Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ősztől megregulázhatják tanárokat
  2013-03-26 21:37:11, kedd
 
  Ősztől megregulázhatják tanárokat

Joób Sándor

2013. március 26., kedd 14:10 |

Már a nyáron megalakulhat állami kezdeményezésre a most Nemzeti Pedagóguskarként emlegetett testület, aminek a kormány szándékai szerint automatikusan tagja lenne minden állami alkalmazott tanár. Az óvónőknek, az alapítványi és egyházi iskolákban tanítóknak nem kell belépniük. A kar az elképzelések szerint etikai kódexet alkotna, és átvehetné a tanárok szakfelügyeletét, értékelését is. De létrehozhat-e az állam egy önszabályozó szakmai testületet, és kell-e tartani a tanári autonómia leépítésétől?
Címkék
nemzeti pedagógus kar, oktatás, pedagógusok, pdsz

Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter az Országgyűlés oktatási bizottságának március 18-i ülésén egy különös utalást tett. Mint mondta, augusztusban készülnek el azok az új munkaszerződések, amelyekkel a pedagógusok beléphetnek az új életpályarendszerbe és egyszersmind az állami pedagóguskar tagjai is lesznek.
Jön a pedagóguskamara?

A minisztériumtól semmi konkrétumot nem sikerült megtudni a pedagóguskar mibenlétéről . A tárcával kapcsolatban lévő szervezetektől szerzett információkból azonban az a kép rajzolódik ki, hogy nyáron a pedagógusok számára is létrehoznak egy, az orvosok, gyógyszerészek, ügyvédek és építészek kamaráihoz hasonló testületet. Ez azonban csak részben rendelkezne kamarai jogosítványokkal.

A tanárok szervezetét nem is hívnák kamarának. Információink szerint az oktatási államtitkárság eredetileg egy igazi pedagóguskamara létrehozásán gondolkodott, az ötlet azonban már a második Széll Kálmán-tervben is csak "pedagóguskar" néven szerepel, Nemzeti Pedagógus Kar elnevezéssel. A tárca ugyanis belátta, hogy nem lehet az alapítványi vagy egyházi iskolákban dolgozó tanárokat is ebbe a testületbe olvasztani, azaz a tagságot mindenki számára kötelezővé tenni.

Az állami szférára szorítkozó döntés szempontjai azonban egyelőre nehezen átláthatók. Ha ugyanis a kormány egységes szakmai, etikai elvárásokat akar támasztani a tanárokkal szemben, akkor - miként az orvosok és a kórházak esetében - elvileg nem számít, hogy egyházi, alapítványi, magán- vagy állami intézményben dolgoznak-e.
Kamara vagy nem kamara?

Az orvosi, gyógyszerész-, ügyvédi vagy építészkamarának az a feladata, hogy a különböző jogviszonyok keretében dolgozó tagokkal betartassa az alapvető szakmai és etikai szabályokat. Az állam e szakmák gyakorlását ugyanis nemcsak végzettséghez, de jogosultsághoz is köti. Mivel azonban elfogadja, hogy a szakmai-etikai normák betartásához az érintettek jobban értenek, autonóm szakmai testületre bízza a jogosultság megítélését. Aki nem tagja a kamarának, nem gyakorolhatja a hívatását.

A tanárok munkáját ezzel szemben egységesen írják körül a jogszabályok, 120 ezer tanárnak pedig az önkormányzati iskolák januári állami átvétele után a Klebelsberg-központ lett a munkáltatója. Most csak őket tömörítenék a pedagóguskarba, amit ezért az utóbbi időben már állami pedagóguskarként is emlegetnek. Információink szerint a tanárok kvázi-kamarájának várhatóan nem is lesznek olyan erős jogosítványai, mint az ügyvédekének vagy az orvosokénak. Az eddig megismert elképzelések szerint tagdíjat sem kell majd fizetni.

Ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy milyen szakmai és etikai elvárásokat vezetnek be a közoktatásban dolgozó tanárokra nézve, és hogy azokhoz milyen szankciókat párosítanak. Az állami szférán kívül még körülbelül 30 ezer pedagógus van, ők nem tartoznának a karhoz. Az alapítványi és egyházi iskolák pedagógusai mellett döntő többségük óvodapedagógus, akiknek a munkáltatói ezután is önkormányzatok maradnak.
Nem lesznek majd zugtanárok

Bár a pedagóguskarról másfél éve lehet utalásszintű nyilatkozatokat hallani, egyelőre nincs kiforrott koncepció róla. Az Emberi Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága ezért részletes kérdéseinkre csak annyit válaszolt: egyelőre dolgoznak a terveken.

A Pedagógusok Szakszervezete, amely négy másik szervezettel együtt tárgyalásokat folytat kormánnyal, a múlt héten találkozott Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral. A megbeszélésen szó esett a pedagóguskarról is. A szakszervezetek álláspontja szerint a karnak négy fontos szakmai feladata lenne: az végezné a pedagógusok munkájának minősítését, ellátná a szakfelügyeleti rendszert, szaktanácsadást végezne és átvenné az Oktatási Hivataltól a tanulók mérését-értékelését is - ez ugyanis szorosan összefügg a tanárok munkájával. A tanárok számára is megnyugtatóbb és megbízhatóbb lenne, ha ezeket a feladatokat saját választott testületeik végeznék - mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Gallóné szerint a tárgyalásokon látszott, hogy a kormány számára fontos a tanárok etikai kódexének kidolgozása. Reményeik szerint ezt is majd a kar alkotná meg. Arról egyelőre sincs kiforrott elképzelés, hogy a karnak fegyelmi ügyekben milyen jogosítványai lennének. Ez ma a Klebelsberg-központ, mint munkáltató jogköre, a fegyelmi ügyekben a járási tankerület vezetők járnak el. A szakszervezetek most arról tárgyalnak, hogy ha tanár ellen etikai eljárás indul, legyen lehetősége bírósághoz fordulni jogorvoslatért.
Felülről szervezett önszabályozó testület?

Radó Péter oktatáskutató teljesen nonszensznek nevezte, hogy a kar állami feladatokat vegyen át, például az eddig professzionálisan működő tanulói mérési-értékelési rendszert. Radó rossz elképzelésnek tartja, hogy a fegyelmi ügyek ma már a tankerületi igazgatóhoz tartoznak. Még nagyobb hiba lenne szerinte ezt egy köztestülethez passzolni, mivel ennek az iskola igazgatójánál van a helye. "Elég baj, hogy a pedagógusszakma nem szerveződik meg, de ha ezt az állam csinálja, az olyan mintha azt mondaná: minden faluban legyen egy dalárda. Ez a 20-as évek Olaszországára emlékeztet" - mondta Radó Péter. Az oktatáskutató szerint a tanárokat nem szabadna egy rendvédelmi jellegű szervezetbe olvasztani, mert az is csak egy újabb lépés a teljes államosítás és a szakmai autonómia megszüntetése felé.

A PSZ-szel ellentétben a kormánnyal nem tárgyaló Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Mendrey László úgy tudja: az ötlet egyenesen a miniszterelnöktől származik. Mendrey szerint az még tisztázatlan, milyen szerződést akarnak majd a nyáron aláíratni a tanárokkal. A szerződés ugyanis mindig kétoldalú dolog, nem tudni mit vállal az állam és mit kell vállalniuk a tanároknak. Mendrey azt is érthetetlennek tartja, miért az állam hozza létre a pedagóguskart, ha egyszer egy szakmai önszabályozó testületet akar. “Ez így nem lesz más megint, mint a központi akaratot megjelenítő szervezet" - mondta a PDSZ elnöke.
Szigorúan nem szakszervezet

Azt mindegyik szakszervezeti vezető kiemelte, hogy a pedagóguskar szigorúan elkülönítené magát a szakszervezetektől: feladata nem a tanárok bérharcának vagy munkajogi szabályozásának képviselete lenne, nagyobb hangsúlyt fektetne a szakmai önszabályozásra. Ma is működnek egyébként olyan civil szervezetek, amelyek hasonló feladatot látnak el: ilyenek a magyartanárok és a történelemtanárok egyesületei. Ezek tevékenységét azonban a tárca nem mindig nézi jó szemmel. Ahogy egyik minisztériumi forrásunk fogalmazott, ezek a “marginális szakmai egyesületek" a legtöbb esetben legfeljebb néhány elhivatott ember magánszervezetének tekinthetők, miközben sokszor az összes pedagógus nevében adnak ki szakmai állásfoglalásokat. A pedagóguskar mögött ezzel szemben legalább 120 ezer tanár állhat majd, így egy ilyen szervezet megnyilvánulásainak jóval nagyobb súlya lenne.

Az elmúlt 17 évben mindegyik kormány oktatáspolitikai terveit élesen bíráltuk, de az utóbbi időben politikai szervezetnek címkéztek minket, mert elutasítottuk, hogy Wass Albertnek helye lenne a Nemzeti Alaptantervben - mondta Arató László az 1996-ban megalapított Magyartanárok Egyesületének elnöke. A civi szervezet kettős céllal jött létre: egyrészt szakmapolitikai érdekképviseletként működik, másrészt igyekszik segíteni a tanárok információcseréjét és szakmai önfejlesztését - mondta az Indexnek Arató.

Az egyesület elnöke egy alulról szerveződő civil pedagóguskamarát nem tartana rossz ötletnek, az állam által létrehozni kívánt Nemzeti Pedagógus Karral szemben azonban számos fenntartása van. "A Nemzeti Pedagógus Kar beleilleszkedik az elmúlt két év erős centralizálási kezdeményezései közé. Ha az új Nemzeti alaptantervet, a tanárok állami alkalmazottá tételét, az iskolai és a tanári autonómia minimalizálását, a Klebelsberg-központ létrehozását vagy a tanfelügyeleti rendszer bevezetését nézem, akkor félek tőle" - mondta Arató László. Ha egy alapítványi vagy egyházi iskolában dolgozó szaktanár nem lesz tagja a kamarának, akkor vajon ő majd nem számít tanárnak? - értetlenkedik a Magyartanárok Egyesületének elnöke.


http://index.hu/belfold/2013/03/26/osztol_megregulazhatjak_tanarokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nő az esély? Nem úgy tűnik – mivel nem cigány, így ő n
  2013-03-26 21:15:19, kedd
 
  Nő az esély? Nem úgy tűnik - mivel nem cigány, így ő nem jelentkezhet


Posted on 2013/03/26
Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a Jobbik, amiért egy miskolci lakosnak magyar származása miatt nem tették lehetővé, hogy jelentkezzen a ,,Nő az esély" című programra.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter, a párt miskolci önkormányzati képviselője elmondta, a ,,Nő az esély" keretében a kormány 1,3 milliárd forintért biztosít lehetőséget nőknek, hogy képzettséget és munkalehetőséget kapjanak szociális- és gyermekjóléti területen. Borsod-Abaúj-Zemplénben a programban 100 szerencsés vehet részt, akiknek a képzés ideje alatt az állam utazási költségtérítést, munkaruhát, oktatási anyagot, valamint havi 53.800 forintot biztosít, emellett a kormány a későbbiekben is támogatja a résztvevők foglalkoztatását. Ugyanakkor a program feltételként szabja meg, hogy a jelentkező vállalja cigány származását, ami Jakab szerint eleve kizárja az egyenlő bánásmódot.

A képviselő elmondta, fogadóóráján megkereste egy lyukóvölgyi magyar hölgy, aki elpanaszolta, jelenleg havi 22.800 forint jövedelme van, tehát mélyszegénységben él, termelni nem tud, mert a kertjét folyamatosan kifosztják a bűnöző cigányok. Ezért gondolt arra, ő is jelentkezik a programra, bízva abban, hogy mélyszegénysége és tisztességes életvitele elegendő lehet a sikerhez. A Miskolci Családsegítő Szolgálatnál ugyanakkor kiábrándították: mivel nem cigány, így ő nem jelentkezhet.

Jakab Péter szerint, az eset ismét leleplezi a jelenlegi hatalom magyarok kirekesztésén alapuló valódi rasszizmusát, azért a képviselő az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. Mint mondta, elfogadhatatlannak tartja, hogy valakit ma Magyarországon, Miskolcon csak azért ki lehet zárni egy programból, mert - összefüggésben magyar származásával - világos a bőrszíne.

,,Az egyenlő bánásmódhoz a magyaroknak is joguk van, és ezt a jogot a Jobbik érvényesíteni is kívánja. Éppen ezért arra kérem a miskolciakat, jelezzék felénk, ha valamely programban, vagy intézményben a magyarságuk miatt éri őket hátrányos megkülönböztetés" - fogalmazta meg kérését Jakab Péter. Hozzátette, úgy érzi, a jövőben bőven fog tudni munkát adni az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak a borsodi megyeszékhelyen.

Jobbik, Miskolc

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/03/26/no-az-esely-nem-ugy-tunik-mivel-n em-cigany-igy-o-nem-jelentkezhet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szóvivő megszólal...
  2013-03-26 21:09:06, kedd
 
 
A szóvivő megszólal...
2013.03.21. 02:36

Nézem Török Zsoltot az Egyenes Beszédben, arra panaszkodik Kálmán Olgának a szerencsétlen, eszem azt a szívfacsaróan panaszos hangját, hogy a Fidesz legújabb aláírásgyűjtése nem szolgál más célt, mint a Kubatov-lista frissítését, vagyis egy választói adatbázis építését. Emellett pedig az egész kezdeményezés nem más, csupán politikai píárakció, ugyanis semmilyen jogi következménye nincs, nem népszavazást kezdeményez, és így semmire nem kötelezi a kormányt.

Aljas, alávaló, sunyi módon, a rezsicsökkentés képmutató álcája mögé bújva választói adatbázist épít és politikaipíárkodik a Fidesz! - mondja tulajdonképpen az ő szívfájdítóan panaszos hangján Török Zsolt, és már-már meg is sajnáljuk, sőt, magunkban e ponton tulajdonképpen mélységesen igazat is adnánk neki. De.

De ő itt nem hagyja annyiban!

Azt mondja a Török Zsolt, ez a nagy tehetséggel megáldott MSZP-szóvivő, hogy a szocialisták ezzel szemben mennyivel különbek, mert ők az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére kezdeményeznek ugyanilyen aláírásgyűjtést. Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése ugyanis a családok kasszáját legalább annyira érinti, mint a rezsicsökkentés. És hogy semmi kétség ne maradjon bennünk, még azt is hozzáteszi, hogy az MSZP aláírásgyűjtő akciójának eredménye sem kötelez senkit semmire, majd ha sokan aláírják, az MSZP törvénymódosítást kezdeményez az ügyben, ahogyan azt már megtette korábban...

Török Zsolt, te szerencsétlen, élő egyenes adásban ismered be, hogy a ti aláírásgyűjtéseteknek is éppen annyi az értelme meg a hozadéka, mint a Fideszének, amit éppen szidsz és kifogásolsz? Élő, egyenes adásban ismered el, hogy a szocialisták is csak választói adatbázis-építésre meg politikai píárcélokra használják ezt az egész, aláírásgyűjtésnek nevezett, álszent bohóckodást? És még azt próbálod megmagyarázni, hogy a ti akciótok mennyivel nemesebb a Fideszénél, merthogy ti az alapvető élelmiszerek áfának csökkentésével foglalkoztok?

Török Zsolt, te szerencsétlen, hát ezért nem jut ez a kurva ország - hol is hallottam ezt már - sehová, ezért vagyunk egy mély pöcegödöben, és páros lábbal tapicskolunk meg fulladozunk abban a fokozatosan emelkedő, híg szarban, amit a ti politikátok csinált és csinál most is. Meg persze a Fideszé.

Mert az egyik kutya, a másik meg egy híján húsz.

http://michaelknight.blog.hu/2013/03/21/a_szovivo_megszolal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Névsorolvasás: Így tömik a zsebüket Orbán parlamenti szavazó
  2013-03-26 20:51:04, kedd
 
  Névsorolvasás: Így tömik a zsebüket Orbán parlamenti szavazórobotjai
Ma | 19:35

Névsorolvasás: Így tömik a zsebüket Orbán parlamenti szavazórobotjai
A Fidesz a hatalmat nem az ország életének jobbá tételére, hanem saját zsebeinek megtömésére használja. Orbán Viktor parlamenti szavazórobotjai három év alatt az országot a mélyszegénységbe tolták, a saját zsebüket pedig jól megtömték. A fizetésükön felül a legtöbb költségtérítést felvett képviselők nem meglepő módon mind a Fidesz, a KDNP és a Jobbik politikusai - írta közleményében Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

"A legnagyobb összeg Hörcsik Richárdnak, Sárospatak fideszes polgármesterének jutott: 26,8 millió forint. Ezt a pénzt egy sárospataki közmunkás 45 év alatt lenne képes megkeresni.

Vitányi István (Fidesz) 26,7 milliót tett el, miközben olyan sokat tett szülőföldjéért, az általa képviselt Hajdú-Bihar megyéért, hogy bőven az országos átlag fölött, 20 százalék körül alakul ott a munkanélküliség.
Pálffy István (KDNP) a kulturális bizottság tagjaként úgy kapott eddig 25,4 milliót, hogy a kultúra támogatását a kormányzat 30 százalékkal csökkentette. Jakab István 25,2 milliót tett zsebre eddig költségtérítésre, miközben hat éve nem járt debreceni lakásában.

Ágh Péter, az ifjúsági és családügyi bizottság alelnöke is szemrebbenés nélkül eltette a maga 25 millióját, hisz olyan sok jót tett a fiatalokért és a családokért, hogy azok örömükben Angliába, Németországba, Ausztriába és egyéb EU-s államokba futottak - dolgozni.

Pósán László az oktatási bizottság alelnöki posztján üldögél, és költségtérítés címén annyi pénzt zsebelt be eddig, amennyit egy pedagógus 19 év alatt tudna csak a fizetéséből megkeresni.

Összességében a kormánypárti képviselők már most több költségtérítést vettek fel, mint az előtte lévő négy évben. Ennyit ért el a Fidesz-KDNP három év alatt a kétharmados többségével" - írta Török Zsolt.

http://www.stop.hu/belfold/nevsorolvasas-igy-tomik-a-zsebuket-orban-parlamenti-sz avazorobotjai/1134050/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy sor cigány, egy sortűz! - mondta a polgármester Apcon
  2013-03-26 20:37:44, kedd
 
 

Egy sor cigány, egy sortűz! - mondta a polgármester Apcon
2013-03-26 15:17:45


Most pattan ki a botrány, hogy 2012. november 21-én, a heves megyei községben, Apcon a közbiztonság miatt összeült meghallgatáson - szemtanúk elmondása alapján - hangzottak el a következő mondatok dr. Bulcsu Elemér József polgármester úrtól (Fidesz-KDNP), aki egyébként orvos: "Ezek a cigányok nem magyar emberek." "Egy sor cigány, egy sortűz." Sokakban mély felháborodást váltottak ki ezek a szavak.

Körömi Kázmér köztiszteletben álló apci lakos - korábbi polgármesterjelölt - már többszöri alkalommal tett javaslatot arra, hogyan lehetne javítani a közbiztonságot a faluban és visszaszorítani a bűncselekmények számát, mert a község a bűnözés tekintetében kiemelkedett 2012-ben. Elmondása szerint az anyagi forrás rendelkezésre állna egy térfigyelő kamera rendszer építésére, javaslataira azonban nem reagálnak. Mélységesen szégyenteljesnek tartja Bulcsu Elemér polgármester nagy nyilvánosság előtti kijelentéseit a cigányságról. Körömi Kázmér felkérte a képviselő-testületet, hívjanak össze egy rendkívüli ülést és szólítsák fel a polgármester urat a lemondásra. Azonban elhárítottak magukról minden jellegű felelősséget. Körömi Kázmér levélben is beszámolt az ügyről, melyet minden tisztelt lakosnak eljuttatott. Véleménye szerint a község csak akkor fejlődhet, ha "közösen teszünk érte". Az ő állásfoglalása - "kiállok az elesettekért, idősekért, fiatalokért, tartozzon az bármely népcsoporthoz" - példa értékű minden ember számára.


Körömi Kázmért telefonon kerestem meg az üggyel kapcsolatban, akit évek óta ismerek, mivel Apc közös lakóhelyünk és a község sorsa számomra is rendkívül fontos.

Kovács Adrienn Nikoletta:
- Miért arrogáns, lenéző hozzáállással találkoztál a képviselő testület részéről?

Körömi Kázmér:
- Amikor engem támad a Tisztelt Képviselő-testület azért, amit nem én, hanem a Polgármester Úr követett el és a Tisztelt Képviselő-testület pedig asszisztál hozzá, erre inkább kérem a tisztelt olvasókat, döntsék el, milyen erkölcsi értékrend szerint élhetnek! Az összetartásuk pedig jó példa arra, hogy hogyan is működik a ,,székünket megtartani mindenáron" hatalmi vágy, pedig az eskü szövege, amit a beiktatásukkor kellett tenni, egészen másról szól.

Kovács Adrienn Nikoletta:
- A képviselő-testületben nem váltott ki felháborodást a polgármester úr kijelentése. Azonos lehet a szemléletmódjuk? Vagy csak a hatalom és a pozíció érdekli őket?

Körömi Kázmér:
- Ha a testület szemléletmódja azonos lenne a Polgármester úréval (amit azért én nem gondolok), az nagyon-nagyon nagy erkölcsi és morális kérdést vetne fel, abból adódóan, hogy nekik kellene példamutatóan viselkedni a település lakói felé. De talán itt is tetten érhető az a hozzáállás, ahogy velem szemben is eljártak. Ha egy közmeghallgatáson ilyen, a cigányságot sárba tipró kijelentések hangozhatnak el egy Polgármester szájából és a település jegyzője, aki a törvényességet képviseli, valamint a Képviselő-testület nem reagálja le ezt azon nyomban, erről az a véleményem, hogy szégyent hoztak minden olyan közfeladatot ellátó emberekre, akik hivatásként próbálják tenni a dolgukat az ország bármely pontján.

Kovács Adrienn Nikoletta:
- Kérted a képviselő-testületet is, oszlassák fel magukat és tanúsítsanak megbánást. Mit reagáltak erre?

Körömi Kázmér:
- A településünk jó hírnevét megőrizve, próbáltam kérni a testületet, hogy kérjék meg a polgármester urat a távozásra, ha pedig erre nem hajlandó, akkor oszlassák fel magukat! Mint mondtam már, a hatalom utáni éhség nagyobb annál, minthogy lemondjanak. Még azon az áron is, hogy a településünkről alkotott eddigi pozitív vélemény el fog veszni és egyfajta ,,kerüld el a falut" vélemény lesz kialakulóban erről a szép faluról, amit nagyon sajnálok.


Vajon mi lesz az ügy folytatása? Mi lesz a reakciója azon embereknek, akik az esetről eddig még nem tudtak? Mindenesetre szégyen, hogy a falu neve ettől lehet ismert akár a világsajtóban is. De minthogy láthatjuk, mi folyik egy országon belül, megfigyelhető ez kicsiben, egy községen belül is.

A cikk után, de annak nyilvános megjelenése előtt Molnár F. Árpád, a HÍRHÁTTÉR főszerkesztője az alábbi kérdéssel kereste meg Körömi Kázmért:
- Akik a bűnüldözésben a rendőrséggel és a titkosszolgálatokkal dolgoztunk, megszoktuk, hogy amikor bűnözőket tesztelünk azzal, hogy ingyenes rendőrségi védelmet kínálunk, jobbára azt is rögtön elutasítják, mondván, hogy a rendőrségi védelmük már megvan. A jelen gyakorlat pedig az, hogy a bűnözőknek sokszor fizetniük sem kell a rendőrségi védelemért, mert kimondottan politikai utasítások szólnak arról, hogy a roma származású elkövetőket nem szabad elfogni. Ugyanis a kormánynak kifejezetten célja a rasszizmus gerjesztése. Apc kapcsán mivel magyarázza, hogy az antiszociális bűnöző elemeket nem vonta ki a forgalomból Hatvan városának rendőrsége vagy más illetékes hatóság? A gyakorlat mutatja, hogy a jelenlegi kormány alatt a rendőrség, az ügyészség és a bíróság minden további nélkül tart emberjogvédők és újságírók ellen - szó szerint folyamatos nemzetközi botrányokat okozó - házkutatásokat, lefoglalásokat, fegyveres hatósági elhurcolásokat, betiltásokat olyan blőd és képtelen vádakkal, amiknél még kérkednek is azzal, hogy nekik, a hatóságoknak az igazság látszatát sem kell betartaniuk, mert azt csinálnak, amit akarnak! A rendőrség passzivitása mögött politikai vagy megvesztegetési indokokat sejt?

Körömi Kázmér:
- Számomra a politika bűn, legyen az bármily színű vagy oldalú! Amikor a kisemberek szociális érzékenységét kihasználva lépkednek fel politikai ambíciókkal rendelkező emberek a hatalom csúcsa felé, az számomra elfogadhatatlan! A politikára egyébként nincs is szükség az én értékrendemben! Szakértelemre, hozzáértő emberekre van szükség, akikből pedig bőven van ebben a kis országban, higgyék el! A politika nélkül ez az ország már régen olyan szinten lenne, mint akár Ausztria, Belgium és még sorolhatnám.

- Köszönjük az interjút!


Kovács Adrienn Nikoletta és Molnár F. Árpád riportja.
2013.03.26., Apc és Budapest; Hungary.

http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/egy-sor-cigany-egy-sortuz-mondta-a-polgarme ster-apcon
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Idézet
  2013-03-26 20:21:49, kedd
 
 

Az állami fenntartású iskolákban nem cél, s minden valószínűség szerint nem is szükséges a pedagógusok elbocsátása

Balog Zoltán 2012. szeptember 20.

soha nem mondtuk, hogy egyetlen munkahely sem szűnik meg

Balog Zoltán 2013. március 18
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: rendszerváltás nem volt más, mint Aczél (a lok
  2013-03-26 20:14:46, kedd
 
 



Bogár László: rendszerváltás nem volt más, mint Aczél (a lokális SZDSZ) és Soros (a globális SZDSZ) kiegyezése
2013. március 25. 13:28
Hunhír.info

bogar-laszlo.jpgIsmét tabudöntő hangon szólalt meg Bogár László professzor. A nemzeti oldal véeményformáló gondolkodója balatonszemesi fórumán egyebek mellett kijelentette, hogy a rendszerváltás valójában nem 1990-ben kezdődött, hanem 1978 és 1982 között, amikor megkezdődött tudatos eladósításunk. Az új birodalom nagyjából háromszor annyi erőforrást szív ki az országból, mint a szovjet birodalmi megszállás - hangsúlyozta Bogár László.

A közgazdász, az Antall-kormány államtitkára a napokban Balatonszemesen tartott előadást ,,Háború a nemzet ellen" címmel. A professzor a sonline.hu kérdésére összefoglalta: Ma is birodalmi függésben élünk, de ez a birodalom veszélyesebb minden ezt megelőző, minket fosztogató birodalomnál, mert a saját létét is tagadja. A hetvenes években kezdődött a tudatos eladósításunk; nem eladósodás, tudatos eladósítás! Egy másik birodalmi függésbe kerültünk át. A rendszerváltás valójában nem 1990-ben kezdődött, hanem 1978 és 1982 között. Az új birodalom nagyjából háromszor annyi erőforrást szív ki az országból, mint a szovjet birodalmi megszállás. A ténylegesen felhasználható nemzeti jövedelem (GDP) 2013-ban körülbelül azonos, mint 1989-ben volt. A magyar ember nem tudja ezt, de a bőrén azért érzi. A hivatalosan kimutatott GDP persze 23 százalékkal magasabb a 24 évvel ezelőttinél, de ebből le kell vonni azt az összeget, amit kamatként és profitként kivisznek az országból, mert az nem a miénk. A reáljövedelmek ugyanakkor a 35 évvel ezelőtti szinten vannak. Havi 140 ezer forintból megélni ugyanaz, mint 1978-ban 3500 forintból. S ebben a felső tíz százalék is benne van, ezt levonva havi 108 ezer marad, ebből maximum enni lehet. Az alsó egyharmad meg már ennél is lejjebb, minden létező fiziológiai minimum alatt van. Ez az anyagi kifosztása a társadalomnak, de ennél is rosszabb az emberi, erkölcsi, kulturális beilleszthetőségtől való teljes megfosztottságuk, a szellemi, erkölcsi szétesés. A gyerekek már ebbe születnek, ráadásul e rétegnek születik a legtöbb gyereke.

- Mi a megoldás? Az ,,út szélén" hagyni hárommillió embert?

- Ennek a helyzetnek a kezelése irtózatos feszültséget okoz, s legalább ilyen fontos: hogyan fojtsuk el e réteg bővített újratermelődését? Legalább ösztönözni nem kéne ezt. Az elmúlt három évben ez a kormány legalább megpróbálja. A gyermekvállalást adókedvezménnyel támogatja, azaz ahhoz köti a támogatást, hogy van-e hozzá kellő jövedelem. Tudom, ez komoly feszültséget kelt. Nem mondja ki ugyan, de attól még így van: a gyerek oda szülessen, ahol az anyagi feltételek rendelkezésre állnak a felneveléséhez. Ezt lehet erkölcsileg bírálni, azt mondani, hogy csúnya dolog. A legocsmányabb egyébként, hogy pont azok az erők kiabálnak a legjobban, amelyek az elmúlt 30-35 évben Aczél György és Soros György kiegyezéséhez asszisztáltak az ország kifosztása, egy Magyarország elnevezésű lokalitás fölszámolása érdekében. Mert a rendszerváltás nem volt más, mint Aczél (a lokális SZDSZ) és Soros (a globális SZDSZ) kiegyezése.

- Mondja ezt egy volt MDF-államtitkár...
- Már 1988-ban leírtam: ,,a készülő rendszerváltás a wall street-i bankár és a grószista rendőr kiegyezésére épül". Benne voltam én is, igen, már 1981-től azokban a beszélgetésekben, melyek megelőzték a lakitelki találkozót. Akkor még úgy gondoltam, úgy gondoltuk: létrejöhet egy nemzeti nagykoalíció, de az MSZMP-n belüli (Pozsgay Imre, Bihari Mihály, Bíró Zoltán, Gazsó Ferenc) és a párton kívüli (Csoóri Sándor, Csurka István, Csengey Dénes, Für Lajos, Fekete Gyula) népnemzetiek között.

- Előadásának címére utalva: miféle háború is folyik a nemzet ellen?
- Forradalom, szabadságharc: mára kiderült, hogy ez nem csak drámai metafora, hanem a valóság. Háború folyik, melyet jó lett volna elkerülni, mert egy háborúban a győztes is romokban hever. Orbán Viktor 2010 júniusában megpróbálta, de nem kapott lehetőséget a birodalom legmagasabb szintű vezetőitől. Mária Terézia is azt mondta, hogy ,,etetni is kell a birkát, ha nyírni akarjuk". Orbán azt kérte, picit tessék kevesebbet kivonni, akkor az erőforrásokkal néhány év alatt rendbe tesszük magunkat és utána még többet lehet kiszívni az országból. Ezt az ajánlatát azonban nem fogadták el.

- Jöhettek hát a ,,kegyetlen döntések"...
- Igen, a ,,háborús" kényszerintézkedések: magánnyugdíjpénztárak, bankadó... Évente úgy 25 milliárd eurót von ki a birodalom az országból, éves nemzeti jövedelmünk egynegyedét. Szlovéniában ez hét százalék, máshol is csak tíz-tizenkettő. Mi vagyunk a legsúlyosabban eladósodva (állam, lakosság, vállalatok), ráadásul rosszul szabályoztuk a rendszert, mert tőlünk sokkal több profitot elvihet a multi. Mivel pedig az anyagi lehetőségeink nem lesznek jobbak, a mínuszt kell szétteríteni és itt jönnek azok a kegyetlen döntések.

- Vagyis visszatérve az alsó egyharmadhoz: mi a megoldás?
- Katasztrófa esetén a mentőosztag parancsnokának legnehezebb döntése: három részre osztani az áldozatokat. Középre kell összpontosítani, a súlyosan sérült, de még megmenthetőkre. Nemcsak a könnyebben sérültekre jut kevesebb energia, hanem ami a legkegyetlenebb: azokra, akik menthetetlenek. Ha a nincsből a legrosszabb helyzetben lévőknek is sokat adok, azzal azt kockáztatom: azok is ,,meghalnak", akik menthetők lennének.

- Egyrészt az Orbán-kormány mintha mégis inkább a közép helyett a legjobb helyzetben lévőkkel kezdte volna (egykulcsos adó, devizahitel-végtörlesztés...), másrészt Ön most megint szelet vetett és alighanem vihart arat...
- Ez a legnagyobb baj, hiszen az volna most a legfontosabb: higgadtan, őszintén beszélni e kérdésekről, sürgősen. Ám ha az ország a valóságos létkérdésekről se tud értelmes, emberséges vitát folytatni, ha nem tudja a verbális polgárháborút lecsillapítani, akkor saját magát pusztítja el.

Hunhír.info - sonline.hu

Most persze annak örülnének a cionista körök, hogy a zsidó Aczél és a zsidó Soros kapcsán az írnánk: a zsidók. Nem a zsidók, de a zsidók egy meghatározó köre volt kint is, bent is amely ezt a brutális gyarmati helyzetet megteremtette számunkra. De a zsidók többsége sem itt, sem ott nem mer szembeszállni a világhatalommal, inkább hallgat, vagy a holokauszt révén csendes "haszonélvező", így befelé fordul. A kisebbségük meg lázít, uszít, haházik meg rasszistázik.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63143
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sötét jövőt jósolnak Európának
  2013-03-26 19:59:55, kedd
 
 
Sötét jövőt jósolnak Európának
2013, március 26 - 16:28


Az euróövezet közfinanszírozási kondíciói azt valószínűsítik, hogy a valutaunió az idei év egészét is recesszióban tölti, és jövőre is csak gyenge lendületű kilábalás kezdődhet az eurógazdaságokban - jósolták keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő az idei európai kilátásokról befektetőknek összeállított, kedden Londonban ismertetett - A recesszió gödrében címet viselő - új prognózisa szerint a cég jelenleg azzal számol, hogy az euróövezet hazai összterméke (GDP) 2013-ban átlagosan 0,5 százalékkal csökken, és jövőre is csak 0,8 százalékkal növekszik.

Az S&P főközgazdásza, Jean-Michel Six által jegyzett előrejelzés szerint a legutóbbi makrogazdasági jelzőszámok "komor képet" mutatnak Európa legnagyobb részén. A múlt havi beszerzésimenedzser-indexek (BMI) nagyon gyenge feldolgozóipari aktivitásra utaltak Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban, a francia és a német gazdaság szolgáltatási szektorainak aktivitása pedig nagyobb mértékű széttartást mutat, mint az e szektorokra kidolgozott külön BMI-mérőszámok 15 éves történetében eddig bármikor - áll a Standard & Poor's keddi elemzésében.



MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/sotet_jovot_josolnak_europanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vándorló kettős mérce
  2013-03-26 19:58:06, kedd
 
  Vándorló kettős mérce
2013, március 26 - 18:28


James Cameron szerint hiba volt beengedni a kelet-európai bevándorlókat Nagy-Britanniába. Persze, úgyis mondhatta volna: hiba volt beengedni a képzetlen, szociális ellátórendszeren élősködő bevándorlókat. Mert ugye, a diplomás, mások pénzén kiképzett munkaerő jöhet, a többi menjen vissza a levesbe. Vagy ahová akar. De a PC nyelv nem engedi, hogy az igazat igaz módon mondja, ehelyett kenegeti azt a bizonyos ürüléket.

BevándorlásKiderült, romlott a leves, a szakácsnak felmondtak, illetve most még haza is küldenék. Csak a nagyobbik gond, amiről már persze nem beszél a brit miniszterelnök, hogy nem lesz, aki helyette megfőzzön, majd elmosogasson. Mert büdös az alja munka, egy igazi törzsgyökeres átlaggentlemen már nem vállal akármit, arra jó a román, a lengyel, a magyar, a fekete, az indiai, a pakisztáni. Vagy a cigány, ha esetleg méltóztatna dolgozni.

Cameron persze pontosan tudja, mi a különbség egy kétségbeesett, de dolgozni akaró kelet-európai munkavállaló és egy hazájában is a szociális ellátórendszeren élősködő potyautas között. Míg az egyik kimegy és elvégzi az alantast, a másik ott folytatja, ahol otthon abbahagyta.

Európa változik. Lassanként megismerkednek egy problémával, amire befogott orral oly könnyű volt fintorogni, kritizálni, szélsőséget, rasszizmust, elnyomatást kiáltani, vizionálni, de most már kezdik kapizsgálni a lényeget.

Addig persze jó volt a lenézett hátsó udvar, amíg piacot kellett szerezni, silány termékeket rájuk erőszakolni, iparukat felszámolni, bedolgozó félgyarmati státusszá nyomorítani őket pár eurócentért cserébe, amit nagy keggyel kiutalnak hangzatos programokra, amelyek legtöbb esetben pár díszkút felújításában, 40 centis kilátó építésében, vagy kutyafittnesz stúdió létrehozásában ki is merülnek. És persze saját cégek EU-s pénzekkel való táplálásában, mint ahogy azt számtalanszor láthattuk hazánkban is. Erre jó az unió Cameron úr, ugye?

Sekély e kéj

Csekély vígasz számunkra, hogy azért mi is importáltunk egyvalamit a számukra. Szegény átlag nyugat-európai Londontól Párizs külvárosáig foghatja a fejét, nagy úr a tapasztalás, megismerhetik, milyen a bűnöző, lecsúszott, vagy "csak" a szociális juttatásokra éhes emberek életvitele, mennyire is irritáló, ha ezt tudatosan, kihasználva a többségi társadalom gyengeségét teszik. Most egy szeletnyi részt kaptak ebből a drága jóléti nyugaton is.

Cigányok

Pár ezer főt. Mert ennyi elég is volt arra, hogy Nyugat-Európa szépen lassan levetkőzze az álarcot és a szemünkbe merje mondani, persze egyelőre még "bevándorlónak" titulálva: a cigány nem kell, a kitanult munkás, vagy értelmiségi jöhet. Természetesen azért fenntartjuk a jogunkat továbbra is, hogy megmondjuk, mégis hogyan (nem) szabad bánni velük. Odahaza. Mert pár ezer "bevándorló" (PC nyelv by Cameron) megbolygatta az életüket, mit szólnának hozzá, ha ugyanezt milliók tennék? Tudjuk mindannyian.

Hogy eközben a külön gettókba kényszerülő (költöző), fekete Afrikából, Indiából, Pakisztánból, vagy arab világból érkező valódi bevándorlókat képtelenek integrálni, akik lassanként fejükre nőve, külön entitásként vegetálnak a szülési hozzájárulásként ölükbe pottyanó havi ezer fontokból, saját kultúrájukat hegemonizálva veszik át a fogadó ország feladatait, csendes honfoglalást megvalósítva? Legyen Nyugat-Európa baja, ha képtelenek ezt felismerni, majd a kisebbségben tengődő unokáik felfogják.

Szemétlerakónak, silány másodpiacnak, ingyen kiképzett értelmiség-utánpótlásnak jó volt Kelet-Európa, de a szinte integrálhatatlan cigányok már nem kellenek. Igen, ezt hívják kettős mércének. Még Londonban is.

Bazsó - alfahir.hu

http://alfahir.hu/vandorlo_kettos_merce
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.03 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.