Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Aranyos idomítás:-) gif
  2013-06-12 19:16:41, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Harcias papagáj :-) gif
  2013-06-12 19:15:22, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A kiscica :-) gif
  2013-06-12 19:13:42, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cicapancsi gif
  2013-06-12 19:12:43, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A locsoló meg a cica gif
  2013-06-12 19:11:43, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kispingvin :-) gif
  2013-06-12 19:10:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Tippek a ragyogó hajért
  2013-06-12 19:00:12, szerda
 
  Az egészséges és csillogó haj eléréséhez csupán pár apró szabályt kell betartani. Ha megfogadod a 10 legfontosabb frizuratippet, neked is meseszép hajkoronád lehet.

Az alapok
A haj jólétéhez a legfontosabb a kellő

ápoltság és tisztaság, amit a samponokkal és balzsamokkal érhetünk el. A samponok kiválasztásánál érdemes a helyreállító és mélyhidratáló formulákkal rendelkezőket keresni, hisz ezek mélyrehatóbban megtisztítják a hajszálakat. A legjobb samponok azok, amiknek nemcsak kondicionáló-, de egy kevés olajtartama is van.

Meleg kontra hideg
Sokszor hallani, hogy a hideg víztől megfázik a fejbőr, a meleg vízzel való hajmosás után azonban gyorsabban zsírosodik a haj. Érdemes tudni, hogy hő hatására a hajban található kötések ellazulnak, így a hajszálak felhámja nem lesz sima és rendezett. Tehát hajmosásánál érdemesebb langyosabb, hidegebb vizet engedni hajkoronánkra.

Pakolások helyett olaj
Az extra ápolást nemcsak a különböző hajpakolásokkal, de hidratáló olajokkal is biztosíthatod hajad számára. Az olajos hajápolók nemcsak intenzíven hidratálják, de egyben puhítják is a tincseket.

Vágás
Sokan hiszik, hogy a gyakori vágás segíti a hajnövekedést. Ez az állítás csak részben igaz. A tincsek megnyirbálásakor a töredezett végeket távolítjuk el, mert azoktól hajunk laposnak tűnhet. Az ideális vágás fél centi, mellyel másfél havonta érdemes felkeresned fodrászodat.

Festés
Ha festesz, érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a sötétebb árnyalatok fényesebbnek tűnnek, mint a világosak. Tehát ha szőkíteni akarsz, de szeretnéd, hogy hajad egészségtől ragyogó legyen, inkább a meleg mézes árnyalatokat válaszd, mint a hidegebb és kevésbé csillogó változatokat.

Formázás
A hajvasaló és egyéb hajformázó termék kiválasztásánál ügyelj arra, hogy az állandó hőmérsékletet biztosítson, szabályozható legyen a hőfok és egyenletes hőelosztása legyen. A legjobb minőségű hajvasalók a kerámia laposak, hisz ezeken csak úgy siklik a haj.

Étkezés
A csillogó és egészséges haj egyik alapköve a helyes táplálkozás. Fogyassz minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, főként a spenót, brokkoli és a mángold tesz jót a hajnak, köszönhetően magas A- és C-vitamin tartalmának.

Kozmetikumok
A kozmetikai szerek kiválasztásánál is keresd a jobb minőségű, kevés alkoholtartalommal rendelkező hajápolókat. A formázótermékek esetében a haj minőségét és típusát is vedd figyelembe. A normál hajtípus esetében a könnyű textúrájú, szilikonmentes termékek illenek a legjobban, míg a száraz haj esetében a szilikonban és hidratálóolajokban gazdag termékek lehetnek a befutók.

Egy pohárkával
Az egyik legolcsóbb és legkönnyebben kivitelezhető házi praktika a sörös pakolás. A haj külső hámrétegeit maltózzal és szacharózzal feszesítő sörbe egyszerűen csak mártsd bele tincseidet, majd várj míg megszárad a hajad. Ha szinte teljesen száraz a frizurád mosd meg a hajad.

Fénytrükk
A fényesebb haj elérésének trükkje a zselé. Ha ragyogó frizurát szeretnél hosszú hajból, kösd lófarokba a hajad és az elülső tincseket simítsd hátra egy kevés zselével. A legfontosabb azonban a zselé rétegzése, így a homloknál kezd el bedolgozni a hajformázót majd onnan oszlasd el. Ezután érdemes egy puha sörtéjű hajkefével átsiklani a tincseket, majd extra ragyogásként lefújni őket egy kevés hajfénnyel is.
Forrás monia
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A porckorong és a jóga
  2013-06-12 18:56:02, szerda
 
 



Mi is az a porckorong?

Nos, a porckorong nem más, mint a gerinccsigolyák között elhelyezkedő korongocska, amely a gerinc stabilitását, összeköttetését és mozgását biztosítja, valamint elnyeli a gerincet érő nagyobb
erőhatásokat, rázkódásokat. Rossz tulajdonsága közé tartozik, hogy helytelen terhelés hatására hajlamos veszteni a magasságból, vagy mindenfelé kitüremkedik, ami először kellemetlen, később egészségügyi problémákhoz vezethet.

Mi történhet a porckoronggal?

A legtöbb esetben a problémák az ülő és mozgásszegény életmódra, valamint a túlsúlyra vezethetőek vissza, de számos más tényező is közrejátszhat. A fő ok a csigolyák közötti tér beszűkülése, azaz a csigolyák közelednek egymáshoz Ha a porckorong valamelyik oldalát érinti a beszűkülés, akkor a porckorong a másik irányba kezd kitüremkedni, ha a teljes felületét, akkor veszít a magasságából, és összébb csúsznak a csigolyák.

A leghasznosabb ezért a porckorong tehermentesítése, a gerinccsigolyák hosszanti nyújtása és a tartóizmok megerősítése.

Hogy jön ide a jóga?

A jógagyakorlatok komoly munkába állítják a gerincet és a környező izmokat, ezért nagyon jó prevenciós, vagy akár terápiás eszköz lehet. A hosszanti nyújtózkodásnál a porckorong kocsonyás teste
visszahúzódik eredeti helyzetébe, és megszűnik a kiboltosulás. A gerinc melletti izmok, hátizmok, a trapéz és a hasizmok erősítése pedig segít stabilan tartani a törzset, így a gerincoszlopot és a közte található porckorongokat is. Nem beszélve a jóga számos más pozitív hatásáról.

És mi a helyzet, ha érzékeny a porckorong?

Extrém esetek kivételével a heti 2-3 alkalommal végzett sport, vagy jóga gyakorlása kevésbé káros a porckorongokra, mint a folyamatos ülőhelyzetben eltöltött idő. Sokkal jobban árt a hátnak egy egész napos görnyedés az autóban, majd a számítógép, végül a tévé előtt, mint heti 3*1 óra bármilyen testmozgás.


Előrehaladott problémáknál nem segítenek a helyzeten az előredőlő testhelyzetek, amelyek hátra tolják a már amúgy is hátraboltosuló porckorongot. Az a mozdulat, ami előredőlést és gerinccsavarást is ötvöz kifejezetten káros lehet akut helyzetben.

De erre is van már megoldás. A gerincjóga speciálisan az érzékenyebb gerinccel rendelkező jógázók számára kialakított gyakorlatokat tartalmaz, biztonságos ászánái nemcsak az izmokat erősítik, hanem a porckorongokat is ,,levegőhöz" juttatják.

Megelőzésre és kezdődő problémák kiküszöbölésére hasznos lehet bármely jóga irányzat, hiszen erősítik a gerincet rögzítő izmokat, a has és hátizmokat, és felszabadítják a porckorongokat.

Lelki problémák a mozgásszervi betegségek hátterében?

Mozgásszervi betegségekkel a felnőtt népesség döntő többsége találkozik élete során. Egyes becslések szerint a lakosság 4-5 százaléka, tehát közel félmillió ember szenved jelen pillanat
ban is deréktáji fájdalomtól.

Az embert teljességében kell nézni, konzervatív szemléletet sokan épp ezért váltják át holisztikussá.

Először a természetes szerek, majd a szellem és a lélek erejének felfedezése eredményez sikert mindazon betegeknél, akik nyitottak ebben az irányban.

Ennek egyik feltétele, hogy a beteg kibeszélhesse magát, ez már jó kiindulás a gyógyulás felé vezető úton. - Manapság az általános válság kapcsán, ugrásszerűen megemelkedett a derékfájósak száma, óriási a lelki és anyagi teher az embereken.

Ennek ellenére kevesen hajlandóak tenni valamit a gyógyulásukért, jellemzően kívülről várjuk a segítséget. Sokak számára az az egyetlen elképzelhető út, ha bekapnak egy-két fájdalomcsillapítót, esetleg az orvoshoz is csak a receptért mennek és azonnali gyógyulást várnak. Akinek intenzív, nagy fájdalma van, természetesen ajánlott annak csillapítása, de csak addig, amíg átvészeli a legnehezebb időszakot.

A tartós gyógyszerszedés semmiképpen sem tesz jót az egészségnek. Előfordul, hogy az orvosilag indokolt pihenést, fekvést sem tartják a betegek kötelezőnek, munka mellett szeretnének, illetve kénytelenek felépülni. Ilyenkor kompromisszumot kell kötni, hiszen bár esetleg több hétig pihenni kellene, ezt sokan nem tehetik meg, mert kockáztatnák a munkahelyüket.

Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a külső szorítás és a belső béke, a gyógyulás között.

A probléma felismerése fél siker. Van, aki nem veszi komolyan, hogy a betegség a lélek jelzése. Általános tapasztalat, hogy ha a finomabb jelekből nem értünk, mozgásszervi betegségek terén eljuthatunk például a porckorong-sérvig.

Aki viszont rendszeresen foglalkozik magával, kielégítően mozog, pihen, egészségesen táplálkozik és a lelki életére is energiát fordít, tünetmentesen is megélhet egy mozgásszervi problémát, akár elferdült, kopásos gerinccel is.

Amikor megbillen az egyensúly az életünkben, ugyanez az alaphelyzet fájdalmat, korlátozott mozgást okozhat. Tehát egy fizikai elváltozás a lelkileg, szellemileg egészséges, kiegyensúlyozott embernél nem jelentkezik feltétlenül tünettel, míg másnál esetleg komoly problémát okoz. Az alapvető probléma tisztázása az első és megkerülhetetlen lépés.

A szembenézés mindig fájdalmas és kockázatos, hiszen ha felismerjük, hogy túl sok nehézséget okoz nekünk egy helyzet, esetleg ki is léphetünk belőle - vagyis vége a szőnyeg alá söprés nyugalmának.

Ugyanilyen alapvetés, hogy a mozgásrendszert mozgással lehet gyógyítani, ebben persze kivételt jelentenek például a gyulladásos és a baleseti traumán átesett betegek, akiknek átmenetileg éppen a pihentetés javasolt. Az esetek nagy részében azonban rendszeres, legalább napi fél óra mozgásnak a testre és a lélekre is nagy hatása van.

Ennek pedig nem csak az úgynevezett örömhormon termelődése az oka, de a sport hosszútávon növeli az önbizalmat, megerősíti a megküzdési stratégiákat és a szó minden értelmében javítja a belső tartást.

Mozgásszervi problémák megléte esetén ideális sport lehet például a kerékpározás és az úszás, de mielőtt életmódot váltanánk, mindenképpen érdemes ortopéd orvossal konzultálni, a sérülések és a túlterhelés kivédése miatt.

A szakemberek szerint, aki változtat az életén, lelkileg, szellemileg és fizikailag, akár egy jelentősebb állapotromlást is megélhet tartós tünetmentességgel.
Forrás: monia


 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az almaecetről
  2013-06-12 18:49:54, szerda
 
  Az almaecet enyhíti az izületi gyulladást és ízületi fájdalmat

A magyar társadalom mélyen ismeri az ízületi fájdalom jelenségét. A hagyományos orvoslás kevés megoldást kínál ízületi fájdalom esetén, de a természetes bölcsesség arra tanít bennünket, hogy van remény a gyógyszereken túl is. Életmód és táplálkozási szokások váltása nagyon jó hatással lehetnek az ízületi fájdalomra. Az almaecet napi fogyasztása természetes fájdalomenyhítési módszer.

A népi orvoslás mögött álló tudomány

Az amaecet történeleme valóban a népi gyógyászatban gyökerezik, amit a nyugati orvoslás egyszerüen csak félresöpört. Az almaecet fogyasztása sok előnnyel jár, amelyek együttesen enyhítik az ízületi fájdalmat.

Ennek oka az, hogy gazdag ásványi anyagokban, mint a magnézium, foszfor, kalcium és kálium. Az ásványi anyag hiány erősítheti az ízületi fájdalmat, így az ásványi anyagokban gazdag étrend fontos lépés a fájdalom enyhítésében. Az almaecetben lévő kálium különösen hasznos, mert megakadályozza a kalcium lerakódását az ízületekben, amely szoros kapcsolatban áll az ízületek merevségével.

A nyers, feldolgozatlan almaecet jótékony enzimeket és savakat tartalmaz, amelyek javítják az emésztőrendszer egészségét. Egy evőkanál almaecet, étkezés előtt, ösztönözni fogja a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását. Ez elengedhetetlenül fontos azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. Ez a gyulladásos állapot gyakran jár együtt rossz emésztéssel, tápanyagok hiányához vezethet a szervezetben.

Szakértők arra utalnak, hogy az ízületi fájdalom és az ízületi gyulladás az izületekben felhalmozódó méreganyagokhoz köthető. Ugyanakkor, az olyan emberek akik ízületi fájdalomban szenvednek, általában kerülik a mozgásos tevékenységeket, mert azok még több fájdalmat váltanak ki. A mozgás hiánya viszont még több méreganyag lerakódását okozhatja az izületekben. Az almaecet pektinje segít megkötni a méreganyagokat, hogy aztán azok eliminálódjanak a szervezetből, miközben a savak megtisztítják és méregtelenítik az egész testet.

Hogyan használjuk az almaecetet ízületi fájdalom enyhítésére

Az almaecet gyógyhatását csak úgy lehet teljes mértékben kihasználni, ha az ecet szerves, nyers, feldolgozatlan és szűretlen. Az almaecet vöröses barna színű kell legyen, észrevehető mennyiségű lebegő anyaggal a palackban. Ez a tetején lévő anyag jótékony enzimek és tápanyagok felhalmozódása. Az almaecet bármilyen más formában gyengébb és kevésbé hatékony.

A legegyszerűbb módja az almaecet fogyasztásának az az, ha 1-3 teáskanál almaecetet fél pohár vízbe teszünk és fogyasztjuk naponta háromszor, lehetőleg étkezés előtt. Édesíteni lehet kis mézzel, ízlés szerint.

Azok számára, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, az almaecet helyileg fájdalomcsillapításra is használható. Pihentető láb vagy kéz áztatót is lehet készíteni hat csésze langyos vízzel 1 csésze almaecetet elkeverve. 2 evőkanál almaecet, egy evőkanál olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkeverve nyugtató kenőcsöt is tudunk készíteni, amit fájó ízületeinkre kenhetünk.

Források:
Rubin, Jordan and Brasco, Joseph. (2007) The Great Physician's Rx for Arthritis. Published by Thomas Nelson.

Martin, Raquel and Romano, Karen J. (2000) Preventing and Reversing Arthritis Naturally. Published by Inner Traditions International.
Forrás: naturahirek


Készítse el otthon!
Az almaecetet saját magad is igen könnyen elkészítheted: fogj egy 5 literes befőttesüveget, tégy az aljára 2-2,5 kg reszelt almát, és önts rá annyi forró vizet, hogy éppen ellepje. Ezután adj hozzá literenként 10 dkg méz

et, és az üveg száját zárd le rozskenyérdarabokkal. Naponta keverd meg az egészet, majd két hét után szűrd át egy gézlapon. Töltsd szét kisebb üvegekbe. Körülbelül negyven nap múlva teljesen letisztul, és elkészül a fogyasztásra alkalmas almaecet.
Forrás: monia




 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Hogyan szeressük önmagunkat ?
  2013-06-12 18:35:58, szerda
 
 



Charlie Chaplin írt e témában, a 70. születésnapján írta (1959. április 16.).
Érdemes elolvasni


"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.
Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy mennyire tud bántani valakit az, ha rá akarom erőltetni a vágyaimat, miközben az idő még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam.
Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta élet után vágyakozzak és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az valójában egy lehetőség arra, hogy fejlődjek.
Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden körülmények között a megfelelő helyen és időben vagyok és minden a megfelelő pillanatban törétnik. Így nyugodt lehetek.
Ma ezt úgy hívom: ÖNBIZALOM.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját időmet és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását.
Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.
Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam.
Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással, hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal tévedtem.
Ma ezt úgy hívom: SZERÉNYSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek és a jövő miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol MINDEN történik.
Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: BETELJESEDÉS.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált.
Ma ezt úgy hívom: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal.
Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek.
Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET."
Forrás: monia
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6390
  • e Hét: 15172
  • e Hónap: 46658
  • e Év: 251359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.