Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szép éjszakát!
  2013-06-15 23:58:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A perc múlik
  2013-06-15 23:54:07, szombat
 
  B. Huszta Irén - A perc múlik





Minden boldog pillanatért
Könnyekkel kell megfizetni
Addig míg a múló időt
Próbáljuk megállítani

A boldog perc elmúlik s mi
Utánanyúlnánk sietve
Vágyunk rá hogy visszajöjjön
Pedig a perc mit tehetne

Elszalad s mi ott maradunk
Bánat csillog a szemünkben
Toporgunk csak s fájdalmasan
Nézünk az új perc elébe

Hogyha örömmel engedünk
Tovaszállni minden percet
S nem bánkódunk elmúlásán
Az új perc is boldog lehet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Zselatin térdre
  2013-06-15 22:38:22, szombat
 
  Zselatin térdre





Hozzávaló:

- étkezési zselatin
- víz

Elkészítés:

Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból el tudunk készíteni egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban pl. a csuklóra kenni és rajta hagyni kb. 45 percet (ezt be kell tartani!) és látni fogjuk hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó mert működik! Megmaradt egy vékony hártya rész a csuklón ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda kerül a pótló anyag ahonnan ez hiányzik és meglátjátok el fog múlni a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tartani és mindig felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni és ismét kenni oda ahol szükséges! Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon, nagyjából 40Ft egy kis tasak zselatin:-) Váljék mindenki egészségére!


A porc-építő zselatin:

A csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, melyek nélkül azok már egy egyszerű ütéstől is szilánkokra törnének. Az e fehérjékből álló zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok estén.

Talán hihetetlennek tűnik, de az emberi csont-szövet szilárdsága, teher bíró képessége messze meghaladja a hidak és torony házak építési anyagául szolgáló vasbeton és acél erejét. Szilárdsága négyszerese a betonnak, terhelhetősége pedig az alumíniuméval vetekszik, annak ellenére, hogy a csont szövetek tömege mindössze negyede egy hasonló méretű acél rúdnak.





Figyelemreméltó tulajdonságait a csont két összetevőjének köszönheti. Kétharmadát kalcium és foszfor vegyületek alkotják, melyek rúd alakú kristályokba formálódva teszik e szöveteket keménnyé és merevvé, egyharmadát pedig rugalmas fehérjék az ún. kollagének teszik ki, melyek rostjai az acél sodronyhoz hasonlóan tekerednek fel, s húzódnak végig a csontok belsejében. Ez utóbbi nélkül csontjaink az üveghez hasonlóan már egy enyhe ütéstől is szilánkokra törnének. E rugalmas fehérjék különböző célokra ki is nyerhetők a csontokból, hő hatására enyvvé, zselatinná alakulnak.

Évszázados tapasztalatok...

A zselatint vagy zselatin tartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Már a XII. században Hildegard Bingen úgy írta le borjúbőrből és porcokból készült főző-lét (mi talán kocsonyának neveznénk), mint ami alkalmas gyógyszere lehet az ízületi fájdalmaknak. A latin országokban a zselatin a haj és a köröm növesztésének évszázadok óta bevált eszköze.

Mit tehet hozzá a modern tudomány ezen ősrégi tapasztalatokhoz? Bár a szak irodalom szerint a zselatin haj- és köröm növesztő serkentő hatását az elmúlt évtizedekben számos állatokon és emberen végzett kísérlet igazolta, a közelmúltig nem vizsgálták a zselatinnak az arthritiszra gyakorolt hatását. Ennek ellenére a zselatin sport szakemberek és az ortopéd orvosok körében mindig is kedvelt szer volt. A hozzáértők legtöbb esetben kúraszerű, huzamosabb ideig tartó alkalmazását javasolták. Véleményük szerint jótékony hatása mintegy 8 hét után kezd jelentkezni, csökkentve az ízületi fájdalmakat, s egyúttal javítva a páciens mozgását, ill. általános kondícióját.

...és a modern tudomány






Mikroszkopikus felvétel a csont szövetről. A kutatásokban az első áttörést az egyik nagy német zselatin készítményeket gyártó vállalat támogatásával a 80-as évek közepén folytatott klinikai kísérletek jelentették. Az osteoarthritisben szenvedő betegek részvételével végzett kettős vak tesztek eredményei meggyőzőek voltak. Már két hónap után határozott javulás mutatkozott a vizsgált személyek harmadánál, szemben a placebóval kezelt kontroll csoporttal, ahol semmilyen változást nem mutattak a vizsgálatok.

Mindezen tapasztalatok további alaposabb kutatások kiindulópontjává váltak. Az ízületi problémákkal küzdő páciensek körében lefolytatott újabb vizsgálatok szinte minden esetben alátámasztották a korábbi eredményeket. A zselatin jótékony hatása a résztvevő személyek mintegy harmadánál jelentkezett. Egy másik, immár sportolókon végzett vérplazmavizsgálatok pedig azt mutatták, hogy a vérben jelentősen megnőtt kollagén típusú aminosavak szintje, ami egy további jele a zselatin hatásának.

Más, immár állatokon végzett kísérletek arra adtak választ, hogy a zselatin aminosavai miképp jutnak el az olyan cél-szervekhez, mint például a bőr vagy a porcok. Az útjukat megjelölt zselatin-molekulák révén lehetett követni.

A már számos esetben lejegyzett hatásokat azonban nem csupán embereken figyelték meg. Közelmúltbeli kísérletek azt mutatják, hogy fiatal csődörök is, melyeket zselatinban gazdag étrenden tartottak, szintén figyelemreméltó eredményeket produkáltak. A mérések adatai szerint a növésben lévő állatok porcai erőteljes fejlődésnek indultak, sőt nem csupán sörényük lett vastagabb, de a pata-növekedés is mintegy 40%-kal magasabb értéket mutatott.

Gyógyszer vagy élelmiszer?

Mindezek fényében bátran állítható, hogy mindazok, akik ízületi fájdalom miatt szenvednek, ezentúl egy rég-új szerrel is számolhatnak, a zselatinnal. Szerrel, de nem gyógyszerrel, hiszen a zselatin tulajdonképpen nem is gyógyszer, hanem élelmiszer. Az emésztése tökéletesen biztonságos, mellék-hatásokkal nem kell számolnunk, ráadásul a szak üzletekben is kapható zselatin tartalmú termékek könnyen felszívódnak, bevitelük egyszerű és általában a zselatin mellett további, az ízületek egészséges fejlődését elősegítő vitaminokat illetve ásványi anyagokat tartalmaznak.

" PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL: A boltokban kapható étel-zselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/ elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszírozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé" Ezt a receptet itt olvastam,mikor valaki(bocsánat,de már nem emlékszem ki volt) feltette a bükkszentkereszti Szabó Gyuri bácsi receptjeit.

Fórum: "Azt hallottam, hogy erre a zselatin port alkalmazzák elkészítve a tasakon található recept szerint és rá kell kenni a fájó részre, mert még bőrön keresztül is beszívódik!"

Forrás:Borosné Erzsikétől Szuromi Eszter blogjában
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Angyali üzenet
  2013-06-15 19:52:23, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Jó étvágyat!
  2013-06-15 13:41:27, szombat
 
  Ma nagyon szép, napsütéses napra ébredtünk.

Olyan hírtelen jött a meleg - pillanatnyilag hétágra süt a nap,
csak úgy ontja a meleget, - 30 fok van árnyékban,
de napon biztosan több.






Jó étvágyat kívánok a finom ebédhez:




Lehet választani, könnyű ételekből.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kellemesen eltöltendő hétvégét!
  2013-06-15 13:27:41, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További napsütéses szép napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 145 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 655
  • e Hét: 2400
  • e Hónap: 10666
  • e Év: 127319
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.