Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Egy kicsi az nem sok?
  2013-04-03 20:22:56, szerda
 
 
Egy kicsi , egy kevés , az biztosan nem sok, sokszor észre sem veszi az ember .
De éppen a kicsiny dolgokra kell nagyon ügyelni .
Egy kevés figyelmetlenség, az utca fogatagában súlyos balesetet okozhat.
Egy picike késés,- és a vonat az orrunk előtt ment el.
Csak egy kicsit ért a légy a légyfogó enyvéhez, és máris odaragadt.
Csak egy kis túlzás,- és máris nem mondtál igazat.
Csak egy kis hazugság,- ,, szükséghazugság ,, vélekednek az emberek ,-és máris egész hálóba gabalyodik bele az ember .

Egy kicsit hívőnek lenni nem elég !
Két fél - hívő együtt még nem jelent egy egész hívőt.
Egy kicsi bátorság még nem győzi le az akadályokat.
Egy kevés türelem hamar elszalad.
Egy kis hit által még nem leszel új ember.
Isten nem egy ,,keveset ,, akar belőled , hanem téged egészen akar !
Ő az egész embert akarja .
Nem egy kis engedelmességet vár tőled, hanem teljes engedelmességet akar
És ehhez nem egy ,, kicsi ,, erőt ad és nem egy kevés örömet.
Önmagát adja egészen !
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Az Ezüstszekér
  2013-04-03 11:12:54, szerda
 
  2.-rész

Az unoka aggódva figyelte őket, csendben odasúgta nagyanyjának:

- Mamikám, menjünk innen, értsd meg, nem akarom! Mi lesz veled és velem? Nem tudom elviselni, ha vasárnapi ebédnél üres lesz a széked. Kihez bújok oda és vallom meg a heti bűneimet, és ki oldoz fel engem?

Válaszra nem jutott idő. Megérkeztek. Illendően köszöntötték egymást, és bemutatkoztak. A jó svádájú öregúr, kézcsókkal üdvözölte az asszonyt, és átvette óriás bőröndjét. Az intézmény vezetője ismertette az ,,Ezüstszekér" indulásának történetét, a házirendet, szolgáltatásaik sorát, és a költségeket. A hivatalos tájékoztatás után előkerültek a prospektusok, a programokon készült fényképek, és az élménybeszámolók. Az unoka egy pillanatra sem vette le a szemét az igazgatónőről. Furcsa érzés motoszkált a fejében, nem tudta mire vélni, amit a csinos külső mögött érzékelt. Hm... Ha idősebb lenne, könnyen megoldaná a rejtélyt, hiszen a szemen kívül, az arc is beszédes, de számára a hamvas baracknak tűnő, egészségtől kicsattanó orca, és a csillogó, értelmes szemek semmit nem árultak el. Amikor felállt, tekintetével a szekrényig követte. A jól szabott kosztüm kiemelte vékony derekát, és anyaságra termett csípőjét. Mi az ördög történik vele, hogy ebben a kínos helyzetben képes ezt a nőt bámulni. Megpróbált figyelni, minden elhangzott szóra, hangsúlyra. Bár mostanság csak az írott szónak van hitele, mégis úgy tűnt, hogy amit hall, az őszinte. A beszélgetést teával és aprósüteménnyel zárták. Miután az ideiglenes szerződést aláírták, záradékként nem mindennapi ajánlatott tett. Egy hónapos ,,beszoktatás" után dönthetnek, véglegesítik, vagy elállnak a szolgáltatástól. Búcsúzáskor a hölgy telefonált, egy gondozónőt hívott, hogy az apartmanhoz kísérje őket. Egy füzetbe felírták a szükséges adatokat, és azt, hogyan szólíthatják a leendő gondozottat. Gyufás skatulya nagyságú személyi hívót adott át Ilonka néninek, amivel jelezhet, ha kérdése vagy kérése van.

A szoba puritánsága, patyolat tisztasága jóleső érzéssel töltötte el az idős hölgyet. Kisméretű gardróbszekrényféle takarta a szoba egyik falát. Szemben ágy, éjjeliszekrény, és fésülködő asztal foglalt helyet. Középen asztal, két kényelmes fotellel, a sarokban plazmatévé. Az ablakokon leheletfinom ekrüszínű függönyök, és az ülőgarnitúra színével harmonizáló sötétítők lógtak. Rövid közlekedő vezetett a teakonyhához, és a vizesblokkhoz. Mindössze, 37 négyzetméterbe sűrítve, három és fél millióért. Semmi nem lett beépítve, hogy a végleges otthonra találók a saját bútoraikra cserélhessék. Elégedetten jegyezte meg:

- Mint egy babaház, de ékszerdobozt varázsolok belőle, meglátjátok. Sok előnye van ennek a helynek. Közel van a családhoz, akár kirándulásként is átruccanhattok, ha kedvetek tartja. Hallottad, van könyvtár, uszoda, masszőr, fodrász, pedikűr, és edzőterem, gyógytornásszal. Napi háromszori, vagy ötszöri étkezés biztosítva igény szerint, dietetikus szakember tanácsával, három menüből választhatunk. Heti egyszeri orvos-látogatás, gyógyszertár a szomszédban. Mosásra ruha leadás kedden és pénteken. Jól felszerelt betegszoba, szakképzett személyzettel, amikor az önellátás akadozik. No, és most figyelj, kis huszárom! Mindenkinek így a legjobb. Neked lesz egy garzonod a lakás árából, anyádék kifizetik apád testvérének az örökrészét. A ház, amiben éltek, a nevükre kerül, és nem kell eladni. A húgodat taníttatni tudják, úgy, mint Téged. Nekem itt lesz a kis otthonom, amiben megbújhatok. Nálam gazdagabb ember nincs most a kerek világon, mert mindenkinek adni tudok! - fejezte be mondókáját az asszony.

Nevető ráncai elmélyültek, szemében ezernyi reményszikra csillant. Az unoka megértette, nem lehet több kifogása. Ismerve nagyanyja természetét, abban bízott, jól fogja érezni magát a sok ember között. Az utcában, ahol harminc évig lakott, mindig akadt valaki, akit istápolt, támogatott. Ahol szükséget látott, oda rendszerint elsőnek érkezett, itt sem lesz ez másként. Búcsúzkodásnál hosszan ölelték egymást. A parkolóig együtt mentek, amint a kocsi eltűnt, elindult vissza a kavicsos úton...


folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Várj három napot!
  2013-04-03 09:09:59, szerda
 
 

Szép tavaszi nap volt. A fiatalasszonyt békesség töltötte el, miközben Jézus haláláról és feltámadásáról elmélkedett.

Megállt egy pillanatra a lépcsőknél, amelyek a főutcára vezettek, és amely már tele volt munkába siető emberekkel.

A régi helyén, az átjáró kezdetén ült az idős virágárus néni. A lába elé, egy újságpapírra sorakoztatta ki a friss virágokból készített csokrait.

A néni mosolygott; idős, ráncos arca valamilyen benső örömtől sugárzott.
A fiatalasszony nem sokat gondolkodva lehajolt, kiválasztott egy csokrot és közben megkérdezte a nénitől:

-Ahogy nézem, ma boldog, ugye?
-Miért ne lennék? - válaszolta.

-Minden renben van, hát nem?
Toprongyos volt és nagyon öreg. A fiatalasszony ezért meglepődött a matróna válaszán.

-Maga már évek óta itt ül.És mindég mosolyog.Úgy látszik jól viseli a bajokat!
-Aki ilyen magas életkort megélt, az nem kerülheti el a bajokat. Tudja, kedvesem, olyan ez, mint Jézus és a nagypéntek...

S akkor elhallgatott.
-Mint micsoda?- kérdezte a fiatalasszony.
-Mondom, mint Jézus és a nagypéntek... Amikor Jézus pénteken meghalt a kereszten, ez volt az emberiség legrosszabb napja. S amikor jönnek a bajok, nekem mindig ez juta az eszembe.

Mert ilyenkor az is eszembe jut, mi történt harmadnap, húsvétkor. Jézus feltámadt a halálból. Amikor a dolgok rosszul mennek, már megszoktam, hogy várok három napot, mert akkor valahogy minden jóra fordul.

A fiatalasszony búcsúzásul a nénire mosolygott, majd továbbment. Azóta, amikor csak gondjai támadnak, mindig eszébe jutnak a néni szavai:

"Adj alkalmat istennek, hogy segítsen. Várj három napot!"
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 1328
  • e Hónap: 3223
  • e Év: 54014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.