Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Pálmafa szirupról
  2013-06-24 20:20:55, hétfő
 
 



A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet. A pálmafa szirup azonban nem csak finom, de egészséges is, segítségével megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól!

De mi is az a pálmafa szirup?

A trópusi vidékeken növekvő néhány száz különböző pálmafaj között van három, amely különösen hasznos az emberek számára: a kókusz-, az olaj-, és a cukorpálma. A pálma virágzásban lévő termő hajtásait minden nap egy kissé visszavágják. Így a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs fejlődne. A hajtások tövéből az édes nedv nagy, üreges bambuszhengerekbe csorog. A masszát ezután nagy tartályokba töltik, amit nyílt tűzön melegítenek fel. A víz ekkor elpárolog, és szilárd cukor marad vissza.

A pálmafa szirup egészségesebb a cukornál

A pálmafa szirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban. Ezek a különleges összetevők még csak most kezdenek, mint egészséges cukorhelyettesítők, elterjedni a köztudatban. Legnagyobb előnyük, hogy alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkeznek, és a vércukorszintet sem emelik meg annyira. Indiában előszeretettel alkalmazzák gyógyászati célokra, többek között torok és tüdő fertőzések ellen is felhasználják.

Létfontosságú ásványi anyagok:

Hazájában a Kanári szigeteken a pálmafa szirupot 500 éve a tradicionális orvoslás részeként is fogyasztják. A pálmaszirup nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és kalciumot, melyre a szervezet sejtjeinek óriási szüksége van. Tanulmányok szerint, azok az emberek, akik sok káliumot fogyasztanak, vérnyomáscsökkenést tapasztaltak, akkor is, ha a sóbevitel továbbra is magas volt. Mindez hozzájárult, ahhoz, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Méregtelenítő ,,csodaszer":

Kifejezetten kedvező tulajdonságai miatt a pálmafa szirup alapja lehet méregtelenítő kúráknak. Előnye, hogy könnyen lebontható gyümölcscukrokat tartalmaz, épp ezért táplál a folyamat alatt. Mindez azért fontos, mert amennyiben méregtelenítés során hanyagoljuk a szilárd táplálékot, ez a különleges összetevő segít biztosítani a megfelelő energiát. Juharsziruppal kombinálva könnyen felszívódik, csak kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, aminek köszönhetően segíti a kiválasztási folyamatokat. A pálmafa szirup így a méregtelenítés során folyékony táplálékként szolgál a szervezetnek, nem éhezünk, szervezetünk a létfontosságú ásványi anyagokat is megkapja.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
6 természetes antibiotikum
  2013-06-24 19:19:12, hétfő
 
 


Amennyiben úgy döntesz, hogy a kisebb betegségeket, egészségügyi kellemetlenségeket nem gyógyszerekkel kívánok gyógyítani, csupán annyit kell tenned, hogy kinyitod a hűtőt vagy a kamrát. A természet számos lehetőséggel kecsegtet, olyan növényekkel, amelyeknek antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatása van.

Fokhagyma

Gondolom senkinek sem újdonság, hogy a fokhagymát évezredek óta használják a népgyógyászatban, orvosi célra is. Nemrég végzett kutatások bebizonyították, hogy a fokhagymában rengeteg antioxidáns található, amelynek segítségével sikeresen veszi az akadályokat a baktériumok és a vérben található szabadgyökök ellen, ezek mellett pedig az immunrendszert is erősíti. A gyakran fogyasztott fokhagyma sikeresen megelőzheti a szívbetegségek kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet. Tanulmányok szerint a rákmegelőzésben is sikeres szerepe van, a megfázások esetén elengedhetetlen.

Echinacea - Kasvirág

Az echinaceának leginkább az immunrendszer megerősítésében van nagy szerepe, sikeresen felveszi a harcot különböző fertőzésekkel. Eredetileg a kasvirágot a nyílt sebek gyógyítására használták, de jól alkalmazták a bakteriális eredetű betegségek során is.

Manuka méz

A Manuka méz számos patogénnel veszi fel harcot, a baktériumok pedig nem válnak rezisztensé. A hagyományos orvoslás lassan kezdi ismét felismerni hatékonyságát, ott ahol az antibiotikumok kudarcot vallottak.

C vitamint tartalmazó gyümölcsök

A C vitamint tartalmazó gyümölcsök hatása kiváló a megfázások esetében. A legtöbb C vitamint tartalmazó gyümölcsök között találhatjuk a kivit, narancsot, mangót, citromot, sárgadinnyét, ananászt, epret, goji bogyót és még sorolhatnánk. Ezek mind sikeresen küzdenek bizonyos bakteriális fertőzésekkel, segítenek az immunrendszer megerősítésében és a szervezet helyreállításában.

Eukaliptusz

Antibiotikumként használjuk. A bőrre kenve antiszeptikus hatása van. Teában a fertőzésekkel veszi fel a harcot, láz ellen is hatásos. Infúzióként a köhögés ellen vethetjük be igen jó hatással.

Gyömbér

A gyömbérről sem szabad megfeledkeznünk, ez az a növény, amely aromásabbá teszi életünket. A gyömbért ételben és teában is sikeresen alkalmazhatjuk, bámulatos eredményei vannak a szervezetre nézve. Sikeresen alkalmazható a rák legyőzésében, a hányinger és a rosszullétek esetében, sőt másnaposság esetén is alkalmazható. A gyömbér javítja az emésztést, a megfázások ellen is jó, sőt izomláz esetén is sikeresen bevethetjük. Csökkenti a koleszterinszintet.
Forrás : twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Hizlaló ételek
  2013-06-24 18:54:17, hétfő
 
 



Egyes ételek fokozzák a hízási folyamatot, ugyanis nagy a kalóriatartalmuk és kevés bennük a tápanyag. Amennyiben lapos hasat szeretnél, kerüld ezek fogyasztását - tanácsolja a livestrong.com.

1. Zsíros húsok

- a legtöbb bárány-, marha- és disznóhús telített zsírokban gazdag, vagyis a legrosszabb természetű zsiradékban, amelyet neked kerülnöd kell. Ezek ugyanis hozzájárulnak a koleszterinszint növekvéséhez, az ütőerek elzáródásához, valamint a szívproblémák kialakulásához. Mindemellett magas a húsok kalóriatartalma is, ezáltal elősegíti a hízást. Válaszd tehát a sovány húsokat, mint például a csirke és a hal, vagy zárd ki teljesen a fogyasztásukat.

2. Cukor

- a cukor nem jelent mást, mint csupa kalóriát, amelynek nincs keresnivalója a diétádban. Valahányszor édes élelmeket és italokat fogyasztasz, mint például bonbonokat, szénsavas üdítőket, a bennük lévő kalóriák egykettőre elraktározódnak, és mint zsírok, nehezen bomlanak le. Kerüld hát azokat az ételeket és italokat, amelyek cukor-adalékokat tartalmaznak.

3. Fehér élelmiszerek

- olyan ételeknek, mint a főtt tészta, fehérkenyér, péksütemények, kekszek, alig van tápértékük, ugyanis hosszas finomítási folyamat eredményei. Mindemellett cukor- és transzzsírtartalmuk is jelentős, amelyek által jóllakottnak érzed magad, de ez a telítettség hamar el is múlik. Ebből mi származik? Hogy gyorsabban tör rád az éhség, így többet is eszel.

4. Alkohol

- az alkoholos italok szintén sok kalóriát tartalmaznak. És ami még rosszabb, hogy a legtöbbjükben adalékok is találhatók (szirupok, azaz cukrok), amelyek zsírok formájában raktározódnak. Az alkoholos italok mindemellett rombolják az izomszövetet.

5. Chipsek

- az ilyenfajta ételek is tele vannak fölösleges zsírokkal. Mi több, nem is lehet jóllakni velük, tehát hajlamos vagy többet enni belőlük, ezáltal még több kalóriát szállítva a szervezetedbe. Ha a ropogtatnivalót nyers magvakra, mogyoróra, szárított gyümölcsre váltod, nemcsak hogy jóllaksz, hanem általuk egészségesen is élhetsz!
Forrás : twice
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az immunrendszer felturbózása
  2013-06-24 18:42:54, hétfő
 
  Egyetlen adag elegendő belőle ahhoz, hogy az immunrendszered talpra álljon

A fokhagymáról már mindenki tudja, hogy százszor erősebb, mint az antibiotikumos kezelés a vírusos betegségek leküzdésében. A méznek, vörös borsnak és a citromnak úgyszintén megvan a hírneve, ami a gyógyítást illeti. Mind az egyben valóságos elixírt alkotnak, amely több nyavalyától, közöttük a banális náthától is megszabadít.

A recept elkészítési ideje minimális - alig 5 perc. A hatása viszont maximális a szervezeted egészségére nézve. Próbáld ki hát te is a csodakészítményt, Natasha Longo, táplálkozási szakértő ajánlásával!

Mi kell hozzá?

1 citrom, 1-2 cikk fokhagyma, 1/8 teáskanálnyi vörös bors, 1 evőkanál méz.

Hogyan készítsd el?

- Vágd ketté a citromot.
- Csavard ki a citrom egyik feléből a levét. A megmaradt héjat tartsd meg.
- Aprítsd fel a fokhagymát, és hagyd így állni 10 percet. Aztán tedd bele a citromlébe, a vörös borssal együtt.
- Add hozzá a mézet is, és keverd őket alaposan össze.
- Öntsd vissza a kapott ,,masszát" a citrom héjába, és idd meg, rostostól, mindenestől.

Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hmm...
  2013-06-24 18:21:51, hétfő
 
  Így értelmezd az élelmiszerek hamis címkéit

Egyre elkeserítőbb méreteket ölt az élelmiszeriparban lévő rendellenességek sokasága. Mennyit eszek, mit eszek és mikor eszek egyike azoknak a kérdéseknek, amelyekkel sokszor szembetalálják magukat a táplálkozás-szakértők.

Papírízű paradicsom, mérgezett paprika, ujjakat befestő narancsok, hogy ne is beszéljünk a marhahúsról, vagy éppen az antibiotikumokkal és növekedési hormonokkal felnevelt csirkékről is ódákat zenghetünk, a mindenféle összetevőkből összedobott felvágottakról meg ne is tárgyaljunk, de a listát sorolhatnánk.

A gyártó cégek észrevették az utóbbi időben, hogy az emberek egyre jobban odafigyelnek arra, hogy egészségesen étkezzenek, így ők is változtattak a stratégián, na nem az egészség irányába. "Bió"Öko", "Adalékanyagtól mentes", "Nem tartalmaz színezőanyagokat és tartósítószereket", "Nem tartalmaz növekedési hormonokat", "Cukormentes" csupán az egyike azoknak a feliratoknak, amelyeket egyre gyakrabban megtalálhatunk az élelmiszerek címkéin.

Mit jelentenek valójában ezek az üzenetek?

"Több vitamin" - Az emberek azt hiszik, hogyha valami több vitamint tartalmaz az mindig a gyümölcsökből vagy a zöldségekből ered. Téves gondolat. A tanulmányok szerint a vitaminok különválasztása az ásványi anyagoktól, majd azok más élelmiszerekbe való juttatása egyáltalán nincs jó hatással ránk. Így nem kérdéses, hogy az ételek mechanikai elkészítése nincs jó hatással a szervezetünkre. Amennyiben tehetjük fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, biztos forrásból.

"Nem hormonkezelt csirke" - Ez az információ mindent képes eladni. De ezen kívül szinte semmit nem mond. Az EU betiltotta a csirkefarmokon a növekedési hormonok felhasználását, így a gyártók is feltüntetik azt amit kell, de ez nem jelenti azt, hogy a termék nem is tartalmaz tiltott alapanyagot. Az "egy éjszaka" felnevelt csirkék tele vannak antibiotikummal és minden olyan táplálékkiegészítővel, amelyek károsíthatják a szervezetünket.

"Cukormentes" vagy "Természetes édesítőszerek" - Ha ezt látod egy termék dobozán biztos lehetsz benne, hogy a természetes édesítőszer éppen olyan mesterséges, mint ahogy azt te természetesnek gondolod. A szintetikus fruktózt a cukor helyett alkalmazzák, és valljuk be jól mutat a termék címkéjén, kalóriatartalma viszont rengeteg. Vigyázzunk vele.

"30%-al kevesebb zsírt tartalmaz" - Igen, kivettek az állati eredetű zsiradékokból, de a íz megtartásához a gyártók sok cukrot, sót és aromaszármazékokat adagoltak az adott termékhez. Így sokkal jobb az, ha olyan terméket fogyasztasz amiben sok a zsír, szemben a "szintetikus"anyagokkal.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Arctisztítás pöttyök ellen
  2013-06-24 18:13:50, hétfő
 
  Szabadulj meg természetesen az arc fekete és fehér pöttyeitől
A fekete és fehér pontocskák a bőrön a fiatalok legnagyobb problémája, de azoknál is jelentkezik, akiknek zsírosabb a bőre.




Melyek a fekete és fehér pöttyök kialakulásának okai?

A bőrnek autóhidratáló szerepe van, amely egy sebum nevű faggyút bocsájt ki. Amikor ez a faggyú túlzott mértékben termelődik és az elhalt sejtek, a por és a smink eltömítik, megjelennek ezek a pontok, amelyeket mitesszereknek nevezünk. Később ezek a pöttyök befertőznek és megjelennek a pattanások.

Mi a különbség a fehér és fekete pöttyök között?

A fekete pöttyök akkor jelentkeznek, amikor a tüsző nagyobb lesz átlagos méreténél, a faggyú és az elhalt sejtek érintkezve a levegővel befeketednek, ami a melanin oxidációja.

A fehér pontok akkor keletkeznek, amikor egy pórus nem érintkezik a levegővel. Az eltömőd9tt pórus fehér marad.

Hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

A bőrgyógyászok számos terméket tudnának ajánlani ezekre a problémákra, de legtöbbjük igen borsos áron érhető el, a hatás pedig nem mindig jelentkezik, vagy éppen visszahat. Lentebb pár olyan házi tippet találtok, amelyek segítenek megszabadulni ezektől a pöttyöktől.

Fogpaszta:
Ez az egyik leghatékonyabb eltávolítási módszer. Kenjük be az adott bőrfelületet és hagyjuk rajta legalább 25 percet, majd mossuk jól le. Első ízben kis égő érzést érezhetsz, ami később megszűnik. Ezt a kezelést kéthetente alkalmazd.

Paradicsom:
a paradicsom antiszeptikus hatása képes megszárítani a fehér és fekete pöttyöket. A bőr megtisztítása után a paradicsomból pürét készítünk, majd felkenjük a bőrre. Egész éjjel hagyjuk hatni. Reggel langyos vízzel mossuk le az arcot.

Citrom:
Miután jól megmostuk az arcunkat meleg vízzel kenjük be citromlével, amelyben egy kis sót kevertünk el. 20 perc múlva ismét mossuk meg arcunkat meleg vízzel.

Lime:
A lime levét és egy kis fahéjat keverjünk össze egyenlő részben, majd kenjük fel a fekete pöttyökre, egész éjjel hagyjuk állni, reggel pedig jól mossuk le.

Kukoricakeményítő:

Ecetet és kukoricakeményítőt keverjünk össze, 1:3 arányban, amelyből egy jól kenhető masszát kapunk, majd ezt vigyük fel az arcunkra és hagyjuk állni 12-30 percet. Ezután meleg vízzel mossuk le.

Joghurt:
3 kanál joghurtot keverjünk össze 2 evőkanál zabpehellyel, 1 evőkanál citromlével és 1 evőkanál olívaolajjal. A keveréket 5-7 percet hagyjuk az arcbőrön, majd hideg vízzel mossuk le.

Mandula és zab:
A masszát mandulából vagy zabpehelyből és rózsavízből készítjük. 15 percet hagyjuk hatni az arcbőrön, majd hideg vízzel lemossuk.

Rizs:
5 órán át hagyjuk ázni a rizst tejben, majd blenderben egy krémet készítünk belőle, ezzel törzsőljük be a bőrfelületet.

Korianderlevél:
korianderlevelet és kurkumát keverjünk össze vízzel, az ebből kapott krémet pedig vigyük fel az arcra.

Méz:
A méz a legjobb választás ha meg akarunk szabadulni a fekete pöttyöktől. Kenjük fel a problémás bőrfelületre és hagyjuk hatni 30 percig.

Burgonya:
Reszeljük le a burgonyát majd kenjük be vele a fekete pöttyöket, várjunk vele 15 percet, ezután mossuk le arcunkat.

Szódabikarbóna:
Egyenlő mértékben keverjünk össze vizet és szódabikarbónát majd masszírozzuk be arcunkat ezzel a krémmel. Hagyjuk hatni 15 percet, majd meleg vízzel mossuk le.

Légy kíméletes a bőrödhöz. A fent felvázolt masszákat, krémeket ne dörzsöld, ne súrold keményen a bőrbe, légy óvatos.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ételek mellrák megelőzésére
  2013-06-24 17:48:55, hétfő
 
  Körülbelül 8 nő közül 1 esetében mutatható ki magas kockázat a mellrák kialakulására. A genetikai öröklődés fontos szerepet játszik a kór fellépésében, de bizonyos esetekben legalább annyira számottevő az életstílus és a táplálkozás is.

Kurkuma - megelőzi a betegség kialakulását, illetve átterjedését a tüdőre.

Paradicsom - likopinban gazdag, amely sikeresen harcol a rákos megbetegedések ellen.

Avokádó - olajsavat tartalmaz, ami megelőzi a rákot.

Vörösbor - csakis akkor hatékony, ha mértékkel fogyasztod. Ez azt jelenti, 2 pohárnál többet semmiképp se igyál naponta. Mindemellett jelentősen csökkenti a sugárkezelés negatív hatásait a szervezetre nézve, és érzékenyebbé teszi a káros sejteket a kezelésre, ami által gyorsabb lesz a gyógyulás.

Kelbimbó (brüsszeli káposzta) - olyan glukozinolát-kombinációkat tartalmaz, amely védelmet nyújt a szervezet számára valamennyi daganatos betegség ellen.

Gránátalma - a belőle készített ital megöli a rákos sejteket.

Lenmag olaj - nagy mennyiségben tartalmaz lignánokat, amelyek szintén a rák ellen nyújtanak védelmet.

Zöldtea - megelőzi a kór kialakulását és annak terjedését.

Fokhagyma - elpusztítja a rákos sejteket. Hússal együtt megkészítve, csökkenti az abban rejlő rákkeltő kémiai anyagok mellékhatásait.

Brokkoli és karfiol - indol-3-karbinolt tartalmaz, vagyis olyan kémiai összetevőt, amely leküzdi a mellrákot.

Spenót - egy kutatás szerint azok a nők, akik hetente legalább 2 alkalommal spenótot fogyasztottak, kétszer alacsonyabb valószínűségét mutatták a kór kialakulásának, mint azok a nők, akik nem ették a növényt.

Grépfrúit - meggátolja a kóros sejtek szaporodását.

Fekete cseresznye - meggátolja a rákos sejtek továbbterjedését.

Tengeri alga - olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a kórt azáltal, hogy megsemmisítik az elváltozott sejteket.

Articsóka - a benne rejlő flavonoidok csökkentik a mellrák fellépésének esélyét.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Csípőspaprikával a fájdalom ellen
  2013-06-24 17:43:46, hétfő
 
 



Sokan szeretik a jó erős, csípős paprikát. Legtöbb esetben a gasztronómia használja az égető ízű fűszernövényt, ám a csípősségért felelős kapszaicin vegyület másra is használható: megfelelően hígítva fájdalomcsillapító hatással bír, de az anyagcserének is jót tesz.

Ma már otthon is könnyűszerrel termeszthetünk különféle csípősöket, mindössze pár négyzetméternyi napos földterületre van szükségünk. A legegyszerűbb módja a termelésnek, ha a piacon palántákat vásárolunk, ezeket kiültetve és megfelelő gondoskodás mellett már csak időre van szükségünk, hogy beérjen a termés.

A kapszaicin tulajdonképpen színtelen, szagtalan, szobahőmérsékleten pedig szilárd állagú, kristályos vagy viasszerű vegyülethez hasonlít, hamarabb felforr, mint a víz, már 62-65 fokon eléri ezt a pontot. Jól oldódik éterben, lúgokban, alkoholban. Amellett, hogy erősen ingerli a nyálkahártyát és a bőrt, fokozza nyál és a gyomorsav kiválasztását. De jó hatással van a fájdalmakra is, ugyan irritálja a bőr felületét, viszont rendszeres használat eseten már a bőrfelület érzéstelenné válik, ezért a fájdalom is enyhébb lesz.

A kapszaicint tartalmazó különböző krémek, kenőcsök jó hatással vannak az ízületi bántalmakra, a hátfájásra, a pszoriázisra és a hírek szerint még a migrén ellen is hat: a vegyületet spray formájában tartalmazó gyógyszert, ha az orrunkba fújjuk, akkor a kóros fejfájásra, sőt még az allergiára is gyógyír. Jó hír annak is, aki nyárra szeretne a strandon karcsúbban mutatkozni, hiszen a kapszacin beindítja, felgyorsítja az ételek lebontását, sőt a narancsbőr ellen is jó.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Orbáncfű- stressz ellen
  2013-06-24 17:34:08, hétfő
 
 



Stressz és szorongás ellen

A legjobb nyugtalanság, aggódás és szorongás elleni teát orbáncfűből készíthetjük el, nem hiába alkalmazzák a homeopátiában több szer alapanyagaként is. Csillapítja az idegeket és az egész testet ellazítja, éppen ezért izom és menstruációs görcsök esetén is javallott.

A növényből készült aranysárga teafőzet kiválóan csökkenti a stressz és depresszió tüneteit, a szorongást és álmatlanság ellen is ajánlott. Ha túl sok a napi stressz, a kelleténél több negatív dolog érint, vagy egyszerűen csak úgy érezzük, hogy minden összeesküdött ellenünk, irány a rét. Itt a szezonja, szedjünk minél többet az orbáncfűből, hogy télire is tudjunk szárítani. Estére főzzünk egy jó nagy csésze orbáncfű teát, keverjünk bele egy kanál mézet, majd vágjunk rá citromkarikát. Folyamatos fogyasztás mellett a tea kiegyensúlyozott napokat és éjszakákat eredményez.

Orbáncfűolaj házilag

Az olaj akár két éven keresztül is megőrzi minőségét, ezért hosszú ideig élvezhetjük áldásos hatását: kiváló fájdalomcsillapító, sebgyógyító és gyulladásgátló hatása van, és a bőrt is szebbé varázsolja. Könnyedén elkészíthetjük mi magunk is: vegyünk egy üveget, tegyük bele az aranysárga virágokat, majd töltsük meg olívaolajjal, tároljuk napos, meleg helyen. Addig érleljük, míg vörösessé nem válik az olaj, majd szűrjük le, és használjuk egészséggel.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kaukázusi kefir
  2013-06-24 17:29:29, hétfő
 
 


Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a friss tejből igencsak egészséges kefirt erjeszteni.
Jó hatással van az emésztésre, normalizálja a gyomor és bélműködést, gyógyítja a tüdőgyulladást és a hurutot is. Ha valakinek bármilyen gyulladásos megbetegedése van, annak is igencsak ajánlott, sőt a szénhidrátcserét is normalizálja, így cukorbetegek is fogyasszák bátran. Hatással van az epe, vese és máj működésére, kiváló salaktalanító is egyben.

A kefirben található hasznos baktériumok megerősítik az emésztőrendszert és egyensúlyban tartják a bélflórát. Magas a B-vitamin-, folsav-, niacin-, biotin- tartalma, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, gátolja a rákkeltő anyagok képződését. Csökkenti a sejtek öregedését és ez által fiatalítja a szervezetet is. A kaukázusi országokban legtöbb család fogyasztja ezt a fajta kefirt, így nem hiába élnek olyan sokáig egészségesen.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3762
  • e Hét: 8607
  • e Hónap: 40093
  • e Év: 244794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.