Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szomorú, de tanulságos!
  2013-05-12 15:39:30, vasárnap
 
 
A doktor sietve érkezett meg a kórházba. Telefonon hívták be egy sürgős műtét miatt. Gyorsan átöltözött, bemosakodott és elindult a műtő felé. A váróteremnél találkozott a műteni kívánt fiú édesapjával.
,,Mi tartott ennyi ideig? Miért nem jött be időben dolgozni? Nem tudja, hogy a fiam élet és halál között van? Nincs Önben egy csepp felelősségérzet sem?" -kérdezgette mérgesen az apuka.
A doktor csak elmosolyodok kedvesen és hozzátette:
,,Sajnálom uram. Jöttem amilyen hamar csak tudtam. Nem tartózkodtam a kórházban a mai nap. És most csak annyit tudok mondani, hogy nyugodjon meg kérem, hagy tudjam végezni a dolgom."
,,Nyugodjak meg? Mit szólna hozzá, ha a maga gyereke lenne ilyen helyzetben? -kérdezte az apa mérgesen.
A doktor újra csak egy kedves mosolyt engedett el és hozzátette:
,,Csak azt tudom önnek mondani, amit Jób mondott : porból lettünk és porrá leszünk, áldott legyen az Úr neve! A doktorok nem tudják meghosszabbítani az emberi életeket. Most menjen és foglaljon helyet a váróban, megteszünk minden tőlünk telhetőt higgye el."
,,Tanácsokat osztogatni akkor, amikor nem vagyunk érintettek az ügyben túlságosan is könnyű!" -morogta az apuka és kiment a terembe.
A műtét eltartott 4 és fél óra hosszat. Végül mosolyogva és boldogan jött ki az orvos a műtőből.
,,Köszönöm Istenem! Sikerült megmentenünk a fiát. Minden rendben zajlott le." -mondta az orvos az apukának, és minden egyéb kontaktus nélkül elviharzott.
,,Minden kérdésére válaszolni fog a nővérke. Vigyázzon a fiára!" -szólt vissza az ajtóból.
,,Miért volt ilyen arrogáns? Miért nem volt 5 perce, hogy megbeszéljük mi történt odabent? Miért ennyire figyelmetlenek és lelketlenek az emberek? -morogta az apa.
A nővér közben megérkezett és válaszolt az elhangzottakra:
,,A doktor úr fia meghalt egy autóbalesetben. Ma van a temetése. Onnan jött el, amikor hívtuk telefonon, hogy a maga fiát sűrgősen meg kell műteni. És most, hogy végzett siet vissza, hogy odaérjen amikor eltemetik a fiát." -válaszolta szomorúan a nővér.
Tanulság:
Sose ítélj el embereket addig, amíg nem tudod mit miért tesznek. Sose ítélj első látásra! Próbáld meg megismerni a történetét annak, akit bántanál, mert lehet, hogy a végén meglepődsz!
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Levendula
  2013-05-12 10:37:23, vasárnap
 
 
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje. Lilás virága kellemes, üde, illatos. Nálunk termesztik.

Hogyan gyűjtsük?
A növény szaggatott, vékony álfüzérben álló virágait hasznosítják. A kellemes illatú virágokat nyílássukkor a szárakról leszedegetik, és megszárítják. Gyűjtési ideje június.

Mi van benne?
Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.

Mire jó?
Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.

Kiváló gyógyír reumás fájdalmak, idegzsába kezelésére fürdő és bedörzsölőszer formájában.

A levendulaolajat tartalmazó bőrápoló készítmények kisbabáknál is biztonsággal alkalmazhatók.

Kellemes illóolaját előszeretettel hasznosítja az illatszeripar.
Sokaknak a levenduláról nagyanyáink ruhásszekrénye jut eszébe, hiszen a levendulát leggyakrabban molyirtásra használták.

Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény, hiszen az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is ismert?

20 ok, amiért érdemes használni a 100%-os tisztaságú levendula illóolajat!!!

1. Izomfájdalom

Ha már eltöltöttél egy hátfájós délutánt a kertben csak egy levendulás fürdőt kell venned, hogy megnyugtassa izomfájdalmaidat. Cseppents egy pár csepp levendulaolajat a fürdővízbe, majd ebben elmerülve hamarosan elmúlik az izomfájdalmad.

2. Pattanások

A levendula az egyik legértékesebb olajok közé tartozik a pattanások kezelése szempontjából, segít újra egyensúlyba hozni a túlzott faggyútermelést, csökkenti a hegesedést. Adj hozzá néhány csepp levendulaolajat egy sima krémhez és használd, mint egy hidratáló vagy lemosó-tisztító-szert.

3. Antibakteriális hatás

Francia laboratóriumi vizsgálatok a 20. század elején kimutatták, hogy a levendula erőteljesen antibakteriális hatású. Citromfűvel kombinálva vírusellenes hatása klinikailag is tesztelt.

4. Kisebb égések

5 percig hűtsd az égett területet hideg, folyó vízzel, majd óvatosan helyezzünk levendulaolajat a sérült felületre. A fájdalomcsillapítás szinte azonnali, és az égés általában hegesedés nélkül begyógyul.

5. Sebek és vágások

Alkalmazzunk levendula olajat a fájdalom ellen, megelőzi a bakteriális fertőzést és segíti a heg nélküli gyógyulást. A seb kitisztul.

6. Fülfájás

Melegíts egy üveg levendula olajat forró vízben egy-két percig, majd finoman masszírozz néhány cseppet a bőrbe a fül és a torok körül. Csecsemőknek és kisgyermekeknek adjunk hozzá 2-3 csepp felmelegített olajhoz egy kevés olívaolajat és masszírozzuk hasonlóan.

7. Ekcéma

Tegyünk néhány csepp levendulaolajat egy bázisolajba (olívaolaj, kókuszolaj stb.) és dörzsöljük közvetlenül a viszkető száraz bőrre.

8. Fáradtság

Adjunk hozzá 5 csepp levendulaolajat a forró lábfürdőhöz és pihenjünk, miközben a lábunkat áztatjuk benne. A talpakon az ember különösen érzékeny, a levendula nagyon gyorsan a véráramba jut, ezért élénkítő és nyugtató hatással van a testre.

9. Láz

Láz esetén a hűtőfürdő alkalmazásakor csepegtessünk a vízbe néhány csepp levendulaolajat. A módszer hatásos felnőtteknél is.

10. Szédülés, rosszullét, szívremegés

Készítsd el saját ,,repülősódat" -tengeri só, levendulaolaj, borsmenta olaj és bazsalikom olaj keverékéből.

11. Fejfájás

A levendula desztillált vizét (Levendulavíz) permetezve az arcra és a halántékra frissítő és megnyugtató hatású. Alternatív megoldásként jeges hideg vízbe mártott borogató kendőre csepegtessünk néhány csepp levendulaolajat, vagy alkalmazzuk a homlok, halánték, tarkó, és a nyak masszírozására.

12. Álmatlanság

Idős pszichiátriai betegek esetében kimutatták, hogy jobban alszanak, és éberebbek a nap folyamán azok a betegek akiknek kórtermében levendulaolajat használtak altató és egyéb gyógyszerek helyett. Annak érdekében, hogy tudjunk aludni 3 vagy 4 csepp levendulaolajat cseppentsünk a párnánkra. Kisgyermekek esetében masszírozzunk a hátukra 1 csepp levendulaolajat vagy az esti fürdőzésnél a kádjukba cseppentsünk néhány cseppet.

13. Hosszú utazás

Keverjük a levendulaolajat, rozmaringgal és zsályával, dörzsöljük a halántékunkba és csuklónkra. Csökkenti a fáradságot és segít megőrizni a figyelmünket a végtelennek tűnő órák alatt.

14. Menstruációs görcsök

Masszírozzunk néhány csepp levendulaolajat az alhasi tájékra vagy alkalmazzunk levendula olajos meleg borogatást.

15. Lepkék, szúnyogok, moszkitók

Ezek a bosszantó kis rovarok mind utálják a levendula illatát. Annak megakadályozása érdekében, hogy a bogarak megcsípjenek, kenjük be magunkat egy kis levendula vízzel mielőtt a szabadba mennének, vagy az ágyba 3-4 csepp levendulaolajat csöppentve védjük magunkat ezektől a bosszantó rovaroktól. Csepegtessünk néhány csepp olajat egy csészealjba az ablak előtt, ami szintén meggátolja a rovarok házba jutását. A rovarcsípésbe dörzsölt néhány csepp olaj csökkenti a viszketést, gyulladást. A molyok ellen helyezzünk levendulavirágot a szekrényünkbe, szükség esetén cseppentsünk rá levendulaolajat.

16. Rühesség

Ezt a fertőzést egy apró atka okozza ami heves viszketéssel jár. Dörzsöld a tiszta levendulaolajat alkohollal keverve a fertőzött bőrfelületre amíg a tünetek nem csökkennek. Mosd ki az ágyneműt és ruháid, szórj matracodra is egy kis levendulaolajos permetet a megelőzés érdekében.

17. Övsömör

Levendulaolaj egyidejűleg fájdalomcsillapító, vírusölő és hegesedés megakadályozó hatású. A levendulaolajos borogatás csökkenti a tüneteket, az eredményhez legalább 5-8 napos kúra szükséges

18. Orrmelléküreg-gyulladás

Levendulaolaj az egyik legjobb aromaterápiás szer. Az illóolaj belégzése nyugtató hatású és enyhíti gyulladás tüneteit. Adjunk hozzá 2 csepp levendula és kakukkfű olajat egy tál gőzölgő vízhez majd közeli mély légzéssel fejünket egy törülközővel lefedve nyugtassuk magunkat.

19. Stressz, szorongás

Permetezd az arcod napközben levendula vízzel, vagy dörzsölj néhány csepp levendulaolajat a halántékodra, csuklódra.

20. Leégés

Permetezz levendulavizet közvetlenül a leégett, sérült testfelületre. Adj 8 csepp levendulaolajhoz 4 csepp borsmenta olajat, és keverj hozzá egy kávéskanál jojobaolajat. Öntsd a keveréket egy kád langyos vízbe, és fürödj benne legalább 10 percig
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Pünkösdi kilenced - 3. nap
  2013-05-12 09:27:26, vasárnap
 
  Pünkösdi kilenced - 3. nap
,,Te, hét ajándék kútfeje,
Atyánk kegyelmes jobb keze,
Az Úr erős ígérete,
Sugalmas ajkak ihlete." (Pünkösdi himnusz)

Ige a napi elmélkedéshez
,,Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki mondja neked: 'adj innom', talán te kérted volna őt, és ő élő vizet adott volna neked." (Jn 4,10)

Ferenc pápa katekézise a Szentlélekről
Jézus a szamariai asszonynak azt ígérte, hogy bőségesen és véglegesen ,,élő vizet" ad mindazoknak, akik elismerik, hogy ő a Fiú, akit az Atya üdvözítésünkre küldött (vö.Jn 4,5-26; 3,17). Jézus azért jött, hogy ezt az ,,élő vizet", aki a Szentlélek, nekünk ajándékozza, azért, hogy Isten vezérelje, éltesse és táplálja az életünket. Amikor azt állítjuk,hogy a keresztény ember lelki ember, éppen ezt akarjuk mondani: olyan személy, aki Isten szerint, a Szentlélek szerint gondolkodik és cselekszik.
De fölteszem magamnak a kérdést: Vajon mi Isten szerint gondolkodunk-e? Isten szerint cselekszünk-e? Vagy hagyjuk, hogy sok egyéb, ami nem Isten szerint való, irányítson bennünket? Ezekre a kérdésekre mindegyünknek a szíve mélyén kell válaszolnia.

Gyakorlat
Kezemet a szememre, majd fülemre, azután az ajkamra teszem és kérem a Szentlelket, hogy nyisson meg Isten hangjára. ,,Ephata! Nyílj meg már!" Arra törekszem, hogy ez a kérés egyre inkább a szívemből fakadjon.

Önmagunk felajánlás a Szentléleknek
Ó, tüzes Lélek, újítsd meg szüntelenül szentséges tüzedet Bennem és testvéreimben, akikkel találkozom.

A Lélek gyümölcse a béke
,,Béke veletek" (Jn 20,19.21.26). Ez nem mindössze egy köszöntés, nem pusztán egy kívánság, hanem ajándék, Krisztus értékes ajándéka, amelyet tanítványainak kínál fel, miután meghalt és alászállt a poklokra. Ez a béke annak a gyümölcse, hogy Isten szeretete legyőzte a rosszat, a megbocsátás gyümölcse. Az igazi béke abból származik, hogy megtapasztaltuk Isten irgalmasságát." (Ferenc pápa, 2013. április 7.)
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 671
  • e Hét: 1841
  • e Hónap: 3736
  • e Év: 54527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.