Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Mezei virág csokor
  2013-04-26 16:25:32, péntek
 
  ...... .....

 
 
1 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Petőfi Sándor: Mi kék az ég!
  2013-04-26 16:18:45, péntek
 
  Mi kék
Az ég!
Mi zöld
A föld!
Zöld föld felett, kék ég alatt a
Hangos pacsírta fütyörész;
Dalával a napot kicsalta,
A nap rá gyönyörködve néz.


Mi kék
Az ég!
Mi zöld
A föld!
Zöld a föld, kék az ég, tavasz van...
És én oly sült bolond vagyok,
Hogy idebenn a szűk szobában
Kadenciákat faragok!

/Eperjes, 1845. (április)/
 
 
1 komment , kategória:  versek  
Vidor Miklós: Mese
  2013-04-26 16:08:28, péntek
 
  Lombsuhogó erdőn három szarvas.
Agancsukon gyertya lobog.
Mind oly délceg, lassan lépnek,
szép, fiatal vándorok.
Három királyfiak voltunk egyszer,
ha ránk lőnéd nyilad, nem menekszel!

Végesincs mezőkön három kis nyúl.
Hószín szőrük naptól ragyog.
Oly szelídek,csöndben ülnek, bámulják a pázsitot.
Három királylányok voltunk régen,
ne bánts minket, szánj meg, kérünk szépen!

...Sugaras felhők közt három fecske hasítja a tágas eget.
Magasan száll a szabadság, elejteni nem lehet.
Sose voltunk mások: három fecskék, de miénk a teljes végtelenség!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Édes, finom meleg bársony,
  2013-04-26 11:05:48, péntek
 
  Édes, finom meleg bársony,
Arc simító langyosság.
Nap sugarát átölelő,
Édesen szép tarkaság:
Tisztaság, Barátság.

Édes kávé friss illata,
Levegőben cikázva.
Táncot jár a napsugárral,
A mosolynak forrása:
Áldása, Varázsa.


Friss pirítós jó illata,
Reggel táncra hívogat.
Forró tea jó zamata,
Kedvességre csalogat:
Hívogat, Simogat.

Virág- dallam szín-pompája
Suhan át a hangokon.
Reggel vidám kicsi szálán,
Igaz barát szálakon:
Szárnyakon, Ágakon.

Törhetetlen, igaz hű szál,
Barát bársony virágán.
Mely illata az égbe száll,
A reggelek aranyán:
Fonalán, Mosolyán.

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Bagoly körül néz
  2013-04-26 10:59:20, péntek
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Magyar liga foci gyóztese: FTC
  2013-04-26 10:43:40, péntek
 
  A Ferencváros labdarúgócsapata története során először hódította el a Ligakupát, miután a szerdai, székesfehérvári döntőben 5-1-re legyőzte a címvédő Videotont.
A fővárosiak sikerükkel tízmillió forintos pénzjutalomban részesültek, míg a vesztes székesfehérváriak hatmillióval gazdagodtak a minden résztvevőnek járó kétmillión felül. A zöld-fehérek 2004 óta első trófeájukat nyerték.
Ferencváros-Videoton FC 5-1 (3-1)

Székesfehérvár, 6000 néző, v.: Farkas Á.
Ferencváros:
Jova - Somália, Gyömbér, Besic, Bönig - Cukic (Orosz, 75.), Józsi - Aborah, Leonardo, Jenner (Alempijevic, 64.) - Böde (Klein, 79.)
Videoton FC:
Bozovic - Brachi, Caneira, Juhász, Stopira - Vítor Gomes, Vinícius (Gyurcsó, 56.) - Álvarez, Mitrovic (Paraíba, 56.), Kovács I. (Torghelle, 79.) - Nikolics

Gólszerzők: Cukic (21.), Jenner (27.), Aborah (39., 71.), Somalia (75.), illetve Mitrovic (23.)
sárga lap: Besic (12.), Cukic (68.), Bönig (73.), Leonardo (87.), Aborah (88.), illetve Alvarez (44.), Vinícius (45.), Juhász (49.), Gomes (52.)

......


Ricardo Moniz szerdán megnyerte első komoly trófeáját a Ferencvárossal, miután a zöld-fehérek a Videotont 5-1-re verve elhódították a Ligakupát. A szakember nagyon boldog volt a meccs után.
- Fantasztikus érzés, hogy elhódítottuk a Ligakupát, különösen úgy, hogy egy rendkívül erős Videoton ellen kellett játszanunk, és többgólos győzelmet sikerült aratnunk. A futballban mindig nagyon kicsi a különbség győzelem és vereség között. Így volt ez most is, ám ezúttal jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket, ennek volt köszönhető a sikerünk. A közönség is remek mérkőzést láthatott, hiszen két támadó szellemű együttes játszott, amiből most mi jöttünk ki jobban. A mai napot ki kell élvezni, de holnaptól már a vasárnapi, szintén rendkívül fontos hazai összecsapásra készülünk.

Mérkőzés részletei
Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Csernoviczki Éva Judo EB bajnok, aranyérem
  2013-04-26 10:31:04, péntek
 
  ...


Ennél jobban nem is kezdődhetett volna: Csernoviczki Éva aranyérmet szerzett a budapesti adidas Judo Európa-bajnokság első versenynapján! Ez a magyar judosport tizenhatodik kontinensbajnoki aranyérme a felnőttek között.
Az első versenynapon tehát máris arannyal örvendeztették meg a mieink a publikumot, reméljük, a folytatás is sikerektől lesz hangos!
....


- A nap magyar szenzációját Csernoviczki Éva produkciója jelentette. Bár nem is olyan nagy szenzáció már, hogy az Ippon Judo Tatabánya csillaga remekel, hiszen 2002 óta minden évben hozott érmet valamelyik világversenyről, az elmőlt öt évben minden Eb-n dobogós volt, közben nyert olimpiai és világbajnoki érmet is. Csak az arany hiányzott nagyon. Most azonban eljött az ő ideje: megszerezte Magyarország tizenhatodik judós Európa-bajnoki aranyérmét!
- Két látványos és rövid meccsel ,,melegítette be magát" egészen az elődöntőig, az egyik ,,áldozat" az orosz Kuznyecova, a másik a német Kraus volt. A döntőbe jutásért aztán kiegyenlítettebb meccs következett, de a török Sahin is kénytelen volt fejet hajtani Csernoviczki Éva tudása, rutinja és akaratereje előtt - pedig vesztett helyzetből sikerült néhány másodperccel a vége előtt megfordítani a meccset.
- A finálé meglehetősen egyoldalú küzdelmet hozott, Csernoviczki Csaba lánya-tanítványa szóhoz sem engedte jutni az ugyancsak olimpiai bronzérmes belga Van Snicket, s a hazai publikum nagy-nagy örömére megszerezte Európa-bajnoki címet!

- A mai napom egyik kulcsmomentuma az volt, hogy felépültem a középfül-gyulladásból, de aztán az elődöntőm előtt volt egy kis holtpontom, tompának, álmosnak éreztem magam. A döntőben végig úgy éreztem, hogy jobb vagyok az ellenfelemnél, uraltam a meccset. Boldog vagyok, hogy három ezüstérem után végre összejött az arany!" - nyilatkozta Csernoviczki Éva az eredményhirdetés előtt.
Nem volt könnyű az olimpia után megfelelő motivációt találni, de egy hazai Eb elég ösztökélő volt Évi számára. A felkészülésünket nehezítette egy középfülgyulladás, de szerencsére Évi a versenyen ebből semmit sem érzett. A győzelem kulcsa az első mérkőzés volt, ott elhittük, hogy meglehet az aranyérem. Fantasztikus volt edzőként és apaként is hazai közönség előtt megnyerni az első Európa-bajnoki aranyat. Ilyenkor apaként számomra is megengedett, hogy kicsit jobban elérzékenyüljek a megszokottnál. Nagyon örülünk, hogy Évi és a többi versenyzőnk rá tudta irányítani a figyelmet sportágunkra" - nyilatkozta Csernoviczki Csaba, az aranyérmes Csernoviczki Éva édesapja.


 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Én vagyok az út, az igazság és az élet.
  2013-04-26 10:22:24, péntek
 
  Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: ,,Elmegyek, és helyet készítek nektek?" Ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen ismeritek az utat oda, ahová én megyek!" Ekkor Tamás így szólt: ,,Uram, mi nem tudjuk, hová mégy; hogyan ismerhetnénk hát az utat?" Jézus ezt felelte: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."
Jn 14,1-6

Imádság
Uram, Jézus, taníts meg engem arra, hogy ne akarjak mások felett ítélkezni, hanem igazságosan ítéljem meg cselekedeteimet. Ébredjen bennem bűntudat és bűnbánat! Ugyanakkor sose feledkezzek meg arról, hogy irgalmas Istenként mindig kész vagy megbocsátani nekem. Azzal a bizalommal sietek feléd, hogy nálad nem csak igazságos ítéletre számíthatok, hanem rátalálok irgalmas szeretetedre is. Hiszem, hogy bármily nagyok is bűneim, nagyobb a te irgalmad és kegyelmed. Tekints rám, Uram, irgalmas tekinteteddel!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.