Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
HÍR-TV díja a hitelességért! Sajtószabadsága van a hazugság
  2013-04-03 20:33:36, szerda
 
 
HÍR-TV díja a hitelességért! Sajtószabadsága van a hazugságnak.
2013.04.03. 14:43

Mikszáth Kálmán díjat kapott a Hír-Tv a hiteles tájékoztatásért. Ez akár még valós is lehetne ha a reklámokat, a műsorszünetet, és az egyéb műsorokat nézzük, azonban a politikai elemző, és hírműsorok tekintetében a félretájékoztatás, és tény ferdítés kategóriában lenne helye a díjazásnak de semmiképpen nem a díj névadójával való bármilyen összefüggésben. Tehetséges talpnyalók egész serege szerkeszti a csatorna azon műsorait, ahol a kormány baklövéseit igyekeznek tálalható formában megmagyarázni a nézőiknek. közben azért simán elfelejtkeznek arról a kis apróságról amit úgy neveznek szakmai objektivitás. Csak gratulálni lehet a rövidlátáshoz a díjat odaítélőknek is, de itt inkább egy sima elfogultság van a háttérben, már ha nem maguknak adták a díjazottak az elismerést. Vagy csak adatták.

A Hír-Tv elismerten nagyon kormányközeli, ennek a minősítésnek megfelelően igyekeznek előadni az olyan megközelítésüket Tündérországról ami végül is a mindennapokban történik, de csak egyoldalúan mutatva annak hatásait, és magyarázatát. Következetesen, és valóságtól elrugaszkodottan szemlélik azt a világot amelyben valójában él az a félázsiai származéknak nevezett aki esetleg megnézi a műsoraikat, nem okoz számukra gondot ilyen formán is kezeljék őket. Ha a kormány hazudik az embereknek a csatorna azonnal igyekszik megmagyarázni az embereknek ez valójában nem is hazugság, pusztán egy sajátos formája annak a közlésnek, ebben az országban minden szép és jó. Mert nem volt még olyan kormányzati mellényúlás, amit ne igyekeztek volna tisztára mosni valamilyen nyakatekert magyarázattal, és ehhez valahogy mindig megtalálják a készségesen együttműködő "szakértők" összeszokott csapatát.

Magával a problémával nem törődnek, annak előidézőjét védik minden áron, feltehetően közpénzből. Gátlástalanul készek tényeket, embereket meghamisítani, néha odáig is eljutnak simán hazugnak nevezzék azt aki nem ért egyet a jelenlegi politika berendezkedésével, esetleg még tiltakozik is az ellen az utcán, vagy az út szélén. Hitelességről abban az esetben beszélhetnénk ha egyenlő teret biztosítanának minden oldalnak a politika színterén, vagy legalább egy kis teret engednének a más véleménynek is, de akkor nagyon hamar megdőlne a légváruk amit a kormány hazugságai köré igyekeznek vonni. Ennek elkerülésére nem egyforma mércével mérik a műsoraik résztvevőit, a kormányoldalnak jelentős előnyt biztosítanak, az ellenzéket pedig igyekeznek megvetően, lenézően kezelni.

Nem kell attól tartaniuk bármilyen bántódás is érné a műsoraik tartalmát, semmilyen következménnyel nem jár számukra ha bármilyen hazugsággal nem a valóságot tárják a nézők elé ezek a médiakutyák. A kormánypárti "Médiahatóság" velük szemben nem fog sohasem eljárni, szakmaiatlanságuk megfelel ennek az intézménynek, ennél a hatóságnál csak az ellenzéki médiának nem lehet igaza. Így nyugodtan szórhatja a Hír-Tv a hazugságait, náluk valóban megvalósult a sajtószabadság, bármit megtehetnek a médiát használva, és az ebben részt vevők ebből még nagyon jól meg is élnek. Legalább tükörbe nem nagyon kell nézniük, de valahogy kibírják ha már erre használják amit megtanultak az iskolában, és az eddigi életükben. BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/04/03/hir-tv_dija_a_hitelessegert_sajtoszabad saga_van_a_hazugsagnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajdú-Biharban is megmutatkozott a fideszes elszámoltatás cs
  2013-04-03 19:46:17, szerda
 
  Hajdú-Biharban is megmutatkozott a fideszes elszámoltatás csődje
2013, április 3 - 11:45

A Jobbik felháborodva értesült a Debreceni Járásbíróság keddi ítéletéről, melynek értelmében mindössze megrovásban részesítette Juhászné Lévai Katalin szocialista politikust, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés és a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács volt elnökét bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt - írja közleményében Kulcsár Gergely.

A jobbikos képviselő reményének adott hangot, hogy egyre többen látják be, valódi elszámoltatás egyedül a Jobbiktól várható, attól a párttól, amelyik nem volt részese az elmúlt évtizedek piszkos politikai háttéralkuinak. Emlékeztet továbbá a Jobbik 2010-es választási programjának politikusbűnözéssel foglalkozó fejezetére, amelyet ma is aktuálisnak tartanak:

- A Jobbik teljes körű számonkérést akar. Sem a szegfűs, sem a narancsos, sem egyéb politikusbűnözés nem maradhat igazságtétel nélkül.

- A Jobbik eltörölné a mentelmi jogot, mert az eredeti funkciója, a képviselők szabad és nyugodt munkájának biztosítása helyett mára a képviselők - nem egyszer köztörvényes - büntetőjogi felelősségének eltakarására szolgál.

- A politikusok, választott közéleti tisztségviselők esetében a büntetési tételeket az alapesetben kiszabhatóhoz képest kétszeresére szigorítaná a nemzeti párt. A politikusbűnözés legyen minősített eset a Btk.-ban!

"Ha mindezek megvalósultak volna, akkor Juhászné azonnal rács mögé került volna Gyurcsánnyal és társaival együtt!" - zárul Kulcsár Gergely közleménye.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/hajdu_biharban_is_megmutatkozott_a_fideszes_elszamoltatas_csodj e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt tüntet a Fidesz és a DK Győrött
  2013-04-03 19:36:52, szerda
 
  Együtt tüntet a Fidesz és a DK Győrött
2013, április 3 - 18:25


Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő ellen Győrött is összefogott a politikai közélet, a Fidesz Gyurcsányékkal tüntet.

Győr március 29-i közgyűlésén Neupor Zsolt, a Demokratikus Koalíció tagja, továbbá a helyi önkormányzat képviselője felkérte Borkai Zsolt fideszes polgármestert, hogy tüntessenek együtt Gyöngyösi Márton fóruma ellen. Így is lett: információink szerint busszal vitték a nagykoalíciós ellentüntetőket.

A Jobbik országgyűlési képviselőjének országjáró körútja szerdán Győrbe érkezett. A többnyire teltházas rendezvények ellen rendszerint összefog a szélsőbaloldal és a kormánypárt, így a győri helyszínen is több tucatnyi ellentüntető várta Gyöngyösit. A hangoskodók között volt a Győri Zsidó Hitközség több tagja is.

A körút 19. állomását a Bartók Béla Művelődési Központba szervezték meg. A képviselőt kiabáló tüntetők fogadták, többjük sárga csillagot viselt a mellén. Az egyik demonstráló folyamatosan beledudált saját táborának skandálásába (,,Menj haza!"), így inkább csak hangzavar volt a központ bejárata előtti szűk utcában. A Jobbikkal szimpatizáló Gyöngyösi-párti tüntetők molinót tartottak az ellentüntetők elé, melyen egy MTI hír emlékeztette őket arra: Izraelben sem lehet kettős állampolgár képviselő.

A tüntető tömegben korábbi ígéretéhez híven ott állt Borkai Zsolt, a város fideszes polgármestere is, aki egyben országgyűlési képviselő és a MOB elnöke is. Ő a korábbi közgyűlési összeboruláson azt mondta: elítéli a kirekesztő magatartást és gondolatokat, ezért részt vesz a tüntetésen, s erre kéri a testület többi tagját is. Helyszínről kapott információink szerint több busszal hozták a fideszes és Gyurcsány-párti tüntetőket.

Takács Krisztián, a Jobbik győri Ifjúsági Tagozatának nevében egy vérnarancsot adott át a fideszes polgármesternek, aki elfogadta a sokatmondó ajándékot. A fórum néhány perces késéssel kezdődött, mert teltház alakult ki a teremben, körülbelül 150 érdeklődő gyűlt össze Gyöngyösi előadására.

Teltházas buli van

A rendezvény kezdetekor Magyar Zoltán, a nemzeti párt országgyűlési képviselője köszöntötte Gyöngyösi Mártont és kiemelte, hogy az eddigi reakciók csak megerősítették őket abban, jó úton járnak. A honatya hozzátette, hogy Magyarországnak olyan külpolitikai szakértőkre van szüksége, akik hozzá mernek nyúlni minden témához.

A ,,listázó" Gyöngyösi előadásán arról beszélt, a kettős állampolgárság milyen értékeket és lehetőségeket hordoz magában, valamint kitért az ellene folyó karaktergyilkosságra is. A képviselő különbséget tett a Trianon okozta és a más okokból kezdeményezett állampolgársági szituációk között.

,,Aki nem hiszi, járjon utána!" - mondta a képviselő, amikor arra tért ki, hogy a január 22-i izraeli választások után hét képviselőnek is le kellett mondania a második állampolgárságáról, még az eskütétel előtt.

Gyöngyösi beszélt arról is, miért helyezi pártja prioritásba a magyar-izraeli állampolgárságú politikusokat a többi országúval szemben, ha nemzetbiztonsági kockázatról van szó. Mint elmondta, ennek az az oka, hogy Izrael megalakulása óta rendszerint felrúgja az írott és íratlan nemzetközi jogi szabályokat és katonailag megszállt területeket tart fenn. Hozzátette, a zsidó államban etnikai tisztogatásokat hajtanak végre, egyes kisebbségeket módszeresen károsítanak meg, ami miatt egy ilyen kettős állampolgár politikus hazánkban is veszélyt jelenthet.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/egyutt_tuntet_a_fidesz_es_a_dk_gyorott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendszer megdönti magát
  2013-04-03 19:30:14, szerda
 
  A rendszer megdönti magát


Aki elfogulatlanul, politikai formációk magyarázatait kizárva szemügyre veszi a politika világát, azt tapasztalja, hogy valami alapvetően nincs rendben a fönnálló rendszerrel, mintha a végéhez érkezett volna. Hatalmi ösztönből a mostani Orbán-kormány ellenzéke magát a fönnálló kabinetet nevezi rendszernek, mintha az csaknem teljes mértékben elszakadt volna az 1989-es köztársasági váltástól. (Volt ugyan néhány intézményi összetevő, mellyel az Orbán-kormány leszámolt, ettől függetlenül a politikai berendezkedés atlantista alapállása nem változott.) Nehéz pontosan meghatározni azt a stádiumot, melyben az omladozó politikai berendezkedés éppen található. Lehet azt mondani, hogy most kezdett el összeomlani a rendszer, vagy azt, hogy közel van az összeomláshoz, miként azt is, hogy az már összeomlott. Mindhárom, általunk fölvázolt stádium aktuálisként való leírása bír bizonyos magyarázó érvénnyel a folyamatok értelmezésében. Az alábbiakban néhány gondolat erejéig közelebbről rátekintünk a három fokozatra.

Amennyiben az első állapotot, az elkezdődött összeomlást állapítjuk meg, nem tévedhetünk túl nagyot. "Valami elkezdődött a világban" a 2008-as pénzügyi válsággal, és természetesen ez is begyűrüzött Magyarországra. Míg jól fizetett elemzők a válság végéről beszéltek és beszélnek évek óta, addig csak a folyamatos süllyedést észleljük szerte Európában. Nem lehet ugyanazt terápiaként használni, mint ami a válságot okozta. Az "elit" és az "elit-ellenesek" köre erre már rájött, legalábbis néhányan már mondanak használható ötletet is, de a fönnálló keretek között a problémák halmazát lehetetlen megoldani. Maga az Orbán-kormány ezért kezdte el feszegetni a kereteket, de a kormányfő már túlzottan benne van a régi rendszerben, ahhoz hogy valós világ-alternatívát nyújtani képes államférfiak komolyan vegyék. A keleti nyitásból keleti pofon lett, hiszen nehezen képzelhető el kettős lojalitás. A cionkapitalista világrend, illetve hazai helytartósága elkezdett összeomlani, mert a parazitizmuson kívül a nyugati liberáldemokrata elitek semmit nem tudnak fölmutatni.

Olyan jelek is akadnak, melyek szerint közel vagyunk az összeomláshoz, azaz a második stádiumban vagyunk. Szaporodnak a rendszer önleleplezései, a politikai legitimáció szertefoszlik. Nagyszerű példa erre a Szaniszló-ügy, mikor az ismert televíziós személyiség, nyíltan beszélhetett a kormánypárttól nem egészen távol álló csatornán, "háttérhatalom" és egyéb beszédes kifejezéseket használva. A rendszernek muszáj néha egy kicsit mutatni az arcából, hogy az őt kritizáló hangok elhalkuljanak. Tulajdonképpen új távlatokat szab a rendszer, hogy fönntartsa magát, hogy "legyen mit kritizálni", de hosszútávon ezzel lebontja magát. A közel álló összeomláshoz adalék még a nyugati világ katasztrofális makrogazdasági helyzete, mely a pénzügyi szféra utóbbi egy-másfél évtizedes dominanciájának köszönhető. Teljesen spekulatívvá, kaszinó szerűvé vált a nyugati világ pénzügyi rendszere, a féktelen mohóság romba döntötte azt, aminek elvileg finanszíroznia kellett volna a reálgazdaságot. Ám legfőképpen Magyarország vonatkozásában reálgazdaságról már a legkevésbé sem beszélhetünk. Mondhatjuk, hogy ez a szféra összeomlott, és pénzügyi manipulációk tartják életben az egész cionkapitalista (avagy parlamentáris-demokratikus) mutatványosbódét.

Arról, hogy a rendszer már összeomlott, maga Tamás Gáspár Miklós is cikkezett már bő évtizeddel ezelőtt. "A rendszer" alatt ő a 89-es kerekasztalos parádét érti, nem egy átfogóbb struktúrát. Ez akkoriban példa volt a rendszer föntebb idézett szándékolt önleleplezésére, de akkor még messze voltunk a 2006-os ősztől és az orbáni hatalmi modelltől, valamint a pénzügyi válság 2008-as kirobban(t)ásához. Az ígéretekből semmi nem teljesült, a 89-es rendszernek semmi pozitívuma nincs. Szociális, morális szemszögből sincs fölötte a 89-es rendszer a Kádár-rendszernek. Lehet utazni és dolgozni külföldön? - Itthon mégis ki marad? Itthon mi épül? Semmi az égvilágon! Hátországok épülnek Magyarországon, ahol a kormányzati munkának nevezett szemfényvesztés voltaképpen legalizált maffiatevékenységnek tekinthető, semmi másnak. Aki ezt nem látja, az játsszon tovább a saját életével, mi ebben nem támogatjuk! A Magyar Nemzeti Arcvonal 1989 semmilyen ostobaságot nem támogat, se polgárháborút, se kopogtató cédulák gyűjtését, semmilyen elmebeteg pótcselekvést. Az MNA 1989 várja azokat a hazafiakat, akik már nem hisznek a "független, demokratikus jogállam" nevű bohózatban, giccses magyarkodásban, csak a sziklaszilárd szellemi és fizikai munkában, a rend építésében. Mi magunkat építjük, míg a rendszer leépül; a rendszer megdönti magát.

Nagy Róbert - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/03/28/rendszer-megdonti-magat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békés megye harmada víz alatt van
  2013-04-03 19:29:05, szerda
 
 

Békés megye harmada víz alatt van
2013, április 3 - 18:36


Békés megyében a szántóföldek több mint harminc százaléka vízzel telített, ebből 13 900 hektár víz alatt áll, és további 102 600 hektáron a vízszint elérte a talaj felső rétegét - tájékoztatta a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága szerdán az MTI-t.

Veress Vilmos fő falugazdász elmondta: a 102 600 hektáron, a szántóföldek 27 százalékán telítődtek a kapillárisok, újabb esőzésekkel a vízborítás ezeken a területeken is megjelenik.

Kiemelte: a szerdán készült összefoglaló jelentés szerint a szántóföldek 4,5 százalékát borítja víz Békés megyében. A legnagyobb összefüggő vízfelület Orosháza térségében, Gádoros és Nagyszénás között alakult ki, mintegy négyszáz hektáron, itt jelenleg is aktív védekezés folyik, a mély fekvésű területről folyamatosan szivattyúzzák ki a vizet.

A talajon jelenleg nem lehet mezőgazdasági munkálatokat végezni, a lemaradás rendkívüli a növénytermesztésben. Borsót eddig 680 hektáron vetettek, pedig a gazdálkodók háromezer hektár vetését tervezték. Pár száz hektárra tehető az elvetett tavaszi árpa, zab, fénymag és más tavaszi kultúrák területe.

Az őszi búza 72 százaléka, mintegy 82 ezer hektár megkapta a fejtrágyát, a gyomirtás azonban meghiúsult, a vetésterületnek mindössze 0,2 százalékán történt meg - tette hozzá Veress Vilmos.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/bekes_megye_harmada_viz_alatt_van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
POPULISTA NAGYROHAm
  2013-04-03 19:21:28, szerda
 
  2013. április 2., kedd
POPULISTA NAGYROHAM

Nézem a televíziót, a híradó mutatja, hogy a Blaha Lujza téren sor áll a fideszes kitelepülés pultja előtt, ahol a budapesti arrajárók közül támogatni lehet a rezsicsökkentést.
Konszolidált népek állják a sort, amely azért annyira nem hosszú, mint az ínségkonyha előtt szokott állni kicsit arrébb, a Rókus fala mellett, de azért vannak ott népek.
Elszánt arcok, sugárzik róluk az öröm, hiszen úgy érzik, akaratot nyilvánítanak, végre az ő akaratukat is figyelembe veszik.
Nem zavarja őket, hogy azt, hogy mit is akarnak, más mondja meg nekik, nem zavarja őket, hogy mi lesz ennek az ára, semmi nem zavarja őket abban a hitben, hogy ők akkor most marha jól jártak.
Megmagyarázni ezt úgy, hogy el is fogadják az érvelést, nemigen lehet, hiszen az üzenet itt egyértelmű: tíz százalékkal csökkenteni fogom a terheid, mert én ilyen fasza csávó vagyok, de ez a tíz százalék még csak az első lépés, lesz az még húsz, sőt harminc is!
A válasz erre csak az lehet, hogy pofátlan, hazug, ócska populizmus, de ez nem érdekli özv. Kissnét Kőbányáról, hát, ha populizmus, akkor egészségére, mondja, de nekem a kis pénzemből ez is sokat jelent.
Mert fizetek húszezret a konvektorok után gázra, fizetek ötezer villanyt, a megtakarításom így kétezerötszáz lesz havonta, ebből vehetek majd talán kicsit jobb ételeket, vagy előfizethetek egy jobb televíziós csomagra.
A gazdagabbja ugyan nem áll be a sorba, de egy pillanat alatt felméri, hogy neki a megtakarítás így havi tízenöt körül lesz - be lehet majd kapcsolni hétköznap is a medencefűtést, vagy el lehet menni későősszel egy wellness-programra, három-négy napra - dr. Kissné ajándékaképpen.
A szegénynek ez jelentős ügy, a gazdagabbja eddig is kifizette a rezsit, ezután is ki fogja, és ha nem kapja a rezsitámogatást, akkor is elmegy wellness-centrumba, ha kedve kerekedik.
Ha megkérdeznénk özv. Kissét, hogy miért jó az neki, hogy Dr. Jóljárt ügyvéd életszínvonalának emelését támogatja, akkor olyan ostobán nézne, mint a liba, amelyik elől elhúzzák a kukoricástálat, - hát mi köze van neki az ügyvéd úr életszínvonalához?
Hát csak annyi, hogy ennek a trükknek az árát az ország valamennyi lakosának fizetnie kell, csak nem az lesz a számlákra írva, hogy Gázművek, meg ELMŰ, meg, hogy mit takarított meg neked a Fidesz, hanem ezerféle más dolog, melyek mind azt a célt fogják szolgálni, hogy a lakosságtól visszavegyék azt, amit adtak, hiszen erre az ötletre semmiféle fedezet nincs.
Amikor a Fidesz az adórendszernél azzal érvelt, hogy az úgy igazságos, hogy mindenki arányosan azonos mértékű adót fizessen, akkor felrúgta azt a világban általánosan elfogadott elvet, mely szerint a gazdagoknak nagyobb részt kell vállalniuk a társadalom anyagi gondjainak megoldásából, mint özv. Kissnéknek.
Így aztán ha majd ennek a tíz százalékos jótékonykodásnak vissza kell fizetni az árát a költségvetésbe - márpedig vissza kell, az biztos - akkor özv. Kissné éves harmincezre, meg Dr. Jóljárt száznyolcvanezre összeadódik és özv. Kissnére a visszafizetés során ennek a fele jut majd, ami nyolcezer-hétszázötven forint lesz havonta mindkettőjüknek, a szent egyenlőség nevében.
Imígyen hát átcsoportosításra kerül özv. Kissné zsebéből Dr. Jóljárt zsebébe havi hatezer kétszázötven forint, ha jól számolom, azzal a kétezerötszázzal szemben, melyért éppen most harcol.
Hogy valaki szegény, az nem öröm, de nem is bűn, ha viszont valaki sorbaáll azért, hogy hülyét csináljanak belőle, az azért már necces.
Persze a Vezér hívei majd azt mondják, hogy ezt nem a költségvetésből adta a kormány, hanem a gaz multiktól vette el.
Nopersze.
Csak az a baj, hogy a be nem fizetett adó a költségvetésből hiányzik, márpedig az adó alapja általában az árbevétel és a költségek különbözete, márpedig ha az árbevétel csökken, akkor csökken az adó is, és akkor még nem beszéltünk inflációról, lerohadó közművekről, elmaradt fejlesztésekről, emelkedő élelmiszerárakról és a bebetonozott ÁFÁ-ról sem.
És végképp nem beszéltünk befektetőbarát környezetről, ahol az, aki nálunk dolgozik, nem kell, hogy uralkodói sarcra számítson, és nem teszik feladatává a kormányfő kampányának finanszírozását.
Fatornyos kis falunkban is belelendültek a népek, sportcentrum kell a magyarnak, majd a környékbeli vállalkozók összedobják az adójuk terhére, nekik nem kerül semmibe alapon.
Nem hát, csak az ország költségvetéséből hiányoznak a jónevű bank milliárdjai, melyek a költségvetés helyett Felcsúton landolnak, meg a többi stadion környékén - végsősoron hozzájárulva a Közgép igen jövedelmező gépészkedéséhez.
Ezeket a pénzeket is pótolni kell, özv. Kissné persze ezt is támogatja anyagilag, míg a vállalkozó tudja, hogy ezzel a trükkel ő is csavar egyet a satun, melynek pofái közé saját legszebb férfi-ékességének függelékei vannak beszorítva.
A populizmussal és a maffiával rettenetesen nehéz küzdeni, a populista maffiózóval még nehezebb.
Sikerre itt csak akkor lehet számítani, ha özv. Kissné rájön, hogy ostoba balekként kezelik, és ehhez képest szavaz.
De ehhez meg kellene ezt értetni vele, ehhez meg dolgozni kellene minden ellenzéki erőnek, együtt.
Nem lenne szabad azt gondolni, hogy populizmussal populizmust kell szembeállítani, nem kellene Ciprussá válnunk, mert errefelé hidegek a telek, és ígéretekkel nem lehet fűteni.
Meg kellene ezt értetni az ország népével.

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2013/04/populista-nagyroham.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati öntömjénezés: 1 milliárd vándorol a mi zsebünkbő
  2013-04-03 18:57:36, szerda
 
  Kormányzati öntömjénezés: 1 milliárd vándorol a mi zsebünkből Simicskáéba

2013. március 25., hétfő 22:52

Miközben a NER megbecsült tagjai gyakorta hangoztatják, hogy ők maguk is komolyan spórolnak, nem telik el nap, hogy ne derüljön fény valamilyen fölösleges pénzkidobásra.

Most éppen az [origo] számolt be arról, hogy a Miniszterelnökség tavaly 200 millió forinttal költött többet az öntömjénezésre, mint amennyit előzetesen beterveztek. Éppen ennyibe került ugyanis az IMF-elleni lejárató hadjárat tavaly októberben.

Azt meg talán már mondanunk sem kell, hogy ez az újabb milliárd (ennyit költöttek összesen 2012-ben az önreklámra) javarészt Simicska zsebébe vándorolt. Legalább valaki - ha nem is a zemberek - jól járt.

1 milliárd önreklámra

A Miniszterelnökség és az IMG Inter Media Group Kft. 2012. március 2-án kötött bruttó 800 millió forintos keretszerződést ,,médiastratégia-alkotási, médiatervezési és vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatok" elvégzésére. A szerződésnek egyetlen kikötése volt: ezt az összeget legfeljebb egy évig lehet felhasználni.

Azonban ahogy az lenni szokott, a pénz mindössze hat hónap alatt, szeptember végére elfogyott. Ám mi töretlen lelkesedéssel folytattuk az IMF-fel a fantomháborút, amelynek újabb állomásához nem kevesebb, mint 200 milliócskára volt szükség.

Ha valaki nem emlékezne: Orbán Viktor 2012. szeptember 6-án ismertette az IMF állítólagos követeléslistáját. A miniszterelnök (többek között) az alábbi feltételeket sorolta fel: a nyugdíjak, a bérek és a családi pótlék csökkentése, az ingatlanadó bevezetése. Elég gyorsan kiderült, hogy a lista nem létezik: az Index Orbán Viktor kijelentései után, gyorsan lehozta mind a Nemzetközi Valutaalap, mind pedig az Európai Bizottság magyar kormánynak címzett levelét, amelyben egyik tétel sem szerepelt. Ennek ellenére, a fantomköveteléseket közpénzből elevenítették fel az országos napilapokban (óriási örömet okozva ezzel a kreatív mémgyártóknak.)

No, ehhez kellett új szerződést kötni, és így ugrott meg a 2013 márciusáig szánt 800 millió 2014 májusáig (akár) bruttó 1.68 milliárdra. (Ha ez sem lesz elég, maximum kötnek egy újabbat, vagy ismét módosítják a ,,gránitszilárdságú" Alaptörvényt, ami a jövőben a röghöz kötés és a hajléktalanok szankcionálásán túl, azt is tartalmazza majd, hogy az Orbán kormány mindig, minden körülmények között jól teljesít. Fellebbezésnek helye nincs.)

Forrás: [origo]

Van, aki most is jól jár

Ezeknek a reklámoknak nem a tervezése (bár az [origo] által megkérdezett szakemberek már itt is találtak furcsaságokat), hanem a zemberekhez való eljuttatása került igazán sokba. Az [origo]-nak nyilatkozó hirdetési szakember szerint, az IMG a reklámokat reális áron, a szokott piaci kedvezményekkel vásárolta meg, az viszont szokatlan, hogy ,,médiatervezési szempontból aránytalanul magas a közterület, és alacsony a tévé, illetve az internet használata".

Arról pedig már korábban gondoskodott kormányunk, hogy a közterületen található hirdetési felületeket Simicska Lajos cége kaparinthassa meg. Még 2009 végén (Simicska érdekeltsége) a Mahir Zrt. meg akarta venni az ESMA Csoport közterületi reklámcéget. A két fél azonban nem tudott megállapodni az árban. Ezt követően jelent meg az egyes közlekedési tárgyú törvények módosítása, amely szerint:

,,Tilos továbbá elhelyezni - a járda, a gyalogút, a kerékpárút, és a közút úttesten kívüli burkolatlan területének a kivételével - a közút területén, a közút felett, az út műtárgyán, az út tartozékán, közvilágítási-, villany-, telefon-, és egyéb oszlopon, valamint a közút lakott területen kívüli szakasza mellett reklámtáblát, reklámhordozót és egyéb reklámcélú berendezést."

Az indoklás szerint, így nő a közlekedés biztonsága. Az új szabály szinte kizárólag az ESMA-t érintette, az ország legnagyobb részében ugyanis ez a cég birtokolta az ilyen reklámtáblákat. A módosítással azonban (milyen meglepő) gyakorlatilag monopolhelyzetbe került Simicska cége, a Mahir.

Nem véletlen tehát, hogy kormányunk előszeretettel használja a közterületen található hirdetési felületeket: az öntömjénezés (mintegy bónuszként) Simicska Lajos cégének felületein jelenik meg.

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy mindez a mi zsebünkből folyik át Orbán-közeli a kormányközeli zsebekbe.

http://egyenlito.blog.hu/2013/03/25/kormanyzati_ontomjenezes_1_milliard_vandorol_ a_mi_zsebunkbol_simicskaeba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Régen nem mehettél külföldre
  2013-04-03 18:54:46, szerda
 
  Régen nem mehettél külföldre.(Kádár)
Nem olyan régen küldtek,(Gyurcsány)
de nincs rá pénzed.(Orbán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés: A kormány tovább támadja a szolgáltatókat
  2013-04-03 18:36:52, szerda
 
  Rezsicsökkentés: A kormány tovább támadja a szolgáltatókat

2013.03.26. 14:39


A bíróság hatályon kívül helyezte a Magyar Energia Hivatal áramszolgáltatókra vonatkozó rendszerhasználati díjakat megállapító határozatát, és új eljárásra kötelezte a hivatalt.
Rezsicsökkentés: A kormány tovább támadja a szolgáltatókat

Németh Szilárd, a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa hangsúlyozta: az új döntés már egy rendelet lesz, így azt nem lehet majd bíróságon megtámadni, vagyis a családoknak egyetlen fillért sem kell visszafizetniük a rezsicsökkentéssel megspórolt pénzből.

Jelezte továbbá azt is, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság bírságot - amelynek összege egyedi esetekben maximum egymillió forint lehet - szab ki a GDF Suezre és az Elműre, mert olyan számlákat bocsátottak ki, amelyek sem tartalmilag, sem formailag nem felelnek meg az új számlaképnek. Németh Szilárd emellett teljes vizsgálat lefolytatására kérte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetőjét a két szolgáltató számláival kapcsolatban, továbbá kezdeményezte, hogy a hatóság monitorozza az ügyben a teljes szektort.

A tájékoztatón Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára reagált az Elmű és az Émász hétfőn közzétett osztalékadataira. Az Elmű igazgatósága részvényenként 1700 forint, az Émászé 1400 forint osztalékot javasol elfogadásra a közgyűlésnek. A javasolt osztalék mértéke mindkét társaságnál megegyezik a tavalyival. Az államtitkár értékelése szerint az adatok alapján az energiaszolgáltató ellehetetlenüléséről szóló nyilatkoztatok nem tűnnek megalapozottnak.

Fónagy János kérdésre válaszolva egyértelművé tette: a közüzemi díjak csökkentéséről a kabinet nem kíván egyeztetni, "ezt a magyar kormány saját felelősségi körében, a magyar családok és a magyar társadalom érdekében hozta és hozza meg".

Olyan tárgyalásokra ugyanakkor nyitott a kormány, hogy ha akár a magyar erőműpark, akár a nagy elosztóhálózatok jelenlegi tulajdonosai azok értékesítéséről akarnának egyeztetni - tette hozzá egy másik felvetésre az államtitkár.

Forrás: MTI

http://szeged.hir24.hu/itthonvilag/2013/03/26/rezsicsokkentes-a-kormany-tovabb-ta madja-a-szolgaltatokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holokamucáfolat egy zsidótól: a németek jól bántak velük Aus
  2013-04-03 18:30:15, szerda
 
  2013-04-03. 10:44
Holokamucáfolat egy zsidótól: a németek jól bántak velük Auschwitzban, kitűnő volt a kórházi ellátás, jókat ettek, kávéztak, sok vidéki tért vissza

Olvasónk írja:
Tisztelt Kurucok!
Időnként beleolvasgatok a Deportáltakat Gondozó Országos Bizottság (Degob) által a 2. világháború végén, illetve röviddel azt követően a külföldi munkavégzésből visszatért zsidókkal felvett és ma már az interneten is elérhető jegyzőkönyvekbe. Most viszont egy olyan darabra bukkantam, hogy először nem is hittem a szememnek. Maga a tömény holokamucáfolat. Arra kíváncsi leszek, hogy vajon a balfék Athena Intézet erről is beszámol-e bugyuta gyűlöletcsoport-térképén.

Jöjjön hát a 49-es sorszámú jegyzőkönyv, amelynek szövegét eredethűen közlöm, kizárólag egyes elírásokat és helyesírási hibákat korrigálva. Az eredeti jegyzőkönyv másolatát is mellékelem.

Jegyzőkönyv
Felvétetett a Magyarországi Zsidók Szervezete Vidéki Osztályán, Budapest, VII. Síp u. 12. szám alatti helyiségében 1945. április 9-én. Jelen vannak: a Vidéki Osztály részéről Salzer Izidor.
Megjelent nálunk kisvárdai lakos és a következőket adja elő:
A kisvárdai deportáltakkal indultunk 1944. április havában Auschwitzba. A fogászokat azokat külön lágerba tették és 2 hét múlva elindítottak bennünket kb. Auschwitztól 150-200 km távolságú Porcellán és Zahnfabrikba. 135-en voltunk, francia hadifoglyokkal, az ellátás elég jó volt, orvosi felügyelet alatt álltunk, ha valaki beteg lett, azonnal kórházba szállították, ahol a legjobb ápolásban és kosztban részesült. Február vége felé mikor felszabadítottak bennünket az oroszok, azonnal útnak indultunk, utunkban találkoztunk sok hazatérő zsidóval.
Lágerban laktunk a francia hadifoglyokkal együtt, reggelire kaptunk feketét és a kenyéradag napi 60 dkg volt, ebédre leves vagy főzelék volt, ami nagyon jól volt elkészítve, vacsorára szintén valami leves. Húst egyetlen egyszer sem ettünk. A franciák kaptak csomagot a Nemzetközi Vöröskereszttől, amiből mi is kaptunk a franciáktól. Fekhelyünk egymás fölötti fából készült ágy volt, mindegyikünk kapott egy takarót, sokat szenvedtünk azonban a hidegtől. A gyárban, ahol lengyel zsidók voltak a felügyelők jó dolgunk volt, csak a lengyel zsidó felügyelők voltak nagyon rosszak és kegyetlenek, ütöttek, vertek bennünket, ha nem készítettük el időre a munkát. A németek jól bántak velünk. Haláleset egyetlen egy sem fordult elő, a franciák között volt flekktífusz járvány, akkor bennünket elkülönítettek tőlük.
Egy délután, amikor hazajöttünk a gyárból, egy autón érkezett egy magasrangú német tiszt és felszólítottak bennünket, hogy egy óra alatt menetkészen álljunk. Aztán jöttek teherautók tisztekkel és sürgősen felpakoltak a németek és mivelünk nem törődve elmentek, 2 napig felügyelet nélkül maradtunk, nem dolgoztunk, az élelmet a németek otthagyták úgyhogy remekül voltunk ellátva. Harmadnap délután 12-14 orosz katona jött be a gyárba, mi informáltuk őket, hogy a németek már elmentek és hogy mi deportált zsidók vagyunk. A franciákat mindjárt magukkal vitték, mi ottmaradtunk, estefelé aztán bejöttek az oroszok és mi élelemmel felszerelve útnak indultunk hazafelé gyalog. Beérkeztünk egy faluba, ami kb. 20 km-re volt a gyártól, ott már nagyon jó dolgunk volt, rengeteg szép ruhát hoztunk magunkkal. Az út nagyobb részét vonaton tettük meg, közben rengeteg deportált, főleg szabolcsi és cseh zsidókkal találkoztunk és ők mondták, hogy még nagyon sokan jönnek haza. Ezek csak fiatalok voltak és főleg nők.

Azaz egy üdítően becsületesnek tűnő zsidó vallomása gyakorlatilag ugyanazt erősíti meg, amit a revizionisták már régóta állítanak.
Tehát:
1.) A táborokba alapvetően munkavégzés céljából kerültek a deportáltak.
2.) Az élelmezésük és az egészségügyi ellátásuk kielégítő vagy akár egészen jó minőségű is volt, de a németek igyekeztek a lehetőségeikhez képest egy legalábbis megfelelő színvonalat biztosítani még a háború végén is.
3.) A táborbeli kegyetlenkedésekből zömmel maguk a táborlakók, elsősorban pedig a zsidók vették ki a részüket, nem kímélve hitsorsosaikat sem.
4.) A németek becsülték és óvták a munkaerőt, a hololegenda állításával ellentétben a betegeket nem megölték, hanem meggyógyították, vagy legalábbis megpróbálták.
5.) A foglyok kaphattak csomagot (tudjuk, hogy levelet is), akár a Nemzetközi Vöröskereszttől is, ami a szervezet táborokbeli jelenlétére utal (ami nyilván nem kellett állandó és folyamatos legyen).
6.) A táborokat elhagyó németek nem öldösték halomra a hátrahagyott foglyokat, sőt még lehetőség szerint gondoskodtak ellátásukról, amíg a bevonuló ellenséges csapatok megérkeznek.
7.) Senki sem irtotta ki sem a magyarországi vidéki, sem a máshonnan származó zsidókat (ld. ez az egy szemtanú is rengeteg hazatérő zsidóval - főleg vidékiekkel - találkozott, akik még nagyon soknak a hazatéréséről beszéltek, és mindezt 1945 februárjában, amikor még a "hazatérők" inváziójának csak az előőrsei jelentek meg.
Üdvözlettel:

Skorzeny

http://kuruc.info/r/6/110164/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.