Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Hoppá:-) gif
  2013-05-08 21:37:12, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Fortuna gif
  2013-05-08 21:36:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ügyes gördeszkás gif
  2013-05-08 21:35:15, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Cica és a kefe gif
  2013-05-08 20:51:02, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Bagoly gif
  2013-05-08 20:48:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Sas gif
  2013-05-08 20:37:36, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Elefántfürdő
  2013-05-08 20:15:55, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Lovak
  2013-05-08 20:15:11, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
A leggazdagabb "A" vitaminforrás
  2013-05-08 17:23:49, szerda
 
  A leggazdagabb természetes A-vitamin forrás a spenót. 100g-ban 8.100 IU A vitamin van és ezzel vastagon az első helyen áll a zöldségek és a gyümölcsök versenyében. A második helyezett a brokkoli, de ez csak 1.920 IU A-vitamint tartalmaz. A bronzérmes a tök. A vitamin tartalma 1.120 IU.

Van még néhány versenyző, aminek figyelemre méltóan magas az A-vitamin tartalma. Saláta (fejes) 720 IU, szójabab 690 IU, sütőtök 400 IU, szeder 200 IU, fekete ribizli 780 IU, cseresznye 250 IU, zeller 180 IU, szilva 170 IU, narancs 140 IU.

Jó tudni azonban azt is, hogy az A-vitamin nem nagyon viseli el a főzést. Olajban, zsírban kiválóan oldódik, de már 120 Celsius fok felett néhány perc alatt elbomlik.

Ezért a spenótot soha ne úgy készítsük el, ahogyan azt a régi szakácskönyvek javasolják, hanem a friss leveleket az serpenyőben kevés olíva olajon egy kis sóval, borssal fűszerezve pár (kb. fél) percig fonnyasszuk, és a tésztához vagy bármilyen más ételhez így már hozzáadható. Pillanatok alatt össze fognak esni így is a levelek.

Bár a gyümölcsök A-vitamin tartalma sokkal alacsonyabb, de azokat általában nyersen fogyasztjuk, így A-vitamin tartalmuk maradéktalanul felszívódhat. Ebből a szempontból kiváló a fejes saláta, hiszen az esetek többségében azt sem szoktuk hő kezelni a fogyasztás előtt (elég alaposan megmosni). A salátára helyezett olíva olajos öntetek végtelen sok variációja létezik. Nem csak az ízük finom, hanem az A-vitamin felszívódását az olíva olaj nagymértékben elősegíti, tehát az olíva olajos saláta élettani hatásait tekintve kiváló párost alkot.

Sajnos a sütőtök olyan sokáig és olyan magas hőmérsékleten készül, hogy fogyasztásakor már számottevő mennyiségben nem lehet belőle kimutatni az A-vitamint. Az A-vitamin elő-anyagai, a karotinoidok azonban sokkal jobban bírják a magas hőmérsékletet. Ezek adják egyébként a sütőtök szép, narancssárga színét. A karotinok nagy mennyiségben lelehetők fel a citrusfélékben, a sárgarépában.

A tej A-vitamin tartalma nagyon változó. Döntő mértékben befolyásolja az, hogy az állat milyen takarmányon él, illetve mit legel. Az igazi dús réteken legelő tehenek orrlyukából a nyár elején olyan illat árad, amit csak a legjobb drogériák előtt szoktunk érezni jártunkban-keltünkben. Ezeknek a teheneknek semmi közük az istállóban lecövekelt ,,négylábú tejgyárakhoz".
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
12 egyszerű módszer a szervezet lúgosítására:
  2013-05-08 17:21:55, szerda
 
  Nézzük meg, hogyan tudjuk fenntartani szervezetünk megfelelő pH-egyensúlyát néhány egyszerű lépéssel!

1, válasszunk bio-termesztésű, növényvédőszerektől és rovarirtóktól mentes, nyers ételeket

2, fogyasszunk rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt, a gyümölcsök közül főleg narancsot, mandarint, citromot, áfonyát, dinnyét

3, 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket együnk

4, minden reggel kezdjük a napot egy nagy pohár citromos vízzel

5, erősen lúgosító ital: nagy pohár víz + citrom vagy lime lé + fél teáskanál szódabikarbóna

6, fogyasszunk magas káliumtartalmú gyümölcsöket: citrom, banán, és mézet

7, délután igyunk meg egy nagy pohár langyos vizet citromlével és egy kevés mézzel

8, minél több tiszta vizet igyunk napközben

9, kerüljük a kávét, szénsavas, cukros üdítőitalokat

10, a főétkezések között olajos magvakat együnk, lehetőleg diót, mandulát, kesudiót

11, kerüljünk el minden cukros és fehér lisztet tartalmazó ételt, valamint a transz zsírokban gazdag táplálékokat (rántott hús, sült krumpli, stb.)

12, fogyasszunk olyan speciális zöld italokat, melyek több féle zöld növényt tartalmaznak, így lehetővé teszik a sejtszintű lúgosítást (SuperGreens, Young pHorever, Green Magma)
Forrás: dr tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 791 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.