Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Ki a felelős a zsidók testéből készült szappan meséjének e
  2013-06-10 21:15:14, hétfő
 
 



Ki a felelős a zsidók testéből készült szappan meséjének elterjedéséért?

Eyal Ballas izraeli filmrendező legújabb, Szappanok című dokumentumfilmjében megpróbálja megmagyarázni annak az ismert holokauszt-mítoszelemnek az eredetét, mely szerint a “nácik" szappant főztek volna a ,,meggyilkolt zsidók" maradványainak felhasználásával. A holokausztozók most persze mosakodnak és magyarázzák a bizonyítványukat, de valójában ismét csak mellébeszéléssel és félrevezetéssel tetézik az évtizedek óta tartó hazugságözönt.
A lényeg ugyanis, amit a világért ki nem mondanának: a szappan-mítosz - más hazug holokauszt-meseelemekkel együtt - nem csak úgy véletlenül, magától vált széles körben ismertté, hanem tudatos, végiggondolt propaganda eredményeképpen terjesztették el. Hogy mennyire így van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a bizonyítékok nyomasztó hiánya és a revizionista történészek kérdései és kutatási eredményei nyomán elhangzó beismerések ellenére a tömegek körében tovább folytatódott a félretájékoztatás. A németek befeketítését célzó kampány már 1942-ben kezdetét vette. Az év novemberében Stephen S. Wise rabbi, a Nemzetközi Zsidó Kongresszus akkori elnöke kijelentette: "A zsidó áldozatok holttestéből szappant, zsírt és műtrágyát állítanak elő a németek", sőt "ki is ássák az eltemetett halottakat, hogy azokból kinyerjék a számukra szükséges anyagokat". 1942 végén az Amerikai Zsidó Kongresszus hetilapja szerkesztőségi cikkben azt írta, hogy a németek a "zsidó áldozataik testéből tudományos módszerekkel állítanak elő műtrágyát, szappant és ragasztót". Ugyanebben a lapszámban egy másik írás már úgy tudja, olajat is gyártanak az elhunyt zsidók tetemének felhasználásával.
A háború után a nürnbergi törvényszéken az egyik szovjet ügyész, L. N. Szmirnov a következőt mondta: "Ugyanaz a technikai tudás és találékonyság, amely a gázzal illetve szén-monoxiddal történő kivégzéseket lehetővé tette, vezetett el az elhunytak tetemének ipari felhasználásához... Ezzel nem csupán gyilkosságaik áruló nyomait tüntették el, de bizonyos ipari termékek gyártását is megkönnyítették. A Danzigi Anatómiai Intézetben kísérletezték ki annak a módját, miként lehet emberi testből szappant készíteni, az emberi bőrt pedig cserzés után szintén felhasználni."

A nürnbergi perben "bizonyítékként" kiállított szappan
A nürnbergi perben tanúként megjelent egy bizonyos Sigmund Mazur, aki a Danzigi Anatómiai Intézet egyik alkalmazottja volt a háború idején. A bíróság előtt azt állította, hogy 1943-ban kezdtek gyártani emberi testekből szappant, amelyekkel még ő maga is ,,mosakodott". Mint ,,vallomásában" elmondta, vezető német politikusok nagy érdeklődést mutattak a munkálatok iránt. A háború után pedig az a gyalázat is megesett, hogy egyes zsidó temetőkben vallási szertartás keretében végső tiszteletadásban részesítettek szappanokat.
Hogy mennyire ,,megbízhatóak" a koncentrációs és ,,haláltáborokat" megjárt állítólagos túlélők vallomásai, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy számosan közülük állították: láttak ,,emberi szappanokat", sőt egyesek mosakodtak is azokkal. Így például egy Ben Edelbaum nevű ,,túlélő" 1980-ban megjelent visszaemlékezéseiben az alábbi mondatokat vetette papírra: "A gettóban a németek időnként kiosztották szappanainkat, amelyeken a R.J.F. felirat volt olvasható. Azonban csak a háború befejeződése után értesültünk a szörnyű igazságról. Így azután a szeretteink csontjaival és húsával mosakodtunk." Egy Nesse Godin nevű emlékező 1983-ban a következőt mondta a stotthofi koncentrációs táborba érkezésének körülményeiről: "Először is le kellett zuhanyoznunk, és a kezünkbe nyomtak egy darab szappant. Csak a háború után tudtuk meg, mit is jelentett rajta az RJF rövidítés... néha arra kell gondolnom, az én apám testének is benne volt egy darabja abban a szappanban, amellyel mosakodtam." Mel Mermelstein, egy korábbi auschwitzi fogoly, 1981-ben "eskü alatt" tett tanúvallomásában állította, hogy ő és rabtársai emberi zsírból készült szappannal tisztálkodtak. Ez "vitathatatlan tény" - hangoztatta.
A szappanmítosz elterjesztéséért a fő felelősség Simon Wiesenthalt, a neves "nácivadászt" terheli, aki a 1946-ban egy írásában a következő mondatot vetette papírra: "1942 után a Lengyel Főkormányzóságban mindenki tudta, mit jelent a RIF rövidítés". Majd a szélhámos Wiesenthal hozzáteszi: "A civilizált világ nem hiszi el, micsoda örömöt jelentett a nácik és feleségeik számára ez a szappan... mindegyikben egy-egy zsidót láttak, akit megakadályoztak abban, hogy éljen, és egy második Freud, Ehrlich vagy Einstein legyen belőle."
De még az olyan jelentősnek mondott szerző is, mint William L. Shirer, A Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása című munkájában is készpénznek veszi a "zsidó szappan" legendáját. Hasonlóképpen cselekszik az 1981-ben megjelent Hitler haláltáborai című könyv szerzője, Konnilyn Feig. Igaz, ő megjegyzi, hogy "némely történész úgy gondolja, csupán szóbeszéden alapul a feltételezés, mely szerint a nácik emberek holttestéből állítottak elő szappant". Mindamellett hozzáteszi: "a legtöbb kelet-európai történész mégis hitelt ad ennek a szóbeszédnek. Számos ilyen szappant állítottak ki múzeumokban, magam is láttam közülük néhányat." De még 1983-ban is, az Amerikában élő állítólagos ,,holokauszt-túlélők" legnagyobb találkozóján, Arthur Schneier New York-i rabbi kijelentette: "Mindnyájan emlékszünk a szappanokra, az RJF felirattal, amelyeket szeretteink testéből készítettek."
Természetesen a ,,tudatlan" és ,,újabb népirtásra készülődő" revizionista történészek kezdettől fogva hazugságnak minősítették az emberi szappan előállítására vonatkozó történeteket. Az ő véleményüket azonban félresöpörte a média és a ,,hivatalos" történettudomány. Ugyanakkor azonban a ,,hivatalosság" részéről is sokasodni kezdtek a kételyek. Elsősorban is azért, mert az ügyben bírósági eljárás is folyt, melynek nyomán 1968 januárjában a flensburgi ügyészség kénytelen volt elismerni: vizsgálataik alapján a Danzigi Anatómiai Intézetben (ahol az alaptalan vádak szerint az emberi zsírból készült szappanokat készítették) nem gyártottak szappant emberi holttestek felhasználásával.
Egy zsidó történész, Gitta Sereny A sötétség felé című, első ízben 1974-ben megjelent könyvében leírta: ,,Az általánosan elfogadott sztorit, mely szerint holttesteket használtak a háború alatt a németek szappan és műtrágya gyártására, megcáfolta a Ludwigsburgi Náci Bűnöket Kutató Intézet vizsgálata." Majd egy másik zsidó történész, Walter Laqueur következett, aki 1980-ban napvilágot látott, a Szörnyű titok című könyvében ismerte el, hogy az emberekből gyártott szappan legendájának nincs semmi valóságalapja. Deborah Lipstadt, a modern zsidó történelem professzora 1981-ben jelentette ki: "Az igazság az, hogy a nácik sohasem használták sem a zsidó, sem más nemzetiségű áldozataik tetemét szappan előállítására."
Természetesen ismét csak a revizionistáknak lett igazuk. Lassan ugyanis olyan neves holokauszttörténészek, mint Gerald Reitlinger vagy Raul Hilberg, szintén kételyeiket kezdték hangoztatni. 1990 áprilisában Jehuda Bauer, az Izraeli Héber Egyetem professzora, vezető holokauszt-kutató, valamint Samuel Krakowski, a Jad Vásem Holokauszt Kutatóintézet levéltárának igazgatója ismerték el: a szappanlegendának semmilyen alapja nincs. Jehuda Bauer azonban a németeket hibáztatta az alaptalan szóbeszédekért, mivel a koncentrációs táborok foglyai "minden képtelenséget elhittek kínzóikkal kapcsolatban", sőt a németek szándékosan terjesztették az ilyen borzalmas históriákat, hogy ezzel is "gyötörjék foglyaikat". Vagyis véletlenül sem a mítoszt tudatosan elterjesztő holokausztparaziták a hibásak, hanem a németek! Pedig a Zsidó Világkongresszus, Simon Wiesenthal, a győztes nagyhatalmak vezetői is lankadatlanul terjesztették a szappanmesét, de egyikük sem felelős azért, amiért félrevezették a közvéleményt?
Eyal Ballas: Szappanok című dokumentumfilmje részben ugyancsak a koncentrációs táborok ,,német őreit", részben pedig a szovjeteket hibáztatja az emberi testekből készített szappan mítoszának megszületéséért. (Elhallgatva azt a tényt, hogy elsősorban nem valamely mendemonda létrejötte érdekes - sokféle pletyka, rémhír kel szárnyra a világban -, hanem az, hogy kik és milyen célból kezdenek terjeszteni bizonyos szóbeszédeket.) A szovjet háborús propagandagépezet elképesztő hazugságokat termelt ki magából. Köztük volt egy olyan állítás is, mely szerint egy hatalmas laboratóriumot találtak a lengyelországi Gdansk közelében, ahol is ,,emberi testrészeket és emberi zsírból készült szappanokat találtak". Bizonyítékként pedig a nürnbergi perben a szovjet vádhatóság képviselői bemutattak egy szappant, melyről kijelentették: meggyilkolt zsidók holttestéből készült. Természetesen a szappant semmiféle vizsgálatnak nem vetették alá. Bizonyításra ebben az egekig magasztalt nürnbergi perben egyáltalán nem volt szükség. Mert mint a ,,náci háborús bűnösök" elleni eljárás szabályait leszögező alapelvek között olvassuk: ,,A Törvényszéknek nem kell általánosan ismert tényeket bizonyítani." És effajta szabályok és elvek alapján ítélkezett a ,,demokratikus" államokat is magában foglaló, a háború utáni ,,új világrendet" építő hatalmak nemzetközi bírósága!
A szappanmese egyébként már az első világháború során is felmerült, amikor az antant hatalmak lélektani hadviselését irányító propagandisták különböző atrocitások elkövetésével vádolták meg a németeket. Így például elterjesztették, hogy a németek Belgiumban ,,csecsemők kezét vagdosták le", ,,terhes nők hasából vágták ki a magzatukat", és ,,szappant állítottak elő az áldozataikból". Csakhogy az első világháborús antant-propaganda teljesen légből kapott állításai feledésbe merültek. A második világháborús szövetséges propagandagépezet azonban közel hét évtized múltán is zakatol, ráadásul a cionista birodalom alattvalóit bűntudatra és engedelmességre nevelő vallás is született belőle.

A "zsidó szappan" csak egy rossz vicc
A filmben szó esik arról is, hogy a mítosz kialakulásához hozzájárult egy félreértés: a koncentrációs táborokban osztogatott bizonyos szappanokon ugyanis a ,,RIF" felirat volt olvasható, melyről a foglyok azt gondolták, hogy az a Rein Judeisches Fett (Tiszta Zsidó Zsiradék) rövidítése. Valójában persze a ,,RIF" a “Reichsstelle fur industrielle Fettversorgung" (Ipari Zsírellátás Birodalmi Központja) nevű kormányzati hatóság rövidítése volt, amely a szappanok és tisztálkodó szerek termelésének és elosztásának feladatát végezte. A ,,RIF" jelű szappanok természetesen semmiféle zsiradékot nem tartalmaztak.
Sok holokauszt-történész még ma sem beszél egyértelműen és nyíltan a szappanmese eredetéről és kialakulásáról. Attól félnek ugyanis, hogy ha lelepleződik az egyik orbitális hazugságuk, átszakadnak a gátak, és sokan kétségbe vonják a holovallás más dogmáinak valóságalapját is. Még a Jad Vásem Intézet is ellentmondásos jelzéseket küld a külvilág felé. Egyrészt hivatalos történészeik elismerik, hogy a németek nem készítettek áldozataik testéből szappant. Ugyanakkor három kép is található az intézet weboldalán, amely a szóban forgó szappanok temetési szertartását ábrázolja. Az egyik fotó alatt az alábbi felirat olvasható: “Ebbe a sírba halott zsidók zsírjából készült szappant temettek... Bizonyítéka ez a holokausztnak és a németek brutalitásának."
A Háárec című izraeli lap a dokumentumfilmről szóló cikkében az alábbi, igen árulkodó részlet olvasható: ,,A film tetőpontján olyan embereket szembesítenek az immár a történészek döntő többsége által is vallott véleménnyel (vagyis hogy a szappanmese nem igaz), akik egész életükben hittek abban, hogy a meggyilkolt zsidók testéből igenis készítettek szappant. Még amikor a (szappanmesében) hívőkkel közlik, hogy a Jad Vásem Intézet is alaptalannak minősítette a szappanmítoszt, ők makacsul kitartanak régebbi véleményük mellett, hangoztatva, hogy nyilvánvalóan a németek pénzelték a cáfolatokat tartalmazó tanulmányoknak szerzőit. Egy Jisrael Har nevű izraeli költő például úgy nyilatkozik a filmben, hogy a holokauszt-tagadók és a Wikipédia a felelős a szappanmítosz megcáfolásáért."
Az izraeli költő a maga módján kimondta az igazságot. A hivatalos holokauszt-történészek és a holokauszt-propagandisták ugyanis nem kis részben tényleg a ,,tudatlan" és ,,újabb népirtásra készülődő" revizionista történészek bizonyítékai és kutatási eredményei nyomán kényszerültek meghátrálásra. (És nem csak a szappanmese ügyében hátráltak meg!) Miként Samuel Krakowsi nevű ,,hivatalos" történész egy ízben megfogalmazta: "A történészek arra a következtetésre jutottak, hogy emberi testekből a nácik nem állítottak elő szappant. Amikor oly sok ember tagadja a holokausztot, miért adnánk nekik ürügyet, hogy felléphessenek az igazság ellen?" Világos beszéd. Hogy megvédjék a mítosz bizonyos kulcsfontosságúnak ítélt elemeit (elgázosítás, hatmillió stb.), feláldozzák a többit. Vajon mikor készül majd dokumentumfilm a gázkamrákkal kapcsolatos ma ismert történetek eredetéről?

Perge Ottó - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/9/113429/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon mihez kezd a kamara 2,7 milliárd forinttal?
  2013-06-10 20:36:35, hétfő
 
  Vajon mihez kezd a kamara 2,7 milliárd forinttal?

véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngAlkotmánybíróság előtt van a kamarai hozzájárulás ügye, miután egy cég alkotmányjogi panaszt nyújtott be és kérte, visszamenőleges hatállyal szüntesse meg a taláros testület az évi ötezres hozzájárulást.

Mi is a probléma?

Először is az, hogy bár az összeg nem tűnik nagynak (cégenként mérettől függetlenül ötezer), ám ha hozzáadjuk, hogy tavaly 540 ezren fizették be, idén pedig kb. 430 ezren, akkor már nem csekély összegről beszélünk - ez 2012 év vonatkozásában 2,7 milliárd szabadon felhasználható "talált" forint, de az idei bevétel is eléri a 2,15 milliárdot. És aki nem fizet, az számíthat rá, hogy előbb vagy utóbb az adóhivatal is kopogtat nála behajtás céljából - mert ugyebár ami muszáj, az muszáj, innentől pedig valójában nem sok különbség van az adó meg a kamarai hozzájárulás között. Bár abban egyformák, hogy egyik elköltésébe sincs túl sok beleszólásuk azoknak, akik fizetnek, mint a katonatiszt.

Az, hogy 2012-ben mire fordította a kamara a hozzájárulást, nem derül ki a honlapjukról, ott a 2011-es adatok szerepelnek - ami annál is érthetetlenebb, mivel a 2011. évi beszámoló keltezése 2012. április 27., tehát az elviekben a múlt évi beszámolót is elfogadták már és annak megjelentethető állapotban kellene lennie.

Az viszont a jelenleg elérhetőből is kiderül, hogy a kamara összes bevétel nőtt (2010: 3,29 milliárd, 2011: 4 milliárd), viszont a kamarai tagok befizetése folyamatosan csökkent - 2011-ben ez már csak 78 millió Ft volt. És lám, a kiegészítő mellékletben foglalt panaszkodás értő fülekre talált, így a jogszabály-módosításnak köszönhetően a tagdíjbevétel máris 2,7 milliárdra nőtt. Igaz, a társadalmi igényekkel nem foglalkozott a jogalkotó ebben az esetben - hiszen ha a tagok hasznosnak tartanák az intézményt és annak szolgáltatásait, akkor nem csökkent volna folyamatosan a számuk.

A 2011. évi kiegészítő melléklet még említi, jó lenne egy székház - és már ez is megvalósult, igaz, még nem vásárlás formájában, csak bérlés tekintetében:

"A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara címe megváltozott: a Szabadság térre, a Bank Centerbe helyezte át irodáit. A kamara a főváros egyik legexkluzívabb irodaházának tetején bérelte ki évi 150 millió forint körüli összegért a két legjobb panorámás szintet. Parragh László szerint a bérleti díj üzleti titok" (index.hu)

Tehát Parragh László szerint üzleti titok az, mire is költik a vállalkozások ötezreiből összedobott 2,7 milliárdot évente, legyen az bármilyen felesleges rongyrázás is. És nem biztos, hogy az ilyen típusú bérlemény-választás elfogadható indoka az, hogy "a régi irodában már a dolgozók számára is méltatlanok voltak a körülmények, sőt évek óta nem fogadhattak védett személyt sem vendégként, mert ezt az épület állaga miatt a nemzetbiztonság megtiltotta." Mert ugyebár olcsóbb irodahelyiség van kiadó bőven Budapesten, talán még olyan is, ahol a védett személy fejére nem hullik a vakolat meg a lift sem szakad le vele és van a közleben olyan parkoló is, amit a pórnép is használhat, elfogadható díj ellenében. Elvégre néha még a vállalkozók is benézhetnek hozzájuk, azok, akikért állítólag ez az egész szervezet van, meg akik finanszírozzák a védett vezetők immáron nemzetbiztonságilag elfogadható fogadását ...



A másik nagy probléma az, hogy a kamara túl kíváncsi - olyan adatokat is kér (adószám, kapcsolattartási adatok, gazdálkodás vezetőjének mobil-telefonszáma), amelyre nincs jogszabályi felhatalmazása.

"Megkérdeztük erről Dunai Pétert, az MKIK főtitkárát. Szerinte az adatok bekérésével nincs probléma, a törvény előírja, milyen kötelező adatokat kell rögzíteniük, de azt nem tiltja, hogy ezen kívül más információt is kérjenek a vállalkozóktól. Az adószám az azonosításra, a többi kifogásolt adat pedig a kapcsolattartás megkönnyítésére szolgál" (fh.hir24.hu)

Kérdés, tájékoztatják-e a kötelezően kamarai tagokat, milyen adatokat muszáj megadniuk és milyen adatok azok, amelyek opcionálisak, illetve a kamara egyéni adatéhségéből fakadnak. Mert bárhogy is nézzük, a listázások korszakában nem csoda, ha egyes vállalkozók tartanak attól, adataik rossz helyre kerülnek.

Egy biztos, kíváncsian várjuk az Alkotmánybíróság döntését - megfelel-e az alaptörvényünknek, ha egy kamara adó módjára követeli a közhatalmilag előírt jussát.

És egyszer majd talán az is kiderül, miért is szükséges ezen szervezet működéséhez évi 2,7 milliárd tagdíjbevétel.

Apropó, ha ennyiből gazdálkodik a MKIK, akkor a pedagógusok kötelező kamarája mennyibe is fog kerülni majd az adófizetőknek?

http://morgasjoga.blog.hu/2013/06/10/vajon_mihez_kezd_a_kamara_2_7_milliard_forin ttal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ORBÁN VIKTOR ÉS aZ ÁRVÍZ !
  2013-06-10 20:29:22, hétfő
 
  ORBÁN VIKTOR ÉS AZ ÁRVÍZ !
Ma a déli híreket hallgatva az árvízi hírekkel kapcsolatban elcsodálkoztam azon ,hogy 5 helyszínről tudósítottak és mindegyik hírben ,azt mondták : "a helyszínen tartózkodik Orbán Viktor is" Szóval nehéz számomra ,azt felfogni ,hogy egyszerre hogyan lehet 5 helyen.Két lehetőség jutott az eszembe.Vagy van 4 alteregója vagy teleportálás útján közlekedik.Róla még ez is elképzelhető...... De ,azt sem igazán értettem ,hogy miért Ő irányítja személyesen a védekezést és a védelmet ? Azt hittem ,hogy erre megfelelő szakemberek vannak ,akiknek nem miniszterelnök a szakmája ,hanem a vízüggyel kapcsolatos végzettségük van.De úgy látszik ,hogy Orbán Viktoron kívül itt senki sem ért az ilyen dolgokhoz.Sérelmezem ,azt ,hogy semmi másról nem szólnak a közszolgálati rádióban a hírek ,mint arról ,hogy Orbán Viktor kinek milyen utasításokat adott ki és ,hogy Ő mit és hogyan oldott meg az árvízvédelemmel kapcsolatban.Egyetlen szó sincs arról ,hogy ott emberek éjt-nappallá téve megfeszített áldozatos munkával dolgoznak.Sajnos ,aki ott megszakad a munkában és zsákol az ezek szerint nem old meg semmit ,mert annak nincs a hírekben jelentősége ,csak egyedül Orbán Viktor személyének !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÍZFEj
  2013-06-10 20:15:48, hétfő
 
  VÍZFEJ

Faguriga legyek, ha - dacára annak, hogy Kádár rendszerében szocializálódtam - olyan társadalmi rendet képzeltem el kívánatosnak hazámban, melyben árvíz esetén a miniszterelnök személyesen csámpázik a gátakon, utasításokat harsog és miután csicskásainak a közút mellé elképzelt gátépítési javaslata nem talál kedvező fogadtatásra, akkor hajóról kíván partraszállni a víz által bekerített településeken.
Aztán a hömpölygő víz láttán persze - joggal - inába száll a bátorsága, és nem meri leengedtetni a hajó csónakját, így csak szemmel veri Visegrád szorgos népét, majd elhajózik.
Azon spekuláltam, hogy ez a magatartása a mi betegünknek csak az árvízi helyzetben rejlő propagandalehetőségek maximális kihasználásáról szól, vagy pedig egy olyan államszervezési modell világrajöttének lehetünk szemtanúi, ahol nem az újszülött sír fel, hanem az ország.
Akárhonnan nézem is a dolgot, inkább utóbbi változat a reális.
Orbán állama éppen olyan, mintha a hetvenhét magyar népmese című gyermekkori olvasmányában megismert állam-modell megvalósítása lenne.
Ő természetesen Mátyás királyra gondol, csak az a baj, hogy Mátyás király tőrőlmetszett középkori despota volt, mai reinkarnációja meg olyan, mintha Mujkó, a király bolondja ellopta volna főnöke palástját, jogarát és koronáját, és abban szemlézné hajdani csodapalotáját, ahol anno a vörösmárvány kútból bor folydogált.
Igaz, én minden ellenkező megnyilvánulásom dacára nem szeretem a Vezért, de egy valós katasztrófahelyzetben nem bánnám a nyüzsgését, ha lenne valami értelme - de nincs.
Jól példázzák ezt szakszerűséget mímelő beszélgetései a katasztrófavédelem vezetőjével, aki maga sem egy Búvár Kund, de mégcsak Hany Istók sem, a vizet mosakodásra használja és a legutóbbi időkig nagyon természetesnek vette, hogy az a csapból folyik, a konyhai csőtörést meg sorscsapásként élte meg.
Mekkora is a mennyi?
Hát mi mennyi?
Hát az állékonyság, a nyomás vagy minek is híjják a szakemberek?
Folynak az épületes beszélgetések, Gát Vader peckesen sétál felemás gumicsizmájában a gátakon, - jelzem, én egy kecskét se bíznék arra, aki képtelen a két lábára egyforma gumicsizmát húzni (alacsony pocakos férfi, felemás cipőben....) éppen csak bele nem lógatja a lábát a vízbe, megnézni, hogy mennyire hideg a víz, közben gondterhelt pofákat vág, hazudva ezzel is.
Hiszen ez az árvíz számára az Úr ajándéka - eltereli a figyelmet az uniós problémákról, a trafik-botrányról, a számtalan elszámoltatási fiaskóról, a kertje végében szépen épülő stadionról a hatszázezer éhező gyerek országában.
Hívei viszont ájultan szemlélik a gátbohóc serénykedését, és roppant elégedettek vele, meg gondolom a sameszaival is, akik szintén ott idétlenkednek.
Áder az asszonyt viszi helikopterezni, Hende meg a megszüntetett, de általuk újjáélesztett tartalékos honvédségi állományt dicsőíti - lesz még itten Nemzeti Munkásőrség, vagy valami ilyesmi.
Arról elfeledkezik megemlékezni a leginkább Svejkre emlékeztető, de annál sokkal kevesebb szürkeállománnyal rendelkező miniszter, a kardlengetés feltalálója, hogy ők meg szétverték a Vízügyi Tudományos Kutatóintézetet.
Ebből kifolyólag, ha ma tudni akarják a Duna várható vízszintjét, akkor a delphoi jósdához, esetleg Áder Jánoshoz fordulhatnak, ő már legalább látott vizet snecizés közben...
Felmerül a sorsdöntő kérdés, mi van, ha véletlen Orbán pofáraesik a sárban, összetöri egy-két bordáját, súlyos agyrázkódást kap és kívülnézetből is betegnek látszik?
Merthogy a dolgok mai állása szerint akkor megáll az élet, a Dunának is egyhelyben illik maradnia a Vezér felépüléséig, melynek idejébe - ha a szellemi felépüléséhez szükséges évtizedeket nem is számítjuk bele - esetleg hosszabb időtartam szükségeltetik.
Merthogy ebben a modellben ő a döntéshozó, rajta kívül senki más, sőt, mindenkinek megtiltotta, hogy mástól parancsot fogadjanak el, mint tőle, ami ugye nonszensz, de ezt a kijelentését elővigyázatosságból nem cizellálta.
Hogy aztán Viktor Vezér Királysága milyen hagyományokhoz nyúlik vissza, az megint más kérdés, de sokat elárul elképzeléseiről elszólása: ,,majd utasítom a Komárom-Esztergom megyei főispánt."
Azt hát, meg a főlovászmestert, meg az udvari színház főintendánsát, nomeg a darabontokat, a darutollas Nemzeti Hadsereget, meg a huszárokat, a csendőrséget és a főétekkóstolót.
És majd címeket is kellene osztogatnia, például a vitézi cím erre jól megfelelne, a vitézjelölt térdelne előtte, ő meg ősei kardjával lovaggá ütné, amelyiknek van a rovásán, annak lecsapná a fejét - az posztumusz lenne vitéz...
Milyen jól mutatna a rokon neve előtt: vitéz Vitézy Dávid, a fővárosi közlekedés megmentője, az aluljárók betemetője, az árvák gyámola.
Csak egy Corvin-lánc kellene a nyakába, oszt lehetne őt is vezetgetni a koronázáskor, mint a többit a gulyából, nemzetiszínű szalaggal a szarvukon - majd kellene is keresni rajta egy testrészt erre a célra.
Valahogy - fene a hülye ízlésemet - nekem rokonszenvesebb lenne egy olyan modell, melyben az ország miniszterelnöke azzal foglalkozna árvíz esetén, ami a dolga: a védekezéshez szükséges erők és eszközök biztosításával.
Ez stadion-méretekben már megy is neki, ezt kellene továbbfejlesztenie úgy, hogy közben nem adóztatja meg a védekezésben résztvevők minden csepp elhullajtott verejtékét.
A többit meg rábízná erre felkészült, hozzáértő emberekre, akik egyébként léteztek ebben a társadalomban hajdan, csak mióta a szakértelem bolsevista trükk, azóta kútfúróként keresik a kenyerüket a Közel-Keleten.
De ez ábránd, hiszen nem illik bele a koncepcióba, mint ahogy az önkormányzatiság sem, hiszen a polgármesterek azért még visszaszólhatnak, habár ennek - miután ő osztja majd a pénzt a helyreállítási munkákra is - kicsi a valószínűsége.
Azért - biztos, ami biztos - nyakukba ültette az embereit, akik a renitens polgármesternek azt se mondják meg, hogy mit is terveznek tenni azzal a várossal, melynek első emberévé választották a település polgárai.
Ha újraválasztják ezt a kis zsarnokot, aki ,,nem egy árvizet vezényelt már le" saját közlése szerint, a helyzet csak romlani fog.
A ,,nem egy árvíz" valószínűleg gyermekkorában a homokozóban pusztított, mikor lepisilte a többi gyerek előzetesen általa felrugdalt homokvárát, majd mutatóujjával elkezdte kevergetni a homokot: Kelj ki, pipiske!...
Az árvíz lassan vonul le, messze még a nap, mikor megnyugodhatunk.
Reménykedjünk abban, hogy a pusztítás mértéke nem nő.
A Vezér tekintetében ez persze nem garantálható, ami pusztítást már eddig véghezvitt a társadalom érzékeny és finom szövetében, ahhoz képest ez az árvíz libaúsztató.

http://www.pupublogja.hu/2013/06/vizfej.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A liberalizmus kiirtja a németeket is, néhány évtized van a
  2013-06-10 20:04:30, hétfő
 
  A liberalizmus kiirtja a németeket is, néhány évtized van az összeomlásig


A német kormány évente több milliárd eurót költ, hogy növekedjen a születések száma az országban.

Az eredmény azonban siralmas. Egy frissen nyilvánosságra került jelentés megállapításai szerint a német nőknek továbbra is súlyos nehézségeket okoz a karrier megkövetelte szempontok és a család igényeinek összeegyeztetése. De a vizsgálatból az is kiderül, hogy a németek jelentős része számára egyáltalán nem tartozik hozzá a boldogsághoz a gyermekek felnevelése. Az előrejelzések szerint 2050-re Németország jelenlegi 82 milliós népessége 70 millióra csökken és amit nem polkorrekt kimondani: ennek a 70 milliónak is a tekintélyes hányada már nem tősgyökeres német lesz.

Ha nem történik döntő fordulat a gyermekvállalás terén (márpedig miért történne), akkor csakis abban az esetben lehetne szinten tartani a népesség jelenlegi számát, ha újabb bevándorlók milliói telepednének le Németországban.

Pedig az elmúlt esztendők folyamán a berlini kormány jelentősen növelte a családi pótlékot, a gyermekükkel otthon maradó szülőknek járó támogatás összegét, és az óvodai hálózat fejlesztésére is komoly pénzeket fordítottak. Az erőfeszítések és az európai összehasonlításban magas életszínvonal ellenére az egy nőre jutó gyermekszám továbbra is rendkívül alacsony: mindössze 1,4. A születések száma tehát a nagyvonalú kormányzati családpolitika ellenére sem növekedett.

A Népességkutatások Német Szövetségi Intézetének az elmúlt hét hétfőjén közzétett jelentése rendkívül lehangoló. A felmérésekből ugyanis az derül ki, hogy a fiatal párok elsősorban azért ódzkodnak a gyermekvállalástól, mert "akadályozza őket" a karrierjükben, a barátaikkal történő kapcsolattartásban, valamint kedvteléseiknek sem tudnak nyugodtan hódolni akkor, ha gyermekük van. A jelentés végkövetkeztetése megsemmisítő a liberalizmusra és a nyugati fogyasztói civilizációra nézve: "Immár sok német számára nem a gyermek a legfontosabb az életben." (Hanem csak és kizárólag saját maguk, saját vágyaik kiélése a fontos.)

A szakértők persze mentegetik a menthetetlent, hangoztatva például, hogy a társadalom immár nem tekint tisztelettel azokra, akik sok gyermeket nevelnek. Ugyanis ,,megváltozott az értékrend". Mintha bizony az ,,értékrend megváltozása" egyfajta sorcsapás lenne, és nem az uralkodó oligarchia érdekeinek a kifejeződése. De való igaz, a németek jelentős része attól tart, két vagy három gyermek vállalása esetén hátrányba kerülnek a munkaerőpiacon, és szakmai előmenetelük is akadályokba ütközik. Nagyon sok nő gondolja úgy, hogy képtelen egyszerre megfelelni a munkahely és a család jelentette követelményeknek. A gyengébbik nem számos tagja - főleg azok, akiket a hagyományos erkölcsi értékek szellemében neveltek - lelkiismeret-furdalást érez, és rossz anyának gondolja magát, amennyiben kisgyermekét az óvoda vagy egy bébiszitter felügyeletére bízza. (A németek ,,Rabenmütter"-nek nevezik azt az édesanyát, aki karrierjének biztosítása érdekében kicsi gyerekét túlságosan is korán mások gondjaira hagyja.) Ami pedig a férfiakat illeti, a felmérés nyomán napvilágot látott jelentés megállapításai szerint nemigen hajlandók átvenni az anyai szerepkört.

A német demográfusok azonban úgy látják, a fő gond az, hogy a gyermekek nevelése egyre kevésbé jelent boldogságot a párok számára. A megkérdezett 18 és 50 év közötti gyermektelen férfiaknak és nőknek csupán 45%-a válaszolta azt, hogy boldogabb vagy legalább elégedettebb lenne, ha az elkövetkező években gyermeke születne.

A jelentés összehasonlítja a németországi és az európai születési rátákat is. Csupán 6 olyan ország van Európában, ahol egy nőre vetítve kevesebb gyermek születik, mint Németországban. Mint a mellékelt táblázatból látható, a legkevesebben Lettországban látják meg a napvilágot, a legtöbben pedig Izlandon. A magyar nemzet is teljes sebességgel halad a megsemmisülés felé: hazánk az utolsó előtti helyen áll a táblázaton. Vagyis Európában, arányait tekintve, csak Lettországban születnek kevesebben, mint nálunk. (Arról nem beszélve, hogy még ennek a kevés Magyarországon született gyermeknek is egyre növekvő hányada cigány.) A németek számára külön aggodalom forrása, hogy világviszonylatban a német nők között található a legtöbb gyermektelen: például az 1964 és 68 között született korosztály egynegyede tudatosan határozott úgy, hogy nem fog soha életet adni - állapítja meg a tanulmány. Csak emlékeztetőül: Adolf Hitler állítólagos ,,rémuralma" idején meredeken emelkedett úgy a születések, mint a házasságok száma, miközben jelentősen csökkent az öngyilkosságoké.

Ugyanezen a hétfői napon, amikor a Népességkutatások Német Szövetségi Intézetének tanulmánya napvilágot látott, a nyugati bankároligarchia gazdasági érdekeit képviselő OECD (Gazdasági és Együttműködési Szervezet) is közzétett egy jelentést, melyben a ,,nemi egyenlőség" előmozdítása terén még további lépéseket várnak Németországtól. Ugyanis annak ellenére, hogy a fiatal német nők immár jobban képzettek és tanultabbak férfitársaiknál, mégis kevésbé sikeresek a munka világában. Az OECD dokumentumának állásfoglalása szerint a nőket gyermekvállalásra ösztönző családtámogatási rendszer következtében sokan maradnak otthon, ami jelentősen rontja pozícióikat a munkahelyeken. A globális nagytőkét képviselő OECD jelentése a nők Németországban meglehetősen elterjedt részfoglalkoztatását is kritikával illeti, mert a részmunkaidős alkalmazás is hozzájárul ahhoz, hogy a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál.

Hogy azután a német kormány a demográfusok jelentését, vagy pedig az OECD dokumentumát tartja irányadónak, azt majd a jövő mutatja meg. Tény azonban, hogy a Népességkutatások Német Szövetségi Intézetének szakértői is igazodni kénytelenek a polkorrektség követelményeihez, melynek következtében egyáltalán megpendíteni sem szabad például a szabad abortusz (valamint a fogamzásgátlás) és a demográfiai katasztrófa összefüggésének tabuként kezelt témáját. Miként tilos beszélni arról is - a német demográfusok jelentése sem tért ki rá egyetlen szó erejéig sem -, hogy vajon miként alakulnak a népmozgalmi adatok a tősgyökeres németek és az egyes bevándorolt népcsoportok körében? A legfőbb tabudöntögetés pedig annak a kérdésnek a feszegetése, hogy vajon miféle nagyhatalmú érdekcsoportok ösztönzik az európai népek pusztulásáért elsősorban felelős liberalizmus eszméjének és a fogyasztói életszemléletnek a terjedését? Vajon kik és miféle céloktól vezérelve akadályozzák immár évtizedek óta a vészesen közeledő európai demográfiai katasztrófa elhárítását?

(Perge Ottó, Kuruc.info | spiegel.de nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/416-a-liberalizmus-kiirtja-a-nemeteket-is-neh any-evtized-van-az-oesszeomlasig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IZRAEL TITKOS SZERVEZKEDÉSe
  2013-06-10 19:33:23, hétfő
 
 
IZRAEL TITKOS SZERVEZKEDÉSE

Szíria háborúja valóban vízválasztónak tekinthető a muszlim térségben a Közel-Keleten, és globálisan is. A Kelet és Nyugat összeütközéséről, a különböző politikai orientációk egymásnak feszüléséről már gyakran írtunk, most viszont a közel-keleti térség összetett és nehezen átlátható viszonyairól ejtünk szót, ezen belül is Izrael aknamunkájáról, amely arra irányul, hogy a térség országait egymás ellen uszítsa.
Szíriai politikai vezetők többször kifejtették már, hogy érthetetlen a Nyugat arrogáns fellépése a "demokratikus" folyamatokra hivatkozva, hiszen Szíria sokkal fejlettebb szinten állt és áll társadalmilag, mint a környező monarchikus államok, ahol ráadásul több megmozdulást nagyon véresen és brutálisan vertek le a Nyugat hathatós közreműködésével, például Bahreinben. Így a nyugatnak nincs semmi alapja demokráciára hivatkozni, főleg nem Izraelnek, ahol szó szerint népirtás, faji megkülönböztetés folyik a legmagasabb politika szintjén. Jól emlékszünk a 'szemkilövős' tüntetésekre, és azok leverésére, mint amilyenek most Törökországban is zajlanak. A Nyugat ilyen. Minden jog csak addig jog, amíg a cion-atlantisták érdekét szolgálja.
Szíria és Líbia az elmúlt 10 évben olyan eredményeket ért el, amelyek miatt a cionisták kénytelenek voltak tönkretenni ezeket az államokat. Libanon pedig a több évtizedes polgárháborúnak nevezett nyugati bomlasztás után végre a stabilitás útjára tudott lépni. Az arab tavaszként emlegetett nyugati felforgatás valójában ezen államok elleni összeesküvés. Jól tudták a szervezők, hogy olyan államokban is lehet felfordulás, amelyek nem szereplenek a terveikben, de erre az eshetőségre is felkészülnek, és az izraeli és más nyugati cégek már jó előre legyártották a szemkilövő eszközöket, és a mérhetetlen mennyiségű könnygázt. A cél; a számukra még veszélyes iszlám államok bedöntése. Van ennek egy nagyon érdekes vonatkozása. Pontosan azokban az államokban tudtak sikeresek lenni, illetve a legnagyobb felfordulásokat okozni, amelyek anyagilag stabilizálódtak és függetlenedtek mindenféle banktól, kölcsönöktől, és mellette komoly társadalmi fejlettségre tettek szert. Hogyan lehetséges, hogy pont ezekben az országokban lettek elégedetlenek az emberek? Sehogy. Természetesen csak úgy, hogy külföldi terrorista banditaakciókról van szó, amely az intervenció egyik formája. Ugyanis ezeknek az országoknak meg lett volna a gazdasági ereje és függetlensége ahhoz, hogy ne hagyják kizsákmányolni erőforrásaikat, elrabolni nyersanyagaikat, és megőrizzék gazdasági függetlenségüket. A nyugat legnagyobb problémája az, hogy egy olyan szintű jómódot biztosított a szájukat befogó, megalázkodó népeinek a rabolt vagyonból, amelyet már fenntartani képtelen. Legfőképpen azért, mert a világ más népei is egyre inkább szeretnének részesülni a saját természeti erőforrásaikból, és követelik a rájuk eső részüket a bolygónk javaiból.
Egyetlen lehetősége maradt a Nyugatnak, mivel a gyarmatosításra, terület- és erőforrás növelésre már nyíltan nem lehet hivatkozni, hogy a demokráciára és emberi jogokra hivatkoznak. Szíria azonban sokkal demokratikusabb és békésebb, mint szomszédai, és sokkal nagyobb volt a szabadság, mint az összes nyugat-európai országban. Az a Németország, ahol politikai alapon tízezrek ülnek börtönben, az a Franciaország, amely embereket mészárol le, hogy ingyen uránt bányászhasson, ne hivatkozzon semmilyen demokráciára, meg emberi jogokra.
Vallási alapon érdekes helyzet kezd kirajzolódni a muszlim világban. Az iszlám - néhány mellékágtól eltekintve - síita és szunnita ágra oszlik. Ez a két vallási irányzat gyakran irtotta egymást, de volt idő, főleg a 60-as 70-es években, amikor a palesztin kérdés miatt képesek voltak összefogni. Újabban Izrael titkos tárgyalásokat folytat, hogy szövetségeseket keressen magának az arab világban. A szövetségeseket valamilyen oknál fogva a szunnita államokban találta meg. Az még érdekesebb, hogy a demokratikus folyamatokért kiállást zászlójukra tűző államok, mind faji elnyomó, vagy monarchista vallási elnyomó államok. Azért vallási elnyomó államok, mivel a legtöbb államban a szunnita kisebbség nyomja el a síita többséget, és uralmát erőszakkal, fegyverekkel, bebörtönzésekkel tartja fent. Ezzel szemben a síita államokban a nyugati értelemben vett demokratikus intézmények sokkal fejlettebbek. A titkos izraeli tárgyalások legfőbb témája az iráni fenyegetettség. Izraelnek ugyanis - őszintén bevallható - tele a gatyája Irán miatt. Valamennyi országot, amely atomerőművet próbált meg építeni, Izrael megtámadta és egyszerűen lebombázta az építkezéseket. Irán kivételével. Mivel Irán az ő számításaik szerint nemsokára atomfegyver tulajdonosa lesz (végül is miért ne lehetne?), a legnagyobb fenyegetést jelenti Izraelre, mivel Izrael államot nem ismerik el. A palesztin kérdés mellett töretlenül kiállnak, a zsidó állam pedig retteg, hogy a palesztinok miatt atomfegyverrel szerzik vissza a területet. Addig a cionista agy már nem jut el, hogy ha ez bekövetkezne, akkor azon a vidéken nem csak a zsidó nem tudna élni, hanem más sem.
Irán nem ezért veszélyes számukra. Hanem a síita vallási irányzata miatt - és ha Irán elkezdené anyagilag támogatni az elnyomott síita népesség fegyveres harcait az egész muszlim világban. Így pár év alatt egy új, Izrael-ellenes, síita irányultságú arab egység alakulna ki - és talán atomfegyver birtokában. Ha elbuknának a szunnita kisebbségű Izraelt támogató arab államok, a zsidó állam képtelen lenne tovább ellenállni a nyomásnak. A beteg izraeli társadalom (szinte minden második állampolgára buzi) olyan minimális mértékben szül gyerekeket, hogy mindenképpen bukni fognak. Hol vannak már az 1949 utáni 6-10 gyerekes zsidó családok? Talán egy gyereke van egy zsidó nőnek, de a buzi kapcsolatokból meg egy sincs. Máshogy nem képesek a reprodukcióra, csak ha folyamatosan visznek haza zsidókat a világ minden tájáról. Izraelnek tehát nem maradt más hátra, mint az, hogy szövetségeseket keressen a szunnita államokban, arra hivatkozva, hogy síita vallása miatt Irán a közös ellenség. Ez ugyan nekik is egy időzített bomba, mert soha nem lehet tudni, azok mikor követnek el pálfordulást, de nincs más lehetőség, és a muszáj nagy úr!
Most viszont új képlet kezd alakulni. Irán Észak-Irakkal titokban kiegyezve (kurd régió), Szíriával és Libanonnal, valamint a megalakulást már csak időszakosan eltoló törökországi kurd állammal egy olyan kelet-nyugati síita tengelyt hozott létre, amely az iszlám világot szó szerint keresztben kettévágja. Ebben vannak a cionistákkal szemben álló szunniták is, alaviták, és más felekezetek is, de Irán vezető szerepe már biztos. Talán ennek tükrében az sem véletlen, hogy a nyugat iszlám zsoldoscsapata az Al-Kaida éppen szunnita. Szíria megbuktatása tehát létkérdés a szunnita államok számára. Ha vesztenek, akkor Irán vezető pozíciója nyilvánvaló a régióban (ez a háború valahol a török és iráni hatalmi harc is). Ha Irán vezető szerepe nyilvánvaló, akkor pedig a síita népesség lázadása csak idő kérdése. A szunnita monarchikus vezetők léte függ a szíriai háború kimenetelén. Látható tehát, hogy a Hezbollah csatlakozása a szíriai rendszer támogatására éppúgy nem véletlen, mint Katar vagy Szaud-Arábia szerepe sem. A gazdasági érdekeken túlmenően ezek a közel-keleti események mozgatórugói.

Kemény Gábor - Hídfő.net
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a gáton: mit tegyen, mit tehet és mit ne?
  2013-06-10 19:31:59, hétfő
 
  Orbán a gáton: mit tegyen, mit tehet és mit ne?
2013.06.09. 19:41 timargabor

Tele van vele az összes híradó: ott van mindenütt, megtekint, tanácsot oszt, vezényel, irányít, vízügyi szakinformációkat olvas fel, kolbászt ebédel és a gát árnyékában kávézik: nincs árvízi hír Orbán nélkül. Micsoda ellenpontja ez a márciusi hókáosznak. Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van, a víz nem tör át. És - ami a lényeg - eddig tényleg nem tört át.

Most sokan mégis soknak tartják, amit az árvíz kapcsán tesz. E sorok írója emlékszik még 2000-re, amikor a Tiszán is épp történelmi rekorok dőltek, Szolnoktól délre, egy kis faluban rakodtunk homokzsákokat. Ez ment egész nap, és este, meglepetésre, jött Orbán. Nem volt vele tévéstáb - bár interjút biztosan adott aznap, többet is - szépen kezet fogott mindenkivel, megkérdezte, jól vagyunk-e, hogy ment a munka. Kicsit csodálkoztunk, de örültünk neki. Messze nem volt a mostanihoz hasonló felhajtás.

Én azóta valahogy úgy képzelem: ez is a dolga ilyenkor. Legyen ott, mutassa meg a helyieknek, a védekezésben részt vevőknek, hogy figyel rájuk. Ez teljesen rendben van, megtette a német és az osztrák államfő is a maga országában a mostani árvíznél. Ezen túlmenően aztán van az "átmeneti zóna", amikor olyanokat csinál, ami visszatetszést kelt, meg a "piros zóna", amikor akadályoz. Lássuk, mik ezek.

(Forrás: Propeller.hu)

Számomra visszatetszést kelt - de ez szubjektív dolog, simán elfogadom, ha másban nem kelt ilyesmit - ha ő tájékoztat szakmai dolgokról, amikor nem a politikai vezető szerepét ölti fel. Érdemi, politikai vezetői döntésre ilyenkor nem igazán adódik alkalom, amit tehet, az az, hogy alulnézetből is megnézi a rendszer működését. Ennek van haszna, abszolút médiaképes dolog is az ilyen, ért is hozzá, de talán itt érdemes lenne megállni. De mondom, esetleg belefér az is, ha itt még nem teszi, jövőre választás, és az ellenzék fanyaloghat, hogy ezt a médiafigyelmet nem arathatja le, de hát tetszett volna megnyerni a választást.

Ahol viszont mindenképp meg kell állni, a "piros" zóna az az, ahol már akadályoz. Amikor a stábja azt kéri a visegrádiaktól, hogy építsenek neki gátat csak azért, hogy oda tudjon menni, és amikor erre nincs erő, - már ha igaz - odamegy hajón, ami egyrészt ilyenkor minden földi halandónak tilos, másrészt veszélyeztetheti a védekezést is. Ezt nem kéne, ezzel le tudja rontani a szépen felépített "árvízi megmentő" imázst is. UPDATE: itt a cáfolat!

Véleményem szerint a piros kategóriába esik, ha átveszi az operatív irányítást vagy annak egy részét. Persze tudjuk, elszámolt ő már végtelenig, kétszer is, de ezeket a dolgokat érdemes a szakértőkre hagyni, hadd döntsék el, mi a teendő. Az ilyesmi akkor is káros, ha csak a látszat kedvéért, a kamerák előtt teszi, a gyakorlatban továbbra is a műszaki irányító törzs dönt - akkor azért, mert azt az érzést kelti az emberekben, hogy a rendszer, amelynek kiépítéséért és működtetéséért a kormánya felel, nem működne jól - pedig eddig pont úgy látszik, hogy nagyon is jól kezelik az árvizet.

UPDATE: Aztán például, amikor egy olyan város is veszélybe kerül, amelynek nem fideszes a vezetője, sőt, rendszeres konfliktusban áll a kormánypárt helyi embereivel, nem illik csicskáztatni. Az összefogást nemcsak mondani kötelező, de csinálni is. A védekezők közül is vannak fideszesek meg nem fideszesek, mégis együtt töltik a zsákot. Ebben is példát kéne mutatni - de nem ilyent.

Végezetül hadd tegyek egy összehasonlítást a márciusi hó- és a mostani árvízhelyzet között. Ahogy a vizesek mondják: teljesen más volt az "időelőny", amivel előre lehet tudni, hogy baj lesz és fel lehet rá készülni. Márciusban ez szinte zéró volt - láthatóan a kormány és a hatóságok sem hittek a meteorológusoknak, akik pár nappal korábban felhívták a figyelmet a veszélyre - az eredmény sok mindenre emlékeztetett, csak az irányítói profizmusra nem. Most a passaui vízszintrekord megdőlése teljesen egyértelmű figyelmeztetés volt, jópár nappal a hazai helyzet súlyosra fordulása előtt. Meg lehetett építeni a pár hete, felújítási céllal - de hidrológiailag a létező legrosszabb pillanatban - elbontott győrújfalui gátat, és - bár péntek éjjel paraszthajszálon múlt a dolog - eddig meg is lehetett tartani. A gátmagasítások mindenütt kb. 1 nappal a tetőzés előtt befejeződtek, a Honvédség pontosan ott volt, ahol lennie kellett, az ország együtt mozdult, mozdul, a civil önkéntesek - ahogy márciusban is - nagyot tolnak a szekéren. Időelőnnyel már megy - merítsünk ebből önbizalmat. A kormányfő is ahhoz, hogy megfontoltan arassa le a - ha mindenütt kitart a gát: megérdemelt - politikai babért.

http://kard.blog.hu/2013/06/09/orban_a_gaton_mit_tegyen_mit_tehet_es_mit_ne
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvitte a Duna Orbán gyógyszerét
  2013-06-10 17:53:32, hétfő
 
  Elvitte a Duna Orbán gyógyszerét

2013. június 09., vasárnap 23:03

Lehet, hogy csak én emlékszem úgy, de legendássá vált, hogy a Ceausescu család különféle tagjai járták Romániát, miközben mindenhez értettek. Hasznos tanácsokkal látták el az aratókat, a szántókat, a vetőket, az atomtudósokat, miközben mindenki ütemes taps közben skandálta a vezető nevét.

Orbán Viktor a gáton.jpgCsak megy, megy, megállíthatatlanul... (Fotó: Népszabadság)

Most, az árvíz idején, Orbán Viktor végérvényesen Ceausescuvá változott. Azzal a mondattal, hogy mostantól csak az ő és Bakondi úr (sic!) utasításait szabad végrehajtani az árvízvédelemben, átlépett egy határt, ami túlmutat népszerűséghajhászáson és kampányon. Az embernek az az érzése támad, hogy a miniszterelnök mindenhez ért. Kicsit jobban is, mint bárki más. Vagy azt hiszi magáról. Az így gondolkozó embereket munkahelyeken ki szokták közösíteni, súlyosabb esetekben az erre a célra létrehozott intézetekben kezelik. Még súlyosabb esetekben békemenetek támogatják.


http://egyenlito.blog.hu/2013/06/09/elvitte_a_duna_orban_gyogyszeret
Ez van. Orbán történelmi mélységekben jár. Ceausescu mélységeiben. Ál-kamionosokat ment a hó fogságából, egyedül (pardon, a történelmi hitelesség kedvéért: Bakondi úrral kettesben) menti meg az országot az árvíztől, és nem lehetetlen, hogy ősszel már az aratóknál találjuk - hacsak meg nem gátolja ebben a fociszezon, ami köztudottan fontosabb.

A katasztrófavédelem hihetetlen szerencséje, hogy a bajnokság véget ért, így Dicső Vezérünk keményen visszaszoríthatta a Dunát, ami nélküle egészen biztosan elárasztotta volna az egész országot. Nekünk pedig nem marad más, csak az a bizonyos jövő tavaszi ikszelés, amellyel a szakmunkát szakemberekre és nem egy gyógyszerét vesztett politikusra bízhatjuk - mindannyiunk érdekében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lisszaboni Szerződés és a földtörvény
  2013-06-10 17:38:25, hétfő
 
  A Lisszaboni Szerződés és a földtörvény

http://youtu.be/3CIh-WRbPiM

Ezzel az írással azt fejezem ki, hogy egyetértek azok céljával, akik a földtörvény ellen tüntetnek (ne kerüljön a magyar föld "a külföldi tőke és oligarchák" kezébe), de szeretném, ha látnák: tiltakozásuk egy következmény elleni fellépés, éppúgy, mint a devizahitel-károsultaké.

Szeretném számukra is egyértelművé tenni, hogy a tervezett földtörvény a legtökéletesebb bizonyíték arra, hogy Magyarországnak létérdeke, hogy kilépjen az EU-ból, vagyis az okot kell megszűntetni, ahhoz, hogy az okozat véglegesen megszűnjék.

Azt, hogy kilépésünknek összességében előnyei vannak számunkra, az EU-ból kilépésünket kezdeményező népszavazást előkészítő beadványom ismertetése, valamint az azzal kapcsolatos véleményekre adott válasz során bizonyítottam.

A földtörvény-javaslattal[ii] kapcsolatban ki kell emelni, hogy Magyarország számára a mezőgazdaság életfeltétel-biztosító ágazat, az ország földje pedig - nemcsak fizikai, hanem lelki és szellemi - életterünket határozza meg, ezért annak tulajdonlása, birtoklása és az ehhez kapcsolódó értékteremtés, értékőrzés és értékfelhasználás az egyetemes magyarság számára létmeghatározó kérdés.

Ezt figyelembe véve a földtörvénnyel kapcsolatban a tulajdonlás és birtoklás jogának meghatározása mindent megelőz, ezért a közigazgatáshoz és birtoknagysághoz fűződő kérdések másodrendűek.

Mivel a Lisszaboni Szerződés a termőföldet a tőke részének minősíti - így tehát forgalomképes -, a tőke szabad áramlása és a letelepedés szabadsága pedig az uniós polgárok egyetemes - liberális - alapjoga, a termőföld tulajdonlására és birtoklására vonatkozó jogok és kötelezettségek megállapításának kétharmados törvénnyé "emelése"[iii] pusztán látszatintézkedés volt, a választók megtévesztése annak érdekében, hogy azt a látszatot lehessen kelteni, mintha valóban a magyar törvényhozás jogosult lenne érdekeink megvédésére.

Nézzük meg, hogyan érvényesül a Lisszaboni Szerződés "jogharmonizálódása" a földtörvény-tervezetben!

1. A termőföld a tőke része

A Lisszaboni Szerződés a termőföldet "mezőgazdasági terméknek" nevezi, a földtörvény-tervezet "mezőgazdasági termelési tényezőnek":

Lisszaboni Szerződés II. CIKK (MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT) 38. cikk:

(1) Az Unió közös mezőgazdasági és halászati politikát határoz meg és hajt végre.

A belső piac kiterjed a mezőgazdaságra és a halászatra, valamint a mezőgazdasági termékek kereskedelmére. A közös agrárpolitikára vagy a mezőgazdaságra vonatkozó utalásokat, valamint a "mezőgazdasági", illetve az "agrár-" kifejezéseket úgy kell értelmezni, mint amelyek a halászatot is magukban foglalják, figyelembe véve ezen ágazat sajátos jellemzőit.

"Mezőgazdasági termékek" a termőföld, az állattenyésztés és a halászat termékei, valamint az ezekhez a termékekhez közvetlenül kapcsolódó első feldolgozási szint termékei.

(2) Ha a 39-44. cikk másként nem rendelkezik, a belső piac létrehozására illetve működésére megállapított szabályokat a mezőgazdasági termékekre is alkalmazni kell.

Földtörvény tervezet 5. § (Értelmező rendelkezések)

20. mezőgazdasági üzem: az azonos céllal működtetett mezőgazdasági termelési tényezők (föld, mezőgazdasági felszerelés, egyéb vagyonelemek) szervezeti alapegysége, amely a gazdasági összetartozás révén gazdálkodási alapegység is;

2. A liberális alapelvek[iv] (a földtörvényt közvetlenül érintően a tőke szabad áramlása és a letelepedés szabadsága, közvetve pedig az áruk és szolgáltatások szabad áramlása)

A Lisszaboni Szerződés lehetetlenné teszi, hogy azok a feltételek, amelyeket a tagországok meghatározhatnak, alkalmasak legyenek arra, hogy igaz legyen Fazekas Sándor miniszter úr megállapítása: "... miután Magyarország az Európai Unió tagja, a törvény leírja, hogy az unió polgárai is vásárolhatnak itt földet, utána azonban arról rendelkezik, miképp lehet elérni, hogy mégse tudjanak venni "egy kávéskanálnyit se", ha nem teljesítik a szigorú feltételeket."

Jogharmonizációs kötelezettségként az uniós polgárokon kívül a földtörvény-tervezet kiterjeszti a földtulajdon és birtoklás gyakorlásának lehetőségét "az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgára, valamint a nemzetközi szerződés alapján velük egy tekintet alá eső állam állampolgára;"[v].

Itt kell megemlíteni a 2011-es módosítással liberalizált (magyarán: megszorítás nélkül kiterjesztővé tett) állampolgársági törvényt, amely tág teret nyit mindenkinek a magyar állampolgárság felvételére, és ezzel "állampolgári jog" gyakorlásával a magyar föld tulajdonjogának megszerzésére[vi].

Ezt bizonyítják a Lisszaboni Szerződés idézett cikkei a letelepedés szabadságáról és annak következményeiről[vii], valamint a földtörvény-tervezet "szigorú feltételeit" tartalmazó szakaszai[viii].

3. Integrált mezőgazdasági termelésszervezés, tulajdon-, birtok- és haszonbérlet nagyság

Az Európai Unió föderatív szervezet, szövetségi állam. Alapját a négy liberális alapelv képezi, eszköze az integráció. A kizárólagos hatáskörbe vont területek meghatározásával hajtja végre az összevonást, ezzel a szubszidiaritás - és az ezzel összefüggő demokrácia és szolidaritás - fogalmát eltorzította[ix].

A Lisszaboni Szerződésben a mezőgazdaság még közös hatáskörbe tartozott, de az Európai Parlament és a Tanács 182/2011/EU rendelete "különleges végrehajtási hatásköröket" ruházott a Bizottságra, kivételes esetekben a Tanácsra. Ezek a hatáskörök magukban foglalják a mezőgazdaságot is, ezzel gyakorlatilag a mezőgazdaság is "kizárólagos hatáskörbe került".

Ezzel természetessé vált a mezőgazdasági nagyüzemekkel végrehajtott integráció szükségessége, "jövedelemtermelő monopólium jellegű vállalkozásokká" válása. Ezzel a tőke a multinacionális kereskedelmi és ipari cégekkel azonosan, a mezőgazdaságban is megszabadul azoktól a korlátoktól, amelyekkel az EU terheli a tagállamok gazdaságait.

Ennek bizonyítéka a Lisszaboni Szerződésben:

"Az általános gazdasági érdekű szolgáltatások működtetésével megbízott vagy a jövedelemtermelő monopólium jellegű vállalkozások olyan mértékben tartoznak a Szerződések szabályai, különösen a versenyszabályok hatálya alá, amennyiben ezek alkalmazása sem jogilag, sem ténylegesen nem akadályozza a rájuk bízott sajátos feladatok végrehajtását. A kereskedelem fejlődését ez nem befolyásolhatja olyan mértékben, amely ellentétes a Közösség érdekeivel."[x]

Ennek "jogharmonizációja" a földtörvény-tervezetben:

Az "alap jogharmonizáció":

"1. §
(3) Külön törvény az integrált mezőgazdasági termelésszervezést végző szervezetek működési sajátosságaira tekintettel, az e törvényben foglaltaktól eltérő szabályokat is megállapíthat a föld használatának az integrált termelésszervezésben való hasznosítás céljából történő megszerzésére."

A "kapcsolódó jogharmonizációt" a tulajdon- és birokszerzési jog, valamint a tulajdon- és birtoknagyságok meghatározása jelenti[xi].

Természetesen, a fenti kritikáknak csak akkor van értéke, ha mellé teszem azt a megoldást, ami az okot - és az ebből eredő következményeket - megszűnteti. A megoldás a radikális paradigmaváltás[xii]. Ezt tartalmazza a Szent Korona Értékrend, ami a Gondoskodó Magyarország[xiii] újjáteremtését teszi lehetővé, és ezzel - Németh László gondolatát idézve - "mintát adunk az emberiségnek az emberi életre". Ennek első lépése az EU Európai konföderációvá[xiv] átalakulása.

Kelt Szegeden, 2013. Napisten havának 4. napján.
Árpád sarja, Halász József

A tüntetők azt követelték, az Országgyűlés ne engedje a magyar földet "a külföldi tőke és oligarchák" kezére játszani.

(A földtörvény ellen tüntettek az Országház közelében - Budapest, 2013. június 3., hétfő (MTI) - http://mti.hu/Pages/News.aspx?newsid=313723&lang=hun&contnews=1&appen d=1&print=1)

[ii] 2013. évi .... törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról - http://www.kormany.hu/download/c/43/e0000/FOLDFORGALMI%20tv.pdf

[iii] P) cikk
(1) A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

(2) A termőföld és az erdők tulajdonjogának megszerzése, valamint hasznosítása (1) bekezdés szerinti célok eléréséhez szükséges korlátait és feltételeit, valamint az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra, továbbá más mezőgazdasági üzemekre vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.

(Alaptörvény - 2013. június 4-én hatályos állapot - http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100425.ATV)

[iv] (2) A belső piac egy olyan, belső határok nélküli térség, amelyben e szerződés rendelkezéseivel összhangban biztosított az áruk, a személyek, a szolgáltatások és a tőke szabad mozgása.

(Lisszaboni Szerződés MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 26. cikk - http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/hu_HU/-/ EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=FXAC10083)

[v] OGY - Átírták a földtörvényjavaslatot Budapest, 2013. június 3., hétfő (MTI) - http://mti.hu/Pages/News.aspx?newsid=313699&lang=hun&contnews=1&appen d=1&print=1

[vi] 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról (2013.06.04-én hatályos állapot) - http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300055.TV

[vii] KÖZÖS RENDELKEZÉSEK 9. cikk

Az Unió minden tevékenysége során tiszteletben tartja a polgárai közötti egyenlőség elvét; az Unió intézményei, szervei és hivatalai valamennyi uniós polgárt egyenlő figyelemben részesítik. Uniós polgár mindenki, aki valamely tagállam állampolgára. Az uniós polgárság kiegészíti, és nem helyettesíti a nemzeti állampolgárságot.

KÖZÖS RENDELKEZÉSEK 18. cikk

A Szerződések alkalmazási körében és az azokban foglalt különös rendelkezések sérelme nélkül, tilos az állampolgárság alapján történő bármely megkülönböztetés.

MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 49. cikk

Az alábbiakban megállapított rendelkezéseknek megfelelően tilos a valamely tagállam állampolgárainak egy másik tagállam területén történő szabad letelepedésére vonatkozó minden korlátozás. Ezt a rendelkezést azokra a korlátozásokra is alkalmazni kell, amelyek képviseletnek, fióktelepnek vagy leányvállalatnak egy tagállam valamely tagállamban letelepedett állampolgára által történő alapítására vonatkoznak.

A szabad letelepedés magában foglalja a jogot gazdasági tevékenység önálló vállalkozóként történő megkezdésére és folytatására, vállalkozások, így különösen az 54. cikk második bekezdése szerinti társaságok alapítására és irányítására, a letelepedés országának joga által a saját állampolgáraira előírt feltételek szerint, figyelemmel a tőkére vonatkozó fejezet rendelkezéseire is.

KÖZÖS RENDELKEZÉSEK 50. cikk

(2) Az Európai Parlament, a Tanács, illetve a Bizottság a fenti rendelkezésekben számára megállapított feladatokat különösen azáltal látja el, hogy:

a) főszabályként elsőbbségi elbánást biztosít olyan tevékenységek számára, amelyeknél a letelepedés szabadsága különös mértékben előmozdítja a termelés és a kereskedelem fejlődését;

e) lehetővé teszi valamely tagállam állampolgára számára, hogy egy másik tagállam területén ingatlantulajdont szerezzen és használjon, amennyiben ez nem ellentétes a 39. cikk (2) bekezdésében megállapított elvekkel;

f) megvalósítja a letelepedési szabadság korlátozásainak fokozatos eltörlését minden érintett tevékenységi ágban, egyrészt a képviseletek, fióktelepek vagy leányvállalatok valamely tagállam területén történő létrehozásának feltételeit, másrészt az ilyen képviseletek, fióktelepek és leányvállalatok irányító és ellenőrző tisztségeinek az anyalétesítmény személyzete által történő betöltésére vonatkozó feltételeket illetően;

(Lisszaboni Szerződés - http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/hu_HU/-/ EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=FXAC10083)

[viii] 24. tagállami állampolgár: az Európai Unió tagállamának állampolgára, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgára, valamint a nemzetközi szerződés alapján velük egy tekintet alá eső állam állampolgára;

6. a. földműves: Magyarországon nyilvántartásba vett belföldi természetes személy, illetve tagállami állampolgár, aki e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel rendelkezik vagy ennek hiányában igazoltan legalább három éve

15. külföldi természetes személy: a nem tagállami állampolgár;

16. külföldi jogi személy: a nem tagállami székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet;

2013. évi .... törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról - http://www.kormany.hu/download/c/43/e0000/FOLDFORGALMI%20tv.pdf#!DocumentBrowse

[ix] (3) A szubszidiaritás elvének megfelelően azokon a területeken, amelyek nem tartoznak kizárólagos hatáskörébe, az Unió csak akkor és annyiban jár el, amikor és amennyiben a tervezett intézkedés céljait a tagállamok sem központi, sem regionális vagy helyi szinten nem tudják kielégítően megvalósítani, így azok a tervezett intézkedés terjedelme vagy hatása miatt az Unió szintjén jobban megvalósíthatók.

Az Unió intézményei a szubszidiaritás elvét a szubszidiaritás és az arányosság elvének alkalmazásáról szóló jegyzőkönyvben meghatározottak szerint alkalmazzák. A nemzeti parlamentek az említett jegyzőkönyvben megállapított eljárásnak megfelelően gondoskodnak a szubszidiaritás elvének tiszteletben tartásáról.

(Lisszaboni Szereződés KÖZÖS RENDELKEZÉSEK 5. cikk - http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/hu_HU/-/ EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=FXAC10083)

[x] (Lisszaboni Szereződés MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 106. cikk (2) bekezdés - http://bookshop.europa.eu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EU-Bookshop-Site/hu_HU/-/ EUR/ViewPublication-Start?PublicationKey=FXAC10083)

[xi] A tulajdonszerzési jogosultság

10. §
(1) Ha e törvény másként nem rendelkezik, a föld tulajdonjogát belföldi természetes személy és tagállami állampolgár szerezheti meg.

11. §
(2) A föld tulajdonjogát
a) a bevett egyház vagy annak belső egyházi jogi személye tartási, gondozási, ajándékozási szerződés alapján, valamint végintézkedéssel,
b) jelzálog-hitelintézet a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló külön törvényben foglalt korlátozásokkal és időtartamra,
c) a föld fekvése szerint illetékes települési önkormányzat (a fővárosban a fővárosi kerületi önkormányzat) közfoglalkoztatás és településfejlesztés céljára szerezheti meg.

A földtulajdon, illetve a birtokban tartható összes föld megengedett mértéke

16. §
(1) A földműves, valamint a 10. § (3) bekezdésében meghatározott, földművesnek nem minősülő belföldi természetes személy és tagállami állampolgár a föld tulajdonjogát - a már tulajdonában és a haszonélvezetében lévő föld területnagyságának a beszámításával - 300 hektár mértékig szerezheti meg (földszerzési maximum).
(2) A földműves, valamint a 10. § (3) bekezdésében meghatározott, földművesnek nem minősülő belföldi természetes személy és tagállami állampolgár birtokában - a (3) bekezdésben meghatározott esetek kivételével - legfeljebb 1200 hektár területnagyságú föld lehet (birtokmaximum).
(3) Az állattartó telep üzemeltetője, a szántóföldi és kertészeti növényfajok vetőmagjának előállítója esetében a birtokmaximum mértéke - a (2) bekezdésben meghatározottaktól eltérően - 1800 hektár területnagyság (kedvezményes birtokmaximum).
(4) A részarány-tulajdon megszerzése esetében az (1) bekezdésben foglalt földszerzési maximumot azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a szerző fél tulajdonában és haszonélvezetében álló földterület hektárban kifejezett térmértéke mennyiségének hússzorosa, valamint a részarány-tulajdon aranykorona értékének együttes összege legfeljebb 6000 lehet.

2013. évi .... törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról - http://www.kormany.hu/download/c/43/e0000/FOLDFORGALMI%20tv.pdf#!DocumentBrowse

[xii] "Az Új Világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona" - http://nemzetiegyseg.com/Ujparadigma.pdf

[xiii] Gondoskodó Magyarország program és programpontok - http://nemzetiegyseg.com/GM1.pdf

[xiv] Európai konföderációról szóló szerződéstervezet Ld. 12. jegyzet (225-324. oldal)

http://www.gondoskodomagyarorszag.com/products/a-lisszaboni-szerzodes-es-a-foldto rveny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gripen-ügy: 13 millió eurót kapott öt magyar?
  2013-06-10 17:36:54, hétfő
 
  Gripen-ügy: 13 millió eurót kapott öt magyar?

Bizonyítékokat közölt egy osztrák hetilap a magyarok megvesztegetésére
Bizonyítva látja az osztrák Profil című hetilap, hogy magyar személyek megvesztegetése árán döntött 2001-ben a budapesti kormány a Gripen harci repülőgépek lízingjéről. A brit BAE konszern pénzével lobbizó osztrák grófot decemberben bíróság elé állítják Bécsben pénzmosás, hamis tanúzás és bizonyítékhamisítás vádjával.

Harta Berta, Bécs| NOL| 2012. szeptember 24. |103 komment

2013. június 10. | 09:41:58

"A The New York Times 2007.november 24-i számában terjedelmes, a BAE ügyletek kivizsgálását elemző cikkének Kelet-Európára vonatkozó részében, C.I.A. forrásokra hivatkozva, egyebek mellett, azt állítja: a BAE dollármilliókat juttatott a "nagyobb magyar pártokhoz“ annak érdekében, hogy kellő hathatóssággal biztosítsa a Gripent favorizáló döntést (az F-16-osokkal szemben). Az USA, titkosszolgálati úton, már a kezdetektől fogva tudomással bírt a svéd harcirepülőgépek Cseh- és Magyarországi eladását elősegítő kenőpénzek kifizetéséről. "
http://sved.nolblog.hu/archives/2011/01/18/Gripen_jratltve_-_2/

A gróf három évig tárgyalt a Disznó fedőnéven emlegetett magyar férfival a Gripen-vásárlásról
Népszabadság - Reviczky Zsolt

180 millió schilling volt az összeg, amelyet öt magyar személy kapott megvesztegetés gyanánt a Gripen-lízingüzlet előmozdítására. A mai árakon 13 millió eurónak megfelelő pénzről a Profil című hetilap hétfői és egy héttel korábbi száma ír, cikksorozata középpontjába a magyar felmenőkkel is rendelkező lobbistát, Alfons Mensdorff-Pouillyt állítva. A Dél-Burgenlandban élő grófot már Bécsben és Londonban is előzetes vizsgálati fogságban tartották, azt gyanítva, hogy a brit BAE Systems konszern megbízásából, katonai gépek megvásárlása érdekében magyar, cseh és osztrák döntéshozókat vesztegetett meg a 2000-es években.

A világszerte 83 ezer alkalmazottat foglalkoztató, a 2011-es évet 1,5 milliárd euró adózás utáni nyereséggel záró brit cég 2010-ben már 326 millió euró büntetéspénzt fizetett, hogy lezárhassa a vesztegetési vádak sorozatát. A bánatpénz arra is elég volt, hogy a Londonban rács mögött ülő Mensdorffot is kiengedjék, és vele szemben a vesztegetési vádakat ejtsék.

Az osztrák hatóságok azonban korántsem tértek napirendre a kenőpénzes történet fölött, és folytatták a nyomozást, nem utolsósorban a korrupcióellenes brit hatóság, az SFO dokumentumai alapján. A bécsi ügyészség (az illetékes Michael Radasztics) augusztusban el is készült a vesztegetési, dokumentumhamisítási és hamis tanúzási vádakat támasztó irattal, amelyről decemberben Mensdorffnak bíróság előtt kell számot adnia. A közelgő per késztette arra a Profilt, hogy a 2007-ben a svéd televízióval elindított nyomozásának eredményeit most közzétegye.
Offshore cégek hálózatát hozták létre

Az eddig nyilvánosságra hozott adatokból az derül ki, hogy a BAE már a kilencvenes években bonyolult láncolatot hozott létre postafiókcégekből, alapítványokból, offshore vállalatokból, és ezeken keresztül fizette meg úgynevezett tanácsadóit. Ők vagy maguk voltak a vesztegetés célpontjai, mint például a szaúdi légierő beszerzési illetékese, vagy pedig tovább osztották a pénzt, mint ahogyan a vádak szerint Alfons Mensdorff-Pouilly tette.

A gróf 1999-ben szervezte meg pénzfolyósító rendszerét, együtt a BAE-ügyekben kulcsszerepet játszó Timothy Landonnal, a brit titkosszolgálat emberével, akinek Mensdorff unokatestvére, Katalina-Maria Therese Antoinette Esterházy de Galantha volt a felesége (Landon 2007-ben elhunyt). A ,,rokonok" a brit Virgin-szigeteken feszítették ki három cégből álló hálózatukat, ahová a BAE által alapított, Red Diamond nevű cégen keresztül érkezett a nekik és a kedvezményezettjeiknek szánt pénz.

Alfons Mensdorff-Poully
Ronald Zak Három éven át tárgyaltak Disznóval

A Profil birtokába jutott egy 2001. október 3-ai keltezésű jegyzőkönyv Farnboroughból, a brit cég központjából, ahol fél tucat BAE-alkalmazott tárgyalt egész nap a gróffal. A bécsi újság az informátorok között említi Mark Cliffet, Landon pénzügyi tanácsadóját, aki írásban erősítette meg, hogy számos ilyen tanácskozáson vett részt. Az említett októberi megbeszélésen a magyar 180 millió schillinges tétel mellett egy 1,05 milliárdos cseh és egy 250 millió schillinges osztrák tétel is szerepelt, húsz, illetve négy személy megkenésére. A magyar ,,fejezetben" említés történt a szocialistákról, kiegészítő províziókról és egy Disznó álnéven emlegetett, vélhetően magyar személyről, akivel a gróf állítólag három éven át tárgyalt.

Ugyanebben a 2001-es évben a BAE széles nyilvánosság előtt új irányelveket hirdetett meg az etikus üzletpolitikáról, tanácsadóival pedig - akiknek munkája nehezen volt ellenőrizhető - szerződést íratott alá a korrupció elkerüléséről. Ezek a ,,fehér mellényes" szerződések egy genfi páncélszekrényben landoltak. A milliókat felvevő Mensdorff-Pouilly éveken át írásos jelentéseket is küldött a kelet-közép-európai politikai-gazdasági-katonai helyzetről a briteknek, hangsúlyozandó szorgosságát. A jelentéseket az osztrák cégénél, az MPA Handels GesmbH Wiennél alkalmazott nyugalmazott légierő-parancsnok, Josef Bernecker írta havi 300 euróért. Mensdorffnak magyar cége is van, az MPA Handels GmbH Budapest.



No, ezért nem volt itthon igazi kivizsgálás. Na ná, hogy nem volt vevő a témára egyik nagy párt sem, igaz Delisa?
corvin | 2013. június 10. | 08:25:31

Hát, aki akarja, tudja, hogy a disznókat a kondás terelgeti, remélhetőleg egyszer csak megnevezik a kondást név szerint, ha már itt senki sem hajlandó feszegetni, hogyan gyarapodhatnak egyesek elképesztő módon anélkül, hogy valaha is lett volna valódi munkahelyük. Nekem senki se elemezgesse a parlament, mint munkahely fogalmát.
kukutyin | 2013. június 9. | 22:09:06

Tisztelt nol.hu és tisztelt kommentelők! Tessék már egyszer rákérdezni, hogy a sebtiben meghozott döntés alapján megkötött szerződés miért tartalmaz egy olyan felmondási klauzulát, miszerint ha a szerződést felmondják, büntetésként szinte az egész lizing dijat ki kell fizetni, azaz quasi lehetetlenné teszik a szerződés felmondását? Erről csak egy népi mondás jut eszembe: ingyen senki nem hülye! Pro memoria: a szerződést az első Orbán kormány alatt kötötték meg. Ehhez már csak adalék, hogy a szerződés alapján használt gépeket lizingeltek fegyverzet és utántöltési lehetőség nélkül, tehát nem voltak sem használahatók, sem NATO-kompatibilisek. Nos?
Balango | 2013. április 28. | 18:29:04

Vagy nem az említett öt magyart látjuk a képen?
Balango | 2013. április 28. | 18:28:05

13 millió euróval a zsebükben székeket cipelnek? Normálisak ezek?
dr.agyament | 2013. április 27. | 21:57:15

"Három éven át tárgyaltak Disznóval"

De melyik disznóval, mert van egy néhány?
delisa | 2013. április 27. | 11:27:42

már rég megírtam

http://sved.nolblog.hu/archives/2011/01/17/Gripen_jratltve/

http://sved.nolblog.hu/archives/2011/01/18/Gripen_jratltve_-_2/
Szigor | 2013. április 26. | 04:55:08

@etikaiiranyelvek: Valóban. A sok találgatás helyett a tények a JAS mellett szóltak, OV döntését befolyásolhatta a - ha jól tudom - felényi üzemanyag-felhasználás és a korszerűség, valamint az ellentételezés - politikailag meg az amerikai nyomás, ami botrányos is volt ("szenátorok levele") OV pedig rapszodikus döntéshozó, egyfelől dacoskodik, hogy ha ennyire nyomják, juszt se, másfelől meg mindig saját kútfejéből indul ki, ami meg abba van betáplálva az elég sovány minden téren, jelszavakra, egyszerű mondatokra redukált. Ha már forgatókönyv: inkább azt hiszem, valakivel konzultált a szűk környezetéből, olyannal, akiben megbízik, s az tanácsolta ezt a döntést, azaz, jó esetben a min.elnök markát nem is ütötte pénz(amiért nyilván azóta bosszús, mert azt nehezen viseli, ha balféknek tartják).
Chumpitaz | 2013. április 25. | 23:47:18

Bozsós,ülj le,egyes! A FIDESZ szimplán fegyverzet nélkül volt kedves megrendelni a harci gépeket,a szocik,ha hadrendbe akarták állítani őket,kénytelenek voltak venni hozzá néhány rakettát! Ennyi
Eeyore | 2013. április 25. | 23:13:19

A dolog csak úgy történhetett, hogy az idegenek lefizették a velejükig korhadt szocikat - mert korrupt fideszesről még senki se hallott -, és utána a fideszesek, akik soha szerződést meg nem szegnek, kénytelen-kelletlen, szájukat szíva, de teljesítettek s megrendelték a gripeneket.

Jaj, te betyár, te modern Rósa Sándor, érik már a végzeted!
viragszal4you | 2013. április 25. | 22:22:34

Moderálási alapelvek- komment törölve -
bandi47 | 2012. október 13. | 22:42:44

Orbán legutóbb /legalábbis erről tudunk/ a baltás gyilkos ügyében döntött egyedül. Miért ne dönthetett volna akkor is egyedül,vagyis kormánytagok kizárásával. A kormány,csak díszlet Orbánnak,az igazi tanácsadói a Simicskafélék, egyes volt évfolyamtársak.
bozsós | 2012. október 5. | 15:41:09

Nem akarván megszüntetni az épületes jobber-ballib párharcot a Grippen-ügyben, hogy vajon kit vesztegettek meg, előadom a saját verziómat. Szerintem az Orbánék is kaphattak, meg a szocik is. Az Orbán azért,hogy 2001-ben a Grippenek mellett döntött, a szocik is, hogy 2002-ben bővítették a megrendelést.
Ezt azért gondolom így, mert az az oldal, akit nem kentek meg, most biztos verné az asztalt, hogy kérjük ki a vizsgálati jegyzőkönyveket. De itt össznépi kussolás van a fidesztől a szocikig.
farkasj52 | 2012. szeptember 26. | 20:42:50

Üdv mindenkinek. Egy kérdésem lenne ezek az ügyek gondolom elévültek (alaposan ) mivel tudomásom szerint 3 év az elévülési idő.
Ennek ellenére fogunk neveket hallani ? Gyanitom nem.
Itech | 2012. szeptember 26. | 16:25:01

Nem vitatva azt az állítást, hogy esetleg a szocik is benne voltak, de a tény a következő: Kormányzati (fideszes) nyilatkozatokból tudhatjuk, hogy az utolsó pillanatban Orbán, Matolcsi, Pintér, és még két másik megbeszélése után meglepetésre Orbán bejelentette, hogy a szakértői vélemények ellenére nem F16 hanem a Gripen a nyertes.Na erre varrjál gombot!
Itoérambolafoci | 2012. szeptember 25. | 21:00:01

Srácok,

elképesztő ökörségeket tudtok itt összehordani.

Az valóban igaz, hogy 2001-ben a parlament elé került HM-szakvélemény előrébb sorolta az F-16-osokat és a Mig-24 felújításokat, mint a Gripeneket.

De a HM-szakvélemény egyértelműen megállapította, hogy egyik harcigép-változat sem képes a magyar légtér védelmének biztosítására, és ezért a harcigép-beszerzéshez képest kb. tizedannyiba kerülő földi légvédelem korszerűsítést (új radarrendszer és rakétarendszer telepítést) javasolta, hangsúlyozva, hogy ez utóbbi valóban teljes értékű légtérvédelmet biztosít.

2001-ben ennek alapján hozta a fideszes többségű parlament azt az egyhangú döntést, hogy SEM A NEMZETKÖZI KÖTELEZETTSÉGEINK, SEM PEDIG AZ ORSZÁG VÉDELME NEM INDOKOLJA AZ ÚJ HARCI GÉPEK BESZERZÉSÉT. A parlament úgy döntött, hogy az új harci gépek beszerzésének szükségességét legkorábban 2003-ban van értelme újból napirendre tűzni.

Orbán ezután az elutasító parlamenti határozat után hozta önkényesen azt a döntést, hogy a HM által legelőnytelenebbnek minősített Gripeneket rendeli meg.

Tehát pofátlanul hazudik, aki azt állítja, hogy Orbán azért rendelte meg a Gripeneket, mert

1. az ország védelmének szüksége volt rá
2. kötelezettséget vállaltunk a harci gépek beszerzésére.

Tévedés.

Orbán a parlament elutasító döntését és a honvédelmi érdekeket semmibevéve rendelte meg a Gripeneket.
wizes4 | 2012. szeptember 25. | 19:42:14

" 2001. szeptember 10. Ez a dátum mérföldkő a kortárs magyar légierő-történetben. A Pintér Sándor belügyminiszter által vezetett Nemzetbiztonsági Kabinet ülésén ekkor döntöttek ugyanis arról, hogy a jövő magyar harci repülőgép képességét nem 24, hanem 14 darab gép adja, és nem F-16-os, hanem Gripen típusúak lesznek ezek a gépek.
...
A jogi helyettes államtitkárság egyik szobájában elém tett (a feloldás szabályai szerint jegyzetelhető, de semmilyen formában nem reprodukálható) három oldalnyi anyag őszinte csalódásomra új információval nem gazdagított. Tehát NEM az ülés jegyzőkönyvéről van szó, mely ha mást nem is, de az F-16-os javaslatot beterjesztő Szabó János miniszter és Matolcsy György illetve Orbán Viktor miniszterelnök közötti valószínű szóváltást rögzíthette. Csupán egy emlékeztető, melyet Kontrát Károly, a belügy politikai államtitkára jegyzett: a 14 Gripenről hozott döntést, és a tárgyalás tíz napon belüli megkezdésére az érintett tárcavezetőknek adott utasítást ismerteti tőmondatokban, részletes indoklás nélkül. Mellékesen olvashatunk 14 MiG-29-es üzemidő-hosszabbításáról is, Mi-24-esek alkatrészbeszerzéséről és a kivont MiG-ek állapotának felméréséről is.

http://mno.hu/phalanx/resnyi-betekintes-az-eredeti-gripen-dontes-kulisszai-moge-1 046453
Naivka | 2012. szeptember 25. | 13:49:31

Moderálási alapelvek- komment törölve -
apafia | 2012. szeptember 25. | 12:58:09

Csak ne beszélnétek demokráciákról ebben az uzsorásdiktatúrában.
szálka61 | 2012. szeptember 25. | 10:52:46

"Bizonyítékokat közölt egy osztrák hetilap a magyarok megvesztegetésére" Emlékszem, valami Strabag, SZDSZ buli vót! Az osztrák heti lap szerint!!:-)))))
puli | 2012. szeptember 25. | 10:49:59

Csak úgy belegondolva a közelmúltban elég sokan repültek a hadsereg stb. éléről , vajon miért !? Szegény struccok vacak lehet a homokba dugni a fejeteket .
Béla222 | 2012. szeptember 25. | 10:27:57

macskajaj | 2012. szeptember 25. | 10:20:28
Csakhogy nálunk a Gripen csak egy a sok ügy közül, amit az MSZP és a Fidesz 1994 óta bennünket hülyít! Mert pl miért is nálunk sík vidéken az egyik legdrágább (ha nem a legdrágább!) az autópályák építésének 1 km-e? De maradjunk a Gripennél: hogy lehet azt megtenni, hogy a svédek által összeállított és nekünk felajánlott dossziékat egyszerűen át sem vesszük?! Nem kell itt már semmit kinyomozni - valószínűleg - csak más munkáját elolvasni!
macskajaj | 2012. szeptember 25. | 10:20:28

ez az az ügy amiben-világnézettől és politikai szimpátiától függetlenül-wizes,béla,macskajaj esetleg még Jager,krix és veranéni is egyet tud érteni!
követeljük a teljes igazságot.akárki akárhol akármit csinált kerüljön napvilágra.
de
a fegyverkereskedelem világában-globálisan-ez senkinek sem mond újat.az ország,a fegyver,az összeg és a nevek cserélődnek.más nem.
az IMF meg társai soha sem javasolják hogy elsőként a fegyverkezési kidásokat csökkentsék.azt sose.a görög GDP 8% -a ment fegyverekre.hogy ellent tudjanak állni az egyébként NATO szövetséges törököknek,ha kell.
évekkel ezelőtt egy belső rovancs a Pentagonban kimutatta hogy egy hamutálért 417 dollárt számláztak.felelős ott se lett.
aljas világban él a hülye kisember és egyetlen szórakozása hogy itt kiírhatja a másik hülyének.
de legalább(még)ez megvan
Dimitru1 | 2012. szeptember 25. | 09:48:00

A födőneve Disznó...

Honnan ez a zéleslátás? :)
kukutyin | 2012. szeptember 25. | 09:44:21

Béla222 | 2012. szeptember 25. | 08:40:12 Lehet, hogy a szocik lehúztak még egy bőrt a Gripenről, de az Orbánék által megvett gépek használhatatlanok voltak. Egyébként ki volt a legfőbb ügyész, amikor a svédek megkeresték a magyar ügyészséget? Polt Péter. Azért ez eléggé sokatmondó.
sandor5 | 2012. szeptember 25. | 09:44:16

Remélem, hogy az osztrák bíróság végre pontot tesz az ügyre, és feltárja a magyar résztvevők nevét is. Pofátlan szabad rablás az ami ebben az országban a politikusok részéről folyik immár 22 éve. Mindenkinek igaza van abban, hogy itt nem jobb és bal, vagy középutas politkus volt a résztvevője Magyarország kifosztásában, hanem az egész politikai csürhe részt vett és részt vesz benne. Ami szomorú az egészben, hogy magyarországon az ügyészség nem talál korrupcióra utaló bizonyítékokat, addig külföldön érdekes módon találnak. Igen, a történelem könyvekben lesz fejezet a magyar átmenetről, mégpedig a korrupció fénykoraként lesz nevesítve.
Wernicke | 2012. szeptember 25. | 09:44:09

Béla222 | 2012. szeptember 25. | 08:40:12

Ezen így, ebben a formában nem is csodálkoznék. Az unokáink meg csak legyintenek majd rajta, amikor kiderül (40 év múlva). Kérdés, melyik országban fogják olvasni az erről szóló híreket.
wizes4 | 2012. szeptember 25. | 09:19:55

Béla222 | 2012. szeptember 25. | 08:40:12

Én is itt érzem a qtyát elásva.
kukutyin | 2012. szeptember 25. | 08:49:20

Folytatás: Konkluzió: ingyen senki nem hülye, copyright Simicska Lajos.
kukutyin | 2012. szeptember 25. | 08:48:27

Csak néhány, a sajtóból közismert tény a Gripen-ügyben: 1. a NATO miatt az ott általában használt Phantomokat kellett volna venni. Ezt szinte már el is döntötte a magyar kormány, amikor az utolsó pillanatban Orbán Viktor miniszterelnök egy személyben átírta a döntést (mint a baltás gyilkos esetében). 2. a megvett (bérelt) Gripen gépek használt, utántöltésre nem alkalmas, fegyverzet nélküli gépek voltak, tehát nem NATO-kompatibilisek. 3. ha már nem a Phantomokat vettük, a meglevő MIG-ek felújítása sokkal olcsóbb lett volna, mint a Gripen-üzlet, és ugyanannyira voltak elfogadhatóak a NATO-nak, mint a Gripen. 4. a Gripen ellentételezésből alig valósult meg valami. Konkluzió:
Béla222 | 2012. szeptember 25. | 08:40:12

macskajaj | 2012. szeptember 25. | 05:12:19
Egy dologgal egészíteném ki: a gépekről valóban O.V.-ék döntöttek, a szocik üvöltöztek is, majd a korményváltást követően rájöttek, hogy erről a rókáról még legalább 1 bőrt le lehet húzni. Ekkor rendeltek utántöltést, fegyverzetet, stb. Nyilván, a második rendelés is kapott jutalékot! Mivel mindkét párt leakasztotta a hatalmas pénzt, nem is piszkálta egyik fél sem a továbbiakban az ügyet. Sőt közösen hárítanak, pl. amikor a svád ügyészség át akart adni a magyar ügyészségnek a vesztegetéssel kapcsolatos dossziékat, de mi bejelentettük, hogy nem kérjük, mert bennünket ez az egész nem érint!! MAFFIA!
Munchausen | 2012. szeptember 25. | 08:18:50

Moderálási alapelvek- komment törölve -
gope | 2012. szeptember 25. | 08:18:48

Hölgyeim és Uraim!

Én itt egy klsszikust idéznék, aki maga is vezető politikus volt abban az időben, de mára már karakter gyilkosság áldozata lett, mert beszélt.
Mit is állított? A mindenkori hatalom -ellenzék osztozkodási aránya 70-30%. Na ez itt a lényeg.
Ezt ugyan a mostani vezető pártszövetség borította, de régen még meg lehetett. Ezért van közös kuss a grippenről, olajszőkítéásről, székházról, stb. stb.....
fpetya | 2012. szeptember 25. | 07:58:25

Mindennél többet mond a Gripen-ügy érintettjeinek kilétéről az a beszédes hallgatás, amit a fidesz címkéjű teljhatalmi társaság felől észlelhető. Ha ezzel összefésüljük az orbán előző országlása alatt kötött szerződést és a folyamatos sunyi hazudozást minden más téren, nem nehéz kitalálni, hogy a Disznó fedőnevű összekötő kivel tárgyalhatott. Ismerve orbán "demokratikus" beállítottságát a számára fontos kérdések tárgyalásában (ld. a baltás kiadatása), van tippen az érintett személyre. Magyar bíróság ugyan nem fogja elítélni, amíg Handó elvtársnő a helyén van, de a Gripen-ügy lehet orbán Watergate-botránya, amihez elég egy osztrák bírósági ítélet megszellőztetése.
kjanik | 2012. szeptember 25. | 07:57:05

Hamarosan aktuális lesz a helikopterbeszerzés, miután a a hazai javítóbázist gondosan felszámolták a még javítható gépek ellenére is.
Jó lehet döntési helyzetben lenni.
hecketaper | 2012. szeptember 25. | 07:38:50

Íme az ember,aki megszabadíthatja Magyarországot az Orbán-bandától!
St.simoni | 2012. szeptember 25. | 07:25:02

Ismerjük a "disznót".
wizes4 | 2012. szeptember 25. | 07:11:53

A korrupciót meg hagyjuk, nem a fidesz és vezére a hibás, hogy egy éjszaka kellett megfordítani addigi álláspontjukat, hanem a gazember gróf.
PFUJJ! rOHATT KORRUPT GAZEMBER!
Meg akarat vesztegetni a tiszta szívű csak a hazájáért dolgozó fideszeseket élén a vezénylő tábornokkal!
Pfúúúújjj!
wizes4 | 2012. szeptember 25. | 07:08:58

Csak megjegyzem a szoci bandánál impotensebbek nincsenek.
Ocsmány Viktor 1992-es székházlopását előtte lévő lakáscsalását elengedték 94 után ők voltak hatalmon, Kuncze a belügyminiszter, tények bizonyítékok a kezükben, még feljelentés sem született. Mi lehetett az oka?
Ők is sárosak, vagy ennyire hülyék.
Mindkettőnek van esélye.
Normális demokráciában örök életre kiírják az ilyen tolvaj csaló gazembert.

Aztán hatalomra kerül, megint gazemberkedik egy jót, majd újra a szocik kerülnek hatalomra és megint hagyják futni a szőlőbányászkodás és Gripen ügy után.
Mi lehet ennek az oka?
Most újra hatalomra került és szétveri MO jogállamiságát, gazdaságát, hihetetlen károkat okoz a fejekben megosztja az országot, - 2002 óta teszi a " Haza nem lehet ellenzékben" jelszóval,- külföldön már csak köpnek egyet ha nevét meghallják.
Lefogadom: bukása után impotensék megint futni hagyják, pedig milliárdokat lopott ami most magánvagyona, az országnak ezermilliárdos károkat okozott.
Hajrá fidesz!
Éljen MO örörkös miniszterálnoka!
( börtönben vagyonelkobzás után!)

Egri Károly | 2012. szeptember 25. | 07:07:22

puli 06:57:34

Viszont a székek "átdiszlokálását" elég ügyesen csinálják.
puli | 2012. szeptember 25. | 06:57:34

macskajaj | 2012. szeptember 25. | 05:12:19

Kedves Cicamatyi hányat kell még aludni mire megnevezik az orkokat !?



Ajánlom figyelmedbe a képen látható öt "harcost" , hányan tudnak közülük gázálarcot szabályosan fel és levenni !?
Egri Károly | 2012. szeptember 25. | 06:42:26

Ni csak,a búvó patak megint a felszínre tört?
macskajaj | 2012. szeptember 25. | 05:12:19

ami biztos:a közvetítők kaptak pénzt,a cég meg létesitett feketekasszát.
ami nagyon valószinű:ebből-a dolog jellege miatt-ők nagyon sokat a saját zsebbe tömködtek(ugye eről minimum 5-en tudtak az angoloknál meg a grófék
ami látszik:a csehekre sokkal többet költöttek(ők ebben is ügyesebbek)
ami várhaót:a szocik szerint tuti benne vannak Orbánék(hiszen az ő idejükben zajlott az ügy(meg különben is)
a fidesz szerint a gróf a szocikról beszélt,mert ők semmiről sem maradnak le és a hadsereg amúgy is tele volt még akkor régi elvtársakkal
saját bűnösségét mindenki tagadni fogja
néhány embernek felrémlik majd mintha a honvédelmi tárcát a kisgazdák kapták volna,de ez nem biztos.ha mégis ki is lehet a Disznó
a gróf ha ügyes volt rendelkezhet olyan bizonyitékkal amivel nevesiteni tud ja a megvesztegetetteket.ha akarja.ha meri.vagy elviszi a balhét.
mi kisemberek meg acsarkodunk majd egymásra itt hogy a jobbos,a balos,a libsi stb.ahogy már el is kezdődött.a hülyék mi vagyunk!
veranéni | 2012. szeptember 25. | 01:17:15

És szenilitása, valamint időskori szellemi leépülésének ellenére (62 év?)igaza van Harrach Petinek! Vissza kell térni az európai gyökerekhez. Először a szent inkvizíció nevében magjára a narancsos-sömjénes állkeresztény brigantikkal, aztán jöhet a többi....Nélkülük gyorsan menni fog a demokrácia felépítése és a többi......
veranéni | 2012. szeptember 25. | 01:11:03

Ráááááággggaaaaaaaaallllllllloommmmmmmmmm:))))

Amúgy meg fujj, szégyellje magát minden európai, fél-ázsiai...meg mindenki a földön,aki ilyent mer feltételezni még csak a gondolat szintjén is a magyar politikusokról! Kikérem maguknak a nevükben is!
Uszui | 2012. szeptember 24. | 23:56:22

curcumin8 | 2012. szeptember 24. | 22:55:59
Balango | 2012. szeptember 24. | 18:35:02

Vajon miért? Mert aki nem vitte semmire, az annyit is ér.
veranéni | 2012. szeptember 24. | 23:01:43

De talán rá kellene bízni a kérdést Bugyutai álomtitkárra, aki a Lézerjncsi szerint is ért a disznók nyelvén:)))
veranéni | 2012. szeptember 24. | 22:59:46

Tisztelettel a kulcs a "disznó" fedőnevű kapcsolat!

A világon már akkor is mindenki tudta, hogy a magyar politikusok - tisztelet a kivételnek - disznók, méghozzá az éppen zajló "privatizáció" ganéjában fetrengő zsebtömő élősködők. A pénzért mindenre kaphatóak voltak, azzal a kikötéssel, hogy egy asztalhoz a narancs a szegfűvel nem ücsörög, de ezen kívül mindent. Kellett találni 2001-ben egy olyan kapcsolatot, aki még ezeknél is nagyobb disznó. Egy olyan gátlástalan disznó, aki minden oldalon megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik, de őt mint hiteles közvetítőt is elfogadnak minden oldalon. Egy olyan ritka disznó ez, akinek a vályújába a gróf úr beleönti a moslékot (eurót) és az a disznó mind a narancs, mind pedig a vörös cocákat oda tudja hívni egy nagy közös habzsolásra. Ilyen disznóból nem sok lehet és biztos, hogy most sem keseredik mert maradt bőven az edényében:))))
HongKong | 2012. szeptember 24. | 22:58:01

Kedves vezér ezzel is összekente magát. Vajon kik tartoznak még a csapatához itt talán kiderül név szerint.
veranéni | 2012. szeptember 24. | 22:56:57

Abban azonban biztos vagyok, hogy a "disznó" kilétét nem fedi teljes homály és a társdisznók kiléte is megállapítható, de síppal és dobbal még verebet sem lehet fogni, nem hogy disznókat:)))
curcumin8 | 2012. szeptember 24. | 22:55:59

Moderálási alapelvek- komment törölve -
veranéni | 2012. szeptember 24. | 22:52:04

Tisztelettel a kulcs a "disznó" fedőnevű kapcsolat!

A világon már akkor is mindenki tudta, hogy a magyar politikusok - tisztelet a kivételnek - disznók, méghozzá az éppen zajló "privatizáció" ganéjában fetrengő zsebtömő élősködők. A pénzért mindenre kaphatóak voltak, azzal a kikötéssel, hogy egy asztalhoz a narancs a szegfűvel nem ücsörög, de ezen kívül mindent. Kellett találni 2001-ben egy olyan kapcsolatot, aki még ezeknél is nagyobb disznó. Egy olyan gátlástalan disznó, aki minden oldalon megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik, de őt mint hiteles közvetítőt is elfogadnak minden oldalon. Egy olyan ritka disznó ez, akinek a vályújába a gróf úr beleönti a moslékot (eurót) és az a disznó mind a narancs, mind pedig a vörös cocákat oda tudja hívni egy nagy közös habzsolásra. Ilyen disznóból nem sok lehet és biztos, hogy most sem keseredik mert maradt bőven az edényében:))))
kiskondás | 2012. szeptember 24. | 22:23:19

Már majdnem eldöntött tény volt, hogy használt F-16-osokat veszünk új hajtóművekkel, valamint felújítva a gépeket. Egyszer csak Orbán bejelentette egyik reggel (tehát nem hetekig tartott a változtatás)hogy mégsem, inkább Grippeneket. Vajon mi történt? Mi volt a hátterében ennek a hirtelen változásnak? Csak nem vesztegetés?
Baloo | 2012. szeptember 24. | 21:59:06

Viktor döntött abban is egyedül, az egész szakma ellenében. Mindenki tudja, nyílt titok...
Baloo | 2012. szeptember 24. | 21:57:57

Disznó= OV
ezt eddig is tudta minden normális magyar ember.
valami új infó???
noway | 2012. szeptember 24. | 21:03:22

egy niemand | 2012. szeptember 24. | 20:44:49

Megvizsgálták, de nem a szerződést, hanem az osztrák grófot. Ne legyél naiv.

Ha minden beszerzésnél, megrendelésnél mindig csak 1% ment volna el közvetítőkre, akár pártkasszákba is, és ennek fejében mindig a legjobb ajánlatot választotta volna a mindenkori kormány, akkor ma 13., 14. és 15. havi nyugdíjat lehetne fizetni a nyugdíjasoknak.
noway | 2012. szeptember 24. | 20:59:35


kolozsi | 2012. szeptember 24. | 20:29:09

Te is tudod, ha egy kicsit utánaolvasol, hogy fals ez az érvelés. A légi utántöltést emlegették a szocik, amikor mindenki tudta, hogy a magyar gépek
anélkül is tökéletesen el tudták látni a magyar légtér védelmét és együtt tudtak volna működni a NATO-val.

Tengerentúli bevetésre meg ekkora légierővel amúgy sem lennénk képes, ha lenne erre politikai akarat. A szocik által újratárgyalt szerződéssel jóval drágábban, de modernebb Gripeneket kaptunk, amelyekre könnyebb volt amerikai fegyverrendszereket aggatni.

Különben nem mondtam, hogy az F16-osok nem voltak NATO kompatibilisek. A Gripenek modernebb elektronikával, radarrendszerrel, olcsóbb működtetési költséggel rendelkeznek és az általunk kifizetett összeget gazdaságilag a svédek 100%-ban ellentételezték. És harcászati szempontból a Gripenek a légtérvédelmi feladatoknál a legrosszabb esetben is hasonló teljesítményre képesek, mint az F16-osok.
pipitér | 2012. szeptember 24. | 20:57:54

Lehet a szerecsent mosdatni, minden bizonnyal sikertelen lesz. Dicsérhetjük a Gripenneket és ócsárolhatjuk az F 16-osokat, Orbán meglepően gyanús döntését nem mossa tisztára. /Az F 16-os gépek a törököktől jöttek volna. Használt gépek ? Igen. Alkatrész ellátás olcsó és biztosított. Mindent egybevéve, olcsóbb és nagyon megfelelő lett volna számunkra./
Románia és Bulgária jelenleg Portugália használt F 16-osaiért versenyez. Úgy látszik mégsem olyan rosz lehet, mert bevállt és még 20 évig üzemképesek.
egy niemand | 2012. szeptember 24. | 20:44:49

Sőt, a Medgyessy-kormány megvizsgálta a Gripen-szerződés felmondásának lehetőségét és következményeit. Arra a megállapításra jutottak, hogy ez nem lehetséges, illetve súlyos gazdasági hátrányt okozna. Csak ezt követően döntött a szerződés módosításáról.
laci_54 | 2012. szeptember 24. | 20:44:33

Moderálási alapelvek- komment törölve -
Munchausen | 2012. szeptember 24. | 20:43:39

Moderálási alapelvek- komment törölve -
Béla222 | 2012. szeptember 24. | 20:32:07

A Fidesz és az MSZP a Gripen ügyben is és még számos más ügyben közösen lopták szét az általunk befizetett adóforintokat! Mert bármilyen konstrukció esetén a cehhet mi fizetjük! Ők meg csak nyaralnak a Karib tengeren!
kolozsi | 2012. szeptember 24. | 20:29:09

Egyszerű a kép: az Orbán által megvásárolt gépek nem voltak kompatibilisak azzal a katonai szövetséggel (NATO), amelynek akkor már évek óta tagjai voltunk (ellenség/barát felismerés, kommunikáció). Ezért kellett a kövekező kormánynak új szerződést kötni.
Polt kérdezze már meg Orbánt, miért döntött a svéd gépek mellett.
etikaiiranyelvek | 2012. szeptember 24. | 20:28:35

És ami nagyon fontos!
Egy hazai "szakíró", egy Kővári nevű az, aki valamiért évek óta lejárató "szakcikkeket" publikál a svéd gépről! Vajon miért nem szívesen látott vendék a pali Kecskeméten?
Ő az, aki naponta írta/írja az amerikai BÉRCIKKEKET!
Ha támadni kell, akkor a "svéd gép csak 20, az F16-os 200 fegyvertípust hordozhat" jellegű ostobaságokat fröcsög, miközben később csenben, kisbetűkkel beismeri, hogy arra, amire szükésgünk van, azt a svéd gép is célba tudja juttatni!
Ő az, aki kigúnyolja a magyar légierőt, mert nem tart a gépekhez sokszáz rakétát, bombát stb., miközben amire szükségünk van, az itt van, a többi meg NATO kompatibilis, ha megyünk, majd szállítanak...
Én megvizsgálnám, hogy a Lockheed mennyit tett az ő zsebébe az F16-os reklámozásért? Vagy nem adtak neki a Gripen-pénzből??? És ez a bosszú?
berci2010 | 2012. szeptember 24. | 20:24:22

Neveket!
vdsm | 2012. szeptember 24. | 20:23:20

A vége lemaradt.

A lényeg, hogy a beszerzésről a döntést 2001-ben a FIdesz hozta. 2002-ben az Mszp-Szdsz kormány bővítette azt.

Legközelebb olvasd végig amit belinkelsz.
herrmann | 2012. szeptember 24. | 20:23:00

Engem nem érdekel, hogy szoci vagy fityeszes, csak derüljön ki, hogy kik kaptak kenőpénzt. Bár nincsenek illúzióim, hogy érdemben vizsgálja-e az ügyészség. Majd 50 év mlva talán kiderül.
etikaiiranyelvek | 2012. szeptember 24. | 20:22:55

Ironpen | 2012. szeptember 24. | 19:38:50
Amit írsz, na az egy hatalmas baromság!
A svéd gépek beszerzéséről - valóban össznépi meglepetésre - I. nagyméltóságú orbánviktor és csürhéje döntött!
Az akkor JAS39 A/B gépek valóban nem voltak NATO-kompatibilisek! A szocik ezt a döntést MÓDOSÍTOTTÁK a) egy modernebb NATO kompatibilis gépre, b) hosszabb idejű lízingszerződésre!
A számunkra kifejlesztett JAS39C/D EBS HU minden tekintetben a világ élvonalába tartozik, számos olyan tulajdonsága van, amire ma még az európai vetélytársai nem képesek!
Az F16-osok pedig így ebben a formában hazugságok! Nekünk az USA a sivatagban konzervált, a Nemzeti Gárdától levetett A/B gépeket ajánlott - hasonlóan a holland vagy más országokhoz! -, melyeket kb. Block 25-ös szintre hoztak volna fel, ami lényegesen kevesebb, mint amit a Gripek - új fejlesztés - tudnak. A döntéskor már a Block 50-es szériát szerezte be például a török légierő!
Nekünk kizárólag levetett gépeket ajánlottak fel! Ehhez képest a Gripen technológiai előrelépés volt.
Érdemes megfigyelni, hogy a Gripen széria titkosított kommunikációs rendszere a minta az amerikai fejlesztésekhez, például a célok és az lokátoradatok automatikus megosztása, kiosztása stb.
Szóval végre egy JÓ döntés viktorbabától!
Hogy ez mennyibe került? És a metrószerelvények kétszer kizsarolt zsebpénze?
Munchausen | 2012. szeptember 24. | 20:21:30

Moderálási alapelvek- komment törölve -
vdsm | 2012. szeptember 24. | 20:20:47

Kedves Ironpen!

A cikk nem bukott meg és a linkkel sikeresen meg is cáfolod saját magad.

Idézet a linkről:

"Az 1998-as országgyűlési választások után a pályázatot először elnapolták, majd az Orbán-kormány alatt a beszerzendő repülőgépek számát egy századnyira csökkentették, és csak használt repülőgépeket terveztek beszerezni. Emellett tervbe vették a MiG-29-esek nagyjavítását és korszerűsítését is,ez utóbbi jelentős késéssel valósult meg. A biztos befutónak számító, török, amerikai és belga forrásból is felajánlott F-16-os helyett a 14 db JAS 39A/B lízingeléséről szóló, nagy meglepetést keltő döntést 2001. szeptember 10-én jelentették be. A közbeszerzési eljárás helyett egy kormányülésen hozott döntést a svéd ajánlat nagyobb ellentételezési csomagjával indokolták. A 2002-es választások után a hatalomra került szocialista-szabad demokrata koalíció a repülőgépek képességeinek jelentős növelése, és a megkötött szerződés módosítása mellett döntött, véleményük szerint ugyanis a felajánlott repülőgépek nem jelentettek volna képességnövekedést a MiG-29-esekhez képest, csak a korábban hangsúlyt kapott nemzeti légvédelmi feladatok ellátására lettek volna alkalmasak, a NATO által támasztott minimális igényeket (légi utántöltés lehetősége, adatátviteli rendszer) sem tudták kielégíteni, a szeptember 10-én megkötött szerződés ugyanakkor Országgyűlési Határozatot is sértett.[22] Mivel a megrendelt gépek a NATO-célok teljesítésére alkalmatlanok voltak, ezért a szerződés módosításá
morcospaplan | 2012. szeptember 24. | 20:15:30

Azért az vicces volt, mikor a nagy hangú Vadai Ágnes, az ez ügyben létrehozott parlamenti vizsgálóbizottság ténykedése után elcsendesedett...
értelmetlenségi | 2012. szeptember 24. | 20:12:24

... Továbbá: ahogy az autópálya-pénzeken is osztoznak a parlamenti pártok, a Gripen-kenőpénzből is csurrant-cseppent minden pártkasszába, ezért is van olyan nagy csönd a téma körül.
Béla222 | 2012. szeptember 24. | 20:11:39

Kádár et. | 2012. szeptember 24. | 19:16:54
Nézze! Ha annyi gerinc sincs bennünk, hogy néha kiálljunk az igazunkért, az igazságért, akkor nem is érdemlünk mást, mint amit most a Fidesz csinál velünk! Mert most ők vannak kormányon, ezért ne szóljunk egy szót se? Ezért tartunk itt, ahol!!!
értelmetlenségi | 2012. szeptember 24. | 20:09:20

Azért ne legyünk már naívak: a világon MINDEN ilyen üzlet így jön létre. Aztán, ha nem elég ügyesek a résztvevők, akkor vagy a konkurencia robbantja ki a botrányt, vagy az, akit kihagytak a kenőpénzből...
csider tibor | 2012. szeptember 24. | 20:01:16

Ha a Fideszes fiuk felveszik a "jutalom" pénzt a Gripen ügyben 2001-ben akkor milyen eldöntött tényről beszélünk 2002-2003 folyamán? Miért nem az MSZP-s és SZDSZ-es társaság kapta a "jutalmat" ? Remélem, hogy rövidesen kiborul a moslék és nevén nevezik a gyereket. Ki is volt a miniszterelnök 2001-ben ? Ha nem csal az emlékeztem akkor Orbán Viktornak hívták. Nem kell szerecsenmosdatást végezni, a disznóság ugyanazt jelenti mindenkor és jobbról-balról is ! Bizzunk benne, hogy a müanyag lakat rájuk rozsdásodik annak idején, és csak egy szál alsónemüben kerülnek a börtönbe.
laci_54 | 2012. szeptember 24. | 19:58:48

Moderálási alapelvek- komment törölve -
pixxis | 2012. szeptember 24. | 19:48:23

Borítékolom, hogy semmi nem lesz belőle!!! Sőt! Gyurcsány felelőssége fog felmerülni az ügyben!
amergin | 2012. szeptember 24. | 19:46:14

Ps: (Kivételt jelentenek természetesen azok a hatalmas nagy "hazafiak", akik külföldről osztják az észt. Varga Bélát ezúton is csókoltatom) :) :* - vagyis: az ő zsebeikből természetesen nem húznak ki pénzt a fideszes politikusok.
amergin | 2012. szeptember 24. | 19:44:54

Fúúú de megy a szerecsenmosdatás, fuhúú! - ennyire szeretitek a saját oldali korruptakat? Ők még röhögnek is rajtatok - soha annyi pénzetek nem lesz, mint amennyit ők kihúznak a ti zsebeitekből (is). (Mert félreértés ne essék: a korrupció árát mi mindannyian fizetjük meg). (Kivételt jelentenek természetesen azok a hatalmas nagy "hazafiak", akik külföldről osztják az észt. Varga Bélát ezúton is csókoltatom) :) :*
Ironpen | 2012. szeptember 24. | 19:38:50

Nos ez a cikk ott bukik meg, hogy a Gripenek lízingeléséről 2002-2003 folyamán az MSZP-SZDSZ kormány döntött valójában, felülírva a Fidesz kormány döntését. Emlékeztető: https://hu.wikipedia.org/wiki/JAS_39_Gripen
Egyébként a magyar viszonyokhoz a kor szintjére felújított, az amerikaiak által felajánlott F-16 jobb lett volna, de gondolom már akkor is közrejátszott az EU lobbi ;)
egy niemand | 2012. szeptember 24. | 19:37:42

Azért szívesen megnézném a "fideszes fiúk" svájci bankszámláit! A "megkenés", minden ellenkező híreszteléssel szemben, 2001-ben történt. Ezt a "hívők" szíves figyelmébe ajánlom! Sírj Hungária...
kolozsi | 2012. szeptember 24. | 19:36:37

Kedves noway | 2012. szeptember 24. | 19:04:14
azért az úgy volt, hogy magyar szenátorok és szenátorasszonyok írtak levelet kérve, hogy az egyik szenátorasszony akkori barátját nevezzék ki ide nagykövetnek. És az a barát éppen az egyik amerikai repülőgyár embere volt. És azoknak nagyon nem kellett botrány, mert Amerikában nem játszanak a megvesztegetéssel, fizettek már százmilliós büntetést. Ne kenjünk mindent másra. Gyurcsányra persze bármikor, bármit.
És emlékeim szerint a teljes honvédelmi bizottság (ellenzékieket is beleértve) javaslata volt.
Egyébként azok a gépek NATO-kompatibilis gépek voltak.
Kukszi | 2012. szeptember 24. | 19:36:14

Egyáltalán miért is kell légvédelem Magyarországra ?
Kitől kell tartanunk?
Pont mink leszünk a célpontok?
Ha több ezer kilométerről elindítanak felénk egy ( nem több csak 1 db.) bármilyen célú rakétát azzal ugyan mit kezdenénk?
Hammada Patrol W | 2012. szeptember 24. | 19:28:56

rpmiok | 2012. szeptember 24. | 18:57:44

A Disznóra lennének ötleteim.
A másik négyet se lenne nagyon nehéz kitalálni.
hazunol | 2012. szeptember 24. | 19:27:37

A sved gepek melletti döntes helyes volt - a sved ellentetelezes miatt. Könnyen lehet, hogy ez volt a mindent eldöntö erv.
A hasznalt amerikai gepek semmivel sem lettek volna olcsobbak es az valoban tisztan kidobott penz lett volna.
Nem tudhatjuk, kit vesztegettek - kar erröl most tippelni. Talan egyszer tenyleg kiderül. Valoszinüleg az amik es a SAAB-BAE is mindenkit. A BAE-SAAB a civileket es a polgari oldalt probalta, az amik a katonakat es a liberalisokat... Ki kit ismert. Csakhat az amik elszamoltak magukat a penz felosztasanal...
De azert tudni kell, hogy nem a svedek fizettek, hanem az angol BAE. Ezert aztan talan valoban nem az ö papirjaik a legerdekesebbek.
Valoszinüleg nem veletlenül emlegetik az osztrakok is a szocikat - hiszen ök kesöbb meg ra is tettek a megrendelesekre.
1fószer | 2012. szeptember 24. | 19:24:36

Feledékeny fidesz érzelműeknek:1998-2002-ig fidesz-kisgizda kormányzás volt.Nehogy az legyen,hogy kivéve 2001:)
Munchausen | 2012. szeptember 24. | 19:23:30

Moderálási alapelvek- komment törölve -
Kádár et. | 2012. szeptember 24. | 19:16:54

Moderálási alapelvek- komment törölve -
divers | 2012. szeptember 24. | 19:12:41

Moderálási alapelvek- komment törölve -
gétébé | 2012. szeptember 24. | 19:06:08

A civilizált demokráciákban ez kormánybuktató. Itt különösen érvényes lehetne ez, mert ugyanazok rombolnak, akik akkoriban is. Vajon pártpénz, vagy szőlőbirtok, esetleg bánya, vagy paloták....lettek belőle?
noway | 2012. szeptember 24. | 19:04:14

"A magyar ,,fejezetben" említés történt a szocialistákról"

Valójában a "kifizetés a szocialistáknak" szerepel az osztrák cikkben. Az is látható, hogy a magyar esetben 1%, a cseheknél 3% ment a helyi "lobbistáknak".

kolozsi | 2012. szeptember 24. | 18:38:37
Mert a honvédelemet irányító kisgazdákat és a katonai vezetőket az amerikaiak "győzködték", vélhetőleg hasonló eszközökkel.

A lényeg végül mégis az, hogy a két géptípus közül a magyar légtér védelmére katonai és gazdasági érveket együtt nézve elég világosan a svéd gép a jobb választás, nem azok a aktív szolgálatból kivont öreg F16-osok, amiket az amerikaik akartak ránksózni.
divers | 2012. szeptember 24. | 19:03:59

Moderálási alapelvek- komment törölve -
2x2=néha 5 | 2012. szeptember 24. | 19:03:16

Mit tudhat erről a Wikileak?
Béla222 | 2012. szeptember 24. | 19:02:00

Kádár et. | 2012. szeptember 24. | 18:52:56
Én - sajnos - nem lepődtem meg, csak már kezdték velem úgy éreztetni, hogy ezt állandóan felhánytorgattam, hogy a becsületes politikusainkat igaztalanul bántom! TESSÉK AZ ILLETÉKES SZERVEKNEK VÉGRE LÉPNI!!! (Ügyészség, rendőrség, NAV, stb!!!!!!!)
rpmiok | 2012. szeptember 24. | 18:57:44

Moderálási alapelvek- komment törölve -
Kádár et. | 2012. szeptember 24. | 18:57:42

Moderálási alapelvek- komment törölve -
Kádár et. | 2012. szeptember 24. | 18:52:56

Moderálási alapelvek- komment törölve -
Béla222 | 2012. szeptember 24. | 18:47:35

A svédek összeállítottak egy dossziét az eladások, bérlések körüli disznóságokról és azt mondták, azt az illetékes magyar ügyészségnek (Polt Petiéknek!) kiadják, ha azok hivatalosan kérik. Erre mi (a politikai "elit")azt mondtuk, hogy ez bennünket nem érint, így ki sem kérjük az összeállított anyagot! Hát mi ez? Maffiaállam van nálunk?
2x2=néha 5 | 2012. szeptember 24. | 18:46:30

13 millió euró osztva öttel az 2,6 mill euró. Fejenként. Ha kiderül ki van ebben benne az több mint valószínű, hogy befolyásolná vagy így, vagy úgy a választások kimenetelét.

kolozsi | 2012. szeptember 24. | 18:38:37

Sajnálatos módon, minden bizottság az amerikai gépeket javasolta, aztán Orbán döntött a svéd gépek mellett. Polt miért nem hívja fel és kérdezi meg miért.
Balango | 2012. szeptember 24. | 18:35:02

Hogy engem az ilyen bizniszekből miért hagynak ki mindig...?!
JoGabor | 2012. szeptember 24. | 18:34:56

Szépen, lassan minden kiderül végül.
Az a kérdés, ki döntött?
A lobbista - hacsak nem idült kretén - nyilván őt vette meg elsőnek.
A gróf három évig tárgya...

http://nol.hu/kulfold/mensdorffot_birosag_ele_allitjak_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.