Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Éld meg most
  2013-06-30 13:50:30, vasárnap
 
 

Éld meg most, amit a többi ember majd csak a jövőben fog megélni! Mit akarsz? (...) Értelmet akarsz adni az életednek, ezért a lehető legintenzívebben akarod megélni. Ez egyszerre csapda és eksztázis. Maradj tehát éber, vedd észre a veszélyt, de éld át az örömöt, a kalandot, hogy az a Nő vagy, aki a tükörképeden túl van."

(Paulo Coelho: A portobellói boszorkány )





 
 
0 komment , kategória:  Író - Paulo Coelho**  
Mi az ?
  2013-06-30 13:45:15, vasárnap
 
 
Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom.
Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.

Kurt Dimberger




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha szereted magad
  2013-06-30 13:41:15, vasárnap
 
 

Ha szereted magad, meglepődve tapasztalod, hogy a többiek is szeretnek. Senki sem szereti azt, aki még önmagát sem képes szeretni. Ha te magad képtelen vagy szeretni magadat, ugyan kitől várhatnád el, hogy megpróbálkozzon ezzel? És aki nem szereti magát, az nem maradhat semleges sem. Ne feledd, az életben nem létezik semlegesség! Ha valaki nem szereti magát, az biztosan gyűlöli magát - az élet nem ismeri a semlegességet. Az életben mindig választani kell. Ha nem szeretsz, akkor nem maradhatsz egyszerűen ebben a szeretet nélküli állapotban. Nem. Akkor gyűlölnöd kell! Aki pedig gyűlöli magát, az rombolni fog. Önpusztító lesz. Aki gyűlöli magát, az mindenki mást is gyűlölni fog - dühös lesz és erőszakos, szüntelen haragban mindenkivel. Aki gyűlöli magát, hogyan is remélhetné, hogy a többiek szeressék?

Osho



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Eljön majd a nap
  2013-06-30 13:34:17, vasárnap
 
 

Eljön majd a nap, amikor senki szava sem tud majd letörni. Akkor már erős leszel. Nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, hiszen egyetlen dolog lesz biztos számodra: méghozzá az, hogy Neked mi az igaz. Benned mi van, számodra mi jó, meg neked mit jelent. Történhet bármi, te biztos leszel annyira magadban, hogy lásd, mi a te utad, és mi az, aminek köze nincs hozzád. Ha nem látod, majd érzed. Ha nem érzed, majd tapasztalod. De egy biztos: egy percig se törődj azokkal, akik darabokra akarnak morzsolni. Az ilyen emberek mind gyengék. Gyengék és gyávák ahhoz, hogy saját maguk csináljanak valami tök jót a semmiből - helyette inkább maguk mögött is megsemmisítenek mindent, nehogy bármi is emlékeztesse őket arra, hogy ők is lehettek volna többek.






Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utat, mely a célhoz elvezet
  2013-06-30 13:31:11, vasárnap
 
 
Az utat, mely a célhoz elvezet, magadnak kell megválasztanod, s neked kell végigjárnod azt. Ha tévedtél, sosem késő visszafordulnod, hogy új ösvényre térve ismét nekivágj. Ettől szép minden rejtvény, s ettől szép maga az élet is






Weöres Sándor : A célról

Mit bánom én, hogy érdemes,
vagy céltalan a dolgom?
Patak vagyok: kérdjem-e, hogy
habomat hova hordom?

Harcolok: nem tudom, kiért
és nem tudom, ki ellen.
Nem kell ismernem célomat,
mert célom ismer engem.







Egyszer mindent elér az ember,
Azt is, mi most még messze cél.
Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el,
S győzelmed lesz a hősi babér.

Bertolt Brecht
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
Boldogtalanságodnak az az oka, hogy.....
  2013-06-30 13:29:02, vasárnap
 
  Nincs egyetlen pillanat sem az életedben, amikor ne lenne meg mindened, ami a boldogsághoz szükséges. Gondolkodj el ezen egy pillanatra! Boldogtalanságodnak az az oka, hogy arra figyelsz, amid nincs, ahelyett, hogy arra összpontosítanál, amid éppen most van.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Az élet
  2013-06-30 13:24:30, vasárnap
 
 
Bárhogy is lesz, becsüld meg az életet, becsüld meg a társad, becsüld meg a Szerelmet. Légy hálás azért, amit kaptál és ne félj akkor sem, ha éppen egyedül utazol. Néha nem is kell több, elég csak kinézni az ablakon, hogy észrevedd ezt a temérdek csodát, ami körülvesz a világban. Merj élni, merj boldog lenni a körülményeid dacára is. De igyekezz mindig jobb ember lenni. Olyan ember, aki űrt hagy majd maga után miután eléri a végállomást.





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Az életről  
Az élet
  2013-06-30 13:19:52, vasárnap
 
 
"Önmagában az élet semleges. Mi tesszük csodálatossá, mi tesszük csúnyává. Az élet az az energia, amelyet mi viszünk bele. Ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen
, akkor nem lesz az - neked kell létrehoznod a szépséget. Neked kell színeket adnod a valóságnak, neked kell dalt adnod a valóságnak - akkor lesz csodálatos. A szépség egy teremtmény, akárcsak a rútság. A boldogság egy teremtmény, akárcsak a boldogtalanság. Csak azt kapod, amit létrehozol, sosem kapsz semmi mást. Az élet nem más, mint egy üres vászon - festhetsz gyönyörű jelenetet, tájképeket, vagy festhetsz fekete szellemeket, és veszélyes embereket. Tőled függ. Az élet csupán egy lehetőség. Megad mindent amire szükséged lehet: és most csináld magad!"

Osho




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Az életről  
Minden ami van, engem szolgál
  2013-06-30 13:15:39, vasárnap
 
 
A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy felismerem: minden ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.

(Kurt Tepperwein)




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Néha nem a szó kell...
  2013-06-30 13:12:41, vasárnap
 
 
"Néha nem a szó kell... Nem a beszélgetés, nem az írás.
A megoldás nem mindig a szó. Hanem egy ölelés.
Amiben sokkal többet adsz minden szónál.
Mert szavakban nem mindig találod el, amit hallani szeretne.
De az ölelésben éppen azt fogja hallani. Amire szüksége van. Rád."

- Csitáry-Hock Tamás -




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Vegyes**  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 2588
  • e Hónap: 6994
  • e Év: 62927
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.