Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Egy új látásmódért próbáld ki ezt a módszert !
  2013-06-22 22:01:45, szombat
 
  "Engedd, hogy Krisztus üzenete minden gazdagságával az életedben lakozzon." (Kol 3,16a)

A Biblia oly módú tanulmányozásához, hogy az megváltoztassa az életedet, nincs szükség egy halom drága eszközre. Nincs szükséged kommentárokra, sem bibliatanulmányozó szoftverre. Ha egy lakatlan szigeten ragadnál és csak egy Biblia lenne nálad, akkor is egyszerűen használhatnád azt a módszert, amelyről ebben az áhítatban tanulunk.

Tegnap arról írtam, hogy mennyire fontos számodra, hogy Isten Igéjén meditálj. Isten azt mondja, hogy ha elmélkedünk az Ő Igéjén, sikeresek leszünk. Itt egy módszer, amelyet használhatsz az Isten Igéjén való meditációdhoz úgy, hogy azzal örömet szerzel Istennek.

A "hangsúlyozó" módszerrel egyszerűen tanulmányozhatod a Szentírást és segít a lelki táplálék kinyerésében. Egy verssel kezd el, amit olvass el újra és újra. Minden egyes alkalommal, amikor elolvasod a verset, egy másik szót hangsúlyozz. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy elkezd a Szentírás kódjait feltörni. Ezt a módszert akkor is használhatod, ha először veszel Bibliát a kezedbe. Ez egy egyszerű, de elképesztően hatásos módszer. Minden alkalommal, amikor egy másik szót hangsúlyozol, egy új perspektíva nyílik meg előtted.





Vegyük például a Kolossé 3,16-ot:

"Engedd, hogy Krisztus üzenete minden gazdagságával az életedben lakozzon."

Első alkalommal olvasva a verset figyelj erre a szóra: "engedd". Engedd Krisztus szavát, hogy tartósan benned lakozzon. Mit jelent az, hogy megengedni? Azt, hogy "engedélyt adni". Kinyitom az ajtót, ez az én döntésem. Kell, hogy azt válasszam, hogy engedem Isten Igéjét gazdagon lakozni bennem.

Aztán olvasd el újra a verset, és ízlelgesd az "üzenet" szót. Engedd Krisztus Igéjét, hogy benned lakozzon gazdagon. Ez azt jelenti, hogy szükségem van arra, hogy Isten Igéje az elmémben legyen.

Aztán hangsúlyozd magadnak a harmadik szót: "Krisztus". Ne engedj beleszólást mindenféle gurunak, filozófusnak, vagy talk shownak az életedbe. Maradj meg Krisztus Igéjében! Nem akarom, hogy a világ szava gyökerezzen meg bennem, mégis ezt engedem, ha TV nézéssel töltöm az időmet, Isten Igéjének tanulmányozása helyett.

Aztán figyelj a következő kifejezésre: "lakni, lakozni". "Engedd, hogy Krisztus Igéje lakozzon az életedben." A lakozni szó azt jelenti, hogy hosszabb ideig egy helyen tartózkodni. Vagyis ne rohanj át Isten Igéjén azért, hogy tudj haladni a napod további részében. Az, hogy megengeded, hogy Krisztus Igéje benned lakozzon, azzal jár, hogy megengeded, hogy éljen is benned.

Majd állj meg ennél a rövid kis ragnál, hogy: "-ben, tebenned". Olyan jó, hogy Krisztus Igéje körülvehet minket. Isten Igéjét felírhatod egy emléktáblára vagy a lökhárítóra, de ez nem fogja megváltoztatni az életed addig, amíg nem engeded azt be.

Most koncentrálj arra a szóra, hogy "te". Isten Igéje nem csak a lelkészednek, a professzorodnak, vagy a vasárnapi iskolai tanítódnak való, hanem neked is. A Szentírás útmutató minden egyes hívő ember számára.

Végül gondolkodj a "gazdagon" szón. Mit jelent ez? Ez a szegénység ellentéte. Más szóval a gazdagon jelentheti, hogy alaposan, tékozlóan. Isten nem akarja, hogy az Ő Igéje csak pótszer legyen az életedben. Csodát akar alkotni benned!

Látod, milyen nagyszerű kincseket fedeztünk fel ebben az Igében csak azzal, hogy egyszerre csak egy szóra koncentráltunk? Nincs szükséged egyetemi fokozatra, hatalmas könyvtárra vagy szuper eszközökre. Te is meg tudod ezt csinálni!


Beszéljünk róla:

Hogyan fogod Isten Igéjét beköltöztetni az életedbe a hétköznapjaid során?
Az életed válaszol Isten Igéjének gazdagságára és kegyelmére? Az emberekkel való kapcsolatodat miben változtatná meg, ha Isten Igéje hatna az életedre?

Daily Hope by Rick Warren, 2013.06.15. Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2363
  • e Hét: 6590
  • e Hónap: 17643
  • e Év: 78944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.