Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
ÉRDEKES IDŐk
  2013-05-30 20:51:35, csütörtök
 
  2013. május 29., szerda

ÉRDEKES IDŐK

A kínai, ha átkot mond valakire, állítólag azt kívánja, éljen érdekes korban.
Hogy minket ki átkozott meg, fene tudja, de hogy fogott az átok, arra mérget lehet venni.
Érdekes időket élünk, vannak napok, mikor kapkodhatja a fejét az, akinek még nem ment el teljesen a józan esze.

A mai nap vezető híre a túlzott deficit eljárás megszűntetése volt Magyarország ellen, ami valóban adna okot némi örömre, ha nem ismernénk az árát és nem lennének aggodalmaink a folytatást illetőleg.
Természetesen a hírt úgy fogja a Fidesz kommunikálni, mint a rezsim hihetetlen sikerét a fertelmes baloldali ámokfutás után, a demokratikus oldal pedig szokás szerint úgy csinál majd, mintha az elért eredményhez semmi köze sem lenne.

Holott van, nagyon is sok, hiszen Gyurcsány az államháztartás hiányát kilenc százalékról három egész nyolctized százalékra csökkentette, méghozzá úgy, hogy az emberek azért közben élni tudtak, ha nem is mint egy Onassis, de éhen sem döglöttek.
Bajnai ezt az eredményt a pénzügyi és gazdasági világválság viszonyai és iszonyai között megőrizte, ami legalább olyan teljesítmény, mint elődjéé volt.
Orbán a maradék nyolctized százalékot három év alatt volt képes lecsökkenteni, de közben padlóra tette az országot, felélte a múltját és ellopta a jövőjét.

Mint a volt külügyminiszter, Balázs Péter megfogalmazta, a versenyzőt ugyan sikerült lefogyasztani, de jártányi ereje sem maradt arra, hogy felvegye a versenyt a románokkal, szlovákokkal, lengyelekkel, akik sokkal jobb erőnléttel küzdenek.
Az utóbbi három év alatt sikerült az országot visszavezetni régi dicsőségünkhöz, ismét a hárommillió koldus, a hatszázötvenezer éhező gyermek és a húsz százaléknyi, egyetlen keresővel sem rendelkező család országa lettünk.
Igaz, közben sikerült ellopni a nép nyugdíjas korára félretett pénzét.

Persze, kérdés, hogy lesz-e a mai fiataloknak nyugdíjuk egyáltalán.
Az már biztosnak látszik, hogy a falunak már megint nem lesz, hanem az öregek, mint a régi cselédek és zsellérek ülhetnek majd fiaik és lányaik küszöbén és várhatják a kegyelemkenyeret, már, ha azoknak futja majd rá egyáltalán.
Megszűnt a társadalombiztosítás is, a befizetések után semmi nem jár, legfeljebb a kuncsaft szája, ellenben minden adható, ha a hatalomnak kedve szottyan hozzá.
De nem lesz kedve, mert a cél, hogy a magyar munkaerő olcsó legyen és fel tudja venni a versenyt Délkelet-Ázsiával, most első lépésként a versenyzők fején az éhségtől összement bőrrel a szemek vágásán igyekszünk javítani.
Ha sikerrel járunk, mi leszünk majd az európai kisgörény, az áldott jó természetünk már megvan hozzá.

Most lesz kis osztogatás a választások előtt, Orbánt valószínűleg újraválasztják a rezsicsökkentésnek örvendező retardáltak, és akkor lehet majd várni egy darabig, mígcsak a Nemzeti Trafik előtt - az ajtótól öt méterre, természetesen - a beszélgetés nem úgy fog szólni, hogy gyere Jóska, gyújtsunk rá, hanem úgy, hogy gyere Jóska, gyújtsuk rájuk...
Viszont a gazdagok rohadtul gazdagodnak
Amikor belenézel a pénztárcádba és keresed benne a pénzed, de nem találod, akkor, ha belenézhetnél a gazdagok pénztárcájába, azonnal ráismernél: nicsak, ez az ezres az enyém volt eddig, de mostantól már az övé, jééééééééééééé!
Merthogy a rezsicsökkentésből származó összes megtakarítás fele, ha jól emlékszem, a társadalom leggazdagabb húsz százalékánál jelentkezik.

Ma tüntetést is láttam.
Mint a rendszerváltás idején fellobogózott autókkal szaladgáltak a tüntetők a faluban, és követelték - többek között - valamennyi devizahitel eltörlését.
Komolyan mondom, az emberek megbolondultak, a kormány meg már a megalakulása előtt nyolc évvel is tudatmódosult állapotban volt.
Ha - mondjuk - a nyugdíjpénztári lopott vagyont arra költik, hogy a bankoktól forgalmi értéken megvásárolják a bedőlt hitelesek lakásait, majd piaci áron bérbeadják nekik, a befolyt lakbérek meg a nyugdíjalapba mentek volna, az még elfogadható is lenne, de inkább rózsadombi négyzetméterárakon építettek helyette gázszolgáltatás nélküli gettót, ami nettó bűncselekmény, úgy, ahogy van.

Mai hír az is, hogy a cigánygyilkosságok elkövetőinek ügyvédei felmentésért folyamodtak, ami pontosan tükrözi a magyar társadalom állapotát, melyet egyáltalán nem rendített meg ez az embertelen náci bűntett - sorozat, a magyar igazságszolgáltatás állapotát, mely még vád tárgyává sem tette a rasszista indítékot.
Ilyen indítványt egy jogállamban ügyvéd nem merne tenni, mert az életben többé megbízáshoz nem jutna, de ebben a nácikat sunyin támogató rezsimben nem kell ettől tartania, hiszen a parlament elnöke nem a holokauszt adatait kétségbevonó neonácit szankcionálja, hanem a dohányforgalmazás ötszáz milliárdjának haverok kezére játszását kritizáló Szanyit.

Amikor elolvastam Pintér belügyminiszter parlamenti szakbizottság előtti nyilatkozatát arról, hogy a Fidesz-székház tüntetőit a Fradi futball-huligánjai, köztük a biztonsági szolgálatnál szolgáló, gyilkosságért elítélt kopasz jogszerűen cibálhatták a negyvenkilós bölcsészlányokat, akkor aztán megszűnt minden kétely.
Mikor azt mondja a belügyminiszter, hogy egy magánterületre történő jogellenes behatolásnál a rendőrségnek semmi dolga nincs, ellenben a behatolók ellen bármely állampolgár felléphet, az már a legalja, ennél mélyebbre a magyar állam már aligha süllyedhet.
Gyakorlatilag ez a kijelentés szabad utat ad az önbíráskodásnak, hiszen egy olyan mikiegeret, mint amilyen ő is, két markos legény bármikor áthajigálhat a kerítésen, oszt lehet felbérelt verőlegényeknek az emberi minőségének megfelelő állagúvá verni.
Ez a miniszteri felelősség?
Ugyan...

Tudnék még a mai nap terméséből válogatni, de nem érdemes.
Viszont arra kíváncsi lennék, hogy mikor jön meg végre a magyarok esze, mert minél később, annál nagyobb a baj.
Bevallom, túl optimista nem vagyok...

http://www.pupublogja.hu/2013/05/erdekes-idok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kontroll
  2013-05-30 20:44:06, csütörtök
 
 
Kontroll

Amikor a Metro ellenőrei is terrorizálhatják az utazóközönséget, akkor mit várunk azoktól, akik a XX-ik század során megkaparintották maguknak a jogot arra, hogy új ,,ELIT"-ként a fejünkre nőjenek ? 1913-ban még 90%-ban európai emberek tanultak a Harvardon, ami száz évvel később 20% - ra csökkent, miközben a korábbi 10%-ot sem meghaladó zsidó fiatalok száma, nagy mértékben meghaladja az összes nemzet fiataljainak számát . Elitgyárrá alakult mára ez a valamikor még nagynevű amerikai oktatási intézmény .

Nobel díjasaink száma is ebben az arányban növekedett a zsidó származású egyedek körében, pedig eredményeik nem biztosították számukra a legkiemelkedőbbek közötti helyet . Hazánkban a kommunizmus évtizedei alatt nagyban befolyásolta az oktatási intézményeinkbe való részvétel lehetőségét az is, hogy valaki, ne adj Isten zsidónak született . Persze vannak nagyon okosak, de nagyon buták is közöttük, de valamilyen érthetetlen oknál fogva, mindig felülkerekednek rajtunk . Ha egy zsidó tulajdonú ügyvédi iroda partnert keres, akkor előnyben részesíti a zsidókat nemzsidókkal szemben, legyen az illető zseni, vagy sem .

Korunk ellenőrizetlenül hagyott fejlődése nevében olyan különbségek alakultak ki ember és ember között, ami már-már fatálissá lett . Metropoliszaink maguk alá gyűrik a természetet, a termő földet és felfelé törekednek egyre, miközben csatornáikon keresztül vezetik el belőle a szennyet . Egyre keveseb hely maradt tiszta víz számára, amit már kisajátítottak maguknak az ivóvíz palackoló üzemek . Állandó működésben vannak a kereskedelem hajói, kamionjai, kisebb nagyobb furgonjai, amelyekből feltölthetik napról napra a polcokat . Új tudományágak keletkeztek körülöttünk, más szemszögből nézzük ma már a dolgokat .

Az új ,,ELIT" mindent megenged magának, de az emberiség egyre nagyobb hányada nélkülözések között él . Vannak szerencsésebb országok, távoli tengerparti városok, amelyek már a múltban is részesei voltak ennek a globális kereskedői hálózatnak . Eleinte a hollandok, angolok, spanyolok, portugálok hajóztak messze vizekre új piacot találni maguknak, ahol ismeretlen értékeket vásárolhatnak fel, vagy cserélnek el maguk közt . Már az 1600-as években felfedezték Ausztráliát a hollandok, de megelégedtek Batáviával, amit ma Indonéziának hívnak . A franciák is jártak arra, sőt jóval korábban mint az angolok, de csak futólag kötött ki egy parányi félszigeten a jó Freycinet kapitány azon a Van Diemen Land-en, amit ma Tasmániának neveznek .

Érdekes összefonódások voltak a kalózok és a kereskedő államok hajóépítői között, akik gyakran használták fel az előbbiek szolgálatát arra, hogy vetélytársaikat a tönk szélére tegyék, vagy csak eltegyék láb alól őket . Az ipari forradalom találmánya volt a gőzgép, ami megindította a tömeggyártás lehetőségeit földünk több pontján . Itt alakulhattak ki azok a nagyobb iparvárosok, ahol monopolizálták egyes termékek gyártásának a módszereit . Távoli országokból érkező gyapjú és egyéb anyagok a szövőgyárakba kerültek, ahonnan az értékes kelmét idegen országokba szállították a kiépített hálózattal rendelkező kereskedők, akik felvásárolták, vagy elcserélték árúikat azokra a helyi jellegzetességekre, amelyet máshol jó áron továbbadhattak . Mi sem változott azóta . A globalizáció nyitott határai felgyorsították a folyamatokat, de most is a korábbi kereskedők leszármazottjai uralják egyes országok árúforgalmát .

Pontosan emiatt nem kellett haza a zsidóságnak egészen addig, amíg vélt szenvedéseik miatt, országot nem szorítottak nekik a palesztínok földjén . Tapasztalatból mondom, hogy 1948 óta egy furcsa, erősen nacionalista állam épült föl azon a helyen, ami valamikor Palesztína volt . A zsidók soha sem elégszenek meg azzal, amit jóhiszeműen adnak nekik . Minden kell nekik ! Háborús gócpontot alkot ma az a térség . Nem értékelik kellően azt amit kaptak . Tönkre teszik a földet az atomerőművekből származó elhasznált urániumból készült lövedékeikkel, amit másokra zúdítanak abban a térségben, hol országot kaptak maguknak 65 évvel ezelőtt .

A sokféle köntösben megjelenő békétlenkedők ma már a multikulturalizmus élharcosai lettek, bár országukból még a saját őslakóikat is elűzték közben . Kiirtatásuk jogán űzik el jóakaróikat a saját földjükről, akik szomszédos országokban, a határ mentén létrehozott gettókban élnek . Korunk háborúi megmozgatják a korábban békésen élő népeket, s népvándorlásszerű iszlámosodás veszi kezdetét Európában, ami korábban még a nyugati kereszténység bástyája volt . Az angliai és a svédországi események igazolják, hogy a betelepített, idegen értékrendű tömeg generációkon keresztül is megtartja szokásait, ami idővel a befogadó ország ellen fordul . Wass Albert : A patkányok honfoglalása címen megjelent írása megmutatja, miként foglalják el az Ember birodalmát a hivatlanul megjelenő patkányok .

Földgolyónk egésze központi irányítás alá került a XX-ik századi háborúk után . A vesztesek és győztesek azóta sem tudnak kiegyezni egymással, bár a németek már kiharcolták maguknak mindazt, amit a háborúk során elvesztettek . Ez a globalista elit telepedett rá az emberiségre . Olyan ez mint a rák maga . Intézményrendszerei átszövik az egész bolygót . A pénzrendszer központosításával, a levegőből előállított hitelpénz kibocsátásával működtetik . Ezeken a bankárcsaládokon keresztül juthatunk csak hitelhez, ami miatt egyre nehezebben élnek egyesek . Gyökértelen nemzedékek kerülnek idegen földre, ahol képtelenek alkalmazkodni . Gyermekeik viszont már egy új társadalom alapjait képezik világszerte . Néhány év csupán és beteljesedik az álmuk azoknak, akik egy világméretű birodalomban gondolkodnak, sőt faji alapon uralkodnának a többi nép felett .

A kommunizmus korábbi módszereit életre keltve, mindig másnéven bukkannak fel ezek a békétlenkedő világhódítók, amikor kihúzzák mások alól a talajt, majd törvényt alkotva, jogi alapot biztosítanak a rablásnak . A feudalizmus maradványait elnyelő Új Kor pénzemberei észre sem veszik, hogy kezük alatt eltünt minden ami nemes, és nagyszerű volt ebben az életben . Régebben megtakarításai is voltak az embernek, de ma egyik napról a másikra, teljes bizonytalanságban él rajtuk kívül mindenki . Azok a megmaradt paloták még mindig ott állnak nagy dölyfösen, de helyettük mégis mások kunyhóit rombolják le ezek az ,,éhes" proletárok .

Minden intézmény őket szolgálja csak ! Születésünktől fogva rontásaikat zúdítják reánk ezek a magukat mindenütt otthon érző idegenek, akik azt gondolják, hogy nélkülük nem lehet élet . A nap süt . Az elültetett mag kikel a földből, s ha ápolják, megerősödik annyira, hogy életet adhat azoknak az embereknek, akik időről, időre a földanya gyermekeivé válnak . Teremteni, életet adni felemelő érzés, de ha nem hagyják békében élni az emberiséget, akkor egyszer csak fellázadnak majd ellenük .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép szegénységének forrása
  2013-05-30 20:42:12, csütörtök
 
  A nép szegénységének forrása


"Egy van csak, amit még figyelembe hozni bátor vagyok. Az t. i. hogy az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Az 1804-diki populáris öszveírás 2290 zsidó férjfiat számlál, az 1826-dikban pedig 2872 találtatott ezen nemes megye kebelében; következőleg a zsidó népesség 582 férjfival, s ha az asszonyokat is ide számláljuk, legalább is 1164 lélekkel szaporodott, még pedig azon időben, mely alatt (ha ugyan az említett öszveirásokban valami tetemes hiba nem történt) a keresztyén adózó nép száma több mint 16 ezerrel kevesedett meg. Senki sincs a Tek. Vármegye itt ülő tagjai közűl, akinek a zsidók ezen szaporodására a szomszéd Galiciának sorsa eszébe ne jusson. Távol vagyok attól, hogy azon rémítésekre menjek vissza, melyeket Eisenmengernek s a hasonlóknak tudósításai terjesztettek el. De bátran említem azt az iszonyító rajzolatot, melyet Pr. Schulze Galiciának, az Izrael fiai által történt lesűllyedéséről, az egész ausztriai birodalom láttára, előállított. Méltán mondja ő, hogy amely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll." Kölcsey Ferenc

Kíváncsian várjuk Kölcseyt mikor teteti indexre a MAZSIHISZ és a zsidó világkongresszus, mikor követelik a róla elnevezett közterületek és intézmények névváltoztatását, meg aztán itt lenne még az a fránya Hímnusz is a magyar nép zivataros századaiból - ajjaj, nagy a baj...

Figyelemreméltó az összefüggés, hogy azokban az országokban, amelyekben a zsidók száma nem jelentős (vagy nincsenek) és az államvezetésre és kulturális életre semmilyen befolyással nincsenek, sokkal élhetőbb rendszerek jönnek létre, még akkor is, ha a nyugati mércével számított jólét (esetleg demokrácia) nem jellemző az adott országra.

Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung vendégrovatában úgy fogalmazott: fontos, hogy ,,vezető személyiségek minden lehetséges országból" személyesen tapasztalják meg, milyen helyzetben van a magyarországi zsidó közösség, és ellenőrizhetik, vajon helytállóak-e az egyes lapokban megjelenő általánosító megállapítások. Közép-Európában a legnagyobb, világszerte pedig a harmadik legnagyobb zsidó közösség él Magyarországon: saját becsléseik szerint mintegy százezer ember.

Magyarország tragédiájának egyik oka a több évszázada elvesztett függetlenség mellett a fentiekből is leszűrhető.

Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/30/nep-szegenysegenek-forrasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU-döntés: csekély e kéj
  2013-05-30 20:24:39, csütörtök
 
  EU-döntés: csekély e kéj

2013.05.30. 09:04

Csak a számok alapján jött ki, hogy a következő éveket három százalék alatti hiánnyal tudja hozni Magyarország - mondta Szalay-Berzeviczy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Budapesti Értéktőzsde volt elnöke szerint a testület nehezen tudta volna a kettős mérce vádja nélkül megmagyarázni, ha most nem engedi ki az országot a túlzottdeficit-eljárás alól. A közgazdász úgy véli, nem az eljárás megszüntetése a lényeg, hanem, hogy a nagy hitelminősítő intézményeknél mikor kerül ki az ország a bóvli kategóriából. A szakember úgy vélte: a bizottság nem a pozitív hosszú távú, fenntartható folyamatok miatt engedett ki minket, hanem pusztán a költségvetési számok alapján. A nagy nemzetközi intézményi befektetők továbbra is korlátozva vannak abban, hogy milyen mértékben hozhatnak tőkét Magyarországra - tette hozzá.

Szalay-Berzeviczy Attila szerint a brüsszeli döntést jelentősen befolyásolja, hogy az Egyesült Államok elárasztja dollárral a világpiacot, hogy saját adósságállományát elinflálja. Ezért ma egyetlen ország gazdaságát sem lehet reálisan, saját teljesítménye tükrében megítélni. Ezért jelentős a kockázatvállalási kedv, könnyű a tőkepiacokról finanszírozni az országokat. Ez azonban nem tarthat sokáig, hamarosan eljön az igazság pillanata, ha a dollárnyomtatásnak vége lesz - jósolta a közgazdász, aki szerint akkor jönnek a nagy a kérdések, amikor eltűnik az a kockázatvállalási kedv, amely miatt miközben bóvli kategóriában vagyunk, egy kamatvágási periódus közben is vásárolták a magyar állampapírokat.

Ilyen nagy kérdés, hogy hosszú távon miként tartható fenn a költségvetés, ha nincs növekedés, nincs beruházás és magas a munkanélküliség. A szakember nem akart jóslatokba bocsátkozni, hogy milyen megszorító csomagok jöhetnek még, de egyértelművé tette, hogy már nincs több nyugdíjvagyon. A tőzsdeelnök arra figyelmeztetett: gyorsan vissza lehet kerülni az eljárás alá, ha ezt nem akarjuk, akkor nem lehet elengedni a gyeplőt, nincs nagy mozgási lehetősége a kormánynak. Nem lehet több adót kitalálni, és nem lehet a végtelenségig sajtolni a bankokat sem - mondta a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke.

Csekély reakciók

Londoni elemzők szerint főleg a politikai értéke nagy, hogy az Európai Bizottság szerdán javasolta a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését. Szerda estig csekély mozgásokkal reagált a magyar CDS-konstrukciók londoni piaca a bejelentésre. A Goldman Sachs (GS) felzárkózó piacokkal foglalkozó szakértői úgy vélték: a döntés elhárítja az uniós kohéziós juttatások felfüggesztésének kockázatát, ez pedig gátat vet a Magyarországgal kapcsolatos eddigi "negatív hírfolyamnak". Ez utóbbinak várhatóan a forintárfolyamra és az állampapírok hozamára lesz kedvező hatása, csökkentve ezek volatilitását.

A brüsszeli döntés mérsékli a kockázatát is, hogy a kormány új, potenciálisan torzító hatású adókat vet ki, de a jövőbeni költségvetési politikára várhatóan csekély hatása lesz, a közadósságráta mérsékléséhez ugyanis - ami a magyar költségvetési politika fő célkitűzése - elsődleges államháztartási többletet kell produkálni, és az átfogó egyenleget egyébként is a hazai össztermék 3 százalékához közeli szinten kell tartani. Még ennél is kisebb hiány szükséges ahhoz, hogy a következő 10-15 évben teljesíthető legyen az alkotmányos adósságlimit.

Az S&P Capital IQ globális piaci adatszolgáltató és elemzőcsoporthoz tartozó CMA londoni piacfigyelő cég szakelemzői elmondták, a magyar államadósság-törlesztés leállásának rizikójára köthető piaci biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) középárfolyama - az egyik fő államadós-kockázati mutató - a késői londoni kereskedésben 275 bázispont környékén mozgott. Ez gyakorlatilag stagnálásnak felel meg: a magyar CDS-kontraktusok középárfolyama előző nap 273,9 bázisponton zárt. A magyar CDS-árazás a múlt hónap elején még idei eddigi csúcspontján, 395 bázispont feletti szinteken járt, májusban viszont mértek a szerdainál alacsonyabb középárfolyamokat is: e hónap elején 265 bázispont körüli - öthavi mélypontot jelentő - CDS-árazás is előfordult Londonban.

A szerdára kialakult magyar CDS-árazás azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió euró névértékű ötéves magyar államkötvényre most 275 ezer euró körüli éves középárfolyamon kínálnak határidős törlesztéskockázat-biztosítási szerződéseket a londoni piacon, 120 ezer euróval olcsóbban az áprilisi csúcspontnál. Több nagy londoni ház már az Európai Bizottság szerdai állásfoglalása előtt valószínűsítette az eljárás megszüntetését, és a piaci szereplők is nagyrészt beárazták a döntést. A magyar adósosztályzatokra a Moody's és az S&P tart érvényben leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást. A Fitch decemberben az addigi negatívról stabilra javította a magyar osztályzati kilátást, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a magyar kormány haladást ért el az államháztartási hiány csökkentésében és az államadósság stabilizálásában.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/05/30/eu-dontes-csekely-e-kej/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós István megtört, mégsem pusztítja el a Római partot!
  2013-05-30 19:46:43, csütörtök
 
  Ma 16:27 2,733 15
Tarlós István megtört, mégsem pusztítja el a Római partot!



A nap, a hét, sőt a félév legjobb híre, hogy Tarlós főpolgármester percekkel ezelőtt felhívta az átlátszós Bodoky Tamást, és azt mondta neki, felfüggesztik a mobilgát-projektet. Az isten adja, hogy a mérge elmúltával is tartsa magát ahhoz, amit mondott. Tarlós az Átlátszót okolta a projekt bukásáért.

Tök ritka dolog, hogy azonnali, gyakorlati haszna legyen az újságírásnak. Ha tényleg nem épül meg az őrült, környezetpusztító rettenet, ami elsöpörte volna a fákat, szétdúlta volna a fövenyt és csak egy-két ingatlanspekulánsnak hajtott volna hasznot, akkor az Átlátszó, meg persze a többi lap, amelyik írt a témáról, nagy győzelmet aratott. Mert bár volt civil tiltakozás is, az sajnos nem volt elsöprő, így ezúttal tényleg nagyot domborítottak a haszontalan újságírók.

Legyünk észnél: az, hogy egy főpolgármester kiabál a telefonba, még nem jelent semit hivatalosan, de reménykedni azért lehet. És ha már kimondta, hátha nem akarja visszaszívni.

http://cink.hu/tarlos-istvan-megtort-megsem-pusztitja-el-a-romai-part-510458553
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Férj, sógornő, titkár – a szegedi trafikpályázatok nye
  2013-05-30 19:39:10, csütörtök
 
  Férj, sógornő, titkár - a szegedi trafikpályázatok nyertesei

szerző
Szlavkovits Rita



A csongrádi megyeszékhelyen egy városi cég irodaházába fut össze a trafikpályázatok több szála. Az egyik nyertes hirdetésben keres munkatársakat: 84 kellene neki.

,,Mi 1994-ben kezdtük" - fog bele hosszas unszolásra egy jelenleg még dohánytermékeket árusító üzlet tulajdonosa, aki végül nem nyert koncessziót. Szegeden vagyunk, a Csillag téren. ,,Eleinte a feleségem vitte a boltot, aki látássérült. Később munkanélküli lettem, amúgy sem volt egyszerű a nejemnek a rossz szemével, így végül én álltam be a pult mögé. Csak dohányárunk van, nem tudunk profilt váltani. Fogalmam sincs, hogyan tovább. Családi vállalkozás a miénk, ketten éppen megéltünk belőle. Nem pályázunk a második körben, mert olyanok voltak a feltételek, hogy úgysem nyernénk. Több mint 20 éve csináljuk, de az új kiírásban az van, hogy azok jelentkezhetnek, akik 1993 januárja előtt kaptak engedélyt. Mi egy évvel később kezdtük."

Egy helyre vezetnek a szálak
Szegeden egy helyi blog szerint a 86 elnyert koncesszióból 30 ,,gyanús". Ez azt jelenti, hogy a nevek alapján - olvasható az oldalon - ennyiről tudható, hogy valamely Fideszhez közel álló személy vagy cég nyert nemzeti dohánybolt működtetésére koncessziót. Gyanúsnak olyan esetet mondanak például, mint Hajdú Istvánné története.

Bohács Zsolt, a helyi Fidesz-frakció vezetője, országgyűlési képviselő a múlt héten sürgősséggel terjesztette a város vagyongazdálkodási bizottsága elé Hajdú Istvánné kérelmét, melyben egy IKV-tulajdonú (ez a városi cég ingatlankezeléssel foglalkozik - a szerk.) üzlethelyiség bérletét kéri. Bohács azt javasolta, hogy pályáztatás nélkül adják bérbe Hajdúnénak az üzletet, bérleti jog fizetése nélkül, a szokásos bérleti díj feléért.
Képünk illusztráció

Képünk illusztráció




Hajdúné Hekla Trade nevű bt.-jét a minap, május 14-én jegyezték be, a szintén trafikot nyert Vahl Rezső cégének szomszédságába, az IKV-székházba. (Vahl a Szegedi Szóda néven kiadott lap kiadója, mely kiadvány rendre a szocialista városvezetést bírálta - Sz.R.) Az eset már csak azért is szembetűnő, mert a május 14-én bejegyzett céget kérelme után másnap, május 15-én már levélben tájékoztatja az IKV vezetője, hogy van lehetőség a bérbeadásra, csupán az önkormányzat engedélye kell hozzá - mi több, a vezető még aznap (!), tehát 15-én kérelmet nyújtott be a tárgyban a Bohács vezette bizottságnak, értesült a delmagyar.hu. Az említett vagyongazdálkodási bizottság üléséről azonban hiányzott két fideszes képviselő, így nem tudták a bérleti kérelmet megszavaztatni, de Virág András, a bizottság külsős tagja szerint - minthogy azt a szocialista javaslatot, hogy írjanak ki pályázatot a helyiségre, nem fogadták el - a következő bizottsági ülésen, ha majd eljönnek a fideszes tagok is, megszavazhatják az eredeti változatot.

Megkerestük az ügyben az IKV-t is, ahol Magyar László azt mondta: a vállalat köztudottan foglalkozik ingatlanforgalmazással, így irodákat is hirdetnek, bárki kibérelheti azokat, erről a cég honlapjáról is lehet információkat szerezni. Ez a történet, mint mondta, ,,nem az IKV-ról szól". (Szegeden az önkormányzati cégek vezetőit még 2010 decemberében az egy jobbikos képviselővel együtt a többséget magáénak tudó Fidesz nevezte ki, az IKV vezérigazgatója is így került a cég élére. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.)

Az IKV irodaházában dolgozik a zrt. alkalmazottjaként még egy trafiknyertes, Cseri László is, aki korábban a Fidesz színeiben indult az önkormányzati választáson, illetve a Fidesz szegedi irodáját vezette, most pedig Gyimesi László helyi Fidesz-elnök titkára (ugyancsak a delmagyar.hu információi szerint). Cseri elhárította érdeklődésünket, mondván: ő nem közszereplő, így nem nyilatkozik.

Állást hirdet a győztes
A trafikkárosultak csoportjának közösségi oldalára is kikerült az az álláshirdetés, ahol 84 alkalmazottat keresnek nemzeti dohányboltokba. A Blikk kiderítette, hogy a szegedi székhelyű - szintén koncessziós jogot nyert Szeplaszt Zrt. e-mail címére várják a jelentkezéseket. Telefonon érdeklődtek az ügyvezetőnél, aki először cáfolta az információkat, majd - a cég munkatársainak a nyerteslistán látható szereplésének említése után - azt ígérte, utánanéz az ügynek. Válasz azóta sem érkezett.
A Szeplasz vezetője Csíkos Attila, aki feleségével együtt szintén több koncessziós jogot nyert, hárommilliárdos vagyonával a 100 leggazdagabb magyar között található. A Blikk arról is beszámolt, hogy a Szeplasz-cégcsoport vezetői összesen 26 trafikot nyertek, ahogy arról is, hogy Csíkosék sógora az a Sánta János, aki a Continental dohánycég vezetőjeként Lázár Jánossal együttműködve készítette el a trafiktörvényt. A Szeplasz egyébként a dohánytermékek kereskedelmét április 15-én, pár nappal a dohánypályázat eredményhirdetése előtt vette fel tevékenységi körébe.

Hiába keresték a minisztériumot
,,Nem kérték ki a véleményünket a pályázat kiírása előtt, mi jeleztük, de mindhiába" - közölte a Csongrád Megyei KISOSZ elnöke. ,,A megyében - mondja Pataki Andrea - a régi trafikosok negyede adott be pályázatot, a többiek úgy látták, nem éri meg a befektetés a háromszázalékos árrés mellett." Van olyan vegyesboltot üzemeltető tagjuk is, aki bár ki tudott volna meglévő helyiségében alakítani egy részt a trafiknak, mégsem nyert. ,,Most nála kilincsel a semmivel nem rendelkező nyertes, az ő helyiségét venné bérbe, ahol alkalmazott még lehet" - folytatta a kereskedők érdekvédelmi szervezetének vezetője. ,,Egy kezemen meg tudom számolni, hogy Szegeden hányan foglalkoztak kizárólagosan dohánytermékek árusításával. Nézzen körül, hány vegyesbolt fog tönkremenni! Itt a belvárosban több olyan üzlet van, ahol árulnak cigarettát, alkoholt, csokoládét. A mostani döntésekkel az utolsó reményt, hogy esetleg a bonbonokkal túlélik a dohány kivonását a polcokról, elveszítik. A kisboltok és a trafikosok is megélhetés nélkül maradnak."


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ferj-sogorno-titkar-a-szegedi-trafikpalya zatok-nyertesei-85023
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézet
  2013-05-30 19:12:03, csütörtök
 
 

A hitelállományunk nem 26 milliárd, hanem az állami konszolidáció után már csak 13 körül van. Ezt a konszolidációt 2008-tól mindenki tudta, a mértékét és az időpontját pontosan nem ismerte. Erre szükség volt, 2004-től, 2005-től látszott. Ezzel normális ember tervezett, és annyi hitelt vett fel, amennyiről tudta, hogy csak a felét kell visszafizetni.

Meggyes Tamás (Fidesz), 2013. május 3.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz légvédelmi rendszert telepít Szíria
  2013-05-30 18:59:32, csütörtök
 
  Orosz légvédelmi rendszert telepít Szíria
2013, május 30 - 10:44


Megérkezett az Sz-300-as orosz légvédelmi rakéták első szállítmánya Szíriába, a rendszer többi része is hamarosan megérkezik - közölte Bassár el-Aszad szíriai elnök, akit csütörtökön idézett a helyi hírügynökség.

A politikus a vele szövetséges Hezbollah libanoni síita szervezet tévécsatornájának, az al-Manárnak nyilatkozott. Az interjú teljes terjedelemben csütörtök este kerül adásba.

Oroszország korábban közölte, hogy a nyugati ellenvetések ellenére leszállítja a légvédelmi rendszert a damaszkuszi kormánynak, mert szerinte ez segítené stabilizálni a regionális erőegyensúlyt. Az Egyesült Államok, Franciaország és Izrael viszont arra szólította fel Moszkvát, hogy állítsa le a légvédelmi rakétarendszer szállítását.

Oroszország azt követően vált még hajlíthatatlanabbá a kérdésben, hogy az Európai Unió (EU) a héten feloldotta a Szíriára vonatkozó fegyverszállítási tilalmát, megnyitva annak lehetőségét, hogy felfegyverezze a szíriai elnök megbuktatására törekvő felkelőket.

A szíriai polgárháborúban eddig több mint 80 ezer ember halt meg, azóta, hogy több mint két évvel ezelőtt békés tiltakozások kezdődtek a négy évtizede hatalmon lévő Aszad-család ellen. Az elnök erőit támogatja a Hezbollah síita szervezet, míg a felkelők megsegítésére szunnita iszlamisták érkeznek külföldről.

Moszkva szerint az EU fegyverszállítási embargójának feloldása csak bonyolultabbá teszi azokat az amerikai-orosz erőfeszítéseket, amelyek célja nemzetközi konferencia megrendezése a szíriai kormány és a felkelők részvételével. Izraeli és amerikai tisztviselők szerint az Sz-300-asok képesek mélyen behatolni az izraeli állam légterébe, s veszélyeztethetik a tel-avivi nemzetközi repülőtér feletti légi közlekedést is.



MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/orosz_legvedelmi_rendszert_telepit_sziria
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem diszkrimináció: pénzt kapnak a cigányok a rendőrségtő
  2013-05-30 18:42:05, csütörtök
 
 

Ez nem diszkrimináció: pénzt kapnak a cigányok a rendőrségtől
2013, május 30 - 17:41


Anyagi támogatást nyújt felsőoktatási intézmények nappali tagozatán tanuló roma fiataloknak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A csütörtökön közzétett pályázatra a legalább 3,5-es tanulmányi átlagot elérő hallgatók jelentkezhetnek, ha jövőjüket a rendőrségnél képzelik el.

A rendőrségi honlapon ismertetett kiírás szerint a nyerteseknek havonta a mindenkori diákhitel részarányos összegét folyósítják.

Az ORFK a jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzése érdekében írta ki a pályázatot - olvasható az internetes oldalon.

A pályázatokat július 31-éig lehet benyújtani, az elbírálás határideje augusztus 31. A támogatások odaítéléséről a bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány dönt.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/ez_nem_diszkriminacio_penzt_kapnak_a_ciganyok_a_rendorsegtol#.U aeAi3LVlmc.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért ne vállalkozz Magyarországon
  2013-05-30 18:34:52, csütörtök
 
  Ezért ne vállalkozz Magyarországon


Sokak számára tűnik vonzónak a vállalkozók élete. Még ott él a szemünkben a 90-es években gyorsan felkapaszkodott, makkos cipőben folyton siető és mobiltelefonáló, sokak által irigyelt sikeremberek képe. Akkor még, ha valakinek volt egy kis sütnivalója, bármibe fogott bele, jól megélt, esetleg meg is gazdagodott belőle. Mára azonban a helyzet teljesen megváltozott.

A hazai cégek háromnegyede már többnyire csak vegetál, vagy rosszabb esetben csak papíron létezik. A nagyjából tíz éve elkezdődött hanyatlás szépen lassan felőrölt mindenkit. Aki nem hisz nekem, az kopogjon be bármelyik könyvelői irodába és kérdezze meg. Jól mutatja a katasztrofális állapotokat a pár napja napvilágot látott kimutatás, mely szerint az újonnan alapított cégek fele öt éven belül megszűnik. Nincs még egy olyan ország a világon, amely fővárosának legnépszerűbb bevásárlóutcáiban lehúzott rolók és használt ruha boltok fogadják az idetévedt turistákat. Az utóbbi időben pedig már a régi, jól bejáratott kocsmák is sorra tűnnek el.

Manapság, ha az ember éppen nem nemzeti trafikot nyit, akkor bármibe fog bele szinte biztos bukás lesz a vége. Sokan hazánk legnagyobb, ám nem kifejezetten népszerű nemzeti sportjából, a pénztelenségből valamilyen saját vállalkozás elindításától remélik a kivezető utat. Nekik szól az alábbi intelem:

Matolcsy 25:17 A kezdő vállalkozó járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és az állam zsarnoksága.

Az okok elsősorban az elhibázott gazdaságpolitikában keresendőek. A marionett bábuként, minden koncepció nélkül rángatott adószabályok teljesen kiszámíthatatlanná tették a környezetet a vállalkozások számára. Másik komoly probléma, hogy a túladóztatás miatt az elmúlt három évtizedben 242 milliárd dollárt menekítettek ki az országból különböző offshore cégekbe, ez mai árfolyamon számolva potom 21 ezer milliárd forint. Ennek a hatalmas összegnek a hiányát érezzük most, és részben ennek köszönhető, hogy gyakorlatilag nincs pénz az országban. Harmadrészt, a fizetőképes kereslet folyamatos szűkülésének köszönhetően, a hazai vállalkozások döntő többsége zsugorodni kezdett, mára haláltusájukat vívják. Az okok közé sorolható az is, hogy működési költségeik hamar elérték a nyugat-európai szintet, viszont a bevételeik messze elmaradtak attól

További nehézség, hogy egy vállalkozás elindításához rengeteg pénz kell. Már a cégalapítás sem két fillér, utána pedig a különböző állami intézmények folyamatosan az ember zsebében fognak kotorászni. Manapság a nagyobb, milliós, tízmilliós beruházások többségénél nincs meg a reális esélye annak, hogy a befektetés valaha is megtérüljön.

Ha valaki mindennek ellenére egy új üzlet beindításán töri a fejét, akkor igen körültekintő üzleti tervet készítsen. Főszabály, hogy a tervezett bevételeit ossza el kettővel, a kiadásait pedig szorozza meg ugyanennyivel. Ha még így is nyereséges, akkor talán érdemes szerencsét próbálni.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a kis- és középvállalkozások állami támogatására mindmáig nem sikerült egy jól működő épkézláb rendszert felépíteni. Holott húsz éve minden kormányzat azzal fényezi magát, hogy most aztán piszkosul felpörgeti a KKV-kat. Amíg ezt a problémát nem orvosolják, marad a folyamatos hanyatlás, kilátástalanság. És ezen még 10 Mercedes összeszerelő üzem ide telepítése sem fog segíteni. Normálisan működő piacgazdaság ugyanis életképes kisvállalkozások nélkül nem létezik. Lehet, persze ilyet is építeni. Ott van előttünk a virágzó, féldolláros órabérereiről méltán híres Fülöp-szigetek, vagy a közép-amerikai banánköztársaságok példája. Csak, hát '89-ben nem erről volt szó.

Nagyon dicséretes, hogy sikerült a 2014-es költségvetési hiányt 1,9 százalékra leszorítani, így végre kilenc év után Brüsszel megszünteti a túlzottdeficit-eljárást hazánkkal szemben. A gond csak az, hogy ezt kizárólag megszorításokkal érték el, a gazdaság motorja ettől biztosan nem fog beröffenni.


Jurenkó Ferenc

http://jobbegyenes.blog.hu/2013/05/29/ezert_ne_vallalkozz_magyarorszagon_824
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2416
  • e Hónap: 19209
  • e Év: 152126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.