Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
1117 milliárdot buktunk az Unió miatt
  2013-06-06 22:15:54, csütörtök
 
  1117 milliárdot buktunk az Unió miatt
2013, június 6 - 10:32


Rosszul jártunk az uniós adószabályokkal, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének kimutatásából kiderül: 1117 milliárd forintot buktunk azon, hogy átvettük az unió adószabályait. A veszteséget 2004 és 2011 között szenvedtük el a társasági adóval kapcsolatos EU-rendelkezések miatt.
Heirich György, az egyesület elnöke a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: uniós csatlakozásunk óta bizonyos, az országot elhagyó jövedelmekre nem vethetünk ki adót, a magyar határon így tehermentesen áthaladó pénzek után utóbb a célországban ugyan jórészt megfizetik a közterheket, de ebből költségvetésünk nem részesül.

A szervezet annak is utánajárt, mely országok jártak jól, hová került a pénz a magyar államkincstár helyett. A vizsgálat szerint a német és az osztrák büdzsé gazdagodott, de az Benelux-államokban és az USA-ban is jelentős pénzek kötöttek ki.

MNO - alfahir.hu


http://alfahir.hu/1117_milliardot_buktunk_az_unio_miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A trafikoligarcha siráma
  2013-06-06 21:58:15, csütörtök
 
 
2013.06.06. 04:39
A trafikoligarcha siráma


Nemzeti Kapadohányos nertárs hüppögésétől hangos a sajtó. A trafikoligarcha dohánytörvényíró azon vinnyog színes takonylufit eregetve az ormányából, mint behisztiző kisgyerek a kotonreklámban, hogy milyen ország ez a büdöspicsába már, őt nem hagyják nyugodtan mutyizni.
Mert a sajtó, na az tehet az egészről.

A sajtó nélkül nem is lenne ügy a trafikmutyi. Ha a sajtó nem lenne, akkor mindenki boldog lenne, a körzeti párttitkár nertásak ajánlásai alapján szétosztott koncessziók tulajait már már az eufória túladagolástól kellene félteni. De a büdösgeci sajtót a rohattmultik fizetik, hogy szétfingják a dohányőrleményt, és direkte őtet' baszogassák. Csak mert volt bőr a képén a családtagokat és cégalkalmazottakat bevonni a bizniszbe, és volt pofája a 90 koncesszióját kezelőket 25 céggel egy lakásba bejelenteni. Mikor az így teljesen rendben van az ő kis világában, ahol magának írja a törvényt és a kormánybarát önszorgalomból csapja hozzá a hasznot. Brühühü.


Kilógó lólábból és cinikus faszkalapból is láttunk már eleget a rendszerváltás óta, de ez az idősebb Sánta túltesz mindegyiken. Andersen letenné a tollat szegényes szürke fantáziára hivatkozva a mesedélutánt hallgatva. Hekkertámadás, egymás sarkát taposó, családtagokhoz és alkalmazottakhoz köthető szerencsés véletlenek egész sora, városi legendákra alapozott kijelentések, és ugye az a rohadt lefizetett sajtó, amelyik gyártja a táblázatokat és megírja az egészet.

Kedves újságírók és egyéb médiaszakmunkások, tegyétek össze a kezeteket, mert elmondhatjuk kurva nagy mázlitok van. Most merengjetek el egy pillanatig azon, hogy a dohány mellett a médiatörvényt is ez a Sánta írja. Megvan?

Nehéz ezt így leírni, de akad egy oligarcha aki mellett még Simicska és Nyerges is visszafogott úriembernek látszik. Igaz, hogy nagyobb kanállal merítenek ők ketten a Nemzeti Moslékosdézsából, de azért arra vigyáznak, hogy legalább a kamu nyüszítésükkel ne hergeljenek föl minket a szükségesnél jobban.


http://varanus.blog.hu/2013/06/06/a_trafikoligarcha_sirama
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt vannak a miniszteri fizetések - Semjén egy fillér adót s
  2013-06-06 21:51:47, csütörtök
 
  2013. június 6., csütörtök 16:25 Papp Zsolt


Itt vannak a miniszteri fizetések - Semjén egy fillér adót sem fizetett 20 milliós jövedelme után
Orbán Viktor a múlt héten a kormány hároméves értékelő beszédében egyszámjegyű - praktikusan 9 százalékos - szja bevezetését pendítette meg a távolabbi jövőben. Pedig az egy számjegyű szja már itt van, hisz a kormányból például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy fillér adót sem fizetett, de Varga Mihálynak sem kellett a 16 százalékot mind befizetnie.

A kormány több tagja haszonélvezője az Orbán-kormány által bevezetett családi adókedvezmények - amely jövedelemplafontól függetlenül megadja a nagy családosoknak a kedvezményt a gyerekszámtól függően. A családi adókedvezmény egy, illetve két gyermek esetén is érezhető - havi 10-20 ezer forintos - kedvezményt ad, de igazán a három vagy több gyermekes nagy jövedelmű adófizetők esetében jelent igazán könnyebbséget.
Kapcsolódó cikkek

Ezt a példát jól illusztrálja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes esete, aki a kormány.hu-n közzétett személyi jövedelemadó adatok szerint tavaly egy fillér adót nem fizetett és ezáltal 2,3 millió forint plusz jövedelemre tett szert. Semjén így éves szinten 19,7 millió forintot keresett. (A közzétett adatokból nem világos, hogy a miniszterek államtitkárok milyen adókedvezményeket vettek igénybe, egy biztos, hogy ekkora kedvezményhez a családi kedvezményen túl más kedvezményeket is érvényesítenie kellett Semjénnek.)

A politikus három kiskorú gyermeket nevel - ez derül ki a képviselő, miniszterelnök-helyettes életrajzából. A 2,3 millió forint havi szinten plusz nettó 191,6 ezer forintos jövedelmet jelentett a Semjén-családnak, ami a KSH által 2012-re mért nettó átlagkereset (144 ezer forint) 133 százaléka.
Egyes kormánytagok 2012-es jövedelem (millió forint) Jövedelem Fizetett adó Adókulcs
Pintér Sándor 519,64 83,141 16
Szijjártó Péter 17,55 2,8 16
Semjén Zsolt 19,7 0 0
Orbán Viktor 18,89 3,02 16
Balog Zoltán 19,2 2,35 12
Németh Lászlóné 16,55 2,6 16
Varga Mihály 18,8 1,79 10
Budai Gyula 20,21 3,23 16
Navracsics Tibor 19,319 2,971 15
Martonyi János 18,09 2,89 16
Lázár János 24,72 3,94 16
Forrás: kormány.hu


A másik miniszterelnök-helyettes, miniszter Navracsics Tibor 19,3 millió forintos bruttó jövedelmet vallott be, amit 120 ezer forint - vélhetően nyugdíj-előtakarékossági - adókedvezménnyel tudott csökkenteni, így jött ki nála a hivatalos 16 százalékkal szembeni 15 százalékos személyi adóterhelés.

Mint a táblázatból kiderül, a családi adókedvezménnyel még Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tudta csökkenteni adóját, így az szja-terhelése 10 százalékra csökkent - vagyis már majdnem megvalósítva az orbáni 9 százalékos célt.

A táblázatból az is kiderül, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek még tavaly is jelentős jövedelme keletkezett minisztersége előtt eladott cégeiből. A korábbi magyarázatok szerint az új tulajdonos halasztott részletfizetéssel törleszt, ezért keletkezett még tavaly is a belügyminiszternek 503,4 millió forint jövedelme, ami után 80,5 milliós adót fizetett. Pintér jövedelme a miniszteri 16,2 millió apanázzsal így bruttó 519 millió forint volt.

Az ismertebb kormánytagok közül még Lázár Jánosnak volt külön adózó jövedelme, összesen bruttó 1,99 millió forint, míg államtitkárként és képviselőként 22,7 millió bruttót gereblyézett össze.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_vannak_a_miniszteri_fizetesek_semjen_egy_f iller_adot_sem_fizetett_20_millios_jovedelme_utan.555731.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak a Közgép, a Fidesz-közeli médiabirodalom is jól tel
  2013-06-06 21:21:11, csütörtök
 
  Nem csak a Közgép, a Fidesz-közeli médiabirodalom is jól teljesít

2013. június 06., csütörtök 10:00

Miközben Magyarország lakosságának 47 (!) százaléka szegénységben és kirekesztettségben él, nem telhet el olyan nap, hogy ne szembesülnénk a Simicska-Nyerges birodalom milliárdos bevételeiről szóló információkkal.

Elsőként megtudtuk, hogy válság ide vagy oda, a kormány nagy kedvence, a közbeszerzések állandó nyertese, a Közgép tavaly 3,2 milliárd forint tiszta profitot termelt, amit annak rendje és módja szerint zsebre is tettek a tulajdonosok. Ezt követte az a hír, miszerint csak az elmúlt öt hónapban 32 milliárd forintnyi közbeszerzést sikerült bezsákolniuk.

Ha ez még nem lenne elég, akkor most az is kiderült, hogy a Fidesz-közeli médiabirodalom is remekül teljesített tavaly: 27,6 milliárdos forgalom mellett 4,8 milliárd forint nyereséget termelt a Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor Fidesz-közeli üzletemberek tulajdoni érdekeltségébe tartozó médiaportfolió.

Forrás: arcmagazin.hu

A Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly és Liszkay Gábor Fidesz-közeli üzletemberek tulajdoni érdekeltségébe tartozó médiaportfolió forgalma 2011-hez képest 1,9 milliárd forinttal, míg a nyeresége 1 milliárd forinttal nőtt. Osztalékként idén több mint 3 milliárd forintot fizettek ki a tulajdonosoknak.

A Kreatív összeállítása szerint, 12 cég tartozik ide: egy televízió (Hír Tv), két rádió (Class FM, Lánchíd Rádió), három nyomtatott lap (Magyar Nemzet, Heti Válasz, Metropol) és hat közterületi cég (Publimont, Euro Publicity, Euro-AWK, Mahir Cityposter, A Plakát és Neonlight).

Ezek közül a Publimont 1,88 milliárdos nyereséget termelt, a forgalma pedig 5,85 milliárd forint volt 2012-ben. A Hír Tv tavaly 9,32 milliárdos forgalom mellett 565 millió forint nyereséget hozott tulajdonosainak (osztalék: 400 millió), míg a Class FM 2,62 milliárdos forgalommal és 911 millió forintos nyereséggel zárt.

A Magyar Nemzet kiadója 3 milliárdos forgalom mellett, 752 millió forint nyereséggel, a Metropol pedig 2,86 milliárdos forgalom mellett 206 millió nyereséggel zárt. A teljes médiaportfolióban egyetlen veszteséges vállalat sem volt. A legtöbb profitot a közterületi vállalkozások termelték (nem véletlenül, hiszen ennek biztosítására a kormány külön törvényt is hozott), összesen 2,32 milliárd forintot. Ezután a nyomtatott lapok következnek 995 millióval, majd a rádiók 931, míg a Hír TV 565 millió nyereséggel zárja a sort.

Az eredményekből az látszik, hogy a Fidesz-körüli médiabirodalom a három év alatt, a harminc százalékkal csökkenő reklámpiac ellenére, kiemelkedően jól teljesít.

Ugye nem kell különösebben elmagyarázni senkinek, hogy vajon mi ennek az oka?

http://egyenlito.blog.hu/2013/06/06/nem_csak_a_kozgep_a_fidesz-kozeli_mediabiroda lom_is_jol_teljesit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Listázzák a buzik az országokat
  2013-06-06 21:19:19, csütörtök
 
  Listázzák a buzik az országokat
2013. 06. 6. csütörtök. - 05:56

Egy nemzetközi buziszervezet - Spartacus International Gay Guide ún. Gay Travel - listát állított össze, hogy a vizsgált 138 ország közül ki hogyan viszonyul a fajtalankodókkal. (A listán a legliberálisabb, buzibarát országokat zöld színnel jelölték meg, a normális beállítottságúakat pedig piros szín jelzi.)

A rangsor figyelembe vette a HIV-fertőzöttkel szembeni utazási korlátozásokat, az egyház viszonyát a pederasztákhoz, az egyes tiltó jogszabályokat, a buzik ellen elkövetett cselekményeket, valamint az országok "melegházasságról" alkotott álláspontját.

Nem meglepően Svédország vezeti a rangsort, mint a legtoleránsabb ország a buzikkal szemben. (A svéd tolarencia iránti hálát legutóbb épp a muszlim csőcselék mutatta meg.) Irán pedig a leginkább elutasító - ahol homárok elleni törvények vannak érvényben, valamint a fajtalankodók halálbüntetése is legális.

A további buzibarátok listája: Belgium, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Kanada, Dánia, Izland, Norvégia, Spanyolország...

Ahol dúl a liberalizmus, és csökken a kereszténység követőinek száma.

Cs. Vendel - Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/listazzak-a-buzik-az-orszagokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kórházban egy beteg székrekedéssel küszködik
  2013-06-06 21:01:49, csütörtök
 
  A kórházban egy beteg székrekedéssel küszködik. Az orvos végül hashajtó alkalmazása mellett dönt, szegény beteg kap is egy hatalmas adagot. Hamarosan rá is jön a hasmenés, de már nem jut el a WC-ig. Zavarában végül úgy dönt, megszabadul a "bizonyítéktól". Becsomagolja egy lepedőbe, és kidobja a nyitott ablakon, egyenesen egy részeg fejére.
A kórház portása nagy kiabálásra figyel fel, kirohan, és azt látja, hogy a részeg harciasan dülöngél a járda közepén, nyakában a kétes tisztaságú lepedővel.
- Hát magával meg mi történt? - kérdi tőle.
- Megtámadott egy szellem, de én a szart is kivertem belőle!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy elgondolkodtató tató dologra lettem figyelmes!
  2013-06-06 20:49:08, csütörtök
 
 
Egy elgondolkodtató tató dologra lettem figyelmes!
Addíg míg aki teheti a bajbajutott embereken próbál segíteni az árvízhelyzet miatt, addíg a "derék kiválasztott faj" éppen fesztiválozni készül !!
Felhívnám PINTÉR Sándor Belügyminiszter figyelmét ez sok állampolgárt sért.IGY A RENDEZVÉNYT TILTSA BE!
"Kirakodóvásár, több koncert, rekord hosszúságú kóser szendvics, maceszgombóc-készítő verseny, filmvetítés és zsinagógalátogatás is várja az érdeklődőket vasárnap a Zsidó Kulturális és Gasztronómiai Utcafesztiválon a budapesti Kazinczy utcában."

Imre Bánhegyi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma is a legjobbak között vannak az egykor Hitlert támogató c
  2013-06-06 20:31:34, csütörtök
 
  2013-06-06. 20:15
Ma is a legjobbak között vannak az egykor Hitlert támogató cégek

Lufthansa
Az akkori legmodernebb repülőt biztosította a Lufthansa Hitler számára, amivel 1932-ben a kampánykörútját is járta, több mint 100 városba jutva el. A Führer pilótája azt mondta, hogy Hitlernek óriási szerepe volt a repülés népszerűsítésében a lakosság körében.
Zoom
Manapság a cég 100 millió utast szállít.
Thyssen
A nemzetiszocialisták választási kampányát 1932-ben Hitler szimpatizánsai támogatták, köztük az acélmágnás Thyssen is, készen arra, hogy a párttagokat pisztolyokkal lássa el, melyeket a saját gyárhálózatában készítettek.
Zoom
Ma a ThyssenKrupp az acél szinonimája.
Zoom
Hugo Boss
A Hitler-közeli Hugo Boss tervezte az SA, az SS és a Hitlerjugend egyenruháját.
Zoom
Hugo Boss egyszerű szabóként kezdte a karrierjét. A II. világháború után, amikor 33 éves volt, megalapította a saját cégét Metzingenben.
Zoom
Akkoriban egy kis cég volt 30 alkalmazottal, messze a mai nagy ismert cégtől.
Henry Ford
Hitler támogatói között tarthatjuk számon az antiszemita Henry Fordot is, az akkori idők legnagyobb autógyártónak alapítóját.
Zoom
Az amerikai Ford az első külföldi, aki megkapta a Német sas kitüntetést a nemzetiszocialista rendszer támogatásáért.
Daimler és a BMW
Joseph Goebbels feleségének az első házasságából származó fiai örökölték az ipari birodalmat, amit az apjuk, Guenther Quandt épített, a Mauser fegyverek és a harckocsik légelhárító rakétáinak gyártója a Harmadik Birodalomban. A két testvér néhány évtizede halt meg, de a gyerekeik örökölték a vagyont. Herbert özvegye, a 86 éves Johanna Quandt és az ő gyerekei, Susanne Kalten és Stefan Quandt a többségi tulajdonosa a BMW-nek.
(Megjelent a román nyelvű Business Magazin című lapban, fordítás: olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/113283/#ixzz2VSj3Jybc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„A magyar kormány nem tűri az antiszemitizmust”?
  2013-06-06 20:25:18, csütörtök
 
  ,,A magyar kormány nem tűri az antiszemitizmust"? Amit pedig leghathatósabban éppen a Síp utcaiak növelnek?
2013. június 06. 10:36
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

,,A magyar kormány nem tűri az antiszemitizmust" címmel a Mazsihisz honlapja 2013. június 5-én tudatta, hogy Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára előtte nap fogadta amerikai kollégáját, Thomas Meliát, és a találkozón kijelentette, hogy ,,a magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben". Szóval nem tűri az antiszemitizmust? Amit pedig leghathatósabban éppen a Síp utcaiak növelnek?

Amint ama mesebeli Móricka, akinek mindig mindenről ugyanaz jut eszébe, a nevezettek úgy gondolják, hogy az ő megbírálásuknak semmi köze a valósághoz, az csupán bűnbakképzés. Csak emlékeztetőül: amint honlapjukon bizonyos Fekete György (saját meghatározása szerint történelemtanár és mentálpedagógus) hirdette, ,,az antiszemitizmusnak nincs valóságmagva". 2012. szeptember 29-én ugyanis az alábbiakat közölték tőle:

,,Az antiszemitizmusnak semmiféle valóságmagva nincs, ha csak nem magában az antiszemitizmusban, az antiszemiták személyiségműködésében. Tragikus felelőtlenség a történelmi körülmények antiszemitizmussal összefüggő alakulását bárminemű valóságmagnak értékelni.

A társadalomtudományok (történettudomány, szociológia, társadalom-lélektan stb.) és a történelmi tapasztalatok mind bizonyítják, hogy amennyiben akármit az antiszemitizmus valóságmagvának jelentünk ki, azáltal semmit nem adunk hozzá e jelenség szakszerű vizsgálatához, sőt leblokkoljuk az utóbbit, ugyanis ily módon kizárólag az antiszemita önigazolásoknak engedünk utat.

Nem arról van tehát szó, hogy becsukjuk szemünket a valóság bármely részlete előtt, hanem arról, hogy mindent elemzünk e kérdésben, ami a valóságnak akár mozzanata, azonban soha nem engedjük, hogy a bűnbakképzés történelmileg létező jelenségét (amely az antiszemitizmusra is alapvetően jellemző) bármiféle, zsidó ember részéről tanúsított magatartással bárki is a közéletben és/vagy a tudományban felülírja."

Persze a valóságmagok kutatásának (és amint soraiból kitűnik, mellesleg nyelvünk kerékbe törésének) e specialistája sem feltétlenül próféta a sajátjának vélt hazában, így a nyilván mindig mások személyiségműködésének zavaraiból eredő antiszemitizmus elleni harcai közepette nem ér rá az amúgy olyan törzsükből sarjadt másként gondolkodók, mint (hogy csak a legismertebbeket emeljük ki) Otto Weininger, Giovanni Papini, Fejér Lajos, Israel Sahak, Izrael Samir vagy Normann Filkenstein művei idevágó sorai legalább egyszeri elolvasására, hogy már Szabó Dezsőt ne is említsük, vagy ha igen, csak egy röpke bekezdése erejéig, aki egy vele Réti Sándor által készült, a ,,Pesti Posta"1937. november 3-i számában megjelent riportban arra a kérdésére, mégis mit gondol az antiszemitizmusról, így felelt:

,,Az antiszemitizmus: csalás. Megalománia. Százötven millió szemita van, ezekből csak tizenötmillió zsidó. Ha én egy-két zsidót utálok, már antiszemita vagyok? A zsidók csinálják az antiszemitizmust, hogy eltereljék különböző felelősségek vállalásáról a figyelmet."

Világos beszéd: a cél elterelniük mindig mindenki más figyelmét mindarról, amit róluk gondolnak, velük tesznek vagy tennének, amint ezt valóságmag-kutatónk mellesleg nem most hangoztatja először, hiszen, amint korábban már rámutattunk, 2012. május 22-én került fel honlapjukra közösségük állásfoglalásaként éppen az ő tiltakozása ,,Egy film ellen" címmel, felháborodva, hogy a Duna Televízióban Jelenczki István ,,Háború a nemzet ellen" című ,,gyűlölködő", ,,kirekesztő" dokumentumfilmjét sugározzák, amely ellen pedig ,,tiltakoznia kellene" úgyszólván mindenkinek.

Igen, éspedig csípőből, Magyarország Külügyminisztériumától kezdve a Magyar Tudományos Akadémián át egészen az ,,összes itthoni keresztény egyház"-ig, követelve adásának ,,azonnali beszüntetés"-ét, elvére a film egyenesen ,,közártalmas", mert sérti nemzetközi egyezményeinket és főként, amiért ,,egy hangot se ejt a vészkorszakról vagy az antiszemitizmusról, mintha a legyilkolt 600 ezer hazai zsidó, illetve zsidónak minősített ember nem magyar lett volna":, a film összes megszólalóját ,,szamárságok"-at hirdető ,,gyűlölködő"-nek, ,,kirekesztő"-nek tekintve, majd végül szó szerint így zárva opusát:

,,Hogy ne feledjem, vállalom, e gonosz film üzenete szerint haza- és felségárulás bűnébe estem, ugyanis egyrészt - követve Petőfi Sándor, Táncsics Mihály, Ady Endre és József Attila szellemiségét - semmilyen királyt vagy királyi jogkörökkel felruházott kormányzót nem kívánok Magyarország élén látni, másrészt a szentkorona kifejezést kisbetűvel és egy szóba vonva írom, ezzel is jelezve, úgynevezett szakralitását fetisizmusnak, magyarán: bálványimádásnak tekintem."

Egyértelmű üzenet. ,,Mi háborút viselhetünk ellenetek, ti nem tiltakozhattok ellene, de ha mégis ezt teszitek, úgy könyveljük el, hogy annak semmi köze a valósághoz, az csupán bűnbakképzés." Persze a jelek szerint hiába kérjük őket, hogy ha ennyire elviselhetetlen nekik egy nem szájuk íze szerinti film a közszolgálati médiumokban való sugárzása, akkor hát ne nézzék (ahogyan mi is ezt tesszük az övékéivel), továbbá, ha fetisizmusnak, bálványimádásának tartják Szent Koronánkhoz való viszonyulásunkat, csak saját idoljaik kultuszával foglalkozzanak, egyáltalán, ne minősítsenek bennünket, akik nem viselnek háborút senki ellen, mert csupán békében akarnak élni a saját hazájukban. Eltűrve még őket is, ha nem akarnak antiszemitizmust.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=65537
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnában is egyre kevésbé népszerű a demokráciásdi
  2013-06-06 20:23:46, csütörtök
 
  2013-06-05. 21:26
Ukrajnában is egyre kevésbé népszerű a demokráciásdi

Az ukránok 59 százaléka szerint az országnak inkább kemény kezű vezetőre van szüksége, mint demokráciára - derült ki abból a felmérésből, amelyet a Rejting közvélemény-kutató intézet hozott nyilvánosságra szerdán.
A megkérdezettek 41 százaléka sajnálja ugyanakkor a Szovjetunió 1991-es szétesését, 44 százalékuk viszont épp ellenkezőleg, nem kívánja vissza a szovjet időket. A szociológiai intézet rámutatott arra, hogy az elmúlt 2,5 év alatt 46 százalékról esett vissza a Szovjetunió iránt nosztalgiát érző ukrajnaiak száma, ami elsősorban demográfiai okokkal magyarázható. Elsősorban ugyanis az idősebb korosztály táplált nosztalgikus érzelmeket a szovjet idők iránt.
A Szovjetuniót "visszasírók" háromnegyede viszont kemény kezű vezért szeretne látni az ország élén, 50 százalékuk visszatérne a szocialista tervgazdálkodáshoz, 40 százalékuk pedig erősebb cenzúrát szeretne az ukrán sajtóban és médiában.
A szovjet idők iránti nosztalgiától függetlenül általában az erős vezér iránt áhítozóknak ugyanakkor 42 százaléka nem találja kielégítőnek a sajtószabadságot, 26 százalékuk viszont a mostaninál is erősebb cenzúrát szeretne.
A felmérésben - amelyet márciusban készítettek kétezer nagykorú állampolgár megkérdezésével - összességében a résztvevők fele a piacgazdaság további fejlesztése mellett tette le a voksát, míg 31 százalékuk inkább visszatérne a szocialista időkre jellemző tervgazdálkodáshoz.
Érdekes ellentmondásnak tűnik, hogy az országot kemény kézzel irányító vezetőre vágyók egyharmada egyben nagyobb sajtószabadságot szeretne, 40 százalékuk pedig a piacgazdaságot támogatja.
Területi elosztásban a keleti országrészben lévő Donyeck térségében és délen 70 százalék, míg Ukrajna középső és északi részén 50 százalék szeretne erős vezért látni az ország élén.
A Kommunista Párt híveinek 80 százaléka, a kormányzó Régiók Pártjának pedig 70 százaléka vágyik kemény kezű irányításra, a három parlamenti ellenzék, a Julija Timosenko mögött álló Haza, a Vitalij Klicsko vezette UDAR (Ütés) és a soviniszta Szabadság (Szvoboda) párt szimpatizánsainak viszont kevesebb, mint a fele.
A közvélemény-kutató adatai szerint az orosz anyanyelvűek közül többen szeretnének erős vezetőt, mint nagyobb demokráciát az országban, illetve visszatérést a tervgazdálkodáshoz, mint az ukránul beszélők többsége.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/113245/#ixzz2VSh2unX1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.