|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2013-04-23 22:19:51, kedd
|
|
|
Daragaluska levesbe (levesbetét)
Hozzávalók:
10. dkg. Búzadara, 1. db. Tojás, 5. dkg. Zsír, só, kis törött bors, kis zöldpetrezselyem.
Elkészítés:
A tojást habosra verjük, hozzáadom a zsírt, összedolgozom őket, bele a sót, a borsot is. Ezután hozzáadom a darát és az aprított petrezselymet. Kikeverem majd néhány órát állni hagyom. Lassan fövő - de forró - levesbe szaggatjuk kanállal. |
|
|
1 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-04-23 22:15:08, kedd
|
|
|
Lángos
Hozzávalók:
• 1 kg liszt
• 3 db tojás
• 1 nagy poharas kefir
• 5 dkg élesztő
• 2,5dl tej
• 1 ek só
• olaj
• sajt
• tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a kefirt, a tojásokat, sót egy tálba teszem, majd elmorzsolom benne az élesztőt (egy gödröcskét csinálok neki), majd ráöntöm a langyos tejet és jól kidagasztom. Egy nagyobb méretű zacskót olajjal belocsolok és ebbe teszem a dagasztott tésztát és a zacskót lazán bekötöm. Ebben nagyon szépen megkel. Mindig szakítok a tésztából egy darabkát és szép vékonyra megformázom a kezemmel, majd forró olajban megsütöm (egy pillanat az egész). |
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-04-23 22:13:43, kedd
|
|
|
Padlizsános csirkerakottas
Hozzávalók:
2 csirkemell
1 padlizsán (lehet cukkinivel is)
1 póréhagyma
3 tojás
szezámliszt
bazsalikom
só, bors
(esetleg zsírszegény sajt)
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd besózzuk. A tojásokat felverjük, majd ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal és borsozzuk. A padlizsánt megpucoljuk, felkarikázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk. A húskockákat először a lisztben, majd a bazsalikomos tojásban megforgatjuk, és már jöhetnek is a rétegek:
Egy (lehetőleg kör alakú) jénai tálat kivajazunk, és leteszünk egy sor bundázott húst. Utána jön egy réteg padlizsán, egy réteg póréhagyma, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajtot is lehet reszelni.
A jénait fedővel tesszük a sütőbe. 200 fokon 20-30 perc alatt megsül. Saláta illik mellé, de magában is nagyon finom! |
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-04-23 22:12:41, kedd
|
|
|
EPRES TIRAMISU
Hozzávalók :
1. cs. babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg cukor, 5 dkg porcukor, fél rúd vanília, 3 tojás, 40 dkg eper,
A sziruphoz: 1,5dl tej, 5dk porcukor, néhány csepp eperaroma.
Elkészítés:
A sziruphoz a tejet a porcukorral, és néhány csepp aromával felmelegítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások fehérjét és a cukrot kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral, a vanília kikapart belsejével és a mascarponéval habosra keverjük, majd a 2 habot óvatosan összekeverjük. Az epreket feldaraboljuk.
A szirupba megmártjuk a babapiskótákat, de csak egy pillanatra. Egy tálba szorosan egymás mellé teszünk egy réteg piskótát, majd rákenjük a vaníliás hab felét, és a darabokra vágott eprekből is ráhalmozunk arányosan elosztva. Majd ismét egy réteg piskóta következik, rá a krém és a tetejét bevonjuk eperdarabkákkal.
Forrás: receptbarlang.hu oldalról |
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2013. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
523 db bejegyzés |
e év: |
6128 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4333
- e Hét: 14538
- e Hónap: 54150
- e Év: 283087
|
|
|