Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ha Isteneteket, az Urat szolgáljátok
  2013-05-27 20:25:17, hétfő
 
 

"Ha Isteneteket, az Urat szolgáljátok, akkor megáld kenyérrel és vízzel" (2Móz 23,25).

Milyen áldott ígéret! Istent szolgálni már önmagában is gyönyörűség. Ráadás még az a kiváltság is, hogy minden dolgunkon megnyugszik az Úr áldása! Ha mi magunkat az Úrnak szenteljük, a leghétköznapibb dolgunk is áldott lesz. Urunk Jézus vette a kenyeret és megáldotta, mi is áldott kenyeret eszünk. Jézus Krisztus megáldotta a vizet, sőt borrá változtatta. A víz, amelyet iszunk, sokkal jobb nekünk, mint az ellenségeinket megvidámító bor: minden cseppje áldás. Az Úr áldása van Isten emberén mindenben, és rajta is marad mindig.

Mit számít, ha csak kenyerünk és vizünk van, de áldott az a kenyér és az a víz! Kenyerünk és vizünk viszont mindig lesz. Ez benne van az áldásban, hiszen meg kell lenniük, hogy Isten megáldhassa. Kenyerét megkapja, vize állandóan van" (Iz 33,16). Ha Istennel ülünk asztalunkhoz, akkor nemcsak kérjük, hanem birtokoljuk is áldását. Nemcsak a szentáldozásban kapott kenyeret, hanem a családi asztalunkon levőt is megáldja. Akik Őt híven szolgálják, azokat Ő is hűséggel szolgálja. Ezt az asztali áldást nem érdemeinkért kapjuk, hanem kegyelemből. Valójában háromszoros itt a kegyelem, megadja nekünk a kegyelmet, hogy szolgáljuk Őt, azután a kegyelmet, hogy kenyerünk lehet, végül azt a kegyelmet, hogy áldott kenyeret ehetünk.

Demeter Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Ételek, amelyekről nem is gondoltad volna, pedig rengeteg cu
  2013-05-27 18:35:02, hétfő
 
  Túl sok cukrot fogyasztunk, éppen ezért lassan méregként hat szervezetünkre. A súlyosabb, hogy azok az élelmiszerek, amelyeket nap mint nap fogyasztasz még több cukrot tartalmaznak, mint azt gondoltuk.




Túl sok cukrot fogyasztunk, éppen ezért lassan méregként hat szervezetünkre. A súlyosabb, hogy azok az élelmiszerek, amelyeket nap mint nap fogyasztasz még több cukrot tartalmaznak, mint azt gondoltuk.



1. Szárított gyümölcsök

Igen egészséges választásnak tűnhet, az igazság azonban az, hogy tele vannak cukorral. Nem azért mert a gyártók cukrozzák őket halomra, hanem mert a vízelpárolgás során nagyobb lesz bennük a cukorkoncentráció. Így történhet meg az, hogy a gyümölcs szárított változatban több cukrot tartalmaz, mint hagyományosan.

2. Gabonapehely reggelire

Mindegyik egy ígérettel érkezik, vagy lefogyasztanak, energiát adnak egész napra, de olyant is hallottunk már, hogy az emésztésed javítja. De egyik gyártó sem mondja el, hogy mi a legnagyobb probléma a gabonapehellyel: tele van cukorral. A hagyományos cukor mellett tartalmaz kukoricaszirupot, malátaszirupot, mézet és egyéb édesítőszereket. Ha egészségesebb reggelit szeretnél készítsd el te magad a gabonapehely-tálat, és kerüld a csokoládésokat.

3. Édesített víz

Nagyon nehéz olyan egészséges italt találni, amiben nincs cukor. Kivéve a vizet, természetesen. Az édesített vizeket viszont felejtsd el, mivel bebizonyították, hogy a bennük lévő cukor sokszor nagyobb adagban van jelen, mint a kólában. Kerüld a csodaízű üdítőket, helyette pedig fogyassz minél nagyobb pH-val rendelkezőt.

4. Müzliszelet

Meglepődnél ha rájönnél, hogy mennyi cukrot tartalmaz egy müzliszelet. Néha akár 3 féle édesítőszer is van benne. Természetesen a gyártók nem verik nagydobra mindezt, a vásárló pedig legtöbb esetben nem olvassa el a címkén feltüntetett értékeket. Értelmezd rendesen a gyártók címkéit, erről ITT olvashatsz bővebben.

5. Muffin

Bevallom én imádom a muffint, akár egy tucatot is meg tudnék enni belőle. Viszont az az igazság, hogy ebben is rengeteg a cukor, viszont ha otthon készítjük el, akkor magunk választhatjuk ki, hogy milyen cukrot teszünk bele.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
8 fekete élelmiszer,ami csodákra képes
  2013-05-27 18:07:51, hétfő
 
  Az egyes fekete élelmiszerek színét az antocianinok adják, azok a növényi pigmentek, amelyek sikeresen lecsökkentik a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának esélyét. Sőt mi több, a fekete színű ételek sokkal több antioxidánst tartalmaznak, köszönhetően intenzív pigmentációjuknak.



A fekete bab élénkítő hatású

Annak ellenére, hogy inkább emlékeztet a fekete kávé babjára, a fekete bab igazi természetes kincs. Biztosítja azokat a rostokat, amelyekre szükségünk van, és amelyek tele vannak antioxidánsokkal, a fogyásban is rendkívül hatékony (kevés zsírt tartalmaz és szabályozza az étvágyat). Ugyanakkor folsavat és B6 vitamint tartalmaz, ami a szívre fejti ki jó hatását. A fekete bab molibdént is tartalmaz, ami élénkítő hatással bír.

A fekete szója erősíti a csontokat

A fekete szója proteinekben gazdag, rostokat és anticianidokat tartalmaz. A fekete szójából készült tea erősíti a csontokat és csökkenti a rossz koleszterint.

A fekete lencse vasban gazdag

A fekete lencse sokkal több vasat tartalmaz, mint a spenót, nem is értjük, hogy Popeye miért nem ezt ette. Az oldható rostokban gazdag zöldségféle nemcsak a rossz koleszterin-szintet csökkenti, de erősíti az immunrendszert is.

A barna rizs rengeteg antioxidánst tartalmaz

Biztos hallottátok a barna rizsről, hogy sokkal egészségesebb, mint a fehér, és ez azért van mert több E vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és védi a sejteket a szabad gyököktől. Ez a gabonaféle több antioxidánst tartalmaz mint az áfonya.

A fekete szezámmag tele van kalciummal

A kínaiak hagyományosan egy csésze fekete szezámmag teával indítják a napot. A tea kalciumban, vasban, magnéziumban, proteinekben és zsírsavakban gazdag.

A szeder gyorsan égeti a zsírt

Ez a finom gyümölcs polifenolt tartalmaz, ami segít szabályozni az anyagcserét és segít a gyorsabb zsírégetésben.

A balzsamecet csökkenti a vérnyomást

A balzsamecet a rizs, búza és a cirok keveréke. A balzsamecetben található ecetsav csökkenti a magas vérnyomást, a rossz koleszterinszintet és megelőzi a szívbetegségek kialakulását.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 2925
  • e Hónap: 9297
  • e Év: 60088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.