Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Mix
  2013-06-04 19:20:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
Indián mesélő
  2013-06-04 19:20:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
Gyertyaláng varázs
  2013-06-04 19:18:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
Emlékek (vizeshatású kép)
  2013-06-04 19:17:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
Buborékos emlékek
  2013-06-04 19:16:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
Emlékbuborékok
  2013-06-04 19:15:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
A kis rózsatündér fénye gif
  2013-06-04 19:14:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
A kis fényőrző gif
  2013-06-04 19:13:49, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jozephine Wall képek  
A magasvérnyomásról
  2013-06-04 15:30:10, kedd
 
  A 6 legjobb és 4 legrosszabb étel magas vérnyomás esetén
A magas vérnyomás (hipertónia - magas vérnyomás betegség) évente kb. 7 millió ember haláláért felelős világszerte. Az, hogy valaki részévé válik ennek a borzalmas számnak, nagyban az étkezőasztalnál dől el.
A magas vérnyomással számos kutatócsoport foglalkozott már, és foglalkozik a mai napig is. Az általuk készített tanulmányokból leszűrhetjük, hogy mely ételek kifejezetten ajánlottak és melyek tiltottak magas vérnyomás betegségben.

Magas vérnyomás betegségben rendkívül fontos, hogy minden nap együnk zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg változatosan, az évszaknak megfelelően. Bizonyos évszakokban ez nem olyan egyszerű, ezért ilyenkor olyan étrend-kiegészítő készítményeket érdemes fogyasztani, melyek koncentrált formában tartalmazzák a szervezet számára szükséges zöldséget és gyümölcsöt.

A rendszeres zöldség-, és gyümölcsfogyasztás mellett 6 olyan táplálék van, amit feltétlenül érdemes fogyasztani magas vérnyomás esetén.

1, Hal: az összes állati eredetű táplálék közül messze a hal a legegészségesebb, természetesen nem minden hal, hanem a magas fehérje tartalmú, alacsony zsírtartalmú halak. A halban található omega 3 zsírsavak csökkentik a gyulladásokat, ezáltal a plakk képződést az erekben, és védelmet nyújtanak a magas vérnyomás betegséggel szemben.

Az omega zsírsavak pótlására olyan étrend-kiegészítő készítményt érdemes fogyasztani, mely megfelelő arányban tartalmazza ezeket az értékes összetevőket.

2, Lenmag olaj: a lenmag a halhoz hasonlóan nagy mennyiségben tartalmazza a plakk képződést gátló omega 3 zsírsavakat.

3, Zellerlé: az évezredes tapasztalatokon nyugvó kínai csodaszer rendkívül tápláló és nagyon erőteljesen lúgosítja szervezetünket. A szervezet megfelelő pH-ja elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. A zeller kiváló forrása a vitaminoknak és egyéb értékes tápanyagoknak, nagy mennyiségben tartalmaz B-vitamint, C-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, foszfort és esszenciális aminosavakat.

Hasonló tápanyag tartalom mellett kiváló lúgosító készítmény az árpafű fermentált változata is.

4, Olíva olaj: az olíva olaj a mediterrán diéta elengedhetetlen része, számos kutatás eredménye szerint képes csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást. Főzéshez és salátákhoz minden esetben olíva olajat érdemes használni.

5, Alma ecet: az ecet kiválóan lúgosítja a szervezetet és csökkenti a vérnyomást. Magas vérnyomás betegségben minden reggel 2-3 dl langyos folyadékhoz 1 evőkanál alma ecetet és egy teáskanál mézet kell keverni és ezt meginni. A méz a bélműködést segíti elő, ami szintén fontos, hiszen a székrekedés súlyosbíthatja a magas vérnyomás betegséget.

6, Uborka: az uborka magas folyadéktartalma hidratálja a szervezetet és szintén vérnyomás csökkentő hatással bír. Napi 2 friss uborka elfogyasztása javasolt.

A felsorolt táplálékok mellett létezik 4 olyan étel, illetve ital, amit magas vérnyomás betegségben egyáltalán nem javasolt fogyasztani.

1, Konyhasó: a konyhasó emeli a vérnyomást és csontritkulás kialakulásához vezethet rendszeres, nagy mennyiségű fogyasztása. Egyes tanulmányok arra az eredményre jutottak, hogy a rendszeres, nagy mennyiségű konyhasó fogyasztása növeli a gyomor-, nyelőcső-, és húgyhólyagrák kialakulásának esélyét.

Fűszerek, melyek kifejezetten ajánlottak magas vérnyomás esetén: fokhagyma, oregánó, gyömbér, bazsalikom, tárkony, ecet, fekete bors.

2, Kávé, koffein: a kávéban és egyéb italokban (pl. energiaitalok) található koffein jelentős mértékben, tartósan képes emelni a vérnyomást, ráadásul blokkolja az adenozin hormon hatását, ezáltal szűkíti az ereket. Emellett a koffein stimulálja a mellékvesét, ami a megemelkedett adrenalin és kortizol termelés révén tovább növeli a vérnyomást.

3, Finomított cukor: a modern, fejlett országokban a lakosság jelentős része sokkal több finomított cukrot fogyaszt, mint amennyi ideális lenne. A szervezet által fel nem használt cukor a zsírszövetekben raktározódik el, ami elhízáshoz vezet, növeli a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását és bizonyos rák típusok előfordulási gyakoriságát. A cukor növeli a vérnyomást, különösen azoknál, akik túlsúllyal rendelkeznek.

A cukor kiváló alternatívája lehet a nulla kalóriát tartalmazó, teljesen természetes stevia kivonat.

4, Alkohol: számos tanulmány alátámasztja, hogy az alkoholfogyasztás növeli a vérnyomást, ráadásul magas a kalória tartalma, ami elhízáshoz vezethet. Az alkohol több vérnyomás csökkentő gyógyszer hatását is gátolja.
A alkohol, sör, bor, stb. helyett kiváló választás a szűrt víz, amit citrommal, lime-mal még egészségesebbé tehetünk.



Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A fejfájásról
  2013-06-04 15:26:34, kedd
 
  A fejfájás egy fájdalom vagy kellemetlen érzés a fejben, fejbőrben vagy a nyakon. A komoly fejfájás elég ritka. Sok ember, aki fejfájással küszködik, már attól jobban érzi magát, ha életmódot vált, kikapcsolódik.
Legtöbbször a fejfájást a szűk, redőzött izmok okozzák a vállban, nyakon, fejbőrben, állkapocsban. Ezek a tenziós fejfájások (feszültség miatt létrejövő fejfájások). Ezt a fajta fejfájást gyakran a stressz, depresszió, vagy szorongás okozza. Túl sok munka, kevés alvás, kihagyott étkezések, alkohol vagy kábítószer fogyasztás fogékonyabbá teheti a fejfájásra. A fejfájást kiválthatja még a csokoládé, sajt, nátrium-glutamát. Azoknak az embereknek, akik sok kávét isznak, szintén fájhat a fejük, ha nem kapják meg a napi adag koffeinjüket.

Egyéb gyakori okok közé tartozik:

- sokáig ugyanabba a pózba tartott fej, például számítógép előtt, mikroszkóp előtt vagy írógép előtt
- rossz alvó pozíció
- túlzott megerőltetés
- összeszorított vagy csikorgatott fogak

A tenziós fejfájás általában a fej mindkét oldalán jelen van. Gyakran már a fej hátsó részénél kezdődik és terjed tovább. A fájdalom lehet tompa, a vállait, nyakát, állkapcsát feszesnek és fájdalmasnak érzi. A fájdalom általában tartós és nem lesz rosszabb bármilyen tevékenység végzése közben.

A migrénes fejfájás olyan fejfájás, ami más tünetekkel is együtt jár például látási zavarok és hányinger. A fájdalom lüktető, pulzáló. Többnyire a fej egyik oldalán kezdődik és átterjedhet a másik oldalra is. A fájdalom felerősödik mozgásra.

Más típusú fejfájások

Cluster fejfájás: éles, rendkívül fájdalmas fejfájás naponta többször, mely hónapokig eltarthat, majd eltűnik egy bizonyos időtartamra. Nem túl gyakori.

Sinus fejfájás (üreggyulladás): fájdalmat okoz az arcban és a fejen. Ez a gyulladásos részeknek köszönhető, amelyek az arc, orr és a szemek mögött vannak. A fájdalom egyre rosszabb lesz, mikor előre hajol és amikor felébred reggel. Orrfolyás, torokfájás jár ezzel a fejfájással.

Fejfájás léphet fel a megfázás, influenza, láz, stb. hatására is. Ha elmúlt 50 éves és fejfájást tapasztal, annak az oka valószínűleg az artéria carotis rendszer megbetegedése (arterosclerosis). A betegség tünetei közé tartozik a csökkent látás és fájdalom rágáskor. Fennáll a vakság veszélye. Azonnal orvosi kezelést igényel.

Ritka fejfájást kiváltó okok

- agyi aneurizma
- agydaganat
- stroke
- agyi fertőzés, mint az agyhártyagyulladás vagy agyvelőgyulladás

Ne felejtsük: a fejfájások többsége ártalmatlan és megfelelő életmóddal megelőzhető. Akinek azonban soha nem fájt a feje, és egyszer csak fejfájást tapasztal, mindig forduljon orvoshoz és eszébe ne jusson valamilyen divatos fejfájás csökkentővel elfedni a tüneteit.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.