beérkező képviselőkkel.
Ismerős a műfaj a média más területein is.
A Népszava anno ,,Az utca hangja" címmel készített kis riportokat járókelőkkel, minden napra új, aktuális témákról kérdezve a találomra kiválasztott válaszadókat
Az sem egyszerű műfaj, az emberek egy része azonnal elzárkózik mindenféle nyilvánosságtól, amint a politika keze beteszi a lábát, még az arckifejezése is megváltozik, szabályosan megkukul és válaszai a ,,nem tudom,- nem ismerem,- nem válaszolok, csak összeszorított szájjal továbbmegyek" körben mozognak.
Meglehetősen szomorú dolog ez, mert az adott szituációban a fentiekhez nagymértékben hasonló választ adók száma messze felülmúlja a népesség körében fellelhető született bumburnyákok számát, akik egyébként, ha a kedvenc ételükről kérdezné is édesanyjuk őket, ugyanígy válaszolnának.
De hát ők civilek, jogukban áll elmellőzni a véleményalkotást, vagy ha ezt nem is mellőzték el, akkor megtagadni annak kinyilvánítását.
Igaz, hogy egy jól működő demokráciában az állampolgár, ha kérdezik, akkor félelem nélkül válaszol, nálunk ez azért jelenleg nem így áll, de hát van itt demokrácia?
Még rosszul működő sincs, nemhogy...
Itt, ha kérdezik a Józsit, aki sztárgázsiért polcmenedzser a CBA-nál, akkor a delikvenst a hideg rázza a gondolattól is, hogy meglátja valamelyik ismerőse, szomszédja, kollegája a képernyőn vagy akárhol.
Ha bennragadt a hóban Komárom magasságában, akkor majd büdös komcsinak nyilvánítják, aki direkt hányta magára a havat - innen pedig már egyenes út vezet a munkanélküliek negyvennyolcezerből hedonista életet folytató, gondtalan világába.
És hát nem politikus ő, hogy azonnal eszébe jusson dicsérni az Urat, eleinte inkább szexuális javaslatokat tesz a Mi Fényes Reménységünk, a Nagy Nemzeti Hókotró részére, miszerint bár soha ne lehessen házastársi kapcsolata a belügyminiszterrel, de kapcsolatukat jellemezze azért feneketlennek nem mondható mélység, ha tetszenek érteni, mire is gondolok...
Képviselőinkkel kicsit másként áll a helyzet, nekik szinte kötelező lenne válaszolni, de ez őket nemigen zavarja.
Minden tiszteletem és elismerésem a műsor ötletgazdájáé, hiszen olyat mutat meg nekünk a politika boszorkánykonyhájából, amit enélkül a műsor nélkül soha nem ismerhetnénk meg - megmutatja ugyanis a képviselőben mélyen elrejtett embert - na, jó, némelyikük esetében a képviselőbe csomagolt emberszabásút.
A villámkérdésre válaszolóknak több típusa van, de valamennyiükben közös az, hogy a riportereket és a kamerát megpillantva hirtelen szaladhatnékjuk támad.
Mintha mindahányan késésben lennének egy hihetetlenül fontos tárgyalásról, ahol az emberiség sorsdöntő dolgairól kellene az érvek és ellenérvek gondos mérlegelése után dönteniük, nem pedig Rogán Tóni beintésére megnyomni a megfelelő gombot, mely bonyolult cselekvéssort egyébként a veszprémi állatkert legendás, Böbe névre hallgató csimpánza egy bemutató után tökéletesen végre tudta volna hajtani.
Szaladnak, mint a nyúl, jelzem, nem is árt nekik gyakorolni...
Azért a legtahóbbak kivételével éreznek valamiféle késztetést arra, hogy odabökjenek valamiféle, szerintük akár válasznak is tekinthető szót.
Egyik típusuk a tréfás, akinek szent meggyőződése, hogy ő ellenállhatatlanul humoros választ tud adni akár arra is, hogy mit szólt ahhoz, mikor a nagymama koporsóját látta lebegni a kiáradt Tiszán?
Legközelebb evezőlapátot is teszünk mellé, mondja és vihorászva elsiet.
A másik a dühös, aki arra a kérdésre, hogy miként értékeli a katasztrófa védelmét, odasziszegi a munkáját végző riporternek: Hát te hol voltál köcsög, mikor az égzengett?
Ültél a kemencepadkán és drukkoltál, hogy temesse be a hó még a kihűlt nyomunkat is, ugye, te vörös féreg?
De majd eljön még a mi időnk, fogsz te még havat lapátolni Dunyhás testvér felügyelete alatt Abda magasságában, akkor ugass majd!
Utána természetesen ő is elrohan, dúlt képpel.
Van, aki semmiféle választ nem ad, a sztárja ennek a műfajnak az a politikus-hölgy, aki a lift előtt állt némán, az a rohadt lift meg csak nem akart jönni, egy istennek se, a piócatermészetű firkász meg ott cseszegette, szakmailag éppencsak a bugyingóját nem tépte le, de neki a szeme sem rebbent.
Vannak azért olyanok, akikben még nem hunyt ki teljesen az értelem, ők kis, szégyenkező, megértést kérő mosollyal nem merik száztíz százalékosra értékelni a szakszolgálat munkálkodását, melynek eredményeképpen tizenórákat ülhettek a kocsijukban azok, akiket az árokparton felejtett tanácstalanul, információ és ellátás nélkül a hatalom, mely annak idején még a fába belecsapó villámot is felrótta annak, akinek a nevét nem mondhatjuk ki...
Egészen addig, míg meg nem kapták a nevezetes Pintér-sms-t, mert ennek utána felélénkült a bajbajutottak népes serege.
Felidézve kedvenc óvodai játékukat, melyben mindig egy székkel kevesebb volt, mint gyerek - bele akartak ülni egymás kocsijába, de ezt a szép törekvést meghiúsította a Telenor, mely nem küldte ki ingyen a belügyminiszteri bölcsességet, így előfizetői hősiesen védték kocsijuk ajtaját, Dobó Katicák a förgetegben - de majd kap is olyan különadót a nyakába, hogy arról koldul!
Így aztán támadt kis zavar, de ezt a fagy hamar elhárította.
Mikor meghallgathattuk Pintér belügyminiszter elismerő szavait, mely szerint a siker 99 százalékos, a maradék egy pedig attól egy, hogy a mentésben résztvevőknek - Orbán Viktor, Pintér Sándor - nem volt megfelelő a ruházata. könnybelábadhatott a szemünk.
És egyetértünk, szerintem is meg kellene ruházni őket.
Szóval, a média le van szarva, a politikus bátran köpje le és verje pofán az okvetetlenkedő újságírót, merthogy már csak ez van hátra, így legalább a nép egyszerű gyermeke is bevésheti abba a csökött agyába, hogy hol a helye, meg mit engedhet meg magának.
Persze a média immáron túlnyomó része és magyarember is megéri a pénzét, merthogy mire a politikus elkezdhetné rendeltetésszerűen használni a jobboldali sajtó kiadványát, már nincs is rá szüksége, a hatalom feneke tisztára van nyalva.
Magyarember utolsó húsz évéről meg csak annyit:
Csányi Vilmos könyvét olvasgattam ma, aki felidézte a fentebb emlegetett Böbe majom életéből azt az epizódot, amikor Istenei - a kutatók és a gondozók - a tudománynak tett szolgálatai fejében szabadon akarták engedni az afrikai őserdőben..
Böbe majom már a repülőgépen is reszketett, négy kézzel csimpaszkodott ápolójába, de az igazi frász akkor érte, mikor az őserdő szélén levették róla a pórázt és meglátta a többi szabad majmot.
Egy istennek sem akart szabad lenni, vágyott vissza a megszokott ketrecébe - haza is kellett hozni Veszprémbe.
Magyarember - már ha lenne neki mivel - elgondolkodhatna ezen...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldi munkavállalásra buzdít a hazai EU-kampány
  2013-03-21 20:52:36, csütörtök
 
  Külföldi munkavállalásra buzdít a hazai EU-kampány
2013, március 21 - 16:22

Az kormány által támogatott EU-kampány keretében az Uniót népszerűsítő honlapon arra buzdítják a fiatalokat, hogy ne hazájukban dolgozzanak, hanem az EU országaiban.

Ugyancsak a napokban olvashattunk arról a sajtóban, hogy praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással csábítaná haza a fiatalokat a kormány.

Kirakat

Egymásnak ellentmondó kommunikációt folytat a kormány és az általa támogatott EU. Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz csak szóban támogatja a fiatalok hazájukban maradását, közben milliókat fordít arra, hogy elhagyják szülőföldjüket és máshol boldoguljanak.

Menj csak!

,,Dolgozz az Európai Unió tagállamaiban!" Ezzel a kampánycikkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy milyen jó munkalehetőségek várnak rájuk hazájukon kívül. ,,Mindegy, hogy mely tagállamban szeretnél dolgozni, hiszen mindenütt jogod van munkavégzés céljából tartózkodni. Mivel az Unió minden polgárát azonos bánásmód illeti meg, új lakó- és munkahelyeden ugyanúgy kell kezelniük téged, mint a fogadó ország állampolgárait; mind az adózás, mind pedig a szociális kedvezmények igénybevételét tekintve. Tehát mindenki egyenlő, ennek pedig számtalan előnye van"- hirdetik az EU kampányoldalán.

Az érem másik oldala

,,A Gyere Haza Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával egy olyan Karrier Pontot indít útjára, amelynek célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra" - jelentette be Csontos Sandra, az alapítvány szóvivője egy sajtótájékoztatón. Az Emberi Erősforrások Minisztériumának ifjúságügyi főosztályvezetője kiemelte, hogy a kabinet azt szeretné, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni, aki pedig elment külföldre tapasztalatot szerezni vagy tanulni, az hazajönne, Magyarországért is dolgozna, itt megtalálva a boldogulását.

"Előítéletek és sztereotípiák"

Weboldalukon külön fejezetet szentelnek az európai romapolitkának, amely az itthoni fideszes- liberális, a valóságtól messze álló véleményt osztja. Szerintük a ,,romák helyzetét az élet szinte minden területén fennálló diszkrimináció és társadalmi kirekesztés jellemzi", mert a romák ,,gyakran szembesülnek előítéletekkel, sztereotípiákkal."

eduline.hu, azeneuropam.hu nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/kulfoldi_munkavallalasra_buzdit_a_hazai_eu_kampany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: Magyarország egy gyarmat, ahol az izraeli nagykövet ha
  2013-03-21 20:33:15, csütörtök
 
  Vona: Magyarország egy gyarmat, ahol az izraeli nagykövet hatalma a magyar kormányénál nagyobb (videó)

2013. március 21. 17:41
Hunhír.info

vona-gabi.jpgIsmételten tabudöntögető módon szólalt meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a nemzeti oldal közismert televíziós újságírója, Szaniszló Ferenc meghurcolása kapcsán. A pártelnök kijelentette, hogy Magyarország egy gyarmat, ahol az izraeli nagykövet erősebb, mint a magyar kormány. Vona leszögezte: akik eddig Szaniszló Ferenc szavait megkérdőjelezték, azoknak ez a botrány is igazolta szavai hitelességét.

http://www.youtube.com/watch?v=hKdGoLmqXDI&feature=player_embedded

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63052

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szaniszló Ferenc nem tart igényt a hajlott gerincű hatalomtó
  2013-03-21 20:30:14, csütörtök
 
  Szaniszló Ferenc nem tart igényt a hajlott gerincű hatalomtól kapott Táncsics-díjra

http://www.youtube.com/watch?v=GTfMcf4lq2A&feature=youtu.be

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Térképvázlatokat hamisíttatott Miskolc polgármestere, hogy "
  2013-03-21 20:24:05, csütörtök
 
  Politikusbűnözés :: 2013-03-21. 14:14
Térképvázlatokat hamisíttatott Miskolc polgármestere, hogy "eltitkolja" a háza előtti aszfaltozást

A Fővárosi Törvényszék a Blikknek adott igazat aszfaltozás-ügyben, és elutasította Kriza Ákos "helyreigazítás" iránti keresetét.
A fideszes politikus azért perelte be a lapot, mert megírták, hogy nemcsak Zsiga Marcell alpolgármester újonnan vett házánál, hanem az ő utcájában is új aszfaltot kapott az útburkolat. Kriza szerint a Blikk a róla szóló cikkben valótlan tényeket állított, illetve valós tényeket hamis színben tüntetett fel, és tagadta, hogy a háza előtt aszfaltoztak volna polgármestersége idején. Állításait építési szerződésekkel és műholdfelvételekkel próbálta igazolni. A lap azonban a tárgyaláson bizonyította, hogy a szerződésekhez csatolt térképvázlatokat utóbb módosították, hogy azok megfeleljenek a politikus állításainak.
- A tényeket valósághűen közölte az újság, azokból hamis következtetésekre jutni nem lehet. Ennek során nem az érintett személy egyéni érzékenysége a mérvadó, hanem az átlagolvasó értelmezése - állapította meg a bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
A bulvárlap november végén írt arról, hogy a Zsiga Marcell alpolgármester háza előtti útszakaszt hétmillió forintért újították fel, pár héttel azután, hogy odaköltözött. A cikket követően olvasóik telefonon jelezték, hogy a polgármester utcájában is aszfaltoztak 2012 nyarán. Az új, tükörsima aszfaltfelületről a helyszínen is meggyőződtek, a politikusnak még a kapufeljáróját is megcsinálták, továbbá az utcabeliek is megerősítették a pár hónappal korábbi útfelújítást. Keresték Kriza Ákost is, akinek szóvivője csak egy 2010-es útfelújításról beszélt, amely még az előző, szocialista vezetés idejére esett.
A cikk megjelenése után a politikus rágalmazással, csúsztatással és hazugsággal vádolta meg a lapot.
- Az elmúlt napokban folyamatosan jelennek meg Miskolc városvezetésével kapcsolatos lejárató cikkek, amelyeknek semmiféle valóságalapjuk nincs - nyilatkozta Kriza Ákos az aszfaltozásról szóló cikk miatt összehívott decemberi sajtótájékoztatóján. Közleményt is kiadott, amelyben azt írta, hogy pereskedés helyett inkább meghívja miskolci irodájába a szerkesztőség tagjait, hogy egy kávé mellett ,,tisztázzuk a félreértéseket, és lezárjuk ezt a méltatlan, kampányszagú időszakot". Ennek ellenére a polgármester nemcsak helyreigazítási pert indított, hanem egy másikat is, amelyben kétmillió forint nem vagyoni kártérítést követel a laptól.
(Blikk nyomán)
Frissítés: Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőjének nyílt levele:
Tisztelt Kriza Ákos!
Engedelmével szándékosan mellőzöm a polgármester úr megszólítást, erre a titulusra ugyanis méltatlanná vált.
Miskolc városát az elmúlt 22 évben számtalan városvezető, hivatalnok, holdingvezér becsapta, elárulta, lejáratta. Úgy tűnik, a sor végén álló Zsiga Marcell mögé most beállt Ön is. Utólagosan módosított térképvázlatokkal megtéveszteni a közvéleményt? Ön szerint ez összeegyeztethető a polgármesteri küldetéssel?
Ha ezt egy hétköznapi dolgozó megteszi, holnap már nem a munkát kell felvennie, hanem a rabruhát. Ön viszont holnap is be fog menni a Polgármesteri Hivatalba, és ki tudja, még mi mindent fognak az Ön szolgálatára visszakozmetikázni. Most már tudjuk, mi alapján állítja, hogy Miskolcon javult a foglalkoztatás és a közbiztonság. Önre most már fokozottan igaz lehet a churchilli megállapítás: csak annak a statisztikának hisz, amit saját maga hamisított.
Tisztelt Kriza Úr!
Miskolcot a mostani letargikus állapotból csak erkölcsileg feddhetetlen vezetők emelhetik ki a jelenlegi depresszióból, olyanok, akik alázatukkal, a városért - és nem saját önérzetükért - való küzdeni akarásukkal hitelesen mondhatják a miskolciaknak: utánam!
Kriza Úr! Ön a miskolciak szemében végérvényesen hiteltelenné vált. Önt a jövőben nem lehet követni, mert nem tudjuk, merre is megy valójában. A miskolciak már soha nem fogják azt mondani: polgármester úr, követjük Önt. A miskolciak már csak egy szót tartogatnak az Ön számára: leléphet!

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109599/#ixzz2OChsloUU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.