Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Angyali üzenet
  2013-05-13 22:50:37, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Békés, ünnepet váró hetet!
  2013-05-13 22:04:22, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és






Link

Link

Link

Link
 
 
1 komment , kategória:  Hetet  
Zöldségözön
  2013-05-13 00:38:52, hétfő
 
  Zöldségözön

Hozzávalók:
1 maréknyi zöldhüvelyű zöldbab
1 maréknyi csemege kukorica
1 maréknyi sárgarépa felcsíkozva
3-4 rózsa brokkoli
3-4 rózsa karfiol
1 csomag étkezési zselatin
1 babérlevél
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
kevés só
késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Kb. 1,5 liter vízbe beletesszük a fűszereket és felforraljuk. Mindegyik zöldséget külön-külön ebben a vízben roppanósra főzzük, és félretesszük lecsepegni, kihűlni. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét!

Ha mindegyik elkészült, a lében feloldjuk a zselatint, kiforraljuk. A babérlevelet vegyük ki. Vegyünk egy mély, lehetőleg redőzött mintájú üvegtálat, öblítsük ki hideg vízzel. Ezután a zöldségeket tegyük bele úgy, hogy a színük jól keveredjen, szép tarka legyen.





Öntsük rá a zselatinos vizet, és hideg helyre rakva, de nem nem hűtőbe hagyjuk dermedni legalább fél napig.

Ha teljesen megdermedt, óvatosan borítsuk ki a tálból, és szépen lehet szeletelni!





Megjegyzés:
Ezt egy grillezéshez találtam ki, és nagyon jól passzol a grillezett húsokhoz. A vendégeink körében is nagy sikert aratott a tarkabarka finomság!

A receptet és a fotót Bothne.evi4 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres-vaníliás tiramisu
  2013-05-13 00:34:14, hétfő
 
  Epres-vaníliás tiramisu

Hozzávalók:
50 dkg eper
30 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
1 rúd vanília
5 dl tej
3 dkg kristálycukor a tejbe
3 evőkanál porcukor a krémbe

Elkészítés:
Az eper felét nyolcadokba vágom. A vaníliarudat kettévágom, az egyik felének a magjai a tejszínbe, a másik fele a rúddal együtt a tejbe került. A fél liter tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.

A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verem, majd ha már habos, akkor hozzáadom a mascarponét, és így is egy kicsit járatom még a robotgépet, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.

Közben a kihűlt tejbe áztatom a babapiskótákat, majd egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezem őket sorban. A babapiskóta rétegre kenek egy adag krémet, majd megszórom az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára.

Tálaláskor vagy egész szem eprekkel, vagy negyedekbe vágott eprekkel tálaljuk. Ez az adag négy személy desszertjének felel meg.





Megjegyzés:
Az utolsó adagot tesóm ette, először húzta a száját, hogy ő ennyit aztán nem tud megenni... aztán a második falatnál már azt mondta, hogy mintha cukrászdában lenne, a harmadiknál pedig megkérdezte, hogy ugye mindet megeheti. Hát kell ennél nagyobb elismerés?

A receptet és a fotót Bonnie23 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csirkecomb curry mártásban
  2013-05-13 00:30:51, hétfő
 
  Csirkecomb curry mártásban

Hozzávalók:
5 evőkanál Vénusz olaj
2 kávéskanál mustármag
2 centiméternyi friss hámozott és lereszelt gyömbér
3 finomra vágott hagyma
1 kávéskanál chilipor
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál currypor
6 finomra vágott paradicsom vagy 1 darabos paradicsom konzerv
1 doboz kókusztej (400 ml)

4 csirkecomb (vagy 4 csirkemellfilé csíkokra vágva)
1 evőkanál tört koriandermag

Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a mustármagot, pattogtassuk meg. Adjuk hozzá a gyömbért, kavargassuk néhány percig. Borítsuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pároljuk 5 percig, és tegyük hozzá a chilit, a kurkumát és curryt. Keverjük el, és öntsük hozzá a paradicsomot. Néhány percnyi főzés után öntsük hozzá a kókusztejet. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

A megsózott csirkedarabokat pirítsuk meg egy pici olajon a koriandermaggal, majd tegyük a szószba. Együtt főzzük fél órán át (függ a csirkedarabok nagyságától). Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Diakonyha küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Lebbencsleves gyúrt tésztával
  2013-05-13 00:27:49, hétfő
 
  Lebbencsleves gyúrt tésztával

Hozzávalók:
50 dkg tisztított burgonya
15 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír vagy 2 evőkanál olaj
5 dkg tisztított vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
1 szép érett paradicsom (vagy 1 evőkanál lecsó)
néhány szál metélőhagyma apróra vágva a díszítéshez

bors
1 evőkanál pirospaprika
25 dkg finomliszt
1 egész tojás

Elkészítés:
A lisztből a tojással kemény tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, és törésig száradni hagyjuk. Ha a tészta megszáradt, apró darabokra tördeljük, majd zsírban megpirítjuk, félretesszük.

A burgonyát félig megfőzzük sós vízben, közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, ha megpirultm megszórjuk a pirospaprikával.

Az egészet a lepirított tésztával együtt a félig főtt burgonyához adjuk, és készre főzzük, ízesítjük egy kevés frissen őrölt borssal, tetejét megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.

Megjegyzés:
A receptet Namama küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2013. május 13 - 19.
  2013-05-13 00:25:42, hétfő
 
  Heti menü ajánlat - 2013. május 13 - 19.


Hétfő:

Előétel: Lebbencsleves gyúrt tésztával
Főétel: Csirkecomb curry mártásban párolt rizzsel
Desszert: Epres-vaníliás tiramisu
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségözön


Kedd - Irány Bulgária!

Előétel: Tarator (bolgár uborkaleves)
Főétel: Sült karaj bolgár módra, avagy kétnapos karaj
Desszert: Bánica (bolgár rétes)
Vegetáriánus ajánlat: Bolgár lencsefőzelék


Szerda:

Előétel: Babgulyás házi csipetkével, kíméletesen
Főétel: Sonkás pizza-papucs
Desszert: Vegyes fagylalt
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos zöldborsó-golyók


Csütörtök:

Előétel: Marokkói zöldségleves
Főétel: Babfőzelék füstölt hússal
Desszert: Házi isler
Vegetáriánus ajánlat: Babfőzelék sült hagymával


Péntek:

Előétel: Spárgaleves
Főétel: Részeges rakott káposzta almával bolondítva
Desszert: Epres tejberizs-kehely
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti


Szombat:

Reggeli: Hagymás virslisaláta
Előétel: Almás csirkeaprólék leves
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek, sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás-mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rácsos szilvás lepény
Vacsora: Bundázott füstölt sonka friss salátával
Vegetáriánus ajánlat: Töltött-rántott sajt paradicsomsalátával


Vasárnap:

Reggeli: Mazsolás kalács kakaóval
Előétel: Póréhagymás zellerkrémleves reszelt sajttal
Főétel: Körmös-csülkös pacal
Desszert: Csokimázas rakott palacsinta
Vacsora: Snidlinges tojáskrém sajtos kiflivel
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves gombapaprikás házi metélttel

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 414
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 8324
  • e Év: 138031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.