Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nagyot bakizott Hoffmann Rózsa
  2013-04-18 18:38:35, csütörtök
 
  Nagyot bakizott Hoffmann Rózsa

2013.04.18. 10:52
|
Frissült: 2013.04.18. 11:46


Kötelező lesz jövőre az iskolában a relaxáció - állítja az OFI főigazgatója. Nem lesz kötelező a relaxáció - állítja Hoffmann Rózsa.

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat ad az oktatásirányítás a szeptembertől 1., 5., és 9. évfolyamon - majd később felmenő rendszerben minden iskolásnak - bevezetendő relaxációs tananyaggal kapcsolatban.

Néhány napja lapunk kérdésére Kaposi József magyarázta el, hogy a relaxáció kötelező lesz minden magyar iskolában. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója az oktatási tárca - tartalmi szabályozásért felelős - háttérintézménye vezetőjeként azt írta, hogy a relaxáció ,,szerepel a Nemzeti alaptanterv Testnevelés és sport műveltségterület szakmai anyagában. ... A NAT-ban meghatározott tartalmak természetesen kötelezőek, így a relaxáció is szükségszerűen meg kell hogy jelenjen a műveltségi terület oktatása során". A főigazgató azt is hozzátette, hogy a kerettanterv megerősíti ezt a kötelezettséget. "A szakmai anyagoknak megfelelően minden diák számára kötelező a relaxáció, melyet a testnevelés tantárgy keretein belül a testnevelő tanárok fognak oktatni."

Szerdán Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár ugyanakkor - az MTI és több helyi lap tudósítása szerint - kijelentette: nem valósak a relaxáció, meditáció tárgyak bevezetéséről szóló hírek. Hozzátette, ezek oktatását az iskolák a lovagláshoz vagy az úszáshoz hasonlóan heti két órában szabadon választhatják a kötelező órákon kívül.

Hoffmann és beosztottja állítása tehát ellentmond egymásnak. A jogszabályok szerint Kaposi József álláspontja az érvényes. Tehát az államtitkár vagy nem ismeri a Nemzeti alaptantervet, a kerettanterveket és a hozzájuk kapcsolódó jogszabályokat, például a köznevelési törvényt, vagy a kaposvári fórumról tudósító MTI-s és egyéb újságírók pontatlanul számoltak be. Felmerülhet még, hogy esetleg közben megváltoztak a jogszabályok, és a NAT-ban és a kerettantervekben leírt tartalmak mégsem kötelezőek minden iskolában.

A legvalószínűbb az, hogy az államtitkár tévedett. Mint írtuk, számos új tantárgy - így a vitorlázás, bringázás, lovaskultúra, sakk, kajak-kenu, családi életre nevelés, pénzügyi ismeretek és mások - kerettanterve jelent meg, amelyeket az iskolák a szabad időkeretük terhére választhatják. Ezek tehát nem minden iskolának lesznek kötelezőek.

Mint az OFI-főigazgató rámutatott, a relaxáció nem ebbe a kategóriába tartozik: az jelen jogszabályi körülmények között minden iskolában kötelező.

A relaxációs órákat egyébként a testnevelőtanárok fogják oktatni, akik viszont egyelőre nincsenek erre felkészítve. Az OFI főigazgatója szerint ezzel nem lesz probléma, mert a felkészítések most is folyamatosan zajlanak, és még szeptembert megelőzően több új képzést is meghirdetnek. A terület szakmai lobbistája, Bagdy Emőke ugyanakkor arról számolt be, hogy eddig mindössze 200 tanár végezte el az erre felkészítő tanfolyamot.

Forrás: FN24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állam nem találta szabálytalannak magát
  2013-04-18 18:36:18, csütörtök
 
  Az állam nem találta szabálytalannak magát

Várható volt, hogy az elmúlt évek legnyilvánvalóbb versenyjogsértése, a tavaly nyári dinnyekartell utáni eljárásból nem lesz semmi, hiába folyt az egész a nyilvánosság előtt. Az állam ugyanis úgy módosította a szakmaközi törvényt ősszel, hogy a GVH ne vizsgálhasson kartelleket agrártermékek ügyében, és ezt kiterjesztette a folyamatban lévő ügyekre is. Ez biztosan nem fér meg az uniós versenyjoggal, a minisztérium szerint viszont nem érinti a vonatkozó szabályokat.

Amint az várható volt, a GVH végül senkit nem büntetett meg a tavaly nyáron állami segítséggel létrehozott dinnyekartellben. Ennek az volt a lényege, hogy a vidékfejlesztési minisztérium felkereste a legnagyobb kereskedőket, hogy egyikük se adja 99 forintnál olcsóbban a dinnyét a fogyasztóknak, és akkor úgymond elfogadható haszna lesz majd a dinnyetermelőknek a fogyasztók kárára.




Külön érdekes, hogy ezt teljesen nyilvánosan csinálták, a köztévé híradójában is bejelentették, sőt a lassan induló versenyhivatali eljárás ellenére később Budai Gyulától el is mondta, hogy "kartelleztünk? És akkor mi van?... A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?"

Nem tagadták egy percig sem

Kérdésünkre, hogy ez miért nem egy nyilvánvaló kartell megállapodás, a Vidékfejlesztési Minisztérium azt a választ adta, hogy "a VM feladata az volt, hogy a dinnye termelés-értékesítés láncolatában részt vevő minden érdekelt felet a tárgyaló asztalhoz ültessen, és az álláspontokat oly módon közelítse egymáshoz, hogy a felek egymás érdekeit szem előtt tartva megállapodásra juthassanak. Ezt a feladatát a Vidékfejlesztési Minisztérium sikeresen teljesítette is. A Minisztérium szervezőként-moderátorként vette ki részét az egyeztetésekből.

Az áruházláncok 99 forintos árat ajánlottak a dinnyetermelőket képviselő Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács, valamint a Magyar Dinnye Szövetség tagjainak, mely ajánlatot a Terméktanács és a Szövetség is elfogadhatónak találta, így létrejött a megállapodás."

A "rosszakaróknak" pedig - köztük "egy internetes lapnak, amely a GVH-hoz fordult" - azt üzente később egy sajtótájékoztatón, hogy "nem fog sikerülni". Most kiderült, hogy teljesen igaza lett, köszönhetően egy törvénymódosításnak.

Új játékszabályok jöttek

A GVH ugyanis az eljárás lezárását azzal indokolta, hogy 2012 őszén módosították a szakmaközi törvényt. Ennek értelmében a mezőgazdasági termékeket érintő - akár folyamatban lévő - kartell eljárásokban a GVH köteles kikérni a vidékfejlesztési miniszter állásfoglalását a hazai versenyjog alkalmazhatósága kérdésében, és eljárását csak ezen álláspont alapján folytathatja. A GVH megkereste a magát kartellt kezdeményező vidékfejlesztési minisztert, aki elmondta nekik, hogy állásfoglalása szerint egyáltalán nem volt szabálytalan, ami történt.

A szakmaközi törvény egyébként ennél is tovább ment, a GVH közleménye szerint gyakorlatilag kizárja, hogy valaha megbüntethessenek bárkit agrártermékek kapcsolatos kartellezésért. Ez természetesen az Európai Unió működéséről szóló szerződést is sérti, bár a minisztérium szerint nem érinti.

Nem akarják kimondani se a jogsértést

A GVH végül úgy ítélte meg, hogy a következmény nélküli, "pusztán a jogsértés kimondására irányuló eljárás a jelen körülmények között nem vezethet a verseny feltételeinek érdemi javulásához." Emellett szerintük "a jelenlegi szabályozási helyzet jogbizonytalanságot teremt a mezőgazdasági termékekre irányuló kartellek megítélésében." Ám "minderre tekintettel a GVH eljárását megszüntette."

A GVH már eleve csak a láncok ellen indított vizsgálatot, a minisztériumot kihagyta a körből, a magyar versenyhatóság antitröszt irodája ősszel arról értesítette az ügyet bejelentőt, hogy nem vizsgálódik a Vidékfejlesztési Minisztérium ellen a dinnyekartell ügyében. A magyar versenyhivatal szakértőinek megítélése szerint a versenytörvény hatálya ebben az ügyben nem terjed ki az állami szereplőre.

Az Index úgy tudja, a dinnyeügy a magyar hatóságnál azután vált igazán kényes kérdéssé, hogy kiderült: a botrány az uniós versenyjogi felügyeletet végző Európai Bizottság figyelmét sem kerülte el. Emiatt fennállt a lehetősége annak, hogy amennyiben a GVH nem indít vizsgálatot, az ügy EU-s szintre kerül. Az uniós versenyhatóság - az EB Versenyjogi Főigazgatósága - ugyancsak jogosult a vállalkozások közti versenykorlátozó megállapodások vizsgálatára, amennyiben azok alkalmasak arra, hogy a tagállamok közti kereskedelmet befolyásolják. Márpedig a magyar eset erről, az import dinnye kiszorításáról is szólt.

Bár tagállammal vagy annak állami szervével szemben az Európai Bizottság sem folytathat kartelleljárást, ha az EU vizsgálódik, úgy a minisztérium felelősségének kérdését nem mellőzték volna. Az állami szervek versenykorlátozásra vezető vagy az uniós belső piac szegmentációját eredményező intézkedései ugyanis - nemzeti jogba ütközés hiányában is - sérthetik a közösségi versenyjogot, amely általában tiltja a versenykorlátozó állami intézkedéseket.

Az Európai Bizottságnak joga van arra, hogy a tagállamok közösségi versenyjogba ütköző intézkedéseivel szemben fellépjen, és az Európai Bíróság előtt az érintett tagállammal szemben kötelezettségszegési eljárást kezdeményezzen. Egy ilyen eljárást a bizottság akár a saját maga vagy a GVH által indított kartelleljárással párhuzamosan is kezdeményezhet. Mindez azt is jelenti, hogy Brüsszel akár a magyar eljárástól függetlenül is vizsgálhat és büntethet ebben az ügyben.
- szalai -
Forrás: index.hu

Megjegyzés: Amikor valamit el akar érni a kétharmad, akkor a paragrafust a számára kedvező irányba kunkorítja. Ez történt például az előző felcsúti polgármester esetében, de volt Lex Járai és sok más is...
Természetesen alkotmányoztak is, amely már átesett a negyedik módosításon, de a magyar társadalom számára nagyon fontos négy alaptételt kihagyták belőle: nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld (azé az ország, akié a földje), a vízbázis (víz nélkül nincs élet! - nem mellesleg mi fizetjük a világ legmagasabb vízdíját!), a társadalombiztosítás (az egészségünk!) és a nyugdíj (az idős korunk!). A negyedik módosítás miatt jelenleg uniós vizsgálódás folyik Magyarország ellen... (F. I.)

Emlékeztető: "Korrupt államban sok törvényt alkotnak." (Tacitus)


*** www.nemzetihirhalo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lukácsista republikánusok ricsaja
  2013-04-18 18:27:31, csütörtök
 
 
Lukácsista republikánusok ricsaja

Kutyaugatás nem hallatszik az égig ! Ezért a letünt diktatúrák maradékának vonítása is elveszik az éter végtelenségében . Európa szocialistái fel sem fogják, hogy Magyarországon közel félévszázadon keresztül kommunista diktatúra rombolt . Mégis kettős mércével mérik a zsidóarcú kommunistáinkat, miközben az utólsó keresztes háborút vívó európaiakat megbélyegzik még hetven év múlva is, a vesztes háború után . Ezeknek a rút arcú lukácsista forradalmároknak mintha megállt volna az idő . Úgy gondolják mindenki elfelejtette már azokat a kegyetlenkedéseket, amit korábban az eszme érdekében elkövettek rajtunk, magyarokon .

Nem értik azt sem, hogy miért szeretnénk betiltatni az ötágú vörös csilagot, az azzal kérkedő volt kommunistákat, akik a szocializmus nevében, a népi demokrácia mögé bújva, olyan diktatúrát működtettek, amihez képest a hitleri Németországban történtek, tündérmese részeinek tünhet . Igaz, ők is eltávolították a weimari birodalom tizenkét éve után még létező pártkatonákat a vezető poziciók közeléből, amit egyesek személyeskedésnek, sőt holokausztnak vettek . A zsidó többségű szociáldemokráciát meglepte, amikor Hitler közel háromnegyedes választói felhatalmazással átvette a teljesen kiszipolyozott Németországot . Rövid időn belűl, pontosan néhány hét múlva, már félmillió munkahelyet is teremtett népének .

Legfőbb bűnéül azt rótták fel neki, hogy belső használatra, birodalmi márkát hozott forgalomba, aminek fedezetét az emberek munkája adta . Amikor egy nemzet megelégeli a számára idegen emberfaj hatalmaskodásait, és saját akaratából építkezni kezd, akkor nem hagyja helyén azokat a kórokozókat, akik e betegséget reájuk hozták . Ezért távolították el őket szinte minden állami állás közeléből, hiszen csak ártottak korábbi működésükkel az adott országnak . Nem véletlen az sem, hogy a 1929-es gazdasági világválság legerőteljesebben pont náluk pusztított ! 1933 fontos évnek bizonyult a világtörténelemben, hiszen a Reserve System megbízatása is ekkor ért véget . Belerokkantak a négy évvel korábban kezdődött válság tehetetlenségébe az emberek . Új Egyezményt kötöttek ekkor a magánbank rendszerrel, így tovább folytatódhatott a spekulációs tevékenységek sora .

Eleinte persze a német példát csodálva, maguk is pénzt bocsátottak ki az ország gazdaságának beindítására . A katonai gépezet meglódította a gazdaságot is . Hitler még az év embere is lett 1936-ban, mégis a zsidók bojkottjának hatására németellenes propaganda nyert teret az egész világ sajtóbirodalmának segítségével . Hitlernek semmi esélye sem maradt, amikor a bankvilág az ellenségét látta meg benne . A munka ereje fenntartotta a birodalmi márkát egészen a háború végéig . A földalatti aknamunka pusztított a józan ésszel szemben . Franciaországban és Angliában is a németbarát vezetőség összedolgozott a führerrel, ezzel megmentették országukat a korai pusztulástól, amikor az első lövések elhangzottak .

Felelőtlen, politikai szélhámosok fordították meg a fehérember Európájának sorsát, amikor Churchillt hatalomra segítették, mert már másnap bombázni kezdte a németek hátországát, amiről még ma sem beszélnek az egyoldalú tájékoztatás miatt . Chamberlain miniszterelnököt leváltották, majd a resistance segítségével a francia zsidóarcú földalatti mozgalom is aktivizálta magát . Hitler nem forgácsolta szét hadseregét mert tudta, hogy a szovjet bármikor hátba támadhatja őt .

Történelem oktatásunk szégyene, hogy az októberi szocialista forradalmat megelőző 1905-ös lázadást, polgári forradalmat is ugyanazok szervezték, mint akik tizenkét évvel később, a november hetedikei puccsot . Ebből a korból maradt ránk a Tanácsköztársaság vörös szelleme, ami kiséri a baloldal minden mozzanatát . Ekkor ügyködött Lukács György népbiztos Kun Béla oldalán, akinek követője az a Heller Ágnes nevű izgága vénasszony, aki szerint nem lőttek 2006-ban sem emberekre, az utcán felvonuló rohamrendőrök . Magam is ott voltam . Bizonyíthatom ! Saját szemeimmel láttam vadászfegyvereikkel emberre támadó bomlottagyúakat, akiket az emberek adóforintjaiból fizet a magyar állam .

A három gárcia : Heller-Lendvai-Bauer képviselte sirámaival Magyarországot, ez a legszélsőségesebb, internacionalista, kommunista, liberális bagázs, akik valaha is léteztek hazánkban, és a bécsi televízió elfogult csatornája ezekkel közölt interjút közpénzen . Szörnyű ez az egyoldalúság ! Ez jellemzi hazánk megitélését nemzetközi szinten, és az EU intézményeire is jellemző . Miként lehet még ma is a hatnanyolcas nemzedéknek ekkora súlya Európában ? Sőt, egy lukácsista gyűlölködőnek hangjára miért figyelnek oda a Néppárt berkeiben, akik egyébként többségben vannak a többi párttal szemben, de ha összezár a baloldal, akkor semmi esélyünk sincs, mert saját köreinkből is átszavaznak szükség szerint ellenünk .

Úgy ahogy van ezt az EU-s politikát, megette a fene ! A horogkereszttől irtóznak a mai napig, de az általuk használt vörös csillagot szemtelenül az orrunk elé tolnák ! Kettős mérce mondhatom . Mai magyar valóságunk is azt mutatja, hogy a népbiztosok leszármazottjai nagy számban jelen vannak még a mai törvényhozásban . Nem más ez kérem, mint a liberális FIDESZ színváltása, amikor az MDF helyén benyomult a jobboldalra . Szörnyű belegondolni, hogy a ,,jobboldal" ellenzéke az a szélsőjobbnak nevezett, nemzeti elkötelezettségű párt, aki maga sem eléggé radikális sokak szerint . Magyarország elszámoltatást, igaz beszédet kiván politikusaitól, akiket maga helyében választ be négyévente a Parlamentbe .

Hitler örök életre tabutéma maradt, miközben a népbiztosok ideológusai máig kiemelt elismerést szereztek maguknak ebben a kifordított világban . Amikor a fűhrer eltávolította őket a konc mellől egy rövid időre, pontosan tizenkét évre, akkor kezdődött meg a legnagyobb fejlődés az eddigi történelmünk során . Mint láthatjuk, a bankrendszer kiszolgálói mindkét oldalon ugyanannak a bankoligarchiának a szolgálatában állnak, így a hidegháború szovjet-amerikai műbalhé is csak propaganda csatornákon keresztül működött . A holokauszt államvallássá alakult az utóbbi időben, egy olyan eseménnyé, aminek már a kutatásáért is bebörtönözhetnek bárkit .

Nem értem ennek a logikáját . Mert ha valós eseményről beszélnek mindkét oldalon, akkor a közös nevező alkalmazásával, akár kiegyezhetett volna a két oldal . Elképesztő, hogy a XX-ik század legismertebb történészét, az angol Dávid Irvinget bebörtönözhetik, bojkottálhatják a hazugság leplezésével, közben törvényt hoznak a hatmilliós szám megkérdőjelzehetetlenségéről . Izrael bírálatát titltják ugyanúgy, mint a zsidó származású kommiszárok felemlegetését a volt Szovjetúnióval kapcsolatosan . A Tanácsköztársaság 133 napos hazai változatában 26-ból 25 kommiszár volt zsidó, ami bizonyítja ennek a mozgalomnak is a zsidó eredetét .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a lista: az OTP és a MOL is pénzeli Bajnaiékat
  2013-04-18 18:02:20, csütörtök
 
  Itt a lista: az OTP és a MOL is pénzeli Bajnaiékat
2013, április 18 - 13:15

Friss hírek
Vezércikk

Nyilvánosságra hozta támogatóinak listáját a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány. A listán néhány meglepő adományozóval is találkozunk: az OTP és a MOL is tízmilliókkal segítette Bajnaiékat.

fotó: MTI

"A Haza és Haladás Alapítvány kiemelkedően fontosnak tartja működésének átláthatóságát, ezért a törvényi szabályoknak való teljes megfelelésen túl is részletes adatokat közöl bevételeiről és kiadásairól" - olvasható az alapítvány által kiadott jelentésben.

A listán az egymillió forintnál nagyobb összegű adományokat és kiadásokat tünteti fel a szervezet. A dokumentum tanúsága szerint 2010-ben ilyennel nem találkozhattunk, 2011-ben azonban már akadtak bőkezű adakozók.

Az OTP és a Mol is egyarnánt 10-10 millió forintot adományozott Bajnaiéknak, Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminiszter pénzügyi tanácsadó cégétől, a TMC First Kft.-től pedig ötmilliót zsebelhettek be. Bajnai saját vagyonából 4,25 millióval segítette alapítványát, Bojár Gábor, a Graphisoft elnök-vezérigazgatója pedig 3 millióval szállt be a finanszírozásba.

Winkler Gyula, a Wallis volt vezérigazgatója és Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke egyaránt 2-2 millióval támogatta az alapítványt.

A legnagyobb adományozó a Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszterhez és Soros Györgyhöz kötődő Center for American Progress, mely 210 ezer euróval, azaz több mint 60 millió forinttal segítette a Haza és Haladást.

Megnyíltak a pénzcsapok

2012-ben még bőkezűbbek lettek az adományozók: a 24,6%-ban állami tulajdonú MOL 15 millióval, a Csányi Sándorhoz köthető OTP 30 millióval támogatta a Haza és Haladást. Ismét jelentős összeg érkezett a tengeren túlról is: a Center for American Progress tavaly 228 ezer dollárt (körülbelül 50 millió forint) utalt Bajnaiék számlájára.

Portálunk a támogatásokkal kapcsolatban megkereste a MOL-t és az OTP-t is, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak kérdéseinkre.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/itt_a_lista_az_otp_es_a_mol_is_penzeli_bajnaiekat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhunyt Horthy özvegye
  2013-04-18 17:46:02, csütörtök
 
  Elhunyt Horthy özvegye
2013. április 18. 15:05
Hunhír.info

95 évesen angliai otthonában csütörtökön, április 18-án reggel meghalt özvegy Horthy Istvánné, gróf Edelsheim-Gyulai Ilona.

Az idős hölgyet, aki a magyar kormányzó, Horthy Miklós repülőszerencsétlenségben 1942-ben meghalt fiának felesége volt, az Aspektus.eu weboldal szerint Magyarországon fogják eltemetni.

Az 1918. január 14-én született özvegy Horthy Istvánné a világháború során vöröskeresztes nővérként dolgozott, majd követte a kormányzót és családját az emigrációba is. Emlékiratai Becsület és kötelesség címen jelentek meg. A halál angliai otthonában érte.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63922
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Judafest, mert nácik vagyunk
  2013-04-18 17:44:29, csütörtök
 
  Judafest, mert nácik vagyunk

2013. április 18. 11:42
Székely Virág - Hunhír.info


Magyarországon olyan óriási a zsidóellenesség, hogy még a gyerekeknek is zsidófesztivált szerveznek a zsidók. Persze, nem először már, a zsidók magyar társadalom általi folyamatos terrorizálása mellett idén negyedik alkalommal sikerül megrendezni majd ezt az eseményt, nevezetesen a IV. Judafest Kölyöknapot. Na tessék, és még mi is reklámozzuk.

Jóllehet a rendezvénysorozat nem teljesen ingyenes hál Istennek, így talán kevesebb többségi érdeklődését kelti fel mint ingyenprogram, és a zsidóellenesség áltraumáját átélők megindító siránkozása talán kevesebb nem túl nyitott szemmel járó magyarhoz jut el, azért ez mégiscsak felháborító, hogy ilyen veszélynek teszik ki a kisgyermekeket. Egy neonáci országban, ahol szélsőjobboldali csoportok garmada tartja rettegésben a zsidókat?

Szóval lesz ez az úgynevezett Judafest sorozat, amikor is a zsidó kultúra, azon belül a zene, a színház a képző- és iparművészet zsidó vonatkozású jelenkori irányvonalaival ismerkedhet meg a közönség. A Judafest a szervezők szándéka szerint "Magyarországon, magyar közönségnek szól, ezért kiemelt helyen foglalkozik a magyar, zsidó alkotók műveivel, előadásával, az őket érintő eseményekkel, problémákkal". Vajon mik lehetnek azok?

A Judafest célja, hogy minél több részben vagy egészben a zsidóságtól eltávolodott embert újra bekapcsoljon a közösség életébe. A Judafest kiváló lehetőség az ismerkedésre, új barátok, partnerek megszerzésére az élet különböző területeiről - írják.

A Judafest megpróbálja elérni a zsidó közösségekhez jelenleg nem kapcsolódókat, a tolerancia álarca mögé bújva jó kettős mércés szokás szerint a vallási sokszínűséget hangoztatja, de nyilvánvalóan és természetesen a sajátját nyomja. Mert most itt éppen vallás a zsidó, nem faj. Vagy már mindkettő? Teljesen összezavarodunk mi, hülye gójok, s úgy vágyunk az örök érvényű felvilágosító útmutatásra. Talán majd itt megkaphatják az ellátogatók, mert itt állítólag a demokráciát, a hallgatást és a meghallgatást illetve a különféle emberek egymástól tanulását tekintik értéknek, a Judafest ezeket a folyamatokat kívánja támogatni, s ezáltal fejleszteni a zsidó életet "hagyományos és alternatív módokon egyaránt".

Április 28-án tehát a már fentebb is említett IV. Judafest Kölyöknapot rendezik meg az antiszemita Budapesten. A gyerekek és szüleik körében manapság népszerű Alma Együttes koncertjével és számos más programmal csalogatják a zsidó kultúrára szomjúhozókat.

Aztán lesz majd Judafest Utcafesztivál is, mert annyira rettegnek tőlünk, hogy június 9-én ismét benépesítik a Kazinczy utcát.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63907
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A győzelmet nem kell megmagyarázni!"
  2013-04-18 05:40:12, csütörtök
 
 

2013.04.15. 21:11

"A győzelmet nem kell megmagyarázni!"

Ismerős a mondás. Ugye? Pártunk és Kormányunk mégis időről-időre ingerenciát érez, hogy írásban magyarázza meg. Megint jönnek, kopogtatnak.

Minden háztartásba levél érkezik a kormánytól, melyben a "jóléti intézkedések hatásait" ismertetik. A feladattal Orbán Navracsics Tibort bízta meg.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat arra kéri Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy "az ország kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében hozott döntések és az állampolgárok mindennapi életét segítő jóléti intézkedések hatásainak széles körű megismertetése érdekében" gondoskodjon valamennyi magyarországi címhelyre megküldendő - személyes adatot nem tartalmazó - tájékoztató anyagok nyomdai előállításával kapcsolatos feladatok ellátásáról.

forrás: hvg.hu

Miért kell már megint szájbarágósra venni olyan dolgokat, amit egyébként a bőrünkön kéne érezni? Vagy ez megint olyan, hogy mindenki jól jár, aztán nyakonvagdossuk a cégeket, ha nem kompenzálják ki az általuk generált hülyeséget? Bérkommandó?

Akkor most vannak jóléti intézkedések, amit széles körben éreznek a zemberek, vagy csak parasztvakítás van ismét?

A jóléti intézkedések hatásait érezni kéne, nem olvasni róla!

http://mittu-domain.blog.hu/2013/04/15/mar_miert_mar_megint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HÁROM ÉV HELYBENJÁRÁs
  2013-04-18 05:34:43, csütörtök
 
  HÁROM ÉV HELYBENJÁRÁS

Ez a lényege Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter konvergencia programjának, melyet oly büszkén jelentettek be a kormányzati körök, mondván, nem lesz megszorító csomag.
Már persze, ha marad a Fidesz.
Hát az biztos, hogy ha ezek valamit bejelentenek, akkor ott el kell kezdeni azonnal gyanakodni, az ember leginkább attól tart, hogy megint valamilyen fideszes szemantikai csúcsteljesítménnyel találja szemben magát.
Mondjuk, kiderül, hogy amibe belegebed az ország, az nem megszorító csomag, hanem önkéntes nemzeti felajánlás, mint ahogy a seggberúgást is a nemzeti térben kell elhelyezni, a ,,Nem az a legény, aki adja" program keretében.
Szóval kössük fel a gatyát/kombinétot, a jövő már megint elkezdődött!
Természetesen Varga miniszter nem az örökkévalóság időtartamára tett ígéretet a megszorítások elkerülésére, mindössze erre az évre, ezzel pedig nagyobb meglepetést nem okozott, hiszen a választásokig mindössze egy év van már csak hátra, márpedig ilyenkor egyetlen politikus sem folytat megszorító politikát, inkább szotyolát és pattogatott kukoricát osztogat a népnek, ez utóbbit a libák takarékossági megfontolásokból pattogatás nélkül kapják, ha nem teszik, nyugodtan pattoghatnak...
Azért a programból egyértelműen kiderül, hogy amerre most elindultunk, arrafelé az útjelző táblákra nem az van kiírva, hogy Kánaán, hanem az, hogy Tönk.
A Népszabadság szerint varga miniszter programjának megfelelően befagyasztják a béreket a közszférában, csak a pedagógusoknál lesz emelés - szerintem az elbocsátott pedagógusok béréből adnak vissza valamennyit a maradék tanaraknak.
Igaz, cserében az osztálylétszámokat kicsit megemelik, eleinte mérsékelten, de 2014 második felében a Hoffman Rózsa terv keretében elindítják az egy iskola-egy osztály mozgalmat, mely igen takarékos létszámgazdálkodáshoz fog vezetni.
Az ideális iskola a polgármester feleségéből, mint igazgatóból, az anyósából, mint iskolatitkárból és Évike néniből, az univerzális tanárból fog állni.
A kirúgott tanarak megspórolt bérének ötödét el fogják osztani az igazgató és az iskolatitkár között, Évike meg dolgozzon boldog mosollyal a száján, és ne mutasson rút anyagiaskodásával rossz példát a serdületlen ifjúságnak.
Persze nem csökken az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója sem, a nép a negatív kimenetelű kísérletek ellenére bátran átállhat a fényevésre.
Úgy tervezik, nem lesz devizaadós-mentés sem, mivel a devizahiteles-mentési programot az ócsai Orbán Viktor lakó és élményparkkal letudták és a problémát megoldottnak nyilvánították.
Félszocpol sem lesz, legfeljebb teljes szocpol, ha a választások hajnalán az első exit pollok elsöprő ellenzéki győzelmet jövendölnének, akkor délben lenne még egy parlamenti ülés...
Persze ilyen helyzet nem állhat elő, a Vezér nem bíz semmit a véletlenre, a pártok választási költsége annyi lehet majd, mint a mint a közgyógyellátottak jövedelmének fele
Mérséklődik a gyógyszertámogatások reálértéke, de ezt a nép úgysem veszi észre, hiszen az ára nem fog emelkedni, csak minden másnak az ára, míg a jövedelme csak a képviselőknek és a ,,közelieknek" A közlekedési támogatások mértéke nem emelkedhet, drágulnak a kedvezményes bérletek, a kedvezmény az lesz, hogy aki ezzel rendelkezik, annak nem kell tolni a buszt vagy húzni a vonatot.
A konvergenciaprogramból kiderül: 2014-től lesz Varga-csomag.
De nem mindjárt év elején ám, majd csak a Mikulás hozza, nem kell választási évben ingerelni a népeket.
Nem lesznek állami beruházások, ami lesz, - stadionok, székelykapuk Alcsúton, - arra az Unió ad majd pénzt, hacsak addig Törpokos ki nem navigál bennünket belőle.
Nem lesz több pénz a közmunkákra sem, ebből viszont az következik, hogyha a foglalkoztatottsági rátát emelni akarjuk - márpedig akarjuk, mert azzal lehet a hülyék előtt villogni - akkor a két négyórás közmunkás helyett négy kétórást alkalmazhatnak az Önkívületek, melyek természetesen a program szerint kevesebbet fognak költeni, mint eddig költöttek.
Ez érthető is, a nincsből nincs mit költeni, úgyhogy várható, hogy a muskátlikat a villanyoszlopokon felváltja majd a szépen virágzó parlagfű, és csak idő kérdése, mikor jelennek meg a gyönyörű levélzetű cannabis-ültetvények a parkokban.
Nomármost, a Varga féle konvergencia-program legfőbb érdeme, hogy semmi köze nincs semmiféle konvergenciához.
A szó maga valami olyasmit jelent, hogy összehajlás, összetartás, de mi tudjuk, magyarember nem hajlik, inkább törik!
Ez a program is Orbán otthon szerzett közgazdasági ismeretein alapul: kisfiam, kapcsold le a lámpát, mert nyakonváglak!
És ez nem volt üres fenyegetés, egy kőbánya párttitkára maga is munkás, márpedig munkásököl-vasököl, oda üt, ahova köll...
Így aztán most szorgalmasan kapcsolgatja a lámpákat lefelé, lassan az egész ország sötétbe borul.
Ennek meg csak a csúnya nők örülnek - hátha a sötétben őket is tapogatja végre valaki.
Mondatnak is hálaadó könyörgést Orbánért, aki most lesz ötven éves, Allah növesszen körmöt a csúnyájára, hogy hadd kívánjunk neki innen is minden szépet-jót, még ha ezzel kissé rontjuk is a boldog életre való esélyünket.
Szóval, konvergencia program már van, már csak az országgal kellene kezdeni valamit.
Sajnos ismét meg kell állapítani, hogy Varga miniszter nem egy Lord Káldor, de még csak nem is egy Fekete János - Varga miniszter egy tehetségtelen, szervilis csinovnyik.
Már csak Matolcsyban reménykedhetünk.
Reménytelen a helyzet...

http://www.pupublogja.hu/2013/04/harom-ev-helybenjaras.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltűnt egy teljes kisváros
  2013-04-18 05:32:37, csütörtök
 
  Eltűnt egy teljes kisváros


Az országos tendenciához hasonlóan Tolna megye lakossága is egyre csökken. Tíz év alatt egy kisvárosnyival lett kevesebb a népességszám.

Drasztikusan csökkent Tolna megye lakossága a 2001-es népszámlálás adataihoz képest. Akkor 249 683 embert írtak össze a kérdezőbiztosok, a legutóbbi, 2011-es cenzus most nyilvánosságra hozott eredményei alapján viszont majd' húszezerrel kevesebben élünk a megyében. A megkérdezés idején mindössze 230 361 ember adatait rögzítették.

A csökkenés részben az elvándorlásnak tudható be, ám még aggasztóbb a természetes fogyás miatt bekövetkező veszteség: 34 790 halálesetre csupán 22 213 élveszületés jutott 2001. és 2011. között. Országosan is sokat szajkózott probléma, hogy a népességszám 1980 óta tartó folyamatos fogyása a lakosság elöregedésével jár együtt, ennek azonban nemcsak a csökkenő születésszám az oka, hanem a várható élettartam növekedése is közre játszik benne.

A népesség magyarországi alakulása (infografika)

A nemek halandósága közötti különbség negyven év felett kezd megmutatkozni. Hiába születik ugyanis több fiúgyermek, a nők jobb életkilátásai az idő előrehaladtával egyre inkább kiütköznek. A népszámlálás adatai szerint 2011-ben közel ezerrel több ötvenöt év feletti nő (10 393) élt Tolna megyében, mint ugyanilyen korú férfi (9491). A hetven éven felüliek számát nézve majdnem 2500 a különbség a nők javára (3913-6340). Összességében pedig 120 101 nő jutott 110 260 férfira a 2011-es összeíráskor.

- Tizenhárom éve vagyok nyugdíjas, tizenkét éve a klub tagja - mondja az őcsényi Dávid Kálmán, aki mára a nyugdíjas klub elnöke lett. Azt meséli, amikor belépett a szervezetbe, még jócskán fialtabbnak látta a nyugdíjasokat, de mostanra mintha gyorsabban öregednének. - Tovább élünk - vélekedik az okokról. Dávid Kálmánnak és a feleségének elfoglaltságot ad a két gyerek és a hat unoka, ám a fiatalos lendület megőrzéséhez azt javasolják a kortársaiknak, hogy legyenek aktívak.

Vegyenek részt a közösségi rendezvényeken, menjenek el a kikapcsolódási lehetőséget nyújtó klubösszejövetelekre, beszélgessenek, mosolyogjanak! - Nem szabad bezárkózni, mert akkor tényleg időssé válik az ember és magára marad - mondja klubelnök, aki szerint a kertészkedés is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ember ne a korával foglalkozzon. Dávid Kálmán szerint mindenkinek ültetnie kellene egy gyümölcsfát, ugyanis aki így tesz, az a jövőre gondol, hiszen a fát hosszú ideig gondozni kell.

Társadalompolitikai szempontból viszont az ország kereső korú részének az inaktívakról, vagyis a gyermek- és időskorúakról kell gondoskodnia. Jelenleg még kedvezőnek mondható a helyzet, mivel az aktív korúak száma magas, ami ideális esetben megteremti a gazdaság és a társadalom fellendülésének lehetőségét. A szakemberek viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy ez az időszak véges.

Az aktív és inaktív korúak most még kedvező aránya az 1970-es évek közepén született, nagy létszámú, munkaképes korú nemzedéknek, valamint az ő szüleiknek, az 1950-es években világra jött, ugyancsak népes korosztálynak köszönhető. Az arány akkor fordul meg és kezd az időkorúak száma még nagyobb mértékben növekedni, amikor a Ratkó-korszak szülöttei elérik a nyugdíjkorhatárt.

(teol.hu)
2013. április 16.

http://www.jovonk.info/2013/04/16/eltunt-egy-teljes-kisvaros
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ádámka naplója
  2013-04-18 05:30:12, csütörtök
 
  2013-04-17. 18:17
Ádámka naplója

A tévét tíz-egynéhány éve száműztük a pincébe, a rádiót sofőrként az autóban néha még bekapcsolom - tegnap vesztemre! Magyar holokauszt-emléknap volt, tömény irritáció, csakhamar kiütések tűntek fel bőrömön, akárha madárpókot simogatnék. A magyar Anna Frank, Weinmann Évike naplójából olvas fel egy lauderes kislány, és e naplóról nyilatkozik boldog-boldogtalan zsidó, a napló zsidó felkutatói, az azt tanulmányozó lauderes diákfiúk, mazsihiszes, zsidó múzeumos illetékesek.
Nem volt hát elég Anne Frank, szükségünk volt egy speciális magyar változatra! Hogy végre legyen méltó hazai forrásanyaga a nemzetközi holokauszt-tanulmányi versenyre küldött iskolásainknak! Évike naplója egy ostoba, hisztérikus zsidó libácska ömlengése, kora romlott tini-divat-korszelleméről, táncestekről, drága szép ruhácskákról, és közben néhány mellékes megjegyzés Judapest bombázásáról vagy a fajbéliek deportálásáról. Ő természetesen szerencsésen megúszta ('46-ban kapott behívót Jehovától a kis holokauszt-túlélő). Leírta, naplóját előkaparták, posztumusz kinyomták. (Persze hamisítás sem kizárható, akár Frank Annácska esetében!)
Már várjuk, hogy jövőre naplójából érettségi tételt faragjanak a Fidesz illetékes ,,nemzeti" kultúrosai, hogy anyja lakásából kegyeleti múzeum legyen, hogy ifjúsági vetélkedőt rendezzenek Évi-naplóismeretből, s hogy Évike emléknapján senki sem rendezhessen anticionista tüntetést Magyarországon, motorozásról nem is beszélve. Különben felhördül a zsidó-keresztény EU, és bírósági per, valamint több éves börtönbüntetés vár azokra, akik kételkedni merészelnek naplója hitelességében! Mellékbüntetésként pedig Canossa-járó zarándoklatra köteleztessenek, Auschwitzba vagy Tel-Avivba, a Jád Vásembe...
Én ezért most szerényen csak Ádám naplójával jelentkezem, remélve, hogy ezzel én is bekerülök a Páva utcai Hollókoszt Múzeumba, és a kiállítási tárlóban büszkén hirdetem, hogy négyezer (apró tódítás: háromezer) éves vagyok!

Kedves Kis Naplóm!
Ma nem mentem iskolába, de nekem ezért még osztályfőnöki intő járt, ellentétben Camus-vel vagy Weinmann Évikével! Nem mentem, mert az iskolában holokauszt-megemlékezés volt, melynek már a gondolatától is a hányinger fogott el! Mert legutóbb arról mesélt a tanító bácsi, hogy Ádám és Éva a paradicsomban, Jáhvé parancsával szembefordulva, a holokauszt-tagadás fájáról szakított gyümölcsöt magának, s ezért űzte ki őket a kerub az édenkertből.
És pokolra is kerültek volna, ha nem jön el értük még épp idejében a zsidó Messiás, aki vére kiontásával a kereszten le nem mossa halálos bűnüket! Csak hinnünk kell hát e rituális mosakodásban, s a holokausztban, s mindjárt zsidó-zsír-szappanosan becsusszanhatunk a zsidó-keresztény mennyországba!
A mögöttem lévő padban ült a kis Schopenhauer, aki mindezt hallván így morgolódott: ,,Megölt Istenem, akkor inkább a pokol!"
Kedves kis naplóm, most pedig búcsúzom, mert mindjárt beköszönt szombat vigíliája, és Jehova mérges lesz, ha meglátja, hogy szombaton forgatom a tollam, és használom már éppen hogy csak ép eszemet...

Nehéz álom volt, valószínűleg sokat és zsírosat ehettem vacsorára. Ma bölcsebb leszek - gondoltam -, nem a magyar rádiót kapcsolom be, hanem az osztrákot. - Vesztemre! Marsovszky Magdolna, egy újabb önjelölt kiválasztott "magyar" kutatónő új német nyelvű könyvét mutatják be, melynek címe: ,,Nyíllal, kereszttel, koronával".

Marsovszky Magdolna "antiszemitizmus-anticiganizmus kutató"


Országimázsunkat tehát továbbra is szorgalmasan mázolják kőműveseink a nemzetközi porondon. Az interjúban a libácska kifejti, hogy Magyarország könnyen a fasizálódás útjára térhet. Óvatosan fogalmaz: jó oka van rá, hiszen elmeséli, hogy mennyi verbális támadásban volt már része szegénynek a nézetei miatt. Szidalmazni kezdték egy interjúban elhangzott mondatáért, miszerint kiütése van a magyarkodástól. Megvádolták azzal, hogy az antiszemitizmus kutatásával az MTA bízta meg, a magyar adófizetők pénzéből, s emiatt egy kollégáját csaknem kirúgták állásából.
Lassan peregni kezdenek könnyeim, nem a sajnálattól, inkább a vérnyomásom emelkedésétől. Most már csak sorolom, miként vádaskodik, többször is tódítva a kutató asszony: a magyar más, mint az Ungar. A turulkultusz odáig megy, hogy szentté avatják a mitikus ragadozó madarat. Az SZDSZ-t kiszidták a parlamentből. Liberális és szocialista zsidók ellen molotov-koktélos merényletek történtek. A rasszizmus már a kommunizmus alatt megkezdődött. Vérmagyarságról kezdünk beszélni. Szegény Gyurcsány lett az ,,örök zsidó" szimbóluma. Mindez holokausztrelativitáshoz vezethet! Orbán pedig együttműködik mindebben a Jobbikkal.
Mivel mindez betelefonálós műsorban hangzott el, kiderült, hogy az osztrákok agyát még nem teljesen sikerült átmosnia a zsidó médiának: két idősebb labanc úr is szóhoz jutott, és próbálta védeni országunkat. Az egyik hangsúlyozta, hogy mindkettőnk országa sokat vesztett az I. világháború után, és érthető, ha védeni akarjunk magunkat a széteséstől. Ausztriának inkább példát kellene vennie rólunk! A másik kiemelte, hogy mindent Brüsszel akar eldönteni a népek helyett, és érthető, ha védekezik ez ellen az ember. Szerinte Orbán figuráját Gyurcsánynak köszönhetik a magyarok.
A mi Magdolnácskánk szerint utóbbi tévedés, Orbánt a fasizálódás teremtette. A műsor végén azt hangsúlyozták, hogy a magyar veszély ragályos lehet, ezért lenne fontos, hogy az EU ne engedje meg, hogy a tagállamokban az oktatás és a kultúra ügye felől a nemzet döntsön: központi rendeletekkel kellene mindezt szabályozni.
Elhatároztam, hogy holnap se a magyar, se az osztrák rádiót nem fogom hallgatni. Az orvos már legutóbb lelkemre kötötte, hogy kíméljem egészségemet, és tartózkodjam a felesleges izgalmaktól...
Tarnóczy Szabolcs

További részletek: http://kuruc.info/r/7/110862/#ixzz2QmYM3XRQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 568
  • e Hét: 907
  • e Hónap: 4652
  • e Év: 158148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.