Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nick Vujicic gondolatai a megbélyegzésről
  2013-05-13 14:33:28, hétfő
 
 



"Kedves Barátom,


Én egy kötekedő ember beteljesült álma vagyok.

Gondolj csak bele... kezek és lábak nélkül születtem. Aligha tudnám palástolni sokkoló külsőmet. Ez pont olyan, mintha céltáblát hordanék a szívem felett arra várva, hogy valaki beledöfje a kardját.
Felnőtt koromra megtanultam figyelmen kívül hagyni a sértő megjegyzéseket, de gimiben a gúny tárgya állandóan én voltam. Ami még ennél is rosszabb, hogy néhányan kiálltak mellettem. A gúnyolódások miatt félelemmel, depresszióval, állandó idegeskedéssel és gyomorbántalmakkal küzdöttem. Ha ismered a történetemet, akkor biztosan emlékszel rá, hogy a legtöbb gimis napom könnyekkel végződött. Majd egy ilyen alkalom vezetett el odáig, hogy öngyilkosságot kíséreltem meg.
Nem szóltam a szüleimnek arról, hogy kiközösítenek a suliban, mert nem akartam csalódást okozni nekik. Azt hittem, képes vagyok kezelni a helyzetet, de tévedtem. Most már tudom, hogy el kellett volna mondanom nekik az igazat.
Ahogy a világban utazom és előadást tartok több tízezer fiatalnak, saját szememmel látom, hogy senki sem kivétel a megbélyegzés alól. Ez éppen olyan, mint egy járvány, ami nem csak Észak- Amerikában, hanem az egész világon szedi áldozatait.

Manapság már fogyatékosnak sem kell lenned ahhoz, hogy a pletykák, a sértések és a vádaskodások központi tárgyává és áldozatává válj. Makkegészséges, 16 éves fiatal lányok törnek össze lelkileg, amikor a társaik olyanokat mondanak rájuk, hogy túl kövér, túl sovány, más a bőrszíne, nagy a szája, görbe az orra, elálló a füle vagy éppen más a frizurájuk.
Ez a hozzáállás egyre inkább terjedőben van, mint például az is, hogy a fiatalok, akik már nem bírják tovább a rájuk nehezedő nyomást idegességükben vagdosni kezdik magukat.
Az iskolai lövöldözések és a drámai gyilkosságok is túl gyakoriak mostanság. Sokszor a lövöldöző maga is áldozata a megbélyegzésnek, aki úgy dönt, hogy fegyverrel áll bosszút az ártatlan célpontok ellen vívott háborúban. Ez egy olyan körforgás, ahol a megbélyegzés áldozata önmaga is áldozattá válik.

A legszomorúbb ebben az, hogy számos áldozatnak nincs szerető családja, ahogy nekem volt. Senki sincs, aki megmentse vagy felkarolja őket, esetleg csak letörölje az arcukról a könnyeket.

Éppen ezért nagyra értékelem azokat a közelmúltbeli erőfeszítéseket, amelyek törvényileg tiltják a megkülönböztetés minden formáját.
Ebből kifolyólag több illetékes bíróságot is felkerestem, ahol állami szinten kampányolunk a megbélyegzés ellen.
De most őszintén... tényleg szükségünk van a kormányokra, akik kizárólagosan felvállalják ezt a szerepet? Természetesen nagy részük van ebben, nem tagadom, de szomorú belegondolni, hogy az emberi kultúrának szüksége van egy intézményre, aki teljes mértékben magára vállalja a felelősséget. Minden kereszténynek fel kell emelnie a hangját a megkülönböztetés ellen és az áldozatok szószólójává kell válnia. Tulajdonképpen ez a mi kötelességünk. A mi feladatunk az, hogy védelmezzük a védteleneket! (...)

Mint újdonsült apuka, a végsőkig védelmezem majd a fiamat. Nem akarom, hogy ő legyen a vádaskodók beszólásainak a célpontja, de nem tehetem bele egy védőburokba. Egy nap majd ő is érezni fogja a szándékos kegyetlenség nyilának szúrását. De addig is rengeteg időt töltök azzal, hogy felkészítsem rá, hogyan semlegesítheti a rosszindulatú embertársai megjegyzéseit. Ez nem kizárólag a kormány feladata. A megbélyegzés ellenes kampány az otthonokban a szerető szülőkkel kezdődik, majd a közösségeknek kellene tovább ápolnia és terjesztenie Jézus szeretetét.
Sajnálatos módon nem minden család egyforma, és nem minden közösség van erre felkészülve. Ebből kifolyólag, ha Isten erre nekem lehetőséget ad, bárhol és bármikor a szeretet üzenetét fogom hirdetni. (...)

Tegyünk együtt azokért, akik kételkednek saját értékeikben! Együtt törüljük le a könnyeket azok arcáról, akik magukban szenvednek! Együtt oltalmazzuk azokat a fiúkat, lányokat, nőket és férfiakat, akikért Krisztus az életét adta!!

Benne, Általa, Érte

Nick"
Link
 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Isten békessége legyőzi aggodalmainkat
  2013-05-13 12:27:14, hétfő
 
  "Álljatok meg tehát...felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével." (Ef 6,14-15)




A konfliktus könnyen a Sátán támadásainak céltáblájává tesz. Mindegy, hogy Istennel, másokkal vagy önmagaddal kerülsz konfliktusba, könnyen teret ad az örödgnek, hogy darabokra szedjen.

Tervei könnyű prédájává válsz. Életed minden területén támadható leszel az ördög által.

Ezt nem akarhatod. Hisz egy ország pusztulása is bekövetkezhet, ha több fronton kell háborúznia. Ha te magaddal küzdesz, másokkal, vagy Istennel, nem küzdhetsz egyidejűleg a Sátán ellen is. Hatékonyan nem lehet több fronton is harcolni. Nem is várhatja el tőled senki.

Minden szintű konfliktus oda vezet, hogy nem találsz támaszra, szilárd talajra, mintha futóhomok szippantana be.

Ezért sürget minden hívőt Pál: "Álljatok meg tehát...felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével." (Ef 6,14-15)

A római katonák sarujának talpán bakancsszegek voltak. Ezek a kis szegek segítségével jobban fogták a talajt, csakúgy, mint a focisták a stoplis cipőjükkel. Ezek nélkül a katonák elcsúsztak volna egy csatában. Nem tudtak volna biztosan állni a talajon.

Te is elcsúszol és félresiklasz az élet útján, ha nem viseled a "békesség evangéliumának hirdetését". Pál a békesség három területéről beszél: békesség önmagaddal, másokkal és Istennel. Erre a megbékélésre életed minden területén szükséged van. Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy békében állsz magaddal, Istennel és másokkal, erős lábakon állsz. Az ördög támadásait képes leszel állva kivédeni.

Békességedet az ördög az aggódáson keresztül próbálja támadni. Mindenen tudunk aggódni. Aggódhatunk a jövőnk miatt. Aggódhatunk a pénzügyeink miatt. Aggódhatunk a kapcsolataink miatt. Gyakran azért is aggódunk, hogy mit gondolnak rólunk mások. Valahányszor aggódunk, az előbb említett valamelyik területen nem működik békesség. Valójában, a legtöbb esetben, mindegyik területen megromlott a békesség.

Azt is jelenti ez, hogy saruk nélkül állunk - nem hagyjuk, hogy Isten evangéliumának békessége irányítson.

A Biblia azt írja: "Nagy békessége van azoknak, akik szeretik törvényedet; semmi sem sérti meg őket." (Zsolt 119,165 NLT fordítás) Más szóval, minél inkább szeretem és engedelmeskedem a Bibliának, annál kevésbé bánthat, amit mások mondanak. Minél inkább szeretem Isten szavát, annál kevésbé bánthat, ami történik velem. Minél jobban szeretem Isten szavát, annál kevesebb dolog háborítja Istennel járt utamat.

Válaszd a hitet Isten Igéjében, amit rólad, másokról, és főként, amit Istenről mond.

Válaszd a hitet, mert Isten Igéjének engedelmeskedni békességet hoz. Válaszd a hitet, mert Jézus is azt tette. Válaszd a hitet, mert amit Isten Igéje mond rólad és a világról körülötted, az igaz.

Beszéljetek róla

Mi most a legnagyobb aggodalmam?
Mit mond Isten Igéje arról, ami miatt aggódom?
Hogyan bízhatok Istenben, hogy segítsen abban, amin aggódom?
Milyen kapcsolatomnak kell begyógyulnia?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.05.06.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1611
  • e Hét: 5315
  • e Hónap: 9116
  • e Év: 70417
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.