Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Kiselefánt pancsi gif
  2013-06-27 21:26:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Rágcsa :-)
  2013-06-27 21:25:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Jó reggelt nyújtózkodás kenguru módra gif
  2013-06-27 21:24:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Szeretlek gazdi :-) gif
  2013-06-27 21:23:12, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A rizs 10 féle felhasználása
  2013-06-27 20:50:10, csütörtök
 
 



Háztartás és házi kedvenc

1. Tisztítsd meg a piszkos vázákat és a szokatlan alakú palackokat - a vázák és a szokatlan alakú, karcsú palackok tisztítása mindig kínszenvedést jelentenek, valamiért mindig ottmarad az alján az a fránya piszok, amit sehogyan sem tudsz elérni. Na de eddig, mert megvan rá a megoldás. Dobj a palackba egy pár szem rizst, majd öntsd fel forró vízzel, és hagyd állni legalább 10 percig. Majd rázd jól össze, és csak rázd, rázd és megint csak rázd, majd öblítsd jól ki az edényt. Hát nem csodálatos?

2. Mentsd meg a vizes elektronikai kütyüket - Ha véletlenül WC-be ejtetted a telefont (egyébként mit keresel a fürdőben telefonnal a kezedben?), akkor sincs minden veszve. Hamar vedd ki az akkumulátort, majd dugd a telefont egy tál rizsbe. Hidd el nekem, működik. Kipróbáltam.

3. Készíts játékot házi kedvencednek - Varj egy kis zsákot, töltsd meg rizzsel és tegyél bele macskamentát, a cicus meg fog bolondulni érte.

4. Tiszta kávé- és fűszerdaráló - Bármennyire is szeretnénk, nehéz tisztán tartani a kávé vagy fűszerdarálót. Hozd helyre ezt a rizzsel: tisztítsd meg amennyire csak bírod, majd töltsd tele rizzsel a darálót, és daráld le. a rizs varázslatosan lepucolja a darálót.

Étel

5. Ellenőrizd, hogy elég forró az olaj - Tudni szeretnéd ha az olaj, amiben sütni akarsz elég forró? Csupán annyit kell tenned, hogy beledobsz pár rizsszemet. Amennyiben a rizs felbukkan a felszínre, az olaj kész a sütésre. Nem kell ide semmilyen termométer.

6. Szétválasztja a sót - Ha nem akarod, hogy a só megcsomósodjon, csupán annyit kell tenned, hogy dobsz a sótartóba pár szem rizst.

7. Fokozza a gyümölcs érését - Nincs türelmed kivárni, amíg megérik a gyümölcs? Tedd őket egy rizzsel teli edénybe, hogy felgyorsítsd az érési folyamatot. Naponta kétszer ellenőrizd az érési folyamatot. És igen, utána megfőzheted a rizst is.

8. Készíts rizstejet - Csináld magad projekt. Otthon is készíthetsz rizstejet, íme az elkészítése:

1 kg rizst tégy fel 2,5-3-szoros vízzel főni, lassú tűzön. Amikor a víznek tejszerű állaga lesz öntsd le a rizsről, majd önts új vizet a rizsre és főzd tovább. Mindezt addig kell ismételni, amíg a rizs “tejet ad". Egy kiló rizsből pár óra alatt akár 2 liter tejet is “fejhetünk".

Szépség és egészség

9. Készíts fűtőpadot - Fogj egy kis zsákocskát, ami gyapjúból vagy pamutból készült. töltsd meg rizzsel majd jól zárd el. Ha nincs zsákocskád, akkor jól jöhet egy régi zokni is, aminek a végét jól bekötöd. Ha megvagy tedd be a rizst mikróba, és melegítsd fel. Akár órákig is melegen képes maradni. Hát nem fantasztikus?

10. Ragyogó bőr - Ha általában úgy jársz mind én, és mindig túl sok vizet töltesz a rizsre, amit aztán le kell öntened ne mérgelődj. Most van egy klassz tippem. Szűrd le a felesleges vizet a rizsről, majd tedd hűtőbe, vagy kamrába. Amikor időd akad moss vele arcot, vagy akár az egész tested is bekenheted vele. A legjobb hatás elérésére a barna rizs vizét használd fel, és ne tárold több, mint három napig. A barna rizs több E vitamint tartalmaz, bőröd sugárzóan fényes lesz.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A menyasszonyi ruha története:
  2013-06-27 19:57:28, csütörtök
 
  Kevesen tudják, de a menyasszonyi ruhát Viktória királynő találta fel Angliában. És ő volt az is aki a fehér ruha romantikus stílusát megteremtette.

1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt ruhát viselt, amelyet narancsvirágszirmok szegélyeztek és vert csipkével díszítettek. A XIX. század fordulóján a menyasszonyok már fehér muszlim ruhában, tüll fátyolban, hajukban virággal álltak az oltár elé.

Az első rövid menyasszonyi ruhát Coco Chanel mutatta be, a harmincas években pedig csillogó zsákruhákat viseltek az arák, hogy aztán a háború után ismét a karcsúsított földig érő ruha legyen divatos. S bár a hatvanas években rövid ideig az volt a legmenőbb,aki farmerben és egy szál blúzban mondta ki a boldogító inget, azért a romantikus stílus ma is szilárdan tartja magát.

Finoman nőies. A menyasszonyi ruha akkor tökéletes, ha viselője úgy érzi, mintha ráöntötték volna, és ezt ki is lehet olvasni a tekintetéből- mondják a szakértők. De ügyelni kell a részletekre is. A fátyol egykor a tisztaság jelképe volt, a menyasszony csak egyszer viselhette, majd eltette a lányának. A fátylak ma pókháló finomságú tüllből készülnek, hosszuk pedig különböző lehet.

Ha a ruha háta látványos pl. gombos vagy fűzött, a legfinomabb, áttetsző anyagot érdemes választani. Visszafogottan díszített vagy sima ruhához viszont gyönyörű a csipkefátyol. A romantikus fátyolfelhőt általában fejdíszre erősítik, aminek színben a ruhával kell egyeznie.

Virágkoszorút már a középkorban is viseltek a menyasszonyok, ma inkább a frizurába illesztett élővirág a divatos. Aki igazi hercegnőnek szeretné érezni magát, viselhet strasszos, vagy művirágos tiarát, de ügyeljen rá, hogy összhangban legyen a ruha díszítésével. Ha nagyon csillogó, feltűnő a fejék, vagy a nyakék, fülbevaló akár el is maradhat, ha mégsem nagyon egyszerű legyen. Ellenkező esetben a menyasszony úgy fog kinézni, mintha jelmezbálba menne.

A gyöngynyaklánc és a hozzá illő fülbevaló a klasszikus esküvők ékszere. A legszebb a valódi gyöngy, a világos bőrű hölgyeknek halvány tónusú, a kreol bőrűeknek krémszínű gyöngy áll jól a legjobban.

A ruha legszebb kiegészítője a virág. Alapszabály viszont, hogy a csokor nem vonhatja el a figyelmet a menyasszonyról. A virág kiválasztásánál vegyük figyelembe a ruha színét is: hófehér ruhához pasztellszínű, krémszínű ruhához a fehér különböző árnyalataiból köttessünk csokrot. Hosszú lecsüngő csokor magas termetű menyasszonyoknak áll jól, alacsonyabbak inkább kerek bukétát válasszanak. Készülhet a csokor csupa azonos virágból, májusban pl. gyöngyvirágból, de különféle virágok azonos árnyalatai is gyönyörűen mutatnak. És ne feledkezzünk meg a vőlegényről sem a gomblyukba tűzött egyetlen szál virág soha nem megy ki a divatból. Ha pedig a legmelegebb hónapokra tervezzük az esküvőt, válasszunk tartósabb virágot.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fűszernövények a lakásban
  2013-06-27 19:52:58, csütörtök
 
 



Odavagy a főzésért, és arra vágysz, hogy friss fűszerek legyenek kéznél minden egyes alkalommal, mikor hozzálátsz? Miért is ne! Termeszthetsz vígan, cserépben, olyan növényt, amit éppen a szíved és az főztöd kíván!

Ha csak egy jéghideg limonádét készítenél néhány mentalevéllel, vagy épp egy salátát állítanál össze friss csokor bazsalikommal, egy karnyújtásnyira lehetnek tőled ezek a fűszerek! Ugyanis az aromás növények, mint például a menta, bazsalikom, rozmaring, csombor, zsálya, petrezselyem vagy levendula, remekül megélnek a cserépben is, az ablak mellett! Hogy még hamarabb fejlődjenek, vásárolj palántákat, majd ültesd el. Tanácsos, hogy ne zsúfold össze őket egyetlen cserépben, mert úgy képtelenek terebélyesedni, és válassz inkább cserépedényt, amelyben a föld ,,lélegezni" tud, és a vízfölösleget is kiengedi magából.

Vásárolhatsz magokat, amelyeket majd el kell vetned, de sok időt vesz fel a növesztésük, palántázásuk, és a felnőtt növénnyé fejlődésük.

Ne feledd, hogy a fény létfontosságú a kis növénykéidnek, ezért helyezd őket világos helyre. Ideális számukra az ablak párkánya. De óvd őket a nap sugaraitól!

Ha pedig megfűszereznél egy ételt vagy italt, csak tépj le néhány levélkét a növényről. Időnként nem árt, ha lecsíped a hajtások tetejét, hogy gerjeszd a tő bokrosodását!
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Fiatal arcbőr 5 perc alatt!
  2013-06-27 16:54:04, csütörtök
 
  Nem kell a mesebeli bájital, sem a fiatalság forrása ahhoz, hogy hosszú ideig örülj még a bőröd rugalmasságának, üdeségének és egészségének!

Az alábbiakban 8 módszert részletezünk neked, amelyek segítségével 5 perc alatt biztosíthatod az arcod fiatalságát!

1. Az esti helyes rutin-kozmetika
- néhány perc elegendő naponta ahhoz, hogy hosszú ideig örülj az egészséges arcbőrnek. A leghatékonyabb az, ha a sminket minél hamarabb lemosod, nem pedig órákkal az esti tévénézés után. A legjobb sminklemosók azok, amelyek nem tartalmaznak olajokat. Egy semleges tonik is jól jön a bőr pH értékének a helyreállításában, ugyanakkor ajánlott is a zsíros bőr számára.

2. Kávés hámtalanító
- keverj össze három evőkanál nedves kávézaccot egy evőkanál extraszűz olívaolajjal s egy fél evőkanál mézzel. A keveréket vidd fel a tiszta arcbőrödre, majd enyhén masszírozd bele, aztán hagyd két percig hatni. Ezután hideg vízzel mosd meg az arcod, és ismételd meg hetente egy alkalommal.

3. E vitaminos, mézes maszk
- ez a két alapanyag visszaadja a bőrödnek azt a rugalmasságot, amelyre szüksége van. ugyanakkor mélyen táplálja is azt. Keverj össze egy evőkanál mézet kevés E vitamin-olajjal, és adj hozzá 3-4 csepp citromlevet. Naponta is használhatod ezt a maszkod, 5-10 percnyi hatóidővel.

4. UV-szűrő krémek használata
- ahhoz, hogy megtudd, melyik az a minimális SPF érték, amelynek függvényében védened kell a bőröd, menj el egy bőrgyógyászhoz. Viszont hogy biztos légy abban, hogy minél jobb védelmet nyújtasz az arcodnak, használj olyan készítményeket, amelyek SPF értéke 30, még akkor is, ha kreol a bőröd és barna szemű vagy. Tudnod kell, hogy a nem megfelelő védelem esetén, még borús időben is, a bőr öregedési folyamata felgyorsul.

5. Zöldteás vagy feketeteás kezelés

- a teástasakok már klasszikus gyógymódjai a bedagadt szemeknek. Azonban a zöld- vagy feketeteát használsz, a hatás még erőteljesebb lesz, a szem körüli bőr pedig gyorsan felfrissül, 5 perccel azután, hogy arra helyezted az átitatott tasakokat.

6. Zöld dinnyés és paradicsomleves pakolás
- míg a zöld dinnye hidratálja a bőrt, addig a paradicsom leve (sótlanul és cukor nélkül) összehúzza a pórusokat és javít a bőr kinézetén. Préselj kevés zöld dinnye belet a paradicsomlébe, a keveréket pedig egy gyapot tisztítókorong segítségével vidd az arcodra.

7. Mézes, mandulás hámtalanító
- a mandula hatásai a kozmetikumok terén már ismert, azonban igazi előnyöket a természetes felhasználás által élvezheted. Áztass be egy éjszakára két szem magdulabelet vízbe, másnap pedig zúzd össze, és keverj hozzá egy teáskanál mézet. Ez a készítmény a legérzékenyebb bőrt is életre kelti.

8. Tojásfehérje-maszk
- a tojásfehérje egy másik gyorsmegoldás a bőr fiatalítására. Verj fel kemény habbá egy tojás fehérjét, majd adj hozzá néhány csepp citromlevet. A keveréket vidd fel az arcodra. A titok abban van, ahogy ezt a maszkot lemosod az 5-10 perces hatóidő után! Nedvesítsd jól be az arcod hideg vízzel (egy szórófejes üveg segítségével), majd egy ugyancsak nedves tisztítókoronggal töröld át finoman a bőrt, míg teljesen meg nem tisztul.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Vérnyomáscsökkentő diéta
  2013-06-27 16:43:36, csütörtök
 
 



DASH diéta, a magas vérnyomás leküzdésére

Az idők során az orvosok észrevették, hogy az étkezési szokások nagy ívben meghatározzák az egészségi állapotunkat, éppen ezért több ezer kutatás született az egészség és étrendek közötti összefüggésről. Egyet azért biztosan állíthatunk: a túlzások okozzák a betegségek kialakulását.

Pro:
Orvosok fejlesztették ki
Több betegséget megelőz
Egészséges élelmiszereken alapszik

Kontra:
Nehéz követni
Korlátozó


A 21. század egyik legnagyobb problémáját alkotják a kardiovaszkuláris betegségek, ezek között pedig a magas vérnyomás is ott van. A magas vérnyomás jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában. Már a vérnyomás-emelkedés is károsodást okozhat a szervezetben, főleg ha egyéb érrendszeri kockázati tényezőkkel párosul, írja a Wikipédia. A magas vérnyomás sok esetben összefüggésben van az elhízással is.

A magas vérnyomás okozó tényezői között megtaláljuk a genetikai okokat, a stresszt, a nem megfelelő étkezést, a koleszterinszint növekedését, krónikus betegségeket, mozgáshiány, túl sok só fogyasztása, stb.

Táplálkozáskutatók és szívgyógyászok egy olyan kiterjedt kutatást végeztek, amely során létrejött a magas vérnyomással küzdő betegek tökéletes diétájának receptje, a DASH diéta (Dietary Approaches to Stop Hypertension= diéta, ami a segít megakadályozni a magas vérnyomás kialakulását). A DASH diéta nemcsak a magas vérnyomásra fejtette ki jó hatását, de azoknál akik követték csökkent a vér LDL szintje is.

2012-ben a U.S. News & World Report magazin az év legjobb diétájának kiáltotta ki a DASH diétát.

A DASH diéta alapelvei:

A DASH diéta egyik legfontosabb alapelve, hogy az étkezésben minimális szintre visszük a nátrium fogyasztását, azaz ez annyit jelent, hogy a lehető legminimálisabb konyhai sót fogyasztjuk.

A másik fontos szempont kivonni az étkezésből a telített zsírokat és a szénhidrátot. Ellenben nagyon ajánlott magnéziumban (zöldségek) és káliumban (gyümölcsök) gazdag élelmiszereket fogyasztani. Ezek mellett a sovány tejtermékek, a hal- és csirkehús, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása mérvadó. Naponta legalább 4-5 alkalommal fogyasszunk gyümölcsöt és zöldséget.

Milyen élelmiszereket fogyaszthatunk:

gabonafélék és liszttermékek: ezek biztosítják az energia és rostok forrását. Fogyasztani lehet: teljes kiőrlésű kenyeret, barna kenyeret, rozskenyeret, búzacsírát tartalmazó kenyeret, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztákat, teljes kiőrlésű gabonaféléket, és sótlan kekszet.
Egy adag: egy szelet kenyér, egy fél csésze gabonaféle, egy fél csésze főtt rizs vagy tészta.
Adag/nap: 7-8

zöldségek: paradicsom, sárgarépa, káposzta, borsó, brokkoli, spenót, zöldbab, szója, édesburgonya, stb. a zöldségek jelentős antioxidáns, kálium, magnézium és rostforrást jelentenek a szervezet számára.
Egy adag: egy csésze nyers zöldségféle, egy fél csésze elkészített zöldség, 200 ml zöldséglé.
Adag/nap: 4-5





gyümölcsök: minden gyümölcs jelentős vitamin, ásványi anyag és rostforrás. A banán, barack, almalé, avokádó, narancs, körte, mazsola, dinnye jelentős kálium forrás, míg az eper tele van antioxidánsokkal.
Egy adag: 1 közeped méretű gyümölcs, 200 ml gyümölcslé, egy fél csésze szárított gyümölcs, egy fél csésze gyümölcskonzerv vagy fagyasztott gyümölcs.
Adag/nap: 4-5

zsírtalanított tejtermékek: zsírtalanított tej, zsírtalanított vaj, dietetikus joghurt és túró. Jelentős kalcium és proteinforrás a diéta során.
Egy adag: 250 ml tej, egy csésze joghurt, 50 gramm túró
Adag/nap: 2-3

hús: halat és csirkehúst tartalmazhat
Egy adag: 100 g főtt vagy rácson sütött hal, vagy csirkemell
Egy adag: 2 vagy 1 szelet

dió, mogyoró, magok: mogyoró, dió, mandula, tökmag, naprafogró-mag, pisztácia, stb. Jelentős magnézium, kálium és protein forrás.
Egy adag: 20 g mag, 50 g mogyoró
Adag/nap: 4-5 hetente

zsírok: növényi olajok (napraforgó, kukorica, olívaolaj), kevés zsiradékot tartalmazó salátaszószok
Egy adag: egy kanál növényi olaj, két kanál salátaszósz
Adag/nap: 2-3

édesség: ezeket nem szabad zsírral vegyíteni. Ilyen például a sütemény, csokoládé, torta, fagyi, stb. Fogyaszthatunk cukrot, dzsemet, üdítőt.
Egy adag: 1 kanál cukor, 1 kanál dzsem, 250 ml üdítő
Adag/nap: 5 hetente

Íme a legjobb diéták, fogyókúrás tippek

A magas vérnyomás csökkentésére és elkerülésére nemcsak megfelelően kell táplálkozni, de elengedhetetlen a fizikai mozgás, de mindenek előtt kérjük ki orvosunk tanácsát. Mind biztos tudjátok minden diéta, fogyókúra során elengedhetetlen kikérni orvosunk tanácsát, mivel minden diéta személyfüggő és lehetnek olyan patogének, amelyek kizárják az adott diétát.

A DASH diéta során ki kell iktatni étrendünkből a szénsavas üdítőket, a gyorséttermi kajákat, valamint a konzerveket. A diéta szigorú betartása a szívinfarktus kockázatát 24 százalékkal, a stroke-ét pedig 18 százalékkal csökkentette.

A diéták csupán csak tájékoztató jellegűek. Mielőtt bármelyiknek is nekifognál kérd ki orvosod tanácsát!

Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
5 mindennapi hiba, ami tönkreteszi a hajat
  2013-06-27 16:35:40, csütörtök
 
  A te hajad is lehet annyira szép, egészséges és csillogó, mint a reklámokban a hölgyeké, ha megtanulod a megfelelően kezelni és tisztelni azt!

Még ha úgy is látod, hogy a hajkoronád tökéletesen ellenáll a szeszélyeidnek, és bírja a csavarást, vasalást, festést, bármilyen mennyiségben, ki kell ábrándítanunk: tévedsz. A hajad ugyanis egy idő után feladja, de ezt ne várd ki!

Íme az az öt hiba, amelyet naponta elkövetsz a hajaddal, és anélkül, hogy észrevennéd, ártasz annak textúrájának, belső felépítésének:

1 Vizesen fésülöd a hajad
- amíg vizes a haj, addig a legérzékenyebb. Te pedig cibálod, fésülöd, esetleg tépászod is? Ne csodálkozz, ha megtöredeznek a hajvégek. A nedves haj legalább annyira gyenge a fésűvel szemben, mint a hajszárítóval vagy hajvasalóval, hajcsavaróval szemben. Továbbá, ilyen hatást érsz el azáltal is, ha intenzíven dörzsölöd meg azt a törülközővel minden hajmosás után. Az ilyen külső faktorok által felszakad a hajszálak külső ,,burkolata", és tulajdonképpen így keletkezik majd a ,,sérülés".

2. Ritkán vagy nem fésülködsz
- a haj fésülése igen hasznos szempont, ugyanis a fésű fogai stimulálják a fejbőr vérkeringését, ezáltal pedig a hajszálak több vérhez és oxigénhez juthatnak, tehát fejlődhetnek és egészségesek maradhatnak. Mi több, meggátolod a faggyúmirigyek által termelt zsír lerakódását a hajgyökerek tövéhez, ami egyébként ha ott felgyülemlik, hajhullást okozhat. Ha göndör vagy hullámos hajad van, amit nehéz is fésülni, de kaotikus frizurát kölcsönöz neki egy-egy ilyen eljárás, használj masszírozógépet, vagy csak este, lefekvés előtt fésüld meg a hajad. És nem utolsó sorban, ugyancsak a fésülködéssel oszlatod el a hajszálakon a zsírt, ami azért jó, mivel természetes úton óvja azokat a külső hatások ellen.

3. Nedves hajat vasalsz vagy csavarsz
- valóságon kínhalál a hajnak! Ez ugyanis lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz a hajad ellen. A hajszálban lévő vízmennyiség ugyanis így hirtelen felhevül és elpárolog, ami egyértelműen kiszárítja, ezáltal törékennyé és sérthetővé teszi a hajat. Első ízben kisebb dudorodásokat, fehér pöttyöket látsz a hajszálakon, majd bekövetkezik a letöredezés, kettéválás fázisa is.

4. Hajszárítóval szárítod a hajad
- ez a módszer nem annyira káros a hajra, nincs is rá jó hatással. Ez ugyanis inkább hosszútávon ,,végzi ki" a hajszálaidat azáltal, hogy fokozatosan szárítja ki a hajat, ami lassan elveszíti rugalmasságát, fényességét, amolyan ,,seprűszerű" lesz, és könnyen megtörik. Képzelj el egy törlőt: mennyire rugalmas és ellenálló lehet, míg nedves, de ha megszáradt, már könnyen elszakad!

5. Nem használsz balzsamot
- a balzsam az egészséges és ellenálló haj alapkövetelménye. Még akkor is használd, ha nagyon vékony szálú a hajad, és úgy érzed, ha felviszel a balzsamból belőle, még annyi tartása sem lesz, mint nélküle! Válassz a te hajtípusodnak megfelelő készítményt, ez ugyanis dúsítja a hajat, javítja annak szerkezetét, hidratálja és óvja is a külső hatások ellen.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.