Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Képek
  2013-04-11 19:56:28, csütörtök
 
 






 
 
0 komment , kategória:  Képek - Feketén, fehéren  
Csokis tortakrém
  2013-04-11 15:57:25, csütörtök
 
  Link..  
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Videón - Hírek, tudósítások
  2013-04-11 15:02:43, csütörtök
 
  Link...... ........





FEMINA : ..Link.....

 
 
0 komment , kategória:  **** Linkek**  
A tökéletes piskóta
  2013-04-11 14:59:05, csütörtök
 
  Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.




Meggyes piskóta. recept
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: közepes

Hozzávalók 4 főre
» 4 db tojás
» 8 evőkanál liszt
» 8 evőkanál cukor
» 2 kiskanál sütőpor
» 1 kg. magozott meggy
» fél liter tejszín
» 1 csomag vanília krémpor

Elkészítés:

A 4 db tojást habosra keverem a cukorral ezután kis adagokban beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, lazán összedolgozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet kimagozom megmosom lecsepegtetem (pár szemet félre teszek a díszítéshez) majd a tésztás tálba öntöm, adok hozzá 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál cukrot jól összekeverem és a piskótára szórom. 15-20 perc alatt 190 fokon megsütöm. Közben a tejszínt kikeverem a krémporral, a kihűlt piskótát kettévágom, megtöltöm a krémmel és a félretett meggyszemekkel díszítem.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 385
  • e Hét: 2773
  • e Hónap: 7179
  • e Év: 63112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.