Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Titkot rejt a csend.............
  2013-06-01 13:56:30, szombat
 
  Titkot rejt a csend ! A legédesebb hang a csend hangja.Ez a lélek dala.
Ha inkább a világ zajának hiszel,mint a lélek csendjének,elvesztél.

Neale Donald Walsc


...... .....




"Lelked igazi otthona a Csend.
Rejtelmek szentélye,
melyben készen vár az üzenet.
A bölcsek némán hallgatják,
de a balgák elűzik
s locsogva tovább matatnak
a hírek ócskapiacán."

Simon András
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Echart Tolle : A csend és a belső csend
  2013-06-01 07:10:53, szombat
 
 
Hasznos a külső csend, de a belső csend megtalálásához nincs rá szükséged. Még zajban is tudatában lehetsz a zaj mögötti csendnek, annak az űrnek, amiben a zaj megjelenik. Ez a tiszta tudatnak, magának a tudatosságnak a belső tere.

Tudatára ébredhetsz a tudatosságnak: az valamennyi érzékszervi észlelésed, minden gondolkodásod háttere. A tudatosság tudatára ébredés: a belső csend megjelenése.


...... .....




Bármilyen zavaró zaj, ugyanannyit segíthet, mint a csend. Ha felhagysz a zajjal szemben kialakult belső viszolygásoddal, ha hagyod olyannak lenni, amilyen, akkor ez az elfogadás is eljuttat a lelki béke birodalmába, ami a belső csend.

Valahányszor mélyen elfogadod a jelen pillanatot olyannak, amilyen - bármely formában is mutatkozzék -, nyugodt vagy, lelki békét érzel.


...... .....



Figyelj a szünetekre! A gondolatok, a beszélgetésben elhangzó szavak közti rövid, néma szakaszokra, a zongora- vagy furulyahangok közötti űrökre, vagy a be- és kilégzés közötti időrésekre!

Amikor figyelsz ezekre az időrésekre, akkor a ,,valamire" irányított tudatosság helyébe a tiszta tudatosság lép. A tiszta tudatosság forma nélküli dimenziója jelenik meg benned, és átveszi a formával való azonosulás helyét.


...... .....

Az igazi intelligencia hangtalanul működik. A kreativitást és a problémák megoldását a belső csendben találod meg.

...... .....



A belső csend tán csupán a zaj és a tartalom hiánya lenne? Nem. Az maga az intelligencia. Az a mögöttes tudatosság, amelyből minden forma keletkezik És ugyan miként lehetne az más, mint aki te valójában vagy? Az a forma, akinek önmagadat hiszed ebből a tudatosságból keletkezett, s az tartja fenn.

...... .....

A belső csend az egyetlen dolog ebben a világban, aminek nincs formája. Valójában nem is ,,valami", nem egy ,, dolog", és nem e világból származik.

...... .....

Amikor a belső csendben egy fára vagy egy emberre nézel, akkor vajon ki néz? Nem a személy. Annál több, annál mélyebb valami vagy valaki. Ilyenkor a tudatosság nézi a teremtményét.


...... .....




A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten megteremtette a világot, és látta, hogy az jó. Ezt látod, amikor gondolat nélkül a belső csend állapotából nézel.


...... .....




Lényegi természeted a belső csend. Mi a belső csend? Az a belső tér, vagy tudatosság, amelyben az itt olvasható szavakat észleled, s ahol azok gondolatokká válnak. Ezen tudatosság nélkül nem lenne észlelés, nem lennének gondolatok, nem lenne világ.


...... .....



Amikor elveszíted a kapcsolatodat a belső csenddel, elveszíted a Kapcsolatot önmagaddal. Amikor elveszíted a kapcsolatot önmagaddal, elveszíted magadat a világban.

...... .....



Önmagad legbelsőbb érzékelése, valódi valód érzékelése elválaszthatatlan a belső csendtől. Ez az ÉN VAGYOK, aki több a névnél és a formánál.

...... .....



Valahányszor körülvesz egy kis csend figyelj rá! Ez azt jelenti: csak vedd észre! Szentelj neki figyelmet! A csendre figyelés felébreszti benned a belső csend dimenzióját, mert csak a belső csenden keresztül ébredhetsz a csend tudatára.

...... .....



Vedd észre, hogy a téged körülölelő csend megfigyelésének pillanatában nem gondolkozol.

...... .....



Amikor a csend tudatára ébredsz, azonnal megjelenik a belső csend ébersége. Jelen vagy. Kiléptél az emberség többezer éves kondicionáltságából, programozottságából.

...... .....




Nézz egy fára, egy virágra, egy növényre! Hagyd, hogy tudatosságod megpihenjen rajta! Milyen csöndesek! Milyen mozdulatlanok! Milyen mélyen gyökereznek a Létben!Hagyd, hogy a természet csendre tanítson!
Amikor ránézel egy fára, és észleled annak csendjét, te magad is elcsöndesülsz. Nagyon mély szinten azonosulsz vele. Egységet érzel mindennel, amit a belső csendben, és amit azon keresztül észlelsz. A szeretet: érezni a mindennel való egységet.
Eckhart Tolle


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Eckhart Tolle : Idézetek
  2013-06-01 06:35:38, szombat
 
 
A halál nem az élet ellentéte. Az életnek nincs ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök.


...... .....



Egy Zen mester a Zen lényegét így foglalta össze: ,,egyszerre egy dolgot csinálni".

Egyszerre egy dolgot csinálni azt jelenti, hogy teljesen teszed, amit teszel, hogy cselekvésednek a teljes figyelmedet szenteled. Ez a megadásos cselekvés ­az erőteljes cselekvés.


...... .....



Ha elfogadod azt, ami van, akkor azzal mélyebb szintre jutsz, ahol belső állapotod és éntudatod már nem függ az elme ,,jó" vagy ,,rossz" minősítésétől.

Ha igent mondasz az élet ,,vanságára" azzal, hogy olyannak fogadod el ezt a pillanatot, amilyen, akkor magadban rátalálsz a tágasságérzésre, ami rendkívül békés érzés.


...... .....




Amikor teljesen elfogadod ezt a pillanatot, amikor többé már nem vitatkozol azzal, ami van, a gondol­kodási kényszer csökken, s a helyét éber nyugalom veszi át. Teljesen tudatos vagy, ám az elméd már semmilyen módon sem címkézi ezt a pillanatot. A belső ellenállásmentességnek ez az állapota megnyit téged annak a kondicionálatlan tudatosságnak a számára, ami végtelenszer hatalmasabb, mint az em­beri elmé. Ez az óriási intelligencia aztán már kifejez­heti magát rajtad keresztül, s végre támogathat, be­lülről is, kívülről is. Ez a magyarázata annak, hogy ha szélnek ereszted a belső ellenállásodat, akkor gyak­ran azt veszed észre, hogy körülményeid jobbá vál­nak.


...... .....



Még a legelfogadhatatlanabbnak és legfájdalma­sabbnak tűnő helyzetben is valami mélyebb jó rejlik, és minden tragédiában megtalálható a kegyelem magva.
A történelemben számos példát látunk olyan nőkre és férfiakra, akik hatalmas veszteség, súlyos betegség, bebörtönzés vagy a közeli halál láttán elfogadták a látszólag elfogadhatatlant, és így ,,minden értelmet meghaladó békére" leltek.
Az elfogadhatatlan elfogadása a kegyelem legna­gyobb forrása ebben a világban.


...... .....




Bármi, amit teljesen elfogadsz, eljuttat a béke állapo­tába, beleértve azt is, hogy elfogadod, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy ellenállsz.
Hagyd békén az életet! Hagyd létezni!


...... .....




Pedig benned is, - mint minden emberben - ott él a tudatosságnak egy olyan dimenziója, ami sokkal mélyebb, mint a gondolat. Ez lényed legmélyebb lényege. Nevezhetjük jelenlétnek, tudatnak, kondicionálatlan tudatosságnak. Az ősi tanítások szerint ez a benned élő Krisztus, iletve ez a Buddha természeted.
Ezen dimenzió előhozása megszabadít téged, és a világot attól a szenvedéstől, amit magadnak és másoknak okozol,amikor csupán az elme alkotta ,,kicsi ént" ismered, és az irányítja az életed. A szeretet, az öröm, a kreativ kiteljesedés és a tartós lelki béke kizárólag a tudatosság kondicionálatlan dimenzióján keresztül jelenhet meg életedben.


...... .....




A dogmák - vallásiak, politikaiak, tudományosak - abból a tévhitből erednek, hogy a gondolat magában foglalhatja a valóságot, vagy az igazságot. A dogmák kollektiv fogalmi börtönök. Az a furcsa a dologban, hogy az emberek imádják a börtöncellájukat, mert az biztonságérzetet, és az ,,én tudom" hamis eszméjét adja nekik.
A spirituális fölébredés: fölébredni a gondolat álmából.


...... .....




Ha unatkozol kielégítheted az elmédet azzal, hogy fölkapsz egy magazint, telefonálsz valakinek, bekapcsolod a tévét, ,,szörfözöl" az interneten, elmész vásárolni, vagy - és ez nem ritka jelenség - a hiányt és a többre vágyás mentális érzését átviszed a testedre, és kis időre úgy elégíted ki azt, hogy többet eszel.
De megteheted azt is, hogy továbbra is unatkozol, és nyugtalannak érzed magad, és megfigyeled milyen érzés unatkozni és nyugtalannak lenni. Amint tudatosságot irányítasz az érzéshez, körülötte hirtelen megjelenik valamekkora űr és vele együtt a belső csend. Eleinte csak kicsi, ám ahogy a belső tér érzete erősödik, az unatkozás érzésének intenzitása és a jelentősége csökken. Tehát még az unalom is megtaníthat arra, hogy valójában ki vagy, s ki nem.
Rájössz, hogy valójában te nem ,, unatkozó ember" vagy. Az unalom csupán egy benned zajló kondicionált energiaáramlás. Ugyanígy haragos , szomorú vagy félő ember sem vagy. Az unalom, a harag, a szomorúság vagy a félelem nem a ,,tied", azok nem személyhez kötött dolgok. Azok az emberi elme állapotai. Fölbukkanó és elmúló dolgok.
Semmi olyan nem lehetsz, ami fölbukkan és elmúlik.


...... .....




A művészi alkotás, a sport, a tánc, a tanítás, a pszichoterápia - vagy bármi egyéb tevékenység - mesteri szintjén az elme már vagy nem kap szerepet, vagy csupán másodlagosat. Ilyenkor egy olyan erő és intelligencia veszi át az irányítást, ami nagyobb nálad, s ugyanakkor lényegében veled mégis egy. Többé már nem zajlik döntéshozatali folyamat: a megfelelő tettek spontán módon történnek meg, s azokat nem ,,te" teszed. Mesteri szinten élni az életet: a kontrollálás ellentéte. A nagyobb tudatosságra hangolódsz
Az cselekszik, beszél, végzi el a munkákat.
Minden igazi művész - akár tudatában van, akár nem - az elmenélküliségből, a belső csöndből alkot. Ezt követően az elme csak formába önti a kreatív sugallatot vagy fölismerést. Még a nagy tudósok is arról számolnak be, hogy alkotó áttörésük pillanatai a mentális nyugalom idejére estek.


...... .....




Amig életedet az ego irányítja, addig gondolataid, érzelmeid és cselekedeteid zöme vágyból, vagy félelemből fakad. A kapcsolataidban vagy akarsz valamit a másiktól vagy fáélsz tőle.

Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül." -Eckhart Tolle


...... .....




Négy szó hordozza az élet művészetének titkát, minden siker és boldogság titkát:
EGYNEK LENNI AZ ÉLETTEL
Egynek lenni az élettel azt jelenti, hogy egynek lenni a MOST-tal
ebben az estben felismered, hogy nem te éled az életedet, hanem az élet él rajtad keresztül.
Az élet a táncos, te pedig a tánc vagy


...... .....



Boldogtalanságod nem csak belső lényedet és környezetedet szennyezi be,
de az emberiség kollektív pszichéjét is, amelynek elválaszthatatlan része vagy. Nincs az emberen kívül más életforma bolygónkon, amely negativitásával, kegyetlenségével mérgezné az őt tápláló Földet.


...... .....




Mi lehet súlyosabb és áthatolhatatlanabb a kőnél, minden forma legsűrűbbjénél? Néhány kő molekuláris szerkezete mégis változáson megy keresztül, kristállyá alakul, s a fény számára így már átjárhatóvá válik. Egyes széndarabok elképzelhetetlenül hatalmas hő és nyomás hatására gyémánttá válnak, illetve bizonyos nehéz ásványok egyéb drágakövekké.
A legtöbb csúszómászó hüllő, minden teremtmény legföldhözragadtabbja, évmilliók óta változatlan maradt. Néhányuk azonban tollat és szárnyat növesztett, és madárrá vált. Legyőzve így a gravitáció erejét, amely őket oly sokáig fogva tartotta. Nem csúszó-mászó mozgásuk vált jobbá, hanem ,,transzcendáltak",teljesen felülemelkedtek a csúszásmászáson és a járáson.


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1960
  • e Hét: 4460
  • e Hónap: 13130
  • e Év: 69063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.