Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Egyszer...
  2013-05-17 20:56:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Egy hajó sem...
  2013-05-17 20:55:51, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Egy bölcs...
  2013-05-17 20:53:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A kiégési szindróma (burnout) tünetei
  2013-05-17 20:52:42, péntek
 
  A burnout nem olyan régóta elismert kórkép az orvostudományban, és bizonyára sok orvos van még, aki ezt a diagnózist nem akarja vagy nem tudja felállítani. A páciensek elég gyakran neurológusnál, pszichológusnál vagy legjobb esetben a ,,pszichoszomatikus sarokban" kötnek ki. Társadalmilag ennek a betegségnek még ki kell vívnia egy bizonyos elfogadást. De még fontosabb a személyes komponens, ami itt azt jelenti, hogy fogadjuk el a saját határainkat.

Pszichés tünetek:
A legfontosabb tünetekhez mind pszichés, mind testi jelek tartoznak. Először rendszerint a fizikai és szellemi kimerülés érezhető. Egy belső hang újra és újra azt mondja: ,,nem bírok többet". Megváltozik a környezettel szembeni látószög. A problémákat a beteg tagadja, eltussolja vagy elbagatellizálja. Végül a szociális kontaktusok és akár a családtagok is egyre inkább kiszorulnak, egy visszavonulás következik be a belső világba. Majd szorongás és depresszió lép fel, a beteg a növekvő belső ürességet többnyire drogfogyasztással és táplálkozási zavarokkal küzdi le.

Testi tünetek:
A pszichés kimerülés testi tünetekben tükröződik vissza, vagy fordítva. A burnout állapotába került betegeknél tápanyaghiányokat és toxikus mérgezési jelenségeket figyeltek meg. Az anyagcsere már nem működik megfelelően, krónikus vírusos fertőzések bontakoznak ki, emelkedik a fertőzési hajlam a külső veszélyforrásokra. A testi kiégettség valódi erő- vagy energiahiányban fejeződik ki, amelyen a sportolók tápláléka vagy a rendszeres mozgás sem változtathat, vagy legalábbis gyors változást nem hoz.

Tehát a szellemi és testi komponens mellett az emocionális kimerülés is jelentős szerepet játszik. Az elismerés hiánya és az elégedetlenség az értéktelenség érzéséhez és önértékelési problémákhoz vezet. A beteg egyre inkább más embereket is felelőssé tesz a saját kudarcaiért, és nő a kétségbeesése. A következő tünetek tudhatók be a kiégési szindrómának:
-A betegekben megvan az akarat, hogy saját maguknak és másoknak bizonyítsanak valamit.
-Nagy teljesítményre törekednek, hogy minden elvárásnak megfeleljenek.
-Ennek eredménye gyakran, hogy túlhajszolják magukat, mert a személyes szükségletek és a szociális kapcsolatok háttérbe szorulnak.
-A betegek eltúlozzák vagy tagadják belső konfliktusaikat és problémáikat.
Elkezdenek kételkedni eddigi értékrendjükben. Az egykor fontos hobbik vagy barátok is veszítenek jelentőségükből.
-A toleranciaküszöb is csökken, és mások semmibe vétele válik jellemzővé.
-A betegek visszavonulnak a nyilvánosságtól, és lehetőség szerint kerülik a társas érintkezéseket.
-A betegek viselkedése nagyon jelentősen megváltozik az őket ismerő emberek számára. Egyre szorongóbbá válnak, és kezdik értéktelennek érezni magukat.
-Belső ürességet és reménytelenséget éreznek. Gyakran fejezik ki közönyüket, kimerült benyomást keltenek. Általában nincs jövőképük.
-Fennáll a drogfogyasztás, az öngyilkosság, valamint a testi és mentális összeomlás veszélye.

Forrás:impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Vizitorma
  2013-05-17 20:48:49, péntek
 
 


A tápanyagokban gazdag, kedvelt fűszernövény legjobban állandóan nedves talajon nő, nem véletlen az elnevezése sem. Az örökzöld növény rokona az ugyancsak ismert kerti zsázsának, és rendszerint zöldségként kerül felhasználásra. A növény első dokumentált tenyészetei 1650-ből származnak, azóta a vízitorma gyors ütemben terjedt el, és időközben majdnem mindenütt terem a világon.

Termesztés és gondozás:
A vízitormát május végétől július elejéig vethetjük el egy vízzáró tálba, amelyet tartsunk állandóan nedvesen. A magokat takarjuk be némi földdel, hogy ne mosódjanak ki. Egy-három héten belül a magoncok kicsíráznak. Amikor a növények elérik a 4-6 cm-t, ültessük őket egymástól nagyobb távolságokra, hogy elegendő helyük legyen. Közben mindjárt selejtezzük ki a fonnyadt vagy károsodott növényeket is. Továbbra is tartsuk a vízitormát nedvesen, öntözéskor a víz akár egy centire is állhat a föld felett. Ha van kerti tavunk, a fűszernövényt annak partjára is ültethetjük. A víz legyen tiszta. Ha hűvösebbre fordul az idő, a vízinövényt ültessük a mélyebb vízbe, mert ott valamivel melegebb van.

Betakarítás:
A növényt októbertől egészen a következő tavaszig takaríthatjuk be, amikor eléri a 12-15 centiméteres hosszúságot. A vízitormát közvetlenül a föld felett kell levágni. A növény a betakarítás után is még nagyon vízigényes. Ezért a tárolás időtartamától függően leginkább vízben vagy alternatívaként műanyag zacskóban tartsuk. Akár egy hétig eltartható fóliába csomagolva és a hűtőszekrényben tárolva.

A vitaminban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag fűszernövény friss, enyhén csípős, mustárszerű aromával rendelkezik, és íze a kerti zsázsára emlékeztet. Elsősorban salátákban és levesekben vagy más fogások körítéséhez alkalmazzák. Vegyük figyelembe, hogy a vízitorma elveszíti ízét, ha megszárítják. Szobahőmérsékleten a növény csak egy napot bír ki, ezért gyorsan el kell fogyasztani.
Forrás : impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Háziszerek cellulitra (narancsbőr)
  2013-05-17 20:07:42, péntek
 
  Ha a legtöbb nőhöz hasonlóan mi is cellulittól szenvedünk, létezik néhány háziszer, melyekkel jelentősen javíthatjuk a bőrképünket. Mindenesetre sok türelemre és kitartásra lesz szükségünk.

A cellulit nem súlykérdés

A legtöbb nő küzd a csúnya horpadásokkal a combján és fenekén. Természetesen a cellulit hangsúlyosabb, ha kissé többet nyomunk a mérlegen, de a karcsú, sportos nők is érintettek. A cellulitot a népnyelv narancsbőrnek is nevezi, mivel a narancs felületi struktúrája nagyon hasonlít a cellulitos bőrre. A cellulit a cellulitisszel ellentétben, amely egy gyulladásos betegség, tisztán kozmetikai probléma. A csúnya horpadások a bőr alatt azért jönnek létre, mert a nőknél a bőr alatti zsírszövet laza, és laza kötőszövet tartja. A növekvő életkorral megereszkedik a kötőszövet, és a bőr alatti zsírszövet láthatóvá válik. A férfiaknak más elrendezésű kötőszöveti rostjaik vannak, és alacsonyabb hányadú zsírszövetük. Életük során a nők 90%-ának lesznek látható horpadásaik a bőr alatt.

Háziszerek narancsbőr ellen
Ha cellulitban szenvedünk és tenni szeretnénk valamit a bőrképünkért, elsősorban fegyelemre és kitartásra van szükségünk. A legjobban úgy tudjuk kezelni a narancsbőrt, ha a bőrünk vérkeringését az érintett területeken fokozzuk. Az állóképességi sportágak is nagyon hasznosak - különösen az úszás segít, ha hadat akarunk üzenni a horpadásainknak.

A váltózuhany egy hatékony háziszer cellulit ellen. A váltakozó vízhőmérséklet és a víz nyomása serkenti a vérkeringést, és javul a bőrképünk. Mindenesetre a váltózuhanyt naponta alkalmazzuk.
A víz hatását még fokozhatjuk, ha a zuhanyt követően a lábunkat és fenekünket egy luffaszivaccsal ledörzsöljük. Kezdjük a masszázst alulról, haladjunk felfelé, és vezessük a szivacsot enyhe nyomással és körkörös mozdulatokkal a bőrünkön.

A kávés-mézes pakolás is jó háziszer cellulit ellen. Keverjünk el a maszkhoz 6-10 evőkanál kávézaccot 3-4 evőkanál mézzel. Vigyük fel a maszkot az érintett bőrterületre, és hagyjuk kb. 5 percig hatni. Ezt a keveréket enyhén masszírozzuk be a bőrbe, majd az egészet öblítsük le alaposan meleg vízzel a zuhany alatt. A pakolás fokozza a vérkeringést, gyengéd bőrradír és feszesíti a bőrt. Hetente 1-2-szer alkalmazzuk a maszkot cellulit ellen.

Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az őszinteség....
  2013-05-17 20:03:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az értelem...
  2013-05-17 20:02:30, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az élet egy ....
  2013-05-17 20:01:54, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az élet létrája
  2013-05-17 20:01:11, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 791 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 17075
  • e Hónap: 48561
  • e Év: 253262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.