Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gerendás Péter elmegy
  2013-04-03 18:32:12, szerda
 
 




Válasz a búcsúlevélre

"Péter! Nekem jobb ötletem van!"

Búcsúlevelet írt Gerendás Péter: a Liszt Ferenc-díjas előadóművész úgy döntött, befejezi itthoni tevékenységét. Soraira a Művész-Embertől kapott egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.
2013.04.02 11: Bolyki Gyuri írása

Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.

Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani gondolataimat.

,,...nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet."

Péter!

A fenti idézet kapcsán tényleg ne dugjuk a fejünket a homokba!

15 lemezről írsz. Tudom, volt olyan időszak az életedben, amikor jól fogytak a lemezeid - mint általában minden tehetséges előadónak. De azt is tudja az egész zenei szakma, hogy azok a típusú lemezek, melyek a nevedhez (is) fűződnek, tíz éve folyamatosan csökkenő számban keltek el. Az elmúlt öt évben, ha egy ilyen kiadványból megvettek 1500 példányt, az már óriási sikernek számított. Ez nem csak rád volt érvényes, hanem az egész szakma hozzád hasonló kaliberű és stílusú előadóira. A CD ipar összeomlott, ezt öt éve mindenki látja, tudja. Ennyi ideje készül az egész zeneipar átállni, megújulni, együtt élni az új kihívásokkal. Péter! Az, hogy a lemezek nem jelentenek megélhetési lehetőséget, nem új dolog, és nem csak téged érint! Legfeljebb annyiban érint téged jobban, hogy nem találtad meg a módját az átállásnak, nem sikerült felkészülnöd az új korszak új kihívásaira.

A ,,számtalan rangos díj" kapcsán szeretném eszedbe juttatni szakmánk alapvető mondását: a művész nem díjakért dolgozik - bár a munkáját díjazhatják. Tényleg sok díjat kaptál, ezek egy része szakmai elismerés, másik része annak honorálása, hogy komoly szerepet vállaltál egy politikai irányzat népszerűsítésében. De sajnos, díjért még senki nem kapott kenyeret a boltban. Ugye, ez sem újdonság?

,,...befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.
Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás."

Péter!

Ez - és a többi, cigányozós, zsidózós - megnyilvánulás nem méltó egy alkotóhoz, egy előadóművészhez! Tudod jól, hogy a zsidóság vezetőinek kijelentésével ("Magyarországon a zsidóság reneszánszát éli") sincs szinkronban ez a kijelentés, és azzal sem, amit te magad megtapasztalsz. Ha valamikor, hát az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt fasiszta masírozás, cigánygyilkosságok, de volt nekünk izraeli állampolgárként idetelepített Szabó Albert dísz-nácink, és sikerült úgy "lehozni" az MSZP-SZDSZ kormánynak a nyolc évét, hogy Parlamentbe kerülhetett a Jobbik. Ha valamikor, hát ezekben az időkben kellett volna "fasizálódásról" beszélni, nem ma. Ez a kormány azzal küzd, hogy az elődje parlamentbe juttatta a Jobbikot! De, ha úgy érzed, hogy téged ennyire zavar valami, akkor tegyél ellene a saját eszközeiddel, mint művész! Pont most lenne szükség rád, alkoss, szólalj meg!

De én inkább maradnék a szakmai résznél!

,,Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött, és ennek szimbolikus jelentősége is volt.
A második vonalban születtem, és ott is maradtam."

Péter! Semmi szimbolikus jelentése nincs, és nem is volt annak, hogy híres előadókat kísértél! A legtöbben így kezdik, teljesen normális dologról van szó. Lehetőséget kaptál zenészbarátaidtól, hogy megmutasd magad a közönségnek, hála Istennek, sokan voltak, akik látták tehetségedet, és szerettek volna segíteni az előrejutásban. Az, hogy végül nem sikerült az élvonalba kerülnöd, egyáltalán nem kirívó eset, hiszen a ,,feltörekvő" művészek 90%-a a második vonalban marad. Nincs egy tucat azoknak a - most is színpadon álló - művészeknek a száma, akiknek összejött az előrelépés! Általában elmondható, hogy aki jó a második vonalban, az ritkán jó az első vonalban. Pont azért jó valaki ,,asszisztnak", mert tehetséges, ügyes, szorgalmas, de nem annyira erős egyéniség, hogy elhomályosítsa a főhőst. Sokaknak pedig az a problémájuk, hogy nem olyan típusú egyéniségek, akiért a közönség hajlandó önálló produkcióként is pénzt fizetni. Nézd meg: hány háttérvokálos kezd szólókarrierbe, és hány marad talpon?!

Szóval, ez a megélésed teljesen normális, és semmi egyedi nincs benne! A zeneipar így működik!
Így folytatod:

,,Később a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok."

Ezzel kapcsolatban három dolog:

- Az a művész, aki saját lábára áll, kell, hogy rendelkezzen egy hosszú távú elképzeléssel arról, hogyan építi fel karrierjét. Azt is pontosan ki kell jelölnie, mik azok a visszacsatolási pontok, melyek igazolják elképzeléseit, és mik azok az események, melyek megtörténte azonnali újragondolásra kell, hogy késztessék tervei kapcsán. E jól átgondolt stratégia nélkül nem merészség, inkább botorság önállóan elindulni ezen a pályán.
- Sok számodat játszották a rádiók - de ezek szerint nem eleget ahhoz, hogy abból ma is profitálni tudj. Azt azonban te dönthetted el, akarsz-e olyan számot előadni, ami ,,rádióbarát", vagy sem. Te is, és zenésztársaid is képesek lettek volna megírni egy ,,3:20 - 120bpm" típusú dalt, és máris ment volna. De valamiért nem ezt az utat választottad. Mint ahogy nagyon sokan mások sem voltak erre hajlandók, de ők nem panaszkodnak amiatt, hogy nincs rádiójátszásuk.
- Rengeteg előadóművész van, akinek egyetlen nótája sem megy rádiókban. Amíg nem volt Jazzy rádió, a Brothers-nek soha, sehol egyetlen dala nem volt hallható. De nem is akartuk! Berendezkedtünk arra, hogy mi nem rádióbarát gagyi-zenét csinálunk, és ezen az úton járunk 25 éve. Ez egy teljesen normális létezési mód a zenei életben, nem jelent ellehetetlenülést, sőt! Az a tapasztalatom, hogy annál magasabb jegyárat/gázsit tudsz elkérni a koncertjeiden, minél távolabb vagy a bulvártól és a kereskedelmi rádióktól.

,,Az elenyésző számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestő zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jólöltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót."

Kilenc évig voltam rendezvényszervező. Nincs a zenei életben olyan ,,sztár", aki ne lépett fel volna rendezvényeken. Ez nem szégyellnivaló, nem alávaló munka, hanem szolgáltatás. Van, akit arra kérnek fel, hogy produkció legyen az eseményen, van, akit aláfestő zenének. Mindenki eldöntheti, mit vállal el.

,,Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a művészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csődbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkező tehetségkutatónak álcázott valóságshowk hősei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkező 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot."

Bizony, elmúltak azok a szép idők! A rendezvénypiac bedőlt, alig van megrendelés, és ezt minden muzsikus megérzi. Van olyan élvonalbeli zenész barátom - ha megmondanám a nevét, nagyon csodálkoznál! - aki 2008-2010 között rendszeresen éhezett! Annyira nem volt fellépési lehetőség, hogy már az evés is probléma volt számára. Szerencsére, azóta kicsit javult a helyzet, de koránt sem olyan biztos megélhetés ma zenésznek lenni, mint amilyen a válság előtt volt. A legtöbben rájöttek, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a külföldi fellépésekre, hiszen olyan sok tehetséges zenész van hazánkban, hogy lehetetlen a hazai piacról ennyi embernek megélni.

"Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják."

Ez azért nem így van! Hála Istennek, az utóbbi egy-másfél évben a legtöbbek számára kicsit javult a helyzet a zenei életben. Azt el tudom képzelni, hogy ezt te nem érzékeled, de akkor meg kell vizsgálni, miért mennek el egymás mellett az igények, és az általad nyújtott produkciók, majd igyekezni kell összhangba hozni a kereslet-kínálati oldalt. Most mondhatod erre, hogy te nem ilyen művész vagy, de én meg csak azt tudom válaszolni, hogy LEGYÉL ilyen művész! Elfogytak a támogatások, baráti felkérések, csak a piac maradt, és aki onnan akar magának pénzt, annak tudomásul kell vennie a piac szabályait!

,,Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés ,az életművem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem."

Azt hiszem, itt van a legnagyobb baj. Ez a mondat arról árulkodik, hogy - bár a legmagasabb színvonalú is lehet egy produkció - hozzáértő gazdasági emberek nélkül ma már nem lehet ,,életben maradni"! Ez egy kőkemény szabály, ami alól addig van kibúvó, amíg baráti alapon kapod a megrendeléseket és a támogatásokat. Ha ezek nincsenek, marad az üzleti alapú szervezés, mely csak üzleti alapon lehet anyagilag is sikeres.

,,Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is , de senkit nem érdekelt, de mégcsak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem."

Péter!

Volt EGY színházi ötleted, amire nem voltak vevők?! EGY ötleted nem jött be?! Nekem évente 25 ötletem van (éppen most három helyen harcolok, hogy színházba kerülhessen egy-egy művünk) és van, hogy abból nem lesz semmi! Ne hülyéskedj, hogy egy ötleted elbukása után elveszted a kedved! Hát, ha te nem dolgozol a sikereden, más miért dolgozna?! Hozz elő másik 100 ötletet, egészen addig, amíg utat nem törsz valamelyikkel magadnak!

,,Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország élhetetlenné vált."

Senki nem él ma nagy lábon. Mi sem, és a körülöttem lévő zenészek sem. Nem ismerek olyan muzsikust, aki csak megközelítőleg képes lenne megkeresni a válság előtt megszokott összeget. ,,Ez nem normális dolog." Sajnos, tényleg nem. De egyszer muszáj visszafizetnünk a rengeteg felvett (és elpazarolt) kölcsönt - és éppen most, éppen ránk osztotta a sors ezt a szerepet. Vége a kamu fejlődésnek, nincs pénz ígérgetni a semmire, most bizony a kasszához kell járulnunk, akár tetszik, akár nem. Számomra nem az a kérdés, hogy kevesebből kell-e megélnünk, hanem az, hogy mivel tudok én hozzájárulni ahhoz, hogy minél hamarabb kimásszunk abból a sz..ból, amit nem is én lapátoltam ide. Sírhatnék, hogy ez igazságtalan, pocskondiázhatnám a választókat, akik nyolc évig egy béna MSZP-SZDSZ kormányt szabadítottak a nyakunkra, de nem teszem. Ezt hívják demokráciának, és felelősségteljes magatartásnak. Dolgozom, hogy legalább majd a gyermekeimnek jobb legyen. A saját területemen húzom az igát, miközben totálkárosra zúzott 20 éves autómat egy 15 évesre cserélem. Nem most fogunk újat venni...

"Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek."

Ez nem igaz! Ha csak azt mondom neked: LGT-Aréna-3x teltház, akkor talán többet nem is kell bizonygatnom: az emberek igen is hajlandók pénzt adni a számukra értékes produkciókért!

Az egy más kérdés, hogy sok előadó azt éli meg, öt éve még hajlandók voltak fizetni értük, ma már nem. Itt újra visszakanyarodunk oda, hogy meg kell találni a kereslet-kínálati egyensúlyt!

Miután sok-sok problémát leírsz, így folytatod:

,,Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra? Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim."

Én pedig azt javaslom, Péter, ne menj sehova! Egyrészt, annyi zsidózás, cigányozás, töröközés, amennyi itt van, mindenhol van, sőt! Másrészt sehol nem fognak tárt karokkal várni egy olyan művészt, aki saját hazájában sem tanulta meg, hogyan kamatoztassa tehetségét és tudását piaci környezetben. Lehet, hogy balliberális beállítottságod okán ölelő karokat találsz valahol, de ha igazi művész vagy, utálni fogod, hogy nem a dalaidért szeretnek, hanem mert jól odamondtál ennek a szemét rezsicsökkentő jobbos kormánynak. Nem igaz, hogy máshol kell meghúznod magad, ahol értékelik a tudásodat - mert azt itthon is értékelik! De meg kell találnod az utat a közönséghez, a TE közönségedhez! Azokhoz, akik nem azzal állnak ki melletted, hogy hangzatos beírásokkal szaporítják a kommentek számát, hanem megveszik a lemezedet és a koncertjegyeket. Ha azoknak a fele lemezt vett volna tőled, akik most olyan nagyon sajnálnak, az egyik leggazdagabb zenész lennél! Ne engedd, hogy álságos ,,rajongóid" félrevezessenek! Ők nem a te rajongóid, ők azért rajonganak, mert egy művész beszólt a zorbánnak. Hirdess meg egy Gerendás koncertet még ezen a héten, és nézd meg, hányan veszik meg a jegyet, hányan fognak lemezt venni. Ha tényleg olyan sokan, mint ahányan a sajtóban/interneten melléd állnak, jövő hónapban új házat vehetsz magadnak. Ha kevesen, akkor lépd át a most oly hangos tömeget, távolodj el tőlük, és keresd meg a saját közönségedet!

Kapaszkodj a gitárodba, és bízz a tehetségedben! A reményt és a jövőképet senki nem fogja ,,leszállítani" a címedre, csak magadnak tudod megteremteni. Nézz a gyermekeid csillogó szemébe, és kezdj el dolgozni értük, és a hazáért, amiben nevelkednek.

Tehetséges vagy, sikerülni fog!

Üdv: Gyuri


Link








Gerendás Péter elmegy

Jött a hír, belecikázott a feltámadás ünnepébe: itt hagy bennünket Gerendás Péter gitáros-énekes. Azért választotta - mindeddig meg nem nevezett - új hazáját, mert fokozódik a fasiszta veszély, megélni pedig nem tud.

Röviden ennyi Gerendás Péter története, és nyomában máris ezer liter nyál, sóhajtozás, jajveszékelés támadt, mintha legalábbis egy Albert Einsteinbe oltott Ritchie Blackmore pakolna a bőröndbe.

Hogy mennyire hazug, álságos ez az egész, jól példázza néhány gyomorforgató nyilatkozat.
Gyurcsány Ferencnek például az jutott eszébe az esetről, hogy Gerendásnak a zsidósága miatt kell távoznia, Vágó István pedig emlékeztetett, hogy Bartók is elment (és nem nyílott meg az ég boltozata a kedélyes kvízember felett...), de a legjobb Szily Nóra idegtépően ellágyult agyalágyulása, ezt muszáj szó szerint idéznem: ,,Péterem... Én most sírok. Ölellek... Ölelnélek. Értelek."

Akkor most sebesen tegyük rendbe a dolgokat, mielőtt még zokogógörcsben elhalálozik a teljes balliberális oldal.

Mi van akkor, ha Gerendás Péternek nem azért kell távozni, mert zsidó és az új Bartók Béla, hanem mert arra, amit csinál, nincs kereslet? Ezer példa jut eszembe: ott van például a Budapest Klezmer Band, ha valakik, ők biztosan zsidók, de telt házakat csinálnak, és nem úgy tűnik, hogy szednék a sátorfájukat. Ami tehát jó, az kormányon, ellenzékben, sötétben és reggel hat órakor is jó...
A távozófélben lévő Gerendásról tudni kell, hogy nemcsak zenészként, de közéleti emberként is megbukott Magyarországon. Most hiába álcázza művésznek magát: hosszú éveken át mindent aláírt szeretett politikai tömörülései védelmében, pártrendezvényeken muzsikált, nyakig merült a belpolitikába. Művésznek, sportolónak még soha senki nem írta elő, hogy közéleti héroszt kellene alakítania: ha mégis megteszi, vállalja a következményeket.

Gerendás barátai 2010-ben kiszorultak a zsíros állásokból, és ha valamit, ezt az állapotot balliberális ember Magyarországon képtelen megszokni. Más lapra tartozik persze, hogy tetemes magánvagyonából Gyurcsány Ferenc egy petákot sem ad házi muzsikusának, de ez legyen az ő bajuk. Legfeljebb ismét tanújelét adják, hogy szavakban roppant önérzetes demokraták, de amikor zsebbe kellene nyúlni, hogy megsegítsék egymást, akadozik a Vörös Segély.

Tudod, Péter, kereken húsz éve dolgozom a magyar sajtóban. Emberek tucatjait ismertem, akiket a te barátaid löktek ki állásaikból, elvették addigi életüket, pénzüket, munkájukat. Akadt köztük, akit szívroham vitt el, többen halálra itták magukat, egy másik szó szerint megőrült a nélkülözésben, és akad olyan, aki árnyékként bolyong valamerre, időnként látom. Neveket is mondhatok, ha kíváncsi vagy. Segíteni már nem tudunk rajtuk, mert réges-régen kikoptak, leépültek, visszavonultak, mással foglalkoznak. Ezek a művelt, iskolázott, kiváló újságírók, szellemi emberek örökre elvesztek, mert ti - pontosabban a barátaid - tönkretettétek az életüket. És ez csak az újságírószakma, nem beszéltünk a balliberális kormányzás más áldozataitól: a megfélemlített vidéki tanárról, a kiszolgáltatott melósról, a suttogó hivatalnokról. Ők vajon miért nem pucoltak külföldre, amikor átmeneti nehézségeik támadtak? Megmondom a választ: mert ide tartoznak, csak itt érzik otthon magukat, még ha nélkülöznek is. Akárcsak te, ők is gyermekeket nevelnek, és elhiheted, hogy nekik sem könnyű a hiteleket törleszteni.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te idegen lennél. Hogy mi vagy, neked kell eldöntened. De azt biztosan tudom, hogy nyilvánosság elé tárni a magánnyomorúságodat férfiatlan magatartás a javából, politikai és származási okokra visszavezetni a bajaidat pedig egyszerűen szánalmas.

Az emigrációnak ma már nincs pátosza. Mikes Kelemen, Kossuth, Márai úgy távozott, hogy pontosan tudta: nincs visszatérés. Manapság felülsz egy repülőre, és pár óra múlva Londonban metrózol.

Ez nem emigráció, hanem külföldi munkavállalás. Bárki, bármikor hazatérhet Magyarországra, az egyetlen - valóban nyomós ok -, amiért ideig-óráig el lehet hagyni a hazát, a jobb fizetés reménye. És miután szerencsére nem vagyunk egyformák, mindenki másképp éli meg a távozást. Akad, aki megsértve érzi magát, mert itthon nem mentek jól a dolgok, és örökre eltávozik. Az ilyen ember soha nem is szerette ezt az országot, és mindenkinek jobb, ha csendben kilép a magyar jelképrendszerből, nyelvből, hagyományból. Olyan is akad, aki kíváncsiságból vagy kényszerűségből külföldön dolgozik, de hazatér, és itthon kamatoztatja pénzét, tudását. És akad olyan, mint én magam is, aki két hétnél tovább nehezen viseli Magyarország hiányát. Nem azért, mert provinciális bunkó vagyok, hanem azért, mert a hazát nem viheted magaddal, és amikor nincs veled, csak akkor érted meg, mennyire fontos számodra. Kínától Amerikáig, Iraktól Skóciáig bejártam a világot, és soha nem fordult meg a fejemben, hogy máshol éljek. A nagynéném elment 1956-ban, az apám itthon maradt, pedig csak egy teherautóra kellett volna felugrania. Soha egyikük sem vetett semmit a másik szemére, és nem is volt miért. De magyarázkodni mindig az szokott, aki elmegy, aki marad, annak egyszerűen nincs miről beszélnie...

Talán megérted, miről szólt ez a pár sor. Szedd össze magad, és maradj itthon. Ha pedig mégis elindulsz öreg fejjel, isten veled, hátra se nézz! Bencsik Samunak és Barta Tamásnak nem jött össze a világhír, magyar zenész csak a méltatlan halálig szokott jutni odakint. Talán te leszel az első világhírű magyar gitáros külföldön, ki tudja? Ha úgy alakul, szurkolunk neked, igaz, tehetséget mi sem adhatunk.

magyarhirlap.hu - Szentesi Zöldi László


Link







Nyílt levelem a rettegő Gerendás Péternek
2013.04.04 11:55

Gémesi Gábor

Te tehetséges vagy, és szükség van rád. Itt. Azonban nem erre a Gerendásra, nem a hisztizős, fasisztázós, sértett zenészre.

Számos zsinagógai koncertedet halottam. Közepes tehetségű zenésznek és jó embernek, zsidónak tartottalak. Eddig.


Most sem haragszom. Egyszerűen csalódott vagyok, hogy beálltál a sorba. A riogatók és fasizmust kiáltó remélem nem bérrettegők közé. Ha nyílt és riasztó mértékű zsidógyűlöletet szeretnél látni, menj Nyugat-Európába! Ahol lassan minden katolikus templomra jut egy mecset. Ott tényleg veszélyben leszel, lehetsz.

Az ember álmodozik, hogy majd kint... Ami nem baj. Sőt, divat. Meg elégedetlenkedik, hogy itt nálunk bezzeg milyen szar... Ami érthető. Magyarok vagyunk, tehát dohogunk. Azonban szülőföldünket lefasisztázni egyéni szociális problémáink miatt, méltatlan és igazságtalan húzás. Nem rád vall.

Engem is lezsidóztak nyilvánosan és nekem sincs munkám. A különbség köztünk, hogy te tehetséges vagy és szükség van rád. Itt. Azonban nem erre a Gerendásra, nem a hisztizős fasisztázós sértett zenészre. Nem arra, akit egy gyurcsányfegyenc sirat és aki önmagát sajnálja-sajnáltatja a Facebookon. Nem arra, aki csak a Jobbikosokat látja Magyarországból. Nem arra, aki megfutamodik, ha egy nő beszól neki az utcán.

Péter, hová süllyedtél...? Gerendás = minőségi gondolkodás. Vagy csak egyenlő volt? Remélem nem. Ugye nem?

Téged nagyon sok magyar ember szeret és senki sem akar innen elűzni.

Gémesi Gábor

Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Tömörüljünk egységbe!
  2013-04-03 18:00:31, szerda
 
 




Tömörüljünk egységbe! - Szellemi honvédelemre szólít a CÖF

CÖF 2013. április 02. kedd, 15:29 Huth Gergely


A polgárok tömege után az értelmiségen a sor, hogy "ne legyünk gyarmat"





Ötven, magát értelmiséginek mondó osztrák és német, szakmájukat tekintve filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő kiáltványban buzdítja Európa polgárait a magyar kormány megdöntésére. Lázadást szítanak, Magyarországot a kontinens "rothadó gócának" nevezik. Mint írják, a magyar népet fel kell szabadítani, az Orbán-kormány egyre fasizálódó uralma alól.

A kiáltványt a marxista nézeteiről elhíresült dramaturg, Klaus Pierwass szövegezte, melyben a szélsőbaloldali és a balliberális nézetek egybefonódnak. Íme, újra összenőtt, ami összetartozik: az internacionalizmus és a globalista kozmopolitizmus. A leginkább árulkodó mondat a kiáltványban az, amikor arról írnak, ,,az Orbán-kormány zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot." Igen, itt a lényeg: az európai közvélemény e főgurujai, felkent véleménymondói számára a ,,jobboldaliság" főbenjáró bűn. Ezek a hölgyek és urak semmit sem értettek meg a demokráciából! Túl e kiáltványon, immáron nyilvánvaló, hogy erőfitogtatás kezdődött egy Európa-uniós nemzet ellen, ahol a kezdeményezők többek között az Európai Unió Parlamentjében ülő baloldali, szélsőbalos és liberális képviselők.

Állj, eddig és ne tovább!

Az Európai Bizottság, a Tanács és a Parlament rossz úton jár. Saját felelősségükről kívánják elterelni a figyelmet. Az évek óta elhúzódó gazdasági válság kialakulásában elszámolnivalójuk van. Magyarország pellengérre állítása a lényegről történő figyelem elterelés. Bizony, elégtelenre vizsgáztak, itt az ideje az Unió teljes szerkezetének átalakítására. A régi uniós tagállamok pénztőkései csaknem nyomorba taszították Közép-Kelet és Dél-Európa polgárait. A válság egyre mélyül és talán az utolsó csepp a tengerben Ciprus, ahol az uniós vezetés már a magánvagyonok egy részét is elvette.

A baloldali német értelmiség Honecker és Hitler idejéből ismert szlogenekkel szít lázadást hazánk ellenA baloldali német értelmiség Honecker és Hitler idejéből ismert szlogenekkel szít lázadást hazánk ellenAz IMF és az Európai Központi Bank által vezérelt erőszakos hitelnyújtási cunami és annak feltételrendszere az érintett országok gyarmatosítását, polgárainak elszegényítését jelenti. Magyarország ebből nem kér. Keservesen, de saját erőből fogunk kilábalni a ránk erőltetett adósságból. Példát szeretnénk mutatni arról, hogy hogyan lehet újabb adósságok elkerülésével a nehézségeket vállalva, de szabadnak maradni.

Ez rémiszti meg a multinacionális cégek és bankok gazdáit. A hajánál előrángatott magyar ügyek, amelyeknek nagy többsége a hazai bukott politikusok és külföldi elvbarátaik hazugságain alapulnak, eltörpülnek a valós uniós gondok mellett. Kettős mércét állítanak és provokálnak bennünket, Az Unió egyenrangú tagjait, akik e közösségben békében, saját erőből vállalták fel a válságból történő kilábalást. Kijelentjük, hogy csakis az igaz érveket fogadjuk el és párbeszéd alapján azokat az Európai Unió szabályai szerint figyelembe is vesszük.

Most arra kényszerülünk, hogy a keresztény Európa gyökereiből táplálkozva, hazánk védelme érdekében meghirdessük nemzetünk szellemi honvédelmét. Szólítunk minden közéleti gondolkodót, értelmiségit, a tudomány embereit, hogy tömörüljünk egységbe azért, hogy a hasonló megnyilvánulásokra békés eszközökkel, tényekkel, igaz érvekkel tudjunk reagálni.

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány várja a szellemi honvédelemben részt venni akarókat. A pártérdekeket kiszolgáló hazudozókat tükör elé kell állítanunk. Meg kell védenünk a tiszta és demokratikus választásokon kialakult, a polgárok többségének véleményét tükröző politikai akaratot, meg kell védenünk azt a legitim módon megválasztott kormányzatot, amely a demokratikus, jogállami normák betartásával működik immáron harmadik éve. Vagyis, meg kell védenünk a demokráciát Európa baloldali-balliberális véleményvezéreitől, mindenkitől, aki kétségbe vonja egy EU-s ország jogát a szabadságra és a nemzeti szuverenitásra!

A fentiek szerint meghirdetjük a szellemi honvédelmet, amelyhez a "Békemenet" civil kurázsin alapuló erejét is csatlakoztatjuk. Várjuk a jelentkezéseket az info@civilosszefogas.hu címre.

A CÖF alapító szóvivői
A CÖKA kuratóriuma


Link



MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET...

Mit nem beszél az a német,
Az istennyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.

Ha csináltad, fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki,
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta himpellére!...

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...
Hadat nekünk ok izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

Lassan, német, húzd meg magad,
Könnyen emberedre akadsz;
Ha el nem férsz a borödbe',
Majd kihúzunk mi belole!

Itt voltatok csókolózni,
Mostan jöttök hadakozni?
Jól van hát, jól van, jojetek,
Majd elválik, ki bánja meg.

Azt a jó tanácsot adom,
Jojetek nagy falábakon,
Hogy hosszúkat léphessetek,
Mert megkergetünk bennetek.

Fegyverre nem is méltatunk,
Mint a kutyát, kibotozunk,
Úgy kiverünk, jobban se' kell,
Még a pipánk sem alszik el!

Pest, 1848. május







Kérjenek bocsánatot! - Itt lehet csatlakozni a Szellemi Honvédelemhez

Ötven, magát értelmiséginek mondó osztrák és német, szakmájukat tekintve filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő kiáltványban buzdítja Európa polgárait a magyar kormány megdöntésére. Lázadást szítanak, Magyarországot a kontinens "rothadó gócának" nevezik. Mint írják, a magyar népet fel kell szabadítani, az Orbán-kormány egyre fasizálódó uralma alól.

A kiáltványt a marxista nézeteiről elhíresült dramaturg, Klaus Pierwass szövegezte, melyben a szélsőbaloldali és a balliberális nézetek egybefonódnak. Íme, újra összenőtt, ami összetartozik: az internacionalizmus és a globalista kozmopolitizmus. A leginkább árulkodó mondat a kiáltványban az, amikor arról írnak, ,,az Orbán-kormány zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot." Igen, itt a lényeg: az európai közvélemény e főgurujai, felkent véleménymondói számára a ,,jobboldaliság" főbenjáró bűn.

Alulírottak nem tűrjük szó nélkül Magyarország gyalázását, történelmünk és kultúránk semmibe vételét! A német és osztrák értelmiségiek nyílt levele illetéktelen és megengedhetetlen beavatkozást jelent Magyarország szuverenitásába, egy másik ország politikai és társadalmi életébe. A társadalmi csoportok egymás ellen uszítása, a társadalmi béke hatalomvágyból történő felbomlasztása a legrosszabb emlékezetű bolsevik diktatúra eszközei voltak. Nem szabad, hogy visszatérjen a 21. századi Európa politikai eszköztárába mindaz, amitől a kommunista mozgalmak és hatalmi struktúrák felszámolása során nagy nehezen megszabadultunk!

Békére, igazságosságra, a valóság tiszteletben tartására, értelmes párbeszédre van szükség a különböző meggyőződésű, eszmei elkötelezettségű emberek között, és nem rágalmakkal teli, erőszakos és megalapozatlan hisztéria-kampányra!

Tiltakozunk Magyarország bemocskolása, meghurcolása ellen, tiltakozunk a törvényes magyar kormányt lejárató uszítás ellen!

Követeljük, hogy a nyílt levél aláírói kérjenek bocsánatot Magyarországtól, a magyar kormánytól és az egész európai nyilvánosságtól, amelynek demokratikus közvéleményét félretájékoztatják és félrevezetik!

Kérjenek bocsánatot!

Alulírottak nem tűrjük szó nélkül Magyarország gyalázását, történelmünk és kultúránk semmibe vételét! A német és osztrák értelmiségiek nyílt levele illetéktelen és megengedhetetlen beavatkozást jelent Magyarország szuverenitásába, egy másik ország politikai és társadalmi életébe. A társadalmi csoportok egymás ellen uszítása, a társadalmi béke hatalomvágyból történő felbomlasztása a legrosszabb emlékezetű bolsevik diktatúra eszközei voltak. Nem szabad, hogy visszatérjen a 21. századi Európa politikai eszköztárába mindaz, amitől a kommunista mozgalmak és hatalmi struktúrák felszámolása során nagy nehezen megszabadultunk!
"Az adatokat a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kezeli, a megadott e-mail címeket bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem adjuk át."

2013. április 2.


Link








Bencsik András
Nyílt levél Európa polgáraihoz - 2013.04.12.

Kedves Barátaink!
Magyarország ellen a 2010-es választások óta tervszerű lejárató hadjárat folyik, melynek keretében nagy példányszámú újságok, televízióműsorok és egyéb médiumok szinte naponta közölnek valótlan és tendenciózusan lejárató híreket. E hírek azt igyekeznek elhitetni a magyar valóságot nem ismerő közvéleménnyel, hogy Magyarországon eltorzult a demokrácia, a kisebbségeket üldözik, a sajtó nem szabad, az egyszerű embereknek félniük kell, tombol az antiszemitizmus és az előítéletesség, s egy szélsőjobboldali elit már a totális diktatúra bevezetésére készül.
Ezek a hírek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Magyarországon demokrácia van, senkit semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem ér származása miatt, a nyilvánosságban pedig bárki szabadon közzéteheti véleményét. Az új magyar Alaptörvény, mely a kommunista diktatúra felszámolását követően, húsz év késéssel váltotta fel a korábbi, sztálinista gyökerű Alkotmányt, összhangban áll az európai normákkal és a több mint ezer éves magyar államiság legszebb hagyományaival.

Kedves Barátaink!
Egyre növekvő aggodalommal figyeljük ezeket a híreket, mivel a huszadik században nem egy esetben tapasztaltuk, hogy egy-egy bűnösnek kikiáltott ország elleni lejárató médiahadjáratot olykor valóságos katonai intervenció követ. Nem szeretnénk a bűnösnek kikiáltott országok sorsára jutni, ezért arra kérünk benneketeket, hogy személyesen, vagy ha ez nem lehetséges, megbízható emberektől, de minél több forrásból tájékozódjatok a tényleges magyarországi állapotokról.
2010-ben Magyarországon demokratikus választáson az elérhető legnagyobb, kétharmados mandátumfölényt eredményező arányban győzött a jobbközép, konzervatív tábor. E győzelem azért következett be, mert a társadalom túlnyomó többsége megelégelte a posztkommunista szellemiségű baloldali és liberális vezetés kártételeit.
Ezt a hatalmas spirituális változást mi ,,kétharmados forradalomnak" nevezzük, mert olyan társadalmi fordulatot eredményezett, ami alkotmányos keretek között tette lehetővé az átmeneti, posztkommunista korszak lezárását. E rendkívül ambivalens korszakot egy olyan baloldal uralta, amelynek jelmondata így hangzott: ,,Lehet, hogy nem erkölcsös, de jogszerű".

Kedves Barátaink!
Egyre több elszármazott honfitársunk jelzi Németországból, Angliából és más országokból, vagy éppen az Amerikai Egyesült Államokból, hogy szinte naponta kérdezik tőlük, mi történik Magyarországon, mi a magyarázatuk azoknak a rettenetes híreknek, amikről az ottani sajtóból értesülnek. Nem tudunk ezekre a hazug vádakra minden esetben válaszolni. Részben, mert nem győznénk idővel, részben pedig, mert ezek a médiumok nem hajlandók a mi véleményünknek is teret adni.
Tudnotok kell azonban, hogy ez a hadjárat nem Magyarország ellen zajlik. Ez a hadjárat valójában a nemzetközi médiát uraló baloldali és liberális értelmiség reakciója a magyar választópolgárok által rájuk mért megsemmisítő vereségre, a magyarországi konzervatív forradalomra. A baloldaliak és liberálisok egy esetleg bekövetkező európai léptékű konzervatív fordulattól félnek, ezért szeretnék a magyarországi változás eredményeit megsemmisíteni, ezért indítottak ellenünk lejárató hadjáratot.
Mi ugyanis a legválságosabb időszakban azt mondtuk, ,,hiszünk a szeretet és az összefogás erejében". Ez a hit nem csupán arra tett képessé bennünket, hogy húsz év után végleg lezárjuk a posztkommunizmus kaotikus korszakát, de arra is, hogy döntésünk eredményeit megvédjük. Európában szokatlan méretű, félmilliós tömegfelvonulásokon tettünk hitet amellett, hogy az általunk választott kormányt megvédjük a kívülről érkező támadásoktól.

Kedves Barátaink!
Kérjük, higgyétek el, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc népe ma is tudja, milyen hatalmas csodákra képes az igazságos demokrácia, a nemzeti függetlenség, a szorgalmas munka, az egymás iránti türelem és a megértés.
Kérjük, győződjetek meg személyesen állításaink igazságáról!
Kérjük végezetül, tolmácsoljátok az Európai Unió minden polgárának a magyarok üzenetét: ,,Továbbra is rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében!"
Budapest, 2013. április

Aláírók:
Dr. Andrasofszky Barna, Albert Gábor, Balassa Sándor, Bándy Péter, dr. Bárdi László, Bayer Zsolt, dr. Békeffy Magdolna, Bencsik András, Bencsik Gábor, dr. Bíró Zoltán, Callmeyer Ferenc, Császár Angela, Csete György, Csizmadia László, dr. Csókay András, Dörner György, Erkel Tibor, Fricz Tamás, dr. Galgóczy Gábor, dr. Gedai István, dr. Gyulay Endre, dr. Hámori József, Hampel Katalin, Huth Gergely, Jókuthy Zoltán, Juhász Judit, dr. Kellermayer Miklós, dr. Kisida Elek, Kondor Katalin, dr. Kováts-Németh Mária, dr. Körmendi Béla, dr. Lentner Csaba, dr. Marton Ádám, May Attila, Méry Gábor, Monspart Sarolta, Náray-Szabó Gábor, Osztie Zoltán, Palkovics Imre, dr. Papp Lajos, Pataky Attila, Pozsgai Zsolt, Pozsonyi Ádám, Schulek Ágostonné, dr. Szabó József, dr. Szakter Mátyás, Szalay Károly, Szarka Eszter, Szarka István, dr. Szíjártó István, Szőnyi Kinga, Szűcs Julianna, Takács Zsuzsa, Tamás Menyhért, Tóth Gy. László, dr. Tóth Kálmán, Turcsány Péter, Weinwurm Árpád, dr. Weinzierl Tamás, Zárug Péter, Zsoldos Ferenc

A Civil Összefogás Fórum által kezdeményezett Szellemi Honvédelem mozgalomhoz csatlakozó mintegy 2000 nemzeti érzelmű értelmiségi szintén aláírja a Nyílt levelet, azzal teljes mértékben egyetért.


Link








Nyílt levél Európa polgáraihoz - Már lengyelül is!

Link





 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 15163
  • e Hónap: 37651
  • e Év: 215526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.