Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A Magyarok 93-ik Világkongresszusa
  2013-05-15 22:26:26, szerda
 
 
A Magyarok 93-ik Világkongresszusa

A múlt hét végén fejeződött be a Magyarok 93-ik Világkongresszusa Tel Avívban, Izrael fővárosában, ahol a világ második legnagyobb magyar közössége él . Az ország vezetősége mindent megtett a delegáltak biztonságának érdekében, mert az a hír járta, hogy az utóbbi időben elszaporodott a magyarellenesség Izraelben . Benjamin Netanyahu ünnepi beszédében üdvözölte a Magyarok Vezetőségét a kongresszus megnyitóján, méltatta a magyarság érdemeit Izrael létrehozásában . Az utóbbi idők magyarverései miatt határoztak Izrael fővárosa mellett a Kongresszus vezetői .

Az Antihungarizmus ellen fellépő világszervezet a zsidó állam oktatási rendszerének átszervezése felől is döntött . Párizs kis Trianon palotájában kötelező kirándulást kell tegyenek a zsidó tanulók, az általános iskolák ötödik osztályától felfelé, hogy Magyarország megcsonkítására tisztelettel emlékezhessenek . Hatmillió gyermek esett áldozatául az abortusszal végrehajtott magyarirtásnak még a népi demokrácia idején . A védtelen magzatok meggyilkolása olyan emberiesség ellenes bűn, amit nem feledhet a szabad világ . A háromnapos rendezvényen izraeli szélsőségesek tüntettek a magyarok gazdasági rémtettei miatt .

Mint ismeretes Magyarország államfője kijelentette hat évvel ezelőtt, hogy Izrael után felvásárolták Libanont, Szíriát és Szaudi Arábiát gazdasági fegyvereikkel . Izraelben most avatták a negyvennyolcadik Boldogasszony templomot, amit állami költségből épített hálája gyanánt a zsidó állam . Sajnos három neves zsidó író művét sérelmesnek találta a Kongresszus vezetése, ezért ezeket az egyébként Nóbel díjas írókat kiiktatták a nemzeti tanterv keretéből . Mit gondol Imre Kertész, amikor sorstalanságot emleget, azt már nem tudhatjuk meg soha, de Albert Einstein elképzelései sértik az atom személyes jogait ! Rachel Shortkurz kétszeres Nóbel díjas költő magyarellenes kijelentései miatt nem érdemes arra, hogy iskolás gyerekeket rasszista gondolatokkal mérgezzen .

Tel Avív belvárosát kordonnal körbezárták erre a hétre, sőt megtiltották az izraeli légierőnek, hogy a kongresszus idején felszálljanak, így a szokásos gázai segélyakciók is elmaradtak . Devizahitelekkel ellehetetlenített zsidó telepesek autókat borogattak, amikor megpróbálták visszaszorítani őket . Könygázgránátokkal és lángszóróval léptek fel ellenük . A rendezvény ideje alatt kemény csárdást jártak a népviseletbe öltözött magyarok a számukra fenntartott lakóparkokban . Ezeket a magas kerítéssel elzárt lakótelepeket biztonsági emberek őrzik, nehogy eszébe jusson valami ottani betolakodónak, hogy betegye a lábát oda .

Netanyahu miniszterelnök üdvözlő beszédét követően a Kurucinfo internetes oldalán cifrahangú támadások érték, hiába igért ingyenes bevándorlást, állampolgárságot a magas kárpótlások mellé, amit a trianoni országvesztés áldozatainak fizetnek életük végéig . Később helyreigazítást eszközöltek a zsidó vezető beszédét méltatva, de ezt csak kisbetűvel, a harmadik oldalon szedték, egy néhányezres példányszámú kis német lapban . Viszont a szégyenletes elmarasztalások minden fontosabb újság főoldalán lettek lehozva . Izraelt elmarasztalta a Kongresszus vezetője azért, mert határait zárva tartotta a bevándorlók előtt .

Az egész várost piros-fehér-zöldbe öltöztették a Magyarok Világkongresszusának tiszteletére . Fehér pántlikás muskátli virított minden ablakban, és az utak mentén . Elvétve Árpádsávos zászlót is lengetett a szél . Biztonságra a Magyar Gárda erre a célra érkező rohamegysége ügyelt . Napirenden volt Erdély visszavétele ugyanúgy, mint a Délvidék Dunáig való területének, a Horvátországgal létrehozott királyság területéhez kapcsolása . Bécset visszacsatolták a Mátyás király idejében vívott harcok emlékére, majd Lengyelországgal létrehozott megállapodásokra hivatkozva megalapítottuk a Közép Európai Uniót . A románok visszakapták Moldovát, de a konok bulgárok visszavették tőlük a Kárpátokon túli területet, így Magyarországgal határosak lettek megint, mint Atilla király idejében .

A Magyarok Világkongresszusa zavartalanul végetért . Netanyahu megigérte, hogy a szélsőséges pártokat betiltatja a független bíróságok utasításával, sőt antimagyarizmus miatt felelősségre vonja azt a legényt, aki nem akart táncra kelni feketeszemű partnerével . A szabad világ nagy tetszéssel fogadta a Világ Magyarságának legújabb rendezvényét, és földünk minden parlamentjében megemlékeztek erről az eseményről . Hollibullban Waltzer díjjal jutalmazták azt a magyar rendezőt, aki a trianoni eseményekről filmsorozatot készített, Hatodik koporsó címen . Mindenki ingyenesen tekinthette meg ezt a műalkotást ezen a héten, a Kongresszus tiszteletére .

A Holt tenger megvételéről tárgyalt a vízügyi hivatal illetékese, de túlzottan sósnak találta vizét, így a francia érdekeltségű Szuez cégé lett az is . Jeruzsálem belvárosában az István a király előadását láthatták a zárónapon . Minden magyar jól érezte magát Izraelben, új barátságok kötődtek ismeretlenek között, mielőtt a gulyáságyút beindították . Napokig tárgyalták a kongresszus résztvevőinek csodálatát a helyi TV műsorokban, akik a tisztelet hangján nyilatkoztak rólunk . Most először tartottuk Izraelben ezt a fontos Konferenciát, mivel a két ország üzleti kapcsolatai lehetővé tették . Nincs antimagyarizmus Izraelben, bár az egyik néptáncosnak szemébe mondta valaki, hogy nem szereti a pörköltöt, de egyéb atrocitások nem történtek . Egyébként a finnyás gyomrú gyűlölködőt három évi kényszermunkára itélték antihungarizmus miatt .

Budaházy György egy kaszinó létrehozásáról tárgyalt a Tel-avivi tengerpart legszebb helyén, de rajtakapták, sőt a megszállt területen lévő birtokát is visszacseréltették az államilag támogatott beruházás meghiúsulása miatt . A magyar üzletember egyszer sem ment el a tárgyalásra ! Arra sem méltatta a törvényhozást, hogy válaszoljon nekik . Magyarországra menekült ő is, ahonnan senkit sem szolgáltatnak ki más államok kérésére . Kovács Pistike is elutazott Budapestre, miután vörös festékkel leöntötte Golda Meyr lovasszobrát . Bár az ottani ortodox hitű magyarok erősen rosszallották cselekedetét, de mentelmi jog alanyi alapon neki is jár .

Egyébként egy budapesti bíróság négyezerhatszáz tonna arany megfizetésére kötelezte Izrael államot, amiért megalakulása előtt Tanácsköztársaságot hozott létre magyar földön, aminek eredménye lett a trianoni megcsonkítás . Az oroszok hasonló jóvátételért utaztak Tel Avivba Oroszellenes Kongresszusuk megnyitója előtt . Nem írigylem Izrael államot, akiknek annyi kárpótlást kell fizetniük, hogy rámegy mindaz a vagyon, amit a hollóüzlet biztosított számukra . A 94-ik Kongresszust New Yorkban tarja jövőre a Magyarok Világszövetsége, a rágalmazás elleni hivatal épületében .

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkva biztosítja Szíriának az S-300-at
  2013-05-15 21:53:08, szerda
 
  Moszkva biztosítja Szíriának az S-300-at


Ha a friss médiaértesülések igazak, Oroszország biztosíthatja Damaszkusz számára - ha mostanra már meg nem tette - az S-300 légvédelmi rendszer módosított változatát. Az Asszád-rendszer ezzel hathatós védelemhez jut a nemzetközi - nyugati - beavatkozás következő lépcsőfokát jelentő légi támadások ellen.

Az S-300-as eladásával kapcsolatos információk ellentmondásosak; volt-e hivatalos megállapodás is, és mi állt abban a megállapodásban? Leszállították-e már a rendszer első elemeit? Az S-300 Szíria általi megvételéről szóló értesülések többnyire később eltüntetett dokumentumokon, névtelen forrásokon, szóbeszédeken és következtetéseken alapszanak. A Moszkva és Washington közt létrejött megállapodás értelmében Szíriának nem szállítanak fegyvert, azonban az izraeli légitámadásokkal a Nyugat átlépett egy határt, amin túl az orosz fél sem tarthatja magát a látszat-megállapodásokhoz.

Az S-300 szíriai jelenlétére utaló egyetlen bizonyíték az S-300-as gyártója, a Nyizsnyij Novgorod Gépgyár 2011-es éves jelentése, ami említette a szír kormánnyal kötött, rakétarendszerek leszállítására vonatkozó egyezményt. A jelentést később eltüntették a gyártó honlapjáról, majd korábbi adatok alapján a Vedomosti üzleti napilap hivatkozott a megállapodásra, említvén, hogy annak értéke 105 millió dollár és meghatározatlan számú S-300 rendszer 2012 és 2013 közti leszállítását tartalmazza.

Más jelentések kiszivárogtatott információkra hivatkoztak, névtelen diplomáciai forrásokra. A Wall Street Journal és az orosz Kommerszant napilap szerint a megállapodás az S-300 rendszer négy elemére és 144 rakétára vonatkozik (900 millió dolláros áron), amit majd a nyár végén kezdenek leszállítani.

Mindeddig se Damaszkusz se az exportot bonyolító Roszoboronexport nem kommentálta az üzletkötésről szóló információkat. Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint Moszkva a korábban Szíriával kötött szerződések rá vonatkozó részét teljesíti és ennek keretében védelmi rendszereket is szállít Szíriába, de soha nem említették konkrétan az S-300-at.

Az üzletkötés közvetlen Moszkva és Damaszkusz között történt, vagyis a feltételek az orosz elnökön múlnak, nem valamiféle távoli, nemzetközi megállapodáson.

A látszat diplomácia egy dolog, de a színfalak mögött valamennyi ország saját érdekeinek érvényesítésére törekszik - amit soha semmilyen nemzetközi egyezmény nem fog tudni lekorlátozni. Bár Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsán keresztül blokkol minden fegyvereladást Szíria számára, ez inkább irányul a szír fegyverpiacon az orosz monopolhelyzet megtartására, mintsem a szír konfliktus "külső beavatkozástól való mentesítésére". Oroszország már korábban megkötötte a számára fontos üzleteket, az ENSZ BT határozatain keresztül pedig szankciók alá vonhat valamennyi országot, amely hivatalos úton akar Szíria számára fegyvert eladni. Az ENSZ BT döntései fontosak ebből a szempontból, hiszen az Irán elleni szankciók is bizonyítják; a nyugati cégek semmiféle embargót nem tartanak mérvadónak, ha az nem összeegyeztethető az üzleti érdekeikkel.

Az S-300-as rendszer többszöri modernizáción van túl. Az S-300MPU2 egyszerre hat rakéta indítására képes, melyek - amellett, hogy interkontinentális ballisztikus rakéták elfogására is alkalmasak - az F-16 és F-22 vadászgépek maximális sebességének sokszorosával haladó célpontokat képesek megsemmisíteni. A védelmi rendszer telepítése relatíve gyors és egyszerű, és bár földi egységek által szabotálható, ez igen bonyolult műveletet igényel, ami fokozottan kockázatossá teszi a Nyugat Szíria ellen tervezett műveleteit, és a Szíria elleni légi támadások során elszenvedett veszteségek is drámaian megnőhetnek.

Egyértelmű, hogy a potenciális célpont nem a "szíriai lázadók". Bár az S-300 technikailag átprogramozható földi célpontok megsemmisítésére, ez az üzletkötés sokkal inkább arra irányul, hogy az ENSZ BT számára a beavatkozást megelőző "repüléstilalmi övezet" létrehozását megnehezítse.

Az Asszád-rendszer gazdasági helyzetéről a nyugati médiában terjesztett hírek ismét hazugságnak bizonyulnak, hiszen a szír állam láthatóan továbbra sincs pénzszűkében és képes az ország védelme szempontjából szükséges rendszerek megvásárlására. Az S-300-as megvételének kockázata inkább a szállítási útvonal; Szentpétervárról a tartusi kikötőbe eljuttatni legalább kéthetes időtáv, de ez is csak közelítőleg igaz, ha a szállítmányt nem tartóztatják fel Finnországban, vagy az EU más szerve nem tagadja meg a belépést a térségbe a biztosítás érvénytelen volta miatt - ami korábban többször is megtörtént már a Szíriába fegyvert szállító orosz teherhajókkal.

A Wall Street Journal izraeli forrásokra hivatkozva azt állította, augusztusban kezdenek el érkezni az első szállítmányok, miközben több arab média szerint a védelmi rendszer valamennyi eleme már rég Szíriában van, bár még orosz ellenőrzés alatt. A leszállított S-300-asok kezeléséhez szükséges több száz fő képzése is mintegy hat hónapba telik. Orosz szakértők szerint ez év novembere, illetve 2014 tavasza lehet az Asszád-rendszer legoptimistábban számított határideje arra vonatkozóan, hogy az ország saját vezérlésű S-300-as védelmi rendszerhez jusson.

Molnár István - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/15/moszkva-biztositja-szirianak-az-s-300
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Miénk, zsidóké a vezető szerep Európa multikulturálissá vál
  2013-05-15 21:49:08, szerda
 
  : 2013-05-15. 21:27
"Miénk, zsidóké a vezető szerep Európa multikulturálissá változtatásában"

Simon Peresznek köszönhetően a magyar emberek már értesültek arról, hogy a zsidók felvásárolják Manhattant, Magyarországot, Romániát és Lengyelországot. Ismerjék és jegyezzék meg egy másik zsidó, Barbara Lerner Spectre nevét, aki a Paideia - The European Institute for Jewish Studies in Sweden alapítója és igazgatója.

Ő nem hazánkról, hanem az egész Európának szánt sorsról beszélt, s ezt nyilatkozta:
,,Azt hiszem, hogy az antiszemitizmus újjáéledt, mert jelen korunkban Európa még nem tanulta meg, hogy hogyan legyen multikulturális. És azt hiszem, hogy mi részesei leszünk ennek a fájdalommal járó átváltozásnak, aminek be kell következnie. Európa többé nem lesz az az egyszínű társadalmak összessége, mint amilyen egykoron, a múlt században volt. A zsidók lesznek ennek (az átváltozásnak) a középpontjában. Európa számára ez egy hatalmas átváltozás, aminek meg kell történnie. (Az európaiak) most mennek át egy multikulturális módba; ránk, zsidók pedig neheztelni fognak a vezető szerepünk miatt (valószínűleg azt akarhatta mondani, hogy a zsidókra fognak emiatt neheztelni - a szerk.). Azonban ez a (zsidók általi) vezető szerep, valamint az az átváltozás nélkül Európa nem fog fennmaradni."
(“I think there's a resurgence of anti-Semitism because at this point in time, Europe has not yet learned how to be multi-cultural. And I think we're gonna be part of the throes of that transformation which must take place. Europe is not gonna be the monolithic societies they once were in the last century. Jews are gonna be at the center of that. It's a huge transformation for Europe to make. They are now going into a multi-cultural mode and Jews will be resented because of our leading role. But without that leading role and without that transformation, Europe will not survive.")



Ami még érdekes ebben: Spectre mondandója szinte szóról szóra megegyezik azzal, amit az "antirasszista" Hitler a rajzfilm 3. perc 20. másodpercétől mond Izrael kapcsán: "Izrael még nem tanulta meg, hogyan legyen multikulturális. A szervezetem ki fogja venni a részét az átalakulás folyamatából, amelynek be kell következnie!"
(Hidra)
(A szerző egy korábbi tanulmányában már olvasóink elé tárta a videót, de úgy ítélte meg, hogy annak hossza és eltérő témája miatt sokak figyelmét elkerülhette.)

További részletek: http://kuruc.info/r/39/112224/#ixzz2TOOc61yW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a nyáron elszállhat a cigaretta ára - Teljes káosz, hata
  2013-05-15 21:42:41, szerda
 
  2013. május 15., szerda 7:11 Hőnyi Gyula

Már a nyáron elszállhat a cigaretta ára - Teljes káosz, hatalmas bukás fenyeget


A gyártók nem tudják, kivel szerződjenek, a koncesszióért felelős összeírja azokat, akik nagyon megérdemelték volna a koncessziót, de mégsem kaptak, miközben összesen 45 nap maradt a rendszer indulására. A cigaretta ára már a nyáron elszállhat, a feketepiac pedig károkat okozhat.

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

A cigaretta fogyasztói árára vetített legalább 10 százalékos árrésnövekedés nagyjából 50−55 forint dobozonkénti drágulást jelentene, mivel azonban a cigaretta adóterhelése 71 százalék (áfa és jövedéki adó együttesen), a magasabb árrés mindkét adónemnél jelentkezik. Egy 850 forintos terméknél ez rövid távon 120 forint árnövekményt okoz, ami be is fagyhat, ha a cigarettapiac stabilizálódik.
Kapcsolódó cikkek



A boltos zsebében 10 százalékos árréssel a jelenlegi 35−40 forint helyett 85 forint maradhat a 850 forintos termékárból, a fennmaradó rész az áfa- és a jövedékiadó-bevétel. Az árváltozás egyelőre kérdéses, a következő hónapokban a kifutó készletek miatt a gyártók lenyelhetik a növekményt, ám a százalékos árrés növelése jelentős hatással lesz az árszerkezetre, így belátható időn belül − talán már a nyár közepén − egyszerre kell jelentősen növelni a fogyasztói árat. Mindez szokás szerint az olcsóbb, sodródohányok vagy a feketepiac felé tereli a fogyasztást.

Pofon érkezhet a sötétből

A trafiktörvény munkatervezetének nyilvánosságra kerülésekor beszéltek a multik arról, hogy megerősödhet a feketepiac. Mikola Gergely, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója és egyben akkor a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének szóvivője arról beszélt, reális esélye van − a trafikrendszer miatt − a 15 százalékos feketepiacnak (Napi Gazdaság, 2012. január 19.). (Most 6 százalék körüli.)

Az már szinte biztos, hogy a dohányosok idén sem ússzák meg áremelkedés nélkül, ami az átalakuló kiskereskedelmi rendszerrel együtt hatványozott kockázatokat rejt. Ha valóban 15 százalékig erősödik a feketepiac, az nagyjából 5-6 milliárd forint forgalomkiesést jelent a gyártóknak Magyarországon, változatlan forgalmi (fogyasztási) szint mellett áfaoldalon a mostani feketézés mellett további 14, a jövedéki adónál pedig 21 milliárd forintot veszíthet a költségvetés. Jövedelem- és társaságiadó-oldalon erre még körülbelül 5 milliárd forint kiesés rakódik, a szaldó 40 milliárd forint körül alakulhat (jelenleg 17-18 milliárd forint a kiesés).

Az árrés emelkedéséből persze csoroghat be többlet, ez azonban közel sem annyi, amennyit elveszít az állam. Az akkori aggodalmak nem voltak alaptalanok, pillanatnyilag komoly káosz látszik kibontakozni a trafikhálózat indulásával, bár több olyan koncesszió is van a piacon, amely szervezett kereskedelmi hálózathoz tartozik.

Akiknek lövésük sincs a kereskedelemről

Számos koncesszió került olyanok kezébe, akik nem is számítottak a sikerre, ennek megfelelően most próbálják "kiokosítani" magukat. A rosszabb eset az, hogy sok a stróman, akik nincsenek döntési helyzetben, így a készletezésről, árubeszerzésről nem tárgyalhatnak a gyártókkal. Összesen 45 nap maradt a rendszer indulásáig, július elsejétől nem forgalmazhatnak a régi "pontok" cigarettát, ám nem tudni, hányan indulnak el a trafikokkal. A kiírásban 25 pluszpont járt azért, ha valaki július elsejei indulást vállalt, de arról nincs információ, hogy mennyien tettek így. A vállalt indulás elmulasztása azonban számon kérhető (a koncesszió visszavételével). Pillanatnyilag nem tudni, hogy a fennmaradó idő mire lesz elegendő azoknál, akiknek még helyiségük sincs és kisebb csoda szükséges ahhoz, hogy időre trafikot nyissanak − már ha vállalták.

Az adminisztráció mellett a gyártókkal is le kell tárgyalni a nyitáshoz szükséges árukészlet szállítását, ennek hiányában szintén borulhat az indulás. A gyártók sincsenek tisztában azzal, hogyan kell majd beszállítaniuk. Jelenleg 350-400 disztribútorral lefedhető az ország 42 ezer árusítóhelye, utóbbiak száma csökkenne 7 ezerre, azonban nem biztos, hogy a végpontra kell majd szállítani, elképzelhető, hogy elosztókat állítanak fel, ami néhány tucat munkavállalóval megoldható. A gyártóknál így csaknem ezer disztribútor kerülhet utcára.

Várják az öregek jelentkezését

Hétfőn került fel a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapjára egy felhívás, amely azok jelentkezését várja, akik húsz éve trafikot működtetnek, forgalmuk 80 százalékban dohánytermék-értékesítésből származik és pályáztak, de nem nyertek koncessziót. A miértre nincs válasz, legfeljebb spekuláció, hiszen nincs olyan módosítás, hogy a tervezett 2 ezer lakosonkénti egy trafik arány "hígulna". A zrt. a kormányzati szándéknak megfelelően vélhetően igyekszik kezelni a vesztes trafikosok helyzetét, ami az el nem induló vállalkozók koncesszióinak visszavételét is jelentheti. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint erről nem folytak egyeztetések, a jelentkezésnél pedig meglehetősen szűk kritériumokat szabtak meg. Kérdés még, hogy mi lesz azokkal, akik az eredeti tervek miatt nem akartak pályázni, a megváltozott helyzetben azonban már kifizetődőnek látják az üzletet. A felhívás azért is kérdéses, mert a zrt.-nek tudnia kell, hogy ki felel meg a kritériumoknak, hiszen a koncessziós pályázat mellé csatolni kellett egy környezeti leírást, amiben szerepel, hogy mióta működtet trafikot a jelentkező.
Magasba löki a bérleti díjakat a trafiknyitási hullám
Nagyjából a pénzváltókhoz hasonló méretű, 10-20, esetleg 30 négyzetméteres üzlethelyiségre van szükségük a trafikkoncesszió nyerteseinek a dohányboltnyitáshoz, ám ebből a méretből, különösen forgalmas helyen, nagyon kicsi a kínálat − mondta lapunknak Csörgő Anita, a CBRE kiskereskedelmi divíziójának vezetője. A kis üzletek fajlagos bérleti díja a legmagasabb, többszöröse az adott környék átlagos tarifájának, amit ma már gyakran a szintén ekkora területet használó pénzváltók sem tudnak kitermelni, a nagyobb boltok átalakítása pedig nem éri meg a költségek miatt.

Az Andrássy úton például három ilyen kis helyiséget találni, négyzetméterükért a sugárút átlagos 40 eurós bérleti díja helyett 100 eurót kér a tulajdonos, egy Auchanban pedig, ahol 10 eurós fajlagos költséggel számolnak a bérlők, a pénzváltó akár 50 eurót is fizethet − hívja fel a figyelmet a szakember, aki szerint átlagosan, a bevásárlóközpontokat is figyelembe véve, két és félszeres bérletidíj-szorzóval számolhatunk egy pár száz négyzetméteres üzlethez képest.

A hirtelen megjelenő kereslet és a szűkös kínálat pedig várhatóan még magasabbra tornázza a bérleti díjat. Nehéz helyzetbe kerülnek a forgalmuk jelentős részét cigaretta eladásából generáló élelmiszerüzletek, a szakértő szerint nagyon sok megy majd csődbe közülük, ezzel a piac más szegmenseiben növeli a túlkínálatot. Az üzlethelyiség-szektor már öt-hat éve az ingatlanpiac legmozgalmasabb szegmense, éppen a túlélésért folytatott harc miatt. Ezt a pezsgést a trafiknyitási hullám tovább fokozza − erősítette meg lapunk kérdésére Petz Raymund, a GKI ügyvezető igazgatója. Mint minden külső beavatkozásnak, ennek is véges azonban a hatása, vagyis kérdés, hogy a bérleti díjak a hullám elültével maradnak-e a mesterségesen felduzzadt szinten − tette hozzá Petz

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_a_nyaron_elszallhat_a_cigaretta_ara_teljes _kaosz_hatalmas_bukas_fenyeget.553633.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt megvédi a trafikbotrányt
  2013-05-15 21:26:26, szerda
 
 
Semjén Zsolt megvédi a trafikbotrányt
Szerző: laspalmas
- 2013.05.15. 09:01

Csak az utóbbi 1-2 nap botrányos hírei trafik-témában:

- Tavaly földet nyertek Felcsúton, most a trafikot
"Junek Károly üzemeltetheti majd Felcsút egyetlen trafikját, ezzel a dohánybolt a földpályázaton is nyertes család kezébe kerül. Junek Károly felesége, Junek Nikolett - leánykori nevén Flier Nikolett - ugyanis tavaly húsz évre nyert el egy 88 hektáros területet. Junek apósa, Flier János, Junek Nikolett édesapja az első Orbán-kormány idején lett a 12 privatizált agrárcég egyikének, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaságnak a vezetője, 2002-ben a helyi polgári köröket vezette, azóta pedig többször cserélt földet Lévai Anikóval, Orbán Viktor feleségével. Ő műveli Lévai felcsúti és bicskei földjeit is. Junek Károly Bicskén is nyert egy trafikot."

- Az államtitkár falubelije tarolt a keleti végeken
"Vásárosnaménynak két erős embere biztosan van: Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Kiss B. Zoltán kereskedő-vállalkozó. Egy faluból származnak, csillaguk egyszerre emelkedett. Czomba önkormányzati képviselőből lett országos politikus. Kiss B. pedig milliárdos forgalmú középvállalatot vezet, és családja kilenc trafiknyitási jogot nyert a környéken. "

- Cigit és szívkatétert is árul majd
"Pécsett egy radiológus professzor lánya öt trafikjogot is elnyert. Egyszerre fog dohányt árulni és egy olyan nemzetközi cég területi képviselőjeként dolgozni, mely a dohányosoknál kialakuló betegségeknél használt szív- és érkatétereket is forgalmaz."

semjén.jpg

Most lett igazán aktuális ez a kép, ugyanis Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy írásbeli kérdésre adott válaszában hétfőn megvédte a dohánybotrányt.

semjén1.jpg
semjén2.jpgsemjén3.jpgsemjén4.jpg

Ez a kedvenc mondatom belőle, ezt be kell írni a NER emlékkönyvébe:

"Először is vissza kell utasítsam, hogy a Miniszterelnökségen lobbisták működnének, és a kormány munkáját nem az Országgyűlésnek való politikai és a választók felé fennálló morális felelősség parancsai szerint végezné."

http://vastagbor.blog.hu/2013/05/15/semjen_zsolt_megvedi_a_trafikbotranyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszes tufa lerománozta székely képviselőtársát Szigetsz
  2013-05-15 21:07:48, szerda
 
  A fideszes tufa lerománozta székely képviselőtársát Szigetszentmiklóson
2013. május 15. 20:53
Hunhír.info (Tudósítónktól)

Nem az első eset, hogy Papp István fideszes önkormányzati képviselő az ülésen sértegette Dr. Barabás Botond jobbikos képviselőt. A volt alpolgármester Bukarestbe küldte, lerománozta immár második alkalommal székely képviselőtársát Szigetszentmiklóson. Legszívesebben hazaküldené Bukarestbe, mert szerinte ő onnan jött, nem pedig Székelyföldről.

Az első eset 2013. február 25. napjának testületi ülésen hangzott el Dr. Barabás Botond hozzászólása végén, aki büszke székely származására.

A most következő Trianon napi megemlékezésre meghívják a gyergyószentmiklósi testvérváros küldötteit, hogy Mezei János polgármestert kérjék fel a megemlékezés szónokának. Az összetartozás napjára minden évben megemlékezik a város, az emlékmű is az elszakított magyarságot jelképezi.

A második eset a május 13. napi Gazdasági Bizottságon hangzott el, ahol szintén jelen volt a polgármester.

Papp István nem csupán egy képviselő, hanem ő a nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok, akin keresztül ápolja a város az elszakított testvérvárosokkal a kapcsolatot. A nemzetközi fogadások és kiküldetések állandó résztvevője, aki a történelem tudásáról adott tanúbizonyságot, most már második alkalommal. Fideszes harcostársa, Dr. Vántsa Botond is arról a Háromszék vármegyéből származik, ahonnan a jobbikos képviselő, ezért a sértés neki is és minden más székelynek szólt.

Eddig még senki sem visszakozott a Fidesz frakcióból képviselőtársa trágár megjegyzései miatt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64842
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, akkor annyi a radikáljobb médiának: Deutsch Tamás lehet
  2013-05-15 21:06:22, szerda
 
  Na, akkor annyi a radikáljobb médiának: Deutsch Tamás lehet a médiahatóság elnöke
2013. május 15. 18:20
Hunhír.info

Eddig a médiatanács egyik tagját, Koltay Andrást, illetve az MTVA vezetőjét, Böröcz Istvánt tartották esélyesnek a Fideszben arra, hogy az egy hónapja elhunyt Szalai Annamária utódja legyen a médiahatóság élén.

Az [origo] információja szerint újabban viszont már Deutsch Tamás a favorit, a Fidesz EP képviselőjének nemcsak a pártban, hanem "szakmai berkekben" is vannak támogatói. Úgy tudjuk, el is vállalná a feladatot, bár a Fideszben is többen kockázatosnak, illetve pikánsnak tartanák a kinevezését. Rasszistázni, fasisztázni, nyilasozni, antiszemitázni szeret, meg kutyájuk kölke, a kultúrkampfosok el is fogadják, Úgyis csak ez számít Magyarmaton.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64836


2013-05-15. 17:15
Zsidó kézbe kerülhet a médiahatóság is: egy sajtóértesülés szerint Deutsch Tamás lehet az elnöke

Eddig a médiatanács egyik tagját, Koltay Andrást, illetve az MTVA vezetőjét, a besúgó Böröcz Istvánt tartották esélyesnek a Fideszben arra, hogy az egy hónapja elhunyt Szalai Annamária utódja legyen a médiahatóság élén. Az Origó információja szerint újabban viszont már Deutsch Tamás a favorit, a Fidesz zsidó EP-képviselőjének nemcsak a pártban, hanem szakmai berkekben is vannak támogatói. A lap úgy tudja, el is vállalná a feladatot, bár a Fideszben is többen kockázatosnak, illetve pikánsnak tartanák a kinevezését.
Az Origó kormánypárti forrásai az elmúlt egy hónapban Böröcz Istvánt, a közmédia műsorait gyártó és vagyonát kezelő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetőjét emlegették a poszt legnagyobb esélyeseként. Annál is inkább, mert a médiatörvény márciusi, az Európai Bizottság nyomására elfogadott módosítása olyan szigorúan szabta meg az elnöki poszt betöltésének feltételeit, hogy annak jószerével csak Koltay András médiajogász, a médiatanács tagja és Böröcz felelt volna meg. A poszthoz feltételül szabták a legalább ötéves, a médiaszolgáltatások, sajtótermékek hatósági felügyeletével, illetve hírközlési hatósági felügyelettel összefüggő gyakorlatot vagy a médiatudomány területén szerzett tudományos fokozatot, és a területen végzett tízéves oktatási gyakorlatot, így Böröcz is csak akkor felelne meg, ha a tapasztalatai közé beszámítanák a 2000-2002 között a Posta vezérigazgató-helyetteseként töltött éveit.
Bár az utódlás ügyében a Miniszterelnökség és a szakmai szervezetek közötti múlt heti egyeztetésen Koltay a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségétől (Makúsz) és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületétől (MTE) is kapott jelölést (a HVG szerint pedig olyannyira szeretné a posztot, hogy a közreműködésével előkészített márciusi törvénymódosítást is magára szabta), a Fideszben nem igazán támogatják a jelölését, mert túlságosan autonóm lehet, és nincs meg a kellő politikai beágyazottsága. Böröczcel szemben pedig azért vannak sokaknak - köztük a miniszterelnöknek is - fenntartásai, mert a sajtóban többször is téma volt az állítólagos állambiztonsági múltja: először egy 2005-ben közzétett, 219 nevet tartalmazó ügynöklistán szerepelt a neve, majd 2011-es MTVA elnöki kinevezése előtt pár nappal az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának fejlécét viselő, titkosszolgálati beszervezésre utaló 6-os kartonja került fel az internetre (pontosabban a Kuruc.infóra - de ezt az origós zsidók már nem írják le; talán nekünk is azt kellene e hír alá írnunk forrásként, hogy "az internetről" - a szerk.).
Az Index az utódlásról szóló ötletelés kezdetén arról írt, hogy a hatóság elnökének kiválasztásánál két érdekcsoport harcol a Fideszben: az egyik szerint egy Szalai Annamáriához hasonlóan erős, jobboldali elkötelezettségű, a médiában magas pozíciót betöltő ember kellene az NMHH élére, a másik viszont a hatóság támadhatatlanságának érdekében egy kevésbé ismert szakpolitikust látna szívesen.
Deutsch ebből a szempontból nem tartozik egyik kategóriába sem: a 2004 és 2006 között az Országgyűlés alelnöki tisztét is betöltő korábbi sportminiszter "túllóg" a jobboldali kategórián, hiszen Fidesz-alapító és aktív Fidesz-tag, másfelől nem volt korábban semmilyen médiapozíciója.
A szigorú törvényi feltételeknek mégis megfelelhet, ha az Alkotmánybíróság ideális választ ad a kormány múlt heti alkotmányértelmezésére. Navracsics Tibor igazságügyi miniszter ugyanis - a jelölési kört esetlegesen tágítandó - azzal a kérdéssel fordult a testülethez, hogy a hatósági felügyelettel összefüggő gyakorlatnak számít-e a közszolgálati médiumok kuratóriumi tagsága, a parlament médiaügyi bizottságában vállalt szerep, a médiaügyekkel összefüggő ügyvédi vagy bírói tevékenység.
Ki a f@sz az a Thomas Melia?
Ha az Alkotmánybíróság ez utóbbiakra igennel válaszol, akkor a jogi végzettségű Deutschnak összejön az ötéves gyakorlat: 1997 és '98 között az Országgyűlés sajtóbizottságának tagja, 2007 és 2009 között pedig a digitális átállást felügyelő eseti bizottság alelnöke volt. Ezenkívül '92-93-ban, majd '94-95-ben is tagja volt a médiatörvényt előkészítő parlamenti bizottságnak.
A 2009-es EP-képviselővé választása óta félig Brüsszelben élő politikus a lap szerint vállalná a feladatot. A témában nyilatkozó kormánypárti képviselők közül többen ugyanakkor politikailag kockázatosnak, illetve pikánsnak nevezték a kinevezését. Az előbbi jelzőt erős, akár bel- és külföldi támadásokat is kiváltó pártkötődése miatt említették többen, igaz, mások ennél fontosabbnak nevezték, hogy a forintmilliárdok és eurómilliók felett diszponáló szervezet vezetője teljesen megbízható, "a mi emberünk" legyen. Pikánsnak Deutsch közismert szabadszájúsága miatt nevezeték az esetleges jelölést: a politikus két éve sportot űz belőle, hogy a politikai történéseket erősen trágár kifejezésekkel kommentálja a Twitteren.
2011 decemberében a köztévé emlékezetes Lomnici-botránya után, amikor a Legfelsőbb Bíróság volt elnökét kiretusálták a híradó tudósításából, Deutsch a Twitteren azt ígérte, hogy ha nem rúgják ki a felelősöket az MTVA-ból, akkor ugróiskolát rajzol az MTI Naphegy téri főbejárata elé, "aztán valamennyi retusáló idióta pattoghat kifelé!" Az ígéretét két héttel később be is tartotta: kislánya színes krétáival megrajzolta az épület előtt az ugróiskolát, ismét hangsúlyozva, hogy szerinte "idióta eljárás volt Lomnici kitakarása".
A márciusban módosított médiatörvény szerint az NMHH elnökét a miniszterelnök jelöli, és a köztársasági elnök nevezheti ki. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János a szakmai szervezetekkel folytatott múlt heti egyeztetés után azt mondta, hogy a miniszterelnök az után küldi el jelölését az államfőnek, hogy megismerte az Alkotmánybíróság elnökének jogértelmezését a médiahatóság elnökére vonatkozó feltételekkel kapcsolatban.
A Miniszterelnökséghez összesen kilenc jelölés futott be a múlt hétig, de a törvény csak a szakmai szervezetekkel való egyeztetés kötelezettségét írta elő a kormányfőnek, azt nem, hogy az általuk javasolt jelöltek közül kell választania.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112222/#ixzz2TOGTG5Wt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti kártalanítást!
  2013-05-15 21:03:34, szerda
 
  2013.05.15. 10:52
Nemzeti kártalanítást!


Előrebocsájtom, hogy nem irigylem (sőt együtt érzek velük) a Hajdú-Bét károsultjait. Tudom, hogy sok embert és családot rengetett meg az ügy. Biztos vagyok benne, hogy így, még tíz év után is jól jön a segítség.

Az egyetlen bajom a dologgal, hogy ebből is, mint ma Magyarországon mindenből, politikát csinálnak. Eltelt tíz év, a jelenlegi ciklusból is eltelt már három év, és érdekes módon most lett aktuális a ,,Kártalanítás"! Vajon miért is? Talán azért mert ráfordultunk a választási kampányra? Az is érdekes, hogy egyedül a Hajdú-Bét van napirenden. Ez a dolog is furcsa. Talán csak nem azért került szem elé ez a cég, mert a Kedves Vezető egyik potenciális kihívója is érintett benne?

Nem akarok demagóg lenni. Nem akarok azzal jönni, hogy az a 200 millió forint, amit a kormány kártalanításra szán, az adófizetők pénze. Azt is tudom, hogy 200 millió forint nem rengeti meg a költségvetést, még a mostani megszorításokkal tarkított időszakban sem. Nagyságrendekkel kisebb, mint amit a Kedves Vezető és a kormány önajnározásra, levelezésre fordít. Tisztában vagyok azzal is, hogy ezek a pénzek nem mutyipénzek, ezért annak idején keményen megdolgoztak a károsultak. Bennem még él a szolidaritás, mint ahogy kezdtem is a mondókám, nem irigylem tőlük. Csak a módot és az időpontot, valamint a célt tartom tisztességtelennek.

Nem az tisztességtelen, hogy kárpótolnak, hanem a cél. A cél pedig a Kedves Vezető egyik kihívójának lejáratása. Mert ha a cél az önzetlen, szolidaritáson alapuló segítség lett volna, akkor nem ez az egy ügy került volna csak szem elé. Azt hiszem bárki rengeteg hasonló példát tudna felsorolni. Miért nem kártalanítják a Vegyépszer vagy a Ganz Acél károsultjait? De mehetnénk tovább, ha a szolidaritás a cél, akkor kártalaníthatnánk a lakásmaffia áldozatait is, hisz ők egy élet munkájával megteremtett otthonaikat vesztették el. Ők is akkora tragédiákat éltek meg (ha nem nagyobbakat) mint a Hajdú-Bét károsultjai. A példákat sorolhatnánk tovább. A környeztemben talán nincs is olyan vállalkozás, amelyik ne futott volna bele egy vagy több olyan szerződésbe, melyet a végén nem fizettek ki. Számos vállalkozás emiatt csődbe is ment. Velük mi lesz? Őket miért nem kártalanítjuk? Talán mert nem a Kedves Vezető politikai ellenfeleinek cége (sőt, sok esetben a saját holdudvarába tartozó cégek) a károkozó?

Nos, ezekért adtam a ,,Nemzeti kártalanítást!" címet a mondandómnak. Vagy kártalanítsunk mindenkit vagy senkit se. Főleg ne úgy, hogy a politikai haszon miatt különbséget teszünk károsult és károsult között!



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2013/05/15/nemzeti_kartalanitast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti temetkezési koncesszió
  2013-05-15 07:46:02, szerda
 
  Nemzeti temetkezési koncesszió
2013.05.13. 11:21

A demokratikus, sőt bizony még a kevésbé demokratikus ellenzékünk is már hosszabb ideje azon az irdatlan ,,dohány-mutyin" füstölög, amelyik kizárta a nem Fidesz közeli trafikosok többségét a jövedelmezőnek tűnő cigaretta-eladási bizniszből.

Pedig igenis inkább örülni kéne annak, hogy a Fidesz - többnyire sikerrel - kisajátította a rendes, jobboldali gondolkodású káderei számára a dohánytermék árusítás nemzetpusztító feladatát.

Mert, mint tudjuk, a dohányzás súlyosan károsítja az ön és környezete egészségét, és az amúgy is vészesen fogyatkozó népességünket tovább tizedeli. Megbízható adatok szerint e szenvedély miatt minden hatodik másodpercben életét veszíti egy ember.

Miért oly nagy baj hát az az ellenzéknek, hogy ezt a halálkereskedelmet a nemzeti dohányboltjaikban ezentúl többnyire csak a Fidesz közeli üzletemberek üzemeltethetik majd?

Ahelyett, hogy kihasználnák az ebben rejlő propaganda lehetőségeket, mondván, a Fidesz ezáltal is súlyosan károsítja az ön és környezete egészségét.

És ráadásul, ha már a kormányzatunk ily tisztességtelenül kisajátította a cigaretta általi nemzetpusztítás monopóliumát, további hasonló irányultságú reformok megtételét követelhetnék tőlük, nevezetesen, hogy állami szinten gondoskodjanak azon nem kevesek további sorsáról is, akik a dohányzás következtében halnak meg idő előtt.

Vagyis rendet kéne vágni a temetkezések területén is. Megbízható Nemzeti temetkezési vállalatok kellenének. Jelenleg ilyesmivel foglalkozhat boldog-boldogtalan, horribile dictu, akár egy szocialista-szimpatizáns vállalkozó is.

Hirdessük hát meg a nemzeti temetkezés, nemzeti sírkőfaragás megbízható jobboldali rendszerét is!

Az e tárgyú koncessziós pályázatokhoz kötelezően készüljön üzleti terv, évente, havi bontásban, hogy hány darab dohányzási ártalom következtében elhunyt halottal kalkulálnak az adott régióban, közülük előreláthatólag hányan választják majd az olcsóbb, hamvasztási formát, ami ugye döntően az anyagfelhasználásra, vagyis a koporsó méretére bírhat jelentős befolyással. A koporsók számára már kevésbé.

Továbbá nyilatkozzanak arról is, milyen kiegészítő szolgáltatásokat tudnak még nyújtani: halott-mosdatás, öltöztetés, borotválás, plasztikázás, felravatalozás, plusz koszorúk, papok, gyászhuszárok, ilyesmi.

És természetesen, miután a Fideszes polgármesterek és cimboráik a pályázók közül megfelelően kirostálták az oda nem való elemeket, és kialakult egy megbízható jobboldali nemzeti érzelmű temetkezői vállalkozói csapat, számukra utólag tegyük lehetővé egyéb szolgáltatások elvégzését is.

Mondjuk keresztelők, esküvők lebonyolítását.

Vagy kérdezem én, egy sírkőfaragó miért ne árusíthatna a nála megforduló gyászoló rokonság számára akár fagyit és jégkrémet is?

http://proszektura.blog.hu/2013/05/13/nemzeti_temetkezesi_koncesszio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antiszemitizmus-e a gonoszság ellenzése?
  2013-05-15 07:35:52, szerda
 
  Antiszemitizmus-e a gonoszság ellenzése?
Dátum: 2013. May 07. Tuesday, 11:30

Ma egy-kettőre rásütik az emberre, hogy antiszemita, rasszista, gyűlölködő, fajgyűlölő, szélsőjobboldali, sőt náci. Nem kell más hozzá, csak annyi, hogy felemelje a szavát a világban folyó globalista- és pénzdiktatúra ellen.




Mi is az oka ennek? Engem bántott, hogy azonnal megbélyegeztek egyesek, mert kritizálni mertem a zsidóság egy kicsi, ám annál hangosabb, agresszívebb nagy hatalmú rétegének mai viselkedését. Elgondolkoztam hát, hogy valóban, nem estem-e az eszetlen gyűlölködés csapdájába, s megnyugodva állapítottam meg, hogy nem...

Arra a következtetésre jutottam ugyanis, hogy a globalizmus vezérei, a világ gazdasági és pénzügyi vezetésének tagjai között, a népességük arányához viszonyítva, elképesztően nagy számban vannak zsidó származású emberek. Minden valamire való vezető pozíciót ők foglalnak el, s erről nem én tehetek, ez tagadhatatlan tény! Talán éppen ez az oka, hogy kézzel-lábbal tiltakoznak az ellen, hogy nyilvánosságra hozzák a gazdasági és pénzügyi világ valamint a globalizmus vezetőinek származási hovatartozását, mert akkor nyilvánvalóan fény derülne erre a tényre. Márpedig ez a vezetői réteg tehet arról, hogy a világban a jelenlegi elosztási viszonyok vannak. Ők hozták ezt létre, s ők tartják fel, minden eszközzel. Miközben a világ nagyobb része tengődik, ők fékezhetetlen kapzsisággal akarják megfosztani az emberiséget minden javuktól. Erről megint csak nem én tehetek. Ez is tény.

Azon is elgondolkoztam, hogy gyűlölködés-e az, ha szóvá teszem az efféle magatartást, és nem hagyom szó nélkül az ilyen bűnös viselkedést. Meg kellett állapítanom, hogy nem gyűlölködés, sőt az lenne bűnöm, ha - miután ezt megláttam - nem emelném fel ellene a hangom, és szemet hunynék a bűn fölött, mondván, az ítélkezés nem az én dolgom. Csakhogy ítélkezés-e az, ha szóvá teszem a bűnt? Nem ez lenne-e minden hívő embernek a feladata? Természetesen az ítéletet Istenre kell bíznom, de nem tehetek úgy, mint ha semmi nem történt volna, ha mindezek a dolgok a szemem előtt játszódnak le. Felelősen gondolkodó hívő emberként nem kötelességem-e a másik lelki üdve érdekében szólnom neki, hogy: "Állj meg, barátom, mert gyalázatos dolgokat művelsz embertársaiddal szemben!"? Nem ezt tették-e annak idején a próféták és az apostolok? Meg is kapták érte a magukét!

Megnyugodva állapítottam meg tehát, hogy nem vagyok gyűlölködő, csak aggódom embertársaimért. Azokért is, akiket meglopnak, kizsigerelnek, és azokért is, akik eltévedtek, és féktelen kapzsiságba, erőszakosságba, mondjam azt, hogy bűnbe estek.

A 2002-es adatok szerint összesen mintegy 13 millió zsidó él a világon. Ebből azok száma, akikről, mint eltévedettekről beszélek, Simon Peresz ominózus 2007.10.10-én egy tel-avivi gazdasági kamarai konferencián elhangzott beszéde szerint is, mindössze 20-30 ezer. Vagyis a teljes létszám 0,15-0,23 %-a (vagyis 1,5-2,3 ezreléke). Ez elenyésző, de ha azt nézzük meg, hogy a globalizmus, a gazdasági és pénzügyi (nem beszélve a politikai) világ vezetői között mekkora arányt képviselnek, megdöbbentő eredmény jönne ki, mert az már 70-80 %-os lenne. Vagyis egy piciny, de annál agresszívabb és gátlástalanabb csoport uralkodik a világon. Sajnos, ezek származásuk miatt az egész zsidóságra rossz fényt vetnek. Ez az oka a világban újra és újra lábra kapó, egyes ostoba emberek által a teljes zsidóságra kivetített zsidóellenességnek, esztelen gyűlölködésnek.

Talán az, ha nem hallgatjuk el tiltakozásunkat ennek a kis csoportnak a terrorja ellen, felébreszti a csendes, tisztességes és a többségi társadalmakba beilleszkedett zsidóság figyelmét, hogy vessék ki maguk közül ezeket a gonosz embereket. Mert a gonoszsággal senki nem érthet egyet és nem vállalhat vele közösséget. Ráadásul az a valóság, hogy ez a maroknyi csoport ateista, libertiánus nézeteket valló (vagyis a szabadosságot, a devianciát és mindenféle anarchiát támogató), hazátlan, beilleszkedni nem akaró kozmopolita emberekből áll. Ők a "világpolgárok", akik mindenki fölött állóknak tartják magukat, ezzel is fokozva az irányukba ható ellenszenvet. Sajnos, szemmel láthatóan gerjesztik is ezt az érzést, hogy okuk legyen acsarkodni a világ ellenszenvére, megbélyegezni az embereket, hogy antiszemiták, gyűlölködők és gyilkos szándékúak. Egyszerűen provokálják a népeket.

Megdöbbentő, hogy az ilyen provokációkkal kirobbantott háborúkból ez a csoport mindig győztesen, még jobban meggazdagodva került ki, nem sajnálva saját népe áldozatait sem.

Mivel több zsidó barátom is van, akikkel nagyon jól vagyunk, származásukkal mit sem törődve, sőt sok mindenben egyetértve, s végig gondolva azt is, hogy kik ellen is tiltakozok én (nem a zsidóság ellen, hanem a fent említett maroknyi csoport ellen!), meg kell állapítanom, hogy nem vagyok sem antiszemita, sem gyűlölködő, csak tiltakozom a bűnös gonoszság, kapzsiság és erőszak ellen. Ezért kérem ki magamnak a megbélyegzést!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5009
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.