Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Szükségállapotot hirdettek Csehországban
  2013-06-02 22:31:46, vasárnap
 
  Szükségállapotot hirdettek Csehországban

2013.06.02. 20:24


Szükségállapotot hirdetett ki a Cseh Köztársaság csaknem egész területére a fokozódó árvízgondok miatt vasárnap este 21 órától a cseh kormány - közölte Petr Necas miniszterelnök a kabinet rendkívüli ülése után.
Szükségállapotot hirdettek Csehországban
(nachrichten.at)

"A szükségállapot kihirdetésének célja, hogy hatékonyabbá tegyék a védelmi intézkedéseket és a kármentést" - jelentette be sajtóértekezletén a kormányfő. Az intézkedés egyedül a pardubicei régióra nem vonatkozik.

A kormány ugyanakkor döntést hozott arról, hogy a védelmi és kármentési munkálatokba 2000 katona kapcsolódhat be, s létrehozott egy 300 millió koronás azonnal használható mentőalapot is. Szükség esetén további 1,3 milliárd korona áll a víz által fenyegetett települések rendelkezésére.

Nem csak Csehországban kritikus a helyzet. Bajorország, Baden-Württemberg, Türingia és Szászország számos településén vasárnap katasztrófariadót rendeltek el.Több térséget magasabb árhullám fenyeget mint az évszázad árvizeként számon tartott 2002-es árvízkatasztrófa idején. Angela Merkel kancellár szóvivője közölte: szükség esetén a Bundeswehr, a német hadsereg alakulatait is bevetik az árvízi védekezésben.

A legsúlyosabb helyzet a bajor-osztrák határon fekvő Passauban alakult ki, ahol három folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozik. A Duna árhulláma várhatóan 11,2 méteren tetőzik vasárnap este, ami több mint a kétszerese a 4,5 méteres átlagos vízállásnak, és meghaladja a 2002-ben regisztrált 10,8 métert. A passaui óvárosba már vasárnap délután is csak csónakkal lehetett bejutni, a városrész lakóit evakuálták.

Bajorországban az Inn is árad. Az árhullám miatt Rosenheimben több negyedből kitelepítették a lakosságot. A folyók áradása miatt Szászországban és Türingia több településen is katasztrófariadót rendeltek el. Németországban májusban a sokévi átlag 178 százalékának megfelelő mennyiségű csapadék hullott. Az esős időjárás várhatóan még napokig folytatódik - jelentette Bálint Marcell, az MTI berlini tudósítója.

"Az évszázad árvizeként" emlegetett 2002-es árvíznél is magasabb árhullámra készülnek Ausztriában a Duna, az Inn és a Salzach mentén. A folyók vízállása vasárnap megközelítette és helyenként már meg is haladta a 2002-es rekord vízállást. Az árvízvédelmi hatóságok mindamellett bíznak abban, hogy a Duna mentén a legutóbbi nagy árvíz óta emelt védművekkel megelőzhetők lesznek a nagyobb károk.

Linznél a Duna vízállása vasárnap délben már 7,3 méter volt, de hétfőre elérheti a 8,7 métert is, ami fél méterrel magasabb lenne a 2002-es maximumnál.

Salzburgban a Salzach folyó átcsapott az ártér határán. A folyó 8,4 méteren áll, magasabban, mint a 2002-es árvízkor. A városban több gyalogoshidat lezártak, az árhullám elöntéssel fenyegeti a történelmi városrész épületeinek pincéit.

Drámai a helyzet a Salzburg tartományi Pinzgau térségében, ahol két embert eltűnt, miután földcsuszamlás sodorta őket magával. Az egyikük egy gazda, akit traktorjával együtt sodort el a lezúduló földtömeg, amikor meg akarta tisztítani a házához vezető bekötőutat. A térség vasárnap a földcsuszamlások és a vízátfolyások miatt megközelíthetetlenné vált.

Felső-Ausztriában az Inn vidékén mintegy kétszáz embert telepítettek ki elöntött falvakból. Tirolban is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók elöntött településrészeken és földcsuszamlásoknál. A heves esőzések Stájerország északnyugati részén és a nyugati országrészben, valamint a Svájccal határos Vorarlbergben is áradásokhoz vezettek - jelentette Pálfy M. Katalin, az MTI bécsi tudósítója.

Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/kulfold/2013/06/02/szuksegallapotot-hirdettek-csehorszagban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pedagógustüntetés: kifütyülték Gaskót
  2013-06-02 22:29:36, vasárnap
 
  Pedagógustüntetés: kifütyülték Gaskót

2013.06.02. 16:39


Több mint ezren tüntetnek az EMMI Szalay utcai épülete előtt az oktatási átalakítások ellen.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), illetve a Hallgatói Hálózat (HaHa), az Oktatói Hálózat, a Középiskolai Hálózat és a Liga által szervezett tüntetés résztvevői szerint elfogadhatatlan ,,a kötelező óvodáztatás óvodai férőhelyek nélkül, a kötelező beiskolázás új, általános korhatára, a 16 évre csökkentett tankötelezettség, a szakképzések közismereti tananyagának lebutítása, a felsőoktatás szisztematikus ellehetetlenítése, a szakszervezetek sztrájktörekvéseinek ellehetetlenítése, a Magyar Pedagógus Kar áterőszakolása, a szakma semmibe vétele, az érintettek érdekeinek, véleményének figyelmen kívül hagyása, a sok ígéret, melyek sosem válnak valósággá".

fotó: HaHa

Lapunk helyszíni tudósítója szerint a tüntetésen részt vett többek között Vágó Gábor, Osztolykán Ágnes és Nagy Navarro Balázs is. A résztvevők nem kis meglepetésére felszólalt Gaskó István is, akinek beszédét egyesek füttyel fogadták, mások pedig - tiltakozásuk jeleként - a színpadnak háttal hallgatták, illetve ,,Júdás!"-t kiabáltak. Egyébként jobb pedagógusnapot akar Gaskó, kevesli a tanárok fizetését, sajnálja, hogy nincs már igazi sztrájkjoguk.

A Hálózat a Tanszabadságért nevében Lázár Júlia szólalt fel - írja az Átlátszó Oktatás blog. Elég tragikus képet festett. ,,Sírnak a tanáriban", ,,mások arról beszélnek, hogy fel kell jelenteni egymást az etikai kódex alapján" - sorolta. De - tette hozzá -, senki sem tesz semmit. ,,Hallgatunk és segítünk dobozolni." Arra célzott, hogy minden gyerek más, akiket az oktatás dobozokba kényszerít, pedig szerinte nem ezt kéne tenniük a tanároknak. ,,Gyerekellenes a köznevelési törvény", mondta még. A közönyt nevezte a legveszélyesebbnek.

A Hallgatói Hálózatot Kalmár Dávid és Tóth Fruzsina Márta képviselte. Mint mondták, ,,legutóbb Emmit foglaltunk", ennek nyomán szerdán tárgyalnak a szakállamtitkárokkal. Felszólították a tanárokat, hogy sztrájkoljanak, a szülők pedig higgyék el, hogy fontos, amit a gyerekeik csinálnak. ,,Több mindent, kevesebb Emmit!" - fejezték be beszédüket.

Mendrey László, a PDSZ elnöke azt mondta, hogy a pedagógus-életpálya azon része szeptembertől beindul, hogy egyre többet kell dolgozniuk a tanároknak, ugyanakkor a béremelés erősen kétséges. Utalt arra, hogy a Fidesz alelnökei a héten egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak arról, hogy a költségvetésben benne van-e ennek forrása, vagy sem. Tiltakozott a felülről létrehozott, kötelező Magyar Pedagógus Kar ellen. Utalt arra (igaz, név említése nélkül), hogy a karnak Hoffmann Rózsa lehet a vezetője, miután menesztik az államtitikári pozíciójából.

Végül felolvasta a Balog Zoltánnak szóló petíció szövegét, amit a demonstráció végén átadtak az Emmi képviselőjének, Thaisz Miklós politikai tanácsadónak. Hoffmann Rózsának és a minisztériumnak ,,úgy általában" pedig egy szál sárga rózsát küldtek, hogy emlékeztesse az ott dolgozókat: ,,El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra".

Az Emmi képviselője átvette a petíciót és megígérte, hogy válaszolni fognak a petícióra. A demonstráció negyed hat előtt néhány perccel rendben befejeződött.

Mit kíván a PDSZ?

A Hallgatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért, a Humán Platform, a Középiskolai Hálózat, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Szülői Hálózat által aláírt, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott petíció kijelenti - és hosszasan érvel mellette -, hogy a köz- és felsőoktatás átalakítása rossz irányba halad. Ezek után Balog Zoltánt az alábbiakra szólítják fel:

,,- Tegyen meg mindent, vesse latba befolyását, kezdeményezzen jogszabály-módosítást annak érdekében, hogy az európai alapértéknek számító szubszidiaritás elve a közoktatás minden szintjén érvényesüljön!
- Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a közoktatás résztvevői valóban hasznosítható tudással, az életen át tartó tanulás képességével felvértezve lépjenek ki a közoktatásból, akár a munkaerőpiacra, akár a felsőoktatásba visz az útjuk!
- Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy vegyék figyelembe azokat a kutatási eredményeket, melyek egyértelműen jelzik, hogy az oktatási államtitkárság által kijelölt út hibás, megjelölve ugyanakkor azokat az utakat, melyek követése valódi eredmények elérését biztosítja!
- Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a tanulás-tanítás szabadságát gúzsba kötő, ideológiailag túldimenzionált Nemzeti Alaptanterv valóban a nemzet alaptanterve legyen!
- Tegyen meg mindent a pedagógusok lelkiismereti és szólásszabadságát súlyosan veszélyeztető Magyar Pedagógus Kar létrehozásának megakadályozásáért!
- Tegyen meg mindent azért, hogy a valódi érdekegyeztetés - mind hallgatói, mind pedig munkavállalói szinten - kialakuljon, mert minősíthetetlen és elfogadhatatlan a látszattárgyalásokon születő látszatmegoldások sorozata.
- Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a pedagógus-életpálya részét jelentő béremelés szeptember elsejével megvalósuljon, ennek bevezetésére vállaljon személyes garanciát!"

A petícióra június 30-ig várják a miniszter válaszát.

Az Emmi szerint minden tökéletes

Hoffmann Rózsa egy zirci rendzvényen reagált a demonstrációra. Mint megjegyezte, a tüntetés igen csekély részvétel mellett zajlott le, de mint minden előre bejelentett demonstráció, törvényes volt. Az más kérdés, hogy a követeléseik teljesen illuzórikusak, és nem annyira szakmaiak, mint inkább politikaiak - tette hozzá.

A köznevelési államtitkárság délelőtt kiadott pedagógusnapi közleményében úgy fogalmaz, hogy ,,az elmúlt három évben a kormány intézkedéseivel egyértelművé tette, hogy tiszteli és elismeri a pedagógusok erőfeszítéseit". Szerintük van mit ünnepelni, a változások ugyanis - közvetve és közvetlenül - mind a gyermekek és a pedagógusok érdekeit szolgálják. ,,A kormány a társadalom többségének egyetértésétől kísérve az esélyek egyenlőségét megteremtő igazságosabb, biztonságosabb és eredményesebb iskolarendszer lehetőségét teremtette meg a köznevelés megújításával."

Az Emmi úgy véli, a pedagógusok társadalmi tekintélyének helyreállítását szolgálja a Magyar Pedagógus Kar létrehozása, amely egyben megteremti a feltételeket ahhoz, hogy a hivatásukat érintő döntésekben az oktatásirányítás legfontosabb partnerei a pedagógusok legyenek.

,,A kormány sok évtizedes adósságot pótolva - amint az ország gazdasági helyzete megengedi - bevezeti a pedagógus-életpályamodellt, amely jelentős mértékben javítja a pedagógusok élet- és munkakörülményeit, nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülésükkel elismeri munkájuk fontosságát" - olvasható a közleményben.

Forrás: Hir24


http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/02/pedagogustuntetes-kifutyultek-gaskot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó a legősibb és legtisztább faj, a többiek csak korcso
  2013-06-02 22:24:36, vasárnap
 
  2013-06-01. 13:48
A zsidó a legősibb és legtisztább faj, a többiek csak korcsosodnak és pusztulnak?

Tisztelt Főpolgármester Úr!
Nemrég nyílt levéllel fordultam Önhöz, s arra kértem, vizsgálja felül a budapesti közterületek, közintézmények névadóinak hosszú listáját. A Tormay-ügy ugyanis csak a jéghegy csúcsa, megannyi névtábla várna még kicserélésre. Elrettentő példaként említettem Móricz Zsigmondot, akinek zsidó témájú naplójegyzeteiből idéztem is egy csokorra valót.
Tormay Cécile a naplója miatt került a vádlottak padjára, Móricz is naplójegyzeteiben zsidózott. Van azonban olyan naplóírónk, aki ugyan nem zsidózott, mégis rasszista ízű szöveget vetett papírra. Méghozzá 1921-ben, Tormay és Móricz inkriminált jegyzeteivel szinte egy időben. Szerb Antalnak hívták.

Szerb Antal írásait nagyon szeretem. Tudom, hogy Tormay Cécile munkásságáról többször is elismerően nyilatkozott, tudom, hogy nevezetes irodalomtörténetében keresztapjáról, Prohászka Ottokár püspökről szép portrét rajzolt. Szerb Antal asszimilált zsidó családban nevelkedett, katolikus gimnáziumba járt, ifjúkorában mégis ide-oda csapongott. Naplójegyzetei árulkodnak erről.
Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke a Tormay-ügy kapcsán Önnek címzett levelét ezekkel a szavakkal zárta:

Bízva a Főpolgármester Úr eddig is megismert, a rasszizmust szigorúan elítélő hozzáállásában kérem, hogy javítsák ki az elkövetett hibát, amely csak a tájékozatlanság okán fordulhatott elő.

A rasszizmust szigorúan elítélő hozzáállás kedvemre való. De mi is a rasszizmus? Az idegen szavak szótára szerint ,,magasabb és alacsonyabb rendű népeket, emberfajtákat megkülönböztető tudománytalan elmélet". Jól ismerem Tormay Cécile és Móricz Zsigmond életművét, s nyugodt szívvel állíthatom, hogy egyik szerző sem értekezett soha felsőbbrendű vagy alsóbbrendű fajokról, tehát egyik szerző sem esett a rasszizmus bűnébe.
A zsidó származású Szerb Antal viszont igen. 1921. február 20-án ezeket a sorokat körmölte a naplójába:

Jóformán csak egy faj van: a zsidó; a többi mind keverék és meghatározhatatlan. A zsidó a legősibb faj, és a legtisztább faj - és mert mindenkor a legutóbbi időkig teljesen öntudatában volt faj-mivoltának, azért tudott faj és tiszta maradni; íme az öntudat hatalma a látszólag-szükségszerű felett.
Hogy a zsidó vallás nem egyetemleges, az is mutatja legkülönb vallás-voltát. A többi mind az összes, keveredő, korcsosodó, elpusztuló fajok számára vallás, a zsidó vallás egy halhatatlan fajnak, az Isten választott népének vallása. A zsidók mindenkor érezvén választott voltukat, nem hagyhatták el hitüket másik hitért, mely mindenféle népek hite lehetett; szuperioris voltuk szuperioris öntudatának kifejezője vallásuk.
(Szerb Antal: Naplójegyzetek. Bp., 2001, 92. o.)

Nem állítom, hogy szívrepesve olvastam kedvelt szerzőm idézett szavait, hiszen megtudtam, hogy keresztényként és nem-zsidóként egy ,,korcsosodó, elpusztuló" faj egyede vagyok - mint ahogy Ön is, főpolgármester úr-, miközben a választott faj halhatatlan (ami egyébként teológiai képtelenség). A legfontosabb üzenetet azonban az utolsó tagmondat rögzíti. Lefordítom magyarra: ,,felsőbbrendű voltuk felsőbbrendű öntudatának kifejezője vallásuk". A zsidók tehát felsőbbrendűek. Amiből az is következik, hogy a ,,korcsosodó" gójok alacsonyabb rendűek.
Ilyesféle faji kérdésekről elmélkedett 1921. február 20-án Szerb Antal.
Természetesen eszembe sem jutna azt követelni, hogy kereszteljék át a budapesti Szerb Antal utcát, vagy az íróról elnevezett gimnáziumot. Azt viszont tudom, mit tennék az Ön helyében. Ha én lennék a főpolgármester, válaszolnék a nekem címzett Horovitz-levélre. Megkérném a Debreceni Zsidó Hitközség szépreményű elnökét (a hírek szerint a Mazsihisz következő elnökét), értelmezze a többségi keresztény magyar társadalom számára Szerb Antal szavait: a zsidó vallás tényleg ,,szuperioris voltuk szuperioris öntudatának kifejezője"? A nem-zsidó népek pedig mind-mind korcsosodó, pusztuló fajok? Miközben levelemet fogalmaznám, nagyon bíznék a debreceni zsidó elnök rasszizmust szigorúan elítélő hozzáállásában is.
Utószót is írnék Horovitz Tamás úrnak címzett levelemhez, egyetlen mondatot: ,,Tormay Cécile soha nem elmélkedett a magyarság szuperioris voltáról, más fajok korcsosodásáról."
Bölcs döntésében bízva maradok tisztelettel:
Bistrán Demeter
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/7/113023/#ixzz2V5nTYJ00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarság megszervezése Európában
  2013-06-02 22:21:01, vasárnap
 
 



Magyarság megszervezése Európában

Megcsonkítottságunk előnyt is jelenthet számunkra, ha mi is úgy gondolkozunk, mint a Kárpátmedencében elszaporodott egyéb nemzetiségek tették azt Trianon előtt . Központi helyzetünk lehetővé teszi az elszakított részeken élő magyar testvéreink bevonását, a magyarság megerősítését, és velük összefogva, a nemzet kiterjesztésére törekedve fejlesztenénk mi is az őshazát . Ki állíthatná meg ezt a fejlődést ? Más nemzetek a mi kárunkra tették ugyanezt a két világháborút megelőzően . Szolidaritás a saját nemzetünkkel ! Lassan belakhatnánk megint azokat a felszaporított részeket, ahol tájidegen kultúrát tenyésztenek megszállóink .

Európa minden időben az európai nemzetek únióját jelentette, amit természetes fejlődés hozott létre . Az Európai Egyesült Államok szürke tömege, nem képviselné a sokezeréves régió jellemvonásait, főleg ha az idecsődített színes bevándorlókat faltörő kosként használják ellenünk . Európát tudatosan gyengíteni próbálják idegen vallások képviselőivel, akik nagyhangon lépnek fel ellenünk, miközben a Kárpátmedence mögötti területről átszivárgó keleti ortodox keresztények is ellenségüknek tekintenek bennünket . Délről a szerbek jelentenek veszélyt Európára, mivel e cirillbetűs ország gyökerei Oroszországhoz tartoznak, s ez újabb nehézséget jelentene Európára nézve .

Viszont ha Törökországot és Oroszországot is magába olvasztaná egy Eurázsiába, akkor a magyarságnak egészen más szerepe adódna . Az euroatlanti elmélet félredobásával egy időben, az eurázsiai lehetőségek meggyengítenék Észak Amerika helyzetét, ami a tengeri hadviselésben elért állásait megerősítve próbálja megőrizni vezető befolyását . A pénzhatalom erőltette atlantista szövetség bármelyik pillanatban széteshet, mivel a központi dollármonopolium bedőltével fogatlan oroszlánná lesz . Amerika egyedül semmit sem ér, mert az utóbbi évtizedekben lerombolta saját iparát, gazdaságát, a fegyvergyártást leszámítva szinte mindent .

Románia Erdély kizsákmányolásából tartotta el önmagát az elmúlt száz év alatt, ami nem tartható többé . A magyar és román határmenti településeket, nagyobb városokat elárasztották havasi születésű oláhokkal, akik nem találják helyüket a végtelen Alföld lapos rónaságain . Lakótelepekbe zsúfolva élnek, tudatosan összekeverve őket azokkal a magyarokkal, akik a Pártiumban rekedtek az igazságtalan békeegyezményt követően . Erdély dombjai, végtelen erdői mindig önálló területet képeztek a Horvát-Magyar Királyság területén . Erdély címere ott található angyalos címerünkön is, amit megdézsmáltak a tót atyafiak rendesen, amikor a hármas halom zöldjét, kék hegyekké varázsolták kettőskeresztünkkel a címerükben .

A megmaradt Árpádsávok pedig a magyarországi zsidók szemét szúrja ! Mindenben ellenünk dolgoznak volt nezetiségeink . A zsidóság nem is szerepel nemzeti kisebbségként hazánkban, pedig négy államilag finanszírozott egyházat működtethet statisztika szerint tizenkilencezer ember . Mekkora aljasság ez a részükről ! Budapesten legalább félmillióan élnek azok, akik valamilyen oknál fogva visszatértek a holokauszt szörnyűségeiből . Valami óriási hazugság húzódik emögött a sokszázezres számjáték mögött, ami nem stimmel hazai szinten sem ugyanúgy, mint európai, vagy amerikai szempontból nézve sem . Amerikában már ébredeznek . Az EU intézményrendszere összedőlni készül, mert hazugságra építkezni olyan, mint kártyavárat építeni .

Valamikor a Kárpátmedence térsége olyan kultúrának a részét képezte, ahonnan kirajzottak a vonaldíszes kerámia megteremtői, de a vaskohászat is innen indult ugyanúgy, mint az első kocsi, vagy a legkorábbi írásjeleket tartalmazó tatárlakai amulett . Egyébként a Boldogasszonyszobrocskák szinte minden sírban megtalálhatók voltak, ahol az ebből a térségből elvándorló, majd visszatérő csoportok elhaladtak . Üstök maradványai mutatják e nép vándorlásait, mielőtt visszatértek volna az őshaza védett hegyvonulatai mögé . Írásbeliségünk korai maradványai, a hun nyelvben eredeznek, ami a sumernak nevezett őskultúra nyelvéhez hasonlít . A tatárlakai amulett keletkezése másfél ezer évvel megelőzi ezt a mezopotámiai kultúrát .

Rengeteg rokonnal rendelkezünk mi magyarok, akik genetikailag a Kárpátmedence közepében élünk nagy számban ma is . Ez az ősgén sok helyen megtalálható, amit ma már nem nagyon kutatnak, mert akik elrendelték ezt a kutatást, azoknak nem felelnek meg ezek az eredmények . Sajnos az utóbbi években tanuja lehetünk annak, hogy az 1875-ben emancipált zsidóság, mint magyarság szeretne megjelenni a világ előtt . Kultúránk félrevezetése az oktatási rendszerünkön belűl, erősen megrongálta a mai magyarság ismerettárát, de hála Istennek akadnak még jónéhányan azok közül, akik saját erőből, tehetségük fáradhatatlan felhasználásával hirdetik ősiségünket, a Magyar Tudományos Akadémia kifejezetten magyarellenes működésével szemben, amit a finnugor rokonság erőltetésével próbálnak meg fenntartani .

Hagyományainkat minden bennünket elnyomó birodalom igyekezett elpusztítani . Tatárok, törökök, osztrákok, oroszok mind azon voltak, hogy erőszakkal eltüntessék múltunkat, megmásítsák történelmünket . Miért volt olyan fontos megváltoztatni Szent Koronánk zománcképeit ? Miért cserélték fel azokat, amelyek eredetileg Boldogasszonyunkat is ábrázolták ? Amikor keresztet vetünk, a szívünket érintve nem mondunk semmit ! Pedig ott a helye az anyai szeretetnek, a fiú és a szentlélek mellett . Monumentális méretű templomaink romosan állnak szerte a Kárpátmedencében, amelyek tartalmas múltra emlékeztetnek bennünket, de valamilyen okból kifolyólag erről nem beszélnek . A katolikus egyház szerepe megváltozott a második világháború óta, miután cenzúrázták nagyjaink vallási írásait ugyanúgy, mint a magyar nemzet érdekében leírt hosszú sorokat .

Népszámlálási adatokat nézve erősen fogy a magyar nemzet . A beolvasztott milliók, és a kivándoroltak többgenerációs magyarjai szétszóratva élnek a világban, akik vezényszóra hazatérnének, ha hívná őket a haza ! Viszont ehhez meg kell erősödnie a Kárpátmedencében, ahol megint vezérlő szerepbe kell kerülnünk . Németország elérte kitartó munkájával a korábbi szerepét, amit hazánk is megtehetne, ha lehetőséget látnának benne kormányunk képviselői . Kétharmados felhatalmazással rendelkező magyar vezetés elmulasztotta azt a lehetőséget, hogy az alapokat letegye ehhez . Próbálkoznak ugyan, de ezek az eredmények igen csak kevesek ahhoz a romboláshoz képest, amit a nemzetközi szélhámosok végeztek hazánk ellen az elmúlt másfél évszázad során . A változásokat meglovagolva vezető szerepet játszhatna hazánk a globalizmus végét jelentő kataklizma után .

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi történik Törökországban?
  2013-06-02 22:18:42, vasárnap
 
  Mi történik Törökországban?

OhCmeOn tumblren írt írását közüljük újra:

Összesen egy évig éltem Isztambulban, nyilván nem vagyok a legnagyobb autoritás a témában. De valahogy a nemzetközi (és a magyar) sajtó is mintha azt sugallná, hogy ez az egész még mindig a parkról szól (amit mondjuk teljesen megértenék, egyszerűen döbbenetes, hogy mennyi AVM, azaz bevásárlóközpont van abban a városban. 96-ot olvastam valahol, nem lepne meg).

twitter.jpgA twitter leállása után a falakra posztolnak Isztambulban. Forrás: facebook

Ez már rég nem a parkról szól, még csak nem is annyira az alkoholról, ami a 444-es cikkben kapott nagy szerepet. Ezek voltak az utolsó cseppek a pohárban, de már nagyon régen érezni lehetett a feszültségeket. A szórakozóhelyek felszámolása, a legnagyobb üzletek AKP általi átvétele, az iszlám oktatás iskolákba való beszivárgása, az atatürki elvek semmibe vétele - már mind erre utalt. (Ne higgyétek, hogy amikor azt mondom, az atatürki elvek semmibevétele, akkor az zavar mondjuk 10 hatvan éve feletti bácsit. Törökországban 16 éves, one directioner lányoknak a handlerje “Atatürkiye" twitteren, és rengeteg huszonévest láttam Atatürk-ös tetoválásokkal.) Nem hittem volna, hogy amíg a gazdasági növekedést fenn tudják tartani, addig bármi ilyesmi fog történni, de a park úgy tűnik, lehetőséget adott az összes, eddig széttöredezett AKP-ellenző számára, hogy összefogjanak.

Ami ma Isztambulban történik, az rendőri és politikai túlkapás. Éles lőszert még enm vetett be a rendőrség, de közelről, emberekre célozva lőnek ki füstbombákat. Meg nem erősített hírek szerint (“word on the street") ma délután a rendőrség az Agent Orange nevű vegyi fegyvert kezdte el használni a tüntetők ellen.

Olyan emberek vonulnak utcára, akik a lehető leginkább apolitikusok. Az FB falam szinte már csak az Occupy Gezi-ről szóló hérekről van tele, és mindenki, akit ismerek, kint van, és mindenkinek a főnöke is. A fő gócnak tekinthető téren álló Marmara hotel megnyitotta a kapuit a gáztámadást elszenvedettek előtt, az egyetemek, sport klubok is. Az emberek feloldják a wifi jelszavaikat, mert a kormányhoz közeli mobilszolgáltatók leállították a 3G szolgáltatásaikat, hogy az emberek ne tudjanak tweetelni - a twitter és a FB ugyanis az egyetlen helyek, azhol a tüntetésekről valódi információkhoz lehet jutni: a török tévék egyszerűen nem említik a tüntetéseket. Nem az van, hogy mondjuk a CNN Türkiye azt mondja, “csak pár száz ember" vagy ilyesmi: egyáltalán, semmit nem mondanak róla. Több ember jelzése szerint a vidéken élő szüleiknek fogalmuk sem volt, hogy mi történik Isztambulban (és Ankarában, és Izmirben).

Ennek a postnak nincs lezárása.

http://magyarinfo.blog.hu/2013/06/01/mi_tortenik_torokorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann Rózsa: politikai indíttatású a pedagógustüntetés
  2013-06-02 22:02:12, vasárnap
 
  Hoffmann Rózsa: politikai indíttatású a pedagógustüntetés
2013. június 02. 20:49
Hunhír.info

Politikai indíttatásúnak nevezete újságírói kérdésre Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógus és civil szervezetek vasárnapi tüntetését egy tanácskozás után Zircen vasárnap délután.

Az államtitkár megjegyezte: a tüntetés igen csekély részvétel mellett zajlott le, de mint minden előre bejelentett demonstráció, törvényes volt.

Az más kérdés, hogy a követeléseik teljesen illuzórikusak és nem annyira szakmaiak, mint inkább politikaiak - jelentette ki.

Hozzátette: "ezt mutatja az is, hogy a legkisebb szakszervezet mellé társul odaszegődött hálózatok együttesét nem bejegyzett szervezetek alkotják, amelyekről nem lehet tudni, hogy kiket képviselnek, hogy milyen felhatalmazásuk van. E "laza szerveződések antidemokratikusnak kiáltják ki a mostani kormányzatot, amely szabályos, jogszerű választások után nyerte el a kétharmados többségét, a maguk maroknyi kisebbségének akaratát akarják rákényszeríteni a társadalomra" - fogalmazott az államtitkár.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=65408
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Önök félnek. Nyugodtan féljenek." - Bori üzeni
  2013-06-02 21:59:24, vasárnap
 
  "Önök félnek. Nyugodtan féljenek." - Bori üzeni

http://www.youtube.com/watch?v=7u-IcAEawgg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is Szíria?
  2013-06-02 21:55:03, vasárnap
 
  Miért is Szíria?



Szíria a kelet kapuja , Irán fő szövetségese , és Izrael ősi ellensége .. Miért pont Szíriába akar mindenki demokráciát meg szabadságot bármennyibe is kerülne?

Szíria egy teljesen önellátó ország, semmi nemzeti adóssággal nem rendelkezik. egy olyan ország mely teljesen önellátó, az agrár ágazat számos területén export termékeket is termel.

Aleppó az ország második legnagyobb városa a gyáriparáról híres már év tizedek óta mely nem csak hogy az egész országot eltudta látni minőségi ruházattal etxtil termékekkel , de még évről évre egyre nagyobb mennyiségű árucikket exportáltak külföldre.

Nem beszélve arról hogy talán az egyik legnagyobb gyógyszer ipar az egész régióban szintén Aleppóban meg Damaszkuszban volt, kiváló minőségű gyógyszereket a nyugati árakhoz képest 80-90% al olcsóbban állították elő és hozták forgalomba.

az ország 2 évvel ezelőtt sokak szerint olyan volt leginkább mint Oroszország 1990ben , a lehetőségek ,és befektetések országa ..

Mindezek mellett Szíria az az ország melynek több mint 70 % bevétele a nemzeti hadseregre ment !

Szíria volt a harmadik legbiztonságosabb ország a világon , és Kína után a második legrohamosabban fejlődő GDP szerinti ország , Szíria helyszinileg pont 3 kontinenset köt össze Afrikát , Európát, meg Ázsiát .. Szíria az az ország mely sosem kötött békét Izraellel ..és a mai napig a botrány ellenére is az országban Iránnal ketten az egyetlen támogatói a Libanoni felszabadító hadseregnek a Hezbolláhnak , meg a palesztin felszabadító mozgalmaknak ! szintén említésre méltó hogy Szíria volt Iránnal az a két ország ki támogatta az Iraki ellenállást az Iraki nemzeti hadsereg bukása , és az ország megszállása után ..

Miért is Szíria? Mert a rakétákat amiket Telavivba lőttek pár hónappal ezelőtt a palesztin ellenállás tagjai azok mind szír gyártmányú, vagy fejlesztésű volt!

Miért is Szíria ? Szíria sokak szerint egy olyan ország melyet nem lehet hadilag megtámadni mivel olyan rakéta rendszerrel rendelkezik mely igazi fenyegetés lenne Izrael számára, nem beszélve arról hogy igen csak komoly szövetségesekkel rendelkezik mint Oroszország és Kína melyek nem csak hogy eddig sem engedték meg a Nato beavatkozását az országba de folyamatosan támogatják is az államot ahol csak lehet ..

Miért is Szíria ? Ha bukik Szíria akkor bukik az egész Arab ellenállás a régióban mivel az összes többi arab ország vagy hivatalosan, vagy falak mögött már rég békét kötött a cionista állammal és csak is egy arab ország meri fegyverezni a lázadókat Izrael ellen az Szíria .

Miért is Szíria ? Mert ha bukik akkor következhet Irán , és ha Irán bukna akkor következhetne talán egész Ázsia.



Miért is Szíria ?


, Mert Szíriát ha sikerül elárasztani iszlamista fegyveresekkel és megdölne a mostani rendszer akkor az egész térség instabillá válna így jogot formálnának a Közel-Kelet megszállásához , meg Szíriában is létre lehetne hozni egy iszlamista rendszert mint a báb Egyiptomi , Tunéziai meg Líbiai rendszereket majd egyesíteni őket egy muszlim unióban mely leginkább az EU ra hasonlít .." és bár most sok olvasónak őrült ötletnek tűnik" csak hogy az európai médiumokban dicsőítik az iszlamista lázadókat ahogyan azt az Indipendent tette valamikor Oszama Bin Ladennel. ráadásul erre az muszlim unióra bármikor rá lehet kenni azt hogy terrorista és ezzel az ürüggyel meg is lehet sőt meg is kell szállni ! Jusson mindenki eszébe Afganisztán vagy a többi ország. Soha egyik sem jelentett igazi fenyegetést Izraelre, de még is a középkori állapotokat teremtettek a demokrácia nevében. Ha a szír hadsereg összeomlana és megsemmisülne akkor az utolsó bástya is elveszne ami még ellenáll a Cionsita agressziónak
. Miért is Szíria ? Mert Izrael valódi hatalma nem az atom fegyverében van hanem három ország összeomlásában rejlik : Szíria , Irak , és Egyiptom . "- mondta ezt anno David Bin Gurion " Ezek közül Irak és Egyiptom már évek óta nem okoz semmiféle veszélyt Izraelre nézve.. de ha egyszer Szíria megbukik , akkor valósággá válni Izrael nagy álma a Cionista állam a Nílustól az Eufráteszig .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét könnygázban úszik Ankara
  2013-06-02 21:48:29, vasárnap
 
  2013-06-02. 19:57
Ismét könnygázban úszik Ankara

Vasárnap délután ismét könnygázt és vízágyút vetett be a rendőrség Ankarában tüntetők százai ellen, akik Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök irodájához akartak előrenyomulni - adta hírül az NTV török tévécsatorna.
Hírügynökségi beszámolók szerint már a harmadik napon demonstráltak kormányellenes tüntetők Erdogan irodája közelében, ezúttal mintegy ezren.
A török kormányfő vasárnap visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint diktátorként irányítaná az országot. Úgy fogalmazott, hogy nincs mit mondania, amikor olyan valakit neveznek diktátornak, aki a népet szolgálja. Egy órával később újabb állásfoglalásban utasította vissza, hogy diktátornak nevezzék. Úgy érvelt, hogy nem a nép uralkodójaként, hanem annak szolgájaként tevékenykedik. Azzal vádolta a Köztársasági Néppártot (CHP), hogy az áll a tüntetések mögött, és a legnagyobb ellenzéki párt provokálta ki a tüntetéseket. Arra hivatkozott, hogy a demonstrációkat "nem 12 fa kivágása" miatti fellépésnek, hanem ideológián alapuló reakciónak tartja.
Törökország mintegy félezer városában voltak tüntetések péntek óta, amikor Isztambulban a rendőrség könnygázt és vízágyukat vetett be egy építési projekt ellen tiltakozó demonstrálók ellen. A hatóságok mintegy ezer tiltakozót vettek őrizetbe, a sebesültek száma szakszervezeti adatok szerint félezerre tehető.
A törökországi tüntetésekkel kapcsolatban Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője vasárnap közzétett nyilatkozatában sajnálkozásának adott hangot azért, mert a rendőrség aránytalanul nagy erőszakot alkalmazott a tüntetőkkel szemben. Visszafogottságra szólította fel a feleket, és párbeszédet sürgetett a békés megoldás érdekében.
Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke teljességgel aránytalannak nevezte a rendőrség kemény fellépését, és a tüntetőkkel való megbeszélések megindítására szólított fel.
Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője még pénteken úgy foglalt állást, hogy Törökországban a stabilitást, a biztonságot és a jólétet hosszabb távon a véleménykinyilvánítási, a gyülekezési és az egyesülési alapjogok betartásával lehet a legjobban garantálni.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/113074/#ixzz2V5eNiyHW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael Szíriát fenyegeti
  2013-06-02 21:31:34, vasárnap
 
 



Izrael Szíriát fenyegeti
2013. május 29., szerda, 13:50


Az EU embargójának feloldásával és Oroszország újabb fegyverszállítmányával eszkalálódhat a szíriai konfliktus, ha nem áll be változás a júniusi tárgyalásokon.


Oroszország kedden jelentette be, hogy az egyik legfejlettebb, S-300-as föld-levegő rakétákkal látja el a szíriai kormányzatot. Ezt néhány órával azt követően jelentették be, hogy az Európai Unió engedélyezte a szíriai lázadóknak való fegyvereladást.

Az orosz döntés után Izrael bejelentette, hogy ha telepítik az új orosz fegyvereket, bombázni fogja azokat, mert hatótávolságuk miatt Izrael légterére is veszélyt jelentenek. Oroszország azzal magyarázta a kormányerők támogatását, hogy stabilizálja a helyzetüket, a lépést viszont Izrael mellett az USA is elítélte.

Június közepén Genfben béketárgyalások indulnak a felek között, amely kulcsfontosságú lehet a szíriai konfliktus jövőjével kapcsolatban. Az EU tagállamai ugyanis hiába oldották fel az embargót, a tárgyalásokig biztosan nem fognak fegyvereket küldeni a lázadóknak.

Ha viszont nem lesz előrelépés, komoly fegyverarzenálhoz juthatnak a felkelők. Az EU kifejezetten a lázadók mérsékeltebb csoportjait fegyverezné föl, ugyanis a felkelőket főleg a dzsihádisták támogatják.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130529-izrael-sziriat-fenyegeti.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.