Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
A Síp utcaiak honlapján ezúttal sem olvashattunk még egy nyú
  2013-06-05 21:37:13, szerda
 
  A Síp utcaiak honlapján ezúttal sem olvashattunk még egy nyúlfarknyi megemlékezést sem Trianonról

2013. június 05. 09:43
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Trianon talán legfőbb közvetlen előzményeként könyvelte el két világháború közti nemzeti-keresztény középosztályunk 1919 133 napját, amely világossá tette számára, hogy a bennük vezető szerepet vállaló ,,idegen faj" képviselői közül még a korábban a becsületesnek hittek zöme is mennyire képtelen volt az önkritikára, annak belátására, hogy mennyire sokszorosan visszaéltek vendégszeretetünkkel, ami ma sincs másként. Olyannyira, hogy például június 4-én a Síp utcaiak honlapján ezúttal sem olvashattunk még egy nyúlfarknyi megemlékezést sem Trianonról.

Mindezzel szembesülve óhatatlanul is emlékezetünkbe ötlik Kovács Alajos (1877-1963), a Központi Statisztikai Hivatal néha vezetője tanulmánya (A zsidóság térfoglalása Magyarországon, 1922) Szekfű Gyula alapművére (Három nemzedék s ami utána következik) végkövetkeztetése:

,,Lehetnek, sőt vannak a magyarországi zsidók között is olyanok, akik a magyarsággal annyira összegforrottnak érzik magukat, hogy magyar voltukat előbbre tartják, mint zsidó származásukat. Ezek azonban, sajnos, csak kivételek. A túlnyomó nagy többség, mint a közelmúlt keserű tapasztalatai megmutatták, lélekben messze van a magyarság érzéseitől és törekvéseitől. Mi sokan, akik a világháború előtti liberalizmus eszmekörében növekedtünk fel, s akik el voltunk telve izzó fajszeretettel és azzal a vággyal, hogy nemzetünket minél nagyobbnak lássuk, a magyarországi zsidóságban a magyar faj szupremáciájának harcosát, a magyar nemzeti állam kiépítésének hathatós segítőtársait láttuk. Statisztikánkban örömmel állapítottuk meg, hogy a zsidóság milyen rohamosan magyarosodik s hogy a nemzetiségi vidékeken sok helyen a zsidóság az előretolt őrszeme a magyarságnak, s hogy ott egyedül vagy túlnyomóan propagálja a magyar nemzeti állam eszményét."

Gróf Széchenyi István intelmével szemben a kiegyezést követően ,,külsőségek után indultunk. A zsidóság elkábított bennünket azzal, hogy nyelvünket rohamosan magáévá tette, vagy ha nem is, a népszámlálásoknál magát túlnyomóan magyar nyelvűnek vallotta. Lelkileg azonban zsidó maradt. A világháború alatt s még inkább az azt követő összeomlás idején a zsidóság megmutatta igazi arculatát. Láttuk, hogy az őszirózsás forradalom után hogyan lepte el a hivatalokat. A kivételek itt se tévesszenek meg bennünket. Ha volt is a bolsevizmusnak néhány zsidó áldozata, az elvitathatatlan, hogy a proletárdiktatúrában a zsidóság a maga nemzetközi érzésének, hatalmi vágyának diadalát látta s tetszelgett abban, hogy a magyar nemzetet vezeti pórázon. A bosszú érzete is dolgozott benne a magyar nemességgel és értelmiséggel szemben, amely őseit századokon át visszaszorította s terjeszkedni nem engedte. Nem tudta ezt elfelejteni, holott a mai generáció már a teljes jogegyenlőségben nőtt fel s mégis a hála helyett a bosszú érzetét táplálta lelkében jótevője iránt."

Talán sohasem volt időszerűbb a tudós statisztikust felidéznünk, mint ma, amikor alátámasztásaként például június 4-én Síp utcaiak honlapján ezúttal sem olvashattunk még egy nyúlfarknyi megemlékezést sem Trianonról. E napon csupán az alábbi címeket találtuk rajta: Kerry: lehet, hogy ez az utolsó esély a közel-keleti békére, Balog Zoltán fogadta a Raoul Wallenbergt Egyesület elnökét, Bill Clinton és Barbra Streisand is Izraelbe utazik Simon Peresz születésnapjára, Ünnepi programok a 150 éves a miskolci zsinagógában (így!), Zérótolerancia az antiszemitizmussal szemben: Orbánt méltatta egy amerikai zsidó vezető. Már csak az a kérdés, léteznek-e még közöttük a statisztikus idézetében emlegetett kivételek, és ha igen, miért nem hallatják hangjukat?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=65494
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hárították át a bankok a tranzakciós illetéket
  2013-06-05 20:52:25, szerda
 
  Így hárították át a bankok a tranzakciós illetéket
Turzó Ádám Pál
2013. június 5. 06:20


A bankok a háztartásokra 80-90, a vállalatokra 90-95 százalékban hárították át a tranzakciós illetéket az MNB kedden kiadott tanulmánya szerint. Jó hír, hogy a pénzintézetek mindezt az elektronikus csatornák készpénzzel szembeni előnyben részesítésével tették. A bankok arról panaszkodnak, hogy a legnagyobb ügyfeleik a deviza tranzakcióikat egyre többen külföldre helyezik át az illeték bevezetése miatt. Az MNB szerint ez még nem látszik a számokon, szerintük az illeték hatásait hosszabb távon érdemes vizsgálni. Elemzésünkben megvizsgáltuk a már rendelkezésre álló tranzakciós adatokat.


Ennyi folyt be eddig az illetékből

2013-ban került bevezetésre a pénzügyi tranzakciós illeték, amelyből az elmúlt három hónap adatai alapján 38,8 milliárd folyt be összesen. Ez az egész évre előirányzott 301 milliárd forintos bevétel 12,9%-a. Az időarányos tervek szerint április végéig 82 milliárd forintnyi bevételnek kellett volna teljesülnie. Az illeték az elektronikus pénzforgalmi szolgáltatások széles köre mellett vonatkozik a készpénzfelvételre és a postai készpénzbefizetésre is, viszont nem vonatkozik a bankközi piacon zajló átutalásokra és például a cash pool tranzakciókra sem.

Így hárították át a bankok a tranzakciós illetéket


2013.05.22 15:05 Kevés a tranzakciósilleték-bevétel, de az NGM nem aggódik (2.)

Mit mond az MNB?

A költségvetésbe befolyt összeg legnagyobb részét a bankok közvetlenül vagy közvetve áthárították a vállalkozásokra és a háztartásokra. Az MNB erre vonatkozó becslését a "Jelentés a fizetési rendszerről 2013" című kedden kiadott tanulmányában publikálta. A becslést a jegybank a 12 legnagyobb pénzforgalommal rendelkező kereskedelmi bank 2013 márciusától érvényes díjtáblázatai alapján készítette el. Ez alapján a háztartásokra 80-90 százalékban, a vállalatokra 90-95 százalékban hárították át az illetéket. A jegybank felhívja a figyelmet arra, hogy az elkészített becslés csak egy pillanatkép az illeték áthárításáról, amely jelentősen változhat a piaci folyamatok hatására.

Így hárították át a bankok a tranzakciós illetéket




Így fizeti meg a lakosság az illetéket

A jegybank szerint pozitív fejlemény, hogy a bankok az illeték lakossági áthárítása során a korábbinál erőteljesebben terelik az ügyfeleket az elektronikus csatornák felé. A készpénzfelvételi díjakat általában közvetlenül megemelték a tranzakciós illetékkel, ezzel szemben az elektronikus tranzakcióknál nem teljes körűen, de legalábbis nem közvetlenül hárították át az illetéket a bankok. Utóbbiaknál gyakran kedvezmények megszerzésének szigorításával történt a közvetett díjemelés. A kártyás fizetések azonban szinte minden esetben díjmentesek maradtak, az új kondíciós listák alapján megszűntek az év elején bevezetett kártyás fizetésekre vonatkozó díjak is. Díjmentes készpénzfelvételi lehetőségeket viszont jellemzően már nem biztosítanak a bankok, számuk jelentősen lecsökkent.

A készpénzes fizetések jelentős visszaszorításával egy korábbi MNB tanulmány szerint éves szinten közel 100 milliárd forintos összeg lenne megtakarítható össztársadalmi szinten.

http://propeller.hu/itthon/2714322-igy-haritottak-at-bankok-tranzakcios
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önök kérték: Hogyan lett a közmédiából propagandagépezet
  2013-06-05 20:24:27, szerda
 
  Önök kérték: Hogyan lett a közmédiából propagandagépezet

Beküldte: atlatszo
2013. június 5. szerda

A 2010-ben elfogadott médiatörvény teljesen átalakította a közmédia működési, intézményi és személyi feltételeit. Egyrészt a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően központosították a tartalomgyártást: az addig függetlenül, különálló társaságokban működő intézményeket ugyan megtartották, de a közszolgálati rádió, televízió és a Duna TV számára egy központi szervezet, a Médiaszolgáltató és Vagyonkezelő Alap szolgáltatja a híreket.

A közszolgálati intézmények ugyan papíron a megrendelői az Alapnak, a valóságban azonban a központi tartalomgyárnak van a legnagyobb befolyása arra, hogy milyen tartalommal jelentkezik a közmédia, így a központi ellenőrzés is könnyebbé vált. Az intézményi feltételek átalakítása mellett a közmédia vezetőségét is teljesen lecserélte a kormányzat, amely többnyire a jobboldali médiából érkező, a kormánypárthoz lojális vezetőket nevezett ki a médiumok élére, és a több hullámban zajló elbocsátások során arra törekedtek, hogy a politkailag hűséges munkatársak kerüljenek a kulcspozíciókba.

Ahogyan arra a Mérték Médiaelemző Központ rámutatott, a közszolgálati média ma már a kormányzati propaganda érdekében működik, amint azt 2010 óta számos, nagy nyilvánosságot kapott eset is bizonyította.

Intézményi zavar

A szakértők szerint súlyos probléma, hogy a közszolgálati célok megvalósulásának intézményi kontrollja teljesen tisztázatlan, nem világos tehát, mi történik, melyik szervezeti egységnek milyen feladatai vannak akkor, ha valamelyik közmédiában súlyosan megsértik az elemi újságírói szabályokat. Súlyos esetben a Kuratórium a Médiatanácshoz fordulhat ugyan, és menesztheti a vezérigazgatókat is, de más eszköze nincs. Az sem egyértelmű, hogy milyen esetekben avatkozik be a Médiatanács.

Az uniós szabályozás szerint a közszolgálati médiumok állami finanszírozása abban az esetben nem sérti a versenyjogi szabályokat, ha a közszolgálati feladat kellően meghatározott, a feladatokhoz hozzárendelt forrás nem eltúlzott, és a tartalmat érintő minőségi követelmények és költségek ellenőrzését független szervezet végzi. A szabályozás ezzel szemben nem írja le a közszolgálati megbízás tartalmát. Az sem derül ki, hogy mire mennyit fordít az a pénzalap, az MTVA amelyhez a korábbi közszolgálati médiumok vagyona került, és amely finanszírozza a közszolgálati médiaszolgáltatások működését. Ugyan elkészült a Közszolgálati Kódex, de ebben még a konkrét szakmai-etikai szabályok is alig jelennek meg. Az sem világos, hogy milyen az MTVA és a közszolgálati médiumok viszonya, továbbá a vagyongazdálkodás is nem, vagy csak részben átlátható.

Tartalmi problémák

A Mérték megbízásából 2012 őszén tanulmány készült, amely a közéleti, politikai tartalom megjelenését vizsgálta a tájékozódáshoz leginkább igénybe vett elektronikus és online médiafelületeken. 2008 és 2011-ben 16-16 nap időszakát nézték meg azzal kapcsolatban, hogy milyen változás történt a tájékoztatás színvonalában, meg tudott-e felelni a média a plurális tájékoztatásról szóló elvárásoknak, képes volt-e betölteni alapvető funkcióit, feladatait, biztosítani társadalmi kontrollt. A kutatás egy része a közszolgálati média, legnézettebb, leghallgatottabb hír és tájékoztató műsoraira (Híradó, Este, Kossuth Rádió Déli Krónika) terjedt ki. A tanulmány szerint a bulvárosodás, vagyis hogy a közélet hírei elvesztik vezető szerepüket, a közszolgálatra is igaz.

A közszolgálati tartalom csökkenésre leginkább a Híradóra jellemző, ahol korábban az ilyen hírek aránya kétharmados volt, de 2011-re a kereskedelmi adók 2008-as szintjére, 42 százalékra csökkent, így többségbe kerültek a bulvárhírek. A Déli Krónikában a 2008-as, 70 százalékos arányból 58 százalékos lett, de még mindig nagyobb arányban voltak a közéleti hírek a bulvárhoz képest.

A kvalitatív vizsgálat alapján minőségi romlás is követte a mennyiségit. 2011-es adások alapján a Híradó alig haladja meg a hírszolgáltatói szerepkört, nem jelennek meg komplex értelmezések, a kormányzati kommunikáció kritika nélkül épül be az anyagba. A hírműsor egy adott politikai szereplő, a kormány és a kormánypárt kommunikációs céljainak kiszolgálójává, a propaganda eszközévé vált. Az ország leghallgatottabb rádiós hírműsora, a Déli Krónika felelt meg az elemzés szerint legkevésbé a közszolgálati követelményeknek, igaz, ez már 2008-ban is így volt. 2011-re a Krónika durván propagandisztikus, reflektálatlan és manipulatív hírszolgáltatóvá vált, informatív, viszonylag magas közéleti tartalommal, de alacsony szintű kontextualizálással.

A Mérték szerint a közmédia hírműsoraiban a Közszolgálati Kódexben megfogalmazott elvárások messze nem teljesülnek. A dokumentum szerint a közszolgálati médiaszolgáltatóknak a hírszerkesztés során figyelembe kell venniük minden lényeges tényt és meghatározó véleményt, hogy a nézők és a hallgatók önállóan formálhassanak véleményt, továbbá törekedniük kell az összefüggések feltárására. Azt, hogy ezek az elvárások hogyan nem teljesülnek, a 2010 óta eltelt időszakban történt példákon keresztül mutatjuk be.

Konkrét példák

TASZ-interjú megtagadása: Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke a Fidesz pártalapítványának emberi jogi konferenciáján beszélt arról 2010 decemberében, hogy a közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatát aznap reggel egyszerűen kidobták. A riporter arra hivatkozott, hogy “erre a jelenlegi helyzetben nincs lehetőség". Dénes a riportban kitért a magyarországi cigányság helyzetére, az értelmi fogyatékosok és mozgássérültek súlyos jogsérelmeire, a sajtószabadságot veszélyeztető új médiatörvényre, mire a rádió munkatársa azt mondta, hogy az újságok szerint a Kossuthnál mindenkit ki fognak rúgni, ezért a jogvédő nem képzelheti, hogy ezt az anyagot leadják. Az esetnek semmilyen következménye nem lett.

Egy perc csend: Az új médiatörvény parlamenti elfogadását követően a Kossuth Rádió reggeli műsorának, a 180 percnek a műsorvezetője, Mong Attila és szerkesztője, Bogár Zsolt, a szavazásról szóló hír beolvasása után egy perc csendet iktatott a műsorba. Mindezt a törvény elleni tiltakozásként tették, figyelembe véve a rádió belső szabályzatát, miszerint a hírekhez nem fűzhetnek kommentárt. Mongot és Bogárt felfüggesztették, majd eljárást indítottak ellenük, amelyet aztán érdemi döntés nélkül megszüntettek.

Cohn-Bendit-ügy: 2011. áprilisában az MTV esti Híradójában az hangzott el, hogy Daniel Cohn-Bendit nem válaszolt egy kérdésre, miszerint demokratikus értéknek tartja-e a kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. Az Index birtokába került azonban egy videó, amely szerint a francia zöld párti politikus reagált az elhangzottakra, de ezt az elkészült riportból kivágták, és a köztévé videotárába “Cohn-Bendit megfutamodott a kínos kérdések elől Budapesten" címmel került fel. Az összeállítást Papp Dániel, az MTI hírszerkesztőségének akkori vezetője készítette, akit egy héttel később, a botrány kirobbanása után kineveztek az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztőségének élére.

Lomnici-ügy: 2011. december 3-án a Duna Tv esti 6 órás és az MTV fél 8-as híradójában kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét a bűnözők személyiségi jogainak megvédésére használt kimaszkolásos technikával - írta az Index. A felvétel Lomnici Tőkés Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatóján készült, majd amikor Tőkés László nyilatkozott, a mögötte álló Lomnici fejét egyszerűen kitakarták. Az eset után nem sokkal azonnali hatállyal megszüntették Élő Gábor, az MTI hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát, valamint felmentették Papp Dánielt is az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztőségének főszerkesztői állásából, de a közéleti és dokumentum főszerkesztői állása megmaradt. Élő Gábor nem került messze a Fidesztől: a Magyar Nemzet jobboldali napilap online portáljának főszerkesztője lett.

Tüntetés az Operánál: 2012. január 2-án kormányellenes tüntetést tartottak Budapesten az Operaház előtt és az Andrássy úton. A tüntetésen több ezren jelentek meg, ám a köztelevízió riportere néhány sarokkal arrébbról jelentkezett be az esti híradóba. Egy olyan helyszínről, amelyet a rendőrök korábban lezártak, tehát csak az a néhány tüntető volt ott, akik már délután a helyszínre érkeztek. Az MTV híradójának tudósítása alapján úgy tűnt, mintha alig pár ember vett volna részt az ellenzéki tüntetésen.

Obersovszky-Schmitt-interjú: 2012 nagy közéleti botrányát robbantotta ki a hvg.hu akkor, amikor kiderítette, hogy az akkori magyar köztársasági elnök, Schmitt Pál doktori dolgozata plágiumgyanús. A köztársasági elnök tagadta a vádakat, a botrány csúcspontján az egyetlen interjút pedig Obersovszky Péter, az MTV műsorvezetője számára adta. A műsorban a riporter folyamatosan alákérdezett az interjúalanynak, a kérdezgetést pedig azzal zárta, hogy a köztársasági elnök, akit annyian szeretnek még mindig nem perli-e be az újságírókat, akik őt bántják? (Az interjúról még az Economist is írt). Schmitt Pál néhány nap múlva lemondott a köztársasági elnöki címről.

Ángyán József “bemártása": A Kettős Mérce 2012. május 2-án arra hívta fel a figyelmet bejegyzésükben, hogy az MTI leközölt egy hírt, amelyben Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő - mint a hír fogalmazott - “igazi arcára mutatnak rá". A cikk szerint Ángyán József azért távozott a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári pozíciójából, mert “két haverját, akik a régi kommunista csapatból ragadtak a minisztériumban", felmentette a miniszter. Az MTI a hír forrásaként blog hivatkozott, amelyet aznap hozták létre és egyetlen bejegyzést tartalmazott: a saját pártjával, a kormányzó Fidesszel többször is szembeszegülő Ángyán Józsefről szólót. Az ellenzéki párt, az LMP nyílt levelet küldött Belénessy Csabának, az MTI vezérigazgatójának, amelyben azzal vádolták a távirati irodát, hogy nem létező blogokból gyártanak híreket. Belénessy azt válaszolta: a blog létezik és az MTI által idézett írásnak hírértéke volt. Később az MTI változtatott az álláspontján és elnézést kért, amiért egy valótlan állításokat tartalmazó blogbejegyzésből készítettek hírt.

Ünnepi havazás: 2013. március 15-én, a nemzeti ünnepen, szokatlan mennyiségű hó hullott Magyarországon, főként a nyugati, észak-nyugati területeken. Több száz autó ragadt a hóban az autópályákon, volt olyan, aki több mint 18 órán keresztül a hó fogságában volt. A rendkívüli helyzet ellenére az MTV az előre bekészített ünnepi műsort sugározta, holott két évvel korábban egy képzeletbeli katasztrófagyakorlat keretében már elpróbálták, hogyan kellene reagálni ilyen szituációban Tolkien Középföldéjén. Amikor végül a közmédia megkezdte a tájékoztatást, számos, az utakon elakadt autós szerint félretájékoztatták őket. Az MTV-t sokan bírálták a hiányos tájékoztatás miatt, a közmédia azonban kiadott egy közleményt, hogy minden rendben volt, teljesítették a kötelességüket.

D. Kovács Ildikó - Mong Attila

http://atlatszo.hu/2013/06/05/onok-kertek-hogyan-lett-a-kozmediabol-propagandagep ezet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország első Jud Süsse: Snéor - Szerencsés Imre
  2013-06-05 19:56:59, szerda
 
  Magyarország első Jud Süsse: Snéor - Szerencsés Imre
2013. 06. 4. kedd. - 17:00

A Mátyás király halálát követő nemzedék népsorvasztó, néppusztító, országveszejtő korszakában az ismeretlenség homályából bújt elő egy zsidó pénzváltó és hamarosan feltornázta magát a gazdaságpolitika parancsnoki hídjára. Származása ismeretlen. Csak egy bizonyos: minden őse zsidó volt. Gazdag apja Efrájim névre hallgatott. A zsidó pénzfi eredeti neve: Snéór Zálmón, amelyből népies használatban Snéor Salamon lett Csakhogy Snéornak a Salamon nem tetszett Etel-nek írta magát, mint ahogy napjainkig szokták a tetszetősebb, mimikrisebb neveket használni. Snéor Zálmón születési éve is bizonytalan. Halálakor, 1526-ban ,,agg"-nak ismerték. Tehát 1450 körül születhetett. A budavári Zsidó-utcában lakott zsidó feleségével és két fiáival. Fiai: Ábrahám és Efrajim.

Snéor Zálmón javakorában Budán gyakori volt a zsidók miatti forrongás. A zsidók kapzsisága és hatalmaskodása 1494-ben a jámbor budai polgárokat parázs tüntetésre ragadta. Az antijudaista tüntetőket Bakócz Tamás akkori kancellár és püspök lovascsapatai szórták szét; három magyar gyermeket halába is gázoltak a főpapi lovasok. Két évvel később, 1496-ban a budai zsidó gyermekek - valószínűleg a Zsidó-utcában lakó két Snéor-fiú is - megtámadták a budai magyar gyermekeket. A gyermekek utcai verekedése magával ragadta a szülőket is. A gyermekeik védelmére siető budai polgárok és a zsidók küzdelmébe Bakócz püspök lovasai újból beavatkoztak, természetesen a zsidók oldalán. Emiatt olyan parázs küzdelem fejlődött ki, hogy csak a zsidók kölcsönei által nekik lekötelezett király testőrei tudtak az antijudaisták többnapos tüntetésének véget vetni. Királyi testőrök és főpapi lovasok közös erővel fojtották vérbe a budai polgárok antijudaista feleszmélését: sok antijudaistát a tömeg előtt felakasztottak. A budai zsidók boldog purimot tartottak. Bizonyosan a Snéor-.család is.

Snéor Zálmón őrömében kicsapott a medréből. Valószínűleg egyik üzleti útja alkalmával megismerkedett egy kolozsvári magyar nővel, aki elég fajáruló volt ahhoz, hogy a gazdag zsidónak kiszolgáltassa magát. A viszony hamarosan kitudódott. Már pedig ezidőben az árja nővel viszonyba jutó családos zsidó férfire tűzhalál, megégetés büntetése várt. A büntetés alól csak egyféleként lehetett mentesülni: katolikus hitre téréssel és katolikus egyházi házassággal.

A magas pártfogók

A máglyától menekülő Snéor Zálmón egész közeli ismerőséhez, üzletfeléhez és pártfogójához, az ezidőtájt nádorrá választott Perényi Imréhez fordult kérésével: vállalja el a keresztapaságot! Perényinek elég oka volt Snéorral szemben a jóindulat megbizonyítására. Csak egy feltétele volt: tartsa szerencséjének a Perényi keresztnevéhez a szerencsés jelző felvételét. így lett Snéor Zálmónból: Szerencsés Imre.

Az igazi szerencse fel is virradt Snéorra. Zsidó feleségét és két zsidó fiát a Zsidó-utcai lakásaiban hagyta, de ellátásukról bőségesen gondoskodott. Azután a Szent György-téren vásárolt magának szép házat, ahová kolozsvári magyar feleségével beköltözött. Ebből a házasságból is született egy félzsidó fia.

A keresztapa nádoron keresztül a gazdag Szerencsés Imre közelebbi kapcsolatba jutott a magyarországi zsidóság kiváló pártfogójával: Bakócz Tamás bíboros érsekkel, 26 egyházi javadalom, legalább évi 300.000 aranyforintnyi jövedelem és többek között a velencei köztársaság tekintélyes évi zsoldjának élvezőjével, akit mindenhová ezer lovasa, rengeteg hintója kísérte és az egykorú követjelentés szerint egyszemélyben Magyarország ,,pápája és királya" volt. A semmiből sokszázezer holdas magánvagyont szerzett bíboros-érsek még idejében hozta össze zsidó pártfogoltját, Szerencsés Imrét a későbbi esztergomi érsekkel, Szalkai Lászlóval. Ez a főpap is két elődjéhez, Bakóczhoz és Szatmári Györgyhöz hasonló mértékben szerette a pénzt és a háremtartást, éppen ezért a pénzes zsidót is. Semmiből mesés gazdagsághoz csak zsidó segítséggel és zsidó módszerrel juthatott. Szalkai püspök, mint királyi kancellár és kincstárnok 1520 körül beajánlotta zsidó barátját a királynak alkincstárnoki tisztségre. Szalkai sok más elfoglaltsága folytán ez azt jelentette, hogy a magyar királyság gazdaságpolitikájának parancsnoki hídján Szerencsés Imre lett a parancsnok.

Snéor-Szerencsés legelőszőr a királyt és királynét kötelezte le kölcsönein kívül számtalan figyelmeskedésével. A csak lovagi tornának, vadászatnak, evésnek, ivásnak, társasjátékoknak és dorbézolásoknak élő király hamar szemet huny Snéor-Szerencsés Imre gazdaságpolitikai garázdálkodásaival szemben. Sőt annyira zsidó befolyás alá kerül a király, hogy 1520-ban, Snéor kinevezése után azonnal felszabadítja a zsidókat a zsidó kalap, a vörös köpeny és a sárga folt viselése alól. Szerencsés Imre mindenekelőtt a királyi kincstár jövedelmének rendszeres és módszeres elsikkasztására rendezkedett be.

[A zsidó parazita képe]

Nincs pénz a hadsereg felszerelésére

Ugyanekkor az ország határain már vészfelhők gomolyogtak. Nándorfehérvárt ostromolja a török, de a főurak Budán vigadoznak, Snéor-Szerencsés Imre Szent György-téri palotájában lakmároznak és egykorú feljegyzés szerint: egyetlen egy sem akadt közöttük, aki a Nándorfehérvárról loholt futárnak a lőszer vásárlásához szükséges 50 forintot kifizette volna. A török csapatok már a Szávánál portyáznak, de az országtanács még a mozgósítást kihirdető futárok útiköltségét sem előlegezi. Ekkor jegyzi fel Burgio: ,,Ha Magyarországot a veszélyek örvényéből 3 forint árán ki lelhetne ragadni, nem akadna 3 ember, ki ezt az áldozatot meghozná." A velencei követ szerint: ,,Az urak az ország védelmét két bánra bízzák: a Dunára és a Szávára..." Az országgyűlés drámai önvallomása szerint pedig ,,Minden országot két eszköz tart fenn és őriz meg: a törvény és a fegyver; a mi Magyarországunkban most egyik sincs!" Mindenki honmentésről beszélt, de senki sem tett semmit a hazáért, csak a saját javáért. Mint Burgio feljegyzi: ,,Elég komédiát játszottak a kölcsönös óvásokkal oly időben, midőn az ország egén vészfelhők tornyosultak!"

A szájnagyiparos hazafiak sérelmi politizálása és hangos szónoklása közben és csak egy embernek volt helyén az országveszejtésre céltudatosan beállított esze: Szerencsés Imrének, Nédonfehérfvár elvesztekor mindenki megállapítja, hogy a királyi hadseregnek nem volt felszerelése és zsoldja, ennek pedig Szerencsés az oka. A kincstárnok Werbőczi István ugyanekkor Nándorfehérvárnak hűtlenségben elmarasztalt védőjét védelmébe veszi és ezen ügyvéd-politikusi szolgálatáért két várat és egy uradalmat fogad el, mint ahogy legalább 600.000 katasztrális holdnyi többi birtokát is mind ilyen módon szerezte. A megtámadott zsidó alkincstárnok pedig csendesen ráveszi a királyt az érmepénz 50%-os ötvözethamisítására... A budai országgyűlés a pénzhamisítást megszavazza. Erre az adók megkétszereződnek, a rossz pénz kényszerforgalma következtében pedig a nép rohamosan pusztul a teljes nyomorba.

A zsidót újból megmentik a máglyahaláltól

Az 1524 szeptember 8-i pesti országgyűlés elhatározza Szerencsés alkincstárnok elmozdítását. De a zsidó házi pénzügyér hitelezőitől lekötelezett királyné és a király mégis megtartja a zsidó gazdaságpolitikust. Az 1525 május 12-i rákosi országgyűlés a bajokat főleg a zsidó Szerencsésnek tulajdonítja és 60 tagú küldöttség útján kéri a királytól Szerencsés elégetését. A király nyolcnapi vonakodás után, május 20-án kénytelen alkincstárnokát elfogatni, de most a keresztapa-nádor utódja: Báthori István nádor siet a veszélybe jutott zsidójának segítségére. Báthori Istvánt minden kortársa folyton részeges és teljesen jellemtelen embernek ismerte. Hadiadósikkasztás, pénzhamisítás, török kémek rejtegetése, a zsidóságtól évi 400 arany forintnyi védelmi zsold elfogadása: Báthori nádor arcképének nem is legsötétebb foltjai. Mindenesetre nem meglepő, hogy a nádor jó pénzért 14 nap alatt Szerencsés Imrét is kiszabadította a fogságból.

A Vár Szent György-téri Szerencsés-palotájában az egész udvari párt örömlakomát rendezett a zsidó házigazda és közpénzsikkasztótárs szabadulásának örömére. De a budai nép izgalmában megrohanta a zsidó palotáját, az elsikkasztott aranykészlet egy részét széthordta és három napig a többi budai zsidót is megsarcolta. Csak Zápolyai György csapatai mentették meg a zsidók életét.

[A faj- és vallásáruló Bakócz Tamás] Szerencsés gyorsan lemérte a politikai erők átcsoportosulását. Megnyerte és lekötelezte magának Zápolyai Jánost, Werbőczi Istvánt és rajtuk keresztül a köznemesi ellenzéket. A július elején Hatvanban tartott országgyűlés most már Werbőczi javaslatára választja meg újból alkincstárnoknak Szerencsést és ráadásul megkapja a rézbányák jövedelmét, majd a budai és pozsonyi harmincadvámot is.

A gazdasági anarchia tovább fokozódik, a nép nyomora még jobban tombol; csak a zsidó aIkincstárnok összeharácsolt tőkéje sokszorozódik. A gazdaságpolitikai csődben az 1526-i rákosi országgyűlés már Szerencsést kéri fel a pénzügyi helyzet tisztázására. A zsidó egészen nyeregben érzi magát. Sikkasztásairól, csalásairól akként tereli el a figyelmet, hogy támadásba megy át: az országgyűlés előtt leleplezi a többi országnagyok sikkasztásait, garázdálkodásait.

A zsidópártfogók miatt: Mohács

Néhány hét múlva, még a mohácsi csatái előtt a zsidóból lett gazdaságpolitikai diktátor vége közeledését érezte. És most mutatta meg, hogy faji öntudatos zsidó volt egész életében. Haldoklása előtt visszatért a zsidó hitre, mint ahogy addig is csak látszatkeresztény volt. Letette a Szerencsés Imre nevet és mint Snéor Zálmón halt meg.

Fajáruló felesége nagy vagyont örökölt zsidó férje után, de könnyelműen eltékozolta. Nyomorúságban és vízkorságban halt meg a fajáruló asszony. Félzsidó fiát később Breslauba hurcolták és ott meg is gyilkolták.

Első, zsidó feleségétől született két fiát, Ábrahámot és Efrajimot nemsokára a törökök messzi távol, ismeretlen helyre hurcolták.

A Snéorok, Zápolyaiak, Werbőcziek, Bakóczok, Szalkaiak, Báthoriak fejedelmi vagyonokat szereztek akkor, amidőn a nép koldus lett és az ország elveszett. A mohácsi tragédiáiért a nép a zsidóságot okozta. Mohács után tíz héttel az országgyűlés Székesfehérváron törvényt is alkotott a zsidóknak az országból való kiűzéséről. Csakhogy Zapolyai János király ezt a tőrvényt nem erősítette meg. Csak negyedszázaddal később, 1551-ben rendelte el I. Ferdinánd a zsidók számára felsőruhájukon, a mell baloldalán a gyűrűs sárga posztófoltot. Ezért a zsidók zöme török hódoltsági területre vándorolt.

Snéor Zálmón utolsó pártfogója, Werbőczi István is a budai pasa napidíjas bírója lett és megmérgezett, felpuffadt tetemei a budai zsidó temetőben helyeztettek örök nyugalomra.

Mátyás király országának zsidó és lelki zsidó elveszejtői közös sorsra jutottak.

Málnási Ödön

Forrás: Harc!, 1944. évf.

(betiltva.com)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/magyarorszag-elso-jud-susse-sneor-szerencse s-imre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holokauszt inkvizíció újabb vizsgálatot indított Sylvia St
  2013-06-05 19:10:20, szerda
 
  A holokauszt inkvizíció újabb vizsgálatot indított Sylvia Stolz ellen




Sylvia Stolz az a férfiakat megszégyenítően bátor ügyvéd asszony, aki védte a revizionista Ernst Zündelt az ellene 2007 februárjában indított perben.

Az igazságához ragaszkodó Zündelt öt év börtönbüntetésre ítélték véleményének kimondásáért a ,,demokratikus" Németországban. De védője sem úszta meg: a per során tett kijelentései miatt Sylvia Stolz három és fél év börtönbüntetést kapott. Az ügyvédasszony 2011 áprilisában szabadult. Most pedig újból nyomoznak ellene a hatóságok, mert állítólag ismételten tagadni merészelte a holokausztot, illetve annak bizonyítékait vitatta.

Sylvia Stolz ugyanis felszólalt egy konferencián, melynek témája az egyre szűkülő sajtószabadság kérdése volt. Az ügyvédnő arról beszélt, hogy a Zündel ellen zajló perben a bíróság nem tette lehetővé a számára, hogy a védelem szempontjából kulcsfontosságú dokumentumokat bemutassa. Beszédében felidézte a Zündel-per főbírájának szavait, aki az alábbiakban foglalta össze a holokauszt-inkvizíció működésének alapelveit: ,,Teljesen lényegtelen, hogy a holokauszt megtörtént, vagy sem. Németországban a holokauszt tagadása illegális, és ez az egyetlen tényező, ami a bíróság előtt számít."

Sylvia Stolz egyébként annak a Horst Mahlernek a felesége, aki jelenleg 11 esztendős (!) börtönbüntetését tölti. Bűne természetesen ,,holokauszt-tagadás" és a ,,náci bűnök kisebbítése" volt. Az őt 2009-ben elítélő bíró azért is szabott ki rá ilyen szigorú büntetést, mivel úgy ítélte meg, hogy Mahlert ,,nem lehetséges újra tanítani".

(Kuruc.info nyomán)


http://harcunk.info/index.php/jelentesek/437-a-holokauszt-inkvizicio-ujabb-vizsga latot-inditott-sylvia-stolz-ellen

NESZE NEKED IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS!!

Németországban a holokauszt tagadása illegális, és ez az egyetlen tényező, ami a bíróság előtt számít."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt hitte egy vagonnyi zsidó taknyos, hogy a repülőn is azt
  2013-06-05 19:04:44, szerda
 
  2013-06-05. 14:26
Azt hitte egy vagonnyi zsidó taknyos, hogy a repülőn is azt csinálnak, amit akarnak - a kapitány lezavarta őket a gépről

Leszállítottak 101 diákot és 8 kísérőjüket az AirTran New Yorkból Atlantába készülő járatáról, ám az incidensről az érintett felek homlokegyenest eltérő módon számoltak be - közölte kedden internetes híroldalán a CNN.
Zoom
A hétfő reggel történt incidenssel kapcsolatban a Southwest Airlines, az AirTran tulajdonosa azt állította, hogy olyan, az együttműködést megtagadó utasokat parancsoltak le a gépről, akik a gép kapitányának felszólítására sem voltak hajlandók kikapcsolni mobilkommunikációs eszközeiket, amivel megszegték a biztonsági előírásokat. A légitársaság szerint a renitens diákok már 45 perccel késleltették a gép indulását, amikor távozásra szólították fel őket.

Egy április kép: egy ortodox zsidó bezacskózva utazik, mert a vallása tiltja, hogy temetők fölött repüljön át. Ha viszont bezacskózza magát, semmi gond - azaz még a saját istenüket is át akarják verni
Az érintettek egy brooklyni ortodox zsidó magániskola tanulói, valamint a kísérőik voltak. Az egyik kísérőtanár szerint a "fiatalok" között valóban volt egy kisebb csoport, amely dacolt a személyzettel, de ezért őket, nem pedig az egész 108 fős társaságot kellett volna kollektív büntetésben részesíteni és kivezetni. Úgy vélekedett, hogy a légitársaság felfújta az ügyet.
A leszállítottak egy másik kísérője, egy rabbi szerint "az utaskísérő nem akart együttműködni abban, hogy megmutassa, kik az ellenszegülők".
Magyarul: "természetesen" ezúttal sem a zsidók hibásak, hiszen ők mindig ártatlanok és a gojok áldozatai, bármit is kövessenek el.
Több ifjú metélt egyenesen úgy nyilatkozott, hogy "zsidó mivoltuk miatt részesítették őket negatív bánásmódban". (Vesd össze ezzel: "Most azé', me' cigány vagyok?!")
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/113226/#ixzz2VMWkXtzM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdőlt az Orbán-kormánynak az az érve, hogy a nyugdíjpénzt
  2013-06-05 18:47:33, szerda
 
  Kormány kontra öngondoskodás

2013. június 05., szerda, 17:58
Szerző: HVG
Megdőlt az Orbán-kormánynak az az érve, hogy a nyugdíjpénztárak képtelenek jól sáfárkodni tagjaik vagyonával.

A többkörös einstandolás után talpon maradt hét magánnyugdíjpénztár 68 ezer tagjának számláján az első negyedév végén az egy évvel korábbinál 13 százalékkal több - átlagosan 2,7 millió forint - szunnyadt. A hozamokat évente közlő Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint a magánnyugdíjpénztárak tavalyi 12,13-16,56 százalékos évi átlaghozama nemcsak a 2012-es 5,7 százalékos inflációnál hozott sokkal többet, hanem magasan verte az MNB kamatcsökkentési gépezetének tavaly augusztusi beindításáig még akár 9 százalékot is ígérő bankbetéti kamatokat, akárcsak az inflációnál 2,5-5 százalékponttal többet fizető prémium forint államkötvények hozamát. A tisztes magánpénztári gyarapodás láttán a kabinet retorikát váltott.

http://hvg.hu/gazdasag/20130605_Kormany_kontra_ongondoskodas#utm_source=hvg_weekl y&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_06_05&type-id=HvgWeekl y&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólal a trafikos, akinek gépén a törvényt írták
  2013-06-05 18:46:06, szerda
 
 
Megszólal a trafikos, akinek gépén a törvényt írták



Nincs abban semmi kivetnivaló, hogy rokonok, barátok, ismerősök, azaz ,,a céghez közel álló személyek" nyertek dohánykoncessziókat. Minap kiadott közleményük szerint az egész trafikos hercehurca az ellenzéki média áskálódásának tulajdonítható. A hódmezővásárhelyi Continental Dohányipari Zrt. ügyvezető igazgatóját LAMPÉ ÁGNES kérdezte.
- Komolyan a sajtót hibáztatja a trafikbotrányért?

- Igen, a média célja a szenzációhajhászás, egy átlagos cikk senkinek sem kelti fel az érdeklődését. A cél az, hogy rólunk is jelenjen meg minél több negatív anyag.

- A közleményben azt írják, hogy ,,egyoldalú hisztériakeltés" zajlik. Ez a szöveg a politikából ismert.

- Akkor is az zajlik.

- Mitől egyoldalú?

- Attól, hogy nemcsak a mieink, hanem más cégek dolgozói is nyertek.

- Kik?

- Se pénzem, se időm arra, hogy megbízzak valakit, nyomozzon a másik után.

Riskó Gáspár felvétele
- Más nyomoz?

- Higgye el, ez történik: valaki azért fizet, hogy rólunk anyagok, táblázatok jelenjenek meg.

- Kiket fizetnek a valakik?

- Ön szerint hihető, hogy éjszakákon át dolgoznak az újságírók csak azért, hogy feltárják a Continental ügyeit az alapfizetésükért?

- Ez a munkájuk. És a lapjuk fizeti őket, bárkiről írjanak is éppen.

- Ezeket a lapokat az érdeksérelmet szenvedett cégek segítik tudatosan. Valakinek érdeke, hogy a Continentalt tovább sározzák.

- Önökről tele a sajtó konkrétumokkal, másokról viszont se anyag, se táblázat. Azt írta: nem akar ujjal mutogatni ,,multinacionális cégekhez köthető nyertesekre." Házi nyomozás nélkül is utalt valakire.

- Minden dohányforgalmazó cégnek nyertek a dolgozói. Talán nem olyan nagy számban, mint mi, de nyertek. Most álljak ki én is nevekkel?

- Álljon.

- Mit érek el vele?

- Hihetőbb lenne, amit állít.

- Mondom: nincs időm nyomoztatni a Facebookon meg az Iwiwen. Ettől még ismerek neveket, csak az senkit nem érdekel, mert nem az a hír, hogy más cégtől kik nyertek, hanem az, hogy tőlünk kik.

- Közleményében azt is írja, dolgozói a ,,dohánygyár szervezése nélkül, de annak érdekében" tevékenykedtek. Ez mit jelent?

- Azt, hogy nem központilag szerveztünk, de mindenkit bátorítottam a pályázatra. Reméljük, hogy ha hozzánk közel álló emberek nyernek, ők befogadják a Continental termékeit. Megtapasztalták ugyanis, mennyire nehezen vették be a boltok a cigarettáinkat. De a törvény nem a Continental érdekében született, hiába sulykolja ezt a sajtó, visszautasítom.

- Kiket bátorított?

- Minden rokont, barátot, ismerőst.

- Jelentkeztek is sokan. Íme, a konkrétumok: cége két vezetője, jó pár feleség, gyerek, egyéb családtag. Még az ön fiának a sógora is nyert jó néhány koncessziót szerte az országban.

- Nekik is én javasoltam a jelentkezést. Minél több hozzánk közeli nyer, annál könnyebben bejutunk a trafikokba.

- A Szeplast Compound nevű építőipari vállalkozás az Expressz minapi számában hirdetésben keres trafikokba munkaerőt. A cég a dohánykereskedelmet április 15-én vette fel a tevékenységi körébe, néhány nappal a koncessziós pályázatok eredményének kihirdetése előtt. A cég egyik tulajdonosa az ön sógora.

- A Szeplast Compound kft., nem bt., márpedig trafikot cégként csak bt.-k üzemeltethetnek. Ezek után kérdezem: mi közük a trafikoknak ahhoz, hogy bármilyen kft. dohány-kiskereskedelmi tevékenységet vesz fel a tevékenységi körei közé?

- Honnan tudta a cég képviselője előre, hogy nyer?

- Ezt senki nem tudhatta.

- Akkor miért vette fel egy építőipari cég az eredményhirdetés előtt tevékenységi körei közé a dohánykereskedelmet?

- Ahogy az előbb is mondtam: a kettőnek nincs köze egymáshoz. Egyébként nyilván bíztak benne, hogy nyernek.

- Nyertek is. Huszonhat koncessziót.

- Nyilván beadtak legalább nyolcvan pályázatot. A nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy nyernek valamennyit.

- Várhattak volna egy hetet a bizonyosságig.

- Bármire megesküszöm: senki nem tudta, ki nyer.

- Ön a cég tulajdonosának sógora.

- Igen.

- Ennyi?

- Igen.

- Azzal a bajai lakással sincs gond, ahová huszonöt céget jelentettek be, összesen kilencven trafikgyőzelemmel?

- Nincs.

- A huszonöt céget a Trakord Kft. koordinálja. Egyik fele az ön cégének igazgatójáé, a másik fele pedig a cég felügyelőbizottságának a tagjáé.

- Mind igaz. És nincs benne semmi titkolnivaló. Miért ne vállalkozhatnának? Összeálltak, mert olcsóbb, ha közösen vesznek fel egy könyvelőt, aki intézi a rengeteg adminisztrációt. A trafikosoknak nem lesz erre idejük.

- A Trakordot már február 19-én bejegyezték, épp arra a bajai címre, amelyikre később a cégeket is.

- Nemcsak a continentalosokat, hanem más nyertest is ki akartak szolgálni, üzletet látnak benne.

- Tehát mégiscsak központi szervezés volt?

- Központi szervezés nem volt. Egyébként kilenc régióban van érdekeltségünk (így a bajaiban is), ahol a dolgozók nyilván segíthették egymást. De a nem Continentalhoz kötődő hasonló koordináló cégek senkit nem érdekelnek. Pedig van olyan, amelyik akár száz trafikot is maga alá szervez.

- Konkrétum?

- Nem nyomoztatok, mondtam. De ettől még tucatszám vannak ilyenek az interneten is.

Riskó Gáspár felvétele

- Nézzük a kezdeteket. Dohányszakmai körökben úgy tartják: ön bomlasztotta fel az 1994-ben alakult érdekképviseletet, a Magyar Dohányipari Szövetséget.

- Aljas hazugság. A szövetség bomlása a Philip Morris kilépésével, 2007-ben kezdődött.

- A Philip Morris Európa valamennyi országában úgy döntött annak idején, hogy maga képviseli az érdekeit. Ennek semmi köze Magyarországhoz.

- Ezzel együtt vitték a piac harmincöt százalékát, a maradék hatvanötnek a felét pedig a másik multi, a British American Tobacco képviselte. Ők is többször jelezték, elégedetlenek a szövetség munkájával, és 2010-ben szintén kiléptek.

- Ahogy az ön cége és az Imperial Tobacco is. Pont kormányváltáskor.

- Ezek spekulációk. A valóság az, hogy a szövetség rengeteg gonddal küszködött, de erről többet nem akarok mondani.

- A régi szervezet felbomlott, alakult egy új, amelynek a fia lett az elnöke, és gyorsan deklarálta: ,,A szövetség a gazdasági és foglalkoztatottsági célkitűzések elérése és egy fenntartható modell kialakítása érdekében készen áll a kormányzattal történő együttműködésre."

- Feltételeket szabtunk. Az egyik az volt, hogy a tervezett hat-hétezer koncesszió helyett tíz-tizenkétezer legyen. A másik pedig az, hogy árulhassanak más terméket is a trafikok.

- Az együttműködés hevében a törvénytervezet szövegét az ön IP-címén regisztrált számítógépen írták. Sőt a zárószavazás előtt a
Nemzetgazdasági Minisztérium azt a szöveget küldte ki Brüsszelbe, amely tartalmazta a parlament által később elfogadott módosításokat.

- Ön szerint odaadtam az NGM-nek a gépemet? Nonszensz!

- Nem erre gondoltam.

- Úgy tudom, a ,,szerző" rubrikában szerepeltem, de informatikusok megmutatták, hogy azt milyen egyszerű kicserélni. A mai hackervilágban ez könnyen kivitelezhető.

- Ha hackerügy lenne, a szövetség három másik tagja nem adott volna ki felháborodott közleményt, amely szerint ,,megdöbbenten szembesültünk a sajtóban megjelent állításokkal, a bekerült módosítások nem egyeznek a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének számos alkalommal publikált javaslatával, senkinek semmilyen, a szövetség szakmai álláspontjától eltérő javaslat képviseletére nem volt mandátuma, így Sánta Jánosnak sem".

- Visszaéltek a nevemmel. Valaki nyilván átjavította a szöveget, és kiküldte Brüsszelbe.

- Mégis kicsoda?

- Se időm, se energiám utánajárni. A közleményről pedig annyit tudok, hogy azt az anyacégük nyomására adták ki a vállalatok. Tudták jól: kizárt, hogy én küldtem ki a dokumentumot. Városi legenda.

- Nem is látta elfogadás előtt a tervezetet?

- De. Az utolsó módosítás volt talán az enyém. Véleményeztem a javaslatot.

- Kitől kapta?

- A Fidesz-frakciótól.

- Kinek küldte ki azt a képviselőcsoport?

- Nemcsak nekem, a multiknak is. Ez a gyakorlat.

- Ön mit módosított?

- Már nem emlékszem. Részleteket. Az biztos: kizárólag olyan rendszert támogatok, amelyben a multik nem adhatnak polcpénzt a trafikosoknak.

- Azt is támogatta, hogy tíz-tizenkét ezer elárusítóhely legyen?

- Ez ügyben beálltam a szövetség mögé, de az egyéni véleményem nem változott: bőven elég a hat-hétezer trafik.

- Dohányügyben a kormány az ,,ellenséges tevékenységgel" megvádolt Philip Morrist festette ördögként a falra. Mi ez az ellenséges tevékenység?

- Nehéz ezeket elmondani, mert nekem nincs rá bizonyítékom.

- Városi legendák alapján vádolnak egy multit?

- Ezt azért szintén nem mondanám. A Philip Morrist érzékenyen érintette, hogy sok pénzt fektetett a meglévő boltokba, sokat reklámozott, marketingszerződéseket íratott alá a trafikosokkal, felverte az árakat. Számos piaci szereplő ellenérdekelt az új trafikrendszerben.

- Ha a munkahelyek megőrzése a cél: az új rendszer tízszázalékosra növelt kiskereskedelmi árrése miatt a BAT - közleménye szerint - ,,felfüggeszti jövőre tervezett tizenötmilliárdos beruházását, négyszáz főt foglalkoztató gyárát, és a nyolcezer embernek munkát adó dohányfelvásárlás létjogosultsága megszűnhet".

- Erről a BAT-ot tessék kérdezni. Szerintem is szerencsésebb lett volna lépcsőzetesen növelni az árrést.

- A kiírás, sőt a jelentkezési határidő lejárta után emelték háromszorosára az árrést. Így sokan el sem indultak a pályázaton.

- Először is: nem volt korábban árréselőírás sem a törvényben, sem a pályázati kiírásban; ez közkeletű tévedés. A piacon korábban 3-5 százalék volt az átlagos árrés; ugyanakkor a kiskereskedőknek nemcsak az árrésből volt bevételük, hisz még legalább ugyanennyi fix polcpénzt is kaptak. De hadd jegyezzem meg: ha eddig meg bírtak élni a trafikosok ekkora árrésből, akkor - miközben csökken az eladási helyek száma, és ezért tudták, hogy jóval nagyobb forgalom lesz egy-egy trafikban - érthetetlen számomra, hogy miért nem adtak be pályázatot.


Forrás: stop.hu


- A jelenlegi adatok szerint a koncessziók legalább negyede politikai csókosokhoz került. Listák kerültek ki a polgármesterekhez, akik politikai elkötelezettség alapján határozták meg, ki nyerhet. Ez minden, csak nem tiszta versenyhelyzet.

- Volt verseny. Azt elképzelhetetlennek tartja, hogy az úgymond politikai csókosok jó pályázatot adtak be?

- Nem tudjuk, milyen pályázatot adtak be, ugyanis a dokumentumok nem minősülnek közérdekű adatnak. Azt viszont tudjuk: sokan úgy nyertek, és úgy készítettek üzleti tervet, hogy még üzlethelyiségük sem volt.

- Mi köze az üzlethelyiségnek az üzleti tervhez?

- Anélkül nehéz költséget, rezsit, kiadást kalkulálni, nyereségességet, profitot belőni.

- Átlagos bérleti díjat mindenki be tud állítani.

- Az ön érdekköréből hányan nyertek?

- Akár hiszi, akár nem, fogalmam sincs. Ötszáz dolgozóból százas nagyságrend biztosan. Sok continentalos képviselő a gyerekét is elindította, hiszen segíteni akart neki. Ebben sem találok kivetnivalót. A mi ügyeinken lovagol a sajtó - pedig mi valóban szakmabeliek vagyunk -, meg a profi kereskedő CBA-vezéreken. Kinek kellett volna nyerniük? Talán énektanároknak? Vagy tornatanároknak?

- Nyilván közülük is nyertek páran. Legalábbis azok, akik bírták fideszes városvezetők, fideszes rokonok támogatását.

- Mindenkinek volt lehetősége indulni, még fideszeseknek is.

- Sokak szerint fideszes kampányhálózat lehet a trafikokból, ahol lehet majd korteskedni, plakátozni.

- Nem értem, miért a trafikra kell ezt ráfogni, lehetne már meglévő boltokból, kocsmákból is ilyet építeni, ha valóban ez lenne a szándék. Egyébként el nem tudom képzelni, hogy trafikokban kampányoljanak. Mindenesetre én türelmesen kivárom az ügy végét, addig is nyugodtan alszom. Minden csoda három napig tart.

http://www.168ora.hu/itthon/dohanykoncesszio-continental-trafikbotrany-santa-jano s-114768.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: vidékpusztítás, vegyszerek, nagytőke, városi gettók
  2013-06-05 18:37:39, szerda
 
  Ángyán: vidékpusztítás, vegyszerek, nagytőke, városi gettók

https://www.youtube.com/watch?v=T5yebRrFKRU

A "dél-amerikai birtokmodell" felé vezető jelek mutatkoztak meg Magyarországon! Ezt akarjuk?!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretetreméltó zsidó honfitársaink
  2013-06-05 14:18:56, szerda
 
  Mikor a nemzeti öntudatra ébredés bontogatni kezdte szárnyait...

2003 telén zsidó fasiszta magyargyűlölők próbálták megbecsteleníteni a kitörés napi megemlékezést... Szolgáljon ez a film görbe tükörként róluk, itt élő kisebbségről..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 40
  • e Hét: 1698
  • e Hónap: 18491
  • e Év: 151408
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.