Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Európa első bohóc miniszterelnöke
  2013-03-29 21:43:45, péntek
 
  Európa első bohóc miniszterelnöke

Doki 2013. március 29., péntek 09:35

Nem emlékszem, hogy az elmúlt 40 évben bármely ország miniszterelnökéből bohócot csináltak volna. És tessék. Kiből lesz a bohóc, ha nem Magyarország vezetőjéből? Az NDR (ami egyébként nem egy komoly televízió, csak sokan nézik) pofátlan módon sértegeti a mi Viktorunkat. Na, hátrább az agarakkal, mindennek van határa, Viktor nem egy bohóc. Viktor a BOHÓC. Nem kellene őt összemosni Eötvös Gáborral. Mert ő bohócnak zseniális volt. Mindig volt másik. Viktor nem olyan bohóc. Viktor a szánalmas bohóc, akinek a viccein nem nevetnek, és a taps is csak halvány. Szomorú az ilyen bohóc, sőt inkább szánalmas.

bohóc,,A Zapp című műsorban levetített felvételen az Orbán-bohóc megismételte a valódi Orbán szavait, miszerint a magyar tévéből repülnének a szerkesztők, ha olyan gyerek híradót készítettek volna, mint amilyet a német közszolgálati tévések."

Az M1 szerdai Az Este című műsorában a Hír24 szerint Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár pedig azt mondta, Magyarország megbízásából egy szakértőkből álló jogászcsapat vizsgálja Berlinben, hogy a német médiaszabályozás alapján milyen lehetőségei vannak a panaszos magyar félnek jogai érvényesítésére.

Szóval ráteszünk még egy lapáttal. Panaszkodni akarunk. Nekünk nem elég, hogy rajtunk (Orbánon) röhög Európa, nekünk nem elég, hogy a milliomos tehetetlen és semmihez sem értő országgyűlési képviselőink munka nélkül jutnak parizerhez, nekünk nem elég a 47 ezer forint Zsiga Marcell szerint, nekünk semmi nem elég. Kell egy bohóc. Az már elég. Eötvös Gáboron jókat nevettünk. Orbán bohócon nincs kedvünk. De ő a miénk, legyünk rá büszkék. Európa első bohóc miniszterelnöke.


http://patacsipilvax.hu/2013/03/29/europa-elso-bohoc-miniszterelnoke/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aranylabdás futballista Izraelről: "Amit csinálnak, az undor
  2013-03-29 21:06:32, péntek
 
  Aranylabdás futballista Izraelről: "Amit csinálnak, az undorító"

Emlékezhetünk, hogy a világbajnoki selejtezők legutóbbi játéknapján Izrael-Portugália összecsapást rendeztek, mely mérkőzésnek a végén Ronaldo látványosan visszautasított minden zsidó focistát, aki mezt szeretett volna vele cserélni.



Most már tudjuk, valóban szándékosan cselekedett így a sztárfutballista: "Igen,önakaratból nem cseréltem mezt az izraeli játékosokkal."



Majd felkerült az internetre egy kép, amelyen Ronaldo palesztin sállal a nyakában van lefényképezve. Tett egy rövid nyilatkozatot is, hogy miként érez a "kiválasztott nép" felé: "Egyszerűen nincs kedvem úgy csinálni,mint ha úgy tekintenék rájuk,mint egy rendes ország nemzeti 11ére.Nem vagyok rasszista,de mindig azon a véleményen leszek,hogy amit csináltak az undorító."



Sajnos ritkaságnak számít manapság, hogy egy ekkora ismerettséggel bíró személy nyíltan kritizálja a zsidó népet, és valljuk meg őszintén, nem is pont Ronaldotól vártunk volna ilyen kijelentést. Mindenesetre reméljük, hogy rengeteg embernek felnyitja nyilatkozatával a szemét, és ami még örömtelibb lehet, hogy sok-sok millió gyermek is azonosulni fog majd példaképének kijelentésével.

A holokamu maradék túlélője pedig vakarhatja a tetvektől hemzsegő fejét, hogy erre a felettébb őszinte megnyilvánulásra hogyan fognak reagálni. Most azért már eléggé nehéz helyzetben vannak, hiszen nem egy hétköznapi közéleti szereplő tette ezt a kijelentést.


Forrás:
Deres.TV


http://www.deres.tv/20130328/aranylabdas-futballista-izraelrol-amit-csinalnak-az- undorito
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarirtás Köröstárkányban 1919 tavaszán
  2013-03-29 21:04:55, péntek
 
  Magyarirtás Köröstárkányban 1919 tavaszán
2010. május 16. 17:52

1919 nagypéntekén a partiumi Köröstárkányban és Kisnyégerfalván a Székely Hadosztály visszavonulása nyomán előretörő román félkatonai alakulatok a középkort idéző barbár és véres magyarirtást hajtottak végre. Az eset mindmáig kimaradt mind a magyar, mind a román történelemkönyvekből.
1919. április 19, az első, illetve a második világháború áldozatainak emlékműve Köröstárkányban

az 1919. április 19-i mészárlás, az első, illetve a második világháború áldozatainak emlékműve Köröstárkányban

Károlyi Mihályék katonai leszerelő tevékenységének köszönhetően 1919 elején teljesen védtelenül maradt a Nagyváradtól 70 kilométerre, a Fekete-Körös völgyében élő szórványmagyarság is. A térségben megalakult a Román Nemzeti Tanács, azonban az igazi hatalom a román Nemzeti Gárda kezében volt. Amíg Jászi Oszkárék idealisztikus elképzeléseiket szövögették, addig itt is teljesen megszűnt a magyar állami fennhatóság.

A térségben már 1919 januárjában feszült etnikai viszonyok voltak. A román tengerben jelentéktelen lélekszámú, alig ötezer főt szám­láló magyar sziget igazi közellen­séggé vált. Ezt jól bizonyítja az az eddig soha nem publikált korabeli dokumentum, amely Grünsper­ger Lóránt magángyűjteményéből került elő: ,,Valóságos anarchia kapott lábra, egymást érték az erőszakoskodások és fosztogatások. A magyarságnak nemcsak a vagyona, de az élete sem volt biztosítva, s a fegyveres túlsúlyra támaszkodó románok állandóan rettegésben tartották a lakosságot."

1919. január végén a helyi román gárdisták teljesen átvették a hatalmat a térség központjában, Belényesben. Reményt hozott viszont az, hogy miután Szabó Sándor százados kétszáz emberrel február elején meglepetésszerűen bevonult, sikerült lefegyvereznie a románokat, és helyreállította a rendet.
hirdetés



1919 áprilisában Bihar megyét is elérték az Erdélybe betörő román királyi csapatok. A Székely Hadosztály számára a Nagyváradtól mintegy 70 kilométerre lévő bihari hegyvonulatok stratégiai fontossággal bírtak, ugyanakkor a túlerőben lévő támadók — kiegészülve a helybéli románokkal — fokozatos visszavonulásra kényszerítették a magyar katonákat. A majdnem színromán vidékeken zajló harcok egyik utolsó frontszakasza már Belényes, Köröstárkány és Kisnyégerfalva határában volt. Utóbbi kettőben minden képzeletet felülmúló véres mészárlást rendeztek a románok, miután a Székely Hadosztály egységei visszavonulót fújtak. Ennek előzménye, hogy a magyar vöröskatonák lényegében puskalövés nélkül feladták a csucsai szakaszt, emiatt csapdává vált volna a belényesi medence a magyaroknak.

A román történetírás mindmáig elhallgatja vagy félremagyarázza a tár­kányi és kisnyégerfalvi etnikai mészárlást. Constantin Kiritescu Istoria pentru Intregirea Rominiei 1918-1919 (A [területileg] kiteljesedett Románia története 1918-1919) című könyvében az előzményekről viszont kiegyensúlyozott tájékoztatást ad:

,,A Dealul Mare-i erős állást egy magyar kadétzászlóalj védte, amely különös hő­siességgel harcolt, és nagy veszteségei voltak. Másfél órai harc után a kadétokat menekülésre kényszerítették. A vadászok elfoglalták a Dealul csúcsát, ahonnan Belényes látható. A kadétok új ellenállási vonal szervezését kísérelték meg Kristyórnál, de a vadászok heves támadások után napnyugtáig elfoglalták. Carpinetnél a kadétok parancsnokát foglyul ejtették, de a zászlóalj maradványai visszavonultak Vaskoh felé, amelyet a mi csapataink éjfél után elfoglaltak. [...] Rasoviceanu különítménye folytatta előrenyomulását Vaskohtól Belényes felé, amelyet gyalogság és erős tüzérség védett. A belényesi ütközet heves volt. Nyégerfalvát és Köröstárkányt az éjszakai ütközet során felgyújtották és elfoglalták."

Koréh Endre, a Székely Hadosztály tábori lelkésze az Erdélyért — A Székely Hadosztály és Dandár története című könyvében így ír:

,,E küzdelemben Köröstárkány népe példátlan hősiességgel vett részt. Férfiak, asszonyok vállvetve harcoltak a székely rajvonalban a magyar szabadságért. De meg is szenvedtek érette úgy, mint 1848-49-ben az erdélyi magyarok. A gyáva oláh elkerülte Köröstárkányt, de másnap békés szándékot színlelve közeledett a hős tárkányi néphez. Közérdekű hirdetés meghallgatására gyűjtötték össze a falu népét a községháza elé. Ezalatt Szakota, volt kristyóri jegyző géppuskákat rejtett el a szomszéd telkeken. Mikor már a lakosság együtt volt, megszólaltak a gépfegyverek. Percek alatt halomra lőtték a fegyvertelen lakosságot. E rémes tömegmészárlásnak 81 [91 - Sz. Á.] köröstárkányi és 17 nyégerfalvi lakos lett az áldozata [a nyégerfalviakat Nyégerfalván lőtték meg - Sz. Á.]. A köröstárkányi rémségeket betetőzte, hogy Izsák Mihálynak [ő nyégerfalvi volt - Sz. Á.] élve kezét, lábát, nyakát levágták, Szatmári Sándornak (50 éves) szintén a nyakát vágták át. [...] Az oláh öldöklés következtében, hiteles adat szerint, 204 magyar gyermek jutott árvaságra!"

De most nézzük, mit mondott egy szemtanú, Gyulai Ferenc, akit Beke György kérdezett meg ottjártakor az 1970-es években, amikor anyagot gyűjtött az Itt egymásra találnak az emberek című riportkönyvéhez:

A környező román falvakkal milyen viszonyban álltak 1919 előtt, Ferenc bácsi?

- Úgy hittük, hogy barátságban élünk. Hányan szolgáltak közülük nálunk! Fejszével köszönték meg a kenyerünket! A magyar vörösök idejében nem volt semmi baj, 1919-ben. Utánuk bejöttek a román katonák. Ők se csináltak semmit. Továbbmentek. Másnap azonban, szombat reggel volt, megtelt Tárkány a szomszédos román falvak népével. Mit akarnak tőlünk? - kérdezte tőlük nagyapám, a bíró, aki jól tudott románul is. Nem feleltek. Karjukon fejsze, vállukon puska. Kést is láttam a román legények kezében. Egyiket ismertem is látásból. Kezdték kikergetni házaikból az embereket... Mindenki félt, mindenki ment, oda, ahová parancsolták. A templom elé terelték a tárkányi népet. Volt, aki el sem érkezett a templomig. Megszólaltak a puskák. Lőttek mindenkire. Azt kiabálták, hogy az egész Tárkányt kiirtják. Nem tűrik tovább ezt a magyar fészket!...

Maga mit csinált akkor?

- Átugrottam a kerítésen. Utánam lőttek, de nem találtak el. Azóta is kínoz a belső vád, hogy elszaladtam, magukra hagytam őket... Éjszaka csend lett... Másnap egy asszony jött ki a szőlőbe, sokan bujkáltunk ott, az az asszony mondta, hogy Belényesről valamiféle román urak érkeztek, és megparancsolták, nehogy több magyar halál essék Tárkányban... Délutánig nem hittük ezt el. De a puskák csakugyan nem szólaltak meg többé... Lementünk a faluba. Lementünk temetni. Több mint kilencven halottunk volt Tárkányban. A legtöbb szegény ember. A szomszédos Nyégerfalván is temettek vagy tizenkilenc magyart. Nagyapámat, a községi bírót, Gyulai Istvánt, az ő két fiát, két vejét és két unokáját. A mi házunkból hetet temettünk egyszerre. Hetet!

A gyalázatos gyilkosságokra évtizedekig nem volt szabad emlékezni, olyannyira nem, hogy a temetőben lévő sírkövekről a román kommunista hatalom lekapartatta az 1919. április 19-ét, valamint azt, hogy az elhunyt ,,gyilkos kezek áldozata" lett. Igyekeztek eltüntetni még az emlékét is a kegyetlen vérengzésnek. Ahogy a szemtanú is mondta: félelmet ültettek az emberek szí­vébe, ezt a félelmet csak 1999-re tudták némelyek levetkőzni. Gyűjtést indítottak, és 1999 augusztu­sában sikerült felállítani az emlékművet az 1919-es öldöklésben, valamint az első és a második világháborúban elhunyt tárkányiak emlékére. Azóta itt emlékeznek meg minden évben nagypénteken az áldozatokról.

Szakács Árpád - Vincze Gábor

http://tortenelemportal.hu/2010/05/magyarirtas-korostarkanyban-1919-tavaszan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna: "Fél zsebből ki lehetett volna menteni a cip
  2013-03-29 20:39:02, péntek
 
  2013-03-29. 11:51
Csath Magdolna: "Fél zsebből ki lehetett volna menteni a ciprusi gazdaságot"

Ciprus kapcsán egyszerű üzletről van szó: az volt a kérdés, hogy ki fizessen. Az "európai szolidaritás" a kis országokkal szemben nem működik - mondta Csath Magdolna a Ma Reggelben.
A közgazdász rávilágított: fél zsebből ki lehetett volna menteni a ciprusi gazdaságot. Bajban vagy? Privatizálj! - mondják majd a pénzvilág urai. Felhívta a figyelmet a ciprusi pátriárka szavaira is, miszerint, ahol így vezetik a közösséget, mint az EU-ban, az úgysem fog sokáig életképes lenni.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vm3QbG6g2Mk

További részletek: http://kuruc.info/r/42/110002/#ixzz2OxXk84FH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét nagykoalíció: a Fidesz Gyurcsányékkal tüntet
  2013-03-29 20:34:45, péntek
 
 

Ismét nagykoalíció: a Fidesz Gyurcsányékkal tüntet
2013, március 29 - 15:31



A Kossuth tér és Szombathely után harmadszor is összeáll a Fidesz-MSZP-DK nagykoalíció. Április harmadikán az elmúlt 23 év politikai elitje közösen tüntet Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő ellen.

Mszp Fidesz logóMiközben minap derült ki Oroszországban egy politikusról, hogy titkolta izraeli állampolgárságát, emiatt le is mondott, addig az elmúlt 23 esztendő politikai elitje tovább folytatja a hadjáratot. Mégpedig az ellen a Gyöngyösi Márton ellen, aki pusztán annyit szeretett volna tudni: hány kettős állampolgár ül a törvényhozásban, kiváltképp abból az Izraelből esetleg, amelynek kormányfője nyíltan deklarálta: fel szándékozzák vásárolni Magyarországot.

Decemberben Budapesten állt össze először a nagykoalíció: az MSZP elnöke, Mesterházy Attila mellett Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető is beszédet mondott az Együtt Jeruzsálemért Kossuth téri rendezvényén.

Később februárban Szombathelyen a baloldallal karöltve demonstrált Gyöngyösi ellen Puskás Tivadar kormánypárti polgármester.

Gyöngyösi Márton jövő szerdán Győrbe utazik, a képviselőtestület mai ülésén pedig be is jelentették az ellenrendezvényt.

"Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője április 3-án Győrbe érkezik a Bartók Béla Megyei Művelődési Központba. Az országgyűlési képviselő tavaly az összes parlamenti képviselőt listázta volna, antiszemita kijelentése elhíresült a médiában. Jövő szerdán tüntetés készül az antiszemita képviselő ellen a művelődési ház előtt. Kérem, a győri képviselőket, hogy párt hovatartozástól függetlenül minél többen demonstráljunk a kirekesztő politika ellen, ahogy ez Szombathelyen is megvalósult" - mondta a Kisalföld megyei lap beszámolója szerint Neupor Zsolt, a Demokratikus Koalíció képviselője.

Borkai Zsolt válaszában leszögezte: "én is elítélem a kirekesztő magatartást, s ott leszek a demonstráción".

Jobbik: Zsoltékkal egészült ki a magyarellenes nagykoalíció

A Jobbik ezúton is köszöni Neupor Zsoltnak a ,,gyurcsánypárt" győri képviselőjének és Borkai Zsolt polgármesternek a Jobbik ellen tett legújabb kirohanásukat. Ezzel ismét felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar emberek helyett kiket is képviselnek valójában Önök és pártjaik - írja közleményében Magyar Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselő.

A győri Jobbik meghívására érkezik Gyöngyösi Márton a megyeszékhelyre, ahol mindenkinek lehetősége lesz kérdéseket feltenni a Jobbik országgyűlési képviselőjéhez. Ahogy a budapesti, Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett demonstráció alkalmával, úgy ezúttal is összeáll a magyarellenes nagykoalíció, ismét összefog a Fidesz, MSZP, DK, Együtt 2014 és a Hit Gyülekezetével közösen állnak ki az ellen, hogy végre őszintén lehessen beszélni hazánk problémáiról. Gyöngyösi Márton parlamenti felszólásával nem akart egyebet, csak elérni azt, hogy választott vezetőink többes állampolgársága nyilvános adat legyen. Normálisan működő országban ez most is így van. A többi párt miért is fél ettől?! - zárul a közlemény.

H. Á.

alfahir.hu

http://www.alfahir.hu/ismet_nagykoalicio_a_fidesz_gyurcsanyekkal_tuntet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentési népszavazás?
  2013-03-29 17:14:20, péntek
 
 
Rezsicsökkentési népszavazás?
2013.03.27. 14:07



Maximálisan igyekszik a kormány kihasználni a rezsicsökkentésből adódó lehetőségeket. Orbán Viktor már ki is jelentette az ehhez rendezett aláírások gyűjtése megfelel egy népszavazásnak is, persze szigorúan a kormány mellett. Ne legyen senkinek olyan képzete ebből nem fog újabb csodafegyver keletkezni a kormány valóság hamisítói konyhájában. Mindenfelé pártszimpátia nélkül gyűlnek az aláírások, és nem azok az emberek tehetnek majd róla akik ezt kitöltik mire lesz felhasználva ez az egész ha lezárul a kampány. Egyik kormánypárti politikus sem ment még a szomszédba ha hazudnia kellett egy nagyot, vagy legalábbis képes volt felolvasni azt az elé rakott papírról, és most is nagyon be fog indulni a fantázia amivel majd kábitani lehet a közvéleményt, és úgy általában mindenkit.

Valószínüsíthetően nagyon sokan aláírják majd ezt a rezsicsökkentési "nem hagyja magát az ország" nevű gyűjtőívet. Függetlenül az eddig történtektől amivel sikerült lejtmenetre állítani a gazdaságot, leszállítani az életszínvonalat, drágítani az árakat, megszüntetni a munkahelyeket, leértékelni a béreket ez az egész rezsicsökkentés még valós is lehet az adott pillanatban. Igaz korábban pont a kormány politkája miatt szaladtak magasra az árak, de erről most nem beszélnek a kormányoldalon, az nem szokásuk, hiszen most sikerült újabb ellenséget találni a további szabadságharchoz aminek állandóan folytatódni kell. Még ha nincs is ellenség, legfeljebb a jelenlegi IDEIGLENES kormány sötét vezérének bomlott elméjében.

Sokkal érdekesebb lesz az elkészült mű felhasználása. Itt is meglesz az a titokzatosság a pontos létszámot illetően amit nem lehet majd ellenőrizni, de ennek ellenére az eredmény publikálására már ugrásra készen áll minden média ami a közpénzből van finanszírozva, és megfelel a kormányoldal elvárásának. Mikor közlik majd az eredményeket nem fognak fukarkodni az öndícsérttel a megszólaló politkusok a kormánypárt oldaláról. Lesz itt újabb fülkeforradalomi hevület, további meghatalmazás a néptől hangoztatása, miszerint az ország vezetése jó úton jár, és csak így tovább, na és be lehet inteni a világnak, Európának, a pirézeknek, ás már az államadósság sem lesz fontos. Győzelmi harsonák kerülnek elő hirtelenjében amelyek véletlenül már gondosan ki lesznek fényesítve a Békemenet felvonulásán, nagy vállveregetés mellett talán az alaptörvény is módosítva lesz miután kellően megjutalmazták magukat a kitalálói eme kampánynak. Még az is elképzelhető az így kapott eredmény ismeretében amihez azért hozzá fognak rakni némi létszámot, persze csak a saját érdekükben szemben a valósággal, egyszerűen azt is ki fogja jelenteni valamelyik kormánypárti agyatlan:" ez volt a valódi választás, csak utólag törvénykezünk róla!" De hogy mindenhonnan hasonló kijelentések fognak szembenézni az emberekkel arra a Simicska médiabirodalom lesz a garancia! Minden terület fel lesz használva az emberek elbizonytalanítására, akik csak örülnek némi kedvezménynek, de tudják ennek sokszorosát lehúzta már róluk a Nemzeti Hazudozás kormánya.

Eddig sem nagyon zavartatták magukat a kormánypárt oldaláról ha nagyot kellett hazudni. Azzal sem foglalkoztak mi a valóság, valahogy mindig csak a mondat azon felét mondták el, ami az ő érdekeiket szolgálta, a többit figyelmen kívül hagyták Ha lebuktak valamilyen hazugsággal azon gyorsan túlléptek, de előtte rákenték a szocikra, a nyóc évre, újabban meg a Bajnai-gárda fiataljaira. Tényeket elferdíteni, embereket becsapni náluk rutinnak számít, ahogy az is, simán hülyének nézzék a választó polgárt, aki szerintük mindent elhisz, ha meg nem akkor hazaáruló. Most sem fognak másként eljárni a kormányoldalról, ebben nem lesz változás már csak azért sem, mert olyan emberek fogják bizonygatni az állítás valóságtartalmát, akikről már megszólalás előtt lehet tudni, nem mondanak igazat, de azt nagyon jól csinálják.BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/03/27/rezsicsokkentesi_nepszavazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány szó a politikai háttérerők szerepéről
  2013-03-29 16:07:54, péntek
 
  Néhány szó a politikai háttérerők szerepéről

Ha a történelem és politika háttérerőiről kívánunk néhány szót ejteni, akkor tulajdonképpen mondandónkat azzal kell indítanunk, hogy hol is kezdődnek ezen háttérerők. Tulajdonképpen ott kezdődnek és az a legalsó szintjük, amit egyrészt a titkos diplomácia reprezentál, vagyis azok a diplomáciai szervek és diplomáciai folyamatok, műveletek, amelyek a felszíni diplomácia hátterében mennek végbe. Tehát egyik oldalról a titkos diplomácia, a másik oldalról pedig a különböző titkosszolgálatok: a hírszerzési és elhárítási szolgálatoknak az egymás közötti műveletei, részben összefonódva a titkos diplomáciával. Természetesen a titkos diplomáciának is rétegei vannak. A titkos és még titkosabb és annál is titkosabb diplomácia nem egy szinten zajlik, vagyis vannak olyan titkos diplomáciai rétegek, amelyek nem tudnak még titkosabb műveletekről. Vannak olyan elhárítási és hírszerzési szintek, amelyek nem tudnak hírszerzési és elhárítási szintekről. Ezek odáig mennek, hogy titkos szolgálatok titkos szolgálatokat informálnak olyan dolgokról, amik miatt ha az informátort elfogják, akkor kivégzik. Ezeknek azonban a legtitkosabb variánsai is a háttérerőknek még a legkevésbé háttérjellegű megnyilvánulásai.

Ezek mögött állnak különböző titkos társaságok, amelyeket nevezzünk inkább exkluzív társaságoknak, hiszen olyan titkos és exkluzív társaságok hálózata, mint például a szabadkőművesség, a leghatározottabban állítja magáról, hogy nem titkos társaság; exkluzív, de nem titkos társaság, politikával nem foglalkozik és tulajdonképpen ártatlan humanitárius szervezet. (De ez tudjuk, hogy viccnek is rossz.) A szabadkőművesség tehát exkluzív és titkos társaság, mert, ami kifelé exkluzív, az ebben az esetben befelé titkos. Ez annál is inkább így van, mert egy szabadkőműves nem vallhatja be egy más valakiről, hogy szabadkőműves. Tehát nem szabad feltárni, hogy ki szabadkőműves. A szabadkőművesség alá különböző szervek, részben fedőszervek, részben pedig megnyilvánulási szervek tartoznak, különböző klubok, mint a Nemzetközi Pen Club, a nemzetközi Rotary Club hálózat, a nemzetközi Good Templar hálózat. Ezek mind szabadkőműves manifesztációk, részben fedőszervek, részben manifesztációs szervek. A prominens tagjai ezeknek a kluboknak mindig szabadkőművesek. A szabadkőműves szervezeteket latomális szervezeteknek nevezzük, a “latomos" görög szóból, amely kőművest jelent, és a szabadkőművességre lefoglalt szaknév.

Vannak ún. paralatomális szervezetek, szabadkőművesség melletti szervezetek, amelyek lényegileg a szabadkőművességhez tartoznak. Az elsők között kell megemlíteni az Illuminátus Rendet, mely kivételesen sötét variánsa ezen irányzatoknak. Annyira sötét variánsa, hogy a szabadkőművesség legsötétebb irányzatait az Illuminátus Rend közvetlenül befolyásolta és befolyásolja. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a szabadkőműves irányzatok között jelentős különbségek és ellentétek is vannak, a nagy és alapvető ügyek esetében azonban mindig konszenzus és kollaboráció jön létre közöttük.

Tudunk néhány olyan páholyról, amelyek tényleg apolitikusak. Például Franciaországban van egy “Grand Triade" nevű páholy, amely a “Tradition" nevet is viseli, “guenoniánus" beállítottságú, és kivonja magát a szabadkőművesség általános menetéből. De alapjában véve azt kell mondani, hogy a szabadkőművesség egésze, még a legkevésbé sötét irányzatok is, - például a skandináv irányzatok - nagy és alapvető ügyek esetében együttműködnek a legsötétebb irányzatokkal.

A szorosan vett szabadkőművesség legsötétebb irányzata egyébként az ún. “Grand Orient", amely a Franciaországban meghonosodott szabadkőművességek közül a legveszedelmesebb. Ez volt az az irányzat, amely az 1789-et megelőző időkben már szinte teljes egészében ateista alapra helyezkedett. Ennek volt a nagymestere a teljesen démoni egyéniségű Chartres-i, később Orleans-i herceg, akit Philippe Egalité-nek, “Egyenlőség Fülöp"-nek neveztek, aki a Bourbon-Orleans-háznak volt a feje, és aki XVI. Lajos halálára szavazott. A fia volt Lajos Fülöp, a polgárkirály, aki X. Károlyt, az utolsó nagy francia királyt váltotta fel a trónon. Az 1848-as forradalom még az annyira erélytelen Lajos Fülöpöt is elűzte a trónról, a szabadkőművességnek még ő is sok volt. Egyébként tudjuk, hogy még két legitim francia király volt, XIX. Lajos és V. Henrik, akik azonban nem tudták a trónt elnyerni. XIX. Lajos X. Károly fia, V. Henrik X. Károly unokája volt.

A szabadkőművesség önmagát 1717-ben manifesztálta, akkor hirdette meg tulajdonképpen világuralmi céljait. Érdekes a kétszáz éves ismétlődés: 1517 - protestáns reformáció, 1717 - a szabadkőművesség önmegnyilvánítása és 1917 - a két orosz forradalom. Ugyanazok az erők produkálták egyébként mind az 1517-es, 1717-es és az 1917-es eseményeket is, de amit 1717-ben tervbe vettek és kinyilatkoztattak, azt egy világnappal 1717 után - egy világnap 72 év -, tehát 1789-ben kezdték megvalósítani. Ennek voltak előzményei, hiszen már az angol forradalomban is szerepet játszottak, de a francia forradalom teljes mértékben egy szabadkőművesség által kirobbantott forradalom volt. Nagyon lényeges mozzanat, hogy amikor a rémuralom a csúcspontjára jutott, akkor betiltották a szabadkőművességet. 1917-ben a szovjet forradalom kirobbantásában is eminens szerepet játszott a szabadkőművesség. A fiatal szovjet állam, amikor betevő falatja nem volt még a kormánynak sem, akkor komoly anyagi támogatást nyújtott a “Grand Orient"-nak. Az oroszországi szabadkőművességet azonban egy idő múlva betiltották.

Az 1918-as forradalmat Magyarországon, majd az 1919-es bolsevista hatalomátvételt teljes mértékben a szabadkőművesség irányította. Magyarországon a Galilei-kör a szabadkőművesség irányítása alatt álló szabadkőműves produktum volt, a szabadkőművesség általános vonalainál is sötétebb arculatú, ugyanis itt működött a Martinovics-páholy. Ennek a páholynak a főmestere Jászi (Jakubovics) Oszkár volt, és tagjai között volt található például Ady Endre, valamint a prominens szabadkőműves Varga (Weissfeld) Jenő, aki 1945 után a titkos pártvezetésben vett részt; ő volt Gerő (Singer) Ernő felettese. Varga (Weissfeld) Jenő a Szovjetunió gazdasági életének irányításában is eminens szerepet játszott, ezért majdnem mindig a Szovjetunióban tartózkodott. Az ő alárendeltje volt Gerő (Singer) Ernő, Singeré Rákosi (Rosenfeld) Mátyás, Rákosié (Farkas) Mihály, korábban Mihail Wolf, eredetileg Lőwy Hermann, Farkasé Révai (Léderer) József. Alattuk helyezkedtek el olyanok, mint Péter Gábor, eredeti nevén Eisenberger Benő, vagy Vas (Weinberger) Zoltán.

Amikor 1948 után Magyarországon betiltották a szabadkőművességet, Hatvany Bertalan báró a Martinovics-páholyt áttelepítette Párizsba, ahol napjainkig működik. Tehát amikor Magyarországon a szabadkőművesség nyíltan nem működhetett, akkor ez egy koordinátor-páholyként működött Párizsban. Egyébként ő az a Hatvany Bertalan báró, aki József Attila különböző helyekre beküldött önéletrajzában szerepel, mint akinél József Attila két hétig vendégeskedett. Ez nem volt túlságosan erős ajánlólevél, miután Hatvany Bertalan báró volt Európa leghírhedtebb homoszexuálisa. Hatvany Bertalan bárónak, mint orientalistának egyébként jelentős érdemei voltak. Nagyon képzett orientalista volt, és van egy elég hasznavehető Tao Te Ching fordítása is.

A szabadkőművesség filiáléi és a szabadkőművesség melletti szervezetek, elsősorban az Illuminátus Rend, a világ életére nem csupán befolyást gyakorol, hanem abban uralmi helyzetet foglal el. A szabadkőművességek és az illuminátusok felett három páholyszisztéma áll. A legalsó szint látszólag nyilvános, tulajdonképpen exkluzív, lényegileg titkos. Ezek olyan páholyok, amelyeknek csak zsidó tagjai lehetnek, rasszbelileg és vallásilag is. Ez a ,,B'nai B'rith", ami annyit jelent, hogy a Szövetség Fiai. A ,,B'nai B'rith" minden jelentős tagja egyszersmind 33.fokú szabadkőműves. E fölött áll a ,,B'nai Mose", Mózes Fiai, és a ,,B'nai Sion", Sion Fiai. Ezt a közönséges cionista szervezetektől meg kell különböztetni, noha kapcsolat áll fenn közöttük. Erről a kettőről csak annyit lehet tudni, hogy vannak. Tehát ,,B'nai Sion", alatta ,,B'nai Mose", alatta ,,B'nai B'rith", alatta szabadkőművesség és illuminátizmus, és egészen töredékes erőktől eltekintve a világ körülbelül minden politikai ereje. A szabadkőművesség egykori, legnagyobb ellenfele a Római Katolikus Egyház és a Római Apostoli Szentszék átkot mondott a szabadkőművességre, és a szabadkőművességgel minden kapcsolat kiközösítést vont maga után. Ezen rendelkezések már nincsenek életben tartva, de még teljesen megszüntetve sincsenek; ennek ellenére a Bíborosi Kollégiumban, a kuriális bíborosok között számos szabadkőműves van. Az egyház hatékony titkosszolgálatát ellátó Jezsuita Rend 1945 óta tele van zsidókkal és az élvonalában titkos szabadkőműves zsidókkal.

A Jezsuita Rend teljesen ezeknek az erőknek a kezében van; most is hatékony, ám hatékonyságát ezen erők érdekében fejti ki. Ezen említett rétegek és a ,,B'nai Sion" fölött áll állítólag a háromszázak tanácsa, a hetvenkettők tanácsa, a harmincak, a tizenkettők, a hetek, az ötök, és a hármak tanácsa, és az egésznek a csúcsán egy valaki, akit úgy neveznek, hogy a Zsidók Hercege. Jelképesen, hasonlóképpen, mint az assassinoknak Alamud várában rejtőző feje, a Hegység Véne nevet is viseli. A Zsidók Hercege, vagy a Hegység Véne. A szabadkőművesség célja a három lépcsőben megvalósított Izrael: Izrael az ismert keretek között, nagy Izrael az Eufrátesztől a Nílusig, és teljes Izrael, ami a Földgömb. Ezt egy egész Földre kiterjedő zsidó-világköztársaság, majd egy zsidó világmonarchia révén kívánják elérni. Mi az, ami e törekvésekben abszolúte elfogadhatatlan? Nem pusztán az a lényeg, hogy egy minden más etnosztól különböző etnosz akarja átvenni a világuralmat, hanem az, hogy ezt merőben antitradicionális és antispirituális közbülső célok megvalósítása révén minden tradicionális struktúrát lerombolva és felforgatva kívánja elérni. A kommunizmusok, a liberalizmusok, az anarchizmusok és minden egyéb modern formáció ennek a szolgálatába van állítva, hogy különböző etapokban, különböző módszerek bevetésén keresztül ezt a célt mozdítsák elő. Gondoljuk meg, hogy talán ez a cél pozitív; de milyen törekvés az, ami világkommunizmuson és világliberalizmuson keresztül akar működni? Mi az, ami minden struktúrának a legalpáribb lerombolása révén kíván hatalomra jutni?

A háttérerőket azonban ennyivel még korántsem merítettük ki, ugyanis a világ manipulátorai, élükön a Zsidók Hercegével, maguk is manipuláltak. Ezt nagyon lényeges tudatosítani. Azt hiszik, hogy mindent a kezükben tartanak, és ez bizonyos értelemben igaz is, de nem teljesen. Itt két óriási tévedés lehet: az egyik, amelyik alábecsüli ezt az erőt, a másik, amelyik végletesen túlbecsüli, elősegítve ezzel ezeknek a szándékait. Kétségtelen, hogy hatalmas erő van a kezükben, de nem minden. Kétségtelen, hogy a világ manipulátorai, de őket is manipulálják; manipulált manipulátorok. Ahonnan a manipuláció kiindul, az már kezdi elhagyni az emberi létformát. Nyilvánvalóan vannak még közbülső emberi ágensek, hiszen a manipuláció emberi manifesztációi nem kizárólag zsidó szabadkőműves manifesztációk még a legsötétebb vonalon sem. Vannak olyan szervezetek, amelyek ugyan tartanak bizonyos kapcsolatot a szabadkőműves illuminátus vonallal, de lényeges kimondani, hogy nincsenek ezzel alárendelt viszonyban. Ilyenek például egyes sötét, indiai irányzatok: Transzcendentális Meditáció, Krisna-tudat Mozgalom, amelyek mérhetetlenül sötét munkát fejtenek ki, ugyanis többet tudnak, mint a zsidók; be tudnak avatkozni a halál utáni szférákba. Ezen irányítók veszedelmességét korántsem szabad aláértékelni. A legsötétebb helyen lévő emberi ágensek legalább két irányba elágaznak; mivel a zsidó szabadkőműves vonalnak nincs minden sötét irányzat alárendelve, ezért kell, hogy legyenek még olyan emberi ágensek, amelyek mindezeket manipulálják, de mögöttük már nem emberi ágensek vannak, tehát ezek az emberek végül is démoni irányítás alatt állnak. Ezek a felbomlás, a felbomlasztás ellenistenségei vagy másképp megfogalmazva sátáni hatalmak. Ezek a démonok a sátáni hatalmak seregeit alkotják.

A Sátán, az Ördög különböző lehetséges elnevezések; ahogy az általunk kevéssé tisztelt Luther is mondta: ,,Gottes Teufel", Isten Ördöge. Tehát az Ördög Istené, és Istennek alá van rendelve. Voltaképpen Isten maga, mikor önmagát distanciálja önmagától, és önmaga ellenébe fordítja önmagát. A sátán Istennek, az Isten-foknak nem tud ártani, ám az embernek igen. A kreátorrá lett embernek nem tud ártani, de a kreatúra szintjén lévő és önmagát esetleg kreátorrá transzmutálni akaró embernek viszont annál nagyobb mértékben. Lényeges, hogy nincsen sötét erő, amely a legmagasabb isteni létrendet kikezdhetné, de az úton haladó embert, a Homo Viatort kikezdheti. A teljesen sötétségbe merült ember most ebből a szempontból kevéssé érdekes. A centrális cél közvetlen közelében lévő ember már nem érinthető meg. Az úton haladó, felülről vezérelten és alulról felfelé haladó embernek azonban lehet ártani, és ő az, aki igazán számít. A Homo Comprehensivus nem kezdhető ki, és a Homo Damnatus már elveszett, de éppen a Homo Viator az, aki ebből a szempontból leginkább ki van téve ezen erőknek, holott ő méltó lenne arra, hogy ne legyen kitéve teljesen. Az Isten-fokot a Sátán sem kezdheti ki, a sötét erők még kevésbé, de az úton haladó emberi személyiség, olyan személyiség, akiben a személyfelettiség jelenléte villanásszerűen megjelenik, de még nincs igazán jelen. Ha igazán jelen lenne, akkor már védekezni tudna bensőleg és autonóm módon, de ezt még nem tudja. Tulajdonképpen ezen emberek érdekében nyilatkozik meg minden tanítás, minden óvó és védő kijelentés. Maga a Buddha azt mondta, hogy azokhoz szólok, akiknek a szemét már csak kevés por fedi'. Nem azokhoz, akiknek a szeme be van temetve homokkal, porral, és nem azokhoz, akiknek a szemét nem fedi már semmi, hanem azokhoz, akiknek a szemét kevés por fedi. Ezekhez szól a világ minden tanítása.

Az igazán veszedelmes háttérerők tevékenysége racionális emberi fogalmakkal nem is jellemezhető. Ezeknek az erőknek a lényszerű képviselői már megragadhatatlanok, csak annyit tudunk róluk, hogy vannak. Vajon helyes-e az az álláspont, amelyik egy szélsőséges konspiracionizmust feltételez? Ilyen értelemben maga is egy konspiracionizmus követője, ám egyáltalán nem azért, mert a konspiracionizmust helyeselné, hanem mert konstatálja, hogy az involucionizmus álláspontja a helyes álláspont, tehát az involucionizmus hívének vallja magát; ebben az esetben is konstatálunk egy konspirációt, vagyis egy világ-összeesküvést. A világ-összeesküvésnek körülbelül mindenki ki van téve. Ugyan vannak, akik ebből nem fognak fel semmit, és vannak, akik 'kinőnek' ebből, de tulajdonképpen mindenki ki van ennek téve; azok is, akik az összeesküvést irányítják, mert az összeesküvés irányítói még mindig nem az igazi irányítók, és még az igazi irányítók is irányítva vannak. Voltaképpen önmagam vagyok az irányító, de amíg ezt nem tudom, addig messzemenőleg nem én vagyok az irányító. Guénon említi a sötét erők legmagasabb fokozatain álló embereket, akiket a Sátán Szentjeinek nevez a szúfi tradíció. Ez egy nagyon magas fokozat. Nem olyan magas fokozat, mint Isten igazi Szentjei, de egy nagyon magas és nagyon nagy hatalmat birtokló fokozat. Ki lehet-e teljesen küszöbölni a sötét erők relatív győzelmét? Tekintettel arra, hogy a Kali-Yugának le kell futnia, azt kell mondani, hogy nem lehet. Abban, hogy a Kali-Yugának le kell futnia a legtradicionálisabb állásfoglalás is teljesen egyetértő. Nem mindegy, hogy a Kali-Yuga legeslegvége milyen, ugyanis vannak Yugák fölötti értékek. Ezek a Yugák feletti értékek nagyobbrészt elmerült, latenciába merült értékek, amelyeket azonban fel kell emelni a manifesztáció szintjére, konzerválni kell, át kell értékelni, és a korszakfelettiség elvei alapján ezen értékek legbensőbb lényegi értékeit át kell menteni egy újabb korszakba. Ez nagyon szorosan összefügg egyrészt az egyéni megvalósítási utak bejárásával, másrészt pedig a méltó befejezés gondolatával.

Máshol utaltam már arra, hogy Ferenc Józsefnek semmi kétsége nem volt afelől, hogy a Monarchia egyszer megszűnik. Azt mondta, hogy arra azonban szeretne gondot fordítani, hogy ne akárhogyan szűnjék meg, és tett is ennek érdekében. Annyit nem tudott tenni, hogy ez egyáltalán ne menjen végbe, és annyit sem, hogy ez teljesen méltóképpen történjék. Egy ilyen befejezés teljesen méltóképpen nem mehet végbe.

A konzerválás és a yuga-lefuttatás igenlése egymással csak akkor hozható szintézisbe, hogyha egy harmadik, ezek felett álló princípiumot vezetünk be. Ez az aranykorépítés idealítása, mely nélkül ezek kibékíthetetlenek lennének. Ennek kell tulajdonképpen a vezérlőmotívumnak lennie. A felbomlásra irányuló ellenistenségek, vagy ördögök, sátánok, démoni csatlósaikkal együtt teljesen arra irányulnak, hogy szűnjék meg, fusson le a Yuga. Ebben a tekintetben tulajdonképpen mindenki ugyanazt akarja; aki nem, az nem látja helyesen a dolgokat. De úgy akarják, hogy konzerváció, főleg a magas értékek konzervációja ne valósulhasson meg, hogy aranykor ne legyen többé, hogy átmentések ne legyenek, vagyis a pusztulás és bomlasztás teljes mértékben jusson diadalra; és mindezt azért, mert a felbomlás ellenistenségeinek a végső célja a Semmi. Minden felbomlasztás a Semmit célozza meg. A szabadkőműves-zsidó világuralom harcosai olyan eszközökkel operálnak, amelyekben az igazi vezérlőerőt a felbomlás ellenistenségei jelentik, és ami a Semmit célozza meg. Végül is nem az fog megvalósulni, amit ők akarnak - bár az is elég rettenetes lenne -, hanem az valósul meg, ami az ágensek mögött álló ágensek és legfelsőbb ágenseknek a legbensőbb és legtitkosabb, de legerőteljesebben képviselt és legerőteljesebben működtetett célja és útja és haladása és menete.

Helyesen mondta valaki, hogy az első baloldali maga a sátán volt. A sötét erők nem nyúlhatnak máshoz, csak baloldalisághoz vagy ellen-baloldalisághoz, ami azonban esszenciálisan egy oldalon van. Nem nyúlhatnak máshoz, mert az a céljuk, hogy a struktúrák omoljanak össze. Az a céljuk, hogy értékek ne őrződjenek meg. Egyébként csak mellesleg jegyzem meg, hogy a túl indirekt utakon megvalósított célok eleve óriási veszélyekkel kapcsolatosak, még hogyha ott a legtisztább szándékok működnének, akkor is. Bizonyos indirekt megoldások elkerülhetetlenek, ám ha ezt túl indirekt módon csinálják, abból csak romlás lehet. Néha teljesen groteszk formákat tudnak ezek ölteni; nézzük például az anarchisták terrorcselekményeinek a célját. Ideológiájuk szerint, hogy ha mindenütt terrorcselekmények jönnek létre, akkor az azt fogja provokálni, hogy világfasizmus jöjjön létre. A világfasizmus létrejön, és a világfasizmus ellen egy hatalmas anarchistico-kommunista baloldali világforradalom tör ki, amelyik azután győzelemre jut. Ha ez így lenne, akkor azt mondhatnánk, hogy a középső, átmeneti fokozattal meg is lehetne elégedni, hátha nem tudná elsöpörni egy kommunista világforradalom. De nincs így, és az egész dolog nevetséges, komolytalan.

Azokkal az erőkkel, amelyek a világot behálózó szervezeteken keresztül, ma már mondhatjuk, hogy a világ államain keresztül - élen az Egyesült Államokkal -, a korábban hatékonyan ellenálló szervezeteket is bevonva - lásd a Római Katolikus Egyház -, a világot irányítják, ép lelki, szellemi organizmus megléte esetén nem lehet egyetérteni. Egy ép lelki, szellemi organizmus nem vonzódhat egy olyan felbomláshoz, amelyben maga is felbomlik. Tehát nem vonzódhat egy ilyen értelemben vett, mondhatjuk úgy, hogy egy super-öngyilkossághoz, hiszen nemcsak a földi életet szünteti meg, hanem minden transzcendens lehetőséget aláás. Ezek a törekvések nemcsak nemzeteket bomlasztanak fel, hanem mindent. Ebből az az igazán érdekes, ami a transzcendens lehetőségek megvalósításával és megvalósulásával függ össze. Ami ilyen lehetőség, az különösen megcélzott.

Másutt említettem már, hogy a liberalizmus egyebek között szembenáll magával a libertas-szal, a szabadsággal, de továbbmegyek, szembenáll a liberalitással, a szabadelvűséggel, sőt a liberalizmussal is. Tehát egy önfelbomlasztó képződmény, csak míg önmagát felbomlasztja, ami nem lenne nagy baj, felbomlaszt igazi értékeket is. A liberalizmus szemben áll mindennel, és mindent fel akar bomlasztani. És ez még mindig csak a jóhiszemű liberalizmus, mert a rosszhiszemű liberalizmus nem is őszinte; szelektál, és a szelektálás nem azt jelenti, hogy bizonyos dolgok nem fognak felbomlani, hanem, hogy bizonyos dolgokat, mégpedig a sötét dolgokat nem akarja felbomlasztani, csak a pozitívumokat. Ez azt eredményezi, hogy a pozitívumokat előbb bomlasztja fel. Végül ebben a folyamatban is felbomlik minden, de ez ráadásul még rosszhiszemű és alattomos is.

Magyarország abból a szempontból mindig tanulmány tárgya lehet, hogy a folyamatok itt mennek végbe körülbelül a legocsmányabban. Az egész országban nem ismer határokat a Nyugat-majmolás, de kizárólag a nyugati világnak a negatívumait hozzák át ide. Hol hozzák ide be ma Magyarországra a skandináv szociális ellátottságot és biztonságot?! Preparálva a legvisszataszítóbb és legnegatívabb formációkat hozzák be. Ami esetleg abban a világban jó lenne, azt semmiképpen nem. Erre komoly gondot fordítanak. 1988-ban az a mondás járta, hogy skandináv adórendszer és etióp bérrendszer, és ez azóta sokkal erőteljesebben megvalósult. Nem csak adórendszer, hanem árrendszer is. Ez lényeges, mert Magyarország bár rendkívül gyatra gazdasági helyzetben van, nincs olyan gyatra gazdasági helyzetben, mint amit az emberek átélnek ebből. És miért van ez így? Mert a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank, főleg a Nemzetközi Valutaalap ezt írja elő. A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank két szabadkőműves filiálé. A bankvilág általában, egy-két kivételtől eltekintve, szabadkőműves kezekben van. E tekintetben excellálnak. E fölött csak a Kuhn-Loeb & Company Bankház van még előkelőbb helyzetben. Ez látszólag a világ kb. 100. helyén álló bank, de valójában a világon az első helyen áll. Ez a Kuhn-Loeb & Company - a sötét üzelmek nagy koordinátor bankja. A működő operatív bankok közül a Valutaalap a legsötétebb, a második helyen áll a Világbank, és a harmadik helyen az Európai Fejlesztési Bank. Az első, a Nemzetközi Valutaalap írja elő, hogy Magyarországon árat kell emelni.

A béreket meg lehetőleg ne emeljék. Ezért elviselhetetlen a helyzet. Hiába vannak szabad árak, be kell avatkozni egy ponton, mondjuk a benzinárba adóval, és utána a dominóelv alapján minden követi ezt. Nem kell túl sokat csinálni: az állam beavatkozik azzal, hogy áremeléseket gerjeszt. Nincs klasszikus infláció, hiszen a klasszikus infláció az pénzelértéktelenedés - az van -, áruhiány - az nincs -, és korlátlan pénzkibocsátás - ez sincs. Ez infláció, de nem klasszikus, tökéletes és tiszta infláció; az elértéktelenedés a lényeg, ami pedig tulajdonképpen vezérelt. Magyarország lakosságának az elnyomorítását - csekély kivételtől eltekintve - a Nemzetközi Valutaalap parancsára hajtják végre. A Nemzetközi Valutaalap a világ-szabadkőművesség érdekei szerint hajt végre dolgokat. A dolog egyébként kétoldalú: az ún. kormány megkapja az utasítást a Nemzetközi Valutaalaptól egyfelől, másfelől a kormánytagok - mint szabadkőművesek -, megkapják külön ezeket a direktívákat a szabadkőművesség oldalról is. Tehát a dolog rendkívül szélsőséges, és az is ki van dolgozva, hogyha Magyarország kiszakadna a Nemzetközi Valutaalapból, akkor ezt hogy torolnák meg. Olyan helyzetbe hozzák, hogy ne legyen megoldás. Lehet, hogy ennek ellenére mégis lennének megoldások, amelyek persze csak átmenetiek lehetnek, mert tulajdonképpen csak egy parlamenti párt van, hat frakcióval. Ha bekerülne még nyolc másik párt, akkor tizennégy frakciója lenne az egyetlen pártnak.

Ezen erők nagyon különbözőképpen irányítják a Föld országait. Például a Szovjetuniót úgy irányították, hogy a Politikai Bizottság felett volt egy titkos politikai bizottság, és a titkos politikai bizottság felett volt egy még titkosabb politikai bizottság. Voltak átfedések; aki a titkos politikai bizottságnak a tagja volt, az lehet, hogy a látható politikai bizottságnak csak póttagja volt. Ott ilyen módon ment az irányítás. Ismerjük azt, aki Sztálin idejében a láthatók közül az első ember volt. Mindig van a láthatók közül első ember. Magyarországon ma a láthatók közül a sötét oldal első embere Konrád György. Nyilván nála vannak nagyobbak, de nem tudjuk, kik azok. A Szovjetunióban is volt egy ilyen ember, ez volt Lazar Mojszejevics Kaganovics. A felső vezetés tagja volt, de nem volt a legelső ember; titokban azonban Sztálin felett állt. Később háttérbe szorult, kizárták a pártból, de voltaképpen az utasításai egészen 98 éves korában bekövetkezett haláláig, 1991 közepéig, érvényesültek. Nem sokáig élt utána az ún. Szovjetunió. Még Lenin életében a titkos élvonalban volt, valószínűleg az élvonal élén.

Ilyen volt a láthatók közül az Egyesült Államokban Bernhard Baruch. Az első világháború idején Wilson alatt került ebbe a meghatározatlan pozícióba, és egészen haláláig, ami Kennedy elnöksége alatt következett be, úgy nevezték őt, hogy az Egyesült Államok igazi elnöke. Az Egyesült Államokban az irányítás egyébként más jellegű. Ott az elnök általában nem kap utasításokat, hanem helyzetek elé állítják, úgy, hogy a helyzetek teljesen beszorítják őt egy cselekvési körbe, hogy ne tudjon mást csinálni. Olyan, aki abszolúte mást akar, mint amit akarnak, eleve nem lesz elnök. Ezen belül, ha vannak egyéni elgondolásai, akkor azokat megfelelően koordinálják. Az Egyesült Államok elnökei nagyon sötét üzelmeket folytattak; az Egyesült Államok viszonylag - ez nagyon viszonylagos - legtisztességesebb elnöke Reagan volt. Szándékaiban Nixon is ilyen lett volna, de nagyon puha volt. Nixon titokban támogatta a Julio Valerio Borghese herceg tengernagy által tervezett puccsot Itáliában. Valério Borghese herceg lett volna az új Duce, és elgondolása szerint a kultúrával kapcsolatos ügyek legfőbb inspirátora Evola lett volna. Nixon utasítást adott az Itáliánál állomásozó amerikai flottának, hogy adott esetben avatkozzék be az eseményekbe Borghese oldalán. Ez nem történt meg, mert a hadsereg-főparancsnok, az elnök parancsát nem hajtották végre, szabotálták, majd Nixont megbuktatták. Akaratának nem tudott érvényt szerezni. Ha érvényt szerzett volna, akkor megölték volna. A puccs, sajnos, végül elbukott. Sajnos, mert Valerio Borghese adekvátabb fasizmust valósított volna meg, mint Mussolini, ami abból is látszik, hogy a szellemi élet inspirátoraként kit gondolt el.

Ahogy az Egyesült Államok elnökei helyzetek elé vannak állítva, úgy elképzelhető, hogy ez még olyasvalakivel kapcsolatban is felvethető, mint Hitler. Már beszéltem arról, hogy Hitler nukleáris fegyvere 1944-re kész lett volna, de nem három példányban, mint az amerikaiaknak, hanem tizenötben. Amellett a V-rakéták meg voltak tervezve; a V-1-et gyártották, a V-2-ből készült néhány darab, de meg voltak a tervek V-10-ig elmenően. Állítólag a V-9-es már interkontinentális volt, a V-10 pedig globális rakéta körülbelül 20 ezer km-es hatótávolsággal. (40 ezer km-es hatótávolságra nincs szükség, hiszen semmi szükség arra, hogy valaki önmagát a föld megkerülésével semmisítse meg rakétával.) Ezt a fejlesztést a sztálingrádi csata elvesztésének idején és El-Alamein elvesztésének idején, amikor legnagyobb szükség lett volna a gyors fegyverfejlesztésre, Hitler visszafogatta, sőt szinte leállíttatta. Nem küldték szét a tudósi team-et, amely különben jobb volt, mint az amerikaiaké. Nemrég különben Marx György egyetemi tanár elmondta - amit valószínűleg nem mondott volna el, ha nem így lett volna -, hogy az amerikaiak tudósi gárdája egy igen kiváló gárda volt, de a németeké még kiválóbb volt. Az amerikaiaknál Oppenheimer, Teller, Fermi álltak, a németeknél Heisenberg, Weizsacher és más jeles tudósok. A németek előnyben voltak minden tekintetben. Az amerikaiak 1945-re csináltak három bombát. Az egyiket felrobbantották a nevadai sivatagban, a másik kettőt, Hirosimára, Nagasakira dobták. A németek valószínűleg 15 rakétatöltetet csináltak; ők nem bombában gondolkoztak, hanem rakétában, méghozzá V-9 és V-10 által hordozott rakétákban.

A háborút ily módon megnyerhették volna. De elveszítették. Így is nehezen tudták legyőzni őket, de végül is legyőzték, és ez Hitlertől indult ki. Hitler ugyanakkor azt mondta Szálasinak, hogy meg van az új fegyvere, már kész. A jelek szerint ezt Szálasi nem hitte el teljes mértékben, de úgy vélte, hogy körülbelül nyár közepére meglesz, és addig talán ki tudnak tartani a németek. 1945. április 17-én döntötte el magában, hogy a háborút nem nyerheti meg Németország, mert nincs kész a rakéta, nyárra sem lesz kész, de ha kész lenne, akkor sem tudnak nyárig kitartani. A hitleri utasítások értelmében soha nem is lett volna kész, noha Hitler azt mondta 1944. decemberében Szálasinak, hogy megvan az új fegyver, bármikor bevethető, de olyan borzalmas pusztítást végez, hogy megpróbálja konvencionális fegyverekkel megnyerni a háborút. Annyit tudunk majdnem százszázalékos bizonyossággal, hogy Hitler valamiféle neokathar szervezetnek volt a tagja. A katharizmus a manicheizmusnak egy későbbi formája volt. Ehhez a szervezethez eskü kötötte, és hipotézisem szerint, lehetséges, hogy ennek a neokathar szervezetnek a hátterében valamilyen latomális vagy paralatomális szervezet állt, amiről neki nem is kellett tudnia. Miután utasításokat hajthatott végre, minden jel erre mutat, hogy nyilvánvalóan egy innen jött utasítást alapján döntött úgy, ahogyan döntött. A legelemibb józan ész is azt követelte meg, hogy Sztálingrád és El-Alamein után a fegyverkezést felgyorsítsák, nem pedig, hogy visszafogják. Annyira, hogy a tudósok bár nem lettek szélnek eresztve, de csak piszmogtak mindenfélével, hiszen attól kezdve semmi komoly dolgot nem csináltak. Nagyon keveset lehet erről megtudni, mert megpróbálták úgy beállítani, mintha a tudósok szabotálták volna el a dolgot, de sok jel arra mutat, hogy ez egyáltalában nem volt így; az amerikaiak ugyanis felvették e tudósok egymás közötti a fogságuk idején lefolytatott beszélgetéseit, és ebből egyet-mást kiszivárogtattak. Nagyon nagy blamázs lett volna bevallani, hogy fő titkos szövetségesük maga Hitler volt. Ebben a kérdésben még nem lehet tisztán látni, de bizonyos dolgok nagyon élesen körvonalazódnak.

A sötét erők a Német Birodalmat nem tudták úgy kezükben tartani, mint más országokat, de meg voltak azok a módszerek, amivel tulajdonképpen közvetve és részlegesen ezt mégiscsak megtették.


Dr. László András - Pannon Front
2013. március 29

http://www.jovonk.info/2013/03/29/nehany-szo-politikai-hattererok-szereperol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Meglepően béketűrők" - magyarok ellen uszít a cigánykutató?
  2013-03-29 14:43:22, péntek
 
  "Meglepően béketűrők" - magyarok ellen uszít a cigánykutató?
2013, március 29 - 13:06


Havas Gábor szociológussal készített interjút a Hír24. Az interjúalany korábban több cigánykutatásban is részt vett, az MTA munkatársa, az országos reprezentatív cigány kutatás vezetője, a Romaversitas Alapítvány tanulmányi igazgatója volt. Havas az interjú során felháborító állításokat tett.

A sztereotípiákkal kapcsolatban elmondja, problémát okoz, hogy a cigányokra egységes masszként tekintenek, holott a kép ennél összetettebb, ami kétségkívül elfogadható álláspont. Ezt követően azonban olyan mondatok hangzanak el, melyek hallatán a szerencsére már nem létező SZDSZ vezetősége is elégedetten csettintene.

Miért is nem dolgoznak?

Havas Gábor problémaként nem azt veti fel, hogy a cigányok foglalkoztatottsága alacsony, tehát nagy részük nem dolgozik, hanem azt, hogy erre az előítéletek miatt esélyük sincs.

Holott ennek gyökere első sorban nem a kirekesztésben, hanem az iskolázottságban és a cigányok mentalitásában keresendő: a népszámlálás legfrissebb, tegnapi adatai szerint a magukat cigánynak vallók száma 315 ezer, ebből 124 ezren csak 8 általánost végeztek el, 149 ezren még ennyit sem! Szakközépiskolai végzettséget 27 ezren, érettségit 10 755-en, főiskolai vagy egyetemi végzettséget mindössze 2607-en szereztek, ebből az egyik ráadásul Osztolykán Ágnes.

Mindezt igazolja egyébként egy tízéves, 2003-as felmérés is, mely a cigány gyerekek iskolázottságáról közölt kirívó adatokat: az értelmi fogyatékosnak minősített, kisegítő iskolába vagy osztályba járó roma tanulók aránya 14,5 és 19,5 százalék között van (az eltérés a szülők által megadott több esetben valótlan adatok miatt adódik). Ezen cigány fiatalok végzettsége a gyakorlatban eleve nem teszi lehetővé a középiskolába való beiratkozást. A cigány fiatalok iskolázottságát összefoglaló tanulmányból kiderül: a 2000-es évek elején a diákok négyötöde elvégzi az általános iskolát, de sokan csak több év késéssel és megfelelő tudás nélkül. Középiskolát a cigány fiatalok mindössze 5%-a végzett. A felsőoktatásban alig több, mint egy százalékuk vett részt, főiskolai vagy egyetemi diplomát pedig mindössze 0,2%-uk szerzett. Ez az általános iskolázatlanság tartós munkanélküliséget és szegénységet generál, illetve konzerválja a jelenlegi helyzetet.

Mindez aligha lepi meg Havas Gábort, hiszen a tanulmányt többek közt az a Kemény István készítette, akit a Hír24 "legendás roma kutatóként" aposztrofál, s kiemeli azt is, hogy Havas vele dolgozott együtt. Utóbbi mégis úgy véli, a cigányok az előítéletek, a kirekesztő munkaadók miatt nem találnak állást maguknak.

"Meglepően béketűrők a cigányok"

Havas következő válasza még kiborítóbb: szinte magyarellenes agresszióra uszítja a cigányokat. A polgárháború lehetőségét firtató kérdésre válaszolva elmondja, bizonyos helyeken tényleg nagyon súlyos konfliktusok vannak, ezek de maguktól nem jutnak el még a durva helyzetig sem. (A szaktekintély bizonyára nem hallott az utóbbi évek cigányok által elkövetett gyilkosságairól, a betörésekről, az idősek, fiatalok félholtra veréséről sem. Vagy hallott, csak nem tartja őket "durva helyzetnek" - a szerk.)

Példaként Gyöngyöspatát hozza fel, ahol szerinte "súrlódások voltak a romák és nem romák közt", a helyzet viszont akkor mérgesedett el, mikor a gárdisták a településre érkeztek. Emlékeztetőül két videó a "súrlódásokról" és a Magyar Gárda helybéliek általi fogadtatásáról:




Mint ismert, az eseményeket követően a polgármester lemondott, a település irányítását pedig a jobbikos Juhász Oszkár vette át; ezt követően a közbiztonság jelentősen javult a településen. Havas szerint viszont a Gárda és a hasonló szervezetek okozzák a bajt: "ha ez így megy tovább, akkor ez egy idő után valóban elvezethet akár polgárháborús helyzethez is" - mondja.

Legfelháborítóbb az utolsó mondata: mint mondja, elképedve tapasztalja, hogy néhány elszórt példán kívül mennyire béketűrők a romák ezekkel az atrocitásokkal szemben, hiszen félve-rettegve nézik őket, nem pedig ellen-agresszióval.

"Ne várjuk, hogy rendesen viselkedjenek"

A szociológus ugyan nem lehet röviden megmondani, hogy mi lenne a kitörési pont a cigányok számára, de szerinte azt sem várhatjuk el tőlük, hogy társadalom számára elfogadható módon viselkedjenek, mivel a napi betevő falat is problémát okoz nekik. Havas ezzel túltesz a korábbi "megélhetési bűnözés" kijelentésen is, véleménye szerint a szegény emberek törvényeken felül állhatnak, ráadásul ezt nem is jogos felrónia a társadalomnak.

A szociológus szerint a Fidesz nem hozott létre elegendő munkahelyeket, a közfoglalkoztatási program pedig nem nagyon változtatott az összképen. Úgy gondolja, hogy míg nincs rendes jövedelem, és míg a szociális juttatásokat is megvonják a cigányoktól, addig nem várható el, hogy rendesen viselkedjenek, mivel a "szegénységben ugyanis mindennek a megteremtése sokkal nagyobb energiával jár, mint egy középosztálybeli családban".

alfahir.hu

http://alfahir.hu/meglepoen_beketurok_magyarok_ellen_uszit_a_ciganykutato
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidók egyre szemtelenebbek - lapszemle 1933-ból
  2013-03-29 14:37:25, péntek
 
  2013-03-29. 12:28
A zsidók egyre szemtelenebbek - lapszemle 1933-ból

Német lapszemle, 1933. március 29. (MTI)
A Németországról terjesztett rémhírek megcáfolására báró Neurath birodalmi külügyminiszter interjút adott az ,,Associated Press" berlini levelezőjének, Louis Lochnernek. Báró Neurath a birodalmi kormánynak a rémhírpropagandával szemben való beállításáról többek között a következőket mondotta: ,,Hogy az ember minden egyes e rosszakaratú és célzatos hamis jelentésnek utánajárjon és azt megcáfolja, ahhoz még a legjobban megszervezett közigazgatási apparátus sem elegendő. Ez a jelenleg a német kormány ellen indítandó propaganda nem magyarázható másként, mint a világháború alatt űzött uszító hadjárat tudatos és hirtelen újjászületése. Ahogyan a belga borzalommesék leütött gyermekkarokról beszéltek, úgy ma állítólag kiszúrt szemekről és levágott fülekről mesélnek. Tulajdonképpen azt kellene hinni, hogy a külföldi közönség, amely időközben meggyőződött a világháború borzalomtörténeteinek valótlanságáról, hasonló meséknek ezen újabb feltalálása által nem hagyja magát olyan könnyen megtéveszteni.
Hogy milyen abszurd ez a propaganda, azt ön csütörtökön személyesen látta. Még reggel a leghihetetlenebb bántalmazásokról olvashatott, amelyek állítólag Breitscheid és Wels urakat érték, és délután alkalma volt önnek e két urat, mint a birodalmi gyűlés ülésének résztvevőit látni. Már ezzel az utalással egyedül feleslegessé válik további részletekbe való bocsátkozás. Ha a nemzeti forradalom kezdetén egyesek részéről előfordultak bizonyos túlkapások, úgy ez bizonyára sajnálatos dolog. De egyidejűleg azt kell mondani, hogy a történelemben még sohasem fordult elő valamely forradalmi fordulat, mint amilyen most ment végbe Németországon anélkül, hogy azzal bizonyos keménységek ne jártak volna. Szerintem a német népben lakozó óriási fegyelemről tesz tanúságot, hogy ilyen önkényességek csak rendkívül kevés esetben, és akkor is csak aránylag enyhe formában fordultak elő. Önmaga is észrevehette, hogy a birodalmi kancellár és Göring miniszter urak erélyes felhívásai, amelyek néhány nappal ezelőtt egyesek ilyen önkényes cselekedeteit szigorú büntetéssel sújtanák, teljes sikerrel jártak, és önkényes eljárás esetei már nem váltak ismeretessé. A külföldi zsidó propagandisták németországi hittestvéreiknek nem tesznek szolgálatot, ha zsidóüldözésekről, kínzásokról stb.-ről való eltorzított és hamis hírekkel azt a benyomást adják a német közvéleménynek, hogy tényleg semmilyen eszköztől, még a hazugságtól és a rágalomtól sem riadnak vissza, hogy a mostani német kormány ellen küzdjenek.
Vajon nem jelentette-e ki egyik amerikai kollégájuk előtt egy kiváló zsidó bankár, hogy: ,,Kikérjük magunknak a külföld beavatkozását. Eléggé férfiak vagyunk mi német zsidók, hogy magunkon segítsünk." Tényleg, mégis minden látogatónak el kell ismernie, hogy egy Berlinen keresztül való sétán ma még minden utcában zsidókkal találkozik az ember - úgy szegények, valamint elegánsan öltözöttekkel -, akik békésen járnak foglalkozásuk után; és senki sem görbíti meg egy hajszálukat sem. A legnagyobb mértékben sajnálatos, hogy nemcsak a Boulevard-sajtó, hanem még néhány tekintélyes lap is beugrik ennek a propagandának, így például egy nagy amerikai lap azt írja, hogy külföldi tudósítók kötelesek tudósításaikat cenzúrának alávetni abban a kevés esetben, ahol a távíróhatóság részéről nemzetközi egyezmény alapján idegen levelezők tudósításai feltartóztattak, olyan jelentésekről volt szó, amelyek vagy hamisak voltak, vagy annyira el voltak ferdítve, hogy terjesztésüket kifogástalanul az államra veszélyesnek lehetett tekinteni. Hogy olyan időkben, mint a maiak, az ilyenek ellen eljártak, azt egyetlen elfogulatlanul gondolkodó sem tekinthető a sajtószabadságba való önkényes beavatkozásnak. Nem szolgálja a népek közötti jó egyetértést, ha a sajtó felelőtlen és tendenciózus híresztelésgyártók orgánumává alacsonyítja le magát. (Völk. Beob. 28-87. stb.)
A Völk. Beob. (28-87) egyébként a lap élén nagybetűs vörös címmel azt írja, hogy a zsidó világuszításra való válasz az legyen, hogy: Bojkottáljátok a zsidókat! Egyik alcím azt mondja, hogy: ,,Mindig szemtelenebbek lesznek! - Juda Németországnak hadat üzen - Őrületes zsidópropaganda Londonban." Londoni távirata részletesen számol be e vonatkozásban a Londonban állítólag előfordult németellenes uszításokról. Ezzel szemben a Voss. Ztg. (28-147) már arról számol be, hogy a német felvilágosító ellenakció már ellanyhította a külföldi németellenes propagandát.

További részletek: http://kuruc.info/r/8/110001/#ixzz2Ow4mydQm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NAGYPÉNTEK VAn!!!!
  2013-03-29 14:12:25, péntek
 
  NAGYPÉNTEK VAN!!!!

Hol volt. hol nem volt, volt egyszer hegycsúcs. ahol három kis fácska állt és arról álmodozott, mi lesz majd belőle, ha megnő.
Az első fácska vágyakozva nézett fel a csillagokra, amelyek úgy szikráztak fölötte, akár a gyémánt. ,,Szeretnék kincsesláda lenni!'' kiáltott fel. ,,Beborítva arannyal és telve gyönyörű drágakövekkel. Én leszek a legcsodálatosabb kincsesláda az egész világon!''
A második tekintetével követte a kis patakot, ami szokott útján csörgedezett a tenger felé. ,,Jó volna büszke hajónak lenni'' - sóhajtotta - ,,átszelni a viharos tengert, hatalmas királyokat vinni egyik parttól a másikig! Belőlem lesz a legerősebb tengerjáró az óceánokon!''
A harmadik kicsi fa lenézett a völgybe. Férfiak és nők sietősen tették a dolgukat a forgalmas kisvárosban. ,,Én egyáltalán nem akarok elmozdulni erről a helyről'' - mondta. ,,Szeretnék olyan magasra nőni, hogy amikor az emberek megállnak, hogy megnézzenek, felemeljék tekintetüket az ég felé és Istenre gondoljanak. Én leszek a legmagasabb fa a Földön!''
Múltak az évek. Eső jött és sütött a nap s a három kis fa nagyra és magasra nőtt.
Egy szép napon három favágó ballagott fel a hegyoldalon. Egyikőjük megpillantotta az első fát és azt mondta: ,,Csodálatos ez a fa! Éppen erre van szükségem.'' És a fa eldőlt a fényesen csillogó fejsze csapásai alatt. ,,Most lesz belőlem az a szép kincsesláda'' - gondolta a fa - ,,csodás kincseket kapok majd.''
A másik favágó a második fát szemelte ki. ,,Ez a fa erős. Pontosan ilyen kell nekem.'' És eldőlt a második fa is a fejsze ütéseire. ,,Végre átszelem a tengert!'' - gondolta. ,,Büszke hajó leszek, királyoknak való!''
A harmadik fa úgy érezte. hogy egy pillanatra a szíve is megáll, amikor az utolsó favágó ránézett. Ott állt egyenesen és magasan, büszkén mutatva az égre. De a favágó nem nézett fel oda. ,,Nekem bármelyik fa megteszi'' - mormogta.
Az első fa egy asztaloshoz került. De az öreg asztalos nem gondolt kincsesládára. Gyakorlott kezei alól egy jászol került ki. A szép fa nem gyémánttal és drágakövekkel lett tele, hanem fűrészporral és szénával az éhes állatok számára.
A második fa mosolygott, amikor a favágó elvitte a hajóépítőhöz. De nem valami nagy és erős tengerjáró hajó készült belőle, hanem a fűrészelés és kalapácsolás után egy egyszerű halászbárka állt a víz partján. Mivel túl kicsi és gyenge volt ahhoz, hogy tengerre szálljanak vele, ezért egy tavon hajóztak rajta egyik parttól a másikig. Minden nap átható halbűz töltötte be és lassan beivódott a hajó deszkáiba, gerendáiba.
A harmadik nagyon meglepődik, amikor a favágó gerendákra hasította és otthagyta egy farakásban. ,,Soha nem akartam más lenni, csak állni a hegytetőn és Isten felé mutatni.''
Évek teltek el. A három fa lassacskán megtanult együtt élni széttört álmaival. Egy hideg, téli estén aztán egy csapásra megváltozott az első fa élete. Éjjel egy fénylő csillag gyúlt ki éppen afölött az istálló fölött, amelyikben a jászol állt. Egy csecsemő született ezen az éjjelen - nyilvánvalóan nem közönséges gyermek. Angyalok énekeltek. Egy fiatal nő fektette gyermekét a jászol puha szalmájára, Bárcsak jobb helyet készíthetnék néki!'' - sóhajtott fel a férfi, aki mellette volt. Az anya megszorította a kezét és mosolygott.. A csillag rásütött a fényes és erős fára. ,,Ez a jászol a legjobb hely neki'' - mondta a asszony. Pásztorok és királyok jöttek, hogy meglátogassák. Amikor az első fa felfogta, mi is történt, szíve megtelt örömmel. "Mégiscsak megvalósultak az álmaim - mondta. - Nem raknak ugyan tele arannyal és drágakövekkel, de én ringattam a világ legnagyobb kincsét." És az első fa rájött, hogy most nála van a világ legnagyobb kincse.
Tovább telt-múlt az idő, összesen mintegy 30 év, és egy napon végre megváltozott a második fa élete is. Egy este fáradt utasok szálltak fel a halászhajóra. Egyikük azonnal elaludt, ahogy a hajó kifutott a tóra. Éjjel hirtelen feltámadt a szél és a víz fölött hatalmas vihar kerekedett. A hajó hánykódott az óriási hullámok tetején. Tudta, hogy nem elég erős ahhoz, hogy az utasokat ilyen nagy szélben és esőben épségben a partra vigye. Ekkor felébredt a fáradt vándor. Felállt, kinyújtotta karját és annyit mondott: ,,Csend!'' - és a hullámok engedelmeskedtek neki. Amikor a második fa megértette, mi is történt, az ő szíve is megtelt örömmel. "Mégiscsak megvalósultak az álmaim - mondta. - Nem szállítottam ugyan nagy felfedezőt, de a menny és a föld Teremtőjének fiát vihettem."
Nem sokkal ezután a harmadik fa élete is megváltozott. Egy péntek reggel előhúzták az utolsó fából készült gerendákat is a rég elfelejtett rakásból. Jött egy ács, és elvitte magával. Megrökönyödésére azonban nem valami szép dolgot készített belőle, még csak nem is valami hasznosat. Ehelyett durva fakeresztet ácsoltak belőle. "Az a fajta kereszt ez, amit a katonák használnak bűnözők kivégzésére." - gondolta a fa rémülten. Valóban a vesztőhelyre vitték. Megborzongott, amikor ott a dombtetőn néhány katona egy ember kezeit szögezte gerendáihoz. Tulajdonképpen ennek kellett volna a legborzalmasabb napnak lennie a fa életében, ha nem lett volna ott az a valaki.: A rajta kínok kínját szenvedő férfi nem egy szokásos bűnöző volt, akinek a saját bűntettei miatt kellett bűnhődnie. Igazából ártatlan volt. Jézus Krisztus volt Ő, Isten Fia, aki a világ bűneiért halt meg. Rútnak és kegyetlennek érezte magát. De vasárnap reggel, amikor a Nap sugaraival fellármázta a levegőt és a Földről az öröm áradt, tudta a harmadik fa, hogy Isten szeretete mindent megváltoztatott.
Ez tette gyönyörűvé az első fát.
Ettől lett erős a második.
És ha valaki valamikor a harmadik fára gondolt, annak Istenre kellett gondolnia.

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/540322_301816633224033_1252034507_n .jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.