Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
bölcs mondás
  2013-06-16 22:37:44, vasárnap
 
 



Az ember az egynegyedén megél annak, amit eszik. A másik háromnegyed részből az orvosa él meg." (Egy egyiptomi piramison talált felirat, i.e. 3000 körül)
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
milyen napon születtél...
  2013-06-16 22:31:00, vasárnap
 
  Milyen napon születtél? Így alakulnak a pénzügyeid


A pénzügyeink persze nagyrészt azon múlnak, milyen az állásunk, hol élünk, mennyi segítséget kapunk a családunktól. De az, hogy hogyan bánunk a pénzzel, és ennek köszönhetően mennyi marad a hó végén a zsebünkben, már csak rajtunk múlik. Tudd meg, hogy mit árul el a születésnapod arról, hogyan kezeled a pénzt: két kézzel szóród, vagy aprólékos gyűjtögető vagy?

Hétfő

A hétfőn születettek igazi gyűjtögetők, akik ügyesen osztják be a pénzt úgy, hogy jusson is és maradjon is. Fontosnak érzik a spórolást, és igyekeznek félretenni valamit idős korukra, vagy vészhelyzet esetében, amennyiben ezt megengedhetik maguknak.

Ha sikerül egy jó állást szerezniük, vagy nagyobb pénzösszeghez jutnak, valószínűleg egész életükben nem lesznek anyagi gondjaik, de ezt a nagy önfegyelemnek és megfontoltságnak köszönhetik. Ha szűkösebbek az anyagi forrásaik, a hétfőn születettek akkor is szinte mindig megoldják valahogy, hogy a jövedelmükből minden kiadást fedezzenek.

Kedd

Ha kedden születtél, valószínűleg nagyon mértéktartó vagy, ami az anyagiakat illeti. Sokan talán úgy gondolhatják, fogadhoz vered a garast, vagy egyenesen zsugori vagy, pedig egyszerűen csak szükséged van arra a biztonságérzetre, hogy holnap is lesz miből fedezned a kiadásaidat, és nagyon nem szereted meggondolatlanul szórni a pénzt, amit fáradtságos munkával kerestél.

Örök kereszted, hogy amikor valamire mégis nagyon kell a pénz, te vagy az, aki megmenti a családot. Engedj meg néha magadnak egy kis luxust, és költs egy keveset magadra is, különben a pénzről csak az örökös gyűjtögetés jut majd eszedbe, és semmi örömöt nem találsz majd munkád gyümölcsében.

Szerda

A hét közepének szülöttei próbálnak egyensúlyt teremteni az anyagiak terén. Igyekeznek mindig félretenni valamennyit, de a mindennapokban is szeretik élvezni azt, amiért megdolgoztak. Ha szerdán születtél, valószínűleg bűntudat nélkül veszel meg magadnak egy ruhát, ami megtetszett a kirakatban, de arra mindig ügyelsz, hogy a kereten belül maradj, ehhez pedig akár komoly beosztást is készítesz.

A szerdán születettek hajlamosak kockás füzetben vagy számítógépen tárolt táblázatban vezetni a pénzügyeiket, és már a hónap elején elkülönítik, mire mennyit költhetnek. Emiatt sokan kissé bogarasnak gondolhatják őket, de legalább soha nem kell zavarba jönniük, ha az anyagi helyzetükről van szó.

Csütörtök

A csütörtökön születetteknek sajnos gyakran gyűlik meg a gondja a spórolással. Nehezen tudnak ellenállni a kísértésnek, és rendszerint találnak rá valamilyen indokot, amivel megmagyarázzák, miért érdemelnek egy kis extra törődést. A pénz azonban így hamar elfolyik a kezükből, még akkor is, ha egyébként nem engedhetnék meg maguknak ezt a nagyvonalúságot.

Ha csütörtökön születtél, próbálj egy kicsit jobban előre tervezni, és ha nem is napi szigorral, de mondjuk heti rendszerességgel beosztani a pénzedet, különben egy jól fizető állás mellett is anyagi gondjaid lehetnek a későbbiekben.

Péntek

A péntekiek rendelkeznek valami olyan, mások számára megfoghatatlan képességgel, aminek segítségével a kis pénzből is könnyen többet csinálnak. Általában jó érzékük van a befektetésekhez, tudják, hogy hol vásároljanak, mire érdemes beruházni, hogy megtérüljön a felhasznált összeg.

Ha pénteken születtél, a barátaid valószínűleg azt gondolják, egyszerűen csak keresel annyit, hogy ne legyen gondod a pénzre, pedig valójában csak minden forintodat tudatosan használod fel, így mindig marad annyid, amennyiből fedezheted a szükségleteidet, sőt egy kevés luxust is megengedhetsz magadnak. Ösztönösen hajlamos vagy a spórolásra, de figyelj arra is, hova teszed a megtakarított pénzedet, mert az asztalfiók nem fizet érte kamatot!

Szombat
A szombaton születettek nehezen állnak ellen az apró kísértéseknek, de nagyobb kiadásokat nem gyakran engednek meg maguknak. Ebből következik, hogy a hónap közepén gyakran nem is értik, hová tűnt el a pénzük, hiszen nem is vettek maguknak semmit. Ha szombaton születtél, valószínűleg gyakran érzel csalódottságot, amiért alig költesz magadra, mégsem vagy képes félre tenni a hónap végén.

A megoldást az jelentheti, ha egy hónapon keresztül a legkisebb tételekről is költségvetést vezetsz, így láthatod, mire ment el a pénz. Mivel egyébként képes vagy az önkontrollra, ha szükséges, ha látod, mi okozza a problémát, már a megoldása is menni fog.

Vasárnap
A vasárnap születettek túl büszkék ahhoz, hogy a pénzügyi gondjaikról panaszkodjanak, ezért igyekeznek maguk megoldani azokat, és általában sikerrel teszik. Ha vasárnap születtél, valószínűleg bölcsen kezeled a pénzügyeidet, és, ha nem is élsz nagy lábon, szinte biztos, hogy mindig előteremted azt, amire szükséged van.

Remek problémamegoldó képességednek köszönhetőn azonnal meglátod a lehetőséget, és le is csapsz rá, így akár plusz munkákat is elvállalsz, csak hogy boldogulhass. Ez tiszteletre méltó tulajdonság, de vigyázz, hogy ne vállald túl magadat. Sokat segíthet, ha van kivel megosztanod a terheidet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 278
  • e Hét: 767
  • e Hónap: 2818
  • e Év: 31041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.