Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
❤Mit tarmalmaz egy HOT-DOG??? ❤
  2013-04-28 17:29:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ DINNYEvonat ❤
  2013-04-28 13:01:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ ZÖLD ❤ sárga ❤ PIROS ❤
  2013-04-28 07:16:40, vasárnap
 
  Nem a jelzőlámpák színeit soroltam! :-)
Ma ilyen színű koktélokat készítettem mindössze 10 perc alatt! Hogyan?
Íme:


Hozzávalók kb 5-6 pohár - bő 1 liter koktélhoz :

Alap - sárga koktél:

2 db narancs
2 db alma
1 db répa
tisztított víz
ezt 3 részre osztjuk, melyből az egyik harmad marad sárga színű. A turmix kehelyből 1-1 edénybe öntjük a 2 harmadrészt, míg az 1 harmad a kehelyben marad.

Zöld koktél:

A kehelyben maradt 1 harmadhoz adunk néhány sóskalevelet és tovább turmixoljuk.

Piros koktél:

A zöld turmixot kiöntjük a kehelyből, majd egy másik harmad sárga kerül bele vissza egy kicsi fej céklával, melyet összedarabolva teszünk hozzá + egy kevés tisztított vízzel turmixoljuk.

Nem ízesítettem és nem édesítettem semmivel, mert a narancs, az alma és a répa elég édes - aki már nem eszik finomított cukrot, mindent édesebbnek érez, így nyírfacukorból is kevesebbet eszik. :-)
Mindhárom rostos koktél nagyon finom, kóstoljátok meg!

Évek óta ismerjük az egészség valódi, természetes receptjét: zöldségek és gyümölcsök. De vajon mennyit érdemes elfogyasztani belőlük naponta?
A WHO ajánlása szerint napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt kell elfogyasztani naponta, ez kb. 0,4kg-nak megfelelő mennyiség.

A valódi kérdés az, hogy vajon van-e értelme ennél több zöldség és gyümölcs elfogyasztásának, vagy a ,,felesleg" úgyis ,,kárba megy"?

Nos, úgy tűnik, erről szó sincs. A legfrissebb kutatások szerint, minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, annál egészségesebbek lehetünk. Minden extra adag zöldség vagy gyümölcs bevitel, plusz védelmet biztosít szervezetünknek.

Azoknál, akik naponta 8, vagy annál több adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, átlagosan 22%-kal csökken annak az esélye, hogy szívbetegségben halnak meg.

Kutatók szerint emberek tízezreit lehetne megmenteni évente, ha több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanának.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤FEJFÁJÁS ❤ Ősi ázsiai receptek❤
  2013-04-28 07:09:51, vasárnap
 
  Az ember az őskortól kezdve gyógyította magát a természet adta gyógyszerekkel. Annak idején, amikor még az állatvilág is korlátlanul és bőségesen látta el javakkal az embert, nem volt ennyi veszélyeztetett állatfaj, akkor a gyógyászatban az állatok belső szerveinek és testnedveinek, valamint a csontjainak és egyéb részeinek felhasználása is elfogadott volt. Harcos környezetvédőként távol álljon tőlem, hogy az állatok gyógyászati célú felhasználásával a természet megkárosítására buzdítsak. Vannak azonban olyan állati gyógyászati alapanyagok is, melyek a mindennapjainkban tömegesen állnak rendelkezésre. Először is lássuk, hogy mi mindent foglal magában az ősi hun, mongol, ujgur, tibeti és kaukázusi gyógyhagyomány.
A hunok nagyon sok gyógyszert és gyógyszeralapanyagot exportáltak Kínába, Iránba és Indiába. Az orvosságok mellett a hun orvosok kidolgozták az “örök élet", vagy mostani fogalmaink szerint a hosszú, boldog, szellemi, testi és nemi erőben teljes élet előírásait, amelyek nem csak orvosságok nevét, hanem étrendet, életfelfogást, életmódot és testi, szellemi gyakorlatokat tartalmaznak.
A hun orvosok tudását a rendkívül tehetséges ujgurok - a hunok egyik főtörzsének tagjai - vitték tovább. Az ujgur orvosok szanszkrit, kínai, szogd, perzsa és más korabeli nyelvekre fordították le műveiket, és így messze földön elterjesztették az általuk használt gyógyszereket és orvoslási tudományukat.Dzsingisz kán idején és később az ujguroknak jelentős szerepük volt a mongol birodalomban. Így ezen gyógymódokat más népekre is hagyományozhatták. Így kerültek be a kínai (HKO), a tibeti, valamint a mongol gyógyászatba.
A keleti orvoslás ereje a rendszerében rejlik. Azaz az orvos felmérve a páciens állapotát nem egy gyógyszert ír fel, hanem általában komplex kezelést (étrend, testmozgás, lelki gyakorlatok, életszemlélet váltás) javasol. Némelyik recept pofonegyszerű, ám annál hatásosabb. Most a fajfájás esetén alkalmazott recepteket vesszük górcső alá.


Ősi hun, mongol, ujgur, tibeti, kaukázusi és kínai receptek FEJFÁJÁS esetére:
Zöldmazsola: Forró vízben áztatott mazsola levét igya meg hidegen ha fáj a feje. Egy pohár vízhez egy maréknyi mazsola elegendő.

Sárgarépamag: Áztasson egy teáskanálnyi sárgarépamagot egy pohár forralt vízben, és ha kihűlt igya meg.

Édesköménymag: Szúró jellegű fejfájás esetén igyon köménymagteát. Gyógynövényboltokban, drogáriákban patikákban mindenütt hozzáférhető az édeskömény tea. Adjon egy teáskanályni összenyomott maghoz egy pohár forralt forró vizet.

Mandula: Fejfájás esetén napi 5-6 szem mandulának fájdalomcsökkentő hatása van.

Burgonya: Ha gyakran fája feje, igyon naponta két alkalommal frissen kifacsart krumplilevet. A fájó részre tegyen vékonyan szeletelt krumplit, és kösse be vászon kendővel.

Borsmenta: Forrázzon le vízzel egy mokkáskanálnyi száraz levelet, és igya meg.

Köszméte: Főzzön pár percig egy pohár vízben egy teáskanálnyi szárított gyümölcsöt. Naponta 2 csészével hatásos.

Forrásvíz: Gyakran igyon forralt forrásvizet fejfájás esetén. Lassan, kortyolgatva fogyassza.

Rozmaringolaj: Cseppentsen hideg vízzel átitatott kendőbe 2 csepp rozmaringolajat, és helyezze a homlokára.

Gyömbér: Keverje össze a gyömbérport vízzel úgy, hogy kásás legyen, utána pedig helyezze vászonzacskóba. Közvetlenül a fájó részre rakja és hagyja orr bőrpirulásig.

Káposztalevél: Tegyen friss káposztalevelet a homlokára, ha fáj a feje.

Figyelmeztetés! Gyenge tápértékű, hormonokkal, antibiotikumokkal és vegyszerekkel szennyezett alapanyagokat ne használjon a recepthez. Ne használja a receptet orvosi kezelés helyett, súlyosabb esetekben a leírt gyógymódok alkalmazása előtt feltétlenül kérje ki szakorvosa véleményét!

Saját - jól bevált - receptjeim:
1. Rossz, de tiszta nejlonharisnya szárába/nejlon zokniba tegyünk vattát, ezt itassuk át svédkeserűvel és tegyük a fejre, mint egy pántot.
2. Nagy tisztaságú mentaolajjal kenjük be a fájó fejrészt (akár a hajas fejbőrt). Vigyázat! A készítmény ne kerüljön a szembe!
Ne felejtsük, hogy a fejfájás a legtöbbször csak a tünete egy megbetegedésnek, rendkívül sok oka (lelki, testi, virális) lehet, hogy mi miatt fáj a fejünk. A kellemetlenség azonban ezen módszerekkel csökkenthető!
A cikkhez felhasznált irodalom: Dr. Danima Damdindorj: Az öngyógyítás művészete
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤GRAPEFRUITMAG KIVONAT és GYÓGYÍTÓ HATÁSAi❤
  2013-04-28 07:07:01, vasárnap
 
  "A grapefruitmag-kivonat az abszolút legjobb és leghatékonyabb antibiotikum és gombaölőszer, amelyet a természet nekünk ajándékozott."
( Dr.Klaus Küsterman)


A GRAPEFRUITMAG kivonat bioflavonoidot, glukozidot, C vitamint tartalmaz. A készítményt a gyümölcs magjából és a gyümölcshús egyes részeiből nyerik. A mag hatóanyagai elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránját és szabályosan ,,kiéheztetik'' őket anélkül, hogy az emberi szervezetet károsítanák, ezáltal természetes módon semmisítik meg a vírusokat, baktériumokat, gombákat és parazitákat.
A grapefruit-mag csodálatos tulajdonságaival kapcsolatosan számtalan kutatás folyik szerte a világban. A magok kivonatát természetesen antibiotikumként, nagy hatékonyságú vírus- és gombaölő szerként tartják számon. A kivonat már igen csekély mennyiségben sikeres volt több száz különböző baktérium- és vírustörzs, gombatörzs és parazita elpusztítására, a hasznos baktérium-törzseket viszont csak túladagolás következtében károsítja. A készítmény hatékony fertőzések elleni védelemben is.

A GRAPEFRUITMAG KIVONAT hatóanyagai elsősorban a gyomor- és bélpanaszok, gombás betegségek és fertőzések, megfázások, torok-, orr-, fülfertőzések, köröm-, fogínygyulladás és hüvelyfertőzés esetén válnak be. A felhasználók naponta tapasztalják a különleges, alkoholt nem tartalmazó, az ÖKONET cég számára kifejlesztett készítmény hatékonyságát új és új területeken. A legújabb kutatások alapján a fertőtlenítés természetes és eredményes új módszerét jelentheti a kórházak fertőző osztályain, a műtőben és az ivóvíz, uszodák vize és tisztítóüzemek kórokozóitól mentesítése területén is. A grapefruit anyagai természetesen, gyorsan és káros melléktermékek keletkezése nélkül bomlanak le — így nem károsítják a környezetet sem.
A GRAPEFRUITMAG kivonatot külsőleg és belsőleg, környezetünk és szervezetünk fertőtlenítésére egyaránt használhatjuk.
Vírus-szemölcs (verucca), herpesz vagy nátha esetén.
A szájüreg és a fogak kisebb fekélyek, szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, fogszuvasodás, fogkő, fogínygyulladás esetén.
A torok és az orr fertőtlenítésére nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás esetén.
Külsőleg ajánlott: szőrtüszőgyulladás, vágott seb, bőrkiütés, övsömör, ekcéma, szemölcs, horgomba, korpásodás, fejtetű esetén.
Gyomor-, bélrendszeri problémáknál: hasmenés, gombásodás esetén, ezen kívül étvágy- és emésztésjavító, segít a normális bélflóra kialakulásában.
Aromaterápiás módszerként a fürdővízhez keverve, vagy inhalálásra, gargalizálásra.
Sebek kezelésében avokádó- vagy olívaolajjal elkeverve, ecsetelő szerként alkalmazva hatásos.
Kiváló konzerváló hatása miatt befőttek eltevéséhez is - Használhatjuk. Természetes kozmetikumok tartósító szereként meggátolja a penész kialakulását.
Krémekbe keverve hatékony ellenszere az ekcémának, herpesznek, pattanásoknak, fertőzéses eredetű bőrkiütéseknek.
Izzadó lábak, intim testrészek szagtalanításában szintén hatékony.
Háztartási fertőtlenítőszerként is rendkívül eredményes: élelmiszerek - zöldségek, gyümölcsök, húsok lemosására.
Takarításnál: klímaberendezések, hűtőszekrény, úszómedencék, házi szökőkutak, betegszobák fertőtlenítésére, penész gátlására, mosásnál ruhaneműk fertőtlenítésére.
A kivonatot heveny problémák esetén szakember által meghatározott ideig, és mennyiségben szedhetjük. Túlzottan nagy adagok szedésekor esetleg fejfájás, hasmenés és hasi görcsök jelentkezhetnek. Ezért belső használata előtt kérje ki orvos, vagy természetgyógyász tanácsát!

Figyelem!
A kivonat a szembe nem kerülhet!
Kizárólag hígítva használjuk!
Hígítatlanul szemölcsök, láb- és körömgomba esetén használható külsőleg.
Citrus allergiában szenvedők nem alkalmazhatják!
Csecsemőknél és kisgyermekeknél kisebb adagot használjunk.
Várandós anyukák is szedhetik.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤KONYHAI TRÜKKök, TIPPek, PRAKTIKÁk❤
  2013-04-28 06:21:08, vasárnap
 
  - Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.
- Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!
- A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. A kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!
- Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.
- A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
- A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
- Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
- A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután könnyen lejön a bőre!
- Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb...teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle!
- A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
- A szárított zeller, és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata!
- A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
- Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
- Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban (gézben) helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.
- Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel vagy szórj rá lisztet! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem!
- A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.
- A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, húzzunk el folyó csapvíz alatt. Nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
- Befőttesüveget úgy is kifertőtlenítünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük. Ha a megmosott üvegeket 3 percre lecsurgatva tesszük mikróba, az is ugyanezt az eredményt adja.
- Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
- A főtt tészta nem áll össze, ha, mielőtt felforraljuk a vizet, olajat teszünk bele, majd a kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.
- A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
- Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet!
- Ahhoz, hogy a citrom kiadja az a összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard!
- Hogy ne legyen a káposztafőzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére!
- Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!
- Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje.
- Mazsolához, reszelt citrom, vagy narancs héját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.
- Csempe- járólap fugaközök tisztításához van egy új tippem! Sütőport vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.
- A sütőport elsősorban a függönymosáshoz ajánlom, de minden fehér mosáshoz jó. A mosópor mellé 2 zacskó sütőport kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.
- Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!
- Ha nincs otthon sütőpor, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot: 2 evőkanál rum 1 tasak sütőport helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!
- Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre. Ha így járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.
- Ha egy finom vasárnapi ebéd után maradt burgonyapüré, ki ne dobjuk. Kiválóan felhasználható pogácsához vagy akár kroketthez is.
- A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni, papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára. A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)
- Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.
- Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.
- Ha kissé megfonnyadt a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.
- Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla. Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.
- A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
- A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.
- Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.
- Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.
- Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára jégszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
- A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
- Az újhagyma szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk körözötthöz, szendvicsvajba keverve, salátákhoz.
-A fokhagymát ne süssük nagyon forró zsiradékban, mert könnyen megkeseredik.
- Ha a gerezdek közepéből kivágjuk a zöld, vagy sárga hajtást, nem marad kellemetlen utóíze.
Ha hámozatlanul főzzük az ételekbe, az érzékenyebb gyomrúak is panasz nélkül fogyaszthatják.
- Sütés közben nem fog spriccelni az olaj, ha előzőleg egy kis finomlisztet szórunk bele.
- Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát.
- Praktikus fűszerkockákat készíthetünk, ha friss petrezselymet felaprítunk, majd jégkocka adagolóba tesszük, kevés vízzel felöntjük, és így lefagyasztjuk. Étel készítésénél elég csupán egy kockát elővenni, s már fel is használhatjuk ételünkhöz. A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételhez, így megtartja értékes tápanyagait.
- Az őrölt fűszerpaprika jobban megőrzi a színét, és illatát, ha néhány egész babérlevelet tesz
- Főzz szezonális alapanyagokból: a friss zöldségek, gyümölcsök dúskálnak az értékes vitaminokban. Változatosan kövessék egymást az egyes fogások, hiszen csak egy igazán fanatikus burgonyaimádó kíván burgonyaleves után krumplifőzeléket.
- A menük összeállításánál mindig ügyelünk az egyes összetevők élettani hatására. Soha ne tálalj babgulyás után zöldbabfőzeléket, vagy frankfurti leves után lencsefőzeléket, mert kellemetlen délutánnal számolhatsz!


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 1376 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 53
  • e Hét: 4600
  • e Hónap: 17969
  • e Év: 987353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.