Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Akkor és ott szeress, amikor és ahol érzed.
  2013-03-22 19:24:05, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csitáry- Hock Tamás  
Igazából mindannyian ugyanarra a szeretetre vágyunk.
  2013-03-22 18:26:52, péntek
 
  Igazából mindannyian ugyanarra a szeretetre vágyunk. Ha nem kapjuk meg, az csak egy dolog miatt lehet: mi sem merünk ekkora szeretetet adni. Feltétel nélkül, elvárások nélkül, úgy, hogy a másik azt kezd vele, amit akar, mert igazából nálunk van bőven elég. Ezt kitanulni még mindig művészet, és csak keveseknek sikerül, hiszen olyan jó félúton lehuppanni a földre, és azt mondani, hogy na jó, akkor én szeretlek, és szeress te is. Pedig valójában ez nem erről szól. Szeretsz és szeretve vagy. Szeretetet adsz, és szeretetet kapsz vissza. Jön magától. Nincs benne görcsösség és birtoklási vágy. Hiszen igen, utóbbi öl meg minden kapcsolatot.

Oravecz Nóra
 
 
0 komment , kategória:  Oravecz Nóra  
Tavaszi hajápolás
  2013-03-22 18:10:05, péntek
 
 


Tavaszi hajápolás
Haj, Hajápolás, Hajbalzsam, Hajfesték, Hajmosás, Napfény, Napozás
A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos. A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást.

A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos. A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást. Fel kell készülni a nap sugarainak erősödésére, hogy a hajunkat károsodás nélkül, sőt pompájában ragyogva viselhessük. Nézzük a fodrász tanácsait!

A napsugarak hatása a hajunkra
A napsugárzás - ahogy a bőrt, - a hajat is fokozottan éri. A káros UV sugárzás a hajat is szárítja, rongálja. Az erős tűző napon sokan tapasztalják, hogy a hajuk színe fakul, és a hajszálak károsodnak.. A sok úszás, a víz, a nyári sportok is hozzásegítenek ehhez. Ezért a tavasz a felkészülés időszak, a nyár pedig kemény igénybevétel a hajnak. A hajnak ilyenkor még erősebb figyelemre van szüksége.

Hajpakolás, kúraszerű hajvédelem:
A hajpakolások, főleg kúraszerűen, igen jól rendbe hozzák a vitaminhiányos, szürkés, fénytelen, esetleg töredezett hajat. A szokásos hajsamponok (például Panthene) balzsamjait legalább 10 hajmosáson keresztül 3-5 percen át a hajon pihentetve már magukban is jó hatásúak, de vásárolhatunk sárgarépa pakolást, ami kifejezetten a tavaszi felkészülést segíti, nyárra ellenállóvá teszi a hajat. A hajmosáskor fokozottabban figyelni kell a fejbőr átmasszírozására, hogy az elhalt bőr lekopjon, helyet adjon az új bőrsejteknek.

A kúra része lehet a hajolajas, vagy hajszeszes utókezelés (attól függően, hogy zsíros, vagy száraz inkább a hajunk.) valamint kiegészítő kezelésnek érdemes beiktatni néhány hetes élesztő kapszula, vagy nyers élesztő szedést, karotin olaj, vagy karotin kapszula adagolását és Revalid kapszula szedése is javasolt. Ezektől nem csak a haj, hanem a bőr és a körmök is egészségesek lesznek.

A haj festése tavasszal és nyáron
Mivel nemsokára kezdődnek a szabadságolások, így érdemes a hajat világos színűre, lehetőleg az eredeti színéhez legközelebb eső színre festeni. Ezen látszik ugyanis legkevésbé a lenövés, amit a szabadságok ideje alatt néha még a legalaposabb Hölgy sem tud kikerülni. Az otthon felmaszatolt hajfesték pedig csak ront az összképen, és sokkal nehezebb helyre hozni, a végeredményt, mint megszabadulni egy lenövéstől. A világosabb színű hajat egyébként kicsit nehezebben fakítja ki a nap és kevésbé szívja magába a meleget. Az idei trend színek a világos vörös és a szőke.

A gyakori hajmosás
Amikor melegre fordul az idő, többnyire gyakrabban mosunk hajat, főleg a városlakók. Az autók és a többi káros környezeti hatás miatt erre szükség is van. Olyan sampont érdemes választani, aminek a hatása enyhébb, és a végeredmény olyan, amilyet mi várunk a samponunktól. Az agresszív, drasztikus hatású készítményeket tegyük el a téli napokra.

Harangozó Barbara
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Ha szereted magad, meglepődve tapasztalod,
  2013-03-22 17:29:40, péntek
 
 


Ha szereted magad, meglepődve tapasztalod, hogy a többiek is szeretnek. Senki sem szereti azt, aki még önmagát sem képes szeretni. Ha te magad képtelen vagy szeretni magadat, ugyan kitől várhatnád el, hogy megpróbálkozzon ezzel? És aki nem szereti magát, az nem maradhat semleges sem. Ne feledd, az életben nem létezik semlegesség! Ha valaki nem szereti magát, az biztosan gyűlöli magát - az élet nem ismeri a semlegességet. Az életben mindig választani kell. Ha nem szeretsz, akkor nem maradhatsz egyszerűen ebben a szeretet nélküli állapotban. Nem. Akkor gyűlölnöd kell! Aki pedig gyűlöli magát, az rombolni fog. Önpusztító lesz. Aki gyűlöli magát, az mindenki mást is gyűlölni fog - dühös lesz és erőszakos, szüntelen haragban mindenkivel. Aki gyűlöli magát, hogyan is remélhetné, hogy a többiek szeressék?

Osho
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Ahhoz, hogy szerethess,
  2013-03-22 17:23:47, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 556
  • e Hét: 4517
  • e Hónap: 13539
  • e Év: 81304
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.