Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Terror az iskolákban – ki védi meg a diákokat?
  2013-04-25 21:12:38, csütörtök
 
  Terror az iskolákban - ki védi meg a diákokat?
2013, április 25 - 13:25

Bilincsben vittek el fiatalokat egy ózdi középiskolából, olyan súlyosan bántalmazták egymást, hogy vér is folyt. Erőszak, agresszió az iskolákban. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere viszont nem ért egyet avval, hogy szegregálják a hátrányos helyzetűeket a többiek nyugalma érdekében. Mi a megoldás?

Szurkálással igazságot

,,Én csak fegyháznak hívom ezt a sulit, mert itt a kisebbeket és a gyengébbeket megalázzák az erősebbek, éppen úgy, ahogyan a börtönben szokás" - mondta egy ózdi szakiskola tanulója a Magyar Narancsnak. Az iskolában évek óta rendszeresek a tanulói verekedések, ahogy lopások is gyakoriak az intézményben, de a sértettek félelmükben nem mernek szólni az ellenük elkövetett bűncselekményről. Decemberben például vér folyt a szakképzőben: két fiú - egy arlói és egy farkaslyuki - vitája késszurkálásig fajult, néhány órával később pedig az iskola folyosóján a farkaslyukiak próbáltak ,,revansot venni". A tömegverekedésnek végül a rendőrök vetettek véget.

A Magyar Narancsnak a pedagógusok elárulták: nem telik el olyan hét, hogy ne hívnának rendőrt a durva atrocitások megfékezésére.

Fásult pedagógusok

Egy ózdi tanár a kialakult helyzetről elmondta: saját, pedagógusi helyzetüket már-már reménytelennek élik meg az intézmény oktatói. A tantermekben szinte lehetetlen a tanítás a hangoskodó, telefonáló vagy rádiózó diákok miatt. A tiszteletlen beszólásokat a tanárok inkább elengedik a fülük mellett. Belefásultak. A pedagógus a Magyar Narancsnak azt is elmondta: a szép múltú szakmunkásképzővel a városi önkormányzat már nem is foglalkozik, noha az ominózus események a városházától néhány száz méterre történnek. A Bolyai Szakképző fenntartója ugyanis már egy ideje a Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK) volt, a sorozatos központosítások után aztán az Emberi Erőforrások Minisztériumához került.

Az igazság kimondása tilos?

Egy tanár megtörte a csendet. Vígh Szilárd,a konyári tanár kendőzetlenül beszél a cigánygyerekek oktatásának nehézségeiről. A hivatásos rettegők és gyűlöletkeltők a tőlük megszokott módon megkezdték a fiatal tanár meghurcolását.


http://www.youtube.com/watch?v=qLo3i0P1z7Y&feature=player_embedded

,,Az egész ügynek az a legborzasztóbb része, hogy a tanár kollégáim szinte egytől egyig egyetértenek velem, mégsem mertek nyilvánosan a védelmemre kelni. Sokan a nyugdíj előtt állnak, és féltik az állásukat, féltik a jövőjüket, félnek attól, hogy egyetlen mondat miatt elveszíthetnek mindent. Demokráciában élünk, de az igazságot akkor sem lehet elmondani, ha a tanárnők sírva szaladnak ki a tantermekből egy-egy óra után" - nyilatkozta a Barikád hetilapnak Vígh Szilárd politológus, történelem szakos tanár, akit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azonnali hatállyal elbocsájtott, mert egy érpataki fórumon ki merte mondani az igazságot cigány tanítványairól.

A Jobbik kiállt mellette

,,A Jobbik felháborítónak tartja, hogy pellengérre állítják azt a fiatal tanárt, aki ki merte mondani az igazat cigányügyben. Vígh Szilárd ellen vizsgálatot indított a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mivel szerintük a tanári hivatáshoz méltatlan a fiatalember viselkedése - írta közleményében Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő. ,,Elítéljük, hogy ez esetben sem a problémát akarják kezelni, hanem azt támadják, aki felhívja rá a figyelmet. A Jobbik kiáll az igazság és a meghurcolt tanár mellett, és jogi segítséget ajánl fel számára, ha bármilyen hátrány érné az igazság kimondása miatt."

Balog szerint nem szabad elválasztani őket

A kérdés egyre égetőbb. Balog Zoltán miniszter szerint viszont nem különíthetők el a diákokat terrorizáló cigányok csak azért, hogy a többiek nyugodtan tanulhassanak, vagy egyszerűen csak ne legyen veszélyben a testi épségük.

"Amikor tudatosan szegregálnak, szorítanak ki hátrányos helyzetűeket azér', hogy egyébként mások nyugodtan tudjanak tanulni, azt nem támogatjuk!" mondta a miniszter szerdán reggel a Kossuth Rádióban.

Balog kijelentése olaj a tűzre

Döbbenetes és érthetetlen Balog Zoltán miniszter nyilatkozata, amely jól tükrözi a kormány tényleges hozzáállását a problémához - mondta az Alfahírnek Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Ugyanakkor borzasztó rossz üzenete is van, amely csak olaj a tűzre. Úgy tűnik, hogy Balogék az erőltetett integráció teljesen eredménytelen, de totálisan káros gyakorlatát továbbra is fenn kívánják tartani az oktatási intézményekben - tette hozzá.

Teszik mindezt csak azért, hogy a szélsőliberális véleményformálók elégedettek legyenek, mindenkinek megfeleljenek, csak a tisztességes embereknek és a jogos elvárásoknak ne. Ugyanakkor tétlenül végignézik, azt az egyes intézményekben már mindennapos iskolai terrort, amely tönkreteszi mind a pedagógusok, mind a diákok többségének mindennapjait, fizikailag, lelkileg, erkölcsileg egyaránt. Ezeken a helyeken már rég nem lehet oktatásról, nevelésről beszélni.

A kötelességeknek meg kell előzniük a jogokat!

A jobbikos képviselő portálunknak elmondta, egy Heves megyei oktatási intézmény pedagógusa azt panaszolta neki, hogy a kollégáival már csak idomítani járnak be a munkahelyükre, de még az is problémás, tanításról meg nem is álmodhatnak, pedig minden létező módszert megpróbáltak, de ilyen törvényi és jogszabályi keretek között lehetetlen hatékonyságot elérni. Nyilvánvaló, hogy ez így nem maradhat!

Mirkóczki szerint a Jobbik álláspontja világos ebben a kérdésben: azt teszik, ami a helyes, ahol szükséges a szegregáció, ott szegregálni fognak, ahol viszont eredményes és nem teszi tönkre az oktatás minőségét az integráció, ott továbbra is integrálni kell, igaz, ez utóbbira jó példákat alig-alig találni. A kötelességeknek meg kell előzniük a jogokat és biztosítani kell mind a pedagógusok, mind a becsületes és tanulni vágyó diákok nevelésének, oktatásának megfelelő körülményeit.



alfahir.hu

http://alfahir.hu/terror_az_iskolakban_ki_vedi_meg_a_diakokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pistike,hova mész?
  2013-04-25 21:11:34, csütörtök
 
  -Pistike,hova mész?
-Kórus órára.
-Mit csináltok ott?
-Konyakozunk,kártyázunk.
-És mikor énekeltek?
-Útban hazafelé.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Aki magyar velünk szív!
  2013-04-25 20:11:26, csütörtök
 
  2013.04.24. 04:25
Fidesz monopólium lett a dohánybiznisz


Ezer szál füstölgő bűzrúd, megjöttünk! Itt vagyunk, hurrá, ez már a kolbászkerítés cigarettaszál mennyország, ahol a minden hű barát, támogató és kiterjedt rokonsága megkapja a részét a boldogságból. Ugye, hogy érdemes volt hinni?! Ugye, hogy érdemes volt kitartani, ítéletidő plakátozni, győzelmi himnuszunkat énekelni és velünk a sorsközösséget vállalni!

Megmondtuk, hogy ki lesztek fizetve.

Lárifári, ugyebár. Matolcsyztatok meg jogbiztonságról magyaráztatok itt évekig idegesen toporzékolva. Pedig csak annyit mondtunk türelem, a jó munkához idő kell, hát még ahhoz amit Lázárék készítenek elő, és akkorát buknak a lobbistával, mint öregapám mikor mellétámaszkodott a disznókarám ajtajának, oszt' a hárommázsás anyakocát leverte a lábáról. De jó, hogy nem az ajándék lónak nikotin sárga fogsorát fogjátok nézegetni, mikor végre megjöttünk és kezetekbe adjuk a jövőtök zálogát.

dohánybolt.jpg

Na ki a legfaszább barát a világon? Trallala, Tonyó is megmondta, hogy pont így akartuk és véletlenül sem másképp. A legkedvesebb üzletláncosoknak jusson bőven ez alapvetés, de érje meg jó szomszédnak és pártcsalogánynak lenni is. Rólam aztán nem mondhatja senki, hogy nem vagyok elég előrelátó és nem látom a feltörekvő tehetségekben rejlő üzletet. Micsoda biznisz ez is, mi? Palcsó Tamás beérte négy koncessziós joggal, ha hagyom Ákost énekelni akkor adhattam volna neki egy komplett rekvirált államosított dohánygyárat. Azért ott vagyok a szeren, ilyen deal-t nem hoz össze csak úgy akárki. Fater tisztára megkönnyezte ügyességemet a tőzegbányában, úgy meghatódott a melósok húzták a betonra mielőtt büszkeségében iszamosra sírja a kitermelendő talajt.

Na, de most télleg. Azért ezt kitalálni, há'de nem? Egycsapásra országos jutalomosztás és húszéves hálaiga. A tartalommal feltöltött nemzeti együttműködés renccere. A lekötelezettek hálózata. A modell amit alkottam. Csak nehogy leszokjanak a zemberek a dohányzásról. Lehet el kéne törölni a dohánytermékek reklámtilalmát, majd rákenjük a túlzott szigort a gyurcsánybajnaira. A rezsidémon mellé felzárkóztatnánk egy újabb kampányelemet és gyárthatunk új szlogent:

Aki magyar velünk szív!

http://varanus.blog.hu/2013/04/24/fidesz_monopolium_lett_a_dohanybiznisz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikeresen lezajlott az első cigány-zsidó ifjúsági tábor - r
  2013-04-25 20:00:14, csütörtök
 
  2013-04-25. 18:31
Sikeresen lezajlott az első cigány-zsidó ifjúsági tábor - reméljük, lesz folytatás

Például ezentúl cigók is járhatnak a Lauderbe, hiszen a liberális származásúak a szegregált oktatás elleni küzdelem zászlóvivői. Továbbá remélhetőleg örökbe is fogad minden zsidó család egy kis purdét, elvégre ők győzködnek bennünket nap mint nap arról, hogy igenis együtt lehet élni a "romákkal". Sőt reméljük, el is látogatnak néhány hétre a Lyukóba, vagy akár együtt töltik a nyári vakációt például Bódvalenkén. De persze mindezt felügyelők és moszados kísérők nélkül...
És persze az lenne a legszebb, ha mindezek során életre szóló szerelmek köttetnének, s majd rejtett kamerával vennék fel, mit szól a vén Ábrahám, amikor Ráhel bejelenti, hogy Kalányos Kevinkosztner felesége szeretne lenni. Tanulságos lecke lenne tolerancia és elfogadás tantárgyból, melyekből mindig jelesnek tüntetik fel magukat, s melyekből nap mint nap elmarasztalnak bennünket, hogy gyengítsék az immunrendszerünket...
Zoom
Helyszín: Salgótarján. "A táborban roma és zsidó fiatalok ismerkedtek meg egymással és egymás kultúrájával"

További részletek: http://kuruc.info/r/6/111233/#ixzz2RV19vyKj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZÁMVETÉs
  2013-04-25 19:55:05, csütörtök
 
  2013. április 24., szerda
SZÁMVETÉS

Ott állt egy üres koporsó mellett és pofázott.
Butaságokat, természetesen, mert amire ki lett hegyezve a beszéde, nevezetesen, hogy az oroszok menjenek haza, az már régen lefutott meccs volt, megállapodással, menetrenddel - emellett ágálhatott volna bármennyit a történelmi megagiccsen, ha Iván azt mondja, hogy kuss, akkor a száját sem nyithatta volna ki.
De hát az ő bátorsága egy oroszlánéval vetekedett, bátran kivetette magát a földszinti ablakon, melynek ablaka alatt, ha elsétált a kakas, a nagypapa felkiáltott: itt vannak a csendőrök!
Kockázatvállalásra ehhez nem volt szükség, hiszen ott állt a háttérben a pártállam belügyminisztere, az alkotmánybíró apósa, aki az első aranyhala volt pályafutása során, akit éppen mostanában készítenek elő neki elfogyasztásra, marinírozott állapotban, hadd csípje az ecet a farkát az akadékoskodónak.
Vicces volt a szőrös képével, amint ott handabandázott, mint aki nem tudja eldönteni hirtelen, hogy akkor ő most Che Guevara vagy Petőfi Sándor.
Az ember kedvtelve nézegette, mert olyan benyomást keltett a többi fiatallal együtt, hogy tisztakezű, okos, kedves emberek, akiknek el kell nézni az apró hazugságaikat, hiszen azok csak az előadás részei, a tiszta szándékot kell nézni, meg az igyekezetet.
Az azért kicsit viszolyogtató volt, hogy éppen ő handabandázott legjobban a rendszer névadója ellen, akinek tulajdonképpen naponta kellett volna megcsókolni a kezét vagy a sírkövét, hiszen a faluszéli halmozottan hátrányos helyzetű család az ő rendszerében kapta meg a lehetőséget a tanulásra, felemelkedésre.
Kétségtelenül a család és az ő igyekezete is benne van az elért eredményekben, de lehetett volna bármennyire fia és testvére a győzőknek, ha nem engedik be a medencébe, sosem lehetett volna belőle egyetemet végzett elsőgenerációs úszóbajnok.
Persze egy fiatalba bele lehet nevelni a törekvést, sőt, a törtetést is, de azt hiszem, hogy a gyors felemelkedéshez társuló intelligencia csak kivételes adottság, aminek ő soha nem volt a birtokában.
Ezért is, meg a tizenöt centi magasságkülönbség miatt haragszik ilyen engesztelhetetlenül ellenlábasára, aki viszont szerencsés volt, mert adottságai lehetővé tették, hogy természetes intelligenciája érvényre juthasson.
A rendszerváltás aztán hamar kihozta belőle az otthon látott és elszenvedett viselkedésmintákat, előhozta és évről-évre erősítette negatív tulajdonságait.
Azt ígérte, hogy az ő generációja majd megmutatja, hogy hogyan kell tisztán, demokratikusan politizálni, és az ember ennek reményében még azt is elnézte neki, hogy időnként szélsőségesen kritizált.
Ahhoz azért pofa kellett, hogy párttitkár gyermekeként, a meghaladott rendszer haszonélvezőjeként, ifjúgárdistaként szélsőséges kritikákat fogalmazzon meg.
Neki volt - soha semmiféle erkölcsi gátlás nem korlátozta tetteiben.
A kezdet kezdetén fiatal szervezete támogatására kapott pénzből mindjárt nekilátott a társadalmi problémák megoldásának, szobatársaival együtt vettek belőle a maguk számára BOSS öltönyöket, melynek mandzsettáján, büszkén hordták a cég logóját, mit a szendvicsemberek nyakukban a reklámtáblát.
A következő húzása már izmosabb volt, megegyezett az MDF-el, a keresztény erkölcsiség akkori bajnokával, hogy a pártszékházként államilag kiutalt MN. Tisztiházat pénzzé teszik, majd osztoznak rajta.
Így is történt, ebből vették meg apukának karácsonyi ajándékképpen a kőbányát, meg ebből alapítottak nagyratörő cégeket, melyek aztán később Kaya Ibrahim portfoliójában végezték, tetemes adóhiányt maguk mögött hagyva.
Ez sem szép ugyan, de ami még szebb az saját társai kisemmizése és átverése volt.
A szervezetnek, mely a székházat az államtól nemzeti ajándékképpen kapta, éppen annyi jutott, mint a hetedik gyereknek, akiről már csak apukája tudott gondoskodni...
Megúszta, mint addig és azután is mindent, viszont azokat, akik számonkérték rajta a pénzt, vagy/és a demokráciát viharos gyorsasággal megszabadult, csak Simicska volt örök.
Akikkel kezdett, már régen beálltak mellé csicskásnak, mert arra azért gondosan ügyelt, hogy akik valamiféle értékes tudás birtokában voltak, azoknak kegyvesztettség esetén is jusson kalács, kis libacomb párolt káposztával, esetleg torta, ha nassolni kívánnának.
Kevés jellemes ember volt körülötte, őket arról lehet felismerni, hogy ma a nevüket sem tudja senki, míg a senkik és a senkiháziak nevét mindenki.
Mondhatnánk azt, hogy ez a kollégium belügye, de nem az, mert ő nekünk szabadságot, demokráciát, tiszta közéletet ígért, ehelyett itt ülünk, nyakig a szarban, a fejünkön ez a szerencsétlen szociopata járja vitustáncát, miközben lop, csal és hazudik, szerencsétlen választói meg fizetik a mulatság számláját.
Ha sorbaültetnénk a politikusokat és megkérdeznénk tőlük, hogy ugyan barátom, áldásos tevékenységetek eredményeképpen mivel lett jobb a világ Kádár óta, hát igencsak kellene törni a fejüket.
Igaz, akkor is volt szegénység - de hol volt az a mai szegénységhez képest?
Akkor volt lehetőség tisztes szegénységben élni, ma az a kérdés, lehet e élni?
Ma sokszor az sem tud tisztességesen élni, aki pedig nagyon szeretne, mert a fűtetlen szobában ott sír a két-három éhes gyerek, hát el kell menni és ki kell vágni valahol egy fát, hogy legalább meleg legyen.
Akkor a szegényember gyereke elmehetett iskolába, és ha jól tanult, akkor mehetett akár egyetemre is, ma meg még a középosztály gyermekeiből sem lehet jogász vagy orvos, legyen bármennyire is okos, mert a család - a középosztálybeli család - nem bírja a taníttatás költségeit.
Akkor az egészségügyi ellátás állampolgári jogon járt, és bár akkor is volt hálapénz, de azt legalább nem követelték előre, ma meg lehet, lassan orvos sem lesz, aki elfogadhatja...
Akkor az étel olcsó volt, a közlekedésért jelképes díjat kellett fizetni, ma meg, ha a buszon kinyitja a sofőr a rádiót, akkor pótdíjat kell fizetni.
Akkor a szülést anyagilag is támogatták, beleértve a gyermekruhák állami dotációját, a maihoz képest nevetséges bölcsődei-óvodai díjakat.
Akkor az állam épített lakásokat és kiutalta azt polgárainak, nem svájci frankban felvett hitelre.
Akkor volt létbiztonság, volt munkahely, volt szakszervezeti üdülés, beiskolázási segély, támogatás a szegényeknek, ma meg van rezsicsökkentés a gazdagoknak.
Akkor élt a magyar falu, ma meg beledöglik a zsellérlétbe.
Akkor a kultúra kapott támogatást, ma meg a miniszterelnök haverjai, akkor iskolák, könyvtárak épültek, ma meg a neonáci adrenalin-függőknek stadionok.
Akkor olcsó volt a könyv, a színház és mozijegy, a televízióban remek tévéjátékokat, filmeket lehetett látni, ma meg Sarka Katát.
Akkor Aczél György döntötte el, hogy mit támogat, mit tilt, és mit tűr az állam, ma meg huszadrangú senkik akarják előírni, hogy harmincadrangú senkik műveit szeressük.
Aczél legalább értett ahhoz, amit csinált, ma meg elég valamelyik szomszéd országból idetolni a képét valakinek, oszt máris nekiláthat magyarságot tanítani nekünk.
Akkor egy volt az ország, és mi büszkék voltunk magunkra, mi magyarok a keleti blokk irigyelt és a nyugati közösség elismert példái voltunk.
Ma az ország romokban hever, értékek már csak nyomokban léteznek, a társadalmat pedig kettészakította ez a szociopata.
Nem őt egyedül hibáztatom, mert partnerek nélkül ez nem ment volna.
Sajnos, az ország népe olyan, mint a francia férj, akitől a felesége a rajta fekvő szomszéd alól kérdezi: most nekem hiszel Drágám, vagy a szemednek?
Sokan mondták, a társadalmi változások során a vért nem lehet megspórolni.
Nem hittem nekik, végtére is a XXI. században élünk.
Mára meg kellett tanulnom, hogy nem mindahányan - vannak, akik leragadtak a múlt század negyvenes éveiben.
Sajnálom magunkat.

http://www.pupublogja.hu/2013/04/szamvetes.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KI KELLETT VOLNA TŰZNIÜK A SÁRGA CSILLAGoT!
  2013-04-25 19:48:58, csütörtök
 
  2013-04-25. 19:20
Izraeliektől kértek jegyet az ellenőrök a stuttgarti földalattin - fölkerültek a veszélyes antiszemiták listájára

Egy izraeli házaspár érvényes menetjegy nélkül utazott a stuttgarti földalattin, s hiába mondták, hogy ők botlatókő-avatásra igyekeznek, az ellenőrök lelketlenül föltartóztatták őket. Panaszt tettek az antiszemita incidens miatt, s azóta a közlekedési vállalat belső vizsgálatot indított, és bocsánatot kért. Ugyancsak bocsánatot kért Fritz Kuhn, Stuttgart város polgármestere.

Botlatókövek Németországban
Baden-Württemberg tartomány fővárosában, Stuttgartban a múlt hét kedden érvényes jegy nélkül utazott a 7-es földalatti villamoson egy idősebb izraeli házaspár. A Stuttgarter Zeitung szerint négy, a német nyelvű HaOlam zsidó újság szerint három jegyellenőr kérte a jegy fölmutatását. Az izraeli házaspár férfi tagja érvényes jegy helyett angol nyelven közölte az ellenőrökkel, hogy a holokauszt idején a theresienstadti táborban a németek által meggyilkolt rokonaik emlékére elhelyezendő, úgynevezett "botlatókő" (németül: Stolpersteine) avatására igyekeznek (hazánkban is divat az ilyesmi, lásd itt - a szerk.).

A stuttgarti 7-es földalatti
A Stuttgarter Zeitung híre szerint a jegyellenőröket nem hatotta meg az izraeli házaspár úticélja, hanem továbbra is követelték a jegyet, s még a leszállni kívánó izraeliek útját is elállták. A házaspár végül valószínűleg nem fizetett, sőt még be is panaszolta a jegyellenőröket. A történetet kiegészítették azzal, hogy amikor a férfi közölte a jegyellenőrökkel a meggyilkolt rokonok történetét, az egyik ellenőr "mindkét hüvelykujját fölfelé tartotta, mintha azt mondta volna, hogy jól van ez így"...

Fritz Kuhn stuttgarti polgármester
Ugyancsak a Stuttgarter Zeitungból értesültünk arról, hogy az izraeli házaspár bepanaszolása nyomán a város közlekedési vállalatának szóvivője közölte: belső vizsgálatot indítottak az ügyben, és a cég bocsánatot kér az izraeli házaspártól. Ha már lúd, legyen kövér alapon időközben Fritz Kuhn, Stuttgart zöld párti polgármestere is személyesen kért bocsánatot a botlatókő avatására a sváb fővárosba érkezett izraeli házaspártól, s egyben ígéretet tett rá, hogy a jövőben igyekeznek elkerülni, elejét venni az ilyen súlyos antiszemita jelenségeknek.
Időközben a világban végbemenő súlyos antiszemita eseményeket hírül adó és dokumentáló kedvenc olvasmányunk, az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma (CFCA) című izraeli kormányzati heccportál is beszámolt a Stuttgartban botlatókő-avatásra igyekvő izraeli házaspárt ért súlyos antiszemita incidensről.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/4/111235/#ixzz2RUyIcX1o
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán munkatársának testvére öt dohányboltot kapott
  2013-04-25 18:55:47, csütörtök
 
  Rogán munkatársának testvére öt dohányboltot kapott

Sz. J.2013.04.24.10:55

Folytatjuk kutatásunkat a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei után. Van meglepetés.

Tegnap két cikket is írtunk az ún. nemzeti dohányboltok működtetőiről. Délelőtt közöltünk egy listát, a Vas megyei nyertesekről, ők azok, akik a következő húsz évre kizárólagos jogot kaptak a dohánytermékek árusítására.
Rogánig nyúlnak a szálak

Délután a szombathelyi nyertesek közül emeltünk ki néhányat, számunkra is figyelemreméltó volt egyik olvasónk észrevétele, miszerint a 40 szombathelyi boltot összesen 16 személy üzemelteti majd. Tegnap közülük ötről írtunk, akiknél baráti vagy rokoni kapcsolatot találtunk a Fidesz politikusaival.

És komolyan vettük olvasóink javaslatait, és folytattuk a kutakodást. Az nem meglepő, hogy újabb kötődést találtunk, az inkább, hogy a szálak egészen Rogán Antalig, az országgyűlés Fidesz-frakciójának vezetőjéig, az V. kerület polgármesteréig nyúlnak.

A szombathelyi nyertesek között szerepel Böröcz Barnabás Bence, aki öt dohányboltra nyert el húszéves koncessziót. Nos, több forrásunk is megerősítette, hogy ő nem más, mint Böröcz László, a Fidesz prominens politikusának a testvére.
Mindenhez ért

Mindketten Szombathelyen születtek, és Gencsapátiban töltötték gyermekéveiket. Böröcz László aztán Győrben érettségizett, és a Corvinuson szerzett diplomát. Eközben aktív tagja lett a Fidelitasnak és a Fidesznek. Most 30 éves, a Fidelitas budapesti elnöke, Rogán Antal bizalmasa és V. kerületi képviselő. Egy, a neten megjelent információ szerint tavaly több mint négymilliót kapott tanácsadásért a miniszterelnökségtől.

A rokoni kapcsolatot több, egymástól független forrásból is megerősítették, mi azért a biztonság kedvéért megkérdezzük Böröcz Lászlót, hogy valóban a testvére-e a szombathelyi dohánykoncessziót nyert Böröcz Barnabás Bencének, a választ természetesen közöljük.

Egyébként tegnap a dohánykoncesszió nyertesei kapcsán az Index is arról írt, hogy előny Rogán ismerősének, szomszédjának, barátjának lenni.


Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/dohanybolt_szombathely_rogan_borocz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő! Ennyi jut az államtól a súlyos fogyatékossággal
  2013-04-25 18:53:24, csütörtök
 
 

Elképesztő! Ennyi jut az államtól a súlyos fogyatékossággal élőknek
2013. április 25., csütörtök 15:02

Júniustól elszakad az öregségi nyugdíjminimumtól a fogyatékos személyek támogatása: fix összegben határozná meg a juttatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). Nem számíthatnak azonban jelentős többletpénzre az érintettek: mindössze 5,2 százalékkal nő a támogatás összege, ami 2008. január 1. óta nem változott. A 2011. évi népszámlálási adatok szerint több mint 456 ezer honfitársunk él fogyatékossággal, közülük csaknem 110 ezren akadályozottak az önellátásban.


A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény 1999. január elseji hatályba lépése óta az öregségi nyugdíjminimumhoz kötődnek az érintett állampolgárokat megillető támogatások. Idén június 1-jétől azonban fix összegben határozná meg a juttatásokat az EMMI - derül ki az Országgyűlés napirendjén lévő törvénymódosítási javaslatból.

Az előterjesztés szerint június 1-jétől a fogyatékossággal élők havonta 19 500, a halmozottan fogyatékosok, illetve az önmaguk ellátására képtelen személyek pedig 24 000 forint támogatást kapnak. A még hatályban lévő szabályok szerint az öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 65, illetve 80 százaléka a támogatás. Az öregségi nyugdíjminimum 2008. január 1. óta változatlan, havi 28 500 forint, a fogyatékosok támogatása tehát jelenleg 18 525, illetve 22 800 forint. Vagyis júniustól mindössze 975, illetve 1 200 forinttal több állami támogatást kapnak az érintettek, mint most. A növekedés mértéke 5,2 százalékos, ami megegyezik az öregségi nyugellátások emelkedési ütemével. A támogatás 2014. január 1-jétől is a nyugellátásokra meghatározott emelés összegével növekszik majd.

Nem változik ugyanakkor a különböző mértékű támogatásra jogosultak köre. Havi 19 500 forintot kaphat az, akinek

- segédeszközzel vagy műtéti úton nem korrigálható módon a látóképessége teljesen hiányzik vagy aliglátóként minimális látásmaradvánnyal rendelkezik és ezért kizárólag tapintó-halló életmód folytatására képes (látási fogyatékos),
- hallásvesztesége olyan mértékű, hogy a beszédnek hallás útján történő megértésére segédeszközzel sem képes, feltéve, hogy halláskárosodása 25. életévének betöltését megelőzően következett be, vagy halláskárosodása mellett a hangzó beszéd érthető ejtése elmarad (hallási fogyatékos),
- értelmi akadályozottsága genetikai, illetőleg magzati károsodás vagy szülési trauma következtében, továbbá tizennegyedik életévét megelőzően bekövetkező súlyos betegség miatt középsúlyos vagy annál nagyobb mértékű (értelmi fogyatékos),
- állapota a személyiség egészét érintő fejlődés átható zavara miatt, az autonómia-tesztek alapján súlyosnak vagy középsúlyosnak minősíthető,
- a mozgásrendszer károsodása, illetőleg funkciózavara miatt helyváltoztatása a külön jogszabályban meghatározott segédeszköz állandó és szükségszerű használatát igényli, vagy a külön jogszabály szerinti mozgásszervi betegsége miatt állapota segédeszközzel eredményesen nem befolyásolható (mozgásszervi fogyatékos),
- állapota kromoszóma-rendellenesség miatt súlyosnak vagy középsúlyosnak minősíthető, és állapota tartósan vagy véglegesen fennáll, továbbá önálló életvitelre nem képes vagy mások állandó segítségére szorul.

Havi 24 000 forintot kap az, akinek

- az előzőekben felsorolt pontokban meghatározott súlyos fogyatékosságok közül legalább két fogyatékossága van (halmozottan fogyatékos),
- hallásvesztesége olyan mértékű, hogy a beszédnek hallás útján történő megértésére segédeszközzel sem képes, és a korábban felsoroltak közül egyéb fogyatékossága is van (halmozottan fogyatékos),
- ha a korábban felsorolt fogyatékossága van, és az önkiszolgálási képessége teljesen hiányzik.

Továbbra sem lesznek jogosultak fogyatékossági támogatásra a vakok személyi járadékában részesülők, illetve azok, akik magasabb összegű családi pótlékban kapnak, vagy utánuk magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak. A törvénymódosítási javaslat szerint a vakok személyi járadéka a jelenlegi 15 360 forintról 16 160 forintra emelkedik. Tudni kell, hogy 2001. július 1-jétől már nem állapítanak meg új jogosultak részére vakok személyi járadékát, azok részére folyósítják jelenleg, akiknek korábban állapították meg a jogosultságát a támogatásra.

Pár ezer forinttal magasabb összegű, 19 500 forint juttatást kaphatnak a vakok akkor, ha fogyatékossági támogatást igényelnek, de nem kérik önkiszolgálási képességük megállapítását. Havi 24 000 forintot kaphatnak, ha önkiszolgálási képességük hiányát megállapítják.

Utazási kedvezmények is igénybe vehetők

A súlyosan fogyatékos személyek helyközi közlekedésben (vasúti személyszállítás, HÉV, helyközi autóbusz-közlekedés, komp- és révközlekedés) 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe jegy-, illetve bérletvásárlásra egyaránt. A velük együtt utazó 1 kísérő személy jegyvásárlás esetén szintén jogosult a 90 százalékos kedvezményre. A helyi közlekedésben (helyi közúti és kötöttpályás közlekedés) 100 százalékos kedvezményre jogosultak bérletvásárláskor a súlyosan fogyatékos személyek, illetve 1 fő kísérőjük is.

A súlyos mozgáskorlátozott személyek - a mozgásszervi fogyatékosok, illetve a halmozottan fogyatékosok, akiknek a halmozott fogyatékossága közül az egyik mozgásszervi fogyatékosság - támogatást igényelhetnek személygépkocsi beszerzéséhez, illetve átalakításához is. Új autó vásárlásához 900 ezer forint támogatást kaphatnak. Használt, de legfeljebb öt éve forgalomba helyezett személygépkocsi, illetve segédmotoros kerékpárnak minősülő, három- vagy négykerekű járműre (kivéve quad), valamint 10 kilométer/óra sebességénél gyorsabban haladni nem képes gépi meghajtású kerekesszékre a vételár 60 százalékának megfelelő összegű, de legfeljebb 600 ezer forint támogatást lehet igényelni. Személygépkocsi átalakításához (automata sebességváltóval vagy más segédberendezéssel történő felszereléséhez, illetve súlyos mozgáskorlátozott személy szállítására alkalmassá tételéhez) legfeljebb 90 ezer forint támogatás jár.

Adókedvezmény, amiről sokan nem tudnak

Speciális adókedvezményre jogosultak a súlyos fogyatékossággal élők. Az szja-törvény szerint az összevont adóalap adóját csökkenti a súlyosan fogyatékos magánszemélynél az erről szóló igazolás alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg (személyi kedvezmény). Ez a tavalyi évi havi 93 ezer forintos minimálbérrel számolva azt jelenti, hogy aki az egész évre jogosult a kedvezmény igénybe vételére, az összesen 55 800 forinttal csökkentheti a 2012. évi adóbevallásában a fizetendő adóját. A maximális összeget azonban csak az tudja kihasználni, akinek legalább 250 ezer forint a bruttó fizetése, feltéve, ha nem csökkenti az adóalapját családi adókedvezménnyel.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/elkepeszto_ennyi_jut_az_allamtol_a_sulyos_fogya tekossaggal_eloknek.1036236.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&u tm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
110 éve született José Antonio Primo de Rivera
  2013-04-25 18:47:06, csütörtök
 
  110 éve született José Antonio Primo de Rivera



José Antonio Primo de Rivera (1903-1936) a spanyol Falange megalapítója, Hispánia fővárosában, Madridban - 106 éve - született 1903. április 24-én. Édesapja Miguel Primo de Rivera (1870-1930) korlátlan hatalommal rendelkező államfő, 1923 szeptembere és 1930 januárja között, Spanyolországban olyan nemzeti rendszert vezetett be, amelyben a ,,HAZA, HIT, KIRÁLYSÁG" hármas jelszava alatt egyesítette népét!

José Antonio Primo de Rivera egyetemi tanulmányai és katonai szolgálata végeztével, 1925-ben, ügyvédi pályára lépett.

Édesapja halála után testvéröccsével (Miguel) és annak feleségével (Anna) együtt az elhivatottak lelkesedésével szálltak harcba a spanyol zsidó-kommunista uralom ellen.

Primo de Rivera 1933 októberében hozta létre a FALANGE ESPANOLA mozgalmat azzal a céllal, hogy megdöntse a kormányt, ha a baloldali pártoknak sikerülne hatalomra kerülniük Spanyolországban. Hazafias eszméit két lapjában /F.E. (1934) és az ARRIBA (1935)/ hirdette, de hamarosan betiltották az említett sajtóorgánumokat. Ezt követően gyűléseken szónokolt országszerte és beszédeket mondott a Cortes-ben (Parlament), melynek 1933-ban tagja lett.

1935-ben a zsidó-kommunista baloldali pártok Népfrontba tömörültek és az 1936-os választások nyomán hatalomra kerültek.

Primo de Rivera, ekkor elvesztette parlamenti mandátumát és nem sokkal később le is tartóztatták. Börtönbüntetése idején újraválasztották, de a zsidó-kommunisták semmissé nyilvánították jelöltségét és a FALANGE ESPANOLA-t föloszlatták!

A spanyol polgárháború kitörésekor a börtönben tartott primo de Rivera-t rögtönítélő bíróság elé állították és a ,,köztársasági" kivégzőosztagok, 1936. november 20-án, agyonlőtték. Olyan határozott léptekkel ment a vesztőhelyre, hogy a kivégzésre vezényelt katonák közül az egyik kiejtette kezéből fegyverét!

Arribaespana!, azaz Ébredj Spanyolország! voltak utolsó szavai. Testvéröccsét (Miguel) tízévi, sógornőjét (Anna) pedig hatévi fegyházra ítélték.

Francisco FRANCO (1892-1975) tábornok nemzetiszocialista Spanyolországa mártírnak tekintette és ideológiájának alapjait Primo de Rivera beszédeiből és cikkeiből merítette, melyeket 1944-ben adtak ki ,,OBRAS COMPLETAS" címmel.

Bellák Frigyes - Jövőnk.info
Szombathely
2013. április 25.

http://www.jovonk.info/2013/04/25/110-eve-szuletett-jose-antonio-primo-de-rivera
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint a Fidesz ad menlevelet a gyurcsányista politikia bűnb
  2013-04-25 18:15:25, csütörtök
 
 
Gyurcsányék a demokratikus államrend megdöntésére tettek kísérletet

Megint a Fidesz ad menlevelet a gyurcsányista politikia bűnbandának- agyagba döngölhette volna őket, nem tette
2013. április 23. 16:26
Kostás Roland - Hunhír.info

Egyszerűen már nem tudom, sírjak, nevessek, vagy üvöltsek kínomban. Európa egyik, liberális demokráciának nevezett országában feketén-fehéren kiderül, hogy egy korábbi kormány által felügyelt titkosszolgálat vezére köztörvényes, alvilági gengszterrel dolgozta ki az akkor hatalmon lévők politikai túlélésének lehetőségeit, és a fő titkosszolga, a köztörvényes bűnözővel együtt kívánta jogellenes módszerekkel a politikai eseményeket befolyásolni. Kiderült, hogy a szemkilövető bukott diktátor titkosszolgálati főnöke, Laborc Sándor az olajszőkítő vezérmaffiózzóval, Portik Tamással együttműködve minden jogszabályt megsértve, törvénytelen úton akarta biztosítani egy politikai erő hatalmon maradását. A Fidesz-közeli média nem ezt harsogja minden orgánumában éjjel és nappal, nem ez fut a szalagcímekben és nem ennek a ténynek rendeli alá a rendelkezésre álló összes médiafelületet, hanem szépen elsiklik az események felett. Nem üvölt a világsajtó, nem jelennek meg a tekintélyt parancsoló gépkocsik a bukott diktátor és köre lakásainál, egyszerűen nem történik semmi az elmúlt 23 év legsúlyosabb politikai bűncselekménye kapcsán. Mert Gyurcsányék cselekedete a demokratikus államrend megdöntésének kísérlete.

Felfoghatatlan és érthetetlen a Fidesz hozzáállása ahhoz a napokban nyilvánosságra került eseménysorozathoz, amely a gyurcsányi rendőrdiktatúra időszakában játszódott le Magyarországon. Mint mára már ismert, a gyurcsányista titkosszolgálat vezetője, Laborc Sándor Portik Tamás köztörvényes maffiózóval dolgozta ki Gyurcsány Ferenc és politikai bűnbandája hatalomban tartásának lehetőségeit, amelyet gazdasági, politikai bűncselekmények sorozatával kívántak megvalósítani.

Az utóbbi 23 év legsúlyosabb politikai bűncselekménye, a jogállamot alapjaiban megrendítő eseménysorozat érthető módon elhallgatásra került a liberális médiahatalom magyarországi hadoszlopainál, viszont a Fidesz-közeli sajtó sem tett meg semmit azért, hogy ebből országra, világra szóló, minden emberhez eljutó hír lehessen. Pedig azzal, hogy az állam biztonságának legfontosabb szerve, a titkosszolgálat alvilági gonosztevőkkel akarja az általa támogatott politikai erőt hatalomban tartani úgy, hogy a nemzet biztonsága őrzésére hivatott szervezet köztörvényes bűnözőkkel szervezkedik politikai célok eléréséért, megvalósítja nemcsak a nemzetárulás fogalmát, hanem alapjaiban rendíti meg magát az állami berendezkedést is.

Magyarország akkor szűnt meg jogállamnak lenni a liberális felfogás alapján, amikor Laborc és Portik nemcsak egy asztalhoz ült, hanem politikai bűncselekmény-sorozatot is előkészített. A Fidesz meg csak áll, néz bambán, mint borjú az újkapura, médiája hallgat és ezt nem tudjuk másképpen értelmezni, minthogy cinkos összekacsintással ismételten menlevelet ad a gyurcsányi diktatúra prominenseinek, pedig ha valamikor, akkor most teljes jogalappal agyagba döngölhetné őket Orbán korábbi szóhasználata szerint.

A jobbikos Volner János frakcióvezető-helyettes jól meglátta a keddi nap folyamán az ok-okozati összefüggéseket, hírportálunk be is számolt arról, hogy a politikus milyen konkrét lépéseket sürgetett az ügy kipattanása kapcsán. Azonban a Jobbik egy ellenzéki politikai erő és nem az ő dolga a politikai megabűncselekmények miatt az eljárás megindítása, a bűnösök felelősségre vonása, és az egész politikai bűnszervezet felszámolása.

Az LMP is észbe kapott, és míg Volner teljesen logikusan és ésszerűen a konkrét esetre vonatkoztatva követelte az események kormányszintű kezelését, addig a biztosan mások már egyből elmaszatolták az évszázad politikai bűntényét úgy, hogy az elmúlt 23 évet akarják a politika és az alvilág összekapcsolódásának szempontjából vizsgálni. Így természetesen csökkentik a jelenleg ismertté vált bűncselekménynek a súlyát, bagatellizálják a lényeget, amelyet ismételten hangsúlyozunk: a szemkilövető bukott diktátor, Gyurcsány Ferenc uralkodása idején a kormánya által felügyelt titkosszolgálat vezető személyisége, Laborc Sándor köztörvényes bűnözővel és alvilági segédlettel akarta biztosítani a hatalmon lévők politikai túlélését, ezzel alapjaiban támadva meg és döntve össze a demokráciának titulált államfelépítményt.

Egy ilyen esetben az egész Gyurcsány-kormány felelőssége nemcsak politikailag, hanem büntetőjogilag is olyan szinten felvethető, hogy ezeknek az embereknek a köz- és politikai életből örökre eltűnve a bíróság előtt is számot kell adniuk a demokratikus rendszer megdöntésére tett kísérletükért.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64088
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.