Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tordai májgaluska
  2013-06-26 14:59:06, szerda
 
 
A sertésmájnak egy különlegesebb felhasználási módja a megszokott májas hurka és hagymás máj mellett. Tartármártás, remuládmártás vagy mustármártás nagyon jól passzol hozzá.

Mielőtt nekifogtam, hogy elkészítsem ezt az ételt, nem igazán adtam nagy esélyt annak, hogy nagy barátságba keveredjünk egymással. De a végeredmény kellemesen meglepett, a remoulade mártással kimondottan finom volt. :) Sütés előtt a massza a kenőmájas keménységű volt. 30 db. galuska jött ki ebből az adagból.

Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, 1.5 dl tej, 2 evőkanál zöldpetrezselyem, 1 teáskanál tárkonylevél, só, bors

Elkészítése:
A májat megmossuk, megtöröljük, és a forrásban levő vízbe dobjuk. Ha a megfehéredett májból már nem folyik véres lé, akkor leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk. A kukoricalisztet 2,5 dl forrásban levő sós vízben addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a darált májjal, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel és a fűszerekkel. Bő, forró olajban evőkanállal galuskákat szaggatunk a masszából, és pirosra sütjük. Salátával vagy bármilyen hideg mártással kínáljuk.

Remoulade mártás:
2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 citrom leve, 1 csapott kávéskanál cukor, 1 savanyú uborka, tárkony, 1 kisebb hagyma, metélőhagyma, petrezselyem levél, só, fehérbors
A majonézt összekeverjük a tejföllel, beletesszük az apróra vágott hagymát, savanyú uborkát,, metélőhagymát, petrezselyem levelet, tárkonyt. Sóval, fehérbossal, citromlével, cukorral ízesítjük.

Elterveztem, hogy elkészítem majd a csirkemájjal és puliszka helyett rizzsel.Az is finom lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Erdélyi daragaluska
  2013-06-26 14:45:00, szerda
 
 
Hozzávalók 4 főre: 3 dl búzadara, 30 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 4 tojás, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél), só ,fehér bors

Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként beledolgozzuk a búzadarát, ezután pedig a sóval, őrölt fehér borssal és finomra vágott tárkonnyal elkevert tojássárgákat. Egyórai pihentetés után forró, de nem lobogó vízbe szaggassuk. Jó nagy fazékban főzzük, hogy a galuskáknak legyen helyük duzzadni és addig hagyjuk, míg a galuskák háromszorosára nőnek. A füstölt szalonnát közben apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt leszűrjük, és a szalonnazsírra szedjük a megfőtt galuskákat. A tejfölt kikavarjuk juhtúróval, sóval, borssal ízesítjük és rákenjük a galuskákra. Tetejükre szórjuk a szalonnapörcöt, és 15 percre forró sütőbe tesszük. Rendkívül finom!
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Dödölle
  2013-06-26 14:41:34, szerda
 
 


Életemben először készítettem és ettem dödöllét,annyit hallottam már róla,hogy muszáj volt kipróbálnom.Lehet télen még készítek majd, de hogy nyáron nem,az biztos.A Tv ben hallottam ,hogy a dödölle akkor lesz finom,ha 7-szer kiver a víz amíg kavarják. Engem bizony kivert ,úgyhogy majd télen jól kimelegszem mellette,de most nem hiányzott:)

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 20 dkg húsos szalonna, 1 vöröshagyma,2 evőkanál olaj, só; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

Elkészítése: A krumplit kockára vágjuk és annyi enyhén sós vizet töltünk rá, amennyi épp ellepi, majd megfőzzük. Ha megfőtt, levével együtt összetörjük, visszatesszük a lángra és állandóan kavarva hozzáadjuk a lisztet. Addig főzzük, míg a massza összeáll és jól formázható lesz. A húsos szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt szűrőkanállal kivesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a végén pedig visszatesszük a szalonnapörcöt is. A krumplis masszából evőkanálnyi adagokat veszünk, kicsit megformázzuk és egy teflon bevonatú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a dödölléket, majd összevegyítjük a szalonnás hagymával. Tálaláskor tejföllel locsoljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 669
  • e Hét: 2885
  • e Hónap: 4780
  • e Év: 55571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.