2013-06-05 19:16:18, szerda
|
|
|
Hozzávalók :
60 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 csomag élesztő
250 gr ( negyedkilós) Ráma margarin ( legfinomabb a Ráma sütő margarin )
1 kispohár tejföl
izlés szerint só
fél dl tej ( alig langyos legyen)
1 mokkáskanál méz (vagy esetleg cukor )
Elkészítése:
tálba belehelyezzük a lisztet, középre a fél dl tejet, ebbe helyezzük a mokkáskanálnyi mézet és a szétmorzsolt élesztőt
Ha az élesztő megkelt, megkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt, kicsit hagyjuk kelni.
Ha megkelt kinyújtjuk és a kézmeleg Ráma margarin egyharmadát ekkor szétosztjuk rajta , ezt többször egyszerűen hajtogatjuk csak, majd még kétszer megismételjük a maradék margarinnal.
Formázzuk, majd a tojások fehérjével vagy egy kis olíva olajjal lekenjük, közepes hőmérsékleten sütjük de ha lehet minél magasabbra helyezzük el a sütőben.
Jó étvágyat , nagyon finom és remélem ízlik is !
Kedvenc( diós) kifli
Hozzávalók :
38 dkg liszt
15 dgk zsír ( vajjal, margarinnal nem lesz olyan jó)
3 tojás ( a tésztához csak a sárgája, a töltelékhez csak a fehérje)
Kis poharas tejföl
Fél csomag sütőpor
Egy csipet só
A végén porcukorba forgatáshoz porcukor.
Ízlés szerinti töltelékhez való , pl dió, mák, lekvár, túró stb...
A tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd forró zsírral lekenjük, összetekerjük
Hűtőbe rakjuk, legalább fél óráig
Majd : 3 felé osztjuk, kinyújtjuk , a háromfelé osztott részből egyenként 12 részre osztjuk( tehát összesen 36 db lesz belőle.
egy -egy ilyen darabból gombócot formájuk, kinyújtjuk és beletesszük a tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a megmaradt 3 tojás fehérjét felverjük és hozzá adjuk az általunk kedvelt vagy diót, vagy mákot, vagy túrót.
Kisütjük.
Jó étvágyat
|
|
|
0 komment
, kategória: Cicmojgónak |
|
|
|