Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 467 
A szegényember, a rémisztő pörkűtteslábas meg a vak kutya
  2013-04-30 20:50:47, kedd
 
  A szegényember, a rémisztő pörkűtteslábas meg a vak kutya

2013. április 30., kedd 15:58

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegényember, aki országgyűlési képviselőként tengette napjait. Gyakorta sóhajtozott, emígyen: nehéz kenyér ez, főleg trafik nélkül! És milyen igaz: nehéz kenyér az, ahol nem negyvenhétezerből kell megélni minden hónapban. De tudta a szegényember, hogy ez egy ilyen világ, ahol a javakat nem aszerint osztják, hogy ki mennyit érdemel, hanem mindenki annak alapján kapja jussát, hogy mennyire áll közel a királyhoz.


Megértem szegény kutyát, ez tényleg ijesztő

Ezért lehet, hogy a szegényembernek nem is futotta másra, csak egy élettársra, egy vak kutyára, meg egy pörkűtteslábasra. Ezt a lábast aztán megtöltötték színültig finom pörkűttel, úgy menvén a lagziba, ahol aztán nem fogyott el az összes, mert ki is enne szegényember pörköltjéből, ha egyszer nem muszáj. Haza is vitték a maradékot az élettársával együtt, osztán letették a vén komondor mellé a konyha kövére. Szegény vak állat ettől megriadt, és felpattant ültő helyéből. Valami nyolcvan kilóról is szól a rege, de nem sikeredett a végére járnia senkinek, hogy a kutya volt annyi, vagy a pörkűtt, de ezt majd eldönti a tekintetes bíróság a maga idejében. Talán majd akkor nyom a latba az is, hogy nyolcvan kilós komondort még a bides életben nem látott senki, ahogy olyan lagzit sem, ahol nyolcvan kiló pörkűtt megmaradt.

Hogy, hogy nem, megtörtént a baj. A kutya felpattant, ezért gondolhatja bárki, hogy nem lehetett nyolcvan kiló, mert akkor csak odébbgurult volna dagadtságában. A felpattanó kutyán átesett a szegényember élettársa, eltörte a koponyaalapját, ment a kórházba az orvosdoktorhoz. A lagziban pedig a garatra éppencsak felöntő szegényember lefeküdt, mint aki jól végezte dolgát, hogy aztán másnap elmenjen a falunapra, ahol legszebb ünneplős ruhájában hivatalosan kellett megjelennie.

Azt már csak a falunap után tudta meg, hogy mi is történ előző este, mert ő bizony semmire se emlékezett. Se élettársra, se kutyára, se lábasra. Talán még a létrára sem emlékszik, ahonnan az élettárs állítólag egyszer már leesett. Csuda tudja, mi lehet az igazság, de majd a tekintetes bíróság megállapítja. Az viszont már igaz, hogy össze-vissza beszél mindenki. A szegényember hol azt állítja, hogy az élettárs átesett a vak eben, hol azt, hogy az a kocsi mögül kilépve, lökte fel a szerencsétlen asszonyt. Az eset egyetlen tanúja szerint a kutya megijedt a pörkűttől, ezért történt a baleset. Ennek aztán falunapon és azon kívül is csudájára jártak, mert én biz' olyan kutyát még nem láttam, amelyik megijed az ételmaradéktól.

A baj csak az, hogy a mese balesetről szól. Éppen csak az asszonyka állítja, hogy biz' azért van néki koponyaalapi törése, mert a szegényember megütötte. Mivel azonban a szegényembernek mentelmi joga van, ez az ügy sem jut majd a tekintetes bíróság elé. Pedig akkor lenne igazán nagy a mulatság, ha ott aztán kiderülne, hogy valójában Tündérország egyik csodatévő manója gáncsolta el az asszonyt, vakította meg a kutyát, vette el a szegényember emlékezetét. Másképpen nem is történhetett. Aki nem hiszi, járjon utána, a bíróság úgysem fog.

Ez a mese pedig pusztán véletlen folytán mutathat hasonlóságot a valósággal. A szegényember nem Balogh József országgyűlési képviselő, az élettárs nem S. Terike, a kutya pedig nem vak, csak napszemüveget hord, mert bántja a szemit a holdvilág. Manók pedig nincsenek, ahogy családon belüli erőszak elleni törvény sem létezik. Aki mégis mást állítana, azt perelje be a szegényember atyafia, Lázár János!

http://egyenlito.blog.hu/2013/04/30/a_szegenyember_a_remiszto_porkutteslabas_meg_ a_vak_kutya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentést tesz a Jobbik a kitálaló fideszes nyomán
  2013-04-30 20:42:31, kedd
 
  Feljelentést tesz a Jobbik a kitálaló fideszes nyomán
2013, április 30 - 09:35

Interjút adott a hvg.hu-nak Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő, melyben névvel vállalta: a kormánypárt képviselői listáról választották ki ismerőseiket a trafikpályázatok megnyerésére.

Hadházy konzervatív és jobboldali embernek vallja magát, 2006 óta fideszes képviselő Szekszárdon. A hvg.hu-nak nyilatkozva elmondta: a trafik-ügy átszakított benne valamit, de erről nem szeretne sokat beszélni.

Az interjúban kitálalt a trafikbotrányról: állítása szerint a szekszárdi polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék, és eldöntsék, kivel nyeretik meg azokat.

Az ülésen a frakciótagok voltak jelen, a polgármester pedig megmutatta a jelöltek listáját, majd szólt: nézzék meg, kik az ismerősök a listán, kik lehetnek megfelelő jelöltek. Hadházy ezen megdöbbent; mint mondja, tudta, hogy vannak lobbik, azon viszont meglepődött, hogy ennyire nyíltan történik a mutyi. Mint a hvg.hu-nak elmondta, ő maga is kénytelen volt egy ismerős, régóta kiskereskedőként dolgozó házaspár mellett megszólalni, nehogy hátrányt szenvedjenek azért, mert nincsenek összeköttetéseik.

A helyi fideszesek gyakorlatilag végigmentek a listán, megnézték, kik az ismerősök. Hadházy azt már nem tudja, hogy ezt követően mi történt a listával, de látva az eredményeket, úgy gondolja, ezen múlt, hogy végül ki jutott koncesszióhoz.

Hadházy elmondása szerint sokat gondolkodott azon, hogy a nyilvánossághoz forduljon és tisztában van azzal is, hogy pártjában sokan árulással vádolják majd, de úgy gondolja, a Fidesznek is azzal teszi a legjobbat, ha elmondja ezeket a dolgokat.

Úgy véli, a párton belül azért nem mer felszólalni senki, mert 2014-től kevesebb lesz a képviselői hely, ezért mindenki félti a pozícióját.

A szekszárdi fideszes szerint amennyiben őszinte nyilatkozata után politikai retorzió éri, úgy egyáltalán nem fogja sajnálni karrierje végét, mert ez esetben egyáltalán nem szeretné ezt a "legalacsonyabb szintű" politizálást végezni.

Szilágyi: már a fideszeseknek is elegük van az arroganciából

A Fidesz-kormány mindent megtesz azért, hogy elkerülje a dohánykoncessziós botrány körüli vizsgálatokat, de ezt nem fogják hagyni - mondta el Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Folyamatosan jönnek a hírek, nemrég például a hvg.hu-nak feketén-fehéren elmondta Hadházy Ákos fideszes képviselő, hogy ment a trafikhelyek pályáztatása - mondta Szilágyi. Ennek kapcsán a Jobbik felszólította Gyulay Zsoltot, a Dohánykereskedelmi Zrt. vezérigazgatóját, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, aki a ,,háttérben mozgatja a szálakat", valamint Horváth István szekszárdi polgármestert, hogy mondjanak le pozícióikról.

szil

Valószínűség szerint hivatali visszaélés történt, mondta el Szilágyi, majd bejelentette, hogy Volner János képviselőtársával együtt feljelentést juttatnak el a Fővárosi Főügyészséghez.

Mint sajtótájékoztatóján fogalmazott: ,,Nem szeretnénk, ha továbbra is következmények nélküli országban élnénk. Azoknak, akik visszaélve politikai beosztássukkal ilyen aljasságra vetemednek, bűnhődniük kell". Szilágyi György szerint a kormány megpróbálja a vizsgálatokat kikerülni, de ezt nem fogják hagyni.

A Jobbik továbbá egy eseti vizsgálóbizottságot akar létrehozni, de tudják jól, hogy a kétharmados többség ezt nem fogja támogatni - mondta el Szilágyi, majd hozzátette, hogy pont ebből van elege mára sok fideszes képviselőnek is. ,,Mi vagyunk az urak, a királyok, mindenki más alattvaló, hűbéres, akik úgysem tudnak mit tenni"- részletezte a Fidesz szellemiségét a képviselő.

kep1

kep2

A képviselő elmondta továbbá, hogy azon az 1417 helyen, ahol nem lett nyertes, újra kiírnak majd egy pályázatot, azonban amennyiben az ismét nem lesz sikeres, akkor három évre odaadhatják ezeket a jogokat azoknak, akiknek ,,ők akarják". A Jobbik véleménye szerint ez azért aggályos, mert egy kizárólagos állami jogosultságról van szó, ami a nemzeti vagyon keretébe tartozik - így nem is lehetne pályáztatás nélkül odaadni senkinek. Szilágyi György szerint az információs önrendelkezésről és információs szabadságról szóló törvényhez Cser-Palkovics András és Vas Imre által benyújtott módosítás értelmében az is előfordulhat, hogy hiába kérik ki az adatokat, azt meg fogják tagadni, hiszen ebben a törvényben visszamenőlegesen fogadták el az információkiadás tilalmának lehetőségét.

Szilágyi György emlékeztetett, hogy pártja a dohany@jobbik.hu címre várja a dohánykoncessziós eljárással kapcsolatos észrevételeket, visszaélésgyanús eseteket.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/kitalal_a_szekszardi_fideszes_ismerosokkel_nyerettek_meg_a_paly azatokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA JA, OTT NEM 2/3-OS BÁBKORMÁNY VAn
  2013-04-30 20:37:54, kedd
 
  Lengyelország fellázadt az Unió ellen
2013, április 30 - 10:01



Lengyelország az idén sem hajlandó három százalék alá szorítani a költségvetés GDP-arányos hiányát, és nem is számít arra, hogy Brüsszel még az idén megszünteti az ellene folytatott túlzottdeficit-eljárást - írja a varsói pénzügyminisztérium hétfőn kiszivárogtatott terveire hivatkozva a Magyar Nemzet.

A hírek szerint Lengyelország költségvetési deficitje csak 2015-ben csökkenhet az Európai Unió által megkövetelt 3 százalékos GDP-arányos küszöb alá. A varsói szaktárca várakozásai szerint az ország ellen életbe léptetett túlzottdeficit-eljárást az idén nem, csak jövőre szüntethetik meg.

Olli Rehn, az Európai Bizottság alelnöke március elején Lengyelországról még azt mondta, Varsó államháztartási hiánya már az idén olyan sávba süllyedhet, ami lehetővé teszi, hogy az Unió megszüntesse az ország ellen indított túlzottdeficit-eljárást. Úgy fogalmazott: ahhoz, hogy valaki kikerüljön az eljárás alól, 3 százalékhoz közeli hiányszint szükséges, ha ,,a nyugdíjrendszerben van második pillér, mint ahogy Lengyelországban, akkor lehet felette, de közel hozzá".

Ennek alapján Olli Rehn szavait akár olyan üzenetnek is lehetne értelmezi, amelyik szerint Magyarország ugyan közel van a háromszázalékos deficitcélhoz, ennek ellenére nem biztos, hogy Brüsszel javasolja majd az eljárás megszüntetését. Elemzők szerint ugyanakkor Lengyelország ,,visszalépésével" nőhet annak az esélye, hogy hazánk még ebben az évben lekerüljön az uniós szégyenpadról.

mno.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/lengyelorszag_fellazadt_az_unio_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a Fidesz, csak a holokamu: elutasították Vona recski lá
  2013-04-30 20:27:02, kedd
 
  2013-04-30. 10:22
Csak a Fidesz, csak a holokamu: elutasították Vona recski látogatásra vonatkozó javaslatát

Elutasította az illetékes bizottság Vona Gábornak a recski munkatáborban a kommunista diktatúra erőszakszervezetei által elkövetett rémtetteknek a felnövekvő generációk számára történő hiteles bemutatásáról szóló határozati javaslatának tárgysorozatba vételét. A Jobbik elnöke április 18-án ismertette a párt indítványát, mely szerint javasolják az Országgyűlésnek, hogy tegye az oktatás részévé az általános iskolák felső tagozataiban az egykori recski kényszermunkatábor helyén kialakított Nemzeti Emlékpark meglátogatását.
Zoom
Vona Gábor Recsken (forrás: Facebook)
Akkor közölte: Heves megyében tett látogatása során tárgyalt a kérdésről Szabó Róberttel (Fidesz), a Heves Megyei Önkormányzat elnökével és Horváth Lászlóval, a Heves megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízottal, fideszes országgyűlési képviselővel, akik jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést. Találkozott hét környező település, Recsk, Parád, Parádsasvár, Sirok, Mátraballa, Mátraderecske és Bodony polgármesterével, akik szándéknyilatkozatot írtak alá a kezdeményezés támogatásáról. Egyeztetett a Recski Szövetség vezetőivel is, akik szintén örülnek a javaslatnak. Április 26-án a Heves megyei közgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta azt a határozatot, amely szintén a kezdeményezés támogatására kéri a magyar Országgyűlést. Mindez pedig kellő alap ahhoz, hogy az Országgyűlés is elfogadja a javaslatot, amely 2014 szeptemberétől törvényerőre léphetne - vélte Vona.
Nem így történt, a fideszes többség még azt sem tette lehetővé, hogy az Országgyűlés elé kerüljön a javaslat:
Talán azért, mert szerepel benne a következő "szélsőséges" mondat, ami miatt Orbánt minden bizonnyal megdorgálná a Zsidó Világkongresszus: "A magyarság számára nem létezik reális jövőkép a kommunizmus, mint a magyar nemzet történelmének legnagyobb és közvetlen közelmúltbéli tragédiájának hiteles bemutatás a nélkül" - miközben tudjuk, hogy a kormány szerint a mi legnagyobb tragédiánk az úgynevezett holokauszt...
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111458/#ixzz2RyMV5LZa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog: Fidesz-alapító és Orbán jó barátja a holokausztozó eg
  2013-04-30 20:24:05, kedd
 
  2013-04-30. 16:50
Balog: Fidesz-alapító és Orbán jó barátja a holokausztozó egyesület orrba vert elnöke

Pintér Sándor belügyminiszter biztosította a kormány tagjait arról, minden erőfeszítést megtesz, hogy kézre kerítsék Orosz Ferencnek, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökének támadóit.

Az emberi erőforrások minisztere kiemelte: "megdöbbenéssel" értesült arról, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét "neonácik" bántalmazták. "Az ütések nemcsak egy emberi jogokért kiálló szervezet elnökét, egy Fidesz-tagot, hanem mindnyájunkat, minden jóérzésű magyar embert értek" - írta a miniszter.
Felidézte, hogy Orosz Ferenccel közösen valósították meg a Wallenberg-emlékévet, és az egyesület elnöke nemcsak a Fidesz egyik helyi szervezetének alapítója, hanem mind neki, mind Orbán Viktor miniszterelnöknek régi barátja.
Balog Zoltán azt írta: "Orosz Ferencet azért érték ütések, mert felszólalt a gyűlöletbeszéd ellen". Ez azonban "nem tántorít el bennünket attól, sőt, megerősít abban, hogy a jövőben is a lehető leghatározottabban fellépjünk a gyűlöletkeltő beszéd és cselekedetek minden megnyilvánulása ellen" - hangsúlyozta a tárcavezető.
Korábban Martonyi János külügyminiszter is elítélte a támadást, és mielőbbi gyógyulást kívánt Orosz Ferencnek.
Orosz Ferenc, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke hétfőn számolt be az MTI-nek egy a "gyűlöletbeszéd" témájában rendezett budapesti konferencián arról, hogy vasárnap egy futballmeccsen szidalmazták, majd eltörték az orrcsontját. Elmondta: vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol állítólag többen Mussolinit éltető szólamokat, valamint "Sieg Heil!"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ekkor állítása szerint megfenyegették, és zsidó kommunistának nevezték. A mérkőzés után két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is Sieg Heil!", majd a másik megütötte.
A zsidósimogató egyesület vezetője az MTI-nek azt mondta: úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás "gyűlölet-bűncselekménynek" számít. Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy súlyos testi sértés gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a XIV. kerületi rendőrkapitányság az Orosz Ferencet ért bántalmazás ügyében.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111483/#ixzz2RyLe0UK9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tortával ünnepelt a felvásárlók nagykövete: 100%-os töltötts
  2013-04-30 20:18:45, kedd
 
  2013-04-30. 13:57
Tortával ünnepelt a felvásárlók nagykövete: 100%-os töltöttséggel érkeznek Judapestre a Jumbo Jetek Tel-Avivból

A Boeing 747-400-as típusával teljesíti keddi Budapest-Tel Aviv járatát nyolc héten keresztül az izraeli El Al légitársaság, az első Jumbo Jet délelőtt landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Zoom
Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója azt mondta, a négyszáz férőhelyes gép kedden közel teltházzal közlekedett, és a többi járatra is nagyon nehéz már jegyet venni, a töltöttségi adat közel száz százalék. A járatokkal általában izraeli turistacsoportok érkeznek Magyarországra, de magyar turisták és üzleti utazók is igénybe veszik. A nagyobb gép beállítását a Magyarország és Izrael közötti turizmus fellendülése indokolja - tette hozzá.
Zoom
Ilian Mor, Izrael magyarországi nagykövete a gép landolást követően a repülőtéren elmondta, a járaton izraeli turisták utaznak, ők egyhetes szabadságukat töltik Budapesten. Ez is jelzi, hogy a magyar főváros attraktív célpontja az izraeli turizmusnak. Ők tisztelettel, és barátsággal érkeznek a magyarokhoz, és ezek a látogatások nagy támogatást jelentenek a magyar turizmusnak és gazdaságnak is - mondta (tehát még nekünk kellene hálásnak lennünk - a szerk.).
Zoom
Ilan Mor izraeli nagykövet az El Al izraeli légitársaság első járatának érkezésén a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2013. április 30-án
Jelenleg Izraelből több turista érkezik Magyarországra, mint ahány innen megy oda, de a cél az, hogy ezt megfordítsák. A nagykövet szeretné, ha minél több magyar turista érkezzen Izraelbe, mert az ország vonzó célpont, "modern, virágzó társadalommal". A két ország közötti kapcsolatokat erősíteni kell, mert rendkívüli kapcsolata van Magyarországnak Izraellel az itt élő zsidó diaszpóra miatt is - mondta.
Zoom
Tereh László, az El Al izraeli légitársaság repülőtéri szolgálatvezetője, Váradi János, a légitársaság magyarországi igazgatója, Ilan Mor, valamint Zadok Ido, a járat kapitánya és Eli Gur első tiszt (b-j) tortavágással ünneplik a légitársaság első járatán
Az El Al hetente nyolc járatot üzemeltet a Liszt Ferenc-repülőtér és Ben Gurion között, ezek közül hetente egy lesz, amelyet a 747-es Boeinggel szolgálnak ki. Jelenleg ez az egyetlen utasszállító légitársaság, amely menetrend szerűen közlekedtet Jumbo Jetet Budapestre.
Zoom
Az El Al Izrael nemzeti légitársasága, az 1948-ban alapított társaság 38 célállomásra repül, flottája 38 Boeing gépet számlál.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111473/#ixzz2RyKP7f7W
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jeruzsálem után Magyarországon is lesz siratófal.
  2013-04-29 20:53:07, hétfő
 
  Jeruzsálem után Magyarországon is lesz siratófal.

A kormány óriási felhajtást szervez 2014-re, a holokauszt hetvenedik évfordulójára. Többek között siratófalat építenek Olaszliszkán. Az antiszemitizmus hazájában, azaz Magyarországon óriási a készülődés a holokauszt hetvenedik évfordulójára. A Népszabadság birtokába került dokumentumok szerint grandiózus tervei vannak a kormánynak arra, hogy 2014-ben, a hetvenedik évforduló alkalmából meghirdetett emlékévben méltóképp emlékezzen a holokauszt áldozataira. Emléknap, emlékhely, emlékbélyeg. A kormány a közelmúltban határozatot fogadott el ,,a magyarországi holokauszt hetvenedik évfordulójához kapcsolódó megemlékezések és programok megvalósításával összefüggő feladatokról". Néhány részlet már ebből is kiderül, például az, hogy Radnóti Miklós-emléknappá nyilvánítják november 9-ét (a költő halálának napját), a jelenleg használaton kívüli Józsefvárosi pályaudvar épületében létrehozzák a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ nevű intézményt, emlékbélyeget bocsátanak ki. Az emlékév elméletileg 2014. január 27-től, a holokauszt nemzetközi emléknapjától kezdve a következő év január 27-ig tart, gyakorlatilag viszont tovább, hiszen a magyar-izraeli kormányülést 2015-ben tartják.Holokauszt, mint összmagyar tragédia. Az előterjesztés szerint - annak érdekében, hogy az emlékév minél szélesebb körű hatást fejthessen ki a magyar társadalomban - érdemes arra törekedni, hogy a holokauszt minél inkább nemzeti, összmagyar tragédiaként jelenjen meg, és ne kizárólag a zsidóság tragédiájaként.
A Miniszterelnökségen készült koncepció szerint a következő intézkedésekre számíthatunk: tudományos konferenciák, kiállítások és kulturális rendezvények sorát szervezik majd, az Izraeli Filharmonikusok például a Művészetek Palotájában lépnek fel. Magyar túlélők és magyar - vagy Magyarországhoz kötődő - Világ Igaza-kitüntetettek részvételével világtalálkozót tartanak. Feltárják a deportálások és munkaszolgálat során elhunytakat rejtő tömegsírokat, elsőként a kőszegi Guba-hegyen lévőt - derül ki a Népszabadság információiból. Augusztus 2-án, a roma holokauszt nemzetközi emléknapján átadják a helyreállított komáromi Csillagerődöt, az Országos Roma Önkormányzat közreműködésével emlékművet állítanak a cigány áldozatoknak. Holokauszt-leckék a közigazgatásban dolgozóknak. Ahol lehetséges, emléktáblát avatnak az elhurcolt diákok és a gyermekmentő tanárok emlékére. A holokauszttal kapcsolatos ismereteket bevezetik a leendő közigazgatási szakemberek képzésébe a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Oktatási programok indulnak diákoknak és pedagógusoknak. Helyreállítják a sárazsadányi Zsidó Kereskedőházat. A sátoraljaújhelyi zsidó temetőben emlékhelyet alakítanak ki Teitelbaum Mózes csodarabbi sírjánál, akiről azt tartja a legenda, hogy megjövendölte Kossuth Lajos nagy államférfivá válását. 2014-ben a Rumbach Sebestyén utcai, a kőszegi és a szabadkai zsinagógát újítják fel, 2015-ben a debrecenit. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke szerint a Józsefvárosi pályaudvaron létrehozandó új intézményre azért van szükség, mert a Páva utcai emlékközpont mára kinőtte a rendelkezésére álló területet: a kutatás egyre nehezebben megoldható feladat a mostani körülmények között. Siratófal Olaszliszkán A közép-európai siratófalat a koncepcióban lévő indoklás szerint az egykori zsidó közösség emlékére alakítják ki. Feldmájer Péter hozzátette: a vészkorszak után elhagyatottá vált olaszliszkai zsinagóga állaga folyamatosan romlott, majd az építőköveket is széthordták. Csak egy fal maradt: egy képzőművészeti alkotással kiegészítve ennek felújításával hozzák létre a siratófalat. Azt, hogy maga a program mennyibe kerül még nem lehet tudni, a kormányhatározat szerint az érintett minisztériumoknak most kell kidolgozniuk a költségvetést. 2013-ban tartotta meg alakuló ülését az Országházban a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság, amelynek feladata a magyar zsidóság deportálásának hetvenedik évfordulójáról történő megemlékezés előkészítése.Lázár szerint elmaradt a bocsánatkérés.
A bizottság elnöke, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár köszöntő beszédében azt mondta: a kormány azért hozta létre a testületet, mert kiemelten fontosnak tartja a szembenézést és a bocsánatkérést, amely a kommunista diktatúra alatt elmaradt, az elmúlt huszonkét évben pedig felemásra sikerült. Mint mondta, az állam felelőssége ebben speciális, hiszen a szörnyű tettek elkövetői között voltak magyarok, de akik elszenvedték, mindannyian magyar honfitársak voltak.
Fiatalok megszólítása a cél. Emlékeztetett arra: a zsidó szervezetek kezdeményezésének hatására döntött a testület létrehozásáról a kormány, a kabinet célja ugyanakkor nem az, hogy kijelölje a bizottság munkáját, azt akarja elérni, hogy civil kezdeményezések sokasága határozza meg a 2014-es megemlékezéseket. A legfontosabb feladatnak a fiatalok megszólítását tartja, de mint mondta, a tudomány világát is inspirálni kívánja a kabinet a múlt feltárásában, a zsidó szervezeteket pedig néhány vidéki, történelmi jelentőségű zsinagóga sorsának rendezésében támogatná.
Az emlékbizottság munkájában részt vesz többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, több zsidó szervezet vezetője mellett Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, valamint az Egyesült Államok, Izrael, Németország és Ausztria budapesti nagykövete. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter azt kérte a bizottságtól, hogy munkája során ne csak a múltra koncentráljon, hanem arra is, hogy a múltból kiindulva hogyan taníthatók a felnövekvő nemzedékek. Elégedettek a zsidók a kormánnyal. Balog Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti alaptantervben fontos szerep jut a holokauszt oktatásának, a tananyag kidolgozásában pedig jelentős támogatást nyújtottak a zsidó szervezetek. Jelezte, hogy ebből kiindulva a roma közösség történetének kidolgozásában is támaszkodik a tárca a cigány elit segítségére.
Feldmájer Péter (Mazsihisz) köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy kezdeményezésükre létrehozta a bizottságot, mert, mint mondta, a Magyarországon élő mintegy nyolcezer holokauszt-túlélő számára fontos az együttérzés kinyilvánítása. Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke szerint 2014-ben minden településnek természetes módon kell múltja felé fordulnia. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a deportálások a mai határainkon túl is zajlottak. Szabó György, a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke jelentősnek minősítette azokat a lépéseket, amelyeket a kormány tett a zsidóság irányába.

Mindenki elkötelezett

Ilan Mor izraeli nagykövet hangsúlyozta elkötelezettségét a bizottság munkája iránt, és közölte, országa kutató intézete is készen áll a magyar kormány munkájának segítésére. Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok nagykövete is elismerését fejezte ki a kormánynak és aktív részvételt ígért a bizottság munkájában, Michael Zimmermann, Ausztria nagykövete pedig a nemzetközi együttműködés szerepét hangsúlyozta a holokauszt feltárásában és az emlékezésben.

SSZ

Népszabadság,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliókkal kerülnek többe Orbán emberei, mint Bajnaié
  2013-04-29 19:54:59, hétfő
 
  Százmilliókkal kerülnek többe Orbán emberei, mint Bajnaié

2013.04.29. 08:00
|


Arra voltunk kíváncsiak, Bajnai Gordonék mennyit költöttek miniszterekre, államtitkárokra, szakállamtitkárokra, és hogy ehhez képest hogy áll Orbán Viktor, aki spórolást ígért. Nem jól.

2010-ben Orbán Viktor teljesen átalakította a kormányzati struktúrát, 13-ról 8-ra csökkentette a minisztériumok számát, a szakállamtitkárokat pedig tulajdonképpen átnevezte helyettes államtitkárrá, és eközben hangsúlyozta azt is, hogy kormánya összességében olcsóbb lesz, mint Bajnaié vagy Gyurcsányé.

,,1990 óta sosem volt ilyen kevés minisztérium és miniszter, mint most" - büszkélkedett a miniszterelnök. Helyettese, Navracsics Tibor pedig úgy fogalmazott: a karcsúbb kormányzati struktúra az első lépés a bizalom visszaszerzése felé.

Kevesebb a miniszter, de...

A Hír24 kíváncsi volt, mennyire sikerült ezen az úton maradni, ezért elkérte a Bajnai-kormányban, illetve a második Orbán-kormányban szerepet vállaló államtitkárok, szakállamtitkárok, helyettes államtitkárok számát és fizetési adatait. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a Bajnai-kormányt illetően a 2010 februári adatokat, az Orbán-kormányt illetően pedig a 2013 áprilisi adatokat küldte át.

Bajnai idejében, tehát 2010-ben 15 miniszter dolgozott, fizetésük összesen havi 16,5 millió forintot tett ki. Orbán Viktornak 9 minisztere van (Semjén Zsolt is miniszter), fizetésük havi 10 millió forint. A különbség tehát itt még Orbán javára havi 6,5 millió forint, csakhogy az apparátus egyáltalán nem csak miniszterekből áll: Bajnai munkáját ezenkívül még 25 államtitkár és 54 szakállamtitkár segítette, akikre havonta összesen 72 millió forintot kellett költeni.




Boldog-boldogtalan helyettes államtitkár Orbánék kormányában

Jelenleg az Orbán-kormányban 44 államtitkár és 72 (!) helyettes államtitkár dolgozik, havi illetményük pedig összesen 110 millió forint.

A különbség tetemes, havi 38 millió forint, ami még úgy is sok, ha levonjuk azt az 6,5 milliót, amit a minisztereken spóroltak meg Orbánék. Ha az egész évre vonatkoztatva nézzük a számokat, akkor még szembetűnőbb a költekezés, Orbán kormányzati struktúrája ugyanis éves szinten közel 400 millió forinttal kerül többe (egészen pontosan 378 millió forinttal), mint Bajnaié. És ez csak az államtitkári, helyettes- vagy szakállamtitkári szint.

Ha nem unjuk meg a szorzást, és valami igazán nagyot akarunk látni, akkor érdemes az egész ciklusra vetítve kiszámolni a spórolós túlköltést, ami így már 1,5 milliárd forint. Bár ez érzékeltetésnek nem rossz, azt is szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy a 1,5 milliárdos szám több okból sem pontos: egyrészt ezen a szinten folyamatos a cserélődés, bővülés, másrészt Bajnai csak egy évig kormányzott, így nem tudni, hogy például a második évben nem kezdett volna-e el ő is ugyanígy költekezni.

Ami ettől függetlenül elég jól látszik, hogy Orbánéknál nem lehet túl nehéz feljutni a helyettes államtitkári szintig. Ott van például a KIM, ahol a személyügyeket is egy külön helyettes államtitkár viszi. De ugyanez a helyzet a Miniszterelnökségen is, ahol helyettes államtitkárrá nevezték ki Orbán Viktor sajtósát, Havasi Bertalant, aki ma már "miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár", vagy Kumin Ferencet, aki korábban a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóosztályát vezette, ma pedig már "nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár". Az utóbbi fél évben egyébként a kormányhonlap szerkesztője és a könyvelő is helyettes államtitkár lett a Miniszterelnökségen.

A kinevezés persze magasabb fizetéssel, és egy sor, igen jól hangzó juttatással is jár. Egy helyettes államtitkár havi bruttó 750-900 ezer forintot keres, a Miniszterelnökség főosztályvezetőinek többsége nem kap ennyi pénzt. A feladatokat tekintve nem tudjuk, mi a különbség -, a bér mellé pedig jár még személyes gépkocsihasználat, ideiglenes külföldi kiküldetés esetén költségtérítés és napidíj, vagy épp külföldi repülőutakon Európán belüli utazásnál turista repülőjegy.

A KIM szerint a drágább valójában olcsóbb

A KIM - feltehetően arra reagálva, hogy a második Orbán-kormány a vezetőket tekintve láthatóan többe kerül, mint Bajnaié - úgy árnyalta a képet, hogy ,,arányaiban" az állami vezetői létszám valójában csökkent, hiszen a Bajnai-kormányban 1 államtitkárra 2 szakállamtitkár jutott átlagban, jelenleg pedig 1,5 helyettes államtitkár jut egy államtitkárra.

,,És annak ellenére, hogy az ellátandó feladat mennyisége nem lett kevesebb, a kisebb struktúrával, a feladat koncentrálásával lényegesen hatékonyabban, olcsóbban lehet az államot működtetni" - vélekedett a KIM. A fenti adatokból azonban nem egészen ez derül ki. Orbán Viktor egyébként első körben, tehát 2010-ben összesen 54 helyettes államtitkárt nevezett ki, tehát 3 év alatt 18 fővel emelkedett a létszám.

Forrás: Hír24


http://www.hir24.hu/belfold/2013/04/26/joval-tobbe-kerul-orban-kormanya-mint-bajn aie-millardos-kulonbseg%281%29/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva lépésre készül a Fidesz - Kedden már rá is bólinthatna
  2013-04-29 19:41:15, hétfő
 
  Durva lépésre készül a Fidesz - Kedden már rá is bólinthatnak

2013.04.29. 18:51
|
Frissült: 2013.04.29. 18:54


2,5 nap alatt akarnak átverni egy olyan törvényt, ami megakaszthatja a trafikmutyi utáni állampolgári és/vagy civil nyomozást.

Az Országgyűlés egy vasárnap benyújtott fideszes törvényjavaslat alapján már kedden megvédheti a korrupciógyanús adatait védelmező állami dohánycéget a válaszadási kötelezettségtől - írja az atlatszo.hu. A törvényt kivételes és sürgős eljárásban fogják tárgyalni, tehát alig 2,5 nappal a benyújtás után meg is szavazhatják.

A törvényjavaslat lényege, hogy tulajdonképpen bármilyen adatiténylés megtagadható lesz, hiszen annyi következik csak belőle, hogy az igénylő nem követelhet teljes körű tájékoztatást a közpénzek felhasználásáról, de hogy mit követelhet helyette, azt nem osztja meg a jogalkotó az adatigénylővel.

A javaslat egyik legérdekesebb része, hogy az a folyamatban lévő adatkérésekre is vonatkozik, ami az atlatszo.hu szerint különösen azért érdekes, mert az egyik új szabály alapján nem kell teljesíteni az adatigénylést, hogyha külön tájékozódási, iratmegismerési, betekintési és másolatkérési jogokat biztosít az érintett adat tekintetében.

Márpedig érdekes módon a koncessziós törvény tartalmaz ilyen szabályt: persze csak a szerződés megkötését követő 30 nap után, csak betekintést biztosítva, és ami a legfontosabb, a bírósághoz fordulás lehetősége nélkül. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy ezt az igénylést maga a parlamenti többség szeretné elutasítani - írja a lap.

Forrás: atlatszo.hu


http://www.hir24.hu/belfold/2013/04/29/durva-lepesre-keszul-a-fidesz-kedden-mar-r a-is-bolinthatnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai Egyezmény 10. cikkelye: "Mindenkinek joga van a vél
  2013-04-29 19:27:52, hétfő
 
 
Európai Egyezmény 10. cikkelye: "Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. E jog magában foglalja a véleményalkotás és az információk, eszmék megismerésének és átadásának szabadságát, országhatárokra tekintet nélkül, és anélkül, hogy ebbe hatósági szervnek joga lenne beavatkozni. ..."

Ifj. Hegedűs Loránt lemondani kényszerült az anticionista népgyűlést - felesége szervezi meg az eseményt
2013-04-12. 13:02 Kuruc.info

Ifj. Hegedűs Lorántné közleménye:
Tájékoztatom minden kedves magyar testvéremet, hogy a Magyarországi Református Egyház esperes-gondnoki értekezletének döntése miatt férjem az általa ez év május 4-ére meghirdetett antibolsevista és anticionista népgyűlését lemondani kényszerült.

Isten színe előtt állva azonban kötelességem meghirdetni ugyanarra a napra, azaz 2013. május 4-ére, délelőtt 10 órára, az én szervezésemben megtartásra kerülő azon népgyűlést, mely a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira kegyelettel emlékezik a Szabadság teret a Kossuth térrel összekötő Vértanúk terén, hiszen ott állt hajdanán az 1919-es vörös kommün áldozatainak emlékműve. A rendezvényen felszólal: Vona Gábor, Gyöngyösi Márton és reménység szerint Morvai Krisztina, valamint személyesen tolmácsolom a Neturei Kárta anticionista rabbik által vezetett mozgalomnak a jelenlévőkhöz szóló üdvözletét.

Budapest, 2013. április 12.
Hazafias köszöntéssel:
ifj. Hegedűs Lorántné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 467 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.