|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2013-06-26 14:59:06, szerda
|
|
|
A sertésmájnak egy különlegesebb felhasználási módja a megszokott májas hurka és hagymás máj mellett. Tartármártás, remuládmártás vagy mustármártás nagyon jól passzol hozzá.
Mielőtt nekifogtam, hogy elkészítsem ezt az ételt, nem igazán adtam nagy esélyt annak, hogy nagy barátságba keveredjünk egymással. De a végeredmény kellemesen meglepett, a remoulade mártással kimondottan finom volt. :) Sütés előtt a massza a kenőmájas keménységű volt. 30 db. galuska jött ki ebből az adagból.
Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, 1.5 dl tej, 2 evőkanál zöldpetrezselyem, 1 teáskanál tárkonylevél, só, bors
Elkészítése:
A májat megmossuk, megtöröljük, és a forrásban levő vízbe dobjuk. Ha a megfehéredett májból már nem folyik véres lé, akkor leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk. A kukoricalisztet 2,5 dl forrásban levő sós vízben addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a darált májjal, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel és a fűszerekkel. Bő, forró olajban evőkanállal galuskákat szaggatunk a masszából, és pirosra sütjük. Salátával vagy bármilyen hideg mártással kínáljuk.
Remoulade mártás:
2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 citrom leve, 1 csapott kávéskanál cukor, 1 savanyú uborka, tárkony, 1 kisebb hagyma, metélőhagyma, petrezselyem levél, só, fehérbors
A majonézt összekeverjük a tejföllel, beletesszük az apróra vágott hagymát, savanyú uborkát,, metélőhagymát, petrezselyem levelet, tárkonyt. Sóval, fehérbossal, citromlével, cukorral ízesítjük.
Elterveztem, hogy elkészítem majd a csirkemájjal és puliszka helyett rizzsel.Az is finom lehet.
|
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2013-06-26 14:45:00, szerda
|
|
|
Hozzávalók 4 főre: 3 dl búzadara, 30 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 4 tojás, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél), só ,fehér bors
Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként beledolgozzuk a búzadarát, ezután pedig a sóval, őrölt fehér borssal és finomra vágott tárkonnyal elkevert tojássárgákat. Egyórai pihentetés után forró, de nem lobogó vízbe szaggassuk. Jó nagy fazékban főzzük, hogy a galuskáknak legyen helyük duzzadni és addig hagyjuk, míg a galuskák háromszorosára nőnek. A füstölt szalonnát közben apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt leszűrjük, és a szalonnazsírra szedjük a megfőtt galuskákat. A tejfölt kikavarjuk juhtúróval, sóval, borssal ízesítjük és rákenjük a galuskákra. Tetejükre szórjuk a szalonnapörcöt, és 15 percre forró sütőbe tesszük. Rendkívül finom!
|
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2013-06-26 14:41:34, szerda
|
|
|
Életemben először készítettem és ettem dödöllét,annyit hallottam már róla,hogy muszáj volt kipróbálnom.Lehet télen még készítek majd, de hogy nyáron nem,az biztos.A Tv ben hallottam ,hogy a dödölle akkor lesz finom,ha 7-szer kiver a víz amíg kavarják. Engem bizony kivert ,úgyhogy majd télen jól kimelegszem mellette,de most nem hiányzott:)
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 20 dkg húsos szalonna, 1 vöröshagyma,2 evőkanál olaj, só; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése: A krumplit kockára vágjuk és annyi enyhén sós vizet töltünk rá, amennyi épp ellepi, majd megfőzzük. Ha megfőtt, levével együtt összetörjük, visszatesszük a lángra és állandóan kavarva hozzáadjuk a lisztet. Addig főzzük, míg a massza összeáll és jól formázható lesz. A húsos szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt szűrőkanállal kivesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a végén pedig visszatesszük a szalonnapörcöt is. A krumplis masszából evőkanálnyi adagokat veszünk, kicsit megformázzuk és egy teflon bevonatú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a dödölléket, majd összevegyítjük a szalonnás hagymával. Tálaláskor tejföllel locsoljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2013. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
95 db bejegyzés |
e év: |
1531 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 669
- e Hét: 2885
- e Hónap: 4780
- e Év: 55571
|
|
|