Belépés
simocsi.blog.xfree.hu
"Egy ősi kínai bölcsesség szerint nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogyan éled meg." Simányi József
1956.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Igazolva...
  2013-06-01 05:31:49, szombat
 
  Igazolva van, hogy a bélflóra befolyásolja
az érzelmeket

Először sikerült kimutatniuk kutatóknak, hogy a táplálékkal a gyomorba bevitt baktériumok hatással vannak az emberi agy működésére, s így a testi egészségre is, valamint minimum 70%al növeli az immunrendszer erősségét!!!!!!.
Egészséges emberek agyműködése megváltozott mind nyugalmi, mind érzelmi - felismerési helyzetben, ha rendszeresen fogyasztottak probiotikumokat tartalmazó ételt (savanyú káposzta, kovászos uborka), vagy kapszulát - mutatta ki a Kaliforniai Egyetem (UCLA) Los Angeles-i karának vizsgálata. A probiotikumok támogatják a bélrendszerben a hasznos baktériumok elszaporodását, a betegséget okozó káros baktériumokat pedig visszaszorítják.
A kutatók már eddig is tisztában voltak azzal, hogy az agy jelzéseket küld az emésztőrendszernek, így okozhatnak az érzelmi változások és a stressz emésztőrendszeri panaszokat (régóta mondom, hogy minden betegség az agyban kezdődik, s a gyógyulás is ott dől el!). Eddig is gyanították, ám csak állatoknál igazolták azt, hogy ellenkező irányban is folyik a kommunikáció. "Egyes betegek állítják, sosem tapasztaltak szorongást vagy depressziót, míg bélrendszeri problémáik nem jelentkeztek. Tanulmányunk kimutatta, a bélcsatorna-agy útvonal kétirányú" - magyarázta Kirsten Tillisch kutató.
A felfedezés jelentős hatással lehet a jövőbeni kutatásokra az emésztőszervi, mentális és neurológiai, de a daganatos betegségek megelőzésének és kezelésének terén is. Az érdekes ebben az, hogy a népi- és a természetgyógyászat már évezredek (Hipokrátész) óta tudja és alkalmazza. Erre mondják, hogy feltalálták csőben a lyukat!! Ezt a régi orvostudomány is tudta, de a gyógyszergyárak nagy nyomására ,,elfelejtették", s most úgy adják elő, mintha most jöttek volna rá valami új dologra.
A szakemberek a vizsgálatba 36, 18-55 év közötti embereket vontak be. Három csoportra osztották őket, az első csoportban lévők négy héten át naponta kétszer fogyasztottak többféle probiotikummal dúsított ételeket, vagy többféle probiotikumot tartalmazó kapszulákat, a második csoport tagjai ezeket nem tartalmazó, ám ugyanolyan külsejű és ízű ételeket, a harmadik egyiket sem. A négyhetes kúrát megelőzően és azt követően is MRI-készülékkel vizsgálták meg a résztvevőket, mindkét alkalommal nyugalmi állapotban, illetve válaszadás közben. Az utóbbi úgy történt, hogy a vizsgálati alanyoknak dühös vagy rémült arcokat ábrázoló fotókat mutattak, amelyeket ugyanolyan reakciót tükröző arcok képével kellett párosítaniuk.
A feladat idején a probiotikumot fogyasztó résztvevők érzelmekkel, érzékeléssel kapcsolatos agyterületei kisebb aktivitást mutattak, míg a másik két csoport tagjainak agytevékenysége változatlan vagy erőteljesebb volt. A kutatókat meglepte az, hogy az agy milyen sok területét érintette a változás.
"Emésztőszervi-, daganatos-, mentális- és neurológiai betegségek megelőzésének és kezelésének új stratégiáit kutathatjuk, mivel bebizonyosodott, a bélrendszer is küld jeleket az agynak, és a jelek étrendmódosítással, táplálékkiegészítők fogyasztásával befolyásolhatók ,,- jelentette ki Emeran Mayer (UCLA) orvos, pszichiáter és pszichológus, a tanulmány vezető szerzője.
A probiotikumok agyműködésre gyakorolt pozitív hatása a szakemberek szerint felveti a kérdést, vajon a sorozatos antibiotikum-kúrák ártanak-e ezeknek a folyamatoknak?. Azt, hogy ártanak, az alternatív gyógyászat már régen tudja, de az ilyen gyógyítók sem mind fogadják el, ami jómagam tapasztalatból tudok, hogy az ezüst kolloid is, hasonló hatással van a probitikumokra és az agy kapcsolataira. Az antibiotikumok dózisától és az ezüst kolloid ppm értékétől függően tehát kedvezőtlenül hatnak a probiotikumokra. Az antibiotikumok és az ezüst kolloid nem tesznek különbséget a mikrobák között, szedésükkel elpusztítjuk a hasznos mikroorganizmusokat is. Az újszülött intenzív centrumokban, illetve a gyermekkori légzőszervi fertőzések kezelésekor hosszú ideig alkalmazott antibiotikum elpusztítja a normál bélflórát, és hosszú távon károsan befolyásolja az agyműködést.
A tudósok szerint ha sikerül jobban megérteni a bél mikrobiológiája és az agy közötti összefüggést, új utak nyílhatnak a krónikus fájdalom, az Alzheimer-kór vagy az autizmus kezelésében. Ha nem is értik a ,,tudósok", a természet akkor is teszi a dolgát!
Ki ne ismerné a gyomorremegés, gyomorliftezés érzését egy stresszes tevékenység (nyilvános szereplés, tárgyalás, vizsga, stb) előtt? Az agy és az utóbbi időben már második agynak nevezett bélidegrendszer közötti kapcsolatot már számos betegség esetében igazolták: az agyban és az emésztőrendszerben is vannak tünetei például a szorongásnak, a depressziónak, a gyomorfekélynek, sőt a Bechterew és a Parkinson-kórnak is.
Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a bélrendszer az emésztésen túl is markánsan befolyásolja a szervezet működését, és még a lelki egészségre is kihat. A kapcsolat fordítva is igaz: a lelki állapottól is függ az emésztőrendszer állapota. Ez igaz a szexualitásra is.
A kapcsolatot igazoló első kísérletet még 1902-ben végezték, és macskák voltak a főszereplői. A vizsgálat megmutatta, hogy másképp halad át a béltraktuson az étel, ha a macska nyugalmi állapotban van, illetve ha emésztés közben egy kutya morog folyamatosan rá.
Az agy és a bélidegrendszer közötti legfőbb kapocs a bolygóideg, amely a tizenkét pár agyideg közé tartozik. A nyúlt-velőből kilépő bolygóideg az összes létfontosságú zsigeri szervet beidegzi, többek között a szívet, a tüdőt, a nyelőcsövet, a gyomrot, a májat, a veséket, a vékony- és vastagbelet. A bélrendszer azonban nem csak kapja a parancsokat az agyból: az utóbbi évek kutatási eredményei szerint a bélidegrendszer több információt küld fel az agyba, mint amennyit az agytól kap. A bolygóideg elektromos ingerlése csökkenti az epilepszia és a depresszió tüneteit, egy erre alapuló kezelést az Amerikai Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) már engedélyezett is. A természetes gyógymódok meg azt mutatják, hogy nem ingerelni kell az agy anyagát, hanem megadni az agynak, mint anyagnak, a működéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat (EPA, DHA, E-vitamin, B-Complex vitamin, stb), valamint védeni kell az elektroszmogtól, az elektromágneses sugárzásoktól (AM, FM, digitális, stb). Ezeket az anyagokat a mai ételek már nem adják meg megfelelő mennyiségben, ezért szükséges a megfelelő pótlás szerves kötésű nyomelemekkel és természetes anyagokból dúsított vitaminokkal.
Fogyasszunk többet azon élelmiszerekből is, amelyek erősítik a probiotikumok jelenlétét, ilyenek a fűszerek (gyömbér, majoranna, kurkuma, fahéj, szegfűszeg), a zöld-, gyógy- és élvezeti teák, a vörösbor, az aszúbor, a bogyós gyümölcsök, az alma és a babfélék.
A vékony- és vastagbélben lévő megfelelő mennyiségű és összetételű mikroflóra ugyanis a gyors gyógyulás és az egészség megőrzésének záloga. Mivel a probiotikus mikrobák nem okoznak betegséget, inkább többet, mint kevesebbet vigyünk a szervezetünkbe. Ma itthon a legjobb összetételű és legjobb minőségű probiotikum kapszulák a ProbioFlora (www.vitaminstation.hu),
ami minden bioboltban és gyógyszertárban kapható, valamint a Probio Balance (www.calivita.hu),
amelyhez sajnos csak mlm-es tagság esetén tudunk hozzájutni.
'Dr.Weixl Várhegyi László
forrás:facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 130 db bejegyzés
Összes: 361 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 290
  • e Hónap: 2218
  • e Év: 8234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.