Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Sárgabarackos linzer-piskóta
  2013-03-04 14:56:55, hétfő
 
 
Hozzávalók:

Az alsó tésztához:
25 dkg sütőmargarin
1 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomagsütőpor
pici só
A felső részhez:
4 tojás
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
pici só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál kakaópor
Valamint:
60 dkg sárgabarack
1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.

Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.

190 fokra előmelegítem a sütőt.

A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).

Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. 170 fokra visszaveszem a sütőt, és további 20 percig sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sztracsatella sütés nélkül
  2013-03-04 14:38:27, hétfő
 
 
1 liter tej, 2 dl búzadara, 2 dl cukor, 2 tojás sárgája, csipet só, kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 12,5 dkg margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 669
  • e Hét: 2153
  • e Hónap: 8525
  • e Év: 59316
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.