Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Milyen csodás a mi nyelvünk...
  2013-05-22 15:48:33, szerda
 
 
Tudod-e ....... ki hogyan hal meg?

A tűzoltó elég gyorsan.
Az aratóért jön a kaszás.
A házmester beadja a kulcsot.
A molnárt felőrli az élete.
A szabónak elszakad élete fonala.
A pék megeszi kenyere javát.
A kertész a paradicsomba kerül.
A postásnak megnyílik a mennyország kapuja.
Az órásnak üt az utolsó órája.
A kalauz eléri a végállomást.
A prímásnak elszakad a húrja.
A matróz az örök nyugalom tengerére hajózik.
A pénztáros elszámol az élettel.
A búvár örök álomba merül.
A trombitásból kifogy a szusz.
A koldus jobblétre szenderül.
A díjbirkózót maga alá gyűri a halál.
A bérlő örökös otthonra lel.
A boldogtalan megboldogul.
A léghajósnak elszáll a lelke.
A vegetáriánus fűbe harap.
A virágárus alulról szagolja az ibolyát.
A lovász elpatkol.
A papnak harangoznak.
A vadásznak lőttek.
A színésznek legördül a függöny.
A muzsikusnak elhúzzák az utolsó nótáját.
A szabót kinyírják.
A kis embereket elteszik láb alól.
A meteorológusnak befellegzett.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyógyulj zenével !
  2013-05-22 15:16:24, szerda
 
 
Masaru Emoto japán vízkutató közel 20 éve foglalkozik víz-kísérletekkel, a vízkristályok külső ingerekre történő változásaival. Kutatásai hosszú évei során arra a következtetésre jutott, hogy a víz minőségét az általa befogadott információ határozza meg. Emoto természetesen nem a televízióban, rádióban hallott hírekből, vagy az újságokban, napilapokban olvasható cikkekből szerzett információra gondol, hanem az elmére és a testre ható külső tényezőkre. Például amikor egy szép tájat szemlélve békesség tölt el minket. Vagy amikor gyönyörű zenét hallgatunk, úgy érezzük, hogy megtisztul a szívünk...
Vízkísérleteivel egyértelműen bebizonyítottaLink hogy a gyógyító hatású információk és pozitív gondolatok jót tesznek a víznek. Ilyen gyógyító hatású információ a zene is!
Lenyűgöző könyve, A víz igaz hatalma tartalmaz egy igazán érdekes kísérletet, melynek során különböző zenéket játszottak le a víznek, majd ezt követően fényképeket készítettek a vízben keletkezett kristályokról, illetve egy speciális géppel megmérték a víz hadóját, vagyis rezgését. Megállapították, hogy a víz a gyönyörű zenékre díszes kristályok megalkotásával válaszolt! A vízben hasonló változás volt megfigyelhető, mint amit mi érzünk a zene gyógyító hatása révén.

Nagyzenekarok előadásában játszott művek hatására különösen összetett és részletgazdag kristályok keletkeztek.Testünk mintegy hatvanbillió sejtből áll, és nem más, mint e sejtek játékából létrejövő harmónia. A zenekarok játékából létrejövő harmónia eljut testünk minden egyes sejtjéhez, így hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

A zene tehát gyógyító erővel rendelkezik. Zenehallgatás közben úgy érezzük, hogy meggyógyulunk és ez talán azért van így, mert a testünket alkotó víz (70%!) egészségesebb lesz a zene hatására. Vízből vagyunk. Ha a zene örömet okoz a víznek, akkor feltétlenül jó hatással van sejtjeinkre, amelyeket víz alkot.

Az alábbiakban szerepelnek azok a zeneművek, melyekkel Emoto kísérletezett - és azok testünkre/lelkünkre gyakorolt hatásai. Érdemes a számunkra megfelelőt reggel és este meghallgatnunk.

1. Pachelbel: D-dúr kánon

Érzelmi hadó: megszünteti az aggodalmat és a szorongást

Fizikai hadó: a méhre és petefészekre hat

Várandósság alatt ajánlatos hallgatni, hiszen nem szabad alábecsülni az aggodalom és a szorongás magzatra gyakorolt hatását!

2. Bach: D-moll tokkáta és fúga

Érzelmi hadó: megszünteti a fásultságot

Fizikai hadó: serkenti a jobb agyfélteke működését

Bach zenéjének ez a fennkölt darabja csakugyan ösztönző rezgést ad hallgatójának. Albert Schweitzer arról híres, hogy elivatott orvos és tehetséges orgonista volt. Állítólag ez volt az egyik kedvenc műve. Talán a tokkáta és fúga is ösztönözte munkájában.

3. Elgar: Első induló

Érzelmi hadó: megszabadít a félénkségtől és a bátortalanságtól

Fizikai hadó: a gerincre és a gerincvelőre hat

Az induló hatására természetes módon kiegyenesedik a gerinc. Ezt a zeneművet főként azoknak tanácsos hallgatni, akiknek nincs önbizalmuk mások előtt beszélni.

4. Sarah Brightman és Andrea Bocelli: Time to say goodbye

Érzelmi hadó: megszabadít a tehetetlenség érzésétől és a rossz hozzáállástól

Fizikai hadó: a vastagbélre és a végbélre hat

5. Bizet: Carmen nyitánya

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Carmen semmit sem fojt el magában, alakja olyan nőt ábrázol, aki szenvedélyesen táncolja a flamencót és úgy él, ahogy neki tetszik.

6. Smetana: Moldva

Érzelmi hadó: megszünteti az ingerlékenységet

Fizikai hadó: a nyirokrendszerre hat

Amikor ingerlékenynek érezzük magunkat, lényünk azt jelzi, hogy nyugalomra van szükségünk, és meg kell szabadulnunk a nyomástól. Ha kedvesek vagyunk magunkhoz, az elménk is világosabb lesz.

7. Johann Strauss: Kék Duna-keringő

Érzelmi hadó: segít visszanyerni a hosszantartó igénybevétel miatt elvesztett életerőt

Fizikai hadó: a központi idegrendszerre hat

Testileg és szellemileg egyaránt könnyednek és nemesnek érezhetjük magunkat.

8. Joseph Ivanovich: Danube Waves

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Ez a zene segít, hogy érzelmeinket gátlások nélkül fejezzük ki. Ha szívünk megnyílik igaz érzéseink számára, a vérkeringés zavarai is enyhülnek, így a sejtek is új erőre kapnak. Az elfojtás mellett a makacsság, a kapzsiság és a felnagyított félelem hadója gátolja a vérkeringést.

9. Csajkovszkij: Hattyúk tava (második felvonás)

Érzelmi hadó: segít feloldani merevségünket

Fizikai hadó: jótékonyan hat az ízületekre

A Hattyúk tava szabadabb mozgásra késztet. Ízületeink mellett gondolkodásmódunk is rugalmasabbá válik.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
Ne legyünk negatívak !
  2013-05-22 15:02:41, szerda
 
 
9 mód, hogy ne legyünk negatívak
.
Sokunknak a negatív gondolkodásmód az alaptermészetéhez tartozik. Rossz lesz a kedvünk, ha valami nem úgy alakul, ahogyan mi elterveztük, könnyen depressziósak leszünk és nem látjuk meg a dolgok jó oldalát. Ha kicsit is magunkra ismertünk, akkor megnyugtathat bennünket a tudat, hogy nem vagyunk egyedül. Vannak ugyan, akik alapból pozitívan állnak a dolgokhoz, de ez ritkaságnak számít a pszichológusok szerint.


A leghasznosabb technika a negatív gondolkodás leküzdésére az, ha tudatosan próbáljuk észrevenni azt, amikor ilyen jellegű gondolataink támadnak saját magunkkal kapcsolatban. Ha a "félig üres" jellegű emberek közé tartozunk, íme néhány egyszerű módszer arra, hogyan befolyásolhatjuk ezt egy kedvezőbb irányba.


1. Éljünk jobban a pillanatnak

Ha a múlton vagy a jövőn rágódunk, akkor leszünk igazán idegesek. Ritkán van olyan, hogy az adott pillanat az, amiért aggódunk. Ha valami ilyesmin - múlton vagy jövőn - agyalunk, és ezt észre is vesszük, emlékeztessük magunkat arra, hogy csupán a jelen felett van hatalmunk, és ez az, ami igazán számít. Kerüljük el azt, hogy a körülmények áldozataként tekintünk magunkra. Várhatunk persze arra is, hogy jöjjön valaki és kisegítsen bennnket, de ha valamit akarunk az élettől, azt nekünk magunknak kell megszereznünk.

2. Gyakoroljuk a pozitív megerősítést

Mondogassunk magunknak pozitív dolgokat, ha kell, akkor újra és újra. Reggel, felébredés után, ha ez az első gondolatunk, akkor már nyert ügyünk van, még akkor is, ha történetesen az a legborzasztóbb hétfőnk az adott hónapban. Ha már reggel pozitív gondolattal tudunk indítani, az segít "belőni" a napunkat.

3. Higgyünk a pozitív gondolkodás erejében

Első ránézésre nyilvánvalónak tűnhet, de igazából nagyon sok ember elsiklik felette. Ha pozitívan gondolkodunk, pozitív dolgok történnek majd velünk. Egyetemes törvény ez, akár a gravitáció. Hasonlóképpen, ha folyamatosan negatív gondolatokkal van teli a fejünk, akkor ne csodálkozzunk, ha hasonló dolgok történnek velünk. Hatalmas munka és energiabefektetés, hogy megváltoztassuk gondolkodásmódunkat, de megéri a ráfordított idő. Ha ugyanis azt mondogatjuk magunknak, hogy az élet borzasztó, akkor biztos, hogy olyan lesz - ez ilyen egyszerű.

4. Ne rágódjunk a dolgokon

Nézzünk szembe azokkal a dolgokkal, amelyek idegesítenek bennünket, hozzuk rendbe és lépjünk túl rajta. Ha már megtörtént, akkor sajnos nem változtathatunk rajta, így az sem segít, ha a gondolataink egyfolytában e körül járnak - el kell fogadni, ami történt, és tovább kell lépni. Az érzelmi terhek levetése után sokkal jobban érzi magát az ember - tartják a pszichológusok.

5. Összpontosítsunk a pozitív dolgokra

Akár reggel, akár este, de üljünk le, és írjunk össze öt-hat olyan dolgot, amikért hálásak vagyunk. Lehetnek apró dolgok (pl.: "Ma egész nap jó idő volt!"), de nagy, világrengető események is. Ha ezt rendszeresen meg tudjuk tenni, az is segít a gondolkodásunkat átformálni. Ha levertnek érezzük magunkat, mindig elővehetjük ezt a listát és eszünkbe juttathatjuk a jó dolgokat, amiket papírra vetettünk - rosszkedv esetén hajlamosak vagyunk elfelejteni a jó dolgokat és inkább arra tereljük a figyelmünket, ami kellemetlen.



6. Mozogjunk

A mindennapi testgyakorlatok kiemelkedő fontosságúak a jó közérzet szempontjából, lévén hogy endorfin szabadul fel - akár egy sétáról beszélünk a háztömb körül, akár egy tíz kilométeres futásról, a testmozgás jó közérzetet teremt. Jó esély van arra, hogy rosszkedv esetén napi negyedóra mozgástól is jobban érezzük magunkat.

7. Nézzünk szembe a félelmünkkel

A negatív gondolatok a félelemben gyökereznek. Minél jobban félünk valamitől, annál negatívabbak vagyunk. Ha valamitől félünk, hogy megtegyük, ennek ellenére is tegyük meg. A félelem az élet része, akár tetszik, akár nem. Viszont a választás is a miénk: vagy hagyjuk eluralkodni rajtunk a félelmet, vagy inkább annak segítségével növeljük önbizalmunkat.

8. Próbáljunk ki új dolgokat

Az önbizalom növeléséhez hozzájárulhat az is, hogy ha nyitottak vagyunk és merünk új dolgokba belevágni. Ha igent mondunk az életre, akkor több esélyt adunk magunknak arra, hogy fejlődjünk és tanuljunk belőle. Próbáljuk elkerülni az "igen, de..." hozzáállást. Az új élmények, legyenek azok bármilyenek, segítenek életünket izgalmasabbá és teljesebbé tenni.

9. Változtassunk a prespektívánkon

Ha valami nem jól alakul, próbáljuk új keretek közé helyezni, amennyire lehetséges. Minden kihívásban ott rejlik egy lehetőség, és minden lehetőségben egy kihívásra találunk. Néha nagyon nehéznek bizonyulhat, de próbáljunk meg úgy tekinteni minden kihívásra, hogy azt nézzük, mit tudunk profitálni belőle. Ha erre nem vagyunk képesek, nagyon könnyen elsüllyedhetünk a kétségbeesés mély gödrében. Tegyünk meg mindent, ami lehetséges azért, hogy pozitívak maradjunk, még akkor is, ha nehéz idők járnak.

-NJ-
/forrás : Donna .hu/





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
A megvilágosodás
  2013-05-22 10:03:49, szerda
 
  ,, A megvilágosodás" szó valamiféle emberfeletti teljesítményre utal, és az ego szereti is ily módon láttatni azt. Valójában a ,,megvilágosodottság" a természetes állapotod, amelyben átérzed egységed a Léttel.
Egységben vagy valamivel, ami mérhetetlen és elpusztíthatatlan, valamivel, ami - paradoxnak tűnő módon - lényegében te magad vagy, és ugyanakkor az mégis sokkal nagyobb nálad.
Ez azt jelenti, hogy megtalálhatod az elnevezésen és formán túli igaz természetedet.
Az egység érzékelésére való képtelenség, az önmagadtól és a körülötted lévő világtól való elkülönültség illúzióját okozza.
Ekkor - tudatosan vagy tudattalanul - elkülönült részként éled meg önmagad.
Ebből származik a félelem, amely mindennapossá teszi a külső és belső konfliktusokat.

A megvilágosodás azt jelenti, hogy újra tudatosul benned a Lét, és az ,,érző fölismerés" állapotában élsz.
...


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
A csend és a belső csend
  2013-05-22 09:50:22, szerda
 
 
Lényegi természeted a belső csend. Mi a belső csend? Az a belső tér vagy tudatosság, amelyben az itt olvasható szavakat észleled, s ahol azok gondolatokká válnak. Ezen tudatosság nélkül nem lenne észlelés, nem lennének gondolatok, nem lenne világ.
Te ez a tudatosság vagy - személynek álcázva.
Amikor elveszíted kapcsolatodat a belső csenddel, elveszíted kapcsolatodat önmagaddal. Amikor elveszíted kapcsolatodat önmagaddal, elveszíted magadat a világban. Önmagad legbelsőbb érzékelése, valódi valód érzékelése, elválaszthatatlan a belső csendtől. Ez az ÉN VAGYOK, aki több a névnél és a formánál.
A külső zaj megfelelője a gondolkodás belső zaja. A külső csend megfelelője a belső csend.
Valahányszor körülvesz egy kis csend, figyelj rá! Ez azt jelenti: csak vedd észre! Szentelj neki figyelmet! A csendre figyelés fölébreszti benned a belső csend dimenzióját, mert csak a belső csenden keresztül ébredhetsz a csend tudatára.
Vedd észre, hogy a téged körülölelő csend megfigyelésének pillanatában nem gondolkozol! Éber vagy, mégsem gondolkozol.
Amikor a csend tudatára ébredsz, azonnal megjelenik a belső csend ébersége. Jelen vagy. Kiléptél az emberiség több ezer éves, kollektív kondicionáltságából, programozottságából.
Nézz egy fára, egy virágra, egy növényre! Hagyd, hogy tudatosságod megpihenjen rajta! Milyen csöndesek! Milyen mozdulatlanok! Milyen mélyen gyökereznek a Létben! Hagyd, hogy a természet csendre tanítson!
Amikor ránézel egy fára, és észleled annak csendjét, te magad is elcsöndesülsz. Nagyon mély szinten azonosulsz vele. Egységet érzel mindennel, amit a belső csendben, és amit azon keresztül észlelsz. A szeretet: érezni a mindennel való egységet.
Hasznos a külső csend, de a belső csend megtalálásához nincs rá szükséged. Még zajban is tudatában lehetsz a zaj mögötti csendnek, annak az űrnek, amiben a zaj megjelenik. Ez a tiszta tudatnak, magának a tudatosságnak a belső tere.
Tudatára ébredhetsz a tudatosságnak: az valamennyi érzékszervi észlelésed, minden gondolkodásod háttere. A tudatosság tudatára ébredés: a belső csend megjelenése.
Bármilyen zavaró zaj ugyanannyit segíthet, mint a csend. Ha felhagysz a zajjal szemben kialakult belső viszolygásoddal, ha hagyod azt olyannak lenni, amilyen, akkor ez az elfogadás is eljuttat a lelki béke birodalmába, ami a belső csend.
Valahányszor mélyen elfogadod a jelen pillanatot olyannak, amilyen - bármilyen formában is mutatkozzék -, nyugodt vagy, lelki békét érzel.
Figyelj a szünetekre! A gondolatok, a beszélgetésben elhangzó szavak közti rövid, néma szakaszokra, a zongora- vagy furulyahangok közötti űrökre, vagy a be- és kilégzés közötti időrésekre!
Amikor figyelsz ezekre az időrésekre, akkor a ,,valamire" irányított tudatosság helyébe a tiszta tudatosság lép. A tiszta tudatosság forma nélküli dimenziója jelenik meg benned, és átveszi a formával való azonosultság helyét.
Az igazi intelligencia hangtalanul működik. A kreativitást és a problémák megoldását a belső csendben találod meg.
A belső csend tán csupán a zaj és a tartalom hiánya lenne? Nem. Az maga az intelligencia. Az a mögöttes tudatosság, amelyből minden forma keletkezik. És ugyan miként lehetne az más, mint aki te valójában vagy? Az a forma, akinek önmagadat hiszed, ebből a tudatosságból keletkezett, s az tartja azt fenn.
Ez a tudatosság valamennyi galaxisnak és fűszálnak a lényege; minden virágnak, fának, madárnak és valamennyi egyéb formának az esszenciája.
A belső csend az egyetlen dolog ebben a világban, aminek nincs formája. Valójában az nem is ,,valami", nem egy ,,dolog", és nem e világból származik.
Amikor belső csendben egy fára vagy egy emberre nézel, akkor vajon ki néz? Nem a személy. Annál több, annál mélyebb valami vagy valaki. Ilyenkor a tudatosság nézi a teremtményét.
A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten megteremtette a világot, és látta, hogy az jó. (,,Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott." (Teremtés könyve 1:31) A fordító megj.) Ezt látod, amikor gondolat nélkül, a belső csend állapotából nézel.
Több tudásra van szükséged? Megmenti-e a világot a több információ vagy a gyorsabb számítógépek megalkotása, a több tudományos és intellektuális elemzés? Hát nem inkább bölcsességre van most az emberiségnek szüksége?
De mi a bölcsesség, és hol találjuk azt? A bölcsesség az elcsöndesedés képességéből fakad. Csak nézz, és csak figyelj! Többre nincs is szükség. A belső csendben levés, a nézés és a figyelés, aktiválja a benned lévő, fogalommentes intelligenciát. Hagyd, hogy szavaidat és tetteidet a belső csend irányítsa!



Eckharttól Tolle
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
A Csend
  2013-05-22 09:41:38, szerda
 
 
Azt mondják: ,,A csend az a nyelv, amin Isten beszél, és minden egyéb hibás fordítás." A csend valójában egy másik szó a térre. Az életünkben valahányszor csenddel találkozunk, és ha azt tudatosítjuk magunkban, az össze fog kapcsolni minket a bennünk lévő formamentes és időtlen dimenzióval, ami túl van a gondolaton, túl van az egón. Lehet ez a természet világát átjáró csend, hajnalban a szobádban honoló csend, vagy a hangok közti csendes időrések. A csendnek nincs formája, ezért gondolkodással nem ébredhetünk annak tudatára. A gondolat forma. Tudatában lenni a csendnek azt jelenti: csendben lenni. Csendben lenni azt jelenti: gondolat nélkül tudatosnak lenni. Sohasem vagy mélyebben és valóságosabban önmagad, mint amikor elcsendesülsz. Ekkor az vagy, aki még azelőtt voltál, hogy magadra öltötted volna ezt a személynek nevezett testi és gondolati formát. Ekkor egyúttal az is vagy, aki azt követően leszel, hogy a forma megszűnik. Amikor elcsendesülsz, az vagy, aki az időleges léteden túl vagy: tudat. Kondicionálatlan, formamentes és örök.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1635
  • e Hét: 4135
  • e Hónap: 12805
  • e Év: 68738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.