Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Királyi vér csörgedezik az ereiben?
  2013-03-07 23:20:14, csütörtök
 
 
KIRÁLYI VÉR CSÖRGEDEZIK AZ EREIBEN?


Szolnokra látogatott a minap az utolsó Árpád-házi király. Legalábbis a 94 esztendős Daka József azt állítja magáról, hogy IV. Béláig le tudja vezetni a vérvonalát. Sőt, családfája gyökere Dzsingisz kánnál eredetezhető.

Nem olyan régen a hazai híradások felkapták a nevét, a különlegességre áhítozók pedig a fejüket, amikor meghallották Daka József történetét. A sok helyen megfordult, Szarvason született, ma Egerben élő idős embernek a saját családjáról szóló állításai meghökkentőek A históriás könyvek tartalmában járatos szakemberek is meglepve állnak Daka József kijelentései előtt, ugyanis történelmi tudását, logikailag helytálló magyarázatait alig lehet megkérdőjelezni.

A minap Szolnokon járt, és ekkor láttuk vendégül szerkesztőségünkben is.
,,Mi, Árpád-házi Daka József, a magyarok Istenének kegyelméből, I. József néven, Magyarországnak a Szent Koronával megkoronázott királya bejelentem törvényes igényemet a magyar trónra..."

Így kezdődik annak a dokumentumnak az első sora, amelyet Józsi bácsi még 2010. októberében küldött meg a magyar Országgyűlésnek. Az írásból az is kiderül, hogy Daka Józsefet Horthy Miklós 1944. június 25-én koronáztatta meg a legnagyobb titokban, ezért ,,I. József" felszólítja a Magyarországot ideiglenesen igazgatókat, hívják össze az Országgyűlést, s az ősi jogrenden alapuló hatalom gyakorlását az illetékesek szolgáltassák vissza.

- Édesapám bízta rám a titkot, mint ahogyan a titok IV. Béla óta apáról fiúra szállt. Bánatomra nekem nincsen sarjam, ezért az ősi családi titkot a nyilvánossággal kellett megosztanom. Illetve nővérem, Daka Mária ága viszi tovább az Árpád-házi dinasztiát - hangoztatja Józsi bácsi, majd hosszasan elemzi a családfáját.



Daka József állítja, IV. Béla és Dzsingisz kán is a felmenői között van. Fotó: Lénárt Márton





Elmondása szerint, amikor a mongoldúlás-tatárjárás elérte Nagy-Magyarország határait is, az európai kereszténység megvédése érdekében IV. Béla magyar király először támogató haderőt, majd pénzt igényelt IV. Sándor pápától, s miután egyiket sem kapott, legutoljára már csak tanácsot kért a Szentszéktől.

Ám a pápa minden tekintetben magára hagyta a már-már teljesen felégetett országunkat, ezért IV. Béla úgy döntött, hogy érdekházassággal igyekszik a maradékot megmenteni. Legkisebb lányát, Jolánt feleségül nagy titokban - s erről nincs fejezete a történelem könyveknek - adta Dzsingisz kán elsőszülöttjének, Ogadej császárnak a fiához, Kadan kán trónörököshöz, mely frigyből született egy fiú, akit a nagyapa után Bélának neveztek el.

Nagy volt a szerelem, Jolán Kadannal az oldalán Szegeden telepedett le, s hogy az ismeretlenség homályában maradjanak, a családfőből betűkeverésből Daka lett, s átkeresztelkedett katolikussá. Így Daka József szerint innen eredetezhető a családjának ága (az ,,hivatalból" ismert, hogy Jolán Boleszló Kalinczki herceghez ment férjül, de Józsi bácsi az elbeszélésében ezt az eseményt a Kadan kán halála utáni időre tette - a szerző).



Daka József családjának történetét eddig homály fedte. Most megosztotta a közvéleménnyel, ami megosztotta a közvéleményt.





Józsi bácsi szerint a Daka nemzetség tagjai a magyar történelem számos sorsfordító korszakában fontos szerepet játszottak. Származásuk kilétét az apák a halálos ágyukon rendre a legidősebb fiaikkal osztották meg. Hogy Árpád-házi Daka József elbeszélése csakugyan az íratlan történelem lapjait duzzasztja-e, azt ma a titok homálya fedi.


Serédi Jusztinián tette fel a fejére a koronát


Daka Józsefet - elmondása szerint - Horthy Miklós 1944. június 25-én, a 25. születésnapján koronáztatta meg Serédi Jusztinián Hercegprímás Bíboros által, titokban. A kormányzónak Józsi bácsi édesapja, még az I. világháború alatt árulta el kényszerűségből az Árpád-háziak titkát, még szegedi tartózkodásuk alatt. Horthy állítólag azért döntött így, hogy a felszentelt ,,jogfolytonosságból" megvédje a koronázási jelvényeket, megvédje az országot és a nemzetet.


 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Megépítik a Titanic 2-t
  2013-03-07 23:06:23, csütörtök
 
 




MEGÉPÍTIK A TITANIC 2-T


Hamarosan megépítik a Titanic 2-t

A túlélők családjait felháborítja az ausztrál üzletember terve a Titanic 2 megépítéséről.



A Titanic 2 látványterve





Ezerötszáz áldozatot követelt a Titanic tragédiája, de egy ausztrál férfi szerint a hajó öröksége mégsem ez, hanem a romantika. Clive Palmer szeretné újraépíteni az elátkozott hajót, hogy az az eredetileg tervezett úton, Southampton és New York között közlekedhessen.

- A Titanic neve világszerte jelent valamit az embereknek, egy Rómeó és Júlia típusú történet ez - nyilatkozta Londonban a milliárdos üzletember a Titanic 2 terveinek bemutatása után. - Azokhoz szólunk, akik szeretnének szeretteikkel időt tölteni, miközben a múlt század hangulatát is átélik, mobiltelefonok és Twitter nélkül.

Az 58 éves ausztrál pénzember autentikus 1912-es hangulatot igyekszik majd teremteni, több mentőcsónakkal és gyakorlatokkal egy esetleges tragédia megelőzésére. A hajón nem lesz internet, viszont mindenkinek korabeli ruházatot biztosítanak. Különböző utasosztályokra válthatók jegyek a Titanic 2-n is.

- Én a harmadosztályon fogok utazni, hogy igazi emberekkel találkozhassak - mondja Palmer, kijelentésével James Cameron Titanic című filmjének egyik főszereplőjét, Rose-t megidézve.

A Titanic 2 megépítése üzleti döntés - először egy kínai hajómágnásokkal folytatott megbeszélésen merült fel. A tárgyalópartnerek a személyszállítási piacra akartak betörni, Palmer pedig ezt az elegáns ötletet kínálta megoldásként.



A Titanic 2 látványterve





Palmer elutasítja azt a feltételezést, hogy egy 101 éves tragédiából szeretne meggazdagodni. Ugyanakkor tervének egyes aspektusai aggasztják a történelmi és jótékonysági egyesületeket - ilyen az is, hogy az első Titanic áldozatairól semmilyen formában nem tervez megemlékezni.

40 ezer, utazási szándékát bejelentő érdeklődőre számíthat a Clive Palmer tulajdonába tartozó Blue Star Company. A 16 millió dollárnyi potenciális bevétel több évre, illetve több Titanic megépítésére is elegendő lehet.

- Nincs bajunk a tervvel, ha a jó ízlés keretein belül valósul meg és az áldozatok előtt és tiszteleg, de ez egy kicsit kizsákmányolásnak tűnik. A túlélők családjai vegyes érzésekkel viseltetnek az ügy irányában, és ezt figyelembe kellene venni - mondja Howard Nelson, a Titanic Heritage Trust alapítója.

Ettől függetlenül 2016-ban vízre száll a Titanic 2.

EGYPERCES - Négy évre elegendő utasunk van
Clive Palmer, a Titanic 2 építtetője

- Hogyan emlékezik majd meg az eredeti Titanic tragédiájáról?
- Sok túlélő leszármazottja a tanácsadói testületünk tagja, és a legjobb történészek segítenek bennünket. Az emberek azt mondják, ellentmondásos a Titanic 2, de szerintem életben tartja az áldozatok emlékét - én nem akarnám, hogy halálom után elfelejtsenek.

- Mit vár a legjobban a Titanic 2 fedélzetén való utazástól?
- Hogy a feleségemmel közösen vacsorázhassak, és elmondhassam neki, milyen fontos számomra. A Titanic számomra több, mint egy utasszállító hajó, és remélem, ez a többi utasra is igaz lesz.

- Hány útja lesz a Titanic 2-nek?
- Négy évre elegendő utasunk van, és ha üzletileg is jövedelmező lesz a vállalkozás, még három-négy hajót építünk. Ezek Sanghajból Tokióba, Sydney-ből Szingapúrba, Rióból Los Angelesbe közlekedhetnek majd. Meglátjuk, mi történik.



Milliárdos építteti a Titanic-másolatot





Celine Dion - Titanic (LIVE)

Link


Fenti videó már nem elérhető! Sajnálom. Helyette egy másik:
Celine Dion My Heart Will Go On

Link
 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1474
  • e Hét: 12552
  • e Hónap: 35040
  • e Év: 212915
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.