Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Tovább folyik a rendőrség szétverése, a többségiek félelem
  2013-04-17 21:34:10, szerda
 
 



Tovább folyik a rendőrség szétverése, a többségiek félelemben tartása, a káosz erősítése
2013. április 16. 08:48
Kincses Albin - Hunhír.info

ciganytelep.jpgNyolc cigány gyanúsított meséli, hogy a beismerő vallomást kiverték belőlük a sellyei rendőrőrs egyenruhásai - írja a Népszabadság. A "liberális jogvédők" egyből rárepültek a témára, hiszen a rendőrök meghurcoltatása az egyik legjobb módszer az anarchia mélyítésére. A rettegő többségi így nem az ország dolgaival foglalkozik, minden energiáját leköti családja védelme.

Végső kétségbeesésében a magyar önvédelmi szerveződésekhez fordul segítségért, tudván, hogy a magyar emberek ezen csoportjai a brutális tiltás és liberális kampány ellenére sem hagyják magára. Megjelennek a betyárok, a gárdisták és a polgárőrök, egy-két napra jobb lesz a félelemben élők helyzete, de a liberális szervezetek egyből nyilasfaizmusról, a szegíny, ártatlan kisebbségiek megfélemlítéséről okádják tele a hazai és a külföldi cionista sajtót. Mert erre megy ki ez a veszélyes játék. Magyarország ellehetetlenítéséről és az idegen beavatkozás jogosságának alátámasztásáról.

Heindl Péter, a Szent Márton Caritas Alapítvány ormánsági falvak cigányait okosító jogásza elmondása szerint öt ügy nyolc gyanúsítottja állítja, hogy kényszervallatták őket a rendőrök. A jogász valamennyi esetben feljelentést tett az ügyészségen, mindegyik ügyben folyik a nyomozás - olvasható a Népszabadságban.

Mert a derék, beszédes nevű jogász természetesen készpénznek veszi a cigányok látomásait, hiszen milyen jól felhasználhatóak arra, hogy a cigánybűnözés sújtotta területeken nagyobb legyen a káosz, egyformán féljen a rendőr és a becsületes állampolgár. Az utóbbi aztán végső kétségbeesésében a magyar önvédelmi szerveződésekhez fordul segítségért, tudván, hogy a magyar emberek ezen csoportjai a brutális tiltás és liberális kampány ellenére sem hagyják magára. Megjelennek a betyárok, a gárdisták és a polgárőrök, egy-két napra jobb lesz a félelemben élők helyzete, de a liberális szervezetek már egyből nyilasfasizmusról, a szegíny, ártatlan kisebbségiek megfélemlítéséről okádják tele a hazai és a külföldi cionista sajtót. A kormány meg szokás szerint elhatárolódik, a rendvédőket vegzáltatja, hogy így is bizonyítsa hűségét és elkötelezettségét a gyarmatosítók irányába. A sátáni terv megvalósul. Tovább nő a szakadék a többségiek és a kisebbségiek között, az utóbbiak bűnöző rétege még nagyobb vérszemet kap, és magával rántja a mocsárba azokat a cigányokat is, akik változtatni szeretnének sorsukon. A helyzet csak egyre rosszabbodik. A magyar többségiek félelme nő, a huhogók hangja erősödik, hogy sürgősen be kell avatkozniuk az idegeneknek Magyarországon, mert az antiszemitizmus és a cigánygyűlölet európai gócpontja. Ezért olyan helytartótanács kell ide, amely megvédi a rettegésben élő kisebbségieket. A szerencsétlen, ösztönösen cselekvő cigány nem tudja, hogy csak egy eszköz a gyarmatosítók, és hazai hadoszlopaik kezében, akit a hatalom totális megszerzése után pontosan a jogvédők irányítói tanítanák meg a rendre nem két hét, hanem két nap alatt. A cigány a gyarmatosítóknak csak egy papír zsebkendő. Belefújják orruk tartalmát, aztán egyből eldobják, ha már nincs rá szükség.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63825
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem volt elég? - Jön az újabb népnyúzás
  2013-04-17 21:28:00, szerda
 
 


Nem volt elég? - Jön az újabb népnyúzás

Idén sem ússzuk meg újabb megszorítások nélkül, köszönhetően a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikájának. Míg mások könnyítéseket kapnak, addig nálunk folytatódik a lakosság megsarcolása.

A héten nyújtja be az aktuális konvergenciaprogramot a magyar kormány Brüsszelnek. A makropálya jelentősen módosult az elmúlt három hónapban és a bevételekkel is komoly bajok vannak, így a Napi Gazdaság cikke szerint idén sem ússzuk meg évközi kiigazítás nélkül.

Az első negyedévben az államháztartás hiánya 493,6 milliárd forint volt, ami az egész évre tervezett 881,3 milliárdos deficitcél 56 százaléka. (A jó eredmény oka a lakosság korábbi nyílt és burkolt - lásd bank-, tranzakciós és telekom adó - megsarcolásának ,,köszönhető" - a szerk.) A gazdasági lap szerint a korábbi évek tapasztalatai alapján egy ilyen évkezdet után akár bőven a célon belül is lehet a hiány, ám ugyanúgy el is szállhat.

A Napi azt írja: kétségtelen, hogy a tervezetthez képest jelentősen megváltozott makropálya miatt komoly kiigazításra lesz szükség, így a márciusban kinevezett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek nem adatik meg a kinevezése utáni száznapos türelem. A konvergenciaprogramot a lap szaktárca berkeiből származó információja szerint várhatóan a héten nyújtja be a kormány. A határidő ma járna le, de pár napos eltérést lehetővé tesznek a szabályok.

"100 százalék, hogy jönnek az újabb megszorítások"

Annak az esélye, hogy újabb megszorítások jönnek, Für Balázs, a Jobbik Gazdasági Kabinetjének vezetője szerint kereken 100 száz százalék. Mint az alfahir.hu-val közölte, teljesen egyértelmű, hogy ez következik. Hangsúlyozta: óriási gondok vannak a Fidesz gazdaságpolitikájával, nem tudnak kitörni az elmúlt két évtized csapdáiból. Emiatt biztosnak tűnik, hogy továbbra is azt fogják csinálni, amit eddig: a bűvös 3 százalékos hiánycél érdekében ott nyúzzák meg a magyar lakosságot - vagy direktben, vagy például a bankokon, közüzemi cégeken keresztül - ahol csak tudják.

Növekvő kockázatok

Az idei költségvetés 0,9 százalékos gazdasági növekedésre, 4,2 százalékos inflációra, valamint 285 forintos euróárfolyamra épült. E három sarokszámból a mostani trendek szerint egy sem teljesül. A gazdaság az MNB prognózisa szerint 0,5 százalék lehet, bár ez a cikk szerzője szerint optimista előrejelzés, és inkább a nulla százalékos stagnálás valósulhat meg. Az a korábbi 4,2, majd 5,2 százalékos prognózis helyett az infláció 2 százalékos lehet - aminek az oka leginkább a vállalkozások munkahelyteremtésének elapadása és a lakosság vásárlóerejének nagy mértékű csökkenése - , ami a fogyasztási és jövedéki adóknál jelenthet kockázatot. Az euró átlagos árfolyama az első negyedévben 296,5 forint volt, ami messze esik a tervezett 285 forintól. A kockázatok miatt költségvetési intézkedésekre van szükség, várhatóan ezt fogja részletezni a konvergenciaprogram.

A Napi szerint a költségvetés eleve számos rizikós elemet tartalmazott, és a kockázatok egyre növekednek. Ilyen az e-útdíjjal való szerencsétlenkedés története, amelyből 75 milliárd forintot reméltek, és amiből mindössze 10 milliárdos bevétel lehet. Várhatóan nem folynak be a költségvetésbe az online pénztárgépek fejlesztéséből és a tranzakciós illetékből várt összegek sem, legalábbis annyi biztosan nem, mint amire számítottak.

Adósságkönnyítés: van, akinek sikerült

Míg nálunk ismét a lakosság fogja nyögni a terheket, addig másoknak sikerült elérni azt, hogy adósságkönnyítéseket kapjanak. Mint ahogy az alfahir.hu is megírta, Portugália és Írország ugyanis pénteken megkapta a sokadik könnyítést a 2010-11-ben kapott óriáshitelükre. ,,Egy elképesztő, 7 éves (!!) futamidő-hosszabbítást kaptak (korábban volt például kamatcsökkentés is). Természetesen ezeket a könnyítéseket mindig tárgyalásos úton érték el. A Fidesz-MSzP kormányok viszont ilyen tárgyalásokról hallani sem akarnak... Egyedül a Jobbik tűzte ezt az ügyet a zászlajára, és - mint látható - egyáltalán nem irreális ez a szándékunk (sem)!" - reagált a hírre a Jobbik Gazdasági Kabinetje korábbi Facebook-bejegyzésében.

Nyilván az EU mindezt nem adja ingyen. A két országnak vállalnia kellett, hogy az eddigieknek megfelelően, a következő hitelezői negyedéves felülvizsgálatkor is rendben találják a konszolidációs program végrehajtását. A portugálok emellett kifejezték elkötelezettségüket, hogy gyorsan döntenek a mintegy 1,3 milliárd eurónyi kiadáscsökkentés átstrukturálásáról, amelyet az ország alkotmánybírósága korábban alkotmányellenesnek ítélt.

Szabadulnának az EU-tól

A segélyekért és könnyítésekért cserébe kért megszorítások miatt ugyanakkor egyre növekszik az euroszkepticizmus, és egyre többször merül fel, hogy nem érné-e meg egy-egy országnak kilépni adott esetben az eurózónából. Így Ciprus kapcsán például is egyre többen emlegetik ezt az opciót, mások mellett a Napi Gazdaság által idézett, Wall Street Journalnak nyilatkozó elemzők is ezt a tanulságot vonták le. Mint fogalmaznak, az ország támogatására indított uniós segélyprogram három hét alatt kisiklott, és nyilvánvalóvá vált: a szigetországnak adósságai kezelhető szintre hozásához a GDP-je 28 százalékának megfelelő újabb forrást kellene előteremtenie saját zsebéből.

Korábban Yiannakis Omirou, a ciprusi Képviselői Ház elnöke is hasonlóképpen vélekedett: ,,nincs más alternatívánk, meg kell szabadulnunk a trojkától (vagyis az Európai Uniótól, Európai Központi Banktól és Nemzetközi Valutaalaptól) és az egyezség miatti kötelezettségektől". A politikus szerint ennek oka, hogy a trojka követeléseivel az országot a legrosszabb típusú gyarmati létbe sorolja. Megjegyezte, ez biztosan áldozatot követel, de csa így tudják csak biztosítani a nemzeti függetlenségüket, a nemzeti szuveneritást, az erkölcsi integritást és a gazdasági függetlenséget.

Itt az újabb Ciprus?

A Napi Gazdaság így ír a ciprusi mentőcsomag kapcsán: az uniós mentőakciók sémája ismétlődik meg rendre, vagyis hogy a pókerjátszmákba illő viták után elfogadott megszorító intézkedések aláássák a bajban lévő országok gazdasági növekedését és a velük szembeni befektetői bizalmat. Hasonló történik Portugáliában is, amely ország kapcsán ismét felmerült, hogy hiába az uniós mentőcsomagok illetve az újabb ,,könnyítések", mégis menthetetlen. Az EU-ECB-IMF trojka jelentése a gazdasági lap szerint ugyanis megerősítette az elemzők baljós sejtéseit. A brit Telegraph összegzése szerint az ország adósságcsapdában vergődik, a gazdaság hanyatlása meredekebb, mint a 78 milliárd eurós segélycsomag 2011. tavaszi elfogadása idején, a költségvetési hiány a megszorítások ellenére (vagy éppen ezért? - a szerk.) nő.

(KZ - alfahir.hu nyomán)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2013_04_16_nem-volt-eleg-jon-az-ujabb-nepnyuz as
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb rendezvény ellen lép fel a kormány a zsidók "érzékeny
  2013-04-17 21:11:12, szerda
 
  2013-04-17. 20:58
Újabb rendezvény ellen lép fel a kormány a zsidók "érzékenysége" miatt

A Belügyminisztérium valamennyi rendelkezésére álló eszközzel fellép a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére szombatra meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben - közölte a tárca szerdán az MTI-vel.
"A Belügyminisztérium - ahogy azt számos alkalommal bizonyította - határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását" - áll a közleményben.
"A nácizmus ideológiájával, a fasizmussal, az antiszemita fajelmélettel, a népirtással, a kínzással és a zsidóság megsemmisítésére tett törekvéssel azonosítható Adolf Hitlerre történő emlékezés joggal sérti a holokauszt áldozatai hozzátartozóinak, túlélőinek emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát" - írja a tárca.
"Minden olyan megnyilvánulást, amely ennek az alapjognak a sérelmével, csorbításával jár, a Belügyminisztérium - ahogy minden jóérzésű ember - megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint" - zárul a közlemény.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/110870/#ixzz2QkWqNrgp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
E.On-per: tíz évig titkos az Orbán-Teyssen szándéknyilatkoz
  2013-04-17 20:58:51, szerda
 
  E.On-per: tíz évig titkos az Orbán-Teyssen szándéknyilatkozat?

Beküldte: atlatszo
2013. április 17. szerda

Az E.On gáznagykereskedő- és gáztároló és szolgáltató cégének több százmilliárdos államosításával kapcsolatban több adatigénylésünket is visszautasították az állami szervek, így ezekben perre mentünk. A több százmilliárdos vásárlást megelőző miniszterelnöki szándéknyilatkozatról a május 29-i következő tárgyalásig az alperesnek okirattal kellene bizonyítania, hogy egy titkosított dokumentumcsomag része.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellen a Magyar Villamos Művek január 31-i közgyűlési szavazására adott felhatalmazás és az ahhoz tartozó előterjesztés, valamint a cég értékbecslésének megismerésére indított perünket kedden tárgyalta a Fővárosi Törvényszék, míg az Orbán Viktor és Johannes Teyssen elnök-vezérigazgató által aláírt szándéknyilatkozat ügyében zajló perünk második tárgyalása szerdán zajlott ugyanitt. Sajnos az állami szervek az utóbbi ügyben is fordulatosan akadályozzák a sokak szerint túlzott áron (mintegy 265 milliárd forintért) felvásárolt E.On Földgáz Storage Földgáztároló Zrt. és az E.On Földgáz Trade Földgázkereskedő Zrt. és a magyar állam közti egyezség részleteinek megismerését.

Az E.On cégek márciusi végi, nagyjából 265 milliárd forintos felvásárlását megalapozó november 30-i miniszterelnöki szándéknyilatkozat ügyében két hete lezajlott első tárgyaláson a Miniszterelnökséget képviselő jogtanácsos vitatta, hogy hivatala a miniszterelnök munkaszervezeteként kezelné a miniszterelnök által aláírt szándéknyilatkozatot. Helyette a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vagy a Nemzetgazdasági Minisztériumot jelölte meg adatkezelőnek. Mi ezzel szemben úgy látjuk, hogy az adatot a megfelelő szervtől kértük, már csak azért is, mert a szándéknyilatkozat aláírásáról a Miniszterelnökség közleménye számolt be. Bár az alperes szerint a Miniszterelnökség csak egy protokollesemény szervezésében vett részt, szerintünk az a tény, hogy Orbán Viktor volt az aláíró, egyértelműen megalapozza az adatkezelői minőséget. A hivatkozást tovább árnyalja, hogy az NFM ugyanezen adat tekintetében éppen arra hivatkozva tagadta meg az adatigénylés teljesítését, hogy nem minősül adatkezelőnek. Dr. Szabó Csilla bíró az első tárgyalást lezárva arra hívta fel az alperest, hogy az aláíráskor még megvolt adatkezelői minőség megszűnését bizonyítsa.

A per eheti tárgyalásán a Miniszterelnökség jogi képviselője ezzel szemben új érvvel készült az adatigénylésünk megtagadására. Bár fenntartotta az NFM adatkezelői minőségéről szóló állítását, de nyilatkozata szerint akkor sem adhatnák ki a szándéknyilatkozatot, ha ők lennének az adatkezelők, mivel az azt a magában foglaló, egy kormányhatározat elfogadására irányuló előterjesztést 2022. december 10. napjáig “Korlátozott terjesztésű!" minősített adattá minősítették. A titkosítás az alperes közlése szerint Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára nevéhez fűződik. Az atlatszo.hu már azt is furcsának tartja, hogy a Miniszterelnökségnek a per második tárgyalásán jut eszébe, hogy a kért adatot még tavaly decemberben tíz évre titkosították. Ennél is meglepőbb fordulat, hogy a saját állítása szerint nem adatkezelő NFM valahogy mégis be is tudta azt minősíteni. Végül az is furcsa a történet új fordulatában, hogy ezek szerint az E.On, illetve maga az aláíró Teyssen úr is csak titoktartási nyilatkozattal ismerhetné meg az általa aláírt nyilatkozatot, ha pedig annak tartalmáról bármit elárulna, akkor bűncselekményt követne el.

A több százmilliárdos vásárlást megelőző miniszterelnöki szándéknyilatkozatról a május 29-i következő tárgyalásig az alperesnek okirattal kellene bizonyítania, hogy a titkosított dokumentumcsomag része.

http://atlatszo.hu/2013/04/17/e-on-per-tiz-evig-titkos-az-orban-teyssen-szandekny ilatkozat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyan gazdasági válság jöhet, amilyet még nem látott a világ
  2013-04-17 20:53:47, szerda
 
  Olyan gazdasági válság jöhet, amilyet még nem látott a világ
Posted on 2013/04/15 Szerző: Szabad Riport



Olyan gazdasági válság jöhet amilyet még nem látott a világ

Egyik érdekessége volt az utóbbi napok tőzsdei eseményeinek, a magyar kötvények alakulása. Úgy néz ki, a most zajló folyamatok a forintban befektetőknek hátrányosak. A nyugati befektetők általában deviza alapú befektetéseket hajtanak végre, a magyarok számára kiemeltnek meghirdetett forint alapú papírok mára romokban hevernek. A forint alapú kötvények soha nem látott mélypontra zuhantak. Hasonló folyamatok zajlanak Lengyelországban is.

Nagy adok-kapok volt a japán tőzsdén is. Soros György erősen bírálta az új japán pénzügyi vezetést, mivel lépéseik a világpiaci folyamatokra károsan hatnak ki (Hazánk papírpiacába is erősen beleszóltak a japán gazdaságélénkítő lépések). A japán jegybank elnöke alaposan beszólt Sorosnak, és végrehajtották a meghatározott lépéseket.

Gigantikus válságot jósolnak

A legnagyobb angol elemzőintézet vezetője meglepő módon nyilatkozott. Szerinte, ha az IMF, Brüsszel, és az EU továbbra is a megszorító politikát fogja alkalmazni, olyan gazdasági válság jön, amilyet még nem látott a világ. Ugyanis a megszorítások vásárlás ellenes hangulatot teremtenek, és így az ipar nem tud fellendülni. E miatt nemsokára megkezdődnek a vezető iparágak létszámleépítései, és az ezzel járó negatív folyamatok. Nyilatkozatát több gazdasági szakember is alátámasztotta.

Bolondokháza volt a FED-nél is. Egymásnak szögesen ellentmondó vélemények, és meglepő zavarodottság a legnagyobb éves értekezleten, mivel a megkezdett gazdaságélénkítő program nem hogy nem használt, hanem a munkanélküliségi ráta aggasztóan - mondhatni drasztikusan - növekszik. Abban a pillanatban, amint “nem várt események" történnek, azonnali tanácsot hívnak össze. Ez a nem várt esemény aligha lehet más, mint a BRICS dollártartalékok piacra kerülése.

Az amerikai gazdasági válságot a haderő sínyli meg keményen. Az USA haderő repülőgép állományának harmada települ haza, és kerülnek kivonásra. Ennek azonban negatív gazdasági hatása lesz, mivel ezek a gépek hatalmas háttéripart kötnek le. Ez a háttéripar egyharmados csökkenését is magával vonja, ami sok tízezer munkahelyet jelent. E mellett 300 000 katonát vonnak ki egy év alatt, ami a munkanélküli adatokban erősen éreztetni fogja hatását.

F-16 Az USA haderő repülőgép állományának harmada települ hazaA világkereskedelmi növekedés is elmaradt, hiába jósoltak fellendülést. A kereskedés a vártnál sokkal alacsonyabb volt, főleg a vasérc terén. Ez pedig csökkenő jármű, gép, és ipari termékgyártást mutat. Kis visszaesés után az arany ára tovább emelkedett, ami még továbbra is azt mutatja, hogy ebbe fektetik a tartalékokat, és még mindig nagy a kereslet rá. A nyugati világ a tőzsdéken keresztül akarja visszaszorítani a hatalmas kínai termékkiáramlást. Peking azonban nagyon felkészült, és a legkisebb jelre is azonnal ugrik, pillanatok alatt lépnek. A legerősebb fegyver a kezében van, mivel az USA legnagyobb állami értékpapír tulajdonosa.

Mindezek mellett a heti híreket stabilizációs, optimista, “na végre" hangulatú írások és hírek özönlötték el. Az euró nagy nehezen 300 forint alá kúszott, de ne örüljünk, nem a forint erősödött, az euró gyengült. Az euró gyengülése pedig mozgolódást okozott a tőzsdéken, így máris tele a sajtó a nagy kilábaltunk hangulattal. Sokan jelezték, mi is elmondtuk sokszor, a gazdasági hanyatlás nem egyenes vonalú, hanem hullámzó. A folyamat továbbra is negatív irányba mutat összességében.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://szabadriport.wordpress.com/2013/04/15/olyan-gazdasagi-valsag-johet-amilyet -meg-nem-latott-a-vilag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek az új diplomások?
  2013-04-17 20:41:21, szerda
 
  Nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek az új diplomások?
2013-04-16 14:19:02




Meglepő - a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatos -javaslatot nyújtott be múlt pénteken Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere: ezentúl a nemzetbiztonsági szolgálatok is megkapnák a felsőoktatásban résztvevő hallgatók személyi és tanulmányi adatait.


A miniszter által javasolt legújabb felsőoktatási törvény módosítás többé nem kötné feltételhez a hallgatók adatainak kiadását, ezért az akár a diplomások nyomon követésére is alkalmas lehetne.



A javaslat szövege szerint egy eddig pontosan meg nem határozott ,,felelős szerv" fogja majd a felsőoktatásban tanulók adatait kezelni és szükség esetén megküldeni a NAV-nak. Az adatok kiadására ,,a visszatérítendő összeg behajtása érdekében" bármikor sor kerülhetne, viszont a rendőrség, a bíróság, az ügyészség, a bírósági végrehajtók, és az államigazgatási szervek csak konkrét ügyek eldöntéséhez kapnák meg azokat.



A javaslat ezen passzusa kiváló eszköz lenne a külföldre távozó diplomások nyomon követésére.

Utoljára frissítve: 2013-04-16 14:20:05

http://www.szekszardi-hirhatar.hu/hirek/nemzetbiztonsagi-veszelyt-jelentenek-az-u j-diplomasok

***********************

A külföldön dolgozni akaró egyetemistákat számon tarthatja az adóhivatal, sőt akár a nemzetbiztonsági szolgálat is. - derül ki egy hírből. Ide jutottunk? Erővel nem lehet visszatartani azt a fiatalt, akinek itthon nincs munkája, megélhetése. A kormány ne ellenségnek tekintse őket, hanem adjon nekik rendes munkát, rendes fizetést!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vágó anyja is "túlélő" - együtt mossák az iskolákban a gyerm
  2013-04-17 20:20:36, szerda
 
  2013-04-11. 13:30
Vágó anyja is "túlélő" - együtt mossák az iskolákban a gyermekeink agyát


Vágó István anyját a gonosz nácik haláltáborba vitték. Az elgázosításhoz képest azonban egész jól néz ki, sőt újabban nagyon szeret arról sztorizgatni, hogyan irtották ki őt meg azt a több százezer fajtársát, akik ugyanezzel foglalkoznak évtizedek óta - és igen jól megélnek belőle.
Vágó néni iskolákban turnézik egykori kvízrabbi fiával, ahol szörnyűnél szörnyűbb - és természetesen az utolsó szóig igaz - történetekkel tanítgatja a gyerekeket arra, milyen sokat szenvedtek a zsidók a magyarok miatt, és most cserébe milyen végtelenül elnézők kell hogy legyünk velük, bármit mondanak is rólunk, s bármit tesznek a hazánkkal...


http://kuruc.info/i/480/2012%2Fvago%5Fkvizrabbi%5Fanyja%5Fmilliomos01%2Ejpg
Zoom
(Kuruc.info, híradórészlet: ESTV Online)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/110565/#ixzz2QkK28bWY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Befagyasztja a kormány a közszféra béreit
  2013-04-17 20:16:13, szerda
 
  Befagyasztja a kormány a közszféra béreit

Befagyasztják a béreket a közszférában, csak a pedagógusoknál lesz emelés. Nem csökken az élelmiszeráfa, nem lesz devizaadós-mentés és félszocpol sem. Mérséklődik a gyógyszertámogatások reálértéke, a közlekedési támogatások mértéke nem emelkedhet, drágulnak a kedvezményes bérletek. A konvergenciaprogramból kiderül: 2014-től lesz Varga-csomag.


A következő három évben nem lesz illetményalap-emelés a közszférában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden mutatta be az Európai Uniónak megküldött konvergenciaprogramot, ám ebből az is kiderül: a pedagógusok életpályamodelljének több mint 270 milliárd forintba kerülő bevezetésén túl a kormány nem számol más béremeléssel. Kifejezett megszorítások ugyan nem lesznek, de - Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben tett ígéretéhez híven - választási költségvetés sem.

Vagyis kár reménykedni a félszocpol bevezetésében vagy az élelmiszerek áfájának csökkentésében. Valószínűleg nem lesz a devizaadósokat segítő, jelentős állami támogatással járó program. Ha lennének ilyen tervek, szerepelniük kellene a programban. Abból viszont csak az derül ki, hogy marad a nadrágszíjmeghúzás a költségvetési intézményeknél, nem bővülnek a szociális juttatások, a reálértékük is csökken.

A konvergenciaprogramban a kormány leírja az Európai Uniónak, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, vagyis elárulja, milyen intézkedéseket tervez a következő időszakban. Az idén a terv szerint az erre a célra szolgáló tartalékok felének zárolásával érik el, hogy a korábban vártnál kisebb infláció és növekedés ellenére tartható legyen a tervezett, a GDP 2,7 százalékát kitevő hiány.

Ahhoz azonban, hogy a deficitet tartósan három százalék alá szorítsák, valóban nincs mód kiengedésre: az adóbevételek szintje ugyanis zsugorodni fog a következő évben és ezt követően is. Ezért a kormány megszorításokat ugyan nem tervez, de nem is emel sehol. Csendesen szorít meg tehát.

A kabinet szerint arra sincs mód, hogy a különböző különadókat eltöröljék. Marad a pénzintézetek különadója, nem változik az energiaszolgáltatók 31 százalékos különadója, a biztosítási, a távközlési és a baleseti adó, és persze tartósan fennmarad a közműadó is. A kormány mindezt azzal indokolja, hogy ,,tartósan is számít a nagyobb teherbírású szektorok jelentősebb szerepvállalására a közteherviselésben".

Jövőre mindezeken kívül a terv szerint csökken a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-támogatások, valamint a közgyógyellátási kiadások reálértéke, és ez így lesz a rá következő két évben is. Nem növekszik érdemben 2014-ben a közfoglalkoztatás sem, és persze az ezt követő időszak sem kivétel: marad a remény, hogy a növekedés majd teremt munkahelyeket, az állam ugyanis nem fog.

A közlekedési bérletek kedvezményére fordított összeget a 2013-as szinten befagyasztják. Ez annyit jelenthet, hogy a következő három évben csak annyi juthat a nyugdíjasok, az iskolások közlekedésének támogatására, mint az idén. Következésképpen az áremelésekkel együtt csökkenniük kell a kedvezmények mértékének is. Igaz, a közösségi közlekedés támogatása megőrzi a reálértékét.

Állami kiadás sem emelkedhet a következő három évben, beruházás így szinte csak uniós programokra - és pénzre - épülhet, a helyi önkormányzatok kiadásai pedig reálértéken csökkennek. Marad a hitelfelvételi korlát és a szigor, ettől az államháztartási egyenleg javulását várják.

Valamivel többet a nyugdíjakra költ a kabinet, itt a reálérték megőrzése lesz a cél, ez az alacsony infláció miatt kisebb gondot jelenthet majd. Igaz: az idei, jelentősen felültervezett infláció és emelés miatt a nyugdíjak reálértéke nő.

http://nol.hu/gazdasag/20130417-csendes_megszoritasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő: elfogyott az EU pénze, lemondhatunk a támogatáso
  2013-04-17 17:17:43, szerda
 
  Elképesztő: elfogyott az EU pénze, lemondhatunk a támogatásokról?
2013, április 17 - 10:58


Az EU-ban kritikus állapotok uralkodnak, hiszen év végére elfogyhat a tagországok támogatására szánt pénz. A tagállamoknak kellene befizetni a költségvetésbe 11 és 16 milliárd közötti eurós összeget vagy leállítják a kifizetéseket - már 2013 második felében. A Jobbik álláspontja, miszerint tévút az EU, ismét beigazolódott.

Fizessenek a tagországok, ha támogatást akarnak!

Az Európai Bizottságnak az év második felében gondjai lehetnek az uniós támogatások egy részének kifizetésével, ha a tagállamok nem egészítik ki a közösség 2013-as büdzséjét 11,2 milliárd euróval - írja a Napi Gazdaság.

Óriási összeg hiányzik

Janusz Lewandowski, az EB költségvetési biztosa arról tájékoztatta az Európai Parlament költségvetési bizottságát, hogy kilencmilliárd euróra lenne szükség a kohéziós alapból járó összegek átutalásához, 2,2 milliárdra pedig az agrártámogatásokat, illetve a EU nemzetközi tevékenységét finanszírozó keret feltöltéséhez. Emellett 2,6 milliárd euró kellene a 2012-ről, illetve az azt megelőző évekről áthozott költségek fedezésére.

A Jobbik előre megmondta...

A Jobbik szerint az EU egy tévút, tagságunk pedig Magyarországnak kárára szolgál. Korábban többször kérték a kormányt, írjon ki népszavazást arról, az állampolgárok támogatják-e, hogy tagországok maradjunk, azonban Orbánék ezt rendre visszautasították.

A Jobbik a 2014 és 2020 közötti uniós pénzügyi keretről szóló megállapodást is katasztrófának nevezte. Für Balázs, a párt gazdasági kabinetjének elnöke február eleji sajtótájékoztatóján jelezte: a jelenlegi finanszírozási ciklusban az összköltségvetés mostani értéken 980 milliárd euró, 2014 és 2020 között 960 milliárd lesz, vagyis 2 százalékkal csökken. Ezzel szemben Magyarország 20 százalékkal kap kevesebbet, vagyis 25,7 milliárd euróról 20,4 milliárdra csökkennek a források. A jobbikos politikus szerint a gazdasági szabadságharc már akkor "megsemmisítő vereséget szenvedett". Szavai szerint Orbán Viktor miniszterelnök "felállva tapsol a befelé 'vagonszámra' érkező pénzeknek", de mélyen hallgat a kimenő "vagonokról".

Magyarország ismét különösen rosszul jár

A kohéziós alapon tátongó lyuk különösen érzékenyen érintheti az unió szegényebb tagállamait, köztük Magyarországot, hiszen ebből jutnak hozzá a számukra legfontosabb uniós forrásokhoz.

Leállíthatják a kifizetéseket

A jobbközép pártcsaládhoz tartozó Alain Lamassoure, a bizottság elnöke súlyosabbnak látja a helyzetet. Szerinte ha Brüsszel nem kapja meg a szükséges összeget, akkor kénytelen lesz befagyasztani a 2013 második felében esedékes kifizetéseket. Az EP-képviselők emellett úgy vélik, hogy 11 milliárd eurónál többre, akár 16 milliárd euró friss befizetésre lenne szükség. Az EB csupán három hónappal azt követően állt elő kérésével, hogy sikerült egyezségre jutni az unió idei büdzséjéről. A 132,8 milliárd eurós keretösszeg 2,4 százalékkal nagyobb a 2011-esnél, de ötmilliárddal elmarad az EB és az EP eredeti javaslatától. (Ha valóban befagyasztják a támogatásokat, úgy elmondhatjuk: az EU költségvetését és pénzügyeit hozzá nem értők felügyelik. Arra gondolni sem merünk, hogy pénzlenyúlások lennének a háttérben - a szerk.)

Eddig nem spóroltak

Sok donorországot képvisel véleményével Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az eurózóna pénzügyi vezetőit tömörítő eurócsoport vezetője, aki szerint az EB-nek minden újabb forrást spórolással - azaz az uniós büdzsé más részeinek lefaragásával - kell előteremtenie. (Ismert, hogy például adminisztrációra milyen brutális összegek mennek el - a szerk.) Dijsselbloem jelezte: kész az uniós kormányok egy részét összefogni annak érdekében, hogy a döntést blokkoló kisebbséget alkossanak a támogatások kifizetésének megakadályozására, ha nem látnak megtakarításokat ezek mögött.

napi.hu - alfahir.hu

http://alfahir.hu/elkepeszto_elfogyott_az_eu_penze_lemondhatunk_a_tamogatasokrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ide jutottunk: bármit megtehet velünk az EU
  2013-04-17 17:16:59, szerda
 
  Ide jutottunk: bármit megtehet velünk az EU
2013, április 17 - 12:34


Egyre inkább tendencia, hogy az EU-ban másodrendű polgárok vagyunk, és míg velünk bármit meg lehet tenni, addig mások nem tartják tiszteletben az alapjogokat sem, lásd Tobin-ügy.

Az elmúlt időszak történései megerősítették a Jobbik álláspontját, miszerint az Európai Unió oly mértékben távolodott el az alapelveitől, ami felveti azt a kérdést, hogy ehhez az EU-hoz csatlakoztunk e annak idején - közölte Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón. A nemzeti, radikális párt szerint erre a válasz: nem, az EU-ra a totális kettős mérce és a jogelvek zárójelbe tétele jellemző, illetve a hierarchiális politikai döntések, a szépen csengő alapelveket pedig felülírják.

Hangsúlyozta: a Tobin-ügy fájdalmasan rávilágít arra, hogy Viviane Reding EU-biztos elképesztő cinikus módon képes aktuálpolitikát csinálni két gyermek halálából. Ezt támasztja alá legalábbis, hogy érthetőnek tartotta: az ír hatóságok nem adják ki az ír gázolót és nem hajtják végre a magyar bíróság ítéletét. Pedig éppen Reding az, aki az egységes jogalkalmazásért, jogérvényesülésért felelne.

A mai parlamenti vita is azt támasztja alá, hogy az EU-ban másodrendű tagok vagyunk és a rajtunk számon kért jogelvek más esetekben nem fontosak. A bizottságot a vitában pont Reding képviselte, az Európai Tanácsot pedig a soros elnökség folytán éppen az írek. Pont azok, akik a Tobin-ügyben az alapjogokat, alapvető normákat tették zárójelbe - hívta fel a figyelmet a Jobbik politikusa.

Jobbik: ne szóljon bele a belügyekbe az EU!

Emlékeztetett rá, hogy pártja tartózkodott az alaptörvény negyedik módosítására vonatkozó rendelkezések kapcsán, mivel a véleménynyilvánítás drasztikus korlátozásával nem értenek egyet. Mégis a fennálló vitát belügynek tekintik, és az ebbe való beavatkozást határozottan visszautasítják, mert az a magyar szuveneritás korlátozását jelenti.

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a mai vitában rámutatott arra, hogy a magyar alkotmányosságért pont az az EU-bizottság aggódik, amely sorozatos önkényt alkalmaz.

Mint Staudt Gábor fogalmazott, sokan bohózatnak tartották a mai vitát, mégis a nemzetközi média érdeklődésére számon tartott, a magyar kormányt pedig senki nem képviselte. Az önkéntes alávetettség jele, hogy Orbán kijelentette: annak ellenére, hogy nem ért egyet Barroso kifogásaival, módosítani fogják az adott törvényeket.

Úgy tesznek, mintha a magyarokért aggódnának

Az EU parlamentben liberálisok, szocialisták és a magukat konzervatívnak valók úgy állítják be, mintha a magyar emberekért aggódnának. Ha valóban érdekli őket a sorsuk, akkor a Benes-dekrétumok eltörléséért ugyanígy álljanak ki - kérte a képviselő. Hozzáfűzte: hasonlóképpen emeljenek szót a felvidéki magyarok nyelvhasználatra és kettős állampolgárságra vonatkozó korlátozása miatt és a kárpátaljai illetve erdélyi magyarokat ért atrocitásokkal szemben. Ezen esetekben ugyanis nem tesznek semmit.

Döntsenek az emberek, milyen Európát szeretnének

Staudt úgy vélte, érthető, hogy a magyarok elfordulnak az EU-tól, amit a közvélemény-kutatások is bizonyítanak, ezek szerint ugyanis nőtt a szkeptikusok száma. Az igazi nemzeti konzultációt az jelentené, hogy a kormány népszavazást írna ki, és megkérdezné az emberektől, milyen Európát szeretnének, azt az Európai Egyesült Államokat, amelyet épp most igyekeznek megvalósítani, és amit a Jobbik elutasít, vagy olyan nemzetek Európája koncepciót, amely a nemzetek együttműködésén alapul, és amely megvalósulásával nem lehetséges, hogy egyes másodrengű tagoknak a jogaik megvédése sem megengedett és amelyekkel bármit meg lehet tenni - tette hozzá a képviselő.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/ide_jutottunk_barmit_megtehet_velunk_az_eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.